Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Γνωρίζετε σε ποιόν ανήκει αυτός ο τάφος;



http://corfu4all.blogspot.gr/






Έτσι θα ονομάζεται η νέα καμπάνια του υπουργείου Οικονομικών, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής στην τελευταία κατοικία. Αφού στο μεταξύ οι τράπεζες ανέλαβαν την πρώτη, και ο Βενιζέλος την δεύτερη και την τρίτη, ο πρωθυπουργός Οικονομικών στοχεύει στην...
τελευταία.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε μέχρι και στην Αμφίπολη και τον τάφο του μεγάλου Αλεξάνδρου, της γυναίκας του, της ερωμένης, του κηπουρού του, δύο-τριών παραγιών, μιας ζέβρας και ενός ιπποπόταμου που είχε κατοικίδια και του εραστή του Βουκεφάλα.
Η επίσκεψη Σαμαρά έγινε για να δείξει στον κόσμο πως η κυβέρνηση δεν μασάει ούτε εμπρός στον Μέγα Αλέξανδρο, που ήταν και αιμοβόρος.
Δεν θα κολλήσει μπροστά στην κατοικία σου ταπεινέ μου μικροαστέ.
Η εμπεριστατωμένη ανάλυση που έμαθε απ’έξω ο πρωθυπουργός και απήγγειλε στις κάμερες για τα χαρακτηριστικά του επιβλητικού τάφου, έγινε σε μια προσπάθεια να μην αφήσει καμία αμφιβολία για τις γνώσεις που έχει ο κρατικός μηχανισμός ακόμα και για όσα δεν έχουν ακόμα ανακαλυφθεί.
Τις επόμενες ημέρες, ελεγκτές του ΣΔΟΕ, της εφορίας, του υπουργείου Οικονομικών και της τρόικα θα επισκεφτούν όλα τα νεκροταφεία της χώρας για να αξιολογήσουν την αγορά.
Σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ, όσοι τάφοι ξεπερνούν τα τρία τετραγωνικά μέτρα θα κληθούν να πληρώσουν χαράτσι, ενώ όλοι ανεξαιρέτως οι οικογενειακοί τάφοι εντάσσονται στον ΕΝΦΙΑ, με σκοπό την πιο δίκαιη και κοινωνική απόδοσή του. Έτσι, και το κράτος θα βρει μεγαλύτερες πηγές εσόδων, και τα νοικοκυριά θα ανακουφιστούν από τις σημαντικές μειώσεις του φόρου.
Υπάρχει ωστόσο και η πρόταση υψηλού αξιωματούχου του ΔΝΤ που προβλέπει, όσοι τάφοι αδυνατούν να πληρώσουν να τους γίνεται έξωση, και αφού δοθούν στις τράπεζες προς εκμετάλλευση, να αποδοθεί στο κράτος ο ανάλογος φόρος.
Αναμένεται η απάντηση των τραπεζών, αν και προβλέπεται πως δεν θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον αφού έχουν εξασφαλίσει ήδη εκατοντάδες χιλιάδες ζωντανούς τάφους με τα στεγαστικά δάνεια, και δεν διαθέτουν ακόμα τις τεχνικές υποδομές για μία τέτοια επένδυση.

Ελάτε χουντικοί, ελάτε χρυσαυγίτες... Και ήρθαν τελικά..

facebook
Update Status


Η διαφορά μεταξύ "προσχώρησης" και "σύμπραξης", είναι ακριβώς η ίδια με εκείνη μεταξύ "γαμησιού" και "διείσδυσης".

adiasistos @adiasistos
Ελάτε χουντικοί, ελάτε χρυσαυγίτες... Και ήρθαν τελικά..




Αναδημοσίευση του βίντεο από 15.6.2014 λόγω της επίσημης ανακοίνωσης για συνεργασία Λάος - Νέας Δημοκρατίας.

Τις τελευταίες εβδομάδες η ακροδεξιά κυβέρνηση προσπαθεί να μαζέψει ό,τι μπορεί για να αυξήσει τα κουκιά.
Ο Καρατζαφέρης με το 2,7 % στις ευρωεκλογές είναι ένας από τους πρώτους στόχους.
Του δόθηκε μεγάλη προβολή από τη δημόσια τηλεόραση και τα υπόλοιπα ΜΜΕ καθώς και άδεια εθνικής εμβέλειας για το βοθροκάναλό του. Ο Δαραβίγκας προέρχεται από το ΛΑΟΣ και πήρε έστω και για λίγες ώρες μια ακόμη κρατικοδίαιτη θέση από αυτές που μοιράζει αφειδώς η κυβέρνηση για να συσπειρώσει συναινούντες.
Το κράτος έχει γίνει παράγκα της ακροδεξιάς που προσπάθειά της είναι το παρακράτος να γίνει επίσημο κράτος.
Αυτοί που φώναζαν συνθήματα μέσα στη βουλή υπέρ του Μιχαλολιάκου χωρίς καμία παρέμβαση είναι οι υπάλληλοι της βουλής που διόρισαν οι φασίστες.


Όλα αυτά δεν πρέπει να τα δούμε μόνο ως μια πολιτική μεταβολή και φιασιστικοποίηση της εξουσίας και της κοινωνίας. Πρέπει να το δούμε κυρίως ως μια μεσαιωνική στροφή σε όλους τους τομείς της ζωής. Την δωδεκαετία 1933-1945 οι ναζί κατέστρεψαν τα πάντα στη Γερμανία με αποτέλεσμα η Γερμανία να μείνει πίσω στην ανάπτυξη του πολιτισμού της για την οποία είχαν προσπαθήσει γενιές επιστημόνων και ανθρώπων των γραμμάτων κακι των τεχνών. 


Στην Ελλάδα αλλόφρονες κήρυκες μέσα από την τηλεόραση κράζουν για άτυπες ποινές με ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια σε όσους κατέχουν καλάσνικοφ και δεν είναι δεξιοί, καθώς και για μεταγενέστερη επιεική μεταχείριση δολοφόνου, διότι ο φίλος του θύματος έγινε παραβάτης του νόμου. Σκοπός είναι ο εκφοβισμός της μάζας για να σώσουν χρεοκοπημένους τραπεζίτες και επιχειρηματίες που έχουν υπεξαιρέσει τις καταθέσεις.


Ένας ανεπάγγελτος, επιχειρηματίας, πρώην μποντιμπιλντεράς, που χρειάζεται η κυβέρνηση εκθέτει τα σκατά που έχει στο κεφάλι του για το έγκλημα, την ποινική δίωξη, τον δράστη ανάλογα με το φρόνημα μέσα από το ιδιωτικό κανάλι του.


         


Η Παναγιά η Χρυσαυγίτισσα


Εγραψε:Pitsirikos

                                  

Με συγκίνηση, ευλάβεια, κατάνυξη -αλλά και πολύ χαβαλέ- εορτάζουν σήμερα οι πιστοί την Κοίμηση της Θεοτόκου. 
Η Παναγία είναι το πιο αγαπημένο ιερό πρόσωπο για τους Έλληνες επειδή είναι η μόνη που δέχεται δωροδοκίες -ο Θεός και ο Χριστός είναι αδιάφθοροι-, οπότε πάνε οι Έλληνες τον Δεκαπενταύγουστο και την δωροδοκούν με χρυσαφικά, χρήματα και λαμπάδες για να τους κάνει τα χατίρια.

Η ανοχή της Παναγίας στις δωροδοκίες κάνει τους Έλληνες να πιστεύουν πως η Παναγία είναι Ελληνίδα, ενώ είναι Εβραία.

Βέβαια, πολλοί Έλληνες περιμένουν πρώτα την Παναγία να κάνει το θαύμα της για να της δώσουν μετά το μπαξίσι και αυτό έχει καταγραφεί και στα δημοτικά τραγούδια, με κορυφαίο παράδειγμα τα «Δώδεκα Ευζωνάκια», όπου υπάρχουν οι στίχοι «Βοήθα Παναγιά μου να τα γλιτώσουμε, κι ύστερα όλα σου τα καντήλια θα στ” ασημώσουμε».

Οι Έλληνες επικαλούνται συνέχεια την Παναγία και ο κάθε Έλληνας έχει τη δική του ατομική Παναγία, αφού, όταν τσακώνονται, λέει ο ένας στον άλλο «γαμώ την Παναγία σου», οπότε καταλαβαίνουμε πως οι Παναγίες στην Ελλάδα είναι γύρω στα 10 εκατομμύρια. Δηλαδή, όσες και οι Έλληνες.

Η αγάπη των Ελλήνων για την Παναγία οφείλεται και στο ότι η Παναγία είναι Παρθένα, αφού όλες οι Ελληνίδες κάνουν τις παρθένες -αν και οι περισσότερες κυκλοφορούν με το βρακί στην τσέπη-, ενώ οι Έλληνες ψάχνουν κάποια παρθένα για να την παντρευτούν αν και σε γενικές γραμμές προτιμάνε τα ξέκωλα.

Η Παναγία έχει πάρα πολλά ονόματα -λες και ήταν πράκτορας που σε κάθε αποστολή άλλαζε όνομα ή γυναίκα που εκδιδόταν επί χρήμασι-, ενώ σε κάθε ευκαιρία προστίθενται και νέα ονόματα.

Σήμερα κυριαρχεί η Παναγιά η Χρεοκοπομαχούσα που παλεύει μόνη της με την Τρόικα και τις αγορές, ενώ την ακολουθεί η Παναγιά η Χρυσαυγίτισσα που ξεπαστρεύει μετανάστες.

Ξεχωριστή θέση στις καρδιές των πιστών έχει η Παναγιά της Τήνου, αφού οι πιστοί πάνε πρώτα και κάνουν τα αίσχη στη Μύκονο, και πετάγονται μετά στην Τήνο να ανάψουν μια λαμπάδα στην Παναγία για να κάνει τα στραβά μάτια.

Στην Τήνο -εκτός από τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου- έχουμε και την επέτειο του τορπιλισμού της Έλλης από τους Ιταλούς, αφού η Παναγία δεν ήθελε να σώσει την «Έλλη», επειδή ήξερε πως μετά θα την λέγαμε Παναγιά η Τορπιλοδιώχτρα.

Στην Πάρο υπάρχει η εκκλησία της Παναγιάς της Εκατονταπυλιανής -που την λένε και «Καταπολιανή»-, η οποία, σύμφωνα με την παράδοση, έχει 99 φανερές πόρτες, ενώ η 100στή πόρτα είναι κλειστή και αόρατη και θα φανερωθεί και θα ανοίξει όταν οι Έλληνες πάρουν την Πόλη, οπότε καταλαβαίνουμε πως όχι μόνο δεν θα ανοίξει ποτέ αλλά θα κλείσουν και οι άλλες 99 πόρτες επειδή θα χαθεί η Ελλάδα.

Δεν πρέπει να προκαλεί απορίες το γεγονός ότι οι Έλληνες εορτάζουν την Κοίμηση της Θεοτόκου. Είναι επειδή κοιμούνται όρθιοι.

Ο μονόλογος ενός εξουσιαστή

http://anarchypress.wordpress.com/

Επιχειρώντας να σκιαγραφήσουμε τον λόγο ενός σύγχρονου κυρίαρχου, όταν αυτός δε σκοντάφτει πάνω σε κανέναν αντίλογο, φτιάξαμε μια αλληγορία, που θα μπορούσε να αντανακλά τον προκλητικό, κυνικό και χυδαίο τόνο τόσο των ντόπιων, όσο και των εισαγόμενων πολιτικών τεράτων. 

Αφαιρώντας τα ονόματα και τους συγκεκριμένους προσδιορισμούς, ο καθένας θα μπορούσε να κάνει τις δικές του αναγωγές στα γεγονότα που η δική του σκέψη επιθυμεί να φωτίσει. Έτσι, η σχέση με πραγματικά πρόσωπα και γεγονότα δεν είναι μεν συμπτωματική, είναι δε πολυδιάστατη.


                                          

Εμείς εδώ έτσι λειτουργούμε· θα τα μάθεις σιγά-σιγά. Αφού αποφάσισες να συνταχθείς μαζί μας, θα πρέπει να ακολουθήσεις ό,τι ακριβώς κάνουν κι οι υπόλοιποι. Αφ’ ης στιγμής μπεις στην ομάδα, δεν είσαι μόνο μέλος της, αλλά και κομμάτι της, δεν θα πρέπει να διαφέρεις απ’ τα άλλα μέλη. Όπως σε ένα ανθρώπινο σώμα. Κάποιοι, που εντάχθηκαν νωρίτερα, που ίδρυσαν κιόλας την ένωση αυτή, είναι το κεφάλι. Κάποιοι άλλοι ο κορμός. Εσύ είσαι απ’ τα τελευταία μέλη, γι’ αυτό ας πούμε ότι είσαι τα πόδια. Μη νομίσεις όμως ότι η θέση σου είναι λιγότερο σημαντική. Αν το κεφάλι δίνει εντολή στο σώμα να προχωρήσει κι αυτό πεισμώνει και μένει ακίνητο, τότε υπάρχει σημαντικό πρόβλημα.


Γι αυτό, ερχόμαστε· να εντοπίσουμε την αιτία του προβλήματος. Πρέπει το σώμα να κινηθεί, να μετατοπίσει τη θέση του, κι εσύ καθυστερείς. Είναι σημαντικό όλα να γίνουν τώρα. Και μη φοβάσαι· ακόμη είσαι στη μετάβαση κι όλα σου φαίνονται δύσκολα. Όμως, θα μάθεις. Δε θα συνηθίσεις απλώς, αλλά θα φτάσεις σε σημείο να μη θυμάσαι πώς ήταν να ζεις χωρίς εμάς. Τώρα νομίζεις ότι είσαι ένα πόδι που μπορεί να περπατά μόνο του. Όμως όχι. Αυτό δεν γίνεται. Δεν υπάρχει πια για σένα επιστροφή.

Μην το βλέπεις αυτό, όμως, ως πρόβλημα. Η ένταξη ενοποιεί τα πράγματα. Κι αν οι δυνάμεις μας ενωθούν, τότε είμαστε πιο δυνατοί. Μπορούμε να κατακτήσουμε και τον κόσμο ολόκληρο, που λέει ο λόγος. Αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε. Δεν έχεις πια λόγο να ανησυχείς. Άστο πάνω μας. Εμείς ξέρουμε· θα τα κανονίσουμε όλα. Θα είμαστε επόπτες στα πάντα και θα τα βάλουμε σε μια τάξη. Έχεις ακόμη ένα μεγάλο μπέρδεμα μέσα σου. Θα λυθεί με τον καιρό, θα δεις.

Θα σου μάθουμε σιγά-σιγά τι είναι εκπαίδευση, φυλακή, χρέος, πληρωμή, οικονομία, διατροφή, τι είναι σχέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο και το περιβάλλον. Θα μάθεις πως είναι καλύτερο να λύνεις τις διαφορές σου με τη πολιτική οδό κι όχι με συγκρούσεις. Στο τέλος, θα είσαι πια κάτι άλλο∙ το καινούριο μέλος που οραματιζόμαστε. Και βέβαια, αυτό δε θα είναι καθόλου για κακό σου. Εμείς τιμούμε τα μέλη μας: θα φοράς τα καλύτερα παντελόνια, τις πιο ωραίες κάλτσες, τα πιο εντυπωσιακά παπούτσια. Αναπαυτικά και βολικά. Ούτε θα καταλαβαίνεις ότι θα τα φοράς. Δε θα νιώθεις μοναξιά. Θα σε έχουμε πείσει πως είμαστε το ίδιο. Ωστόσο γνωρίζεις καλά πως στην πολιτική δεν χωρούν αμοιβαιότητες.

Ήδη θ’ αρχίσεις σε λίγο να νιώθεις καλύτερα. Θα είναι σα να πήρες ένα χάπι που έσβησε όλο το παρελθόν της μιζέριας, της γκρίνιας, της φτώχιας, της ακαταστασίας, του χάους. Σίγουρα, βέβαια, οι ανόητοι δε θα προχωρήσουν. Δε θα περάσουν στην επόμενη φάση. Θα είναι αυτοί που θα αποτύχουν, αφού δεν κατάφεραν να μάθουν καλά το μάθημά τους. Είμαστε το μέλλον, είμαστε αυτοί που κοιτούν μπροστά χωρίς αναστολές, μπορούμε εύκολα ν’ αλλάζουμε πρόσωπο και όνομα και καλά θα κάνουμε να βιαστούμε∙ δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας. Ο υπόλοιπος κόσμος δε μας περιμένει πια να τον κατακτήσουμε. Χρειάζεται δουλειά, πολλή δουλειά. Κι είμαστε ακόμη στην αρχή, περιμένοντας να προχωρήσουμε.

σύντροφοι για την Αναρχική απελευθερωτική δράση

Το «μπουρδέλο» της… ανάπτυξης τους

http://www.imerodromos.gr/bordello/

bordello




























































 
Στην «αξιοποίηση» της πορνείας και του εμπορίου ναρκωτικών και όπλων στρέφεται η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπίσει τα χρόνια οικονομικά της προβλήματα που οξύνονται από την καπιταλιστική κρίση!

Σε μια προσπάθεια να εξωραΐσει την κατάσταση καταφεύγει στην τεχνητή διόγκωση του ΑΕΠ συνυπολογίζοντας σ΄ αυτό, έσοδα από την άσκηση της πορνείας, το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών, αλλά και από δαπάνες για την έρευνα και την ανάπτυξη.

Επί της ουσίας πρόκειται για λογιστική αλχημεία, η οποία νομιμοποιείται με την Οδηγία για το Νέο Ευρωπαϊκό Σύστημα Εθνικών και Περιφερειακών Λογαριασμών της Ε.Ε (ESVG). Με αυτό τον τρόπο το ΑΕΠ της κάθε χώρας μέλους θα εμφανίζεται αυξημένο, σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα, και έτσι θα μειώνεται το δημόσιο χρέος, ως ποσοστό του ΑΕΠ…

Με δύο λόγια πρόκειται για μια «νόμιμη» απάτη με στόχο, την τεχνητή και όχι πραγματική, μείωση του δημόσιου χρέους, το οποίο αποτελεί το μεγάλο πονοκέφαλο για όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, της επίσημης στατιστικής υπηρεσίας των Βρυξελλών, το δημόσιο χρέος στις χώρες μέλη της Ευρωζώνης ξεπερνά το 94% του ΑΕΠ.

Υπολογίζεται ότι από την εφαρμογή της Οδηγίας, την ένταξη δηλαδή της πορνείας και του εμπορίου όπλων και ναρκωτικών στο ΑΕΠ, θα προκύψει μια μείωση του δημόσιου χρέους κατά 2,3%. H Οδηγία πρέπει να εφαρμοστεί απ΄ όλα τα κράτη μέλη το Σεπτέμβριο.

Σε τέτοιου είδους στοιχεία στηρίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση τις εκτιμήσεις της για «ανάπτυξη» της οικονομίας. Εκτιμήσεις για εσωτερική κατανάλωση, προκειμένου να πεισθούν οι εργαζόμενοι ότι από αυτή την ανάπτυξη θα προκύψει και κάποιο όφελος για αυτούς.

Για λόγους ιστορικούς και μόνο αναφέρουμε ότι παρόμοια προσπάθεια, για την τεχνητή αύξηση του ΑΕΠ, με την «αξιοποίηση» της πορνείας, του εμπορίου όπλων και ναρκωτικών, αλλά και της παραοικονομίας, έγινε στην Ελλάδα το 2006. Η τότε κυβέρνηση της ΝΔ με αυτή τη μεθόδευση παρουσίασε το ΑΕΠ της χώρας κατά 25% μεγαλύτερο!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρενέβη τότε και μετά βδελυγμίας απέρριψε τη λογιστική αλχημεία της ελληνικής κυβέρνησης. Σήμερα έρχεται η ίδια να νομιμοποιήσει ότι πριν από 8 χρόνια θεωρούσε παράνομο και ανήθικο. 
Ας το έχουμε υπόψη για κατανοήσουμε πως δημιουργείται το «δίκαιο» και ο νόμος που το κατοχυρώνει.