Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Τώρα είσαι συνένοχος!!




Ενα μήνα μετά τις εκλογές του Οκτώβρη του 2009,
η χώρα άρχισε να...βουλιάζει!!
Ξαφνικά, από το "λεφτά υπάρχουν" και
τη επιλογή των εκλογέων υπέρ...σοσιαλισμού (!),
ήρθαν τα πάνω κάτω.
Αρχισε ο (μονότονος) μονόδρομος της "σωτηρίας
της πατρίδας" και ημών των αδαών!!
Η "επιχείρηση"/σχέδιο, άρχισε με "περίστροφα", "τιτανικούς"
και το πρώτο πακέτο λιτότητας, προ μνημονίου.
Συνεχίστηκε με μιά άνευ πρηγουμένου εκστρατεία
λάσπης, εκφοβισμού, ισοπέδωσης, τρομοκράτησης.
Οι πολίτες, από "ήσυχοι" και "εργατικοί" νοικοκυραίοι,
μετατράπηκαν σε διεφθαρμένους, τεμπέληδες και
άλλα συναφή, προπαγανδιστικά και...νεοφιλελεύθερα.
Τα "λεφτά" τα φάγαμε μαζί, άρα...χρωστούσαμε!
Αρχισαν, λοιπόν, να πέφτουν βροχή τα μνημόνια,
οι επικαιροποιήσεις τους και τα..μεσοπρόθεσμα!
Και...δώστου να πληρώνουμε, σαν "ένοχοι"!!
Μόλις έπεφτε μιά μείωση σε μισθούς, αυτόματα,
ακολουθούσε και κάποια αύξηση φορολογίας,
κάποιο χαράτσι, απολύσεις, τσάκισμα του κοινωνικού κράτους
και πάει...κατά διαόλου.
Και ΕΜΕΙΣ όλο σιωπούσαμε...Και "πληρώναμε".
Τον Μάη-Ιούνη 2011, η "δημοκρατική" κυβέρνηση, πέρασε
στη β΄ φάση της επιχείρησης - αυταρχισμός και βία-,
τσακίζοντας τη λαϊκή αντίδραση που γιγαντώνονταν.
Κι ΕΜΕΙΣ φοβηθήκαμε, αλλά συνεχίσαμε να "πληρώνουμε".
Το αυθόρμητο λαϊκό ξέσπασμα στα τέλη Οκτώβρη 2011,
οδήγησε σε παραίτηση τον Παπανδρέου και σε
"σωτηρία"/συνέχιση του μονόδρομου,
μέσα από την αλλαγή πρωθυπουργεύοντα και
το επιτυχές συνοικέσιο των 3 κομμάτων.
Κι ΕΜΕΙΣ...το χαβά μας!
Συνεχίσαμε να "ζούμε" για να "πληρώνουμε"!
Το εκλογικό δίμηνο του 2012, γέννησε ελπίδες, που
ταχύτατα εξανεμίστηκαν, χάρη στη νέα τρικομματική,
κυβερνητική Συμμορία.
Μία από τα ίδια.
Κι ΑΥΤΟΙ κι ΕΜΕΙΣ!!
ΑΥΤΟΙ με τα νέα πακέτα, τον εντεινόμενο αυταρχισμό,
τις συνεχείς ΠΝΠ, συνέχισαν τον μονόδρομο
της Βαρβαρότητας κι ΕΜΕΙΣ...πιστοί ακόλουθοι!!
..............................................
Και τώρα;;
Τι τραβάει η ψυχούλα σου μανάρι μου;;
Νέο πακέτο; Συνέχιση του μονόδρομου τους;
Θα τάχεις!!
Αν συνεχίσεις να "πληρώνεις" και να στέκεσαι βουβός.
Απραγος !!
Και τώρα νάσαι πια σίγουρος:
εκτός από κορόϊδο είσαι και ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ !!!
Αναρτήθηκε από Δημήτριος Ζ     http://politikokoraki.blogspot.gr/

ΕΤΣΙ!!!! Προπηλάκισαν την Φώφη Γεννηματά

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Ανοιχτή επιστολή προς μαθητές και γονείς



Το «νέο» Γενικό και το «νέο» Επαγγελματικό Λύκειο να μείνουν στα χαρτιά!!!

Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ-ΚΙ) «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου», ότι το «νέο» Γενικό και το «νέο» Επαγγελματικό Λύκειο, που στήνουν κυβέρνηση – ΕΕ - μονοπώλια, αποτελούν λαιμητόμο για το λαό και τη νέα γενιά. Πατώντας στα υπαρκτά προβλήματα του σημερινού σχολείου το δήθεν νέο «σχολείο» όχι μόνο δε δίνει λύσεις αλλά χειροτερεύει τα πράγματα.

Η κυβέρνηση προκαλεί όταν λέει ότι «αναβαθμίζει το μορφωτικό ρόλο του Λυκείου». Μπορεί να είναι αναβάθμιση το σταμάτημα της όποιας γενικής παιδείας στο Γυμνάσιο; Μπορεί να είναι αναβάθμιση η μετατροπή του Λυκείου σε εξεταστικό κέντρο; Η κατηγοριοποίηση των σχολείων; Η στροφή (από τα 14 χρόνια) των μαθητών στην ψευτοκατάρτιση και στη τζάμπα εργασία (μαθητεία); Τα εξοντωτικά προγράμματα, η αποστήθιση, οι αποσπασματικές γνώσεις; Οι πανελλαδικές σε δεκάδες μαθήματα από την Α΄ μέχρι την Γ΄ Λυκείου;

Πόσο μπορεί να αντέξει μια οικογένεια το κόστος των φροντιστηρίων τα οποία γενικεύουν και ποια προοπτική μπορεί να έχει, στο «νέο» σχολείο, ένα παιδί εργάτη ή άνεργου;

Αλήθεια. Μια κυβέρνηση που υπηρετεί την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και συμμετέχει στη σφαγή που κάνουν οι ΗΠΑ, η Γαλλία και οι άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, μπορεί να ενδιαφέρεται για τη δημιουργία ελεύθερων και συνειδητών ανθρώπων; Μπορεί να ενδιαφέρεται για την ουσιαστική μόρφωση, για τη γνώση των νόμων που διέπουν τη φύση και την κοινωνία; Μια τέτοια κυβέρνηση μπορεί να ενδιαφέρεται και να εγγυάται την επαγγελματική σταδιοδρομία των νέων; Όχι βέβαια. Το μόνο που εγγυάται είναι ότι θα προσφέρει φθηνό ευέλικτο δυναμικό, βορά στην βαθύτερη εκμετάλλευση.

Η μετατροπή του Λυκείου σε εξεταστικό κέντρο, η σύνδεση του Επαγγελματικού Λυκείου με την εκμετάλλευση της καπιταλιστικής αγοράς εργασίας δεν θα αντιμετωπίσουν την ανεργία, όπως διατείνεται η κυβέρνηση. Η ψευτοκατάρτιση και οι εφήμερες δεξιότητες δε συνδέονται με τη μόνιμη σταθερή εργασία αλλά με την «κινητικότητα» και τις ανάγκες των αφεντικών. Για αυτά δουλεύει η κυβέρνηση, απλώς ανακυκλώνοντας την ανεργία για να είναι μόνιμα ο αυριανός εργάτης δούλος τους.

Τώρα κοινός αγώνας μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών, εργαζομένων.

Απαιτούμε:

Αυτό το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά!

1) Όχι στα εξαντλητικά ωράρια, στα φροντιστήρια, στις επαναλαμβανόμενες εξετάσεις.

2) Να μη μετράει ο βαθμός Α', Β' και Γ' Λυκείου σε Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ για την πρόσβαση σε ΑΕΙ-ΤΕΙ μέσα από πανελλαδικές εξετάσεις ή και χωρίς αυτές.

3) Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μετά και ανεξάρτητα από το τέλος του Λυκείου, με ευθύνη του κράτους και όχι των Πανεπιστημίων. Δικαίωμα επανάληψης των εξετάσεων για εισαγωγή όσες φορές θέλει ο καθένας. Κατοχύρωση βαθμολογίας (δηλαδή ότι δε χρειάζεται να δίνονται κάθε φορά και τα 4 μαθήματα).

4) Να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα στα ΕΠΑΛ και να μην απολυθεί κανένας καθηγητής. Κατάργηση του έτους μαθητείας ως τσάμπα εργασίας για τα αφεντικά, πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στη μάθηση. Πτυχίο στα τρία χρόνια. Κατάργηση κάθε πιστοποίησης, το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για το επάγγελμα.

5) Κανένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς και βιβλία. Χρηματοδότηση τώρα των σχολείων. Όχι στα 27άρια τμήματα. Δωρεάν μεταφορά των μαθητών. Ένα γεύμα για τους μαθητές με ευθύνη και χρηματοδότηση των δήμων.

Τα επιτεύγματα της επιστήμης και του πολιτισμού, ο τεράστιος πλούτος που υπάρχει, αν γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία, μπορούν να καλύψουν όλες τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν ενιαίο δωδεκάχρονο και υποχρεωτικό σχολείο, δημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές μετά από αυτό, ενιαία ανώτατη εκπαίδευση και εξασφαλισμένη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους μόνο σε μια κοινωνία με το λαό αφέντη μπορούν να ικανοποιηθούν.

Τώρα μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, οργάνωση του αγώνα σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά:

Τρίτη 10 Σεπτέμβρη - Μέρα ψήφισης νομοσχεδίου:

Συμμετοχή σε συλλαλητήριο που θα διοργανώσουμε από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης (ΕΚΚΙ), υιοθετώντας σχετική πανελλαδική πρόταση του ΠΑΜΕ.

Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη (Αγιασμός):

α) Ανάγνωση επιστολής της ΕΛΜΕ-ΚΙ στον αγιασμό.

β) 9.30 πμ συγκέντρωση των σχολείων μπροστά στην πρώην Νομαρχία.

γ) 8 μμ αμφιθέατρο 2ου – 3ου Γυμνασίου, ανοιχτό ΔΣ για ενημέρωση σχετικά με τις αποφάσεις της ΓΣ Προέδρων και για οργάνωση του αγώνα.

Διάστημα 12- 19 Σεπτέμβρη:

Με πρωτοβουλία των Συλλόγων Διδασκόντων συσκέψεις με γονείς στα σχολεία στις οποίες θα κληθούν να ενημερώσουν μέλη του ΔΣ.

Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη:

Πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ-ΚΙ για σύσκεψη των σωματείων του δημόσιου, με στόχο την προετοιμασία των απεργιακών συγκεντρώσεων των δημόσιων υπαλλήλων τοπικά (στο διήμερο 18-19 Σεπτέμβρη)

Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη:

10.30 πμ απεργιακή συγκέντρωσης δημοσίων υπαλλήλων στο Εργατικό Κέντρο

Ετοιμότητα για άμεση απάντηση με κινητοποίηση σε προβλήματα (ελλείψεις, τμήματα, κλπ).

Αργοστόλι 8 Σεπτέμβρη 2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας


Τι θα γίνει όταν τα αφεντικά των μπάτσων και των φασιστών μπουν στα ελικόπτερα και τους αφήσουν πίσω?

Αναδημοσιεύμενο από φίλο στο facebook
Η χούντα έχει χάσει την μπάλα και πλησιάζει στο τέλος της, όσο σκληραίνει τη βια απέναντι σε ανθρώπους που βρίσκονται στο όριο της υπομονής και της εξαθλίωσης τόσο επισπεύδουν την βίαιη αντίδραση, είναι πλέον θέμα χρόνου και τύχης πότε θα γίνει το κοινωνικό “ατύχημα” και τότε τα αστειάκια και οι συμβολισμοί, με τα χέρια των προσαχθέντων πίσω απ το κεφάλι, σαν αιχμάλωτοι πολέμου, θα γίνουν τραγωδίες για τα ταγματασφαλίτικα κωλόπαιδα που δε θα έχουν εισιτήριο για τα ελικόπτερα. 
Το μόνο που πρέπει να θυμόμαστε είναι να μην συγχωρέσουμε κανέναν, καμία δικαιολογία “έκανα τη δουλειά μου”, καμία προστασία “αυτός είναι καλό παιδί, είναι συγγενής, φίλος, είναι του κόμματος κλπ”. Όσοι είναι “καλά παιδιά”, ή “κάνουν απλά τη δουλειά τους” έχουν την ευκαιρία να καταγγείλουν τους “κακούς συναδέλφους” τους δημόσια και με τα ονόματά τους. Απ τη στιγμή που δε το κάνουν είναι και αυτοί τα ίδια σαδιστικά γουρούνια και ακόμη χειρότερα γιατί είναι θρασύδειλοι.
Και θα προσθέσω και εγώ πως το σύνθημα που ακούγεται στο τέλος του βίντεο είναι αυτό που θα συμβεί πολύ σύντομα. Αργά ή γρήγορα κάποιος δεν θα αντέξει άλλο την καταπίεση. Και το χέρι του θα οπλιστεί. Και δεν θα χρειάζεται να είναι μέλος κάποιας οργάνωσης “τρομοκρατικής ” – όπως αρέσκεται να τις αποκαλεί το κράτος. Και θα είναι η απάντηση που θα ξεκινήσει την εξέγερση.

δεν αντιμετωπίζεις τέτοια τσογλάνια (μόνο) με ρομαντισμό...



Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ


Πρέπει να είναι κανείς απελπιστικά ηλίθιος για να πάρει στα σοβαρά τις δηλώσεις Σαμαρά στη ΔΕΘ. Δεν πρόκειται καν για τις κλασσικές πολιτικάντικες δηλώσεις που τελικά αποδεικνύονται αναληθείς μετά από μήνες ή 1-2 χρόνια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η σαθρότητα όσων είπε ο πρωθυπουργός θα έχει αποδειχθεί ξεκάθαρα εντός του 2013 αν όχι σε 3-4 εβδομάδες... Κάθε οικονομικός δείκτης αποδεικνύει ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο απ' όσα είπε ο πνευματικός υιός του Ευάγγελου Αβέρωφ. Και όλα αυτά σε μια κοινωνία που βράζει από εξαθλίωση, μίσος και αμηχανία.

Την ίδια στιγμή, οι μπάτσοι έκαναν φαντεζί καμποϋλίκια που, αν και αηδιαστικά, δεν παύουν, κατ' αρχήν να φαίνονται άσκοπα. Είναι όμως;

Όταν σε μια χώρα ο πρωθυπουργός λέει εντελώς ανενδοίαστα τέτοιες χοντρομαλακίες (χοντρομαλακίες ακόμα και με μικροπολιτικούς όρους "ειδησεογραφικού" δελτίου των 8- δεν μιλάμε καν για τις επί της ουσίας ανοησίες που ανέκαθεν ξεστόμιζαν οι πολιτικοί ηγέτες) και η αστυνομίαέχει μια συμπεριφορά ανάμεσα σε βασανιστές της χούντας και σε b-movie του Μαστοράκη με "σκληρούς μπάτσους"..., κάτι παίζεται.

Η απάντηση βέβαια δεν μπορεί να δοθεί παρά μόνο αν δούμε μέσα μας. Και φαίνεται πως η ελληνική κοινωνία αποδεικνύεται καθημερινά πολύ "κάτω από τις περιστάσεις". Φαίνεται πως τα 30 (και βάλε) χρόνια προμνημονιακού αυνανο-υπνωτισμού και αποπολιτικοποίησης έκαναν καλά τη δουλειά τους. Τόσο καλά που ακόμα και ένα μεγάλο τμήμα όσων αντιδρούν, υιοθετούν ένα συναισθηματικό (παρά πολιτικό) λόγο και περιορίζονται σε δηλώσεις του τύπου "μάς παίρνουν τις ζωές" ή "πόσο θα 'θελα να φεύγαμε μαζί" και τέτοια. όμως δεν αντιμετωπίζεις τέτοια τσογλάνια (μόνο) με ρομαντισμό...

Και η λύση είναι μέσα μας. Πλήρης συνειδητοποίηση της κατάστασης - οργάνωση - μετωπική επίθεση σε κάθε επίπεδο της κοινωνικής ζωής μέχρι τη νίκη. 


             


Είναι ντροπιαστικό να μάς θεωρούν τόσο μαλάκες. Πιο ντροπιαστικό όμως είναι που όλο αυτό δεν μας πειράζει και πολύ. Μια κοινωνία, αν πραγματικά αισθανόταν ενοχλημένη, τέτοιους αλήτες θα τους κατάπινε σε μια νύχτα. Αλλά είμαστε όλοι αιχμάλωτοι πολέμου τελικά.

Η λύση

http://www.imerologioanergou.gr

Η λύση στο πρόβλημα της ανεργίας. (Ναι, τη βρήκα!).

Η λύση, αγαπητοί άνεργοι, στο μέγα πρόβλημα βρίσκεται εκεί ακριβώς όπου γεννήθηκε το ίδιο το πρόβλημα. Μπορείτε να κάνετε όσα εκπαιδευτικά σεμινάρια θέλετε, να δημιουργήσετε ομάδες ανταλλαγής απόψεων, ομάδες εκπαίδευσης, ομάδες έκφρασης συναισθημάτων, ομάδες εκτόνωσης, ακόμα μπορείτε να δημιουργήσετε ομάδες προσευχής και νηστείας, ομάδες προσευχής προς τον θεό της ανεργίας (γιατί, θεούλη μου, μας πέταξες σα στιμμένες λεμονόκουπες στη ρημάδα την ανεργία). Αποτέλεσμα: 0!

Έχουν καταπραϋντική δράση όλα τα παραπάνω, το καταλαβαίνω, αλλά δεν έχουν αποτέλεσμα! Για άλλη μια φορά διαλέγουμε το δρόμο της ευκολίας μας. Δεν έχει ούτε κόστος ούτε κόπο να καθόμαστε και να κατηγορούμε τους πάντες: το αφεντικό που μας απέλυσε, το κράτος, τα κόμματα, την άτιμη την κενωνία και πάει λέγοντας. Πάλι κάνουμε το ίδιο λάθος που κάνουμε στην καθημερινότητα μας, κατηγορώντας μονίμως τους άλλους.

Στην περίπτωση της ανεργίας, όμως (όπως και σε άλλες περιπτώσεις), υπάρχει πλέον στοιχειοθετημένη κατηγορία που πρέπει να την ακολουθήσει δράση, αλλιώς το γενικό και αόριστο ή το συγκεκριμένο «κατηγορώ» είναι μια τρύπα στο νερό!

Δεν χρειάζεται να αναφερθώ καν στο ποιοι φταίνε και για την ανεργία, θα αναφερθώ όμως στην επιτακτική ανάγκη να τους ξεφορτωθούμε! Όχι μόνο για να πάρει μπρος ο τόπος, αλλά για να μπορέσουμε να πάρουμε αυτή την αναζωογονητική ,καθοριστική φρέσκια ανάσα από την μπόχα της σήψης ενός συστήματος που καθημερινά κυριολεκτικά μας σκοτώνει: Ρεκόρ θανάτων το 2012 από το 1932 - 16.299 θάνατοι περισσότεροι από τις γεννήσεις!

Η πράξη λοιπόν είναι η λύση και όχι οι ατελείωτη θεωρητικολογία, η κλαψομουνίαση, η λανθασμένη στόχευση της οργής, η φασιστοποίηση, η κατάθλιψη, η αυτοκτονία.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ O ΚΥΡΙΟΣ «ΝΑΙ» ΣΕ ΌΛΑ .....

O ΚΥΡΙΟΣ "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ" ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΌΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ 12ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΆΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑ ........

 

αντέχεις την αλήθεια;

ΣΑΜΑΡΑΣ
 Όλοι το βλέπουν πως η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα



ΣΑΜΑΡΑΣ
Πετύχαμε τη μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος που έγινε ποτέ - Ελέγξαμε τη διόγκωση του χρέους 


ΣΑΜΑΡΑΣ
Ευχαριστώ την Αστυνομία και το Λιμενικό


Μια ζωή συγκυβερνά η άκρα δεξιά με τη δεξιά;



ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Το πρώτο πράγμα που διαβάζεις (τρόπος του λέγειν), σε ένα σχόλιο των οπαδών! της χρυσής ευκαιρίας για μάσα, είναι η πολιτική τους ..παρθενιά...
Εμείς ..τώρα ήρθαμε , λένε. Τι είναι λοιπόν η χρυσή αυλή, που ζητά και ..ψήφο ‘’εμπιστοσύνης’’; 
Η χρυσή αυγή του σήμερα, είναι η Νέα Δημοκρατία του χθές, η ΕΡΕ του προχθές και η αιώνια δεξιά ‘’κοινωνικών φρονημάτων’’του ..παρα-προχθές. 
Δεν είναι τίποτα νέο, ούτε τίποτα έντιμο και καθαρό, ούτε εθνικό ! 
Είναι η γνωστή δεξιά με όλα της τα κακά και τα αρπακτικά νύχια. 
Είναι πληρωμένοι ‘’εκτελεστές’’ αδίστακτων εφοπλιστών και διεθνών εγκληματιών, ομοϊδεάτες του..Σόρος και της..Μέργκελ. 
Είναι άτομα που έχουν ζήσει στη νύκτα και από τη νύκτα. 
Είναι οι γνωστοί νονοί και μπράβοι σε κάθε κακόφημοι συνοικία των πόλεών μας. 
Είναι οι απόγονοι των κουκουλοφόρων γερμανοτσολιάδων, οι απόγονοι της χούντας του τρελού Παπαδόπουλου, είναι οι απόγονοι των προδοτών της Κύπρου Είναι γνωστή ακροδεξιά...

Κύριε Σαμαρά ο πατέρας μου αυτοκτόνησε, για πιο πλεόνασμα μιλάτε;»


Κύριε Σαμαρά ο πατέρας μου αυτοκτόνησε, για ποιο πλεόνασμα μιλάτε; Στ' αρχίδια του των τραπεζοϋπαλλήλων Σαμρά-Βενιζέλου & σια... Όταν ελέγχουν τη "δικαιοσύνη" των αναδρομικών, τα κανάλια των νταβατζήδων δημοσίων έργων, τα ανθρωπόμορφα κτήνη των μπάτσων, την ΑΔΕΥ, τη ΓΣΕΕ κ.ο.κ. τι απομένει; Το άρθρο 120 (114) ισχύει;


Σοκάρει η επιστολή που έστειλε 19χρονος μέσω blog στον Αντώνη Σαμαρά για τις δηλώσεις του περί πρωτογενούς πλεονάσματος. Ο νεαρός, όπως υποστηρίζει, έχασε τον πατέρα του πριν από περίπου 18 μήνες, όταν αυτοπουροβολήθηκε για χρέη...

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

«Είμαι 19 χρονών, φοιτητής & ανασφάλιστος εργαζόμενος σε 2 δουλειές που μου πίνουν το αίμα. Δεν παραπονιέμαι.
Στην Ελλάδα της κρίσης τους, το να έχω δύο δουλειές, έστω και αν μαζί αθροίζουν 750€ μηνιαίως με καθιστούν προνομιούχο. Από αυτές τις δουλειές εξάλλου έχει φαγητό η μητέρα μου και η 12χρονη αδερφή μου.
Δεν έχω και πολλές επιλογές. Όντας ανασφάλιστος είμαι και φοροφυγάς. Ναι ναι, αυτός που ψάχνει όλη μέρα η κυβέρνηση. Έχω εισοδήματα και δεν τα...δηλώνω. (Γιάννη Στουρνάρα, ακούς;)

Δεν ήμουν πάντα φοροφυγάς όμως. Μόλις 1 χρόνο πριν ήμουν ένα χαμογελαστό παιδί με όρεξη και όνειρα. Προερχόμενος από οικογένεια της μεσαίας τάξης όπως μας αποκαλούσαν, είχα κάθε λόγο να πιστεύω πως έχω τη δυνατότητα να έχω μια ευτυχισμένη απλή ζωή. Ο πατέρας μου, ελεύθερος επαγγελματίας δεν ήταν ποτέ πολύ στο σπίτι. Δούλευε όλη μέρα για να μας προσφέρει το καλύτερο. Ποτέ δεν ήταν η ζωή τόσο εύκολη όσο θέλουν να την παρουσιάζουν.
Το κόστος ζωής ήταν πάντα υψηλότατο για τους απλούς ανθρώπους. Φροντιστήρια, αγγλικά, χαρτζιλίκι, ενοίκιο, φαγητό, ένδυση, λογαριασμοί, φόροι, δεν ήταν εύκολο να καλυφθούν. Ο πατέρας μου όμως δούλευε όλη ημέρα και τα κατάφερνε.
Στις αρχές του 2008 άρχισαν όμως τα πρώτα προβλήματα. Τα χρήματα δεν έφταναν. Ο πατέρας μου είχε δύο επιλογές. Είτε να στερήσει από το παιδί του βασικές παροχές για τη μόρφωση του και άλλα χρήματα από τον υπόλοιπο οικογενειακό προϋπολογισμό, είτε να το παλέψει μόνος του με δανεικά από τις τράπεζες. Επέλεξε να δανειστεί & να το παλέψει μόνος του.
Στα τέλη του 2012 τα χρέη του προς το δημόσιο & τις τράπεζες είχαν φτάσει κάπου στις 145.000€ . Η πίεση από τις εισπρακτικές εταιρείες & από την τηλεόραση μέσω των δημοσιογράφων-τρομοκρατών αφόρητη. Ο πατέρας μου ένα ωραίο μεσημέρι, βγήκε στην αυλή μας, κοίταξε τον ήλιο & αυτοπυροβολήθηκε με την κυνηγητική του καραμπίνα.
Η ζωή μας ανατράπηκε για πάντα. Δεν έπρεπε να το κάνει αυτό. Δεν έπρεπε να τους κάνει τη χάρη. Έπρεπε να αδιαφορήσει & να τους αφήσει να λένε ότι θέλουν.
Δεν χρεώνω την αδυναμία του πατέρα μου στον Σαμαρά. Ο πατέρας μου κρίνοντας εκ του αποτελέσματος ήταν αδύναμος. Όμως αν δεν κυνηγούσαμε το success story θα ήταν ακόμη μαζί μας. Αν το κράτος δεν κυνηγούσε τους απλούς πολίτες ο πατέρας μου θα ήταν μαζί μας...
Αν το κράτος έβαζε φυλακή όσους πολιτικούς & επιχειρηματίες έφαγαν δισσεκατομμύρια δημοσίου χρήματος ο πατέρας μου θα ήταν μαζί μας...
Αν το κράτος έβαζε πάνω από όλα τους πολίτες του & μετά τους τοκογλύφους ο πατέρας μου θα ήταν μαζί μας...
Αν το κράτος ενδιαφερόταν για τη γεννιά μου ο πατέρας μου θα ήταν μαζί μας & εγώ θα ήμουν ακόμη ένας νέος άνθρωπος με όνειρα & θα μπορούσα να χαμογελάσω.
Κύριε Σαμαρά ο πατέρας μου αυτοκτόνησε, για πιο πλεόνασμα μιλάτε;»

"Το Χωνί"

το Jumbo έχει @ρχιδι@....αισχρό και φθηνό.... στο ήθος του.

Καλά οι εισαγγελείς τα παίρνουν από το Jumbo η κοιμούνται με τα …τσαρούχια; Nτροπή και αίσχος τους.

          


Για ακόμη μια φορά το Jumbo μπροστά στο βωμό του κέρδους γίνεται αισχρό και φθηνό, όχι στις τιμές του, αλλά στο ήθος του... Μετά από email αναγνώστη ακούσαμε με προσοχή τη πρόσφατη διαφήμιση του Jumbo για τα σχολικά είδη και διαπιστώσαμε και εμείς αυτό που γράφει ο φίλος μας, μπορείτε να το ακούσετε και εσείς στο παρακάτω βίντεο. Αναγνώστης: «Παρακολουθώντας τυχαία την νέα διαφήμιση του καταστήματος JUMBO, ΠΟΥ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΦΟΔΙΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ,με έκπληξη ακούω (και ας μην ακούγεται, είναι ξεκάθαρο το μήνυμα) το διασκευασμένο τραγουδάκι να λέει (ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ)... ''μόνο αυτός έχει τα @ρχιδι@ και μπορεί''...ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΡΕΝΑΡΕΙ;» Ακούστε προσεκτικά στο 0,25.

Λέμε ΟΧΙ στη Χρυσή Αυγή



Λέμε ΟΧΙ στη Χρυσή Αυγή

Ξέρετε τί είναι ένας αγωνιστής να “δίνει τέλος” στη ζωή του; Σίγουρα δεν σημαίνει ότι “λιγοψύχισε”, ή ότι ξαφνικά πίστεψε ότι ο κόσμος δεν αλλάζει. Ένας αγωνιστής, ένας άνθρωπος που έχει κάνει προσωπικές θυσίες για να παλέψει για τον εαυτό του και για τον κόσμο όλο δεν αλλάζει γνώμη έτσι ξαφνικά. Σημαίνει, πολύ απλά, ότι δεν αντέχει να ζει πια στο τώρα. Ότι η ζωή του, τώρα, έχει καταντήσει ανυπόφορη. Σημαίνει ότι ζύγισε το θάνατο με τη ζωή και ο θάνατος φάνηκε πιο ανάλαφρος. Ξέρετε τί σημαίνει αυτό; Είναι τρομακτικό συναίσθημα. Δεν μπορώ καν να το διανοηθώ. Ούτε εκείνοι μπορούν.

Έρχονται “αυτοί” με μια ευκολία και άνεση και αποφασίζουν για μας. Αποφασίζουν πως αν αρρωστήσουμε πρέπει να πληρώσουμε. Αποφασίζουν πως αν είμαστε τυχεροί θα βρούμε μια δουλειά για χαρτζιλίκι και όποτε θέλουν θα την χάνουμε. Αποφασίζουν ότι αν θέλουν θα μας σηκώνουν τα χέρια ψηλά και θα μας συλλαμβάνουν επειδή διαμαρτυρηθήκαμε. Αποφασίζουν πως αν δεν έχουμε λεφτά θα μας παίρνουν το σπίτι. Αποφασίζουν πως αν οι γονείς έχουν λεφτά, ίσως τα παιδιά τους να καταφέρουν να γίνουν καλύτερα καταρτισμένο εργατικό δυναμικό στο Νέο Σχολείο. Γιατί σίγουρα, τα όνειρα, η διαμόρφωση προσωπικότητας και τα ενδιαφέροντα θα είναι πια πολυτέλεια.

Έρχονται αυτοί, με μια ευκολία και άνεση, και μας λένε να βάλουμε τη ζωή και το θάνατο στη ζυγαριά. Έρχονται αυτοί και μας παίρνουν τις ζωές μας μέσα από τα χέρια μας, τις τσαλακώνουν και τις πετάνε στα σκουπίδια. Μας σκοτώνουν μέρα με τη μέρα.

Όλοι αυτοί οι θάνατοι αγωνιστών (και μη), δεν πρέπει να μας γεμίζουν θλίψη αλλά οργή. Οργή γιατί κάποιοι ευθύνονται. Οργή γιατί βαραίνουν μέρα με την μέρα τον αγώνα όλων των υπολοίπων.

Όλοι αυτοί οι θάνατοι, επίσης, μας γεμίζουν με καθήκοντα. Και μας υποχρεώνουν να δώσουμε μία υπόσχεση.

Ότι δεν θα τους αφήσουμε να πάρουν και άλλους από κοντά μας. Ότι θα παλέψουμε για ν’αλλάξουμε τούτο τον κόσμο. Τον κόσμο που αυτοί δεν πρόλαβαν να δούνε αλλαγμένο.

Τους το χρωστάμε.

Στρατούλης: Μην τολμήσουν να κάνουν επιστράτευση




Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, υπεραμύνθηκε της στάσης των εκπαιδευτικών και κάλεσε την κυβέρνηση να μην χρησιμοποιήσει όπως είπε «το αντιδημοκρατικό μέτρο της επιστράτευσης».