Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Η Ασφάλεια έδρασε για νέα Μαρφίν. Το έγκλημα απέτρεψαν οι αντιεξουσιαστές




BY ΕΚΔΟΧΗ ON 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ·ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Νέα Μαρφίν σχεδίαζε χθες η Ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη. Ομάδα ασφαλιτών με δήθεν «αντιεξουσιαστική» εμφάνιση επιχείρησε να βάλει φωτιά σε κεντρικό εμπορικό κατάστημα. Τη φωτιά έσβησαν διαδηλωτές, κυρίως αντιεξουσιαστές, που βοήθησαν και τον κόσμο που εγκλωβίστηκε μέσα στο κατάστημα να βγει απ” αυτό.

Παραθέτουμε τη σχετική ανακοίνωση των αντιεξουσιαστικών ομάδων και κινήσεων της Θεσσαλονίκης:

Με αφορμή τη συμπλήρωση 6 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και δείχνοντας την αλληλεγγύη τους στον αναρχικό κρατούμενο Νίκο Ρωμανό που βρίσκεται στην 26η μέρα απεργίας πείνας, ζητώντας τη λήψη εκπαιδευτικών αδειών, χιλιάδες άνθρωποι πορεύτηκαν δυναμικά στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, συγκροτώντας μια ογκώδη διαδήλωση.

Λίγο πριν φτάσει η διαδήλωση στην πλατεία Αριστοτέλους, ομάδα άγνωστων ατόμων, κινούμενα στις παρυφές της πορείας, πραγματοποίησαν εμπρηστική επίθεση σε κατάστημα, εν ώρα λειτουργίας, τη στιγμή που μέσα βρίσκονταν εργαζόμενοι και άλλος κόσμος. Σύντροφοι και συντρόφισσες από τα αναρχικά/αντιεξουσιαστικά και άλλα οργανωμένα μπλοκ αντέδρασαν άμεσα και ψύχραιμα, έσβησαν την φωτιά, έσπασαν τα τζάμια του καταστήματος προκειμένου να γλιτώσουν τον εγκλωβισμένο κόσμο από ασφυξία και τους βοήθησαν να βγουν ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα.
Ενέργειες όπως η συγκεκριμένη εμπρηστική επίθεση δεν συνάδουν με τη λογική και τις πρακτικές του κινήματος – ενός κινήματος που αγωνίζεται για ζωή και ελευθερία – και τις θεωρούμε ξεκάθαρα εχθρικές απέναντί μας. Εκτός των άλλων, λειτουργούν συκοφαντικά και επιβαρυντικά σε αγωνιστές που συλλαμβάνονται από τις δυνάμεις καταστολής.
Για όλους αυτούς τους λόγους, εμείς από την πλευρά μας ξεκαθαρίζουμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα γίνουν ανεκτές.

Ø ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣTEΣ
Ø ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 6/12
Ø ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ 2 ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΥΡΙΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Ø ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 10/11 ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ

Αναρχική Συλλογικότητα Άνω Θρώσκω, Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό Μαύρο και Κόκκινο, Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, ΕΣΕ Θεσσαλονίκης, ΕΚΧ Σχολείο, Κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ, Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης, Αναρχική Ομάδα Πυρανθός, Σύντροφοι-συντρόφισσες

Ιπτάμενοι αναρχικοί ...Στην Ελλάς του 2014...


Πετάνε οι αναρχικοί; Ε, τι πετάνε... Πέντε δέκα μέτρα πάνε. 


Οι αριστεράνζες διέδιδαν ψέμματα για άλλη μια φορά ότι οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν κατά των ΜΑΤ. Να η αλήθεια :  
  

Όπα παιδιά @AntennaNews μόνο εκείνοι που δαγκώθηκαν μικροί από λυκάνθρωπους, να δίνετε ολοκληρωμένο το ρεπορτάζ.

 


Ένταση στο FIR Αθηνών. Ιπτάμενοι αναρχικοί αναχαιτίστηκαν από αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας. Διάβημα της κυβέρνησης στη κατάληψη ΓΣΕΕ. 

εκεί π καθόμουν ήσυχα ήσυχα μπήκε απ το παράθυρο ένας αναρχικός. Είχε πηδήξει απ τν ταράτσα τς γαλάζιας πολυκατοικίας Εξάρχεια κι έφτασε Χίο 


Φίλος είδε αναρχικό να γρυλίζει στο λόφο του Στρέφη και με ένα σάλτο να πηδάει στην Ακρόπολη για να κυκλώσει τα ΜΑΤ. 

Κι εσύ μιλάς για "μπαχαλακια" αναρχικούς.




Όχι ο Νίκος Ρωμανός δεν είναι χριστιανός.

Πολύ περισσότερο δεν είναι ο Χριστός σου, δεν ανεβαίνει γολγοθάδες για σένα και πολύ περισσότερο δε, δεν σταυρώνεται για τις δικές σου αμαρτίες.

Ο Νίκος Ρωμανός παλεύει για την ζωή του, την ελευθερία του, την αξιοπρέπεια του και τις ιδέες του.ρη εκδικητική στάση του καθεστώτος απέναντι σε κάθε άνθρωπο που δε σκύβει και δε γονατίζει μπροστά στην μικροψυχία και την απανθρωπιά της εξουσίας, αν νιώθεις πως έχει αξία να υπερασπιστείς την ζωή, αν θέλεις να επιβάλεις το δίκιο έναντι του άδικου, βγες τώρα στο δρόμο και σώσε τον.


Αν περιμένεις σιωπηλά μια "εξέγερση" με αφορμή τον θάνατό του, ή αν ακόμη χειρότερα εύχεσαι να γίνει ένας σύγχρονος μάρτυρας της δικής σου δειλίας, αν θέλεις να υποκαταστήσεις την προσωπική σου αγελαία ανάγκη του "ανήκειν" με την ασφάλεια ενός "θρησκευτικού" όχλου, πέρνα έξω σε παρακαλώ.

Πέρνα έξω απ τη ζωή του.

Πέρνα έξω από τις ζωές μας και τράβα να γίνεις ένας καλός χριστιανός, ένας υποκριτής και όταν μεγαλώσεις να γίνεις και ένας έξοχος φαρισαίος.

Λερώνεις οτιδήποτε για το οποίο μάχεται ο Νίκος Ρωμανός και τον σκοτώνεις για να αποκτήσεις ένα σύμβολο που εσύ έχεις ανάγκη, προσωπικά εσύ.

Τον σκοτώνεις για να αποκτήσεις ένα είδος μεταφυσικού αρχηγού που θα καλύψει την προσωπική αδυναμία σου να ξεπεράσεις το υπερεγώ της ταπεινότητας σου.

Δεν ξεπέρασες ποτέ την βαθειά ιδιοτέλεια με την οποία σε έχει ποτίσει η ορθόδοξη θεοκρατική ελληνική κοινωνία, χρειάζεσαι ένα μεταφυσικό ποιμένα ως παρδαλό φοβισμένο πρόβατο που είσαι. Σε βολεύει να προσεύχεσαι και να εύχεσαι από μακρυά αντί να δράσεις και ρισκάρεις. Να εύχεσαι να γίνει κάτι για σένα, χωρίς να να κάνεις εσύ τίποτα, χωρίς να μπεις εσύ στη φωτιά.

Τον σκοτώνεις με την μικρότητα της θέλησής σου.

Ο Νίκος Ρωμανός δεν θυσιάζεται για σένα, παρ το χαμπάρι, ο Νίκος Ρωμανός δεν είναι χριστιανός.

Εσύ τον θυσιάζεις για σένα, όσο υποκριτικά σκέφτεσαι από τον καναπέ σου, πως αν χαθεί θα γίνει η πολυπόθητη "εξέγερση" που θα σε ελευθερώσει, χωρίς κόπο και αγώνα.

Αν περιμένεις το πλήθος για να κρυφτείς πίσω από το θάρρος των άλλων, φύγε από τη ζωή του Νίκου Ρωμανού και από τις ζωές μας.

Οι καλοί χριστιανοί παρακαλώ να περάσουν έξω και να μην αναφέρουν το όνομα του επί ματαίω.
3 hrs · 
Χα χα ‪#‎klaiw‬

   

Σύνθημα π ακούστηκε Αλεξ/πολη: 
Μπάτσοι, νοικοκυραίοι & πολιτικοί, τον Νίκο τον σκοτώνουν όλοι τους μαζί


Ο άνθρωπος που εκλεψε την παράσταση στα Εξαρχεια! Θεούλης!!!

Είναι και οι νοικοκυραίοι που απόψε θα κοιμηθούν ήσυχοι......


Είναι και οι νοικοκυραίοι που απόψε θα κοιμηθούν ήσυχοι που το παρακράτος λειτούργησε και που αύριο ενώ θα ψηφίζεται ο προϋπολογισμός αυτοί θα σκέφτονται ότι κάηκε η Αθήνα από τους κακούς...

Μόνο που οι κακοί που έστησαν το σκηνικό τρόμου είναι αυτοί που θα ψηφίσουν υπέρ του προϋπολογισμού, αυτοί που έδωσαν εντολές να "φυτέψουν" διάφορα στις τσάντες των διαδηλωτών, αυτοί που χτύπησαν αδιάκριτα και συνέλαβαν τρομοκρατικά νέα παιδιά, που όσο και αν λες κυρ Παντελή και κυρά Παντελίνα ότι δεν θα μπορούσαν να είναι τα δικά σου παιδιά, είναι ενδεχόμενα θύματα ενός στυγνού φασιστικού κράτους που θα συλλάβει αδιάκριτα όποιον διαφωνεί ή βρεθεί στο "λάθος σημείο τη λάθος στιγμή"...

Κοιμήσου νοικοκυραίε μου και αύριο σου βάζουν άλλο ένα καρφί στην κάσα σου αλλά εσύ το μόνο όνειρο που θα δεις είναι το παραμύθι του κακού δράκου που είτε έχει το όνομα Ρωμανός είτε αναρχικός ή αριστερός γιατί η πραγματικότητα θα σε ισοπεδώσει...

Δεν θα σου πω καληνύχτα γιατί δεν μπορώ να σου πω και καλημέρα...

Είσαι ανάμεσα στο σκοτάδι και στο φως... Είσαι το γκρι... Είσαι μια σκιά που απλά περιφέρεις την ύπαρξη σου... Είσαι παρών απών από τη ζωή...
Νιώσε... είναι και αυτό μια αρχή...


  


ΠΟΙΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ-ΑΓΝΩΣΤΟΙ; 
ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΙΝΤΕΡ-ΕΚΠΛΗΞΗ!

ΜΑΝΑ !

Diamantis

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ''ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ'' ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ......
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.....ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΝΤΥΜΕΝΟΥΣ ΜΠΑΧΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΠΑΝΕ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ''ΒΛΑΧΑΚΙΑ'' ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ''ΙΠΠΙΚΟ'' ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΟΥΓΑΔΑ.....ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑΣ ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΙ....... ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑΝ ΞΕΜΠΑΡΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.....ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ......
ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΗ Η ΜΑΝΑ ΔΕ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ....ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ......

Μήπως σπάνε αυτοί που είναι μαζί με την προστασία του πολίτη ;;;;μήπως
Χρειάζεσαι κι άλλο ψέμα ;;
Μήπως τελικά είσαι ζώον ;; 

Αθήνα 6/12/2014 - "Μπαλάντα για τους ασφαλίτες"

http://rigasili.blogspot.gr/2014/12/6122014.html




Ομάδα ασφαλιτών μαζί με τις δυνάμεις των ΜΑΤ στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Στουρνάρη, Αθήνα 6/12/2014

"Πρέπει να είσαι ηλίθιος για να πιστεύεις πως όλοι οι διαδηλωτές είναι ασφαλίτες. Αλλά πρέπει να είσαι και μπετόστοκος για να μην βλέπεις πως σήμερα κατέβηκε ολόκληρος στρατός παρακρατικών." [SL]

- Τα βιντεάκια είναι από την ιστοσελίδα του ρ/σ "105,5 στο Κόκκινο" / (κανάλι στο youtube)

"Μπαλάντα για τους ασφαλίτες"

Αισθήματα έχω αδερφικά,
για της ασφάλειας τα φτωχά λαγωνικά,
που με χιόνια και βροχές,
να με φυλάνε έχουν διαταγές.

Που μικρόφωνα βάζουν για ν' ακούν,
όσα από το στόμα μου περνούν,
τραγούδια και βρισιές κι αστεία,
στον καμπινέ και στην τραπεζαρία..

Αδέρφια μου ασφαλίτες, εσείς μόνο,
τον δικό μου ξέρετε τον πόνο!

Εσείς ξέρετε πως
η σκέψη μου είναι διαρκώς,
τρυφερή και παθιασμένη,
στον αγώνα αφιερωμένη.

Λόγια που αλλιώς θα 'χαν χαθεί,
στα μαγνητόφωνά σας έχουνε γραφτεί.
Και για ύπνο όταν πάτε,
τα τραγούδια μου ξέρω τραγουδάτε.

Ευχαριστώ γι αυτό πολύ
συνεργάτες μου πιστοί.

.-.-.-.

στίχοι: Βόλφ Μπίρμαν (απόδοση στα ελληνικά Δημοσθένης Κούρτοβικ)
μουσική, ερμηνεία: Θάνος Μικρούτσικος
δίσκος: "Πολιτικά τραγούδια" (1975)