Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Ρε κάποιος να κατεβάσει το γενικό...






Ρε, δε μας γαμάτε με το κράχ στην αγορά και το χρηματιστήριο; Η Αλλαμουντίν ενεργήθηκε σήμερα; Αυτό έχει σημασία.


10 mins · Athens · 
«Έξοδος στις αγορές», με επιτόκια... μνημονίου 2010
Κραχ 10% στις μετοχές, πτήση spread
* Bloomberg "οι ανησυχίες των επενδυτών πως η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τις αγορές με βιώσιμα επιτόκια χωρίς την στήριξη των ευρωπαίων εταίρων της, φρέναρε απότομα στο δεύτερο μεγαλύτερο ράλι των ευρωπαϊκών ομολόγων φέτος." (ελευθεροτυπία)

ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗ ΕΚΑΝΑΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ....ΑΣ ΦΑΜΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΤΖΟΓΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ...ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ..

Παρακαλείστε να μην στοχοποιείτε τους (Έλληνες) ευρωβουλευτές που ψήφισαν όχι στις γερμανικές αποζημιώσεις.
Θα σας στείλουμε εισαγγελέα!!
Θτάνει πια
LikeLike ·  · 

Πόσο «κοστολογείται» ο ρεαλισμός;


της Κικής Σταματογιάννη

Οι άνθρωποι που προσπαθούν ν’ αλλάξουν τη ζωή τους συσπειρώνονται γύρω από οράματα, γύρω από σύμβολα. Αυτή η συσπείρωση είναι που δημιουργεί κινήματα. 

Στις Σκουριές ορθώθηκαν σε σύμβολα το δάσος, ο αέρας, το νερό, η ίδια η ζωή. Στον αγώνα των καθαριστριών το δικαίωμα στη δουλειά, η αξιοπρέπεια, ήταν αυτά που κινητοποίησαν «μια χούφτα γυναίκες» που άνοιξαν δρόμους για όλους και όλες εμάς. Ο Δεκέμβρης του ’08 ήταν ο «Δεκέμβρης του Αλέξη», ένα σύμβολο που έβγαλε μια ολόκληρη γενιά εφήβων και νέων στους δρόμους.

Όλα τα παραπάνω είναι παραδείγματα που μας βάζουν μπροστά στο ερώτημα: Πότε η Αριστερά, ευρισκόμενη σε δύσκολες συνθήκες, πέτυχε πραγματικές νίκες; Όταν στάθμισε και «κοστολόγησε» ρεαλιστικά τα πράγματα; 

Όταν, κολλημένη με την πλάτη στον τοίχο, έκανε «μόνο όσα μπορούσε και όχι όσα θα ήθελε»; Καλός και χρήσιμος ο ρεαλισμός, αλλά χρειάζεται και ένα ψίχουλο έμπνευσης. Αυτό είναι που κινητοποιεί τον κόσμο. Αυτό είναι που βάζει μπρος τα σκουριασμένα γρανάζια. Η Αριστερά και τα κινήματα καταφέραμε μικρά και μεγαλύτερα πλήγματα στον ταξικό αντίπαλο, όταν πήγαμε ένα βήμα πέρα από τους συσχετισμούς που, άλλωστε, δεν στάθηκαν και ποτέ υπέρ μας, όταν τους αμφισβητήσαμε.
Σε μια στιγμή που τα δύο στρατόπεδα αναδιατάσσουν τις γραμμές τους, είναι καλό να επανεξετάσουμε τα εργαλεία με τα οποία απευθυνόμαστε στον κόσμο. Ταξική μεροληψία και κοστολογημένο πρόγραμμα δεν συμβαδίζουν. Όταν ξέρουμε ότι αυτό που θα ζήσουμε την επομένη της ανάληψης της κυβέρνησης από την Αριστερά θα είναι συνθήκες ταξικού πολέμου και τίποτα λιγότερο από αυτό, το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καλλιεργούμε ψευδαισθήσεις.

 Δεν έχουμε την πολυτέλεια νεοκεϊνσιανών σχημάτων ή ενός νέου New Deal. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της αυταπάτης ότι οι ντόπιοι και ξένοι καπιταλιστές θα χρηματοδοτήσουν ένα σχέδιο ανατροπής της λιτότητας. Οι επιλογές που θα κληθούμε να κάνουμε θα πρέπει να είναι ρηξιακές, αλλιώς δεν θα ευδοκιμήσουν να ζήσουν για πολύ.

Σε αυτές τις επιλογές, το κάθε στρατόπεδο συγκεντρώνει τον κόσμο του. Ο δικός μας είναι ο κόσμος της εργασίας και των καταπιεσμένων. Ο εργαζόμενος ενδιαφέρεται ασφαλώς για το ψωμί, το σπίτι, το πετρέλαιο, τις μεταφορές, για όλα όσα συγκροτούν την υλική του υπόσταση. Εκείνα, όμως, που τον ξεπερνάνε, που τον ξεβολεύουν, που τον κάνουν να σκέφτεται πως η ζωή πηγαίνει πολύ πιο πέρα από την απλή επιβίωση, είναι τελικά αυτά που τον κινητοποιούν. Δεν χωρά σε κοστολόγηση το οξυγόνο, η αξιοπρέπεια, η ζωή ενός παιδιού. Δεν μας ακούς που τραγουδάμε με φωνές ηλεκτρικές, ώσπου οι τροχιές μας συναντάνε τις βασικές σου τις αρχές. Το πλησίασμα με τον κόσμο, η απεύθυνση σε αυτόν, απαιτεί κάτι που η Αριστερά το πέτυχε σε οριακές στιγμές: Να αγγίξουμε εκείνες τις χορδές, δίχως τις οποίες ο άνθρωπος νιώθει λειψός. Νιώθει να ζει μισή ζωή. 
Κάποτε ο κόσμος περίμενε να ελπίσει σε κάτι. Τώρα περιμένει να εμπνευστεί από κάτι. 
Κι αυτό είναι για άλλη μια φορά καθήκον όλων όσων τασσόμαστε στο «αποδώ» μετερίζι. Για να αλλάξουμε έστω και λίγο τα πράγματα, πρέπει να τ’ αλλάξουμε όλα. Για να γίνει η ζωή έστω και λίγο ανθρωπινότερη, για να πετύχουμε και τη μικρότερη ανακούφιση για τους ανθρώπους μας, πρέπει να φέρουμε στην ημερήσια διάταξη ξανά το σοσιαλισμό

Leonidas Vatikiotis @LeonidasV ·

Οι χρηματιστές ακολουθούν τις οδηγίες Σαμαρά - Γεωργιάδη! Επιλογή τους η κατρακύλα του δείκτη. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Το έθνος γελάει με την φάρσα του Σεφερλή σε άρρωστους ηλικιωμένους... Έμπολα ρε ζώα!

tweet

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΟΤΑΜΙ και ΣΤΑΥΡΑΚΑ γιατι ζητούμενό μας είναι το "ΝΕΟ & το ΑΦΘΑΡΤΟ"!


"Σ’ αυτόν τον τόπο τον στραβό, άλλος δεν ήταν κι ήρθα εγώ."

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο πολιτικός αρχηγός του κόμματος των δημοσκοπήσεων και των μεγάλων συμφερόντων, του κόμματος ιδεολογικής σούπας, καταφύγιο κάθε περιφερόμενου νεοφιλελέ και του Τατσόπουλου, αυτός που δήλωσε ότι οι Δήμοι θα αποφασίζουν πόσοι μετανάστες θα ζουν στην περιοχή τους, ματαίωσε την συνάντηση με τον Τσίπρα, λόγω της συνάντησης του τελευταίου με τον Καμένο.

Θέτει όρους το απόλυτο τίποτα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να του δώσει ο σύριζα και το πρόγραμμά του να το εγκρίνουν ο Μπόμπολας κι ο Βαρδηνογιάννης. . 






Υπό άκρα μυστικότητα καταστράφηκαν οι 2 τόνοι ηρωίνης της βίλας στη Φιλοθέη!!
Μαστα!Γυρευε τώρα για που ταξιδευει!

Ζωή Kωνσταντοπούλου 14/10/2014 ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!!!!


ΑΠΌ ΤΟ 327.10 ΤΟΥ VIDEO ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!!!!ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ........ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...

Πού πάει αυτή η χώρα;

οικονομία

Τα είδατε τώρα τι παθαίνουμε που προηγείται ο Σύριζα στις δημοσκοπήσεις??
χριστίνα
Ανοίγω τα μάτια,σηκώνω το βλέμμα
Αυτή η κυβέρνηση δεν εγγυάται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αλλά τη ΜΟΝΙΜΗ και ΑΠΟΛΥΤΗ φτώχεια.

   

17 hrs · Athens · 
Βουτιά στις μετοχές άλμα στα επιτόκια των ομολόγων στο 7%
Ελεύθερη πτώση (-5%) στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών με την αγορά να έχει διασπάσει καθοδικά το ψυχολογικό επίπεδο των 1.000 μονάδων....Ποιά έξοδος στις αγορές; (ελευθεροτυπία)
ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ...ΑΠΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕΡΙΑ ΚΑΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ,
?ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΡΑΚΩΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΧΩΜΕΝΑ ??ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ....






(
το όπιο του λαού)  sorry ποδόσφαιρο

Χρήστος
Πόσα τεμάχια ρούφηξε η πατρίς μας στο κλοτσοσκούφι και σκουζετε αρε

Βρήκαν την ευκαιρία όλοι οι ανθέλληνες Συριζαίοι να χλευάσουν την ομάδα σούργελο του Ρανιέρι. Τέτοια κωλόπαιδα είναι!



ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠ´ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΥΡΙΟΙ ΑΝ ΤΡΩΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ;;;

με τέτοια πολιτική αστάθεια περιμένατε να νικήσει η Εθνική;; Σοφία ‪#‎το_μαλλί_πως_είναι‬ Βούλτεψη

 ·
 
                                                                                                
Τρίζουν τα κόκκαλα του Κώστα Πρέκα στο ΟΧΙ ρε Ρανιέρι!

κοινωνία 

Για διαβάστε...Φρέσκο φρέσκο.Σήμερα το πρωί..Στο σχολείο των παιδιών μου.Όποιος δεν έχει καταλάβει ή δεν μπορεί να καταλάβει για κάποιον Χ λόγο,τι συμβαίνει και πως θέλουν κάποιοι να ''λειτουργήσουν'' την κοινωνία στην ελλάδα ακόμα και αν είναι σχολική,καλό θα ήταν να μας αδειάσει την γωνιά.Αλλιώς ας πάρει θέση.ΑΝΟΙΧΤΑ.Γιατί όταν κλείνουν τα φώτα όλοι μάγκες είναι..Και μετά.....έρχεται το νάνι..!!Ήρθε με τα ''φιλαράκια'' του πουρνό πουρνό να πιάσει τον ''επικίνδυνο'' 10χρονο εγκληματία οι οποίοι περιμένανε τις εντολές του για να συλλάβουν τον μικρό...Ο λόγος?Επειδή χτύπησε (ΚΑΚΩΣ ΒΕΒΑΙΑ) το 8χρονο παιδί του εντός του σχολείου..!!Το καλό βέβαια είναι ότι η διευθύντρια με κάποιους άλλους δασκάλους και γονείς και μπράβο τους, μπήκε μπροστά και δεν ανέχτηκε να συλλάβουν το παιδί.Θα έχει και συνέχεια βέβαια..Δεν μπορεί!!!!

  
 


life style

Μετα το μεγαλο Γρηγοργη Αρναούτογλου και τωρα τον ακομα μεγαλύτερο Μάρκο Σεφερλή ποσο πιο πολυ μπορει να πέσει το ήδη τελειωμένο επίπεδο της ελληνικής Tv ?


καλλινικος νικολακοπουλος

η αποθεωση της σαχλας, του κιτς και της ηλιθιοτητας....





Ειμαι απο τους ανθρώπους που θα γελάσουν πολυ εύκολα με τις πλάκες. (Καίγομαι στο just for laugh gags για την ακρίβεια, άπειρες ωρες).
Δεν εχω κανενα θέμα με τον Σεφερλή και μπορώ να πω πως μου αρεσε λιγο που τον ειδα- αλλα αυτο μονο πλακα δεν ειναι. Ξεφτίλα απλά (οι λόγοι πασιφανείς) και ακόμη μεγαλύτερη που λέγαν λογικά στο "κοινό" τους "γελάστε να φανεί αστείο".
Κάντε και αλλο τους καραγκιοζηδες να σώσετε τα απομεινάρια της τηλεόρασης.






Να προτείνω στην εκπομπή Σεφερλή να κάνει αύριο τηλ πλάκες λέγοντας στους ανθρώπους πως αυτοκτόνησε ένας δικός τους άνθρωπος. 90% τηλεθέαση