Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Βιργινία Γασπαράτου: Αρνούμαι να μην υπακούω στη φωνή της συνείδησής μου.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΡΑΝΙΑΣ‏

   

Σύντροφοι

Οκτώ μήνες μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ,και ένα μήνα μετά το συντριπτικό ΟΧΙ στη λιτότητα ,του λαού μας, είμαστε αντιμέτωποι με μια μεγάλη ανατροπή.....δυστυχώς όχι αυτή που περιμέναμε αλλά την μετάλλαξη της πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς σε μνημονιακή και από υπερασπιστής της επανόδου της δημοκρατίας στην Ευρώπη , γίνεται υπηρέτης του Γερμανικού συγκεντρωτικού συστήματος.

Δεν αμφιβάλλω ότι στις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους ασκήθηκαν δραματικές πιέσεις. Ξέραμε όλοι ότι οι δανειστές με τις συμφωνίες με τις πρόθυμες προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν φροντίσει να μην υπάρχουν πολλά περιθώρια ελιγμών προς την κατεύθυνση της εξόδου της χώρας μας από την υποτέλεια των μνημονίων.Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να ήταν έτοιμος.

Δυστυχώς αποδείχθηκε ότι η ηγετική ομάδα ήταν απροετοίμαστη , αλωμένη από τις καθεστωτικές διευρύνσεις του τελευταίου χρόνου , αδύναμη στην εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.Καταπάτησε κάθε άρθρο του καταστατικού και κάθε απόφαση του πρώτου συνεδρίου του κόμματος.Από το ''καμμιά θυσία για το ευρώ'' έφτασε να δίνει ''τα πάντα για το ευρώ''.

Το δημοψήφισμα ,κατέδειξε με τρόπο απόλυτο την θέληση του λαού , έγινε πρώτο θέμα σε ολόκληρο τον κόσμο ,αλλά δεν έγινε όργανο διαπραγμάτευσης και πυξίδα αποφάσεων για την κυβέρνηση.Το αγνόησε και σύρθηκε σε μια συμφωνία-όνειδος για το κόμμα και για τη χώρα.

Το τρίτο μνημόνιο ψηφίστηκε αντισυνταγματικά , σε ένα νόμο, ακολουθώντας την δεξιά πεπατημένη από μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ,συνεχίζοντας το δρόμο προς την μεγαλύτερη εξαθλίωση του λαού , την ανεργία , την πλήρη μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους.
Έφτασε η στιγμή ο καθένας από μας να πάρει τις αποφάσεις του.Ο δρόμος της αριστεράς δεν συναντιέται με τα μνημόνια ,τα αντιλαικά μέτρα ,τις συνθηκολογήσεις,τα ξεπουλήματα του δημόσιου πλούτου.
Προσωπικά αρνούμαι να συμμετέχω στην πραγματοποίηση 'ολων αυτών που μέχρι χθες αντιμαχόμουν.
Aρνούμαι να αντισταθμίσω το μνημόνιο με υποσχέσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς και να εγκλωβιστώ σε αντιμέτρα αφού πρώτα υιοθετήθηκαν οι αλυσίδες.
Αρνούμαι να σκύψω το κεφάλι στη Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη .

Αρνούμαι να συμμετέχω σε όργανα που δεν λειτουργούν για τον φόβο της αντίδρασης των μελών.
Αρνούμαι να μην υπακούω στη φωνή της συνείδησής μου.

Έχω την πλήρη επίγνωση πως αυτή η κυβέρνηση δεν είναι αριστερή , αυτοκαθορίστηκε απο τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθεί.

Ένας δρόμος αγώνων μας περιμένει και σίγουρα θα συναντηθούμε εκεί.

Συνεχίζω να πιστεύω τις συνεδριακές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ,να μάχομαι για την κατάργηση των μνημονίων και το τέλος της λιτότητας , συνεχίζω να παλεύω με την ελπίδα για μια διαφορετική Ευρώπη , αυτή των λαών της .

Βιργινία Γασπαράτου
μέχρι πριν από λίγο
μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς – Ιθάκης
μέλος της ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ Κρανιάς