Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιόν συμφέρει η δίωξη της Χρυσής Αυγής;



Tου Γιώργου Καραμπελιά

Μία αντίληψη η οποίο διαδίδεται επικίνδυνα τις τελευταίες μέρες, και μάλιστα με φορείς μια σειρά πολιτικών αναλυτών και σχημάτων της...
Αριστεράς και της άκρας Αριστεράς, είναι πως η δίωξη της Χ.Α. συμφέρει την κυβέρνηση και της καθεστωτικές δυνάμεις! Γι’ αυτό μάλιστα αρκετοί από αυτούς όπως και ο Γ. Δελαστίκ, αναρωτιούνται μήπως η δολοφονία του Φύσσα αποτέλεσε προβοκάτσια εναντίον της Χ.Α.! Καθόλου παράδοξα τα σχετικά άρθρα και κείμενα (του Δελαστίκ, του Τάκη Φωτόπουλου κ.ά.) αναπαράγονται με θριαμβευτικούς τόνους από τις ιστοσελίδες της Χ.Α. η οποία δεν φανταζόταν ότι θα έβρισκε τέτοιους υποστηρικτές. Γράφει έτσι ο Τ. Φωτόπουλος στην «Ελευθεροτυπία»:

«Το γεγονός όμως ότι η ΧΑ είχε κάποιους προστάτες στο ‘σύστημα’ κάθε άλλο παρά την κάνει, από μόνο του, ‘συστημική’ οργάνωση, [ ]. Είναι άλλωστε γνωστό ότι εδώ και καιρό έχει ξεσηκωθεί κατά της ΧΑ όχι μόνο το ντόπιο κατεστημένο, συμπεριλαμβανομένης της εκφυλισμένης ‘Αριστεράς’ που υποστηρίζει τους μετανάστες. [ ] Το ίδιο συμβαίνει με τα όργανα της Υπερεθνικής και της Σιωνιστικής Ελίτ, [ ] που ομόφωνα απαιτούν την απαγόρευση της Οργάνωσης ―ανεξάρτητα βέβαια από το τι λέει το 15%-20% του Ελληνικού λαού, και ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το Σύνταγμά μας (που προφανώς το γράφουν στα παλιότερα των παπουτσιών τους) δεν επιτρέπει παρόμοιο μέτρο.[ ]

Και δεν είναι συστημική οργάνωση όχι μόνο εξαιτίας της άγριας δίωξης που υφίσταται από τις ντόπιες και διεθνείς ελίτ, αλλά και με βάση τους προγραμματικούς στόχους της [ ]: αντίθεση τόσο στο κεφάλαιο όσο και στην αυτόνομα οργανωμένη εργασία, οικονομική αυτάρκεια, εθνικοποίηση ενεργειακών πηγών, ‘Ευρώπη των εθνών’ αντί για την σημερινή ‘Ευρώπη του κεφαλαίου’ κ.λπ.. [ ] Με άλλα λόγια, η φυσική βία δεν είναι το κύριο χαρακτηριστικό ενός ‘φασιστικού’ κόμματος, όπως συνήθως υποστηρίζεται. Άλλωστε, παρόμοια βία χρησιμοποιεί και η Κοινοβουλευτική Χούντα για να επιβάλλει με τα ΜΑΤ τις επιστρατεύσεις κ.λπ. μέτρα που ποτέ δεν ενέκρινε ο Λαός…» (Τ. Φωτόπουλος, « Ο Περισπασμός της Χρυσής Αυγής» Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία 22 Σεπτεμβρίου 2013)

Έτσι λοιπόν ο Τάκης Φωτόπουλος ανακαλύπτει ότι η σκανδαλωδώς ατιμώρητη μέχρι χθες ΧΑ, με την τεράστια διείσδυση στην Αστυνομία, υφίσταται «άγρια δίωξη»! Επί πλέον, σύμφωνα με τον αρθρογράφο δεν στηρίζεται κατ’ εξοχήν στη βία! Και όμως όλοι ξέρουμε πως η ιδιαιτερότητα ακριβώς της ΧΑ είναι το ότι αναδείχτηκε ακόμα και στο εσωτερικό της ακροδεξιάς με τη συστηματική και αποκλειστική χρήση βίας. Μωραίνει κύριος…

Ο Γιώργος Δελαστικ πάει ένα βήμα πιο πέρα. Σε άρθρο του με τον χαρακτηριστικό τίτλο «ΕΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ απειλούν τη δημοκρατία», την ίδια ημέρα, στις 22 Σεπτεμβρίου ανακαλύπτει πως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν εντάσσεται στη στρατηγική της ΧΑ να «καταλάβει» τις λαϊκές γειτονιές και να διχάσει, τρομοκρατώντας, τις αντιμνημονιακές δυνάμεις, αλλά ήταν «προβοκάτσια»! Γράφει λοιπόν:

«Πάντως από πολιτική σκοπιά [ ]πολύ δύσκολα μπορεί κανείς να υποθέσει ότι την εντολή δολοφονίας την έδωσαν ηγετικά στελέχη πρώτης γραμμής του κόμματος στο οποίο ανήκει ο δράστης, εκτός πια αν με κάτι τα εκβίαζαν άλλοι κύκλοι. Η Χρυσή Αυγή πάντως υφίσταται σοβαρή πολιτική ζημιά με τη δολοφονία που διέπραξε ο δράστης. Από κόμμα που εκφράζει την κοινωνική οργή και την απόγνωση πολιτικά καθυστερημένων δεξιών κυρίως ψηφοφόρων εναντίον της μνημονιακής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μετά τη δολοφονία και την επίθεση εναντίον μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα εμφανίζεται ως κόμμα του …’να σφάξουμε τους αριστερούς’! [ ] Αυτή η συμπεριφορά υποδηλώνει άνθρωπο που δολοφονεί για να συλληφθεί, να καταδικαστεί με ισόβια και να μπει φυλακή για πολλά χρόνια. Έχει πλήρη επίγνωση ότι η δολοφονία θα αποδοθεί και στον πολιτικό του χώρο, τη Χρυσή Αυγή. [ ] Το σοβαρότερο είναι ότι πυκνώνουν τις αναπόδεικτες –μέχρι στιγμής, τουλάχιστον– αμφιβολίες για το κατά πόσο ο δολοφόνος έδρασε όντως πρωτοβουλιακά ή αν σκότωσε εκτελώντας εντολές κάποιων άγνωστων σε εμάς κέντρων, διαφορετικών πάντως από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Ίδωμεν…»

Δυστυχώς αυτή η τυφλή λογική διαδίδεται ευρέως στον αριστερό, ακροαριστερό, αντιμνημονιακό και αντιεξουσιαστικό χώρο , μια και ο καθεστωτικός τύπος και κανάλια την τελευταία εβδομάδα προβάλλουν καθημερινά τα κατορθώματα της Χ.Α. και την εγκληματική της φύση. Είναι πολύ φυσιολογικό αρκετοί ανυποψίαστοι πολίτες να απορούν γι’ αυτή την αιφνίδια αντιναζιστική έξαρση, αλλά δεν είναι καθόλου φυσικό να δείχνουν ανάλογη απορία πολιτικοί αναλυτές και πολιτικοί χώροι με μακρά προϊστορία και πείρα. Πολιτικοί χώροι και αναλυτές που γνωρίζουν πως ανάλογα επιχειρήματα του Κ.Κ. Γερμανίας, που μπροστά στην άνοδο των ναζί θεωρούσε μεγαλύτερο εχθρό τους «σοσιαλφασίστες», συνέβαλαν αποφασιστικά στην άνοδο του Χίτλερ!

Πως εξάλλου μπορούν να εξηγήσουν το γεγονός ότι δέκα μέρες πριν, ένα σημαντικό κομμάτι του δεξιού κυβερνητικού τύπου και καναλιών, προωθούσε σενάρια συγκυβέρνησης της Ν.Δ. με τη Χ.Α. και ο ακραίος Μνημονιακός Μπάμπης Παπαδημητρίου, μιλούσε στο ΣΚΑΙ στις 12 Σεπτεμβρίου για πιθανή «συνεργασία με τη Χρυσή Αυγἠ, ἁν σοβαρευτεί», μια κι ο Σύριζα μιλάει για συνεργασία με το ΚΚΕ. Αυτή την άποψη εξέφρασε ετεροχρονισμένα και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο Βορίδης και ο Άδωνης Γεωργιάδη που επέμεναν ιδιαίτερα στη θεωρία των δύο άκρων, την οποία και εξακολουθούν να υπερασπίζονται (δες τη λυσσαλέα υπεράσπισή της από τον γνωστό Απόστολο Ανδρεουλάκο στο τηλεοπτικό σταθμό Κόντρα, στις 24/9).

Η θεωρία των δύο άκρων δεν ήταν κυρίως ή απλώς μια προσπάθεια «ποινικοποίησης» της Αριστεράς, όπως το εξέλαβαν οι φωστήρες της, αλλά κατ’εξοχήν ο φερετζές της συμμαχίας της Ν.Δ. με τη Χ.Α. Διότι εάν τα «δύο άκρα» είναι όντως από τη μία η Χ.Α. και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ, γιατί να μην μπορεί η Ν.Δ. να συνεργαστεί με μία Χ.Α. που θα έχει σκεπάσει εν μέρει τα ναζιστικά της χαρακτηριστικά (αυτό ακριβώς υποστήριζε ο παλιός ακροαριστερός «Μπάμπης»). Γι’ αυτό εξάλλου την προηγούμενη περίοδο οι μόνες κυβερνητικές δυνάμεις που στοχοποιούσαν επίμονα τη Χ.Α. ήταν το ΠΑ.ΣΟ.Κ και η ΔΗ.ΜΑΡ., γιατί φοβούνταν ακριβώς ότι μετά από πιθανές εκλογές ένα τέτοιο σενάριο θα πέταγε τους ίδιους στα αζήτητα. Γι’ αυτό και η καραμανλική πτέρυγα της Ν.Δ. εναντιώνεται στη θεωρία των δύο άκρων, διότι όπως το έχει εκφράσει σχεδόν ανοικτά ο Προκόπης Παυλόπουλος αυτή επενδύει ακόμα και σε κυβέρνηση «εθνικής» συνεννόησης ανάμεσα σ’ ένα τμήμα της Ν.Δ., τους νουνεχείς του ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα δε και πριν από όλα, όπως έχουμε γράψει αναλυτικά τις προηγούμενες μέρες, η Χ.Α. είναι απολύτως χρήσιμη ως παράγοντας διαίρεσης και αποπροσανατολισμού των αντιμνημονιακών δυνάμεων.

Όλα αυτά όμως ίσχυαν μέχρι το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Έκτοτε το τοπίο μεταβλήθηκε δραματικά, καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να συμπράξει με τους χρυσαυγίτες δολοφόνους, όταν μάλιστα υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες από την Ευρώπη, την Αμερική, το σιωνιστικό λόμπι και το Ισραήλ για την ανοχή που έδειχνε η Ν.Δ., ιδιαίτερα τα Σώματα Ασφαλείας στη Χ.Α. Ο Σβόμποντα ηγέτης των σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο, έφτασε μάλιστα να ζητήσει τον αποκλεισμό της Ελλάδας από την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαιτίας της Χ.Α., ενώ το Ισραήλ για τους ίδιους λόγους, καθυστερούσε την επίσκεψη του Σαμαρά εκεί. Προφανώς λοιπόν, το χαρτί Χ.Α. κάηκε. Γι’ αυτό, και ο Σαμαράς μάζεψε τον Χρύσανθο (ο μόνος που εις ανάμνησιν του παρελθόντος του που συνεχίζει είναι ο Βορίδης με ιδιαίτερη επιμονή στο ΚΚΕ), και προσχώρησε τουλάχιστον προσωρινά στη γραμμή του Βενιζέλου και των καραμανλικών της Ν.Δ. Γι’ αυτό, και πλέον επιλέγει μία νέα γραμμή, την απόσπαση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου εκλογικού ποσοστού, ιδιαίτερα του πλέον ευκατάστατου χουντοδεξιού (δικαστικούς, επιχειρηματίες, εφοπλιστές) και την επιστροφή τους στη Ν.Δ., μια και εξάλλου, σαλπίζει και ο ίδιος το «τέλος του μνημονίου. Ὀσο για τους υπολοίπους ψηφοφόρους της, από τα λαϊκά στρώματα, μπορούν να παραμείνουν σε μια συρρικνωμένη Χ.Α. (γι’ αυτό δεν επιθυμεί την απαγόρευσή της, εκτός αν του την επιβάλει η λαϊκή πίεση ή οι ξένοι) διότι φοβάται ότι διαφορετικά θα διογκωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ οι ΑΝΕΛ ή νέες πατριωτικές δημοκρατικές δυνάμεις που θα αναδυθούν.

Τα αίτια μιας τύφλωσης

Πως όμως και γιατί, τόσοι και τόσοι αναλυτές, ομάδες και ομαδούλες της Αριστεράς βρίσκονται ξαφνικά να υπερασπίζονται άθελά τους τη Χ.Α.; Αυτό αποτελεί συνέπεια για άλλους αμάθειας και ιστορικής τύφλωσης και για άλλους, ,τους περισσότερους, φτηνού πολικαντισμού. Η λογική τους είναι «απλή». Αν καταλαγιάσει ένα γενικό καταγγελτικό πνεύμα, (του τύπου κρεμάλες εδώ και τώρα), κινδυνεύουν οι ψήφοι να επιστρέψουν στα κυβερνητικά κόμματα και κατ’ εξοχή την Ν.Δ.. Παράλληλα κινδυνεύουν να ενισχυθούν οι τάσεις συνδιαλλαγής στο λεγόμενο συνταγματικό τόξο και επομένως να πιεστεί ο ΣΥΡΙΖΑ προς την κατεύθυνση της νομιμοφροσύνης και επομένως να μην πραγματοποιηθεί η περιβόητη «ανατροπή» την οποία προσδοκούσαν. Αυτή η θεωρία, είναι ανιστόρητη και βλακώδης.

Πρώτον διότι δεν εκτιμά σωστά την πολιτική και κοινωνική κατάσταση στη χώρα. Η Ελλάδα δεν βρίσκεται μπροστά σε μια επαναστατική ανατροπή, δεν υπάρχουν οι κοινωνικές και πολιτικές προϋποθέσεις γι’ αυτό. Αντίθετα, η κρίση στη παρούσα φάση της, ενισχύει όλο και περισσότερο αυταρχικές και ακροδεξιές λύσεις. Εξ ου και η γιγάντωση της Χ.Α., η συρρίκνωση, ή η αδυναμία ενίσχυσης των ακροαριστερών σχημάτων, η ανάπτυξη των φασιστικών αντιλήψεων στη νεολαία και ιδιαίτερα στους μαθητές. Επομένως, η θεωρία πως το χτύπημα στην Χ.Α. στρέφεται εν τέλει ενάντια στις «επαναστατικές» δυνάμεις είναι αφελής και έωλη.

Δεύτερον, οι ίδιοι υποτιμούν ανεπίτρεπτα το φασιστικό φαινόμενο, όπως είχαν κάνει οι προπατορές τους στο μεσοπόλεμο, και την πιθανότητα, αν αφεθεί, να εγκαθιδρυθεί μόνιμα και για πολλά χρόνια στην ελληνική κοινωνία και κατεξοχήν στη νεολαία (όπου ήδη στις ηλικίες κάτω των είκοσι χρόνων είναι πιθανόν πρώτη επιλογή των νέων). Τα επόμενα χρόνια σε μια χώρα εκπτωχευμένη, με ανεργία και κρίση, παράλληλα με τη μετανάστευση και τα εθνικά προβλήματα, μ’ έναν ελληνικό λαό αποπροσανατολισμένο, η φασιστική απειλή (ακόμα και με τη συγκυβέρνηση με τη Δεξιά όπως αυτή τη στιγμή πάει να γίνει στη Νορβηγία), αποτελεί πραγματικό και ίσως τον σοβαρότερο πολιτικό κίνδυνο.

Βέβαια, δεν είναι τυχαίο ότι ένα μεγάλο μέρος αυτών των πολιτικών δυνάμεων και αυτών των αναλυτών, υποτιμούν το εθνικό ζήτημα και τις καταστρεπτικές συνέπειες της ανάδειξης μιας ναζιστικής ομάδας σε εκπρόσωπο του πατριωτισμού. Ίσως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ένα μεγάλο μέρος της άκρας Αριστεράς και των λεγόμενων αντιμνημονιακών υποτιμάει αν δεν αρνείται εντελώς το εθνικό ζήτημα και δεν κατανοεί την τεράστια σημασία του γεγονότος της καπηλείας του εθνικού ύμνου και της ελληνικής σημαίας από τους ναζί.

Για όλα αυτά λοιπόν, και πολλά πολλά ακόμα, θα πρέπει να χτυπηθεί η υποτίμηση της ναζιστικής απειλής (του τύπου «οι πραγματικοί φασίστες είναι η τρόικα», και να γίνει κατανοητό, αντίθετα, πως η συντριβή σήμερα των ναζί δεν συμφέρει το σύστημα και τους τροϊκανούς, που τους είχαν έτοιμους ως εναλλακτικό κυβερνητικό εταίρο, αλλά αντίθετα τους αφαιρεί ένα χαρτί, και δίνει τη δυνατότητα σε κείνες τις δημοκρατικές πατριωτικές δυνάμεις που διαθέτουν και πρόταγμα και πρόγραμμα να αναπτυχθούν. Όλα τ’ άλλα, αποτελούν απλώς την ακραία μορφή του αδιεξόδου μιας ιδεολογίας που επένδυσε τα πάντα στη λογική μνημόνιο-αντιμνημόνιο, (κι όποιος κραυγάζει αντιμνημόνιο δεν πειράζει ακόμα κι αν είναι ναζί ή συμμορίτης) και όχι στο πραγματικό δίλλημα που έχει αναδειχθεί και είναι η ανατροπή ενός σάπιου καθεστώτος, που ταυτίστηκε μεν με το μνημόνιο αλλά δεν αρκείται σε αυτό. Εξάλλου το γνωρίζουμε όλοι πως το μνημόνιο τελειώνει, διότι εξετέλεσε το ρόλο του, αλλά θα αφήσει μια Ελλάδα γονατισμένη, χρεωμένη, εξαθλιωμένη. Οι καθεστωτικές δυνάμεις ετοιμάζονται για νέες οβιδιακές μεταμορφώσεις, μεταμνημονιακές ή ακόμα και «αντιμνημονιακές». Και η ΧΑ ήταν ένα σημαντικό βέλος στη φαρέτρα τους. Ας τους το αφαιρέσουμε. Αυτοί θα βγουν χαμένοι και όχι ο λαός.

Έτσι για να μην μας περνάνε για μαλάκες...

 
Ετσι για να μην μας περνάνε για μαλάκες...
  Το περίφημο χουντογλέντι της Ελληνικής Αστυνομίας 1997 
            
                   

Χ.Α το βασικό δεκανίκι του ιμιτασιόν κατοχικού - Σαμαρικού Φασισταριού

Χρονολόγιο “αντισυστημικότητας” της Χρυσής Αυγής μέσα στη βουλή: Πού και πότε έχει στηρίξει κυβέρνηση και συμφέροντα

                              
Ένα μικρό χρονολόγιο της “αντισυστημικότητας” της Χρυσής Αυγής μέσα στο Κοινοβούλιο, όπως το καταγράψαμε από το 2012 μέσα από αναρτήσεις τουLEFTeria-news.
27 Ιουλ. 2012
Μετά τις εκλογές του Ιουνίου, η ΚΟ της ΧΑ πιάνει δουλεία. Μπλοκάρει μαζί με ΝΔ-Πασοκ-Δημαρ την συγκληση της Επιτροπης Οικ.Υποθεσεων για την Αγροτικη
23 Αυγ. 2012
Έναν μήνα αργότερα, οι Χρυσαυγίτες μαζί με τους βουλευτές της Συμπολίτευσης , ψηφίζουν τροπολογία για τα χρέη των ΠΑΕ των γνωστών "αναξιοπαθούντων" εφοπλιστών προέδρων τους.
6 Σεπτ. 2012
Λίγες μέρες μετά .Η Ζαρούλια, σύζυγος Μιχαλολιάκου, κάνει ερώτηση υπέρ επιχειρηματιών. Συγκεκριμένα κατά δωρεαν δημοτικού πάρκινγκ, που ζητάει να κλείσει και τάσσεται υπέρ τοπικού επιχειρηματία, λέγοντας ότι η κοινωνική παροχή δωρεάν πάρκινγκ, είναι αθέμιτος ανταγωνισμός στον ιδιώτη.
5 Δεκ. 2012
Πέρασε με την ανοχή της ΧΑ που ψήφισε Παρών, το “περίεργο” κυβερνητικό νομοσχέδιο που έδινε στην Εσθονία την διαχείριση της ελληνικής ηλεκτρονικής διακυβέρνης, των ηλεκτρονικών μέσων και των κονδυλίων αντιμετώπισης διαφθορας

19 Δεκ. 2012
Ελάχιστες μέρες μετά η Χρυσή Αυγή καταψήφιζε την συνέχιση των ερευνών για την λίστα Λανγκαρντ
13 Φεβρ. 2013
Η Χρυσή Αυγή υπερψηφίζει το νομοσχέδιο για πώληση νησίδων και βραχονησίδων, με τον Παναγιώταρο να εκτοξεύει το αμίμητο, ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτοί έθεσαν πρώτοι θέμα πώλησης νησίδων & βραχονησίδων!
24 Σεπτ. 2013
Απόντες οι βουλευτές της ΧΑ, από την συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για το μείζον θέμα της σκανδαλώδους τροπολογίας που προβλέπει ότι οι μετοχές off shore ναυτιλιακών εταιρειών δεν θα δηλώνονται στο «πόθεν έσχες».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ.Χρυσή Αυγή."Εμείς θέσαμε πρώτοι θέμα πώλησης νησίδων & βραχονησίδων, υπερψηφίζουμε"
http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/02/blog-post_1351.html
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ.Η Ζαρούλια,σύζυγος Μιχαλολιάκου,κάνει ερώτηση υπέρ επιχειρηματιών!
http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/09/blog-post_26.html
Οι βουλευτές της Συμπολίτευσης και της Χρυσής Αυγής ψήφισαν τροπολογία για τα χρέη των ΠΑΕ!
http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/08/blog-post_993.html

ΝΔ-Πασοκ-Δημαρ-Χρυση Αυγη μπλοκάρουν την συγκληση της Επιτροπης Οικ.Υποθεσεων για την Αγροτικη
http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/07/blog-post_28.html
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ. Ένταση με Λαφαζάνη, μαζί με την Εσθονία θα γίνει διαχείριση της ελλην.ηλεκτρον.διακυβερνησης,της διαφθοράς και των μέσων πληροφορίας.
http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/12/blog-post_15.html
Χρυσή Αυγή.19 Δεκ.Καταψηφίζει την συνέχιση ερευνών λίστας Λανγκαρντ, 5 Δεκ.Στηρίζει με "Παρών" κυβερνητικό νομοσχέδιο
http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/12/9-5.html
Χρυσή Αυγή & ΚΑΖΙΝΟ Λουτρακιου χέρι-χέρι;
http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/06/blog-post_6564.html
Κρυμμένοι οι βουλευτές της ΧΑ στην συζήτηση περί της σκανδαλώδους ρύθμισης υπέρ των εφοπλιστών.
http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/09/blog-post_24.html

2012 Δημιουργική λογιστική: Η Χρυσή Αυγή δήλωσε 80 χιλιάδες ευρώ έξοδα και για τις 2 εκλογές!
http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/09/2013-2012-80-2.html
(ΠΗΓΗ: http://lefteria-news.blogspot.gr/)

ΣΧΟΛΙΟ Α.Α.: Ξύπνα και δες, αμετανόητε ραγιά! Το official φασιστικό μόρφωμα αποτελούσε εξαρχής το βασικό δεκανίκι του ιμιτασιόν κατοχικού - σαμαρικού φασισταριού τόσο σε νομοθετικό (λέμε, τώρα!) επίπεδο, όσο πλέον σε προπαγανδιστικό - αποπροσανατολιστικό από τα επερχόμενα θανατηφόρα μέτρα, στα οποία συντόμως και αιφνιδιαστικά θα συμπεριληφθεί μεταξύ άλλων και ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ, που θα αποτελέσει την οριστική ταφόπλακα ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Οι νεόκοποι αντιφά θα το καταδικάσουν...;;;



   Νανσυ Πανταζη

Καταδικάστηκε ο άνεργος πατέρας που έκλεψε από τα #Jumbo ένα κουτί μαρκαδόρους για το παιδί του...
Οι νεόκοποι αντιφά θα το καταδικάσουν...;;;
Εμείς θα το καταδικάσουμε κάνοντας εμπάργκο σε αυτήν την αλυσίδα που είναι υπόλογη για στυγνή εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού αλλά και για επικίνδυνα προϊόντα... ;;;
Εμείς θα καταδικάσουμε τις μνημονιακές κυβερνήσεις που ασκούν πολιτική εξαθλίωσης και υποθάλπουν τον φασισμό... και την βία...;;; Γιατί η φτώχεια είναι η μεγαλύτερη βία...
Αυτό το κράτος και αυτή η δικαιοσύνη σε ποιον απευθύνονται...;;; Καταδίκη σε έναν άνεργο πατέρα που έδωσε το αντίτιμο των μαρκαδόρων αλλά απαλλαγές με βουλεύματα και προεδρικά διατάγματα αυτών που φέρνουν τους εργαζόμενους σε πλήρη εξαθλίωση...;;;


"Καταδικάστηκε ο άνεργος πατέρας που έκλεψε μαρκαδόρους

Ακολούθησαν πιστά το γράμμα του νόμου και καταδίκασαν τον πατέρα που έκλεψε μαρκαδόρους για τον γιο του! Ο άνεργος άντρας που την περασμένη εβδομάδα συνελήφθη για την κλοπή ενός κουτιού με μαρκαδόρους, το οποίο είχε ανάγκη το παιδί του για το σχολείο, δεν απέφυγε την καταδίκη από το Αυτόφωρο, στο «σκαμνί» του οποίου κάθισε δίχως συνήγορο υπεράσπισης. Αν και οι δικαστές του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου βρέθηκαν σε μεγάλη αμηχανία απέναντι στον άτυχο πατέρα, ωστόσο ήταν υποχρεωμένοι να τον δικάσουν, μια και υπήρχε η μήνυση του επόπτη των ταμείων του πολυκαταστήματος, ο οποίος παρόλα αυτά δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

                  

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο 46χρονος πατέρας με δάκρυα στα μάτια παραδέχτηκε την πράξη του, λέγοντας ότι αναγκάστηκε να κλέψει γιατί δεν του έφταναν τα χρήματα για να αγοράσει όλα τα σχολικά είδη που χρειαζόταν το παιδί του: «Οταν με κατάλαβαν ήθελα να ανοίξει η γη και να με καταπιεί. Τους έδειξα το πορτοφόλι μου που είχε μέσα 20 ευρώ και τα πήραν. Ζητώ συγγνώμη και δεν πρόκειται να το ξανακάνω» είπε ενώπιον των δικαστών. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 ημερών με τριετή αναστολή και του χρέωσε δικαστικά έξοδα ύψους 80 ευρώ."

. ΦΑΣΊΣΤΕΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΏΝΥΜΟ..

                            

Σοκ από την ψυχολογία του όχλου Λιθοβολούν τον Δελαστίκ για ένα άρθρο που ελάχιστοι διάβασαν!

ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 24, 2013 PITSIRIKI1


Eίναι τέτοια η ψυχολογία του όχλου αλλά και του διαδικτύου που οι αντιδράσεις της δεν προκαλούν πλέον καμία έκπληξη. Έτσι κι αλλιώς αυτός ο λαός σου δίνει την εντύπωσηότι διατηρεί τα πνευματικά του αντανακλαστικά σε καταστολή. Aρκούσε H αναδημοσίευσηαποσπασμάτων ενός άρθρου του Γιώργου Δελαστίκ στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγήςγια να αρχίσει ο λιθοβολισμός του. Στοιχηματίζουμε ότι η πλειοψηφία εκείνων που τον λιθοβολούν δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν ολόκληρο το άρθρο παρά μόνο τα αποσπάσματα που «αξιοποίησαν» οι διαχειριστές της ιστοσελίδας της X.A.
Το Κουρδιστό Πορτοκάλι δημοσιεύει ολόκληρο το άρθρο του δημοσιογράφου και σας καλεί να το διαβάσετε πριν αρχίσετε τον λιθοβολισμό. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και μερικές μέρες πριν όταν πολύ σωστά η εφημερίδα Πρώτο Θέμα δημοσίευσε το ντοκουμέντο της δολοφονίας του Φύσσα. Ελάχιστοι ασχολήθηκαν με το έργο της εγκληματικής οργάνωσης ενώ η πλειοψηφία ασχολήθηκε με το «ψυχογράφημα» του Αναστασιάδη που δεν ήταν της στιγμής.

Ακολουθεί το άρθρο του Δελαστίκ>

Πέραμα, Μελιγαλάς και τώρα ο νεκρός νέος στο Κερατσίνι



Συγκλονιστικός ήταν ο χθεσινός πολιτικός αποχαιρετισμός στον Παύλο Φύσσα, τον γνωστό στις γειτονιές του Πειραιά αντιφασίστα τραγουδιστή, τον οποίον δολοφόνησε ένα πασίγνωστο στις ίδιες γειτονιές ανθρωπόμορφο κτήνος της Χρυσής Αυγής, το οποίο καθημερινά βρισκόταν στα γραφεία αυτού του πολιτικού κόμματος στη Νίκαια. Περίπου 20.000 άτομα διαδήλωσαν σε μια πρωτοφανή για το Κερατσίνι συγκέντρωση.

Ο δολοφόνος, κολοσσιαίας σωματικής διάπλασης, έσφαξε εν ψυχρώ τον Π. Φύσσα με επαγγελματικό τρόπο στη μέση του δρόμου, κατεβαίνοντας από αυτοκίνητο, υπό τα βλέμματα δεκάδων κατοίκων. Συμπεριφέρθηκε σαν εκτελεστής που εκτελούσε εντολή και είχε προεπιλεγεί επειδή ήταν αποφασισμένος να πάει στη φυλακή. Δεν προσπάθησε καν να καλύψει το πρόσωπό του ή το όπλο του εγκλήματος.

Δεν αποπειράθηκε ούτε καν να διαφύγει, όπως είχαν κάνει οι δολοφόνοι π.χ. του Γρηγόρη Λαμπράκη πριν από μισό αιώνα. Στην πολιτική, ακόμη και στις περιπτώσεις δολοφονιών, το πρώτο ζήτημα που τίθεται είναι πάντοτε το ίδιο: ποιος ωφελείται πολιτικά από το έγκλημα, ανεξάρτητα ίσως από το ποιος το διέπραξε. Στην πολιτική ενδέχεται άλλα να είναι τα κίνητρα του δράστη και οι στόχοι του και εντελώς διαφορετικές πολιτικές συνέπειες να έχουν στην πράξη αυτά που κάνει.

Η Χρυσή Αυγή την περασμένη εβδομάδα προχώρησε συγκροτημένα και οργανωμένα ως κόμμα σε δύο πολύ σοβαρές πολιτικές προκλήσεις, με διαφορετικούς αποδέκτες και διαφορετικής πολιτικής βαρύτητας. Στο Πέραμα επιτέθηκε εντελώς απρόκλητα σε αφισοκολλητές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με ρόπαλα που είχαν καρφιά, άρα υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να ήθελε νεκρούς κομμουνιστές.

Στον Μελιγαλά η πρόκληση ήταν εναντίον της ΝΔ, αβλαβής στη μορφή, αλλά εξαιρετικά επώδυνη από πολιτική σκοπιά για την κυβέρνηση και δικαίως πανικόβαλε τη ΝΔ, η οποία είχε αρχίσει να φλερτάρει με την ιδέα της συγκυβέρνησης με τη Χρυσή Αυγή, αν τα εκλογικά αποτελέσματα διευκόλυναν μια τέτοια διέξοδο διακυβέρνησης. Η στρατιωτική παρέλαση χρυσαυγιτών και η αρπαγή του μικροφώνου με το οποίο μιλούσε ο δεξιός δήμαρχος του Μελιγαλά στην ακροδεξιά φιέστα από βουλευτή της Χρυσής Αυγής, στον νομό μάλιστα από τον οποίον κατάγεται ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, είχε μία και μοναδική, μονοσήμαντη πολιτική διάσταση: η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή αμφισβητεί δημόσια την εξουσία της κυβέρνησης της Δεξιάς!

Στη ΝΔ σήμανε συναγερμός μετά από αυτό. Πάνω εκεί έρχεται ως «θείο δώρο» για την κυβέρνηση η δολοφονία ενός αντιφασίστα στο Κερατσίνι από έναν πασίγνωστο στις γειτονιές του Πειραιά χρυσαυγίτη, ο οποίος κατά απίστευτα παράδοξο τρόπο διαπράττει τη δολοφονία έτσι ώστε να τον αναγνωρίσουν, να συλληφθεί και να πάει φυλακή! Ανεξαρτήτως των προθέσεων του χρυσαυγίτη δολοφόνου, από τη δολοφονία πολιτικά κερδισμένη είναι η κυβέρνηση.

Από εκεί που όλη η Ελλάδα συζητούσε μέχρι προχθές για την κυβερνητική πολιτική, με την πλειονότητα του λαού να διαφωνεί με αυτήν ή ακόμη και να την κατηγορεί ως εγκληματική επικρίνοντας σφοδρότατα τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, από χθες συζητάμε -και δικαίως, φυσικά- τη δολοφονία που διέπραξε επιφανής χρυσαυγίτης. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τη δολοφονία, καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης να λησμονήσουν την αγεφύρωτη μνημονιακή άβυσσο που τα χωρίζει με την κυβέρνηση και να συμπαραταχθούν μαζί τους σε… «αντιφασιστικό μέτωπο»! Η ΝΔ κάνει μάλιστα κι ένα σόου ως δήθεν «φύλακας της έννομης τάξης» στέλνοντας τους εισαγγελείς και την αστυνομία, που μονίμως κάνει τα στραβά μάτια σε παράνομες πράξεις χρυσαυγιτών, να εισβάλουν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής – για να βρουν τι; Αφού ο δολοφόνος είχε ήδη ομολογήσει αμέσως!

Οι ενέργειες και οι δηλώσεις της κυβέρνησης αλλά και των Ευρωπαίων είναι επί της ουσίας βαθύτατα υποκριτικές. Με το Μνημόνιο υποτέλειας και εξαθλίωσης που επέβαλαν στον ελληνικό λαό, αυτοί είναι οι υπεύθυνοι για την πολιτική που εκτόξευσε τη Χρυσή Αυγή από το 0,29% των εκλογών του 2009 στο 6,92% του 2012. Τέκνο του Μνημονίου είναι η Χρυσή Αυγή, ας μην κοροϊδευόμαστε. Κυβέρνηση και ΕΕ λοιπόν επιμένουν στην ολέθρια πολιτική του Μνημονίου, αλλά καλούν τον Σαμαρά να αναχαιτίσει τη Χρυσή Αυγή, με αυταρχικά μέτρα, τα οποία βεβαίως στη συνέχεια δεν θα διστάσουν καθόλου να τα εφαρμόσουν και εναντίον των αντιμνημονιακών κομμάτων και οργανώσεων!

ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ.

καλοβλέπει τις αιματοβαμμένες ψήφους της ΧΑ ο περιφερειάρχης!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ για τα ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
Επικεφαλης: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ περιφερειακός σύμβουλος



Ο Περιφερειάρχης αρνείται την συζήτηση για την δολοφονία με το βλέμμα στην θεωρία των «δυο άκρων» και στις …ψήφους της ΧΑ!


Αρνήθηκε την διεξαγωγή έκτακτης συζήτησης στο ΠΣ Ιονίων για την δολοφονία του Π. Φύσσα και την ακροδεξιά φασιστική εκτροπή της ΧΑ, ο περιφερειάρχης κ. Σπύρου.

1. προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι έσπευσε να απαντήσει πρώτος στην ΑΝ.Α.Σ.Α ο ίδιος ο περιφερειάρχης και όχι ,ως όφειλε κατά τον Κανονισμό και τον νόμο , ο πρόεδρος του ΠΣ. Υπάρχουν ,όπως φαίνεται, διαφορετικές εκτιμήσεις στα πλαίσια της διοίκησης Σπύρου,γιατί ενώ ο περιφερειάρχης χαρακτηρίζει το αίτημα για έκτακτη σύγκληση «ακαιρο» , ο πρόεδρος του ΠΣ στο δελτίο που εξέδωσε ο ίδιος το χαρακτηρίζει «..επίκαιρο και επιτακτικό»!

2. είναι κωμικός ο ισχυρισμός του περιφερειάρχη για να στηρίξει την αρνητική απάντηση του, ότι … « είναι σε εξέλιξη η ανακριτική διαδικασία»! λες και στο ΠΣ θα γινόταν παρουσίαση πειστηρίων για την δολοφονία!

Η ΑΝ.Α.Σ.Α πιστεύει ότι δυο είναι λόγοι της άρνησης του περιφερειάρχη και της σπουδής του να ..καπελώσει τον πρόεδρο του ΠΣ:
· Προβάλλοντας στην αρνητική του απάντηση την θέση « είμαστε εναντίον της βίας από όπου κι αν προέρχεται» στηρίζει ξεκάθαρα την ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία του πρωθυπουργικού επιτελείου για τα «δύο άκρα» και
· Έχοντας ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για τις ερχόμενες περιφερειακές εκλογές επιλέγει να μην μιλήσει εναντίον της ΧΑ ,στοχεύοντας στις ..αιματοβαμμένες ψήφους της!
Η ΑΝ.Α.Σ.Α καταγγέλλει στον δημοκράτη και ριζοσπάστη λαό των Ιονίων την στάση αυτή του περιφερειάρχη, και τον καλεί να ξεκαθαρίσει την θέση του, καταδικάζει ναι η όχι την δολοφονική βία της ναζιστικής ΧΑ;

Αργοστόλι, 24/09/2013 Θεόδωρος Γαλιατσάτος
Περιφερειακός Σύμβουλος
Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α