Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Nikos Chatzime live

Nikos Chatzime   
live @ http://www.rhesusgr.com/ 9 -12

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου .......«ξεπούλημα» στο όνομα του κέρδους.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρόσφατα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου κάνουν λόγο για επιχειρηματικά σχέδια ξένων επενδυτών που μεταξύ άλλων αναφέρονται στην «αξιοποίηση» του Μύρτου στην Κεφαλονιά.

Η περιοχή του Κόλπου του Μύρτου προστατεύεται τόσο για τα χερσαία όσο και για τα παραθαλάσσια τμήματα ως Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου με ελάχιστες επιτρεπόμενες χρήσεις, από το Δίκτυο NATURA 2000 και από το δασικό νόμο. Η οποιαδήποτε τροποποίηση του θεσμικού αυτού πλαισίου θα συντελέσει σε έγκλημα κατά του περιβάλλοντος και του φυσικού μας πλούτου.

Η πολυβραβευμένη διεθνώς παραλία του Μύρτου δεν είναι απλά μία ακόμη προστατευόμενη περιοχή, είναι το σήμα κατατεθέν του νησιού μας, αλλά και της χώρα μας διεθνώς. Είναι αυτό που γνωρίζουν από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης οι επισκέπτες μας και ψάχνουν να δουν όταν καταφτάνουν.

Μπορούμε να μιλάμε για οποιαδήποτε τέτοια επένδυση στο νησί, που στο όνομα του πρόσκαιρου κέρδους υποβαθμίζει για πάντα το πασίγνωστο σ όλο τον κόσμο αξιοθέατο μας;

Μετά την Οξειά, το Τραπεζάκι και τα «υπαλληλικά», ανοίγει η όρεξη για fast track μπίζνες στον τομέα του Τουρισμού, από ξένους επενδυτές, που προσκαλούνται από το ΤΑΙΠΕΔ για την αγορά γης σε περιοχές «φιλέτα». Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο εφιαλτική για το περιβάλλον και τον τόπο από τις διατάξεις της προωθούμενης αυτές τις μέρες τροποποίησης του Ειδικού Χωροταξικού για τον Τουρισμό! Δεν είναι τυχαία λοιπόν η επιλογή του Μύρτου για «ξεπούλημα» στο όνομα του κέρδους του επενδυτή με μοναδικό αντιστάθμισμα για την κοινωνία μας την καταστροφή.

Καλούμε το σύνολο της κοινωνίας του νησιού μας να αντισταθεί στη νέα λαίλαπα που προετοιμάζει η τρικομματική κυβέρνηση στο όνομα της περιβόητης ανάπτυξης. 


Aθήνα, 7-6-2013
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου   Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης