Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Τελικά κανένας ζωντανός κυκλοφορεί ακόμα?



ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ


Η γη μπορεί να γυρίζει αλλά εγώ είμαι σταθερά καρφωμένη σ΄ενα σημείο. Εδώ στο κλουβί με τις τρελές Στη χώρα που το αυτονόητο θεωρείται πλέον ανατρεπτικός τρόπος σκέψης.

Το αυτονόητο είναι πως ένας άνθρωπος που μόλις τρία χρόνια πριν δήλωνε ένα συγκεκριμένο εισόδημα, είχε μια συγκεκριμένη οικονομική επιφάνεια αυτή που αναλογεί σ΄ενα μισθοσυντήρητο της κακιάς ώρας, κι έπαιρνε επιστροφή από την εφορία διακόσια τριακόσια ευρώ, και τρία χρόνια αργότερα που είναι σε ακόμη χειρότερη κατάσταση από εκείνη που ήταν, φτωχότερος, ίσως άνεργος, με τις τιμές στα ύψη και την αγοραστική του δυνατότητα στο μηδέν, ΕΝΩ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, όχι μόνο δεν έχει επιστροφή φόρου, αλλλά πρέπει να πληρώσει ένα μάτσο φόρους, χαράτσια και γ@μησιάτικα αλλονών. Το αλλονών είναι βεβαιομένο από τη στιγμή που αυτός ο συγκεκριμένος άνθρωπος, δεν συμμετείχε σε καμία κλοπή, δεν τα εφαγε μαζί, δεν είχε κρυφά έσοδα ούτε καταθέσεις σε τράπεζες εξωτερικού, δεν έχει τίποτα που να αποδεικνύει πως ενώ τρια χρόνια πριν δικαιούταν επιστροφή τώρα πρέπει να πληρώνει το δεκαπλάσιο!

Το αυτονόητο λοιπόν είναι πως ο αυτός ο συγκεκριμένος τύπος, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ. Γιατι για να έχει, θα πρέπει να είχε μεσολαβήσει η κληρονομιά από καμιά θείτσα που απεβίωσε, ένα κέρδος στο λόττο, να βρήκε μια βαλίτσα με χιλιάρικα στο δρόμο, να έχει κλέψει καμιά τράπεζα και να έχει κάνει τη μπάζα του. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΙΚΗ, στο να ζητάει κάποιος από αυτόν τον συγκεκριμένο άνθρωπο λεφτά ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

Αυτός που θα το κάνει λοιπόν έχει ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ. Να του κόψει από το φαί του, από τα φάρμακά του, από την ανατροφή των παιδιών του, από τη δυνατότητα να ζει σ΄ενα σπίτι. Για να χρησιμοποιήσω λοιπόν το παράδειγμα της διάσημης φράσης "το ότι πτωχεύουν οι έλληνες δεν σημαίνει πως πτωχεύει κι η Ελλάδα" θα πω, πως το ότι τα φάγανε, τα κλέψανε, τα παίξανε στο τζόγο, τα κάνανε βίλες, λογαριασμούς και κότερα, δε σημαίνει πως εμείς πρέπει να πληρώσουμε τους τοκογλύφους που τους τα δάνεισαν. Δεν είναι επαναστατική σκέψη, είναι Η ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουν όσοι τα φάγανε μαζί, όσοι κλέψανε, όσοι ήταν πελάτες των διαφόρων συμμοριών, όσοι γεμίζανε τις τσέπες με χιλιάρικα και δεν δίνανε λογαριασμό σε κανέναν, όσοι γεμίζανε με λουλούδια τις πίστες στα σκυλάδικα, όσοι αγοράζανε τρία και τέσσερα αυτοκίνητα για τη πλάκα τους, όσοι τρώγανε μέχρι να σκάσουν, όσοι γ@μάγανε ότι κινόταν, ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.

Η ουσία που ενδιαφέρει είναι πως δεν μπορείς να λάβεις εκ του μη έχοντος. Και το ξέρουν. Θα ήταν ηλίθιο να πιστεύουμε πως ο τάδε Υπουργός που ζητάει από έναν άνθρωπο που δεν έχει λεφτά, να πληρώσει δεν ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ. Για να τον εξαναγκάσει λοιπόν σημαίνει πως δεν είναι ρυθμιστής ενός χρέους αλλά εκβιαστής. Αν σταμάταγε σε νόμους που θα έκαναν να ανοίξουν οι τσέπες των "μαζί τα φάγαμε" αν βούταγε τους δέκα χιτώνες από εκείνους που έχουν εκατό, αν έβαζε πίσω από τα κάγκελα όσους έκλεψαν, τους απατεώνες και καταχραστές του δημοσίου χρήματος, τους μιζαδόρους, τις συμμορίες που ροκάνισαν το δημόσιοι χρήμα, τους ιδιώτες που έκαναν περιουσίες στη πλάτη των υπόλοιπων, και όλα τα γνωστά καθάρματα που περιφέρονται ακόμα ανενόχλητα, μαζί του θα ήμουν. Θα έριχνα τη πέτρα κι εγώ μαζί του. Τότε δεν θα ήταν διάσωση της πλάκας, αλλά απονομή επί τέλους δικαιοσύνης.

Τώρα όμως πόση σοβαρότητα να διακρίνει κανείς σε εκείνους που συλλογή χρημάτων ονομάζουν το κλέψιμο από το παγκάρι της ενορίας? Και ποιος μπορεί πλέον να πιστέψει πως αυτό γίνεται για διάσωση κι όχι για άλλους λόγους? Σήμερα μου ζητάς να πληρώσω ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΩ. Αύριο θα μου ζητάς να πληρώνων υποχρεωτικα με κάποια κάρτα την οποία δεν θα μπορώ να πάρω γιατί δεν είμαι εντάξει ούτε με τις τράπεζες, ούτε με την εφορία ΑΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ. Τι θα γίνει τότε. Δεν θα έχω πρόσβαση στην αγορά ακόμα και των πιο βασικών προϊόντων για την επιβίωση? Κι αν έχω ακόμα δουλειά πόσο θα τη κρατήσω αν πάρει χαμπάρι ο εργοδότης πως είμαι ΕΚΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ? Μήπως στα αυριανά βιογραφικά θα πρέπει να παρουσιάζει κάποιος πιστοποιητικό από την εφορία ή το Τειρεσία ότι είναι εντάξει αλλιώς δεν μπορεί να προσλαμβάνεται? Μήπως το σουπερ μάρκετ θα ζητάει τη κάρτα αγορών υποχρεωτικά αλλιώς δεν θα δίνει τρόφιμα? Μήπως η ΔΕΗ θα ζητάει πληρωμή με πιστωτική αλλιώς θα κόβει το ρεύμα? Μήπως θα πρέπει να έχει συγκεκριμένη κάρτα κάποιος για να νοσηλευτεί ή να πάρει φάρμακα η οποία κάρτα θα είναι πάλι σε σύνδεσεη με τις τράπεζες και την εφορία?

Το αυτονόητο αρχίζει και γίνεται ανατριχιαστικό. Ζοφερό. Οι ενδείξεις είναι πολύ τρανταχτές πλέον για το αύριο που καταφθάνει χωρίς έλεος. Καταφθάνει ένα αύριο γεμάτο από εξαναγκασμένους σε αποκλεισμό από τη παροχή αγαθών. Εξαναγκασμένους να ξεσπιτωθούν και να μένουν στους δρόμους. Εξαναγκασμένων να ψάχνουν τα σκουπίδια ή να ζητιανεύουν στα συσίτια. Εξαναγκασμένους να πεθαίνουν ή να παρανομούν για να επιβιώσουν. Είναι η ώρα που και η δική μας wall street απαιτεί να έχει στα σκαλιά των πολυτελών πολυεθνικών, των πολυτελών εστιατορίων και των πολυτελών οίκων μόδας, ΖΗΤΙΑΝΟΥΣ. Τρελαμένους με το ταμπελάκι στο χέρι που να γράφει "έρχεται ο αντίχριστος, οι εξωγήινοι ή η δευτέρα παρουσία" Ανάπηρους που θα κρατάνε το σημαιάκι και θα λένε "κάποτε πολέμησα"

Είναι η ώρα του κανιβαλισμού που ζητάει νομιμοποίηση. Δεν υπάρχει άλλη λογική δικαιολογία. Σ΄ενα πλανήτη που δέκα συμμορίες κατέχουν το παγκόσμιο πλούτο και δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι η παιδική τους χαρά, ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ είναι πως κανείς δεν μπορεί να μας διαφυλάξει αν αυτοί οι δέκα είναι τελικά κανίβαλλοι και δεν έχουν σώας τας φρένας. Η μετάλλαξη ενός συστήματος που είναι από μόνο του φιλοτομαριστικό, τζογαδόρικο, αδιάφορο για τη δικαιοσύνη, την αξιοκρατεία, την δίκαιη κατανομή του πλούτου, την προώθηση αξιών και πολιτισμού, σε κανιβαλιστική ολιγαρχία δεν είναι ιστορία συνομωσίας είναι Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Το ότι αυτά τα δισεκατομμύρια ανθρώπων στη πλειοψηφία τους, όπως και τα λίγα εκατομμύρια εδώ, ντόπιων , δεν μπορούν να διακρίνουν το τσουνάμι που έρχεται κατ΄ευθείαν πάνω στη μούρη τους και θα τους συνθλίψει, δεν καθιστά συνομοσιολόγους εκείνους που ήδη έχουν ταμπουρωθεί να το παλαίψουν με κάθε τρόπο...Είναι η εποχή που οι φαντασιόπληκτοι συνομοσιολόγοι του παρελθόντος αποδεικνύονται απλά ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ. Είναι η εποχή που οτιδήποτε ειπώθηκε από τους εμπνευστές διαφόρων δυστοπιών του μέλλοντος, είναι απλά το μέλλον που ήρθε. Το μόνο πράγμα που αντιστέκεται στην αποδοχή αυτής της πραγματικότητας είναι το πείσμα των ανθρώπων να πιστέψουν πως δεν είναι έτσι γιατί αυτό θα προστατεύσει το μυαλο τους από τη τρέλα. Είναι η συνήθεια σιγά σιγά στην ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ, στη μετάλλαξη της ανθρωπότητας σε μια κανονικότατη φάρμα των ζώων, με τα ζώα να μην το πάρουν χαμπάρι.

Σύνηθισαν στην ιδέα της αδυναμίας αντίδρασης. Σύνηθισαν στην αποδοχή των όσων τους πλασσάρονται για αλήθειες. Συνηθίζουν σιγά σιγά στο γεγονός πως ένα ένα αφαιρούνται από πάνω τους όλα τα στοιχεία που θα μπορούσαν να τους αφήσουν το περιθώριο μιας υποτυπώδους ελευθερίας. Οι άνθρωποι παραδίδονται οικειοθελώς. Με την υπογραφή τους στο συμβόλαιο εκτέλεσης, χωρίς να μπαίνουν στο κόπο να δουν τα ψιλά γράμματα στο τέλος της σελίδας. Είχαν ένα σπίτι μια φωλίτσα? Θα το χάσουν και μετά θα σκεφτούν που θα ζήσουν. Είχαν ένα τρόπο να μεγαλώνουν τα παιδιά τους αξιοπρεπώς να τα θρέφουν καλά, να τα σπουδάζουν, να τα βοηθάνε να εκπληρώσουν τα όνειρά τους? Θα τη χάσουν τη δυνατότητα και μετά θα το καταλάβουν. Είχαν συνήθειες απλές, καθημερινές που τους βοηθούσαν να ομορφαίνει η ζωή τους? Θα τις χάσουν και μετά θα το καταλάβουν. Ο υποβαθμισμένος περίφημος τρίτος κόσμος, ο υποανάπτυκος, που στεκόταν απέναντι σαν παράδειγμα προς αποφυγή δεν ανέβηκε επίπεδο. Ηταν το όριο για να σχεδιάσουν που θα κατέβουν και οι υπόλοιποι.

Δεν είναι η τριτοκοσμική Ελλάδα. Θα είναι και η τριτοκοσμική Ευρώπη, και η τριτοκοσμική Αμερική σύντομα στις οθόνες μας. Και όλα αυτά ξεκινάνε από το πλέον απλό πράγμα. Κύριοι δεν έχω να πληρώσω και δεν θα καταναλώσω τη ζωή μου και όσο χρόνο απομένει στο να βρω τρόπους για να ικανοποιήσω τα αιτήματά σας. Αυτό είναι το αυτονόητο. Η συνεχής ενασχόληση, η συνεχής αγωνία και τρομοκρατία, για να βρεθεί τρόπος να ικανοποιηθεί ο χασάπης, είναι περιττή, γελοία. Ενας οικογενειάρχης αυτή τη στιγμή έχει σαν μόνο μέλημα στη ζωή του να βρει λεφτά για να πληρώσει ένα φόρο, το ρευμα, τη τράπεζα, το δάνειο, το ταμείο. Ξυπνάει, κοιμάται (αν καταφέρνει πια να κοιμηθεί) με ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ στη ζωή του, χρημάτων που θα του χρησιμεύσουν όχι για να ζήσει καλύτερα, αλλά για να μην πεθάνει γρηγορότερα. Η άλλη πλευρά, εκείνη των βολεμένων ακόμα ξυπνάει και κοιμάται υποταγμένη απόλυτα στις υποδείξεις, στα μοντέλα ζωής, στα μοντέλα αξιών του ΤΙΠΟΤΑ που θεωρεί ζωη.

Τελικά κανένας ζωντανός κυκλοφορεί ακόμα?

http://kialokialo.blogspot.gr/

Για τη δική μας γενιά, η Ελληνική σημαία, είναι ένα σύμβολο προδοσίας των ίδιων των Ελλήνων, απο Έλληνες.

ΕΣΥ ΘΑ ΚΡΕΜΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΟΥ;

Απο το http://prezatv.blogspot.com/
Η παρακάτω ιστορία, της φίλη μας Χρύσας Δότσα, είναι πραγματική και διαδραματίστηκε την Παρασκευή που μας πέρασε...
Σας τη μεταφέρουμε, έτσι όπως την ανέβασε στο προφίλ της στο Facebook.
“Μου χτυπάει την πόρτα η προγιαγιά μου. 
Το ξέρω ότι είναι αυτή γιατί χτυπάει το κουδούνι και φωνάζει το όνομά μου ταυτόχρονα, μήπως και το ντριν δεν είναι αρκετό. 
Ανοίγω και τη βλέπω να κρατάει μια διπλωμένη ελληνική σημαία. 
"Στην έφερα να τη βάλεις στο μπαλκόνι σου", μου λέει.
Πριν πάθω εφτά απανωτά εγκεφαλικά, σκέφτομαι πως έχει περάσει κατοχή, εμφύλιο και χούντα κι είναι 93 χρονών.
"Όχι, ρε γιαγιά..." της λέω, "άσε, δε θέλω να κρεμάσω τη σημαία".
Με κοιτάζει με απορία.
Πού να της εξηγήσω γιατί δε θα κρεμούσα ποτέ τη γαλανόλευκη στο μπαλκόνι... 
Τι είναι το σύμβολο της σημαίας για την προγιαγιά μου και τι είναι για 'μενα... 
Αλλάζουν οι καιροί γιαγιά. 
Έλα, ας πιούμε έναν καφέ να μου πεις για το Σουλεϊμάν...”

Για κάποιους, κάποτε, μπορεί και τώρα (ποιος να ξέρει...) η Ελληνική σημαία,συμβόλιζε τα ιδανικά και τις αξίες του “Αθάνατου Ελληνικού πνεύματος” και της “Αγίας Ελληνικής Οικογένειας”.
Συμβόλιζε τις μάχες και τους αγώνες, ενός ολοκλήρου έθνους, ενός ολοκλήρου λάου, στους κατά καιρούς κατακτητές και στους κατά καιρούς δυνάστες ή σωτήρες.


Πλέον η Ελληνική σημαία, για τη δική μας γενιά,
τουλάχιστον για τη γενιά που βλέπουμε εμείς κάθε μπροστά μας ,
δεν είναι τίποτε παραπάνω .... απο ένα απλό γαλανόλευκο σεντόνι...απο ένα καραβόπανο...απο ένα κομμάτι πλαστικό, που αμέσως μετά την παρέλαση, 
είτε θα σκιστεί και θα πεταχτεί,
είτε θα φυλαχτεί για να βγει ξανά έξω, 
στην επόμενη “εθνική γιορτή”.
Δεν θα μείνει ποτέ “έξω”, για όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Είναι Εθνικό λάβαρο, με ημερομηνία λήξης. 

Για τη δική μας γενιά, η Ελληνική σημαία, 
είναι ένα σύμβολο προδοσίας των ίδιων των Ελλήνων,
απο Έλληνες.
Είναι το σήμα κατατεθέν,του τέλους της μεταπολίτευσης και της αυγής της Νεοπολίτευσης, που απαρτίζεται απο φασίστες και έκφυλες κυβερνήσεις συνεργασίας, οι οποίες έχουν τις πλάτες σύσσωμου του πολιτικού κόσμου, που το έχει βουλώσει  μπροστά στα γεγονότα των καιρών που ζούμε.


Η Ελληνική σημαία του 2013,αν και είναι σχεδόν ίδια με αυτή του 1821...του 1940 και του 1973, έχει απολέσει πλέον τη δυναμική και την περηφάνια της.
Είναι το σύμβολο ντροπής,που έχει συνδυαστεί με τη θλιβερή πραγματικότητα που “εκλέξαμε” να ζήσουμε.

Βγείτε έξω και ρωτήστε τους γνωστούς σας, τους φίλους σας ή τους συγγενείς σας, για το εάν κρέμαγαν ή κρεμάνε στο μπαλκόνι τους, την Ελληνική σημαία.
Ακούστε τις απαντήσεις τους.
Ρωτήστε τους,τι συμβολίζει γι'αυτούς το κρέμασμα της Ελληνικής σημαίας και για το πόσο περήφανοι αισθάνονται που είναι ή κατάντησαν...ΕΛΛΗΝΕΣ.
Τα συμπεράσματα,δικά σας.

πετάξτε έξω τον μ@λάκα

πετάξτε έξω τον μ@λάκα .....εδώ και τώρα

Βόμβα Τατσόπουλου:

Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας θα εξετάσουμε συνεργασία με τη ΝΔ … 

 


Μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ από το ¨αιρετικό" παιδί της Κουμουνδούρου, που χαρακτηρίζει μερικούς από τους "επικριτές" του ως παλαιοσταλινικούς ηλιθίους ...

Σε μια συνέντευξη που ταράζει τα νερά όχι μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη γενικότερη πολιτική σκηνή ο Πέτρος Τατσόπουλος ανοίγει την “απαγορευμένη συζήτηση” για μεγάλο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλά στην εφημερίδα Realnews για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποφευχθεί η προοπτική της ακυβερνησίας για τον τόπο.
Δε θεωρείται μάλιστα τυχαίο ότι η δήλωση αυτή στη ναυαρχίδα του συγκροτήματος Χατζηνικολάου-Κουρή, έρχεται σε μια στιγμή όπου ο κυβερνητικός συνασπισμός δέχεται ισχυρούς κραδασμούς από το εσωτερικό των ΚΟ του ομάδων. Παράλληλα στη ΝΔ διαμορφώνονται πλέον συγκροτημένα μέτωπα βουλευτών που αντιδρούν στις κυβερνητικές αλλά και πολιτικές επιλογές του Αντ.Σαμαρά, ενώ εμφανίχονται πολύ συχνά στον Τύπο “ρεπορτάζ” για τις προθέσεις και τις κινήσεις των “Καραμανλικών”, της Ντόρας αλλά και το “θερμό κλίμα” που αναπτύχθηκε στη Βουλή ανάμεσα στο Δημ.Αβραμόπουλο και τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρα με αφορμή την πρόσφατη υπόθεση των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων…

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξετάζοντας το ενδεχόμενο, παρά το στόχο του κόμματός του, να μην προκύψει αυτοδυναμία στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση απάντησε:

“Το τι θα πρέπει να γίνει στις επόμενες εκλογές, θα εξαρτηθεί ανάλογα με το αποτέλεσμα. Αν υπάρχει αποτέλεσμα αυτοδυναμίας, δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Αν το εκλογικό σώμα στειλει για πολλοστή φορά μήνυμα μη αυτοδυναμίας, τότε να συζητήσουμε το θέμα της συνεργασίας. Χωρίς όμως να αισθάνεται κανείς ότι παραδίδεται στον άλλο. Η έντιμη συνεργασία χρειάζεται αμοιβαίες υποχωρήσεις”, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη “Real News”.

Παράλληλα ο κ.Τατσόπουλος έστειλε σκληρή απάντηση στην κριτική “εκ των έσω” που υφίσταται κατά καιρούς λέγοντας χαρακτηριστικά ” Αυτούς που τα λένε αυτά εγώ τους έχω χαρακτηρίσει παλαιοσταλινικούς ηλιθίους, δεν έχει σημασία τι λένε τελικά…”

Ως γνωστό ο συγγραφέας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που από πολύ νωρίς έχει πρωτοστατήσει και έχει στοχοποιηθεί για τις πρωτοβουλίες του κατά της Χρυσής Αυγής, έχει αναφερθεί και στο παρελθόν στο ενδεχόμενο “συγκατοίκησης” της Νέας Δημοκρατίας και της Κουμουνδούρου στην εξουσία, ώστε να αποτραπεί η ακυβερνησία, και να συγκροτηθεί κοινό μέτωπο κατά του νεοφασιστικού κόμματος.

ΠΗΓΗ: REAL NEWS


Δεν διαπραγματευόμαστε μιά μίζερη ζωή Ⓐ



                      Μισος ταξικό ξεφτίλες πατριώτες 

                 στην εθνική ενότητα είμαστε προδότες Ⓐ


    

Γιατί δεν τον εμπνέουμε τον κόσμο; Τι δεν κάνουμε καλά;



   Γιώργος Αλεξάτος


Ας πάψουμε να βρίζουμε τον κόσμο, λέγοντας πως δεν κινείται, δεν αγωνίζεται, δεν ξεσηκώνεται.

Αυτός ο λαός έδωσε σκληρούς αγώνες επί δύο χρόνια, με διαδηλώσεις, με απεργίες, με πλατείες, αντιμετωπίζοντας ΜΑΤ και βία και χημικά και συλλήψεις και τραυματισμούς

Αυτός ο λαός εκτόξευσε με την ψήφο του την Αριστερά από το 12,5% στο 32%
.
Όταν ένας λαός "αδρανεί" μετά απ' όλα αυτά και ενώ συνεχίζεται η καταστροφή της ζωής του, αλλού πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας...

Γιατί δεν τον εμπνέουμε τον κόσμο; Τι δεν κάνουμε καλά;

Ή όλα τα κάνουμε σωστά, αλλά ξαφνικά η πλέμπα έπαψε να μας καταλαβαίνει;

Καν” το όπως ο Χίτλερ;




Ναζιστικό κόμμα
1931: «500.000 άνεργοι, 400.000 Εβραίοι η λύση είναι απλή»

Λεπέν 2002: «Τρία εκατομμύρια άνεργοι, αυτό σημαίνει ότι μας περισσεύουν 3 εκατομμύρια μετανάστες».

Σαμαράς 2013 : «Εχουμε τόσους ανέργους όσο και παράνομους μετανάστες, φτάνει πια»

Σατανικές φάρσες σκαρώνει κάποτε η ιστορία. Το άγχος του Σαμαρά να καρπωθεί τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής τον οδηγεί σε αξιοθρήνητες και άλλο τόσο ανατριχιαστικές μιμήσεις. Έτσι, μετά τη συνάντησή του τη Δευτέρα με τον πρωθυπουργό της Μάλτας στη Βαλέτα, δήλωσε: «Στην Ελλάδα υπάρχουν τόσοι άνεργοι όσοι και παράνομοι μετανάστες και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο». Την Πέμπτη, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, αναφέρθηκε στο «οξύ και μακροχρόνιο» πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης που αντιμετωπίζουν κυρίως οι χώρες της Νότιας Μεσογείου, ξεχνώντας τις… αγριάδες που ξεστόμιζε πριν μια εβδομάδα στην Ελλάδα ότι ο λαός δεν αντέχει νέους φόρους και οριζόντια μέτρα.

Για κακή του τύχη, το κύριο σύνθημα του Λεπέν στην προεκλογική του εκστρατεία το 2002 ήταν το ακόλουθο: «Τρία εκατομμύρια άνεργοι, αυτό σημαίνει ότι μας περισσεύουν 3 εκατομμύρια μετανάστες».

Για ακόμα πιο κακή τύχη του Σαμαρά, το 1931, δύο χρόνια πριν από την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα είχε κύριο σύνθημα (που έγινε και πόστερ) μια καρικατούρα Εβραίου να απειλεί μια ομάδα γερμανών υπαλλήλων, ενώ το σύνθημα έγραφε: «500.000 άνεργοι, 400.000 Εβραίοι η λύση είναι απλή».

1931, 2002, 2013: η σύγκριση είναι απλή και αναπόφευκτη.

Απολύσεις για το καλό μας….

Στις τρεις απολύσεις, η μια δώρο

Την ανατριχιαστική αυτή αριθμητική σούπα, δηλαδή την εξίσωση ανέργων και μεταναστών, έρχεται να χαλάσει ο… υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου που σχεδόν ομολογεί ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να διευκολύνει ακόμα περισσότερο τις απολύσεις.«Οι έκτακτες συνθήκες χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση», είπε προχθές στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Καμία «κόκκινη γραμμή», καμία δέσμευση ότι θα προστατευθεί το δικαίωμα στην εργασία. Η κυβέρνηση απλώς θα εξετάσει το θέμα το Νοέμβριο, όταν το Διεθνές Γραφείο Ερασίας θα παραδώσει τη μελέτη του για το όριο των ομαδικών απολύσεων.

Ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι επεσήμανε ότι η πραγματικότητα στην αγορά εργασίας έχει ήδη ξεπεράσει τον ισχύοντα νόμο για τις απολύσεις. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι η διεύρυνση του ορίου θα είναι… για το καλό των εργαζομένων που «βρίσκονται σε ομηρία», αφού πολλές φορές οι επιχειρηματίες διακόπτουν τη δραστηριότητα των επιχειρήσεών τους χωρίς να απολύουν τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην παίρνουν ούτε το επίδομα ανεργίας.

mao.gr

Όχι άλλοι πατριώτες!



Εγραψε:Pitsirikos

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας αναφέρθηκε στην Χρυσή Αυγή –χωρίς να την κατονομάσει-, και είπε πως «δεν γίνεται να παριστάνεις τον πατριώτη και να θαυμάζεις τα σύμβολα του ναζισμού».

Σωστό αυτό που είπε ο κ. Παπούλιας αλλά θα πρέπει κάποιος να του πει πως ναι μεν «δεν γίνεται να παριστάνεις τον πατριώτη και να θαυμάζεις τα σύμβολα του ναζισμού» αλλά το ίδιο ισχύει και για τους πασόκους.

Δεν γίνεται να είσαι πατριώτης και να είσαι και πασόκος.

Επίσης, δεν γίνεται να είσαι πατριώτης και να είσαι νεοδημοκράτης.

Είδαμε πολύ καλά πώς εννοούσαν τον πατριωτισμό οι πασόκοι και οι νεοδημοκράτες.

Είδαμε τον πατριωτισμό του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Θαυμάσαμε τον πατριωτισμό του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ποιος θα ξεχάσει τον πατριωτισμό της Ντόρας Μπακογιάννη;

Για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, πατρίδα ήταν το ατομικό τους συμφέρον. Μόνο.

Στο όνομα της πατρίδας έκαναν όλοι αυτοί αυτά που έφεραν την χώρα μας στη σημερινή κατάσταση.

Ήταν ο δικός τους «πατριωτισμός» που οδήγησε στον «πατριωτισμό» της Χρυσής Αυγής.

Γιατί, αν όλοι αυτοί ήταν -έστω και λίγο- πατριώτες, η Χρυσή Αυγή δεν θα είχε υπάρξει ποτέ.

Και φτάνουμε πάλι στη φράση του Samuel Johnson «Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των παλιανθρώπων».

Όποιος έχει έστω λίγη τσίπα, δεν κάνει τον πατριώτη στην Ελλάδα του 2013.

Επίσης, ας σταματήσουν οι πολιτικοί να πουλάνε πατριωτισμό με το αίμα των Ελλήνων της γενιάς του ’40.

Είναι ανήθικο και κακόγουστο.