Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Αλέκος Καλαφάτης υποψήφιος δήμαρχος (;) , τα "διλήμματα" και μία ΕΡΩΤΗΣΗ

http://www.ithacanet.gr/

Όταν γράφουμε, ενώ όλα είναι ρευστά, το κάνουμε με επιφύλαξη ως προς το αποτέλεσμα. Όχι, όμως, ως προς την πληροφορία. 
Ο Κ. Ζαπάντης εμφανίστηκε στη Σκάλα, υπερασπιζόμενος την υποψηφιότητα Αλέκου Καλαφάτη, "για να φύγει ο Παρίσης". (Πριν λίγες μέρες, υπερασπιζόταν την υποψηφιότητα Μάκη Φόρτε, "για να φύγει ο Παρίσης"). Η πληροφορία επιβεβαιώνεται και έχει κυκλοφορήσει στα τοπικά ΜΜΕ .
Η πληροφορία επιβεβαιώνεται και από τη νεοδημοκρατική πλευρά του τοπικού συνασπισμού της συγκυβέρνησης. Η πρόταση Μ. Κοτσιλίνη είχε από χλιαρή υποδοχή(Ρουχωτάς) έως κάθετη άρνηση από τους υπόλοιπους νεοδημοκράτες, που δεν επιθυμούν να ξαναζήσουν το "Παρίσης δήμαρχος", αλλά δεν τους κάθεται καλά η επιλογή Καλαφάτη.
Το Σάββατο το βράδυ είχαμε την αδιασταύρωτη, ως τώρα, πληροφορία ότι ο Αλ. Καλαφάτης "αποσύρεται" (πηγές προσκείμενες στον Γ. Τσιλιμιδό). 
Εμείς, ως έμπειροι τύποι, λέμε ότι  όλα είναι ανοιχτά και παίζονται. Γι' αυτό και ο Μ. Φόρτες εξακολουθεί να λέει ότι δεν έχει αποσύρει την πρωτοβουλία του για τη συγκρότηση δημοτικού ψηφοδελτίου. Αν και συμμετέχει στη συγκρότηση της "συσπείρωσης ευρύτερων δημιουργικών δυνάμεων". Και μάθαμε ότι ο Βασ. Ρουχωτάς έχει και αυτός εκφράσει την επιθυμία του να τεθεί επικεφαλής.
Στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει και το "εκ περιτροπής δήμαρχοι" για μια πενταετία.
Αναμένουμε στο ακουστικό μας.
------------
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Φαίνεται ότι θα πρέπει να τα καθιερώσουμε, γιατί κάποιοι δεν γνωρίζουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν πώς παίζεται το πολιτικό παιχνίδι, μεταξύ επαγγελματιών.
  • Η Επιλογή ενός διλήμματος στην πολιτική αρένα είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Βάζεις τον βομβαρδισμένο όχλο να διαλέξει ανάμεσα σε δύο πράγματα, που ούτε το ένα ούτε το άλλο είναι η πραγματικότητα που ζει (μπορεί, όμως, και να είναι).
Και κάποιοι σε τούτες τις εκλογές θέτουν το δίλημμα "ή εμείς ή ο Παρίσης". Όπου το "εμείς" μεταφράζεται είτε με το "Φόρτες" είτε με το "Καλαφάτης" είτε με οποιοδήποτε άλλο όνομα.
Αυτό που μένει να απαντηθεί είναι
α) αν το Δίλημμα είναι αληθές .
β) αν το δίλημμα θα υιοθετηθεί από τον ψηφοφόρο λαό ή θα αυτός θα επιλέξει κάποιο άλλο από τα διλήμματα που θα πέσουν στο προεκλογικό τραπέζι. (Έχουμε αναφερθεί σε μερικά).
(Το "μάθημα", σήμερα, έχει μόνο ένα κεφάλαιο.)
======
Από εδώ και πέρα, εμείς θα "βοηθήσουμε" το λαό να επιλέξει δίλημμα.
Θα εξετάσουμε, λοιπόν, αν το δίλημμα "Εμείς(εγώ) ή ο Παρίσης" είναι πραγματικό.
1. Για να επιλέξει κάποιος "εμένα", εγώ θα πρέπει να δημιουργήσω ένα "αντίπαλο δέος". Και κάποιοι έχουν επιλέξει τον Παρίση.
Ας δούμε πόσο "δέος" μπορεί να προκαλεί, σήμερα, το όνομα Παρίσης:
Το τι έχει συμβεί στα τελευταία 3,5 χρόνια όλοι το γνωρίζουμε. Η "επιτυχημένη" δημαρχία συνοδεύεται από κάποιες βέβαιες "διαρροές":
Ρουχωτάς, Κατσαϊτη, Καμπίτσης. Αυτά τα ονόματα, αθροιζόμενα, με λογικές "εκλογικής πελατείας", δίνουν απώλεια 2.000 ψήφων. (Κατά πόσο οι λογικές εκλογικής πελατείας αντέχουν στο χρόνο είναι μία άλλη ιστορία).
Ο καθένας μας γνωρίζει "διαρροές" προσώπων που ξεκινούν από τον "πάρεδρο" κάποιου χωριού έως το οτιδήποτε. Π.χ. δεν κρύβεται η ενδονεοδημοκρατική ρήξη Σωτ.Κουρή και Αλ.  Παρίση. Τουλάχιστον δύο φορές, τον τελευταίο καιρό, ο Σωτ. Κουρής έβγαλε στη σέντρα τον Αλ.Παρίση:
α) Ο Σωτήρης χρέωσε στον Παρίση την επιλογή "σκηνές αντί για οικίσκους προσωρινής στέγασης σεισμόπληκτων".
β) Ήταν ο μόνος παρών στην έκθεση τουρισμού, όταν ο αντιδήμαρχος τουρισμού δήλωνε προς τουριστικούς πράκτορες "ο Χάρακας θα έχει ανοίξει πριν την θερινή περίοδο". Και αυτή η δήλωση βρέθηκε στα τοπικά ΜΜΕ, ξεσηκώνοντας θύελλα σχολίων. 
Με κάτι τέτοια, ο Σωτήρης δεν προσβλέπει σε στήριξη Σπύρου από τους στυλοβάτες Παρίση. "Ο κόσμος τόχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι" ότι, μέσω Λυκούδη, υπάρχουν ανοιχτές γέφυρες με Θ. Γαλιατσάτο. Αυτό θα φανεί και με κάποιες υποψηφιότητες. Υπομονή ως ότου κλείσουν οι συνδυασμοί.
(Ας μην αναφερθούμε στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ και σε άλλους).
Έχει αντικαταστήσει αυτές τις διαρροές ο Αλ. Παρίσης; Ή μήπως "δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται";
Ας το κρίνει ο καθένας.

2. Εμείς, μεροληπτώντας, λέμε ότι κάποιοι κατασκευάζουν ένα "αντίπαλο δέος", το οποίο δεν φαίνεται να μπορεί να εισέλθει στον δεύτερο γύρο. Σκοπός τους είναι ο εαυτός τους.  Η μεθοδευμένη απόπειρα απαξίωσης του υποψήφιου που έλαβε την υποστήριξη των μελών του πρώτου σε απήχηση κόμματος στην Κεφαλονιά δεν περνάει. Ο ΣΥΡΙΖΑ, δημοσκοπικά, αθροίζει περισσότερους ψήφους από το τρίτο κόμμα (ΝΔ) συν το αγωνιζόμενο να μπει στη βουλή (ΠΑΣΟΚ). Αν οι "πελατειακοί στρατοί" μπορούν να ανατρέψουν αυτό το δεδομένο στην εποχή της υπερχρέωσης του 80% του πληθυσμούθα το δούμε, σύντομα. Εμείς πιστεύουμε ότι πέρασε η εποχή της χαλαρής και φιλικής ψήφου, όταν το μεγάλο πρόβλημα είναι π.χ.: Το 70% των επιχειρήσεων είναι υπερχρεωμένες....Και άλλα. Και σε αυτά και άλλα, κανείς από τους θέτοντες το δίλημμα "Εγώ ή ο Παρίσης" δεν έχει απάντηση. Και, όχι μόνο δεν έχουν απάντηση, αλλά στηρίζουν, φανατικά, τις πολιτικές που δημιούργησαν τις συνθήκες υπερχρέωσης, ποινικής φυλάκισης και απαλλοτρίωσης περιουσιών.

3. Τώρα, εμείς θα βάλουμε το κερασάκι στην τούρτα, που άλλοι φτιάχνουν. Και το κερασάκι είναι βαρίδι και θα ανοίξει μια μαύρη τρύπα στην τούρτα. Τέρμα με τα "σκουπίδια" που κάποιοι κρύβουν κάτω από το χαλί του λαμπερού καθιστικού με τις ωραίες δημαρχιακές καρέκλες. 
Αναμένονται απαντήσεις στα πιο κάτω. Είναι απαντήσεις που χρωστούν στο λαό από το 2010!
Το δίλημμα είναι "Εγώ ή ο Παρίσης" ή μήπως και οι δύο ή όλοι βρίσκονται κάτω από τον τοπικό αστερισμό της διαπλοκής επιχειρηματικότητας και πολιτικής;
Περισσότερες από μία φορά, θέσαμε την προεκλογική περίοδο του 2010 το θέμα.
  • Αυτές δεν είναι εκλογές. Business είναι. 
  • Επιχειρηματίας, η περίπτωση του οποίου αναφέρθηκε και στη βουλή, τροφοδοτεί με υποψήφιους, πολιτική υποστήριξη (επηρεάζει έντυπα) και ποιος ξέρει με τι άλλο, πάνω από 3 ψηφοδέλτια.
  • Ο Κοτσιλίνης θα χάσει με τα χέρια κατεβασμένα και θα απορεί πως ο ούριος άνεμος του Αυγούστου, έγινε κόντρα  θύελλα. Μα, όταν κουκουλώνεις και αποσιωπάς τις πομπές του βασικού σου αντιπάλου, το μόνο ερώτημα που απομένει είναι: "Από πού σε κρατάνε;" 
  • Αν είχαν βγει τα σκάνδαλα  στη φόρα ένα μήνα πριν, ο βασικός του αντίπαλος θα δυσκολευόταν να φτιάξει ψηφοδέλτιο.
  • Ζητήσαμε από το βουλευτή τα πραχτικά της βουλής, που αφορούσαν κεφαλονίτικο σκάνδαλο πολιτικού του αντιπάλου και μας είπε πως ...δεν τα δίνει.
(Κι ένα "άσχετο" με το θέμα μας, αλλά πάντα επίκαιρο):
  • 500.000 ευρώ για δυο ιστοσελίδες, Θεόφιλε; Εσύ, ο "επιτυχημένος επιχειρηματίας", δεν ξέρεις πόσο κάνουν 2 ιστοσελίδες; Άσε που υπήρχε ιστοσελίδα στο Επιμελητήριο, αλλά έκανες πως δεν την είδες και ας την είχες εγκρίνει με την ψήφο σου.
  • Έριξε μια "άδεια"  ο Μάρκος για τις παραλίες κι έμεινε εκεί, μετά τις απαντήσεις των άλλων. 
  • Εμπεριστατομένη η ανάλυση - απάντηση του κ. Παρίση. Μας εξήγησε το καθεστώς που διέπει τις παραλίες. Κτηματική Εταιρεία και Δήμοι. Δε μας είπε μόνο πως υπάρχει μια παραλία που ανήκει στα Τουριστικά Ακίνητα.Και για αυτή λέγονται πολλά, αλλά δεν γράφεται τίποτα.
  • Για την ταμπακιέρα, ούτε λέξη.
Δεν θα σας κουράσουμε. Υπάρχουν κι άλλες γραφές και τα γραφτά μένουν(αναπάντητα).
Κάπως έτσι αναδείξαμε σε "πολιτικό της χρονιάς του 2010 τον Διονύση Λυκούδη:
  • Διονύσης Λυκούδης. Είναι καιρός η σεμνότης να μην κρύβεται στα παρασκήνια. Ας μάθουμε να λέμε τα πράγματα, με τ' όνομα τους. Είναι ο πραγματικός νικητής των εκλογών. Εμπνευστής βασικών επιλογών, καθοδηγητής, οργανωτής και κειμενογράφος ωραίων ανακοινώσεων. Δεν ήταν μόνο που στήριξε και οδήγησε σε νίκη τον Παρίση. Ήταν που μοίρασε ωραία την τράπουλα. Δεν πρέπει να υπάρχει στη νεώτερη πολιτική ιστορία, άνθρωπος, που διαχειρίστηκε και στήριξε 4 ψηφοδέλτια, για να οδηγηθεί εκεί που ήθελε. (Φόρτες, Γαλιατσάτος, Παρίσης, Μιχαλάτος)!!! Respect.
  • (Όποιος νομίζει πως υπερβάλλουμε, ας ρίξει μια ματιά στην εφημερίδα "Ανεξάρτητος" και στο ποιους στήριξε ή χάιδεψε. Άμα βρείτε κακιά λέξη για τους πιο πάνω, να μας το πείτε).
Κι αν νομίζετε ότι μιλάμε για "περσινά ξινά σταφύλια", ανατρέξτε στο σήμερα του "Ανεξάρτητου":
(Όπως γνωρίζετε όλοι : Στο Νυστέρι και στο Ithacanet.gr η διαφήμιση είναι δωρεάν. Διαβάζετε, με φανατισμό, "Ανεξάρτητο". Η μόνη ένσταση που υπάρχει στο όνομα "Φόρτες" είναι στη δήλωση του "αν κατέβει ο Καλαφάτης δεν κατεβαίνω εγώ").
Να την τελειώσουμε την πλάκα με τα αυθαίρετα διλήμματα.
Οι δήμαρχοι και λοιποί δημοτικοί παράγοντες της τελευταίας δεκαετίας, που προσπαθούν να "ανακάμψουν" και να επανακάμψουν έχουν κοινά σημεία αναφοράς. Κεντρικά και τοπικά.
Οι ίδιοι οφείλουν να  αποδείξουν, έμπραχτα, ότι δεν είναι έτσι.
Στηρίζουν τις πολιτικές της συγκυβέρνησης που οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση και σωπαίνουν, όταν τα ερωτήματα αφορούν τις θητείες τους, τους ακουμπούν και τους αφορούν. Η "Σιωπή των Αμνών" είναι και Σιωπή των Δημάρχων;
Να θυμίσουμε ότι το να έχεις ανοιχτή μία επιχείρηση, σήμερα, αποτελεί ποινικό αδίκημα. Πόσοι και πόσοι επαγγελματίες δεν έχουν οδηγηθεί σιδηροδέσμιοι στο αυτόφωρο, είτε γιατί είχαν μία καρέκλα παραπάνω από ότι λέει η άδεια είτε για κάποιο άλλο λόγο.
Αν δεν είχαν άδεια λειτουργίας, όλοι γνωρίζουμε τι θα πάθαιναν.
Το πιο κάτω δημοσίευμα στο Νυστέρι του Δεκεμβρίου 2011 αφορά όλους αυτούς τους υποψήφιους δημάρχους, που διετέλεσαν δήμαρχοι ή δημοτικοί σύμβουλοι. Και περιμένει απαντήσεις. Οι επαγγελματίες θέλουν να γνωρίζουν ΟΛΟΥΣ τους τρόπους, με τους οποίους μπορούν να έχουν ανοιχτή επιχείρηση. Τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, είτε από το 2010 είτε από το 2011. Εμείς έχουμε το θάρρος να τα λέμε δημόσια. Αυτοί τι φοβούνται;
Ε, Καλαφάτη, Κοτσιλίνη και Ρουχωτά; Εσείς έχετε συγκρουστεί, πολιτικά, με τον Λυκούδη. Τι φοβάστε;
Δεν ρωτάμε από κακό. Να μάθουμε θέλουμε, ώστε να γνωρίζουμε όλους τους τρόπους με τους οποίους κάποιος μπορεί να ανανεώνει σύμβαση ενοικίασης δημόσιας έκτασης με μειωμένο μίσθωμα και πρόβλημα αδειοδότησης.
Δύο είναι τα θέματα που σας αφορούν και θα έπρεπε οι πολίτες και οι επιχειρηματίες να γνωρίζουν, ώστε να λάβουν τα μέτρα τους και να πάρουν τις αποφάσεις τους:
α) Δημοσιοποίηση της έκθεσης των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την υπόθεση του Μακρύ Γιαλού. Μιλάμε για έκθεση που αφορά τον Κοινοβουλευτισμό και συντάχθηκε μετά από ερώτηση βουλευτών. Δεν πρέπει να γνωρίζουμε τα πραχτικά της Βουλής; (Όσο κι αν ψάξαμε, δεν μπορέσαμε να τα βρούμε).
β) Τρόπος έκδοσης άδειας λειτουργίας σε μια επιχείρηση που δεν μπορεί να έχει άδεια.
Πάλι, θα πάμε σε εκλογές χωρίς απαντήσεις;

ΤΕΛΟΣ Η ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑ....

Εμπόδιο στην ψηφοφορία…http://www.kefalonias.gr/



  

Προ ημερών είχαμε αναβάσει μέσω εξωτερικού προγράμματος ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το ποιόν θα προτιμούσατε για Δήμαρχο Κεφαλονιάς.
Σήμερα το μεσημέρι που μπήκαμε να δούμε πόσοι είχαν ψηφίσει, είδαμε 320 άτομα !
Πριν από λίγο και μετά από εμαιλ αναγνώστη, ο οποίος με σχόλιο του μας επισήμανε ότι κάτι δεν πάει καλά, μπήκαμε και είδαμε ότι είχαν ψηφίσει 1592 άτομα !
Προφανώς κάποιος ήθελε να δημιουργήσει εντυπώσεις υπέρ του και λόγω του ότι δεν δημοσιεύουμε ανακρίβειες και πειραγμένα αποτελέσματα, αποφασίσαμε να τερματίσουμε την ψηφοφορία !
Ειναι η πρώτη φορά στα Νέα της Kefalonias.gr, που αναγκαζόμαστε να διαγράψουμε post ! Αν βρούμε έναν τρόπο που να αποκλείει εξωτερικές παρεμβάσεις θα ανεβάσουμε ξανά ψηφοφορία 

http://www.kefalonias.gr/






ΕΜΕΊΣ  ΕΊΧΑΜΕ ΕΝΤΟΠΊΣΕΙ ΤΗ ΜΟΝΤΆΖΙΕΡΑ ΣΑΣ ...... .

KEFALONIA UPDATE

Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014


oι ¨"μονταζιέρες" του ίντερνετ....... σε μια νύχτα ο Μακούλης "πρωθυπουργός".....

oι "μονταζιέρες" του ίντερνετ.......... σε μια νύχτα ο Μακούλης "πρωθυπουργός".....


Αλέξανδρος Παρίσης (9%)

Μάκης Φόρτες (17%)

Γεράσιμος Δημητράτος (17%)

Θεόφιλος Μιχαλάτος (13%)

Νίκος Γκισγκίνης (4%)

Βασίλης Ρουχωτάς (33%)

Βασίλης Καμπίτσης (6%)




Αλέξανδρος Παρίσης (9%)

Μάκης Φόρτες (17%)

Γεράσιμος Δημητράτος (18%)

Θεόφιλος Μιχαλάτος (13%)

Νίκος Γκισγκίνης (5%)

Βασίλης Ρουχωτάς (32%)

Βασίλης Καμπίτσης (6%)


θαύμα    
θαύμα 

   
 και ενώ μέχρι χθες είχαν ψηφίσει γύρω στα 270 άτομα δια μαγείας οι οπαδοί του
 ΜΆΚΗ ΈΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΜΦΆΝΙΣΗ ΤΟΥΣ..............θαύμα  
θαύμα 


Votes: 318

Αλέξανδρος Παρίσης (8%)

Μάκης Φόρτες (31%)

Γεράσιμος Δημητράτος (15%)

Θεόφιλος Μιχαλάτος (11%)

Νίκος Γκισγκίνης (5%)

Βασίλης Ρουχωτάς (26%)

Βασίλης Καμπίτσης (5%)

KEFALONIA UPDATE

Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014

η μονταζιέρα τρελάθηκε........ πρώτος ο Δημητράτος

η "μονταζιέρα τρελάθηκε.... ανεβαίνει ο Καμπίτσης......!!!!!!!!!

Πάμε σύντροφε...

αυτό!


Ας αφήσουμε πίσω μας τους δειλούς και τους εθελότυφλους,
ας προσπεράσουμε τους ρομαντικούς και τους ουτοπιστές,
οι επαναστάσεις δεν πέφτουν απρόσμενα εξ ουρανού μια καλοκαιρινή νύχτα...ψέμματα τους είπαν.


Το τραγούδι των "ώριμων αντικειμενικών συνθηκών"
είναι τραγούδι νεκρών,που όλο περιμένουν και όλο περισσότερο σαπίζουν,καθώς η μπόχα τους,όλο και πιο έντονη αναβλύζει.
Τους πρόδωσαν στα νιάτα τους,τους έκλεψαν τη ζωή,και τους πέταξαν ευνούχους
σε μια γωνιά αριστερά...

Η ζωή και τα νιάτα μας είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε.

και είναι μόνο τώρα...

και είναι πάντα εδώ...

Απ'το μηδέν ως το άπειρο,ένα βήμα μας χωρίζει.

Πάμε σύντροφε...

(ανώνυμου)

Πατριώτες «à la carte»

papoulias.jpg
                                


Της Λουκίας Χουλιάρα

Ξεκίνησαν ήδη, οι επικοινωνιακές φανφαρολογίες και οι πομπώδεις «πατριωτικοί» λόγοι, με αφορμή την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου.

Πρώτος έσυρε το χορό ο κύριος Παπούλιας: «Τιμάμε σήμερα τους αγωνιστές του 1821 γιατί τους χρωστάμε την ελευθερία της πατρίδας μας και γιατί μας άφησαν το παράδειγμα του ηρωισμού τους που θαυμάστηκε σε ολόκληρο τον κόσμο». 

Συγκινητικό- αν μη τι άλλο- το «πατριωτικό» μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ας μην μας πτοήσει το γεγονός ότι ο κύριος Παπούλιας έχει συναινέσει σε όλο το αντιδημοκρατικό κυβερνητικό κρεσέντο, φροντίζοντας να υπογράφει Προεδρικά διατάγματα από κάθε γωνιά της γης. Από τη Λευκάδα κατά την περίοδο των διακοπών του, από τα Ιωάννινα τη γενέτειρά του, από τη Γερμανία και το Βερολίνο το «λίκνο» των Μνημονιακών αποφάσεων που ορίζουν την κακή μοίρα του ελληνικού λαού.

Ας μη θορυβηθούμε από το γεγονός ότι όλες οι-βαπτιζόμενες ως νόμιμες αλλά καταφανώς αντιλαϊκές- πολιτικές πράξεις, απαιτούν και την υπογραφή του.
Ας θαυμάσουμε μόνο την ικανότητά του να «ξυπνά» από το πολιτικό του λήθαργο- τις λίγες εκείνες φορές το χρόνο που γιορτάζουμε τις εθνικές επετείους- και να «ανατάσσει» το ηθικό του «πειραματόζωου» της Ευρώπης- Έλληνα!

Η παράσταση της κυβερνητικής υποκρισίας, έχει ξεκινήσει μια βδομάδα τώρα, με τα πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, να βολτάρουν στον Αττικό ουρανό (δίχως να φείδονται χρημάτων για δαπάνες σε καύσιμα), κάνοντας πρόβες για την επικείμενη παρέλαση! Είναι σαφές ότι στόχος της κυβέρνησης είναι- στη συνείδηση του μέσου πολίτη- ο πατριωτισμός, να αποτιμηθεί σε μονάδες επικοινωνιακών τρικ και όχι ουσίας. Διότι θα ανέμενε κανείς ο πατριωτισμός να επιδεικνύεται στην αρένα των διαπραγματεύσεων και- εντός Βουλής- με την καταψήφιση νόμων που εξαθλιώνουν τον πολίτη και όχι σε λαϊκίστικες δηλώσεις και φιέστες.

Σε τελική ανάλυση, δε νοείται ως πατριώτης κάποιος που απλά αυτοαναγορεύεται ως τέτοιος, ενώ ταυτόχρονα παραδίδει αναίσχυντα την εθνική κυριαρχία της χώρας στα ξένα συμφέροντα και στους δανειστές!