Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

τα θρασίμια των μνημονίων, από το “μαζί τα φάγαμε” πέρασαν στο “f@ck you”.


Nikos Kounadis
“Γλύφοντας τους πάτρωνές τους και φτύνοντας το λαό, επιδεικνύοντας προκλητικά τον προσωπικό τους πλούτο- όπως και αν τον απέκτησαν- συναγελαζόμενοι όλοι μεταξύ τους και ανταλλάσσοντας χάρες ο ένας στον άλλον, διαφεύγοντας κάθε ελέγχου αφού κόβουν και ράβουν
τους μηχανισμούς και τη νομοθεσία προς όφελός τους, έντρομοι στην ιδέα ο λαός να έρθει στο προσκήνιο και γι' αυτό βαθιά μισώντας τον”
Του Θέμη Τζήμα

Οι δηλώσεις Σταυρίδη, το “f@ckyou” στον ελληνικό λαό και σε όσους διαφωνούν μαζί του, η άποψή του ότι είμαστε όλοι ηλίθιοι ή κάτι τέτοιο δεν είναι παρά μια ακόμα απόδειξη της νέας ολιγαρχίας μετασοβιετικού τύπου που λεηλατεί τις ζωές και τον πλούτο του λαού χάρη στα μνημόνια, και προς όφελος της ξένης πατρωνείας που την έχει εγκαταστήσει.

Γλύφοντας τους πάτρωνές τους και φτύνοντας το λαό, επιδεικνύοντας προκλητικά τον προσωπικό τους πλούτο- όπως και αν τον απέκτησαν- συναγελαζόμενοι όλοι μεταξύ τους και ανταλλάσσοντας χάρες ο ένας στον άλλον, διαφεύγοντας κάθε ελέγχου αφού κόβουν και ράβουν τους μηχανισμούς και τη νομοθεσία προς όφελός τους, έντρομοι στην ιδέα ο λαός να έρθει στο προσκήνιο και γι' αυτό βαθιά μισώντας τον, διαθέτοντας την ψευτό- διανόηση των celebrities της δεκαετίας του '90 που τους προσδίδει και ιδεολογικό επίχρισμα, αποτελούν τη νέα αποκρουστική καμαρίλα της χώρας που δε θα σταματήσει πουθενά προκειμένου να κατοχυρώσει το ρόλο της. Βρίζουν, ασκούν βία, επιστρατεύουν τους ναζί και τους κρατικούς μηχανισμούς, τσαλαπατούν τη δημοκρατία και πουλάνε αυτά που δεν τους ανήκουν.

Είναι τα θρασίμια των μνημονίων, που από το “μαζί τα φάγαμε” πέρασαν στο “f@ck you”. Εμείς τους δώσαμε το χώρο που χρειάζονται για να ασκούν την πολιτική τους ψηφίζοντας Σαμαρά- Βενιζέλο- Κουβέλη. Φεύγοντας από το δρόμο και επιτρέποντάς τους να θεωρούν ότι ο ελληνικός λαός είναι οριστικά ηττημένος και διαλυμένος, τους αφήσαμε να αλωνίζουν και να μας φτύνουν κατάμουτρα. Από το πραξικοπηματικό κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έως το λίαρ τζετ Μελισσανίδη, από το ξεπούλημα του ΟΠΑΠ έως τη διαφαινόμενη συμμετοχή στην εισβολή στη Συρία υπάρχει ένας κοινός παρανομαστής: θεωρούν ότι ο λαός έχει μπει στο περιθώριο και ότι θα μείνει εκεί. Ότι μας έχουν του χεριού τους.

Γι' αυτό μας ετοιμάζουν ένα μέλλον γεμάτο από τέτοια θρασίμια. Στο χέρι μας και στην ευθύνη μας είναι να δεχτούμε να μας διαφεντεύει η καμαρίλα ή να ακολουθήσουμε την παράδοση των μεγάλων λαϊκών αγώνων που δείχνει το δρόμο για το πώς ανατρέπονται τα θρασίμια αυτά. Δεν είναι εύκολη για το λαό αυτή η ανατροπή. Αλλά είναι αναγκαία για την επιβίωση και την αξιοπρέπειά του και σίγουρα καθόλου ευχάριστη για αυτούς που τώρα αλαζονικά μας φτύνουν κατάμουτρα.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΟΚ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΟΚ ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΘΕΛΕΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ


 Ο λαός μίλησε! Ο λαός θα τους ανατρέψει.

Πλήρης ανατροπή πολιτικού σκηνικού δείχνει η δημοσκόπηση στον Άνεμο Αντίστασης στην ΣΦΗΚΑ και τα φιλικά τους ιστολόγια. Καταποντισμός όλων των συστημικών κομμάτων

Συγκεκριμένα, πρώτος και με διαφορά έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ 36,4%, ενώ καταποντίζεται η ΝΔούλα μαζεύοντας το 3,3% των ψήφων. Το ΠΑΣΟΚ στο 4,5% σταθεροποιείται στην αφάνεια, ενώ σχεδόν ισοδύναμοι στην δεύτερη θέση, έρχονται η συστημική Χρυσή Αυγή και οι Αν. Έλληνες. Εντυπωσιακή καταγραφή κάνει το ΕΠΑΜ, με 10,8%!

Με συμμετοχή 5.000 ατόμων, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής!

ΣΥΡΙΖΑ              36,4%

ΝΔ                        3,3%

ΠΑΣΟΚ                4,5%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ     11,7%

ΑΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ   11,6%

ΔΗΜΑΡ                0,6%

ΚΚΕ                     5,4%

ΛΑΟΣ                  1,5%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ          5,9%

ΕΠΑΜ                 10,8%
You might also like:

τραβάτε εφορία για την δόση γατάκια .........


Η διαγραφή του προστίμου των 240 εκ. ευρώ, στον Βαρδινογιάννη!




Σε κόκκινο συναγερμό βρισκόταν για μέρες το Υπουργείο Οικονομικών και ειδικά ο διαλυμένος στην κυριολεξία μηχανισμός του κ.Θεοχάρη.
Αιτία ένα πρόστιμο 240 εκατομμυρίων ευρώ που επεβλήθη στη Μοτορ Οϊλ με το αιτιολογικό της μη καταβολής φόρων.
Το πρόστιμο κινητοποίησε άμεσα τον κορυφαίο επιχειρηματικό παράγοντα της χώρας Βαρδή Βαρδινογιάννη ο οποίος άστραψε και βρόντηξε υποστηρίζοντας ότι το πρόστιμο ήταν παράνομο.
Τελικά οι υπηρεσίες του κ.Θεοχάρη διαπίστωσαν ότι το πρόστιμο επεβλήθη με βάση νόμο που δεν ισχύει και για αυτό προχώρησαν στην ακύρωσή του.
Ο κόκκινος συναγερμός έληξε αλλά, η επιβολή και μετά από λίγες μέρες η ακύρωση του προστίμου εκθέτει την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και γενικότερα την κυβέρνηση .
Γιατί αν το πρόστιμο είχε επιβληθεί σε κανένα ταλαίπωρο επιχειρηματία τότε θα τον έστελναν αμέσως στον Κορυδαλλό χωρίς να κάνουν τον κόπο να εντοπίσουν τα κενά της νομοθεσίας.
Όταν όμως πρόκειται για παράγοντες της διαπλοκής οι υπηρεσίες του υπουργείου και οι νομικοί σύμβουλοι κινητοποιούνται και δούλευουν μέρα νύχτα να λύσουν το πρόβλημα γιατί τρέμουν τις συνέπειες.
lykavitos.gr
Σχόλιο Α.Α.: Πείτε μας αντιδραστικούς, αλλά γιατί να πιστέψουμε ότι το πρόστιμο ήταν τελικά άκυρο;;; Και αν ήταν άκυρο, ας του τα κράταγαν για την εθελοντική εισφορά που υποσχέθηκε στον Σαμαρά!

Όσοι ήμαστε, λοιπόν.....Αλλά με επιμονή!


Η συζήτηση γνωστή. Γιατί οι Έλληνες δεν αντιδρούν. Γιατί είναι όμηροι των καναπέδων τους. Πως μπορούν να εξαθλιώνονται κάθε μέρα, και απαθείς να υπομένουν, να περιμένουν το τέλος τους. Όχι το τέλος του Κράτους, αλλά το δικό τους.

Μετά το ξέσπασμα του κινήματος των "αγανακτισμένων" τον Μάιο του 2011, μόνο αποσπασματικές αντιδράσεις έλαβαν χώρα. Κάποιοι κακώς το αιτιολογούν, ότι μία μαζική αντίδραση διαρκείας, δεν επαναλήφθηκε, γιατί στηρίχθηκε σε αντιγραφή της πλατεία του Μαΐου-Ιουλίου 2011. Αλήθεια πόσο αφελές αυτό. Μα το "κίνημα της πλατείας", ήταν από μόνο του αντιγραφή, του μοναδικού τρόπου πάλης που έχουν "κερδίσει" κεκτημένα ιστορικά, σε όλο τον κόσμο, εργάτες, φοιτητές, νεολαίοι. Δηλαδή και οι πλατείες του 2011, αντέγραψαν το Πολυτεχνείο του 73, τον Γαλλικό Μάη του 68, κτλ. Ο κόσμος έκανε αυτό που κερδίζει....κατέβηκε απλά στους δρόμους!
Αυτές οι "αποσπασματικές" μας αντιδράσεις για πολλούς παρέμειναν έτσι, γιατί δεν μαζευτήκαμε στο Σύνταγμα 1.000.000, στην Θεσσαλονίκη 100.000, στην Πάτρα 20.000, κτλ! Στο Μπαχρέιν αυτή τη περίοδο, κατεβαίνει σε διαδηλώσεις το 80% του πληθυσμού(πες 8.000.000, εδώ), αραιά και που όμως, και η εκεί κυβέρνηση αντέχει!
Μέχρι σήμερα δεν μαζευόμαστε πολλοί, "1.000.000 στην Αθήνα, πρέπει να μαζευτούμε". Οι άνεργοι απέχουν λένε, και έχουν δίκιο. Ιστορικά από τους μεγάλους αγώνες, οι άνεργοι απουσίαζαν. Ο μακροχρόνια άνεργος, είναι σε κατάθλιψη, οι λογαριασμοί τον κυνηγάνε, φαγητό αύριο δεν ξέρει αν θα έχει, έχει χάσει την πίστη στον εαυτό του...Ποιο κίνημα να εμπιστευθεί, όταν το κίνημα το βράδυ δεν θα τον συνοδέψει στο σπίτι του; Η ίδια κατάθλιψη κυνηγάει, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά η διασφάλιση των "πολύ βασικών" κάνει τα πράγματα καλύτερα, αλλά και πάλι κατά πλειοψηφία δεν τον αφήνουν να σκεφτεί την ανατροπή της αιτίας, που του προκαλεί τόσα δεινά. Το σπίτι γίνεται φυλακή του μυαλού!
Επίσης λένε, ότι οι κινητοποιήσεις μας δεν πέτυχαν, γιατί δεν είχαν στόχο.....Άλλη σαχλαμάρα και αυτή! Πιο "ιδανικός" στόχος από την κατάρρευση μία αντιλαϊκής κυβέρνησης δεν υπάρχει, και πιο απτός! Το πρόβλημα ήταν, ότι δεν είχαμε πλέον να κάνουμε με μία κυβέρνηση δημοκρατίας, αλλά μία χούντα. Θυμάμαι παλιότερα τον νόμο Γιαννίτση, για το ασφαλιστικό, να καταρρέει μετά από 2-3 μέρες, διαδηλώσεων λίγων δεκάδων χιλιάδων. Ο τότε στόχος, ναι μεν ήταν δικαιότατος, αλλά και ο Νομος Γιαννίτση δεν ήταν μνημόνιο!


Θα μου πεις: "Βρε μεγάλε, εντάξει οι διαπιστώσεις, και τι προτείνεις;"


Καταρχάς προτείνω κινητοποιήσεις διαρκείας, πολυήμερες, από το πρωί μέχρι το βράδυ! Απεργία διαρκείας, είτε την προκηρύξουν τα συνδικάτα είτε όχι! Ας πάρουμε απόφαση να σταθούμε στις πλατείες, στους δρόμους για μέρες, χωρίς "ώρα συνάντησης". Από το πρωί μέχρι το βράδυ, και την επόμενη μέρα το ίδιο.


Μην περιμένετε την πρώτη μέρα μιλιούνια. Αλλά και για εμάς, πρώτα δεν θα πρέπει εκείνη την πρώτη μέρα, να γυρίσουμε σπίτια μας. Να κατασκηνώσουμε εκεί. Να μην γυρίσουμε στα "προβλήματα" του σπιτιού μας. Δεν μας φταίει ο "καναπές", οι λογαριασμοί στο ψυγείο που κολλάμε με μαγνητάκια, είναι το πρόβλημα.Να μείνουμε την πρώτη μέρα, στο Σύνταγμα, στον Λευκό Πύργο, στην Πλατεία Γεωργίου, στην Πλατεία Ελευθερίας. Εκεί δεν θα υπάρχουν χρέη, αλλά οι αλληλέγγυοι μας, η δράση, το άγχος του σχεδιασμού δράσεων, η αγωνία, η πίστη ότι θα ανατρέψουμε την κυβέρνηση. Εκεί θα ξαναχαμογελάσουμε!


Και την δεύτερη μέρα, θα έρθουν και άλλοι. Άλλοι θα έρθουν γιατί τους έπεισες, ότι σοβαρολογείς μη πηγαίνοντας το βράδυ σπίτι. Άλλοι θα έρθουν γιατί σε είδαν στη τηλεόραση στο Σύνταγμα χαμογελαστό. Έτσι απλά! Θα έρθουν, και θα κάτσουν μαζί σου και το δεύτερο βράδυ, και το τρίτο.


Και τότε, θα είμαστε τόσοι πολλοί, που το κράτος δεν θα λειτουργεί, γιατί αντί να είσαι στο γραφείο θα είσαι εκεί, στον αγώνα. Γιατί οι εφορίες εκείνες τις ημέρες οι εφορίες και οι τράπεζες δεν θα εισπράττουν, και θα πέσουν έξω οι "δημοσιονομικοί¨στόχοι. Γιατί, ακόμα και οι δανειστές θα πάρουν χαμπάρι, ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν άλλο με νέα μέτρα, και θα αφήσουν την κυβέρνηση να πέσει. Η εικόνα της χώρας, θα "τσαλακωθεί" θα πουν, και θα ξεκουμπιστούν!
Ξεκινάμε λοιπόν, Όσοι ήμαστε! Όσοι αποφασισμένοι είμαστε τώρα....Μην περιμένουμε άλλο, να "μαζευτούμε", Ξεκινάμε, χωρίς "όρους και προϋποθέσεις", και έρχονται και οι άλλοι, και θα έρθουν!..
Σημείωση: Δεκτές όλες οι αντιρρήσεις, το βρίσιμο, η κριτική! Αλλά να ξεκινήσουμε, και μου τα λέτε από κοντά στην Πλατεία.........
Οι εμπνευστές του καλέσματος για την εξέγερση στις 27 Οκτωβρίου, μιλάνε και αυτοί να ξεκινήσουμε την οργάνωση από τώρα, και τότε να κορυφωθεί. Συμφωνώ με το αρχικό πρόγραμμα δράσης, ξεκινάμε, και μακάρι να μας βγει και νωρίτερα, από τότε!
Άνεμος Αντίστασης

Οι μαυραγορίτες ξαναπιάνουν δουλειά.



Οι μαυραγορίτες ξαναπιάνουν δουλειά. Στους φτωχούς τα σάπια τρόφιμα.....
Στην Ελλάδα της φαιδρότητας, έχουμε συνηθίσει να ακούμε πολλά μεγαλόστομα από τους πολιτικούς μας ολετήρες και αντί να τους πάρουμε στο ψιλό, όπως γίνεται στα Ελληνικά καφενεία, αναπαράγουμε τις βλακείες τους από τα ΜΜΕ της συμφοράς, με αποτέλεσμα οι φαιδρότητες της κοροϊδίας, να γίνονται αποδεκτές χωρίς ουδέν σχόλιο...

Είπε προχθές ο Σημιτοπαπανδρεβενιζελοσαμαρικός υπουργός απευθυνόμενος στο πόπολο: «Συγκυριακή και παροδική η αύξηση του χρέους (έστω και αν αυτό έφτασε τα 321 δις ευρώ!!). Είπε και ένα άλλο υφυπουργικό αστέρι της πολιτικής κρεατομηχανής: «στην Ελλάδα παρουσιάζουμε μια ακαμψία (sic) στην πτώση των τιμών σε σχέση με την πτώση των εισοδημάτων»!
Μωρ΄ τι μας λές; Το σκεφτόσουν καιρό για να το διαπιστώσεις;

Και έτσι αποφάσισαν να μας ταΐσουν ληγμένα προθεσμιακώς τρόφιμα για να είναι πιο φτηνά!
Με λίγα λόγια αυτά που έπρεπε να τα αποσύρουν και να τα πετούν, τα σκουληκιασμένα, μας τα...
επιστρέφουν στο πιάτο για να τα φάνε οι φτωχοποιημένοι Έλληνες πολίτες. Κάτι όπως πετάς τα αποφάγια στα ζώα. Εδώ όμως πληρώνεις τα σάπια.

Οι μαυραγορίτες λοιπόν ξαναπιάνουν δουλειά. Και πότε την έχασαν θα μου πείτε;
Τρίβουν τα χέρια τους οι μεγαλομπακάληδες και οι άλλοι σχετικοί.

Χώρια που θα αρχίσουν και από τας Ευρώπας να μας στέλνουν όλα τους τα σαπάκια (αντί να τα πετούν) για να τα καταναλώσουν οι φτωχοέλληνες. Χώρια οι κομπίνες που ετοιμάζονται.

Ένα λογικότατο αίτημα είναι πως, αυτά τα τρόφιμα δεν πρέπει να επιβαρύνονται με ΦΠΑ ίσο με τα κανονικά μη ληγμένα προϊόντα. Όχι, λέει, διότι αυτό θα υπονόμευε το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και τις προσπάθειες της χώρας να βγει στις αγορές μέσα στο 2014. (Άλλο παραμύθι). Εκείνο λοιπόν στο οποίο στοχεύουν οι ολετήρες μαζί με τους μαυραγορίτες, είναι να απομυζήσουν οι αδίστακτοι και το τελευταίο πενηνταράκι από την τσέπη των μη εχόντων για να τους καταντήσουν σαν τα ζώα…..

otwnagrafwn.blogspot.gr

Κοινωνική κατάρρευση

O καθηγητής Δημήτρης Δαλάκογλου, εξηγεί την κοινωνική κατάρρευση που συντελέστηκε στην Ελλάδα από τον Μάιο του 2010 ως τον Ιούνιο του 2012 και συνεχίζει να είναι σε εξέλιξη. Το μικρό ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει βίντεο και φωτογραφίες από τους δρόμους της Αθήνας που συχνά περιέχουν βία και συνεντεύξεις πολιτών που μιλούν για την εκτεταμένη οικονομική δυσπραγία από την οποία υποφέρουν. Το ντοκιμαντέρ είναι μέρος ενός εν εξελίξει ερευνητικού προγράμματος, το οποίο εξετάζει τις ραγδαίες δομικές αλλαγές που υφίσταται η Ελλάδα.

                            
Athens: Social Meltdown - Greek subtitles from Ross Domoney on Vimeo.

Δύστυχα πρόβατα ...… τι θ' απογίνουμε εμείς χωρίς αυτά;»…


χόρχε μπουκάι

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια οικογένεια βοσκών. Είχαν όλα τα πρόβατά τους μαζί σ’ ένα μαντρί. Τα τάιζαν, τα φρόντιζαν και τα βοσκούσαν. Κάπου κάπου, τα πρόβατα προσπαθούσαν να το σκάσουν. Ερχόταν τότε ο πιο γέρος βοσκός και τους έλεγε: «Α, πρόβατα ασυνείδητα και αλαζονικά, δεν ξέρετε ότι εκεί έξω ο κάμπος είναι γεμάτος κινδύνους; Μονάχα εδώ βρίσκετε άφθονο νερό, φαγητό και προπαντός, προστασία από τους λύκους». Γενικά, αυτό αρκούσε για να φρενάρει τις τάσεις «ελευθερίας» των προβάτων.
Μια μέρα γεννήθηκε ένα διαφορετικό πρόβατο. Ας πούμε πως ήταν ένα μαύρο πρόβατο. Είχε επαναστατικές διαθέσεις και ξεσήκωνε τους συντρόφους του να το σκάσουν προς την ελευθερία των λιβαδιών. Πύκνωσαν οι επισκέψεις του γέρου βοσκού που πάσχιζε να πείσει τα πρόβατα για τους εξωτερικούς κινδύνους. Ωστόσο, τα πρόβατα ήταν ανήσυχα, και κάθε φορά που τα έβγαζαν από το μαντρί όλο και πιο δύσκολα τα μάζευαν.
Ώσπου μια νύχτα, το μαύρο πρόβατο τα έπεισε και το έσκασαν. Οι βοσκοί δεν αντιλήφθηκαν τίποτα ως το ξημέρωμα, όταν είδαν το μαντρί σπασμένο και άδειο. Όλοι πήγαν να κλάψουν μαζί με το γέροντα, τον αρχηγό της οικογένειας.
«Έφυγαν, έφυγαν!»
«Τα κακόμοιρα…»
«Και η πείνα;»
«Και η δίψα;»
«Και ο λύκος;»
«Τι θ' απογίνουν χωρίς εμάς;»
Ο γέροντας έβηξε, ρούφηξε την πίπα του και είπε: «Αλήθεια, τι θ' απογίνουν χωρίς εμάς;

Και το χειρότερο είναι… τι θ' απογίνουμε εμείς χωρίς αυτά;»…Από το βιβλίο «Να σου πω μια ιστορία», εκδόσεις Opera.

FUCK THE GOVERNMENT....


ΓΑΜΏ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ........ακούσαμε από τον Πρωθυπουργό....

FUCK YOU....... απο τον κύριο Σταυρίδη...

«Επρεπε να απολυθείτε, για να δείτε τι εστί βερίκοκο»!
από τον Υπουργό Υγείας....


(FUCK THE GOVERNMENT)...... ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ

Το "Φως στο τούνελ" του Σαμαρά ήταν τελικά το τρένο που έρχεται καταπάνω μας



Δεν ξέρω πόσα ακόμα Success Story θα ακούσουμε από τον κ. Σαμαρά, αλλά το σίγουρο είναι όσα ακούσουμε τόσα ακριβώς θα είναι και τα "τσακίσματα τους". Για άλλη μία φορά τον Ιούλιο, η κυβέρνηση αφού πέρασε (με πανηγυρισμούς βουλευτών της πλειοψηφίας) τα νέα σκληρά μέτρα, διαβεβαίωνε ότι η "περιπέτεια" μας τελειώνει, αν και η ίδια η τρόικα, ενημέρωνε ότι τον Σεπτέμβρη, έρχονται ακόμα σκληρότερα μέτρα.

Το άδοξο τέλος αυτού του Success Story, ήταν το πιο ηχηρό όμως. Όχι γιατί η τρόικα, θα φέρει νέα μέτρα τον επόμενο μήνα, αλλά γιατί το "αφεντικό" του Σαμαρά, η κ. Μέρκελ ξεκόβοντας κάθε συζήτηση για κούρεμα του χρέους, έδειξε ότι ο δρόμος που θα συνεχίσει να ακολουθεί η χώρα μας, θα είναι αυτός που ακολουθεί ήδη από το 2010. Δηλαδή ο δρόμος των νέων μνημονίων, και των κυμάτων νέων δημοσιονομικών μέτρων στην Ελλάδα. Τα νέα μέτρα λιτότητας, που θα προκαλούν νέα ύφεση, θα τροφοδοτούν το "θηρίο", το δημόσιο χρέος τουλάχιστον μέχρι το 2016, που θα λήξει το επερχόμενο τρίτο μνημόνιο.
Ο Σαμαράς, ποντάροντας στο κούρεμα, πίστευε ή ήθελε να πιστεύει ότι τα μνημόνια τελειώνουν το 2014, και αντέχοντας μέχρι τότε, μετά θα έχει να επιδείξει κυβερνητικό χρόνο, χωρίς νέα μέτρα, χωρίς πολύ στενές επιτηρήσεις, διασώζοντας το πολιτικό του κουφάρι. Από πέρσι τον Ιούνιο, σε αυτό είχε βασιστεί, και μάλλον το "όνειρο" γκρεμίστηκε λίγους μήνες πριν (θα του τα είπαν τότε ιδιωτικά), και κάπως έτσι μπορεί να εξηγηθεί το "άκαμπτο" της στάσης του για την ΕΡΤ, που έδειχνε εκλογικό σχεδιασμό από μεριάς του εν μέρει, μπας και διασωθεί. Βέβαια, έχουμε ξαναπεί ότι το παρών πολιτικό δυναμικό της χώρας, είναι εξαρτημένο από τον ξένο παράγοντα, και ο Σαμαράς, ίσως υποχώρησε, μιας και η Μέρκελ, δεν θα ήθελε στον προεκλογικό της αγώνα, να έχει μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που να απαιτεί και να εκβιάζει δραστικές λύσεις, με εκλογικό κόστος για την ίδια.
Αν κάποιος πιστεύει ότι η Μέρκελ τα λέει έτσι τώρα, αλλά μετά τις εκλογές που θα έχει εξασφαλίσει την εκλογή της θα αλλάξει στάση, απατάται. Δεν είναι Ελλάδα η Γερμανία......Δεν μπορεί η εκεί κυβέρνηση, από το "Δεν θα βάλει ο Γερμανός φορολογούμενος το χέρι στην τσέπη", να πάει, στο να σώσουμε την Ελλάδα, την Πορτογαλία, ή και την Ισπανία κουρεύοντας χρέη. Γιατί κούρεμα Ελληνικού χρέους, δημιουργεί "δεδικασμένο", και "φόβους' δανεισμού προς οποιονδήποτε βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον.
Ο Σαμαράς είναι μπροστά από το προσωπικό πολιτικό του αδιέξοδο. Μάλιστα, τα πράγματα μπορεί να είναι και χειρότερα μετά τις Γερμανικές εκλογές, αφού το ενδεχόμενο να αποχωρήσει το ΔΝΤ, είναι πάντα ορατό, και αφού και μία διαπίστωση "αποτυχίας" του Ελληνικού προγράμματος, μπορεί να οδηγήσει και την Ευρώπη σε παραίτηση, αν και αυτό είναι πιο απίθανο. Και όσοι ερμηνεύουν το παραπάνω αδιέξοδο, ως πρόκριμα για εκλογές, για να σωθεί πολιτικά, να θυμηθώ ότι ο ΓΑΠ, "κάηκε" πολιτικά και δεν πήγε σε εκλογές έγκαιρα, προτιμώντας να σώσει τα συμφέροντα των δανειστών πρώτα.
Το τρένο (νέα μέτρα, περισσότερη φτώχεια, υποτέλεια, οριστική υποδούλωση έρχεται καταπάνω μας με φόρα. Ο Σαμαράς θα το λέει "φως στο τούνελ", αλλά εμείς, σαν λαός, οφείλουμε να πάρουμε τα ηνία της χώρας, ΧΘΕΣ, όχι αύριο, και να οδηγήσουμε την χώρα εκτός γραμμών. 
Δυστυχώς στο τούνελ, θα μείνουμε και πάλι, και το τρένο θα μας ακουμπήσει, αλλά θα βγούμε ζωντανοί....Και μετά η Οδύσσεια συνεχίζεται, πιο ελπιδοφόρα ελπίζουμε!.
Άνεμος Αντίστασης