Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

O "γάιδαρος" έχει δίκιο: "Για όλα φταίει ο Κρούσος"

http://www.ithacanet.gr


Ο "Κεφαλονίτης Γάιδαρος" είχε τις πληροφορίες του,

όταν είπε ότι:


 

Το επιβεβαιώνει πρωτοκλασσάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ,

εκ Ληξουρίου ορμώμενο.

Σχολιάζοντας στο facebook

το άρθρο "Θόδωρος über alles",

είπε τα παρακάτω λόγια:

 


(Αναφέρεται σε εκδήλωση που έγινε στο Ληξούρι, με θέμα "την υπερχρέωση των πολιτών", από "Ριζοσπάστες Ξανά", "Ένωση Καταναλωτών" και "Αποφασισμένοι στην Κεφαλονιά").


Η φοβερή δήλωση του Κρούσου ήταν: "Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ". Αυτό ήταν που "τρέχαμε να το μαζέψουμε".

Όπως προκύπτει από το εκλογικό αποτέλεσμα δεν κατάφεραν να το μαζέψουν. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ακούγοντας τον Κρούσο, φοβήθηκαν ότι ο Δημητράτος δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισαν Καλαφάτη, Μιχαλάτο, Παρίση, που είναι ΣΥΡΙΖΑ ) .

 

Ο Κρούσος, πανικόβλητος για τις διαστάσεις που έλαβε το θέμα,  κρύβεται πίσω από το Ithacanet και δεν τον βρίσκουμε για να πάρουμε την άποψη του. Η αστυνομία και ο ΣΥΡΙΖΑ τον αναζητούν και το ithacanet βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον "γάιδαρο" για την αμοιβή της επικήρυξης.

 

(Η πρώτη εικόνα είναι του Δον ΨΥΧΩΤΗ, ύποπτου για υπόθαλψη εγκληματία. Η δεύτερη είναι ενός επώνυμου και καθόλου "Παράξενου Ταξιδιώτη").

 

ΣΗΜ. "Ιthacanet": μαζέψτε όσα γράψατε και είπατε, πριν πούμε και γράψουμε τα δικά μας.
.......................................................................................................

Νέοι και νέες καυλώστε. Είναι μεταδοτικό. Ανησυχεί την εξουσία.

Γράφει ο Αντώνης Αντωνάκος
http://dromos.wordpress.com/

                                   

Αν μπορούσα σήμερα να διακηρύξω μιαν άποψη στα παιδιά, αυτή θα ήταν να μην πουλάνε τον εαυτό τους. Νομίζω πως είναι μέγιστη επαναστατική πράξη σήμερα να μάθεις σε κάποιον να μην πουλάει το τομάρι του. 


Ανάμεσα από σχολικούς τοίχους βεβαίως και χρυσοποίκιλτα μαντριά που σου μαθαίνουν πώς να πουλάς τον εαυτό σου. Πώς να ξεπουλάς και την τελευταία ικμάδα αξιοπρέπειας για να ζήσεις με το μίζερο βοήθημα που λέγεται μισθός. Πώς να μηχανεύεσαι του κόσμου τις ανοησίες και πώς να επινοείς τεχνάσματα για να γράψεις δυο παραπάνω άχρηστες αράδες στο σχολείο του ανταγωνισμού ώστε να προαχθείς σε άλλη βαθμίδα εκπαίδευσης και σε άλλο αστρικό σύστημα.

Πέρα απ’ τη γκρίνια υπάρχει ένας άλλος κόσμος, που δεν έχει βέβαια τόσο μπετό για να κάνει πλούσιους μηχανικούς και εργολάβους και δεν έχει τόσα εγκλήματα για να χρυσώσει δικηγόρους και δικαστές. Πέρα απ’ το βόθρο της εικονικής αυνανιστικής δικτύωσης υπάρχει ένας σπουδαίος ήλιος. 


Κι αυτό δεν είναι ουτοπία, αλλά καθημερινή άσκηση στο σχολείο των ηδονών. Στο σχολείο που δεν κυριαρχούν οι φλύκταινες εγγράφων που μυρίζουν αγαμησιά και κυρίαρχη ιδεολογία. Στο σχολείο που δεν έχει ωράρια και
καγκελόπορτες αλλά είναι ανοιχτό για να διδάξει τη ζωή και να ξεκλειδώσει τις αντιφάσεις.

Οι αληθινοί δάσκαλοι μαθαίνουν στα παιδιά αυτό. Τη χαρά και το παιχνίδι. Τη δημιουργία μέσα στις συλλογικότητες κι όχι την άσκηση στην επιτήρηση απ’ το βλοσυρό μάτι του πατερούλη της εξουσίας.

Ο δάσκαλος που προετοιμάζει τα παιδιά για τα δόντια τού εργοδότη είναι ένα πληρωμένο κάθαρμα. 


Ο δάσκαλος που σε κάθε κουβέντα του δίνει πατρικές συμβουλές στο μαθητή του για το πώς θα σκύβει το κεφάλι στον εργοδότη του είναι ένας ξεσχισμένος πούστης. 
Είναι ο γλείφτης που εξαγοράζεται με τριάντα αργύρια σιωπής. Είναι ο καραβανάς που στοιχίζει τα κορμάκια για να τα καταγαμήσει ο καπιταλιστής. Είναι ο τύπος που τα κρατά για να μη δυσκολευτεί ο βιαστής. Είναι ο λογοκριτής που μπουκώνει τα στόματα με παπαγαλία, εθνικισμό, μεταφυσική.

Ο δάσκαλος που μεταμορφώθηκε σε μαθητευόμενο μάγο είναι ο σιτιστής του κοινωνικού κανιβαλισμού. Είναι αυτός που αντί για νερό χρησιμοποιεί αίμα.

Επειγόντως θα πρέπει να συμβιβαστούμε με την ομορφιά. Έχουμε υποχρέωση να μάθουμε να ζούμε σωστά. Να μην ταΐζουμε χολή τα μελισσάκια.

Επειγόντως θα πρέπει να συγκρουστούμε με κάθε υπερφίαλο πολιτικάντη που μας θέλει ήρωες, εργασιομανείς και κουτάβια που αβγαταίνουν τα λεφτά του Συγγρού.

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, νέοι και νέες, μην πουλάτε τον εαυτό σας στον έμπορα. Μην κολυμπάτε στα τοξικά ποτάμια που σας θέλουν τρέντι δουλοπάροικους. Μάθετε τη ζωή σωστά. Συγκρουστείτε. Ανακαλύψτε. Καυλώστε.

Νέοι και νέες καυλώστε. Είναι μεταδοτικό. Ανησυχεί την εξουσία.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤA ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

                  RHESUSGR WEB TV KEFALONIA 
      

Πρόσκληση


Η ΝΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ σας καλεί την προσεχή Τρίτη 8/7 και ώρα 8+30 μμ σε συγκέντρωση-διαμαρτυρία, στο προαύλιο της Περιφέρειας (πρώην Νομαρχία) στο Αργοστόλι,για να μην επιτραπεί η ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα της «μικρής» ΔΕΗ.


Η πρόσκληση είναι ανοικτή για όλους και όλες, κόμματα, κινήσεις πολιτών, σωματεία, συλλόγους, και φυσικά απλούς πολίτες που επιθυμούν να ακούσουν και να καταθέσουν την δική τους συμβολή στον δίκαιο αγώνα απέναντι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου,

στην άκρατη φιλελευθεροποίηση που επιβάλλουν η τρόικα και η ΕΕ.


                         

Ο ένοχος έχει όνομα και ταυτότητα

http://redwest.gr/

Του Βασίλη Κωστάρα

Τα τελευταία χρόνια, και κυρίως  με την μνημονιακή περίοδο, τα προβλήματα στην υγεία και στην παιδεία έχουν διογκωθεί σε τόσο επικίνδυνο βαθμό που όλες οι δομές λειτουργούν σε σημείο διαλυτικό είτε αυτό αφορά σχολεία είτε νοσοκομεία. Άρα οι δυο πυλώνες ενός κράτους, υγεία και παιδεία, χτυπιούνται αλύπητα και συνειδητά με στρατηγικό σχέδιο την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα τους.
     


Το έχω πει χιλιάδες φορές και θα το ξαναπώ μέχρι να ματώσει η γλώσσα μου: δεν αρκεί να κάνουμε διαπιστώσεις, αλλά να ονοματίζουμε καθαρά και δυνατά το ποιος ευθύνεται για αυτήν την κοινωνική καταστροφή. Και αυτός έχει όνομα…........................................................................................
Νέα Δημοκρατία, Πασόκ και, κατά καιρούς, Δημ.Αρ. και άλλοι ανεξάρτητοι στήριξαν με την ψήφο τους όλα τα εκτρωματικά νομοσχέδια που διαλύσανε ολόκληρες κοινωνικές δομές.  

Επομένως θα λέμε όλη την αλήθεια και θα το φωνάζουμε και δεν θα μένουμε μόνο στην διαπίστωση των προβλημάτων… Οι ηγεσίες αυτών των κομμάτων έχουν τεράστιες ευθύνες για την ανθρωπιστική καταστροφή που συντελείται. Ο πολίτης πρέπει να γίνει σύμμαχος με τον δάσκαλο τον καθηγητή τον υγειονομικό σε ένα πλατύ μέτωπο διάσωσης της δημόσιας υγείας και παιδείας. Όποιος μένει αμέτοχος θα υφίσταται σκληρή κριτική γιατί, πια, όλοι ξέρουν τι συμβαίνει. 

Τέρμα η εποχή της συλλογικής ευθύνης. Καθένας έχει και την προσωπική που του αναλογεί για το τι έπραξε και τι όχι.

Τα εκλεγμένα όργανα σε όλες τις θεσμικές μορφές τους θα πρέπει να λένε την αλήθεια για το ποιοι ευθύνονται, και να μην  μένουν σε απλές παρατηρήσεις και απλά για ξεκάρφωμα να βγάζουν και καμιά 24ωρη απεργία…

Προσωπικά δεν θα αναγνωρίζω κανένα τέτοιο θεσμικό όργανο το οποίο ουσιαστικά και συνειδητά θα διαστρεβλώνει την πραγματική πάλη που πρέπει να γίνει εναντίον αυτής της νεοφιλελεύθερης καταστροφικής κυβέρνησης. Γι’ αυτό και παραιτήθηκα από το ΔΣ των νοσοκομειακών γιατρών Αιτωλοακαρνανίας και συνεχίζω τον αγώνα με κάθε άλλο τρόπο που έχω μέσα στο νοσοκομείο και στους δρόμους και σε κάθε εστία αντίστασης όπου υπάρχει…

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ο ΕΝΟΧΟΣ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ. ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ……


ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Π ΚΩΣΤΑΡΑΣ ΙΑΤΡΟΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ ΕΣΥ 

Ιδιωτικοποίηση=«Ηλεκτροπληξία»



Chris Arctic White Wolf shared ΑναρχοΣουν ΓιαΛιγο's photo.

Στο Βερολίνο και το Αμβούργο, η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας επέφερε σε μια διετία αυξήσεις 21% στην τιμή του ρεύματος. Οι κάτοικοι συλλέγουν υπογραφές για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση.

        

Στη Βουλγαρία, η ιδιωτικοποίηση είχε ως αποτέλεσμα αύξηση της τιμής του ρεύματος κατά 140%. Αυτός ήταν ο λόγος που πέρυσι ανατράπηκε η κυβέρνηση Μπορίσοφ από τις λαϊκές κινητοποιήσεις με αίτημα την εθνικoποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ιδιωτικοποίηση στη Βρετανία οδήγησε 3,5 εκατομμύρια νοικοκυριά σε «ενεργειακή φτώχεια».

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, οι εταιρείες κέρδισαν μεταξύ 9-11 δισ. ευρώ, αλλά οι καταναλωτές έχασαν περί τα 5 δισ. ευρώ.

Η τιμή του ρεύματος αυξήθηκε από το 1997 έως το 2008 κατά 68% και συνεχίζει να αυξάνεται 8% ετησίως κατά μέσο όρο.

Επειτα από 20 χρόνια ιδιωτικοποίησης, ακόμα και η Ofgem (η Ρυθμιστική Aρχή Ενέργειας της Βρετανίας), που ήταν ανέκαθεν ο πλέον ένθερμος υποστηρικτής της ιδιωτικοποίησης, έφτασε να ομολογήσει «πως το μοντέλο της ιδιωτικοποιημένης αγοράς ενέργειας δεν δουλεύει…».

Συμπέρασμα: Ιδιωτικοποίηση=«Ηλεκτροπληξία»!

Σκίτσο: Βαγγέλης Παπαβασιλείου

Tο Νέο τους Μοντέλο...Tο Νέο τους Μπορντέλο.





Από www.anemosnaftilos.gr

Ξεπετάχτηκε μέσα από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ, μέσα από το πυώδες υπογάστριο του μικροαστισμού. Το αγκάλιασαν οι ελίτ και τα νέα τζάκια της δεκαετίας του '80 και του '90. Τα νεόπλουτα βλαχαδερά που τότε σκαρφάλωναν στα βόρεια προάστεια και κατσικώθηκαν στην εξουσία. Τα βρωμοπόδαρα κολεγιόπαιδα, τα φρικαρισμένα μπαστάρδια των προηγούμενω ελίτ που ασπάζονταν την σοσιαλδημοκρατία για να επιπλεύσουν.

Από δίπλα ο συρφετός του μεταπολιτευτικού σταρ-σίστεμ. Κάτι τσόλια τρίτης διαλογής, κάτι βιζιτούδες μοντέλες, κάτι ποπ-σκυλάδες με λαμέ φωνές. Ενέπνεε τον ανδρικό πληθυσμό με νέους κοινωνικούς κανόνες όπως "η σωστή γυναίκα πρέπει να είναι καριόλα και στο σπίτι και στο κρεβάτι", "οι γυναίκες είναι σαν τα γραμματόσημα, όσο τα φτύνεις, τόσο κολλάνε", "αφήστε τα ταγάρια και πιάστε τις λουί-βουιτόν". "αδελφές και παλικάρια να 'μαστε μαλλιά κουβάρια" κι άλλα τέτοια εξόχως νεο-μυκονιάτικα.

Τον χρηματοδότησαν γενναία. Σκοπός τους να τρομπάρει μέχρι σκασμού τη φούσκα που δημιουργούσαν, να στρώνει το χαλί για να προελαύνουν παλουκώνοντας δύο-τρεις γενιές με το όραμα της δερμάτινης, μανατζίρια πολυθρόνας, του δεύτερου και τρίτου αυτοκινήτου, του ξημεροβραδιάσματος στα γυμναστήρια, του γαμάω ό,τι πετάει και ό,τι κολυμπάει στον στενό μου ορίζοντα.

Αυτός έπιασε να κόβει τα κλαδιά κι ο "αυριανισμός" τις ρίζες μέχρι να μείνει ολόκληρο το δέντρο κούτσουρο απελέκητο. 

Κι ύστερα πέρασαν οι τηλεοπτικές μπουλντόζες για να μη μείνει τίποτα όρθιο και να χτιστεί το νέο τους μοντέλο. Το νέο τους μπορντέλο.
Σαρώνονται τώρα...
Σκορπίζονται...
Διαλύονται μέσα στα ξερατά τους...
Γυρίζουν εκεί απ' όπου ξεκίνησαν. Στο σκουπιδοντενεκέ.

Κωλάνθρωποι!

Δυστυχώς η λοβοτομή, όμως, μένει...


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2014/07/t-t.html#ixzz36qf7f1wa