Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΒΙΑΙΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΟΥΡΟΥΝΙΩΝ-ΜΑΤ ΣΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

                     κλείστε την ένταση από το rhesusgr 
                               στη κάτω μεριά της σελίδας...

                 

τρίποντο απο το πάγκο ο Κικίλιας.....



"Ποδαρικό" με το να στείλει τα ΜΑΤ να ξυλοκοπήσουν τις καθαρίστριες έκανε η νέα κυβέρνηση 





«Ποδαρικό» έκανε η νέα κυβέρνηση με το να στείλει τις δυνάμεις καταστολής να επιτεθούν βίαια στις απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, (Οι οποίες σημειωτέον έχουν δικαιωθεί δικαστικά).

«Μας τσάκισαν για να μη δει ο νέος υπουργός τις διαμαρτυρίες μας», δήλωσε στον ρ/σ 105,5 στο Κόκκινο η Ευαγγελία Αλεξάκη και συμπλήρωσε ότι, "αυτή είναι η παραλαβή της νέας κυβέρνησης".

Οι ηρωικές καθαρίστριες που για 35 μέρες μας δίνουν μαθήματα ταξικού αγώνα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας τους και καλούν σε συμπαράσταση καθώς φοβούνται νέα επέμβαση των δυνάμεων καταστολής.

Από την σημερινή επίθεση των ΜΑΤ έχει τραυματιστεί, μια καθαρίστρια, την οποία παρέλαβε ασθενοφόρο.



Σσστ, ησυχία!

Του Γιώργου Τσίπρα


Στην ανατολική Ουκρανία σφάζουν μια εξέγερση…

Η συνωμοσία σιωπής είναι εξοργιστική. Στη Δύση το μόνο που ξέρουν είναι ότι στην ανατολική Ουκρανία υπάρχουν τρομοκράτες που πρέπει να εξοντωθούν. Στη Ρωσία η σχετική ροή ειδήσεων είναι άκρως επιλεκτική και ο Πούτιν, σε αντίθεση με τις παράτες μόλις δυο μήνες πριν, έχει λουφάξει. Το μεγαλύτερο μέρος της ευρωπαϊκής Αριστεράς δεν ασχολείται σχεδόν καθόλου, αν όχι για την λαϊκή εξέγερση και την καταστολή της, τουλάχιστον για το γεγονός πως μέσα στην ίδια την Ευρώπη η στρατιωτική κατάπνιξη του κινήματος από το Κίεβο έχει καταπατήσει βάναυσα κάθε έννοια Δικαίου του πολέμου, βομβαρδίζοντας κατοικημένες περιοχές της χώρας, σκοτώνοντας τραυματίες, χτυπώντας νοσοκομεία, κάνοντας αεροπορικές επιδρομές στο κέντρο των πόλεων.


Πού είναι η Αριστερά;
Η στάση του Πούτιν απλώς επιβεβαιώνει όσα υποστηρίζαμε από αυτή την εφημερίδα εδώ και μήνες. Πρώτον, ότι η Ρωσία δεν θα πάει προς μια ευρύτερη σύγκρουση με τη Δύση, ότι αναζητά έναν έντιμο συμβιβασμό με αυτήν, έστω και σε βάρος των ρωσόφιλων της Ουκρανίας. Απ’ ό,τι φαίνεται τον βρήκε… ή έτσι νομίζει. Δεύτερον, ότι η όλη πολιτική της είναι πολιτική «αμυντικής» υπεράσπισης γεωπολιτικών της συμφερόντων, ότι η προσάρτηση της Κριμαίας έγινε σχεδόν αποκλειστικά για τη διατήρηση της βάσης στη Σεβαστούπολη η οποία απειλείτο, και όχι ως «επέκταση» ή ως πρώτο στάδιο προσάρτησης όλων των ρωσόφιλων. Τρίτον, ότι στο πλαίσιο αυτό οι ρωσόφιλοι της ανατολικής Ουκρανίας αποτελούν για τη Μόσχα απλώς αναλώσιμα πιόνια αυτής της κυνικής γεωπολιτικής. Κατά συνέπεια, όσοι από τα αριστερά ασκούσαν κριτική στην «εθνικιστική» ή «ιμπεριαλιστική» Ρωσία του Πούτιν, αγνοούσαν το προφανές: πως ο εθνικισμός του Κρεμλίνου ήταν εθνικισμός εσωτερικής κατανάλωσης και ίσως για το… «πούλημα» των ρωσόφωνων της Ουκρανίας (όπως και έγινε), κι όχι εθνικισμός ιμπεριαλιστικής επέκτασης.

Η τακτική του Κιέβου φέρει την υπογραφή αμερικανικών υπηρεσιών που διέπρεψαν με την τακτική των ταγμάτων θανάτου σε Ιράκ και Αφγανιστάν (μικτές μονάδες μυστικών υπηρεσιών και ειδικών δυνάμεων που εκτελούσαν στόχους) και τώρα εφαρμόζουν την εγγυημένη συνταγή της τρομοκρατίας σε μια ευρωπαϊκή χώρα: σκόπιμη επίδειξη μιας κτηνώδους αποφασιστικότητας και πρόκληση πολλών θυμάτων για την τρομοκράτηση και αποθάρρυνση των εξεγερμένων, χωρίς καμιά δέσμευση από το Δίκαιο του πολέμου.

Οι εξεγερμένοι στο Ντονέτσκ και στο Λουγκάνσκ έχουν να αντιμετωπίσουν τα ελικόπτερα, αεροπλάνα και τεθωρακισμένα του Κιέβου, τους φασίστες της Εθνικής Φρουράς, τους παραστρατιωτικούς του Αχμέτοφ που απολύει όσους εργάτες του δεν υπακούν, την κυνική αδιαφορία της Μόσχας και τη διεθνή σιωπή…

Από τον Δρόμο της Αριστεράς

"No to [money] racism"


Η μπόχα των γκολ





1.Η μπόχα των γκολ

Προχτές λέει, η αστυνομία του Σάο Πάολο εκκένωσε μια φαβέλα, όπου χιλιάδες φτωχοδιάβολοι είχανε στήσει κάτι τις που θύμιζε σπιτικό.

Δηλαδή, πρόχειρα παραπήγματα καμωμένα από κόντρα πλακέ, τσιγκους, παλιές κουρτίνες, ρετάλια από ταπετσαρίες, οτιδήποτε μπορούσε να βρεθεί τέλος πάντων

Τέτοιου είδους παραγκουπόλεις [ή φαβέλες] αφθονούν στις μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας.
Εκατομμύρια εξαθλιωμένα πλάσματα διαβιούν σε παρόμοιους σκουπιδότοπους, χωρίς παροχή νερού, χωρίς ρεύμα, χωρίς αποχέτευση, χωρίς ελπίδα.
Τσιμεντένιοι μαντρότοιχοι, διαφορίζουν τις φαβέλες από τις συνοικίες των βολεμένων, όπου ο πλούτος επιδεικνύεται με όλη τη μεγαλοπρέπεια του κιτς.
Συγκροτήματα πολυτελών οροφοδιαμερισμάτων, στα οποία κάθε βεράντα διαθέτει και ιδιωτική πισίνα, απέχουν μόλις δύο βήματα απόσταση, από απέραντες εκτάσεις μαζικής αθλιότητας, όπου το να επιζήσεις για μία ακόμη ημέρα, αποτελεί το μόνο ζητούμενο.
Στρατιές ιδιωτικών μπάτσων, με όπλα και σκυλιά, περιπολούν σε καθημερινή βάση τις διόδους αυτών των πολυτελών προαστείων, για να προστατεύσουν τους κατοίκους τους από την εισβολή των πεινασμένων γειτόνων τους.
Οι μαντρότοιχοι είναι εφοδιασμένοι με συστήματα συναγερμών και κρυφές κάμερες που καταγράφουν κάθε κίνηση της απελπισίας, προς την πλευρά της χλιδής και του νεοπλουτισμού.
Α, και κάτι ακόμα...
Η Βραζιλία ανήκει στο κλαμπ των 20 ισχυρότερων χωρών του πλανήτη και λογίζεται ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες...

Η αστυνομία διετάχθη να εκκενώσει τη συγκεκριμένη φαβέλα και να ισοπεδώσει ολόκληρη την έκταση, επειδή από κεί πρόκειται να περνάνε οι τουρίστες, για να πάνε να δουν τους αγώνες του μουντιάλ.
Χιλιάδες παιδιά, άρρωστοι και γέροι, ξωπεταχτήκανε κυριολεκτικά στον δρόμο, για να μη χαλάσει η διάθεση των επισκεπτών/φιλάθλων.
Η επιχείρηση εκκένωσης διεξήχθη με τέτοια αγριότητα, ώστε εκατοντάδες άνθρωποι [οι περισσότεροι παιδιά] βρέθηκαν στα νοσοκομεία με τραύματα από πλαστικές σφαίρες και αναπνευστικά προβλήματα, εξαιτίας των χημικών.

Η πιο συγκλονιστική στιγμή όμως, ήταν όταν οι μπουλντόζες του δήμου, γκρέμισαν τις κοινόχρηστες τουαλέτες, από κόντρα πλακέ και λάκκους σκαμμένους στο χώμα, που εξυπηρετούσαν τις "ανάγκες" χιλιάδων φτωχοδιάβολων.
Καθώς οι ατσάλινες δαγκάνες ξεπάτωναν αδιακρίτως, τα κοντραπλακέ και τους λάκκους, τόνοι σκατού ξεχείλισαν στο έδαφος. Η απίστευτη βρώμα πέρασε απάνω από τους μαντρότοιχους, τους ιδιωτικούς φρουρούς και τα λυκόσκυλα και εισέβαλε στα θωρακισμένα οροφοδιαμερίσματα των βολεμένων, κάμοντας επί ώρες αβίωτες και τις πισίνες τους και τις ανθοστολισμένες βεράντες τους.
Η μπόχα των γκολ!
Που καμιά φορά, εκδικείται...





2. Τα παιδιά της φαβέλας

Στη Βραζιλία, το να είσαι παιδί δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι θα πηγαίνεις σχολείο, θα παίζεις σε παιδικές χαρές και θα αρνείσαι να φας όλο το φαϊ σου.
Μπορεί να είσαι οκτώ χρονών, σαν την Λουτσία [που σημαίνει: Φωτεινή] και να βγάζεις μεροκάματο, πουλώντας το άγουρο κορμί σου, στις τουριστικές περιοχές του Σάο Πάολο.

Η Λουτσία μπήκε στο επάγγελμα στα έξη της χρόνια, όταν ένας Αμερικανός τουρίστας πρότεινε στη μάνα της να της δώσει είκοσι δολάρια για να την πηδήξει στο αμάξι του.
Η μάνα της του αντιπρότεινε να της το κάνει από την "πίσω πόρτα" εξόν και αν ήταν διατεθειμένος να της δώσει πενήντα δολάρια, για να της σπάσει την παρθενιά.
Συμφωνήσανε στα εικοσιπέντε δολάρια, για πρωκτικό σεξ και μία πίπα.
Τελικά η Λουτσία πούλησε την παρθενιά της αντί 60 δολαρίων, σε έναν πενηντάχρονο Έλληνα, ο οποίος την άφησε μετά να κοιμηθεί στο ξενοδοχείο του και την κέρασε και ένα πλούσιο δείπνο.
Γι αυτό και όλη της η οικογένεια, συμπαθούν ιδιαίτερα εμάς τους Έλληνες...

Η Λουτσία δεν γνωρίζει ούτε να διαβάζει, ούτε να γράφει. Γνωρίζει όμως να βρει οτιδήποτε είδους drugs της ζητήσουνε οι πελάτες της, τα οποία της τα προμηθεύει ο αδερφός της, ο Τσίκο, που κι αυτός με τη σειρά του, τα προμηθεύεται από έναν "ιεροκήρυκα" της Εκκλησίας της πεντηκοστής, με πολύ μεγάλη δημοτικότητα στη φαβελα.
Η μικρή αυτή πόρνη έχει δύο όνειρα.
Το πρώτο της όνειρο είναι να σκοτώσει όσο περισσότερους πελάτες της μπορεί, είτε μεταδίδοντας τους κάποιο από τα αφροδίσια νοσήματα, από τα οποία πάσχει η ίδια, είτε από τη νοθευμένη κοκαϊνη που τους πουλάει, κατά καιρούς.
Το άλλο της όνειρο είναι να εξοικονομήσει αρκετά χρήματα, ώστε μετά τα τριάντα της χρόνια που δεν θα θέλει πια να τη γαμίσει κανένας, να βρει άλλα κορίτσια, να τα βγάνει αυτή στην πορνεία και να τους κάνει όσα της κάνουν τώρα της ίδιας.

Ο Τσίκο, ο αδερφός της Λουτσίας, είναι 13 χρονών.
Αντιμετωπίζει την καταστροφή της φαβέλας με ψυχραιμία.
"..Θα μείνουμε λέει για λίγες ημέρες στο δρόμο αλλά μετά η Λουτσία θα έχει πολλή δουλειά με τους τουρίστες του μουντιαλ, κι έτσι θα μαζέψουμε λεφτά να ξαναφτιάξουμε την παράγκα..."

Οι τιμές της παιδικής πορνείας στο Ρίο, στο Σάο Πάολο και στις άλλες πόλεις που θα διεξαχθούν αγώνες του μουντιάλ, προβλέπεται να ανέβουν στα ύψη.
Ενώ σε κανονικές συνθήκες, ευκατάστατοι ευρωαμερικάνοι μπορούν να ξεκωλιάζουν παιδάκια τεσσάρων-πέντε ετών [αγόρια ή κορίτσια, αδιάφορο] μόλις με 10 δολάρια στο αυτοκίνητο, κατά την περίοδο των αγώνων, οι τιμές αναμένεται να διπλασιαστούν ή και να τριπλασιαστούν.
Ανεπίσημες στατιστικές, αναφέρουν ότι οι επτά στους δέκα οικογενειάρχες τουρίστες που επισκέπτονται χώρες-μπουρδέλα, όπως η Βραζιλία, βρίσκουν οπωσδήποτε μιαν ευκαιρία να ξεγλιστρήσουνε από την επιτήρηση της γυναίκας τους και να δοκιμάσουν τις σπεσιαλιτέ του βραζιλιάνικου σεξοτουρισμού.
Μαύρους επιβήτορες και παιδιά.

Καμιά φορά όμως ζευγάρια τουριστών μοιράζονται την εμπειρία τους, παίρνοντας από κοινού ανήλικα πορνίδια ή μελαμψούς καβαλάρηδες, ώστε να ξαναθερμάνουν και την μισοδιαλυμένη συζυγική τους σχέση.
Φυσικά, οι τιμές διαφοροποιούνται κατά πολύ, αν ο πελάτης θέλει να πηδήξει στο ξενοδοχείο του και όχι στο αυτοκίνητο.
Οι τιμές των ξενοδοχείων έχουν χτυπήσει κόκκινο, εν όψει του μουντιάλ και ένα μέσο ζευγάρι θα πρέπει να διαθέσει τουλάχιστον 1000 δολάρια τη βραδιά. Φτηνότερη λύση αποτελούν τα ροζ ξενοδοχεία, που έχουν προσαρμόσει τα δωμάτια τους για οικογένειες, όσον καιρό θα κρατήσουν οι αγώνες.
Το δίκλινο σε ένα τέτοιο ξενοδοχείο στοιχίζει μόνο 200-300 δολάρια τη βραδιά και δεν σε στραβοκοιτάνε όταν φέρνεις στο δωμάτιο παιδάκια πέντε ή έξη ετών.

Αυτό που ανησυχεί όμως τις αρχές είναι μήπως, εξαιτίας της μετατροπής των ροζ ξενοδοχείων, σε καταλύματα για οικογένειες, εμφανιστεί έλλειψη γαμιστρώνων.

Τα πάρκα και οι δημόσιοι χώροι της Βραζιλίας είναι απλησίαστα τις νύχτες, εξόν και αν έχει αποφασίσει κανείς να χάσει το κεφάλι του ή αν κυκλοφορεί με δέκα μπράβους.
Ήδη έχει εκδοθεί ταξιδιωτική οδηγία προς τους εκλεκτούς επισκέπτες του μουντιαλ, να μην αντιδράσουν κατα οιονδήποτε τρόπο σε περίπτωση ληστείας, γιατί εξόν από το πορτοφόλι τους θα χάσουν και τη ζωή τους.
Υπαίθριο γαμήσι είναι συνεπώς αδιανόητο σε πόλεις με την εγκληματικότητα του Ριο ή του Σαο Παολο αλλά κάπως πρέπει να βολευτούν και οι καυλωμένοι τουρίστες [άντρες και γυναίκες]
Οι αρχές δεν έχουνε βρει ακόμα λύση στο πρόβλημα...






3. No to [money] racism

Ο Τσίκο [ αδερφός της Λουτσίας] ο Νίνιο και ο Βιολέντε, ανήκουν σε μιαν ομάδα γκραφιτάδων, που βγάζουνε μεροκάματο τώρα, με την ευκαιρία του μουντιάλ.
Ο δήμος του Σάο Πάολο τους πληρώνει 10 δολλάρια την ημέρα [και στους τρεις] για να γκραφιτάρουν τις τεράστιες σειρές των μαντρότοιχων, που χωρίζουν τις φαβέλες από τα πολυτελή προάστεια και βρίσκονται στη διαδρομή που θα ακολουθούν τα κοπάδια των φιλάθλων, για να πάνε στο γήπεδο.
Τα σπρέυ τους παρέχονται δωρεάν.
Το σύνθημα που πρέπει οπωσδήποτε να περιέχουν τα γκράφιτι της ομάδας, προκειμένου να τσεπώσουνε τα λεφτά, είναι η γνωστή φράση της παγκόσμιας καμπάνιας της ΟΥΕΦΑ:
NO TO RACISM [Όχι στον ρατσισμό]


Η ιδέα λένε ότι ανήκε σε μια δημοτική σύμβουλο του Σάο Πάολο, η οποία ανήκει σε κόμμα της αριστεράς [ναι, υπάρχει και τέτοιο στη Βραζιλία, μόνο που δεν το γνωρίζουνε οι φτωχοί γιατί όλα τα στελέχη του ζούνε από την πλευρά των πολυτελών προαστείων...]
Η ΟΥΕΦΑ [αυτό το παγκόσμιο σκυλολόι του πλούτου και της αρπαχτής] έταξε τεράστια ποσά στον δήμο του Σάο Πάολο, για να οργανώσει μια καμπάνια μαζικής κλίμακας, με αυτό που αποτελεί το βασικό κορμό της προπαγάνδας των παγκοσμιοποιημένων αρπαχτικών - το περίφημο "No to Racism"
Για το οποίο φυσικά έχουνε κονομήσει τρελά λεφτά οι αστέρες του ποδοσφαίρου, όπως ο Μέσι, ο Ζιντάν, ο Μπέηλ ή ο Ντάνι Άλβες, οι οποίοι βγαίνουνε πριν από κάθε αγώνα και κάνουνε πλύση εγκεφάλου στους εκλεκτούς τους οπαδούς.
Όχι στον ρατσισμό!

Ναι, πρόκειται για τους ίδιους κυρίους [και κυρίες] που θα κονομήσουνε δισεκατομμύρια από το μουντιάλ, ενώ γύρω τους οι μπάτσοι θα ισοπεδώνουν φαβέλες, στέλνοντας χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους ή στα νοσοκομεία.
Και φυσικά πρόκειται για τους ίδιους φιλάθλους που θα πάνε στη Βραζιλία για να δούνε τον κ. Ρονάλντο και τα άλλα παιδιά αλλά που στα μεσοδιαστήματα των ματς, θα κάνουν και μια περατζάδα, μπας και βρούνε κανέναν ανήλικο κώλο,να τον ματώσουν.
Να με συμπαθάτε που τα λέω ωμά αλλά έτσι ωμά γίνονται...

Η κυρία σύμβουλος λοιπόν σοφίστηκε να διαθέσει ένα μικρό μέρος του ποσού, για την προπαγάνδα κατά του ρατσισμού, σε νεαρούς γκραφιτάδες, που θα γεμίζανε τους μαντρότοιχους του Σαο Πάολο με το: No to racism [το υπόλοιπο φυσικά θα το μοιραζόντουσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι μεταξύ τους...]
Ο Τσίκο, ο Βιολέντε και ο Νίνιο κατάφεραν να μπουν σ' αυτές τις ομάδες γκραφιτάδων και πιάσανε δουλειά.

Οι εντολές τους ήσαν να βάφουν μόνον τη μία μεριά των μαντρότοιχων, αυτή που έβλεπε προς τις κεντρικές λεωφόρους από όπου θα περνάνε οι ορδές των φιλάθλων.
Την άλλη πλευρά, αυτή που έβλεπε προς τα πολυτελή διαμερίσματα των βολεμένων, είχαν αυστηρές οδηγίες να μην την αγγίξουν, ώστε να εξασφαλιστεί η ησυχία των καθώς πρέπει πολιτών του Σαο Πάολο.
Ωστόσο, το τελευταίο βράδυ κι αφού είχανε τελειώσει ουσιαστικά τη δουλειά, οι τρεις τους καταφέρανε να περάσουν κάτω απο τη μύτη των σεκιουριτάδων και να βγούνε στην "καλή μεριά" του τσιμεντένιου φράγματος.
Με τα περισσεύματα από τα σπρέυ που τους είχε χορηγήσει ο δήμος λερώσανε μια μεγάλη έκταση του μαντρότοιχου, γκραφιτάροντας παντού τη φράση:

"No to [money] racism"

Το επόμενο πρωί συνεργεία του δήμου δουλεύανε πυρετωδώς, για να σβήσουν αυτά τα απαράδεκτα γκράφιτι, που πρόβαλαν με αναίδεια, ακριβώς μπροστά από τα χλιδάτα μπαλκόνια, το μόνο είδος ρατσισμού, που υφίσταται πραγματικά σ' αυτόν τον πλανήτη,
Τον ρατσισμό των πλουσίων έναντι των φτωχών.


[βλ. και "Η ανήθικη γενιά"]



4. Ο ρατσισμός του βλάκα

Ο εικονιζόμενος κύριος ονομάζεται Κριστιάνο Ρονάλντο και κονομάει εκατομμύρια, διαφημίζοντας στο πόπολο, πως να μην είναι ρατσιστές.

Τα λεφτά για αυτή την παγκόσμια καμπάνια τα βάνει η ΟΥΕΦΑ, δηλαδή η πιο βρώμικη λυκοφωλιά του διεθνούς κεφαλαίου.
Κανονικά ο οιοσδήποτε εχέφρων άνθρωπος αυτού του κόσμου, θα έπρεπε ήδη να αντιλαμβάνεται ότι κάποιον λάκκο έχει η φάβα του "αντιρατσισμού", επειδή και μόνον καθοδηγείται από τους κάπο ντι τούτι κάπι της διεθνούςαθλητοπειρατείας.
Ωστόσο φαίνεται ότι ή δεν υπάρχουν πια πολλοί εχέφρονες άνθρωποι στον κόσμο ή ότι ο κόσμος δεν είναι πλέον ανθρώπινος...

Όπως και να χει το πράγμα, ο κ. Ρονάλντο και οι όμοιοι του, σε λίγες ημέρες θα μετράει κάθε λάκτισμα του σε [δισ]εκατομμύρια ευρώ, ενώ την ίδια ώρα χιλιάδες απελπισμένοι θα ξωπετάγονται από τις φαβέλες, για να μην μυρίσει στους εκλεκτούς θαυμαστές του ή αφόρητη μπόχα των γκολ...
Ταυτόχρονα, τα αφεντικά του κάθε Ρονάλντο, θα του δίνουν να βαστάει στα χέρια σημαιούλες με το συνθηματάκι: "όχι στον ρατσισμό", ώστε να εξασφαλίζουν χωρίς διαμαρτυρίες, φτηνά χέρια για τα εργοστάσια τους και φτηνή φρέσκια σάρκα για τα μπουρδέλα τους.

Γιατί το μόνο είδος ρατσισμού που υπάρχει πια σ' αυτόν τον πλανήτη, είναι ο ρατσισμός των πλουσίων έναντι των φτωχών.
Και επίσης, ο ρατσισμός του βλάκα, απέναντι σε όσους μπορούν ακόμα να σκέπτονται ελεύθερα και άρα να σκέπτονται ορθά...

http://www.postin.gr/

Ο Γερμανός σφαγέας του Διστόμου κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος!


es-es

Ένας από τους επικεφαλής που θεωρήθηκε υπεύθυνος για την σφαγή στο Δίστομο Χανς Τσάμπελ (Hans Zampel) μετά το τέλος του πολέμου συνελήφθη στην Γαλλία και εκδόθηκε στην Ελλάδα. Τον Αύγουστο του 1949 ομολόγησε τηνέκταση των γερμανικών θηριωδιών στο Δίστομο, αλλά δικαιολογήθηκε ότι εκτελούσε διαταγές ανωτέρων του. Κατά τη διάρκεια της προφυλάκισής του, ο Ζάμπελ εκδόθηκε προσωρινά στη Δυτική Γερμανία για άλλη υπόθεση, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ στην Ελλάδα!Στις 10 Ιουνίου 1944 ο τόπος μας γνώρισε μία από τις αγριότερες σφαγές που έγιναν ποτέ στον κόσμο. Διακόσιοι δεκαοκτώ συμπολίτες μας θανατώθηκαν απο τους Ναζί του Χίτλερ χωρίς να μάθουν ποτέ το γιατί.
Ανάμεσα σ’αυτούς ανήμποροι γέροι, έγκυες γυναίκες, αβάπτιστα μωρά πρόσφεραν το αίμα τους για τη λευτεριά της πατρίδας μας, την ειρήνη, τον πολιτισμό.
ΙΣΤΟΡΙΚΟ – Σάββατο 10 Ιουνίου 1944.
Τα νέα από το μέτωπο ήταν καλά.
Ξημέρωνε μια ακόμα μέρα εργασίας και ελπίδας. Η μέρα της λευτεριάς και της ειρήνης κοντοζύγωνε. Τέσσερις μέρες πρίν, στις 6 Ιουνίου, οι σύμμαχοι είχαν αποβιβαστεί στη Νορμανδία. Οι Γερμανοί κατακτητές βλέπονιας να φτάνει το τέλος της αυτοκρατορίας τους καταλαμβάνονται από αμόκ καταστροφής. Βγάζουν διαταγές γενοκτονίας.
“Ένας Γερμανός σκοτωμένος – πενήντα Έλληνες, δέκα Γερμανοί – ένα χωριό”
Ήθελαν να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους ώστε να πάψουν να ενισχύουν τις οργανωμένες ανταρτικές ομάδες που δρούσαν στην περιοχή.Έτσι στα πλαίσια των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων εκείνο το φοβερό πρωϊνό μια φάλαγγα επτά αυτοκινήτων με γερμανούς στρατιώτες (*2ος λόχος του 2ου τάγματος του 7ου Συντάγματος της 1ης Μεραρχίας των Ες – Ες με έδρα την Λιβαδειά), ξεκίνησε από τη Λιβαδειά με κατεύθυνση προς το Δίστομο. Από αυτά τα δύο πρώτα που προπορεύονταν αρκετά, ήταν Ελληνικά επιταγμένα, γεμάτα με Γερμανούς στρατιώτες ντυμένους μαυραγορίτες. Αυτοί θα πρωτοκτυπούσαν τους αντάρτες που ανύποπτοι θα πλησίαζαν τα αυτοκίνητα και θα ενισχύονταν από τη δύναμη που θα ακολουθούσε.
distomo-1
Από τον Καρακόλιθο και μετά σκορπούν το θάνατο. Σκοτώνουν πέντε και συλλαμβάνουν σαν ομήρους δώδεκα αγρότες ενώ θέριζαν.
Στη διασταύρωση Διστόμου – Αράχωβας συναντιούνται με άλλα 60 αυτοκίνητα γεμάτα Γερμανους στρατιώτες που έρχονταν από την Άμφισσα με κατεύθυνση προς το Δίστομο.
Μπαίνουν στο Δίστομο. Οι κάτοικοι είναι ανυποψίαστοι. Βλέποντας όμως τους ομήρους ανησυχούν. Η φάλαγγα ήταν πρωτόφαντα μεγάλη. O επικεφαλής καλεί τον Πρόεδρο και τον παπά τον χωριού από τους οποίους ζητά πληροφορίες για τις κινήσεις των ανταρτών στην περιοχή. Μη μπορώντας να μάθουν, αφού τοποθέτησαν στα υψώματα γύρω απο το χωριό φυλάκια για τον έλεγχο και εκφοβισμό, επιδίδονται σε λεηλασίες.
distomo-2
Το μεσημέρι τα δύο επιταγμένα Ελληνικά αυτοκίνητα με τους μεταμφιεσμένους Γερμανούς στρατιώτες κατευθύνθηκαν προς τον ‘Οσιο Λουκά. Λίγο πριν απο το χωριό Στείρι δέχθηκαν επίθεση από τμήμα ανταρτών του ΕΛΑΣ (11ος λόχος του 3ου τάγματος, του 34ου συντάγματος), που είχε στήσει ενέδρα. Η μάχη ήταν σκληρή και κράτησε δύο ώρες περίπου. Το αντάρτικο τμήμα υποχώρησε μπροστά στον όγκο των Γερμανικών δυνάμεων που μόλις άκουσε πυροβολισμούς έφτασε στο Δίστομο. Οι απώλειες όμως των Γερμανών ήταν μεγάλες. Απο τα δύο πρώτα αυτοκίνητα σώθηκαν ένας στρατιώτης και ένας οδηγός. Σκοτώθηκαν 40 Γερμανοί. στρατιώτες περίπου. Ο επικεφαλής αξιωματικός Τεο *, τραυματίζεται βαριά και λίγο αργότερα στο Δίστομο ξεψυχά.
‘Υστερα απο τη συμπλοκή η Γερμανική φάλαγγα επέστρεψε στο Δίστομο. Αμέσως εκτελεί τους 12 ομήρους μπροστά στο Δημoτικό Σχολείο.

                       distomo-3
Κι εδώ αρχίζει η τραγωδία του Διστόμου. Οι κάτοικοι, όσοι δεν κατάφεραν να διαφύγουν νωρίτερα από το Διάσκελο, τη μόνη αφύλακτη διάβαση, κλείνονται έντρομοι στα σπίτια τους.Τους έρημους δρόμους του χωριου διατρέχουν εξαγριωμένοι στρατιώτες με εφ’ όπλου λόγχη. Μπαίνουν στα σπίτια, σκοτώνουν, καίνε, σφάζουν και βιάζουν. Γυναίκες, άνδρες, παιδιά, γέροι, γριές ακόμα και βρέφη λίγων ημερών πέρασαν από τον ίδιο τρομακτικό Γολγοθά. Απαίσιοι ακούγονται οι θρήνοι και οι οιμωγές αυτών που ξεψυχουν.
distomo-4
Νέοι Ηρώδεις οι εκπολιτιστές του Χίτλερ μακελεύουν τα παιδάκια του Διστόμου.
Δημοσιεύθηκε: 

Κουφάλες δεν ξοφλήσαμε ...............


Κουφάλες δεν ξοφλήσαμε αυτό έχω μόνο να τους πω τα όνειρα των εραστών δε σβήνουν


Που μετανάστες έστειλες τα πιο καλά παιδιά σου
Ένα θα σου πω και τ΄άλλα χάρισμα σου
ΚΑΤΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΜΠΙΛΛΑΡΑ!
Γαμώ τα υπουργεία σου, γαμώ και τα λεφτά σου
Νέος ανασχηματισμός χωρίς Βενιζέλο ...πρωθυπουργό, σκ@τ@
Πολύ έχω μπερδευτεί στο αν κυβερνάει η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ! Μάλλον το ΠΑΣΟΚ κυβερνάει, και η Ν.Δ. ακολουθεί!
Όμως τι σημασία έχει ποιος είναι υπουργός, όταν σε κάθε υπουργείο υπάρχει και ένας επίτροπος των δανειστών που δίνει εντολές.

Aλλά για ένα έσκασα!ε όχι να ξηλώσετε τον ΑΔΩΝΙ~!ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ~!Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!:
Για να βάλετε στην θέση του τον ΒΟΡΙΔΗ!άλλο ένα δωράκι που γύρισε στο κόμμα!:


Ο Γκίκας Χαρδούβελης έγινε από εθελόδουλος, καλός οικονομολόγος Kυρια Βούλτεψη.!::


Νέος ανασχηματισμός χωρίς Βενιζέλο ...πρωθυπουργό, σκ@τ@
Τι λες και εσύ ΑΝΤΖΕΛΑ!:



Και ένας ακόμα υπουργός οικονομικών,πιστός λογιστής σχολής Σημίτη,και Αξιος υπερασπιστής των τραπεζών!
Βασικά αλλάξανε αφήνοντας στην κυβέρνηση το ίδιο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Κάλυψέ με να σε καλύπτω γίνεται εκεί.
Έχουν κάνει τόσα, που χρειάζονται δικοί τους σε θέσεις κλειδιά γι να τα κρύψουν
. Αντί να αποκαλυφθούν τα δισ των πολιτικών εμβασμάτων, ασχολούμαστε με ανασχηματισμους κυβερνητικών δουλουπαλληλων που εκτελούν εντολές.


Τώρα καταλάβατε,ότι θαύματα με ψήφους στα ίδια ανακυκλωμένα ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!
Άλλη μια στημένη κυβέρνηση από μαριονέτες,ψηφιστες των μνημονίων,και του ναι σε όλα,που θα ισχυριστούν,ότι δεν ήξεραν τι ψήφιζαν,ακόμα και το ξεπούλημα της χώρας!!
XΑΡΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ
ΥΓ
Καλά τόσο πανικόβλητοι πια για εκλογές!::



Ούτε τα προσχήματα!!
ΚΑΤΩ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,

http://anemos5.blogspot.com/

το εκλεχτό παιδί των δανειστών ....

Ολίγον ρατσιστής, ολίγον φιλοχρυσαυγίτης και πολύ μνημονιακός ο νέος Υπουργός Παιδείας

Έργα και ημέρες Ανδρέα Λοβέρδου
Της Κλειώ Ιωάννου

Αξίζει ένα μικρό χρονικό με αφορμή την υπουργοποίηση του κ. Λοβέρδου, ο οποίος - μετά από ένα μικρό διάλλειμα που έκανε έξω από τις μνημονιακές κυβερνήσεις τις οποίες υπηρέτησε από καθέδρας αρκετά χρόνια - επανέρχεται στην ηγεσία του υπουργείου παιδείας για να συνεχίσει το καταστροφικό έργο του προκατόχου του.

     

Την εμπιστοσύνη των δανειστών την έχει κερδίσει με το σπαθί του άλλωστε, τόσο στο Υπουργείο Εργασίας σέρνοντας πρώτος το χορό των πολιτικών της ανεργίας το 2009, όσο και στο Υπουργείο Υγείας διαλύοντας κομμάτι – κομμάτι το ΕΣΥ.

Υπερασπίστηκε με θέρμη την απόβαση του ΔΝΤ στη χώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά τον Απρίλιο του 2010 «Αν τους πετάξουμε έξω από τη χώρα, τότε η χώρα θα πτωχεύσει».

Πολέμησε με μένος τους δημοσίους υπαλλήλους χαρακτηρίζοντάς τους υπεύθυνους για την κατάσταση της χώρας δηλώνοντας συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2011: «Ξέρω τον εχθρό μου… Το 1 εκατομμύριο υπάλληλοι που ταλαιπωρούν τα 10 εκατομμύρια με την βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν. Τα 10 εκατομμύρια πληρώνουν το 1 εκατομμύριο. Αυτό πρέπει να έχει εχθρούς..».

Την «πολιτική» του σταδιοδρομία όμως, σφράγισε η στιγμή της διαπόμπευσης των οροθετικών γυναικών, έξι μέρες πριν από τις εκλογές του Μαΐου του 2012, δημοσιεύοντας φωτογραφίες τους και χαρακτηρίζοντάς τες «απασφαλισμένη υγειονομική βόμβα». Σε ένα ψηφοθηρικό κρεσέντο ρατσισμού, ο φερόμενος ως επίδοξος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε οτι «είναι ανάγκη να απελαθούν οι ιερόδουλες φορείς του AIDS, προκειμένου να πάψουν να συνιστούν απειλή για την ελληνική οικογένεια».

Πέραν από τις ρατσιστικές θέσεις του απέναντι στους φορεις του aids, χάιδεψε με τη σειρά του - όντας εκτός κυβέρνησης - τα ναζιστικά αυτιά της Χρυσής Αυγής και επίσημα, δηλώνοντας το Φεβρουάριο του 2013 τα εξής: «Η Χρυσή Αυγή είναι αυθεντικό κίνημα», τη χαρακτήρισε «ελληνική Χεζμπολάχ» καθώς και ότι «κάνει ακτιβισμό πάνω σε μεγάλα προβλήματα».

Ας θυμίσουμε ακόμα, την υποστήριξη στο παρελθόν, της επαναφοράς της θανατικής καταδίκης σε κείμενό του στο οποίο ανέφερε: «Σε χώρες μάλιστα όπως η Ελλάδα, όπου η κατάσταση των φυλακών είναι δραματική και ο σωφρονισμός των κρατουμένων ανύπαρκτος, ο τιμωρητικός χαρακτήρας της ποινής αποτελεί δυστυχώς τον αποκλειστικό λόγο της ύπαρξής της»

Όπως και να χει από τα θρανία των κυβερνήσεων της κοινωνικής καταστροφής ο κ. Λοβέρδος αποφοίτησε με άριστα και δίκαια θεωρείτε ένας από τους καλύτερους μαθητές των μνημονιακών πολιτικών. Για τους πραγματικούς όμως μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς, προμηνύονται μέρες δύσκολες και ανηφορικές. Η ολοκλήρωση του έργου της διάλυσης της εκπαίδευσης θα υλοποιηθεί από τα σίγουρα χέρια ενός έμπειρου διαχειριστή έτοιμο να συγκρουστεί με όσους υπερασπίζονται το μέλλον των μαθητών και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών.

Χρήστος Ρέππας

Το νέο πρόσωπο που επιλέχθηκε για τη θέση του Υπουργού Παιδείας φανερώνει την πρόθεση της μνημονιακής συγκυβέρνησης να εντείνει την επίθεση και να ολοκληρώσει την καταστροφή της δημόσιας παιδείας, που ξεκίνησε στη μνημονιακή περίοδο με την Διαμαντοπούλου και τον Αρβανιτόπουλο. Ο Λοβέρδος είναι ομοϊδεάτης της Διαμαντοπούλου, εκλεχτό παιδί των δανειστών και της Μέρκελ , ο άνθρωπος που έβαλε με τον πλέον ανάλγητο τρόπο τις βάσεις για την καταστροφή του συστήματος της υγείας , αναπτύσσοντας μια ακροδεξιά - ρατσιστική λογική εναντίον των πιο αδύναμων και κοινωνικά περιθωριοποιημένων ανθρώπων, που πετάχθηκαν εκτός συστήματος με τις περικοπές του σε στοιχειώδες υγειονομικό υλικό. (οροθετικοί - περικοπή στις βελόνες που κατηγορήθηκαν για διάδοση μεταδοτικών νοσημάτων) Είναι ο πολιτικός συγκερασμός του νεοφιλελευθερισμού με την ακροδεξιά και τον ρατσισμό.

http://www.alfavita.gr/