Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Ο μπάτσος που κρύβεις μέσα σου



Σε κάθε κοινωνία που σέβεται τον εαυτό της, υπάρχουν τριών ειδών μπάτσοι: οι ορίτζιναλ, αυτοί με τη στολή, το σήμα και το όπλο· οι αυτόκλητοι, αυτοί που νομίζουν ότι είναι μπάτσοι γιατί κάποιος τους έδωσε την εξουσία να ελέγχουν συνανθρώπους τους· και οι λεγόμενοι “μπάτσοι του μυαλού”, αυτοί που αποστολή τους είναι να αφορίζουν οποιαδήποτε ενοχλητική σκέψη.

Η δράση των τριών είναι αλληλένδετη. Οι ορίτζιναλ μπάτσοι αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας. Είναι εκεί για να εκτελούν εντολές, είναι χαμηλού έως ανύπαρκτου μορφωτικού και πνευματικού επιπέδου και αρέσκονται στο να τα βάζουν μόνο με όποιον φαίνεται -και είναι- πολύ πιο αδύναμος από εκείνους.

Δεν τους διακατέχουν ηθικά όρια, ούτε λογαριάζουν αν έχουν να κάνουν με άνδρα, γυναίκα παιδί ή ηλικιωμένο. Αν η εντολή τους είναι να βαρέσουν στο ψαχνό, αυτοί θα το τραβάνε και βίντεο για να το δείξουν μετά στους συναδέλφους τους.

Οι αυτόκλητοι μπάτσοι είναι η πιο περίεργη φάρα. Ανήκουν στο ίδιο πνευματικό επίπεδο με τους “κανονικούς” μπάτσους, πολλοί από αυτούς έχουν και μια στολή ή κάποιο άλλο διακριτικό που τους ξεχωρίζει από τους κοινούς θνητούς και κουβαλούν το κόμπλεξ αυτού που δεν κατάφερε να γίνει στη ζωή του ούτε κανονικός μπάτσος.

Αυτούς τους συναντάς σε διάφορα μέρη. Από τους δρόμους της πόλης και τις δημόσιες υπηρεσίες ως τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Εκείνοι δεν ανήκουν στην ομάδα της παντελούς έλλειψης ηθικού φραγμού, για το λόγο ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να βρεθούν ακάλυπτοι σε περίπτωση που στραβώσει κάτι στην πορεία.

Δεν έχουν την ασυλία των ορίτζιναλ μπάτσων, όμως αυτό δεν τους εμποδίζει ούτε να εκτελέσουν έναν επί τόπου -όπως έγινε στην περίπτωση του Τρέιβον Μάρτιν στις ΗΠΑ- αλλά ούτε και να πετάξουν έναν μετανάστη στις ράγες του τρένου στο Θησείο, ή να ωθήσουν με τις πράξεις τους έναν 19χρονο έξω από την πόρτα ενός λεωφορείου.

Έχουν απόλυτη εξάρτηση από το εισπρακτικό σύστημα και μάλιστα αμείβονται καλύτερα όταν επιβάλλουν την “ημι-μπατσοσύνη” τους στους συμπολίτες τους. Είναι ένα από τα βασικά όργανα είσπραξης χρημάτων του κράτους και δεν έχουν καμία ενόχληση όταν απειλούν σαν μαφιόζοι με τηλέφωνα, μέιλ και γράμματα ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν τη δόση του σπιτιού τους ή τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Η τρίτη κατηγορία είναι η πιο χρήσιμη και -ίσως- η πιο επικίνδυνη. Οι “μπάτσοι του μυαλού” επιβάλλεται να είναι -σχετικά έως πολύ- έξυπνοι, αν κι αυτό δεν αποτελεί απαραίτητο στοιχείο ένταξης στην ομάδα. Δουλειά τους είναι να ενοχοποιήσουν κάθε “αιρετική” σκέψη ή πράξη και να σβήσουν μονομιάς από όσες περισσότερες συνειδήσεις μπορούν το γεγονός ότι τα αφεντικά τους είναι αυτά που πραγματικά εγκληματούν κάθε δευτερόλεπτο της μέρας που περνά, γι΄αυτό και η ύπαρξη τόσων πολλών ειδών μπάτσων, τούς είναι πέρα από απαραίτητη.

Προέρχονται από πολλές κυψέλες, αν και το μυαλό των περισσότερων πάει μονάχα στους δημοσιογράφους. Φυσικά και οι δημοσιογράφοι αποτελούν την αιχμή του δόρατος των “μπάτσων του μυαλού”, όμως υπάρχουν πολλές ύπουλες κατηγορίες στο πλάι τους που αναλαμβάνουν ένα τεράστιο κομμάτι της βρώμικης δουλειάς. Συγγραφείς, ηθοποιοί, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων ή, όπως θα έλεγε κάποιος με δύο μόνο λέξεις, “πνευματικοί άνθρωποι”.

Εμφανίζονται ξαφνικά· προσκολλημένοι παραδοσιακά στο άρμα του ΠΑΣΟΚ και, προσφάτως, στην φιλόξενη φωλίτσα της ΔΗΜΑΡ. Δεν εκφράζουν -συνήθως- ανοιχτά τη δική τους πολιτική άποψη, αλλά χαριεντίζονται με κάθε πολιτικό κατακάθι που περνά από την αυλή τους.

Αποστολή τους είναι να ισοπεδώσουν κάθε τι που βγάζει αδικία και παρανομία εις βάρος του απλού πολίτη, με σκοπό την αναγνωρισιμότητα και την αύξηση της κυκλοφορίας των εντύπων ή των σάιτ στα οποία γράφουν. Σάιτ και έντυπα που είναι πολύ συγκεκριμένα και που βιτρίνα τους είναι ο “ελεύθερος τρόπος σκέψης”.

Είναι ικανοί για όλα. Να σπιλώσουν την μνήμη ενός νεκρού 16χρονου από τις σφαίρες ενός ορίτζιναλ μπάτσου, να ασελγήσουν πάνω στα ζωντανά πτώματα οροθετικών γυναικών, να βιάσουν τις ψυχές μεταναστών και να παίξουν τους αυτόκλητους υπερασπιστές ενός ελεγκτή λεωφορείου που οδήγησε στο θάνατο ένα 19χρονο παιδί.

Όλα τα μέσα βρίσκονται στα χέρια τους και ποτέ δεν τους έλειψε η προβολή. Έχουν τους λιγότερους ηθικούς φραγμούς από όλες τις υπόλοιπες ομάδες μπάτσων κι αυτό δεν χωρά καμία αμφιβολία. Είναι ικανοί να ξεπουλήσουν κάθε τι αγαπημένο τους, ή μάλλον υποτιθέμενα αγαπημένο τους, με σκοπό να αναρριχηθούν κρεμασμένοι από τα αρχίδια του συστήματος όσο ψηλότερα μπορούν. Πατούν επί πτωμάτων και οι δικές τους πράξεις αφήνουν πίσω τους πολλά περισσότερα πτώματα απ’ ότι ένα περίστροφο ενός ορίτζιναλ μπάτσου.

Το σύστημα έχει ανάγκη και τις τρεις αυτές κατηγορίες μπάτσων για να επιβιώσει. Βασίζεται πάνω στο διχασμό των πολλών, που οι “μπάτσοι του μυαλού” φυτεύουν στους εγκεφάλους των εν δυνάμει αυτόκλητων -και μη- μπάτσων της υπόλοιπης κοινωνίας. Γιατί είναι πολλοί αυτοί που είναι πρόθυμοι να μετατραπούν σε έναν ακόμη μπάτσο, για να ζήσουν την ψευδαίσθηση ότι είναι ανέγγιχτοι.

 http://networkedblogs.com/O7QPw

Η Ελλάδα των Αγιάννηδων...



Στην αποικία του χρέους, στην χώρα του μηδέν, εκεί που γεννήθηκε και που δολοφονήθηκε η δημοκρατία, νέοι Αγιάννηδες δημιουργούνται. Και αν δεν φυλακίζονται (ακόμη) για ένα ψωμί, σκοτώνονται στην προσπάθειά τους να διαφύγουν την ποινή της απάνθρωπης εξουσίας, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν 1,40 ευρώ στα ΔΗΜΟΣΙΑ μέσα μεταφοράς.

Φυσικά, κανένας δεν έχει παραιτηθεί, ούτε
πρόκειται να αναλάβει τη ευθύνη.

Ένας άνθρωπος πέθανε... Ένας ακόμη... Αύριο θα ακολουθήσει κάποιος άλλος, που μπορεί να μην γίνει γνωστός ο θάνατός του. Χιλιάδες έχουν ήδη φύγει από τη ζωή, αφού οι κτηνώδεις εξουσιαστές τους οδήγησαν στην απελπισία.

Δεν μας κυβερνάνε άνθρωποι. Ανθρωπόμορφα κτήνη και δολοφόνοι που εκτελούν συμβόλαιο μας κυβερνούν. Και δυστυχώς εμείς συνεχίζουμε να παραμένουμε απαθείς.

Πριν μερικά χρόνια, ένα παιδί έχασε τη ζωή του από την σφαίρα ενός αστυνομικού και τότε ξεσηκώθηκε η Αθήνα και ολόκληρη η Ελλάδα.

Σήμερα... σιωπή. Σιωπή θανάτου, σιωπή ενοχής, σιωπή δειλίας; Ποιός ξέρει...

Αυτό που φοβάμαι όμως είναι πως μας οδηγούν σε μία "δημοκρατικά" φτιαγμένη παγίδα, για να μας φορτώσουν την καταστροφή που έκαναν μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα.

Πολύ φοβάμαι πως θα βρεθούμε όχι μόνο εξαθλιωμένοι, αλλά και κατηγορούμενοι για την εξαθλίωσή μας...

Ως νέοι Αγιάννηδες, φυλακισμένοι μέχρι να... τολμήσουμε την διαφυγή μας από την φυλακή στην οποία σιωπηλά δεχτήκαμε να μπούμε...



Κωνσταντίνος

Τον χώσανε ως ελεγκτή να... βολευτεί. ....... ποσοστά και πριμ !!!!

Να δικαιώσουμε To όνομα του δολοφόνου ελεγκτή είναι Γιάννης Οικονόμου,πρώην πρόεδρος της ΟΝΕΔ μετέπειτα στο γραφείο της Δημοκρατικής Συμμαχίας και αποτυχημένος πολιτευτής...

Τον χώσανε ως ελεγκτή να... βολευτεί.
Γι αυτόν και γι αυτούς που τον έβαλαν, η ζωή δεν έχει αξία η έχει ένα ευρώ και είκοσι.
Εδώ φθάσαμε γιατί όλα αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα τους δοσίλογους εθνοπροδότες οι οποίοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί των γεγονότων της κρίσεως που ζούμε τα τελευταία χρόνια στη Χώρα μας.

Το Κράτος σκοτώνει και για τα εισιτήρια...
Οι επιβάτες έδιναν στον ελεγκτή το εισιτήριο αλλά το ανθρωπόμορφο κτήνος δεν άκουγε κανέναν για να πάρει τα ποσοστά και το πριμ των ρεπό όταν πιάνουν λαθρεπιβάτες.

Ο βολεμένος Νεοδημοκράτης εφαρμόζει τις εντολές της Τρόικας και του υπαλλήλου της Μιχάλη Χρυσοχοιδη για απαράδεκτες συμπεριφορές.


amazoniosteem

σου απαντώ με ειλικρίνεια ...ναι ρε είστε μαλάκες.....



Έλεος! (Αναγνώστης από τη Χίο για το περιστατικό με το 18χρονο)


Βρε παιδιά έχουμε χάσει την μπάλα για τα καλά. Έχουμε νομιμοποιήσει την παρανομία, κάνουμε ήρωες τους παράνομους και προσπαθούμε συστηματικά να αποφύγουμε την νομιμότητα αλλά και να την ενοχοποιήσουμε (λένε ότι για αυτήν την συμπεριφορά του Έλληνα φταίει η περίοδος της τουρκοκρατίας).


Εμείς δηλαδή είμαστε οι μαλάκες? Δεν μπορώ να διανοηθώ να μην πληρώσω το αντίτιμο για μια υπηρεσία, αν δεν έχω, απλά δεν την χρησιμοποιώ, αν τώρα ρισκάρω και δεν πληρώσω, τότε αναλαμβάνω το κόστος του προστίμου σε ενδεχόμενο έλεγχο.


Κάναμε ήρωες τύπους όπως ο Γρηγορόπουλος αλλά και ο εκλιπών λες και ο μπάτσος βγήκε να δουλέψει και είπε ωραία σήμερα στην βάρδια μου, στο παρθεναγωγείο των Εξαρχείων, θα φάω τον Γρηγορόπουλο και ο ελεγκτής είπε ότι σήμερα θα φάω τον εκλιπόντα (δεν ξέρω το όνομα του). Λυπάμαι για το γεγονός αλλά φαίνετε κακομαθημένος ο νεαρός, είπε δεν πληρώνω, θα πληρώσει ο ελληνικός λαός την βόλτα μου με την γκόμενα, μέσω της φορολογίας βέβαια, θα το παίξω και λίγο ήρωας λίγο αδικημένος , λίγο κουτοπόνηρος πατώντας το emergency για να την κοπανήσει,τα γνωστά……


Βέβαια ίσως θα πρέπει ο έλεγχος αν είναι δυνατόν να είναι ελαστικός σε τέτοια κακομαθημένα άτομα (επιεικής χαρακτηρισμός για να μην χρησιμοποιήσω τα γαλλικά μου……)και να προστατευει τουλάχιστον την ζωή τους αφού αυτοί φανταστείτε θέτουν ακόμα και την ζωή τους σε κίνδυνο για να περάσει το πείσμα τους, για τέτοιο χαμηλό επίπεδο μιλάμε.


Γιατί στο κάτω κάτω δεν θεωρώ μαλάκες όλους εμάς που είμαστε σε γενικές γραμμές νομοταγής!!!!!!!!! Έλεος… 

Τζαμπατζής συγγραφέας-Του Γιάννη Μακριδάκη






























                                          


http://yiannismakridakis.gr/?p=3336


Ένα παιδί σκοτώθηκε πηδώντας από το τρόλει επειδή το έπιασε ο ελεγκτής χωρίς εισιτήριο
και μια καταξιωμένη της κοινωνίας των ισοπεδωμένων νεοελλήνων συγγραφεύς και ακαδημαϊκός, αποκάλεσε τζαμπατζή τον νεκρό και βρήκε ευκαιρία να εκφράσει τα αλαζονικά της διαπιστευτήρια στην ωμότητα του συστήματος,
ίσως για να κερδίσει κάποιο λογοτεχνικό βραβείο ή κάποια “θέση περιωπής”,
ίσως όμως, το πιθανότερο, για να ανταποδώσει τα όσα τόσα χρόνια απόλαυσε
ως συστημική βαθιά.


Η εν λόγω κυρία και οι γνωστοί σε όλους μας όμοιοί της και κολλητοί της “συγγραφείς”, καθώς και ένας μεγαλύτερος σε αριθμό μελών παρόμοιος εσμός, αυτός των σιωπηρών “συγγραφέων”, είναι η τρανή απόδειξη του ξεπεσμού της νεοελληνικής κοινωνίας στην αναξιοπρέπεια, της κρίσης πολιτισμού, ιδεολογιών, ανθρωπισμού, που βιώνουμε εδώ και δεκαετίες. Είναι η απόδειξη της ξεφτίλας μας ως νεοέλληνες ισοπεδωμένοι και μεταλλαγμένοι σε καταναλωτές.
Αυτοί όλοι είναι ο βασικός λόγος που ποτέ μου δεν αποδέχτηκα τον τίτλο “συγγραφέας”.
Όπως το νεκρό παιδί το αποκαλούν τζαμπατζή, εμένα με αποκαλούν “βουκόλο”, εκεί που συναγελάζονται στα αποστειρωμένα σαλόνια της διανόησής τους.
Δεν έχουν ιδέα όμως οι θλιβεροί από ηρωικές εξόδους ούτε από ζωές που μαραίνονται ήρεμα και γίνονται ένα με τη φύση. Διότι είναι όμηροι του υπερφίαλου τομαριού και της αλαζονείας τους, καταδικασμένοι να πεθάνουν έντρομοι. Άξιοι της “ζωής” τους


 http://farmakoglwssa-kirki.blogspot.gr/

18 χρονών νεκρός: Την Παναγία σας









Από το ιστολόγιο Κεράσια & Κρίνοι



[...] Ο Θανάσης δολοφονήθηκε επειδή αντιστάθηκε. [...]
[...] Εμείς δε θρηνούμε την Παναγία σας, που αν μπορούσε να σας δει, θα σας έφτυνε στα μούτρα, επειδή ήτανε μάνα. Θρηνούμε ένα παλικαράκι που έφυγε για την ελευθερία.

Ναι, αν δεν το έχετε καταλάβει αυτή είναι η σύγχρονη δουλεία μας: να μας καταδιώκουν οι ελεγκτές επειδή είμαστε φτωχοί και δεν έχουμε να πληρώσουμε το πανάκριβο εισιτήριό τους, να μας εμπαίζει η δικαιοσύνη τους που ‘ναι αμείλικτη στον καταληψία ερειπωμένων και εγκαταλελειμμένων σπιτιών, άτεγκτη στον φουκαριάρη οφειλέτη δανείων και φόρων, ανυπότακτη στην εφαρμογή των αντισυνταγματικών και ανήθικων νομοθετικών μορφωμάτων, αλλά πολύ large με τα δικά τους παιδιά, τους φονιάδες τους.

.

Την Παναγία σας


Εχτές έγινε ένας φόνος από το κράτος, από κρατικούς υπαλλήλους αποδεδειγμένους* σε εκατοντάδες μαρτυρίες και περιστατικά φασίστες ελεγκτές και οδηγούς, και σήμερα οι καλοί Χριστιανοί, νομοταγείς πολίτες και αξιωματούχοι, εορτάζουν την Κοίμηση της Θεοτόκου. Δεν έχει σημασία που δολοφονήθηκε ένα νέο παιδί, στη μισή ηλικία από εκείνη που είχε ο Χριστός όταν σταυρώθηκε!
Η επαναστατημένη – υποτίθεται – ΕΡΤ της Σταυρούλας Χριστοφιλέα, άρτι προσληφθείσα στη ΔουΤου, μεταδίδει ζωντανά ψαλμωδίες και τις θείτσες που ανάβουν κεράκια στην Παναγία αλλά υποκλίνονται στο φονιά – ελεγκτή, αφού το λέει ο νόμος!
Ο Θανάσης δολοφονήθηκε επειδή αντιστάθηκε. Αν είχε σκύψει το κεφάλι, αν είχε υπάκουα πληρώσει το εισιτηριάκι του ενώ το αίμα χτυπούσε ρυθμικά στις νεανικές του φλέβες και του φώναζε “τι να πληρώσεις ρε στο γαμoκράτος;”, αν έστω και την τελευταία στιγμή είχε δώσει δείγματα υποταγής στη θεσμοθετημένη και νόμιμη εξουσία του ελεγκτή και του οδηγού, αν έκανε μόκο στις προσβολές, αν είχε αφεθεί να τον ξεφτιλίσουν νόμιμα, όπως επιτάσσει το κράτος τους, ο νόμος τους, η δικαιοσύνη τους… θα ζούσε, σίγουρα θα ζούσε.
Αλλά επειδή αντιστάθηκε, επειδή υπάκουσε στο ένστικτο της ζωής, επειδή ακολούθησε το δρόμο του δίκιου που του έδειχνε η καρδιά, επειδή μίλησαν τα δεκαεννιά του χρόνια ….
Το κράτος τους, οι χρυσαυγίτες ελεγκτές τους, οι φασίστες οδηγοί τους, τον θέλανε ένα σάπιο, άνευρο, μαλθακό σαχλάκια που η νιότη του να ξοδεύεται στην κονσέρβα εκτόνωσης που του έχουν ετοιμάσει: κλαμπ, γκόμενες, ανταγωνισμός, καριέρα, εξευτελιστικά μεροκάματα επενδεδυμένα με μπόλικη χρυσόσκονη αυταπάτης και τα καθάρματα να αλωνίζουν ανενόχλητα.
Εχτές έγινε ένας φόνος και σήμερα η Δικαιοσύνη τους άφησε ελεύθερους τους δυο φονιάδες χωρίς καν να ζητηθεί η ένορκη κατάθεση τους.
Και θέλουνε σε αυτόν τον εφιαλτικό κόσμο που έχουν ετοιμάσει να κάτσουν ήσυχα οι δεκαεννιάχρονοι και να κοιτάζουν, να κάτσουν ήσυχα οι μανάδες και οι πατεράδες και να κοιτάζουν.
Εμείς δε θρηνούμε την Παναγία σας, που αν μπορούσε να σας δει, θα σας έφτυνε στα μούτρα, επειδή ήτανε μάνα. Θρηνούμε ένα παλικαράκι που έφυγε για την ελευθερία.
Ναι, αν δεν το έχετε καταλάβει αυτή είναι η σύγχρονη δουλεία μας: να μας καταδιώκουν οι ελεγκτές επειδή είμαστε φτωχοί και δεν έχουμε να πληρώσουμε το πανάκριβο εισιτήριό τους, να μας εμπαίζει η δικαιοσύνη τους που ‘ναι αμείλικτη στον καταληψία ερειπωμένων και εγκαταλελειμμένων σπιτιών, άτεγκτη στον φουκαριάρη οφειλέτη δανείων και φόρων, ανυπότακτη στην εφαρμογή των αντισυνταγματικών και ανήθικων νομοθετικών μορφωμάτων, αλλά πολύ large με τα δικά τους παιδιά, τους φονιάδες τους.

ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ....

 ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ..... ΝΔ  ΠΑΣΟΚ  ΔΑ  ΛΑΟΣ  ΧΑ ......

                     
                     
                       

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ αναγνώστη με αφορμή τον θάνατο 18χρονου που πήδηξε από εν κινήσει τρόλεϊ επειδή δεν είχε εισιτήριο

Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook

Πριν από 3 χρόνια, καλοκαίρι όπως ήταν μπήκα στο μετρό από το Σύνταγμα για να πάω στον Αγ.Αντώνη.
Ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα για μένα και εντελώς στο κόσμο μου ξέχασα να πάρω εισιτήριο.
Στο Πανεπιστήμιο μπήκε μέσα στο βαγόνι ομάδα 4 ελεγκτών .
Τότε έχασα το χρώμα μου ...Θυμήθηκα ότι δεν είχα εισιτήριο και ντράπηκα τόσο που θα γινόμουν ρόμπα .
Με πλησίασε ένας(Ελεγκτής) ψηλός γεροδεμένος άντρας γκριζομάλλης γύρω στα 40 και μου είπε ,
" καλημέρα σας ,το εισιτήριο σας παρακαλώ " ,του απάντησα ότι δεν έχω γιατί ξεχάστηκα να βγάλω , χαμογέλασε και....... μου είπε ότι είναι παράβαση ,κι ότι θα έπρεπε να του δώσω τη ταυτότητά μου για να καταγράψει πρόστιμο .
Τότε έβαλα τα κλάματα ...
Τότε ο ελεγκτής μου είπε ,μην κλαίτε σας παρακαλώ ,δεν τρέχει και τίποτα που
δεν βγάλατε εισιτήριο και μου έδωσε και πάλι την ταυτότητά μου που είχα προλάβει και του είχα δώσει για να καταγράψει το πρόστιμο ...
Σήκωσα το κεφάλι και τον είδα να μου χαμογελάει και να μου λέει και πάλι , μην κλαίτε ,δεν έγινε και τίποτα ,ταυτόχρονα απευθύνθηκε στους συναδέλφους του που συνέχιζαν τον έλεγχο στο βαγόνι και τους είπε ,συνάδελφοι ,έλεγχος τέλος ...
Ξαναγύρισε σε μένα και μου είπε βγάζοντας ένα εισιτήριο καινούριο από τη τσέπη του , πάρτε το και κατεβείτε στην Ομόνοια να το επικυρώσετε και να συνεχίσετε τη διαδρομή σας με το επόμενο τραίνο .
Μα πως ,αναρωτήθηκα ?
Χαμογέλασε πάλι και μου είπε ,ότι πάντα είχε στη τσέπη του εισιτήρια που τα πλήρωνε ο ίδιος για περιπτώσεις σαν τη δική μου , μου είπε επίσης ότι σε 2 μήνες θα τον απέλυαν κι ότι ίσως κι αυτός σε λίγο καιρό δεν θα είχε λεφτά για εισιτήριο !
Μέσα στο βαγόνι όλοι μας κοίταγαν κι είχαν αντιληφθεί το περιστατικό και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα ,ο ελεγκτής κοκκίνισε από τη ντροπή του ,και φτάνοντας στην Ομόνοια είπε στους συναδέλφους του ,κατεβαίνουμε...
Κατέβηκα κι εγώ για να χτυπήσω το εισιτήριο που μου είχε δώσει και την ώρα που βάδιζα δίπλα σε έναν από τους υπόλοιπους ελεγκτές ,του είπα σας ευχαριστώ πολύ ,να το πείτε και στον συνάδερφο σας ...
Τότε μου απάντησε χαμογελώντας,έπεσες στον καλύτερο ελεγκτή και τον καλύτερο άνθρωπο στο μετρό ,να βγάζετε εισιτήριο γιατί δεν είναι όλοι έτσι ...
Γράφω αυτές τις γραμμές με αφορμή τον χαμό ενός 18χρονου χθες βράδυ στο Περιστέρι μετά από την έφοδο ελεγκτών και την παράνομη κατακράτηση του μικρού ντε και καλά για να του κοπεί το πρόστιμο ...
Να είναι καλά ,άνθρωποι σαν τον ελεγκτή που μου έδωσε το εισιτήριο ,αλλά όπως φαίνεται δεν είναι όλοι σαν κι αυτόν ...είχε δίκιο ο έτερος ελεγκτής !!!
Αναγνώστης
ipaideia.gr

αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε



Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κανελλοπούλου απαντά σκληρά σε Τατσόπουλο, για την Διβάνη!


Η Μαρία Κανελλοπούλου είναι πρώην ηθοποιός, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αχαία, με καταγωγή από την μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων.


Η Μαρία Κανελλοπούλου, πριν λίγη ώρα σε ανάρτηση της στο facebook, απαντά στην δήλωση Τατσόπουλου που δικαιολογεί την Λένα Διβάνη, ότι χρησιμοποίησε λάθος λέξη, σκληρά και λακωνικά. Συγκεκριμένα αναφέρει:


"Δέν έχει τό σεβασμό μου κάποιος ΜΟΝΟ γιατί είναι καθηγητής Πανεπιστημίου,ή γιατί έγραψε μερικά ευπώλητα.....Καί δέν πρόκειται γιά λάθος λέξη....Πρόκειται γιά λάθος στάση.....Γιά λάθος πλευρά βρέ αδερφέ....Γιά τήν ακρίβεια είναι απέναντί μου....


Καί ναί εντάξει είμαι αριστερίστρια...Καί λαικίζω επίσης....Βρέ άντε από κεί......"



Μαρία Κανελλοπουλου, σίγουρα μαζί με σένα, χιλιάδες Ελλήνων, δηλώνουν "αριστεριστές, "λαϊκιστές"....,Και όλα τα κοσμητικά επίθετα που μας στολίζει η ομάδα αλήθειας της ΝΔ, και μαζί με αυτούς και δυστυχώς και κάποιοι που τους νομίζαμε με την μεριά μας!

Άνεμος Αντίστασης  

facebook update....Να γκρεμίσουμε ότι μας δολοφονεί.


Tzina Florou

Αν δεν πληρώσεις εισιτήριο είσαι τζαμπατζής ..αν δεν πληρώνεις τους εργαζόμενους είσαι επενδυτής ..και τα ΜΑΤ αναλαμβάνουν την ...προστασία σου.


Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ

"Επειδή κάποιοι έπεσαν απ τα σύννεφα με την συμπεριφορά του μοιραίου ελεγκτή του τρόλεϊ, κατά την διάρκεια του περιστατικού με το άτυχο παιδί αλλα και μετά, σκεφτήκαμε να κάνουμε μια πρόχειρη καταγραφή της ακροδεξιάς επιρροής στον χώρο των εργαζομένων στις Συγκοινωνίες, καθώς και τα "κατορθώματα" των - ανεξέλεγκτων - ελεγκτών και οδηγών σε γυναίκες, παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες ή μετανάστες.... Όπου τους παίρνει, δηλαδη.....Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε"


Kostas Threedas

Το έγραψε κάποιος/α από τους φβ φίλους και ζωγράφισε:
Ο Αρκτούρος για τα φράγκα από τους νεοναζί μπορεί να κάνει ακόμα και την πάπια...


Katerina Tragalou


Από Tzina Komninoy
Να συγχαρούμε θερμά όλους εσάς που λέτε "ο 18χρονος ας πλήρωνε εισιτήριο".

Είστε οι ίδιοι νομοταγείς πολίτες που παίρνετε και δίνετε πάντα απόδειξη.

Είστε οι ίδιοι νομοταγείς πολίτες που δεν παρκάρατε ποτέ παράνομα.

Είστε οι ίδιο νομοταγεις πολίτες που δεν ρίξατε ποτέ σκουπίδι έξω από κάδο.

Είστε οι ίδιοι νομοταγείς πολίτες που δεν μπορείτε να καταλάβετε τον τρόμο ενός παιδιού που δεν έχει ένα ευρώ στην τσέπη.

Είστε οι ίδιοι νομοταγείς πολίτες που αποκαλείτε τους άνεργους "τζαμπατζήδες".

Είστε οι ίδιοι νομοταγείς πολίτες που πιστεύετε πως από τα οχήματα πηδάνε "τα παιδιά των άλλων"...

Γιατί αυτές είναι "οι ζωές των άλλων"...
Κι αυτοί είναι οι "θάνατοι των άλλων"...

Για ένα κωλοεισιτήριο...
Ντροπή!

Ανορθογραφίες

ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΑΘΑ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ...ΟΤΙ ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ( ΣΥΜΦΕΡΟΝ)ΣΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ (ΤΣΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ) ΤΟΥΣ (ΚΑΚΟΥΣ) ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ (ΑΣΥΔΩΤΟΥΣ) ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΥΡΙΟ ΚΟΚΑΚΟΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΕΛΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗ ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ Η ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΒΓΑΝΕΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ..... ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΚΙΑΥΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ


Maria Nikolakaki

Βλέπουμε πολλούς πανεπιστημιακούς, τραγουδιστές, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, συγγραφείς, ζωγράφους να προβάλλονται από το σύστημα ως διανοούμενοι. Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους: η ενασχόληση με έναν τομέα δεν σε καθιστά διανοούμενο.
Διανοούμενος είσαι όταν προωθείς την ανθρώπινη διανόηση και την κατανόηση των πραγμάτων. Αυτό εξ ορισμού σε βάζει με το μέρος των καταπιεζόμενων, έναντι των καταπιεστών. Πόσοι από αυτούς που προβάλλει το σύστημα μπορούν να το ισχυριστούν αυτό;




Nicoletta Kitsou

Oκ, Πέτρο μου, θα σου πω κι εγώ ''άντε γαμήσου, μαλάκα'' και θα 'ναι μια.... λάθος λέξη, εντάξει αγάπη? Μην παρεξηγηθείς, ε?
 
 

Οι «πνευματικοί άνθρωποι»

Εγραψε: Pitsirikos 
Είναι σχεδόν αδύνατον να βρεις έναν «πνευματικό άνθρωπο» που να έχει ασκήσει κριτική στην ελληνική πολιτική και οικονομική ολιγαρχία, μετά από την χρεοκοπία της χώρας. Τουλάχιστον εγώ δεν ξέρω κανέναν. 


Οι «πνευματικοί άνθρωποι» ασκούν έντονη κριτική στους πολίτες, στους συνδικαλιστές, στους δημοσίους υπαλλήλους, στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, στους διαδηλωτές, σε αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν εισιτήριο στο Μετρό αλλά την Μαφία της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας, προφανώς, την θεωρούν αθώα.

Αλήθεια, γιατί είναι τζαμπατζής ένας άνεργος που δεν έχει να πληρώσει εισιτήριο στο Μετρό και δεν είναι τζαμπατζής ο Λάτσης, αφού το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε πριν από λίγες ημέρες πως το Mall είναι παράνομο;

Γιατί ο «πνευματικός άνθρωπος» νιώθει την ανάγκη να κατηγορήσει τον άνεργο και όχι τον Λάτση;

Διαβάσατε εσείς την δήλωση κάποιου «πνευματικού ανθρώπου» για το Mall; Όχι, δεν διαβάσατε.

Εντάξει, καταλαβαίνω πως, όταν ανάμεσα στις υποχρεώσεις κάποιων ‘πνευματικών ανθρώπων» είναι να γεμίζουν το ποτήρι του χοντρού πολιτικού που θα έπρεπε να είναι στην φυλακή και να τον συνοδεύουν στην τουαλέτα για να του την τινάξουν -επειδή δεν την βλέπει ο καημένος-, είναι κάπως δύσκολο να ασκήσεις κριτική σε αυτόν και στους ζάπλουτους φίλους του.

Αλλά, τουλάχιστον, πρέπει να έχεις την εξυπνάδα να σωπαίνεις.

Όταν έχεις περάσει τα μισά απογεύματα της τελευταίας δεκαπενταετίας στην Δεξαμενή, πίνοντας ουζάκια με υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, δεν βγαίνεις να κατηγορήσεις τους δημοσίους υπαλλήλους και τους μετανάστες για την κατάντια της χώρας.

Ούτε εξαντλείς την αυστηρότητά σου στα ζόμπι της Χρυσής Αυγής ή ασκώντας κριτική αφ’ υψηλού σε σκυλοπόπ τραγουδιστές με τους οποίους χαριεντιζόσουν στα πάνελ των ιδιωτικών καναλιών τα χρόνια της ευμάρειας. Άλλωστε, κι εσύ μια «Καιτούλα» είσαι. Με πιο άσχημες γάμπες. Και λιγότερη ειλικρίνεια.

Το πιο ωραίο με τους «πνευματικούς ανθρώπους» είναι πως, εσχάτως, βοσκάνε στον χώρο της ΔΗΜΑΡ, στον χώρο του παλιού Συνασπισμού δηλαδή.

Είναι ο χώρος που η Μαλβίνα Κάραλη είχε περιγράψει τη δεκαετία του ’90 ως «δέκα κώλοι γυρεύουν καρέκλα». Και την βρίσκουν, θα πρόσθετα. Σε όλες τις συγκυρίες. Ακόμα και σήμερα.

Όλο και σε κάποια επιτροπούλα θα τους βολέψουν τα φιλαράκια τους.

Εν τω μεταξύ, δεν τους φτάνει που εξαγοράστηκαν, τώρα θέλουν και λαϊκή αποδοχή.

Και κάνουν προσπάθειες να ξεχαστεί το παρελθόν τους. Παρθένες όλοι.

Κάποια στιγμή θα σκάσει το πρώτο payroll. Και οι πανίβλακες που δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα τον ρόλο των «πνευματικών ανθρώπων» θα πέσουν από τα σύννεφα.

Δεν είναι ούτε πνευματικοί, ούτε άνθρωποι.

(Επειδή δεν είμαι τόσο αθώος, έχω γράψει ξανά για το θέμα: «Ούτε μια φορά»)

Ελάτε, στο πανηγύρι, η Ελλάς, Κι η Παναγιά μαζί σας


Αναρτήθηκε από τον/την elfkounamouta

Δεκαπενταύγουστος κι απ’ άκρη σ’ άκρη στη χώρα τα πανηγύρια παίρνουν φωτιά (κυριολεκτικά αρκετές φορές), να γιορτάσουμε και να υμνήσουμε όλοι μαζί την Παρθένο, αυτό το υπέρτατο ψέμα αγνότητας.

Λες και δεν φτάνουν εν’ έτη 2013 τα ψέματα στα οποία χτίζαμε και συνεχίζουμε να χτίζουμε την κοινωνία μας, χρειαζόμαστε ακόμα αυτό το υπέρτατο ψέμα για να εξαγνιζόμαστε από τις αμαρτίες μας (με λιγουλάκι από προπατορικό αμάρτημα).

Πρέπει να δημιουργήσουμε αυτό το αίσθημα της ανωτέρας δύναμης που κυβερνάει τα πάντα ακριβοδίκαια, για να δικαιολογήσουμε τη θέση μας σε αυτόν τον κόσμο. Για να μη χρειάζεται να παίρνουμε θέση για όλα τα άδικα που συμβαίνουν κάθε λεπτό γύρω μας.

Να δημιουργήσουμε αυτό το ανέγγιχτο, που δε φθείρεται σαν και εμάς, κι ας είναι και ψεύτικο, κι ας είναι εκτός οποιαδήποτε λογικής στην πραγματικότητα. Έτσι άμα λάχει αφιερώνουμε και 3500 στρέμματα στην Παρθένο, και απαγορεύουμε την είσοδο στο 50%+ του πληθυσμού της χώρας. Είμαστε χουβαρντάδες ως λαός δεν λέω..

Αλλά εδώ καταφέραμε ως κοινωνία να μεταφέρουμε το σύνδρομο της Στοκχόλμης σε μακροσκοπικό επίπεδο. Αυτοί οι ίδιοι που μας κρατούσαν όμηρους τόσα χρόνια με τα ψέματά τους, ακόμα και τώρα που τα πάντα έχουν ξεγυμνωθεί δίπλα τους, οι περισσότεροι προτιμούν να κοιτούν με απόγνωση τους πρώην δεσμοφύλακές τους, ψάχνοντας τον αντίστοιχο παρθένο που θα τους εξαγνίσει (οι νατουράλ παρθένες είναι λίγες…)

Λες και μαζί τα φάγαμε..

Λες και δεν είναι κι αυτό ένα σχεδόν απόλυτο ψέμα σαν την Παρθένο.

Αν κάτι μπορεί μαζί ως κοινωνία μαζί να φάγαμε είναι τα ψέματά τους. Κι αυτά ακόμα όχι όλοι και όχι στον ίδιο βαθμό.
Και για να κλείσω υποβοηθούμενος από την λαογράφο Ελένη Ψυχογιού :

«Τα πανηγύρια της Παναγίας τελούνται παραδοσιακά στο απόγειο του καλοκαιριού, όταν έχει ολοκληρωθεί ο παραγωγικός κύκλος, αφήνοντας στους ανθρώπους χρόνο σχόλης και προσόδους για να καταναλώσουν σε μια ‘τελετουργική σπατάλη’… Πέρα από εκδηλώσεις πίστης, τα πανηγύρια αποτελούν συλλογικά πολυσύνθετα και ύψιστης σημασίας επικοινωνιακά γεγονότα, που λειτουργούν ως θεμέλια πολιτισμού για τις ανθρώπινες κοινότητες ακόμα και στις μέρες μας, με όποια μορφή επιτελούνται κατά τόπους».

Δεν ξέρω πόσο όμορφα έκλεισε ο παραγωγικός σας κύκλος, σε τι φάση τελετουργικής σπατάλης βρίσκεστε, αλλά από Μάρτη καλοκαίρι, κι από Αύγουστο χειμώνας, οπότε με τη σειρά μου θα σας ευχηθώ λόγω και της ημέρας, αυτό το χειμώνα να έχουμε κατανοήσει όλοι μας ποια ακριβώς στ’ ΑΛΗΘΕΙΑ θέλουμε να είναι τα θεμέλια της κοινωνίας μας κι ας είναι και για τα πανηγύρια!