Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ



ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ

Ή αλλιώς, έχει ο καιρός γυρίσματα.

Έχω γράψει επανειλημμένα πως, παρά τη σαφή διαφωνία μου, μπορώ να καταλάβω ότι για τον ένα ή τον άλλο λόγο στηρίζετε μια μνημονιακή κυβέρνηση. Άλλοι από σας έχετε αποδεχτεί την άποψη πως τα μνημόνια είναι μονόδρομος, οπότε καλύτερα να τα διαχειρίζεται ο Τσίπρας παρά ο Μητσοτάκης, άλλοι ελπίζετε πως με τον Τσίπρα σύντομα θα δημιουργηθούν όροι για την έξοδο από αυτά κ.λπ. Άλλοι, απλώς, στους δύσκολους αυτούς καιρούς, δεν θέλετε να χάσετε το ψωμάκι σας.

    


Υπάρχει όμως και ένα ζήτημα το οποίο δεν είναι δυνατόν να γίνει αντικείμενο συζήτησης. Κι αυτό είναι το ζήτημα των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Το να κάνετε πως δεν βλέπετε την καθημερινή επιστράτευση του δολοφονικού σώματος των ΜΑΤ, πως δεν έχετε ακούσει τίποτα για βασανισμούς στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων, πως δεν μάθατε για τραυματισμούς διαδηλωτών ξανά και ξανά, δεν σας βοηθάει σε κάτι.

Μπορεί σήμερα να σωπαίνετε, νομίζοντας πως έτσι στηρίζετε την κυβέρνηση. Αυτό που δεν καταλαβαίνετε είναι πως με τη σιωπή σας ενθαρρύνετε τον Τσίπρα στη συνέχιση του κατηφορικού δρόμου που έχει πάρει και εμμέσως βοηθάτε στο να λήξει μια ώρα αρχύτερα η θητεία του.

Ίσως αυταπατάστε πως η κυβέρνηση αυτή θα είναι αιώνια. Κι έτσι εσείς δεν κινδυνεύετε από το όργιο της κατασταλτικής βίας που ασκεί ο ηγέτης σας.

Δεν καταλαβαίνετε, έτσι, ότι όταν -πολύ σύντομα, όπως όλα δείχνουν- ο Τσίπρας δεν θα είναι πια πρωθυπουργός και η αστυνομική ασυδοσία, που ο ίδιος νομιμοποίησε με τη δική σας συναίνεση, θα ξεσπάει και πάνω σας, θα είναι αργά.

Αν μη τι άλλο, σταματήστε να σωπαίνετε σε ζητήματα δημοκρατικών δικαιωμάτων! Και για σας τους ίδιους, δηλαδή. Εκτός κι αν έχετε αποφασίσει να είστε αύριο και με όποια άλλη κυβέρνηση έρθει στην εξουσία, οπότε αγνοείστε την έκκλησή μου. Συνεχίστε να κάνετε πως δεν βλέπετε το βρώμικο και επικίνδυνο παιχνίδι του Τσίπρα κατά των δημοκρατικών ελευθεριών.