Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΙΘΑΚΗΣ


 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΙΘΑΚΗΣ

Κατά την συγκέντρωση που έγινε στο Σταυρό την Κυριακή 3-11-2013, αποφασίστηκε ομόφωνα από τους παριστάμενους σε αυτή πολίτες να κατατεθούν οι ακόλουθες προτάσεις για τις ακτοπλοικές συγκοινωνίες του νησιού μας από την Ριζοσπαστική Συσπείρωση Πολιτών.

1.Καταδικάζουμε απερίφραστα την πλήρως εναρμονισμένη στις βουλήσεις και τα κελεύσματα των εφοπλιστών απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με την οποία αποδέχθηκε αφ’ ενός το αίτημα της εταιρίας Στρίντζη σχετικά με την δίμηνη ακινησία του πλοίου ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ μέχρι το τέλος του χρόνου και αφ’ ετέρου την αλλαγή του δρομολογίου Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα σε Ιθάκη – Πόρος – Κυλλήνη και μάλιστα μόλις 3 φορές την εβδομάδα, για αυτό το χρονικό διάστημα.

2. Το νέο αυτό δρομολόγιο δεν είναι αποδεκτό γιατί στην ουσία αποκόπτει πλήρως την Ιθάκη από την Κεφαλονιά και ιδιαίτερα από το Αργοστόλι, δημιουργεί άμεσους κινδύνους στην υγεία των πολιτών της Ιθάκης, λαμβανομένου υπ’ όψιν του γεγονότος της άθλιας κατάστασης που βρίσκεται εξ αιτίας της εγκατάλειψής του από την κυβερνητική πολιτική Κέντρου Υγείας Ιθάκης, αλλά επίσης δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα στις επαγγελματικές, φορολογικές, δικαστικές και άλλες υποχρεώσεις των κατοίκων του νησιού μας, εξ αιτίας του παράλληλου κλεισίματος όλων των δημόσιων υπηρεσιών στην Ιθάκη και της μεταφοράς τους στο Αργοστόλι. Επίσης αποκόπτει εντελώς την Ιθάκη από την Πάτρα, στην οποία αναγκαστικά μεταβαίνουν οι συμπολίτες μας για λόγους υγείας, παιδείας και επαγγελματικών υποχρεώσεων. Παράλληλα δημιουργεί πλήρη αδυναμία στους μόνιμους κατοίκους του νησιού μας να μεταβούν στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και στους συμπατριώτες μας που ζούν σε άλλα μέρη της πατρίδας μας και κυρίως στην Αθήνα στο να έλθουν στην Ιθάκη, γιατί η νέα ακτοπλοική γραμμή δεν εξυπηρετείται από κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς.

3.Ζητούμε την με κάθε τρόπο δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Ιθάκη – Σάμη - Πάτρα εκ μέρους του κράτους ως υποχρέωση αυτού που στηρίζεται στην αρχή της νησιωτικότητας η οποία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη.

4.Καλούμε τους πολίτες της Ιθάκης σε δυναμικές κινητοποιήσεις οι οποίες πρέπει να έχουν διπλό χαρακτήρα: α) την κατάληψη του πλοίου της εταιρίας IONIAN FERRIES που εκτελεί την απαράδεκτη αυτή γραμμή και β) σε ολοκληρωτικό μποικοτάζ του πλοίου αυτού μέχρι την αποκατάσταση της συγκοινωνίας όπως είχε πρίν.

5.Καταδικάζουμε την απαράδεκτη στάση του ΚΤΕΛ Κεφαλληνίας και Ιθάκης (!!!!) το οποίο ουδόλως φρόντισε να εξυπηρετήσει τη νέα αυτή γραμμή , αν και γνώριζε πολύ καλά το τι θα συμβεί, με συνέπεια να μην υπάρχει ανταπόκριση λεωφορείου από την Κυλλήνη, να αναγκάζεται ο θιακός πολίτης να πηγαίνει με ταξί στα Λεχαινά Ηλείας και να παίρνει, αν το προλάβει, το διερχόμενο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ηλείας για Αθήνα. Όσο δε για τους εξ Αθηνών ορμώμενους, θα πρέπει να φεύγουν από εκεί στις 3 τα ξημερώματα προκειμένου να προλάβουν το πλοίο.

6.Ζητούμε να μπεί τέλος στο απαράδεκτο φαινόμενο των πανάκριβων ακτοπλοικών εισιτηρίων που επιβαρύνουν υπέρμετρα τους συμπατριώτες μας.

7..Ζητούμε ακτοπλοικές συγκοινωνίες δημόσιες και προσιτές για όλους .

8.Επειδή το πρόβλημα με τις ακτοπλοικές συγκοινωνίες δεν αφορά μόνο την Ιθάκη αλλά και την Κεφαλονιά καλούμε επι τέλους την όποια δημοτική αρχή υπάρχει στο νησί μας να αναλάβει πρωτοβουλίες και να έλθει σε επικοινωνία με τις δημοτικές κοινότητες της Σάμης, της Πυλάρου και της Ερύσσου του Δήμου Κεφαλονιάς που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα για ενιαία αντιμετώπιση του θέματος αλλά και με όλα τα νησιά σε όλη την χώρα μας που βρίσκονται αντιμέτωπα με παρόμοια εφιαλτικά δρομολόγια (π.χ. Ικαρία, Λέσβος, Χίος κλπ).

Οι θαλάσσιες γραμμές δεν ανήκουν στους εφοπλιστές αλλά στους πολίτες.

Για την Ριζοσπαστική Συσπείρωση Πολιτών Ιθάκης

Σπύρος Μπούας Γιώργος Κουβαράς Ανδρέας Αλιμαντήρης
Δημήτρης Ραυτόπουλος Αλέξανδρος Ταφλαμπάς

η απάντηση μας στο Wi-Fi του Σαμαρά..... bozas Wi-Fi

                   η απάντηση μας στο wi-fi του Σαμαρά.....
                                                       bozas Wi-Fi

                         κλείστε την ένταση από το rhesusgr στη πάνω μεριά της σελίδας

                           
Watch live streaming video from rhesusgr at livestream.com


Είμαστε πολλοί. Είμαστε αναξιοπρεπείς. Είμαστε Έλληνες.





 
Είναι τρομακτικός ο τρόπος με τον οποίο ανταποκρινόμαστε στον χειρισμό που δεχόμαστε. H "κυβέρνηση" παραμονές των νέων μέτρων κατάφερε με δύο απλά τεχνάσματα να παραπλανήσει και να στρέψει αλλού τον εγκεφαλικά παράλυτο Ελληνικό λαό...


Με το πιο παλιό προβοκατόρικο τρόπο, αυτόν της δολοφονίας κατάφερε να κάνει τους μισούς εγκεφαλικά παράλυτους Έλληνες (που κατέληξαν μέσα από τα βιώματα της τελευταίας πενταετίας στη χρυσή αυγή και πέριξ) να κυνηγάνε το φάντασμα του άλλου άκρου. Ενός άλλου άκρου βέβαια το οποίο ποτέ ιστορικά δεν χρησιμοποίησε τέτοιες μεθόδους για να τα λέμε κι αυτά.
Και τους άλλους μισούς εγκεφαλικά παράλυτους Έλληνες κατάφερε μέσα σε μία μέρα ζεστή, με ήλιο και με τον φρέντο ανά χείρας να τους κάνει να παραδώσουν στα παιδιά τους το 7ήμερο χωρίς ωράριο. Και μάλιστα έδειχναν να το απολαμβάνουν δεόντως, άσχετα που απλά έφερναν σβούρες γύρω γύρω χωρίς φράγκο για να ψωνίσουν. Κανείς δεν τους εξήγησε ότι άνθρωποι πέθαναν για το πενθήμερο και το 8ώρο. Δεν τους ένοιαζε και ποτέ άλλωστε. Μόνο ο Ολυμπιακός να κερδίζει. Άντε και το Αιγάλεω.

Είναι αναξιοπρεπές να ανοίγεις το μαγαζί σου στερώντας μία και μοναδική μέρα ξεκούρασης από τον εαυτό σου και τους γύρω σου.
Είναι αναξιοπρεπές να πας να ψωνίσεις από το μαγαζί γνωρίζοντας ότι καταργείς την αργία της Κυριακής. Και από σένα και από τον διπλανό σου.
Είναι αναξιοπρεπές να πας να ψωνίσεις Κυριακή από την πολυεθνική ξέροντας ότι οι υπάλληλοι χάσανε την Κυριακή τους αμισθί χωρίς να έχουν δικαίωμα να μιλήσουν.
Είναι αναξιοπρεπές να θέλεις αυτόν τον κόσμο για τα παιδιά σου.
Είναι αναξιοπρεπές να είναι ο εαυτός σου το μοναδικό πράγμα που σ' ενδιαφέρει.

Είμαστε αυτοί που είμαστε και μας αξίζει πέρα για πέρα αυτό που μας συμβαίνει.

Δεν έχουμε φτάσει στον πάτο, ακόμη φτάνουμε. Κι αυτό γιατί είμαστε τόσο βαθιά αποχαυνωμένοι που ακόμη και έννοιες που μπορούν να σε κρατήσουν όρθιο όταν όλα τ' άλλα έχουν τελειώσει έχουν πεθάνει.

Αξιοπρέπεια, εγωισμός, ντροπή, μαχητικότητα.

Η Ελλάδα στην εντατική με υπουργό υγείας τον Άδωνι.
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!