Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ;

ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ;

Άλλο τροπάριο άρχισαν να ψέλνουν οι μνημονιακοί του ΣΥΡΙΖΑ: "Δεν υπήρξε εναλλακτική πρόταση από τους αντιπάλους του μνημονίου".

Πρόκειται για ψέμα συνειδητό, που αποσκοπεί στο να συκοφαντήσει εκείνους που δεν τους ακολούθησαν στον δρόμο του εξευτελισμού και να πείσει όποιους, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, δεν παρακολουθούσαν τόσα χρόνια τον σχετικό διάλογο μέσα στην Αριστερά.

Όποιος/α θέλει να μάθει αν έχουν κατατεθεί προτάσεις εναλλακτικές, μπορεί να το κάνει ακόμη και με μια αναζήτηση στο google, στις ιστοσελίδες της αντιμνημονιακής Αριστεράς.

Με το ψέμα αυτό οι μνημονιακοί του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν να συγκαλύψουν και την αδιαφορία τους γι' αυτές τις προτάσεις, καθώς διαβεβαίωναν σε όλους τους τόνους πως θα τα καταφέρουν και στο ευρώ να μείνουμε και από τα μνημόνια να απαλλαγούμε. Έτσι, δεν αδιαφόρησαν μόνο για τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί, αλλά δεν επιδίωξαν οι ίδιοι να επεξεργαστούν -ως όφειλαν- ένα εναλλακτικό σχέδιο, για την περίπτωση που αποτύγχανε η ουτοπική επιδίωξή τους.

Κατέληξαν, έτσι, μόλις έξι μήνες αφ' ότου αναδείχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με τις ψήφους του αντιμνημονιακού κόσμου και λίγες μέρες μετά από το περήφανο ΟΧΙ του 61,5% του λαού, να ψηφίζουν ένα νέο μνημόνιο.

Αν δεν ήξεραν πως ευρώ και απαλλαγή από τα μνημόνια δεν συμβιβάζονται, είναι πολιτικά ανεπαρκείς και επικίνδυνοι για τα λαϊκά συμφέροντα. Αν το ήξεραν και έλεγαν ψέματα στον κόσμο, είναι πολιτικοί απατεώνες και εξίσου επικίνδυνοι.