Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Βασικά, της πουτάνας!!

http://politikokoraki.blogspot.gr/

 

Μεγίστη πουτάνα ο κύριος Μπαλτάκος.
(πουτάνα υπό την έννοια της...μεγαλωσύνης!!).

Αποφάσισε να σώσει/προστατέψει την πολιτική του
παράταξη, χωρίς να του ζητηθεί από κανέναν!!

Εθνική πουτάνα ο κύριος Μπαλτάκος.
(πουτάνα υπό την έννοια της...δωρεάν προσφοράς
κορμιού και υπηρεσιών!!).
Αποφάσισε να σώσει τη χώρα μας, χωρίς να του ζητηθεί
από κανέναν!!

Παντέρμη πουτάνα ο κύριος Μπαλτάκος.
(πουτάνα υπό την έννοια της...μοναδικότητας!!).
Αποφάσισε να σώσει την παράταξή του και τη χώρα μας,
μόνος του!!

Αθυρόστομη πουτάνα ο κύριος Μπαλτάκος.
(πουτάνα υπό την έννοια της...αυτοθυσίας!!).
Αποκαλεί τον πρωθυπουργεύοντα "πούστη",
θυσιάζοντας φιλία και πολιτική καριέρα!!

Δηλωμένη πουτάνα ο κύριος Μπαλτάκος.
(πουτάνα υπό την έννοια της...κομμουνιστοφαγίας!!).
Είμαι αντικομμουνιστής περηφανεύτηκε προ εβδομάδας.
 ...........................

Σ΄αυτό το μπουρδέλο διαβιούμε ησύχως.
Με τις πουτάνες του, τη τσατσά
και τους πελάτες !!


Αγιογραφία .....(και όμως μυρίζει.........)


               
                    

(και όμως μυρίζει.........)

Πέμπτη 03.04.14
new  «Και όμως γυρίζει..»
http://kefalonianews.gr/wp-content/uploads/2014/03/kalafatis-644x325.jpg 
                                                                          - 
 

«Και όμως γυρίζει..»
.είχε ψιθυριστεί κάποτε.
Η φράση αυτή απέμεινε μέχρι τις μέρες μας ως σύμβολο της δύναμης της γνώσης και της επιστήμης (κυρίως), αλλά και (μεταξύ άλλων πολλών) ως σύμβολο αντίστασης ή/και ανατροπής σε διαφόρους τομείς.
Σήμερα σε μια «δύσκολη» περίοδο, εν μέσω μιας τεράστιας και γενικευμένης κρίσης (κυρίως θεσμών και αξιών και κατόπιν κοινωνική και οικονομική, κατά την άποψή μου), η φράση αυτή τελευταία ψιθυρίζεται ολοένα και περισσότερο από Κεφαλονίτες. Και ψιθυρίζεται όχι για κάτι γενικότερο (πχ επειδή θεωρούν πως «γυρίζει» το κλίμα στη χώρα). Ψιθυρίζεται με αφορμή τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Μη αναμενόμενο, αλλά ισχύει!
Οι Κεφαλονίτες προφανώς θεωρούν ή/και ελπίζουν πως η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στην κρίση που βιώνουν.
Αφορμή των ψιθύρων και των ελπίδων αυτών είναι, όσο και αν φαίνεται περίεργο, μια εκ πρώτης όψεως απλή ανακοίνωση καθόδου στις εκλογές ενός υποψηφίου Δημάρχου.
Φυσικά αναφέρομαι στην ανακοίνωση του Αλέκου Καλαφάτη.
«Και όμως γυρίζει» ψιθυρίστηκε, ακόμα και την ίδια μέρα της ανακοίνωσης, παρόλο που ο χρόνος για τις εκλογές ήταν μόνο 2 μήνες.
«Και όμως γυρίζει» ψιθυρίστηκε πρώτα από όλα από ανθρώπους που έψαχναν «αποκούμπι», που περίμεναν μια αφορμή για να ενεργοποιηθούν-να ασχοληθούν και να αλλάξουν τα δημοτικά πεπραγμένα.
«Και όμως γυρίζει» ψιθυρίστηκε στη συνέχεια από ανθρώπους που παρά τις δυσκολίες θέλουν ακόμα να «παλέψουν», αλλά δεν τέμνονταν πουθενά με τις υπάρχουσες υποψηφιότητες.
Φυσικά, «και όμως γυρίζει» ψιθυρίστηκε από ανθρώπους που αναγνωρίζουν πως όσα και να του καταμαρτυρήσουν, «ο Καλαφάτης ως Δήμαρχος άφησε και 10 έργα πίσω του» (κάποια πρωτοποριακά για την εποχή, πχ ΒΙΠΕ, Διαδημοτική).
«Και όμως γυρίζει» ψιθυρίστηκε και από ανθρώπους που κριτικά λένε πως ίσως να έπρεπε να είχε φτιάξει ακόμα περισσότερα ο Καλαφάτης, αλλά αναγνωρίζουν πως παρέδωσε πλεονασματικό Δήμο.
«Και όμως γυρίζει» ψιθυρίστηκε από πρώην αντιπάλους, που έχουν όμως να λένε πως «με τον Καλαφάτη οι όποιες διαφορές ήταν σε πολιτικό επίπεδο» και πως «υπήρχε, αμήν τι άλλο, ήθος».
«Και όμως γυρίζει» ψιθυρίστηκε από κόσμο που 2 μήνες πριν της δημοτικές, έβλεπε πάλι «τα ίδια και χειρότερα».
«Και όμως γυρίζει» ψιθυρίζεται και από κάποιους που απλός λένε «μαγκιά του που βγήκε μπροστά και τρέχει να φτιάξει ψηφοδέλτιο 2 μήνες πριν τις εκλογές».
«Και όμως γυρίζει» ψιθυρίζεται από κόσμο που ελπίζει να ενωθούν υπό τον Καλαφάτη «υγιείς δυνάμεις του τόπου».
«Και όμως γυρίζει» ψιθυρίστηκε όμως και από κόσμο που ενώ προσωρινά «ξέπεσε» (αφού προκειμένου ζήσει την οικογένειά του, έφτασε να «παρακαλάει» και να τον «κρατάνε» για ένα κομμάτι ψωμί), θέλει να συνεχίσει να είναι περήφανος.
«Και όμως γυρίζει» λέει κόσμος, βλέποντας και μαθαίνοντας να ενεργοποιούνται ως υποψήφιοι σε όλα τα σημεία της Κεφαλονιάς άνθρωποι με θέληση για προσφορά στον τόπο, που πιθανόν να ήταν στο παρελθόν «απέναντι» από τον Καλαφάτη.
«Και όμως γυρίζει» ψιθυρίζεται ακόμα-ακόμα και «δια της ατόπου απαγωγής», από κόσμο που μπορεί να διαφωνεί με πολλές πρακτικές, ακόμα και με πρόσωπα που ακούγονται για το υπό διαμόρφωση ψηφοδέλτιο κλπ..που όμως σε καμία περίπτωση δε συγκρίνονται με αυτά που βιώνουν σήμερα ή/και προβάλλονται ως εναλλακτικές επιλογές.
«Και όμως γυρίζει» ψιθυρίζεται από ανθρώπους με το επιχείρημα πως -η πολιτική στην τελική είναι θέμα «συγκρίσεων» και «ζυγίσματος»-, στα οποία οι υπόλοιποι υποψήφιοι φαίνονται «ελλιποβαρείς».
«Και όμως γυρίζει» ψιθυρίζεται, απλά με την προσδοκία να φύγουν «οι άλλοι» και τα «εναλλακτικά τους κέντρα».
«Και όμως γυρίζει» ψιθυρίστηκε, λόγω του ότι «ο Καλαφάτης δρα με μαθηματικό ορθολογισμό» (μάλλον λόγω επαγγέλματος υποθέτω; Ο Γαλιλαίος βέβαια γι'αυτό καταδικάστηκε!!!).
«Και όμως γυρίζει» ψιθυρίστηκε, ελπίζοντας στην πολιτιστική επανέναρξη, «αφού ο Καλαφάτης έφτιαξε το θέατρο, τα καλλιτεχνικά συγκροτήματα κλπ».
«Και όμως γυρίζει» ψιθυρίζεται από κόσμο που θεωρεί πως μπορεί να «αναπτυχθεί» το νησί, «αφού ο Καλαφάτης ήταν που έφτιαξε βιολογικό καθαρισμό, παραλία, ΚΤΕΛ, ΒΙΠΕ, λιθόστρωτο κλπ».
«Και όμως γυρίζει» ψιθυρίζεται, ελπίζοντας στην κοινωνική πολιτική-στήριξη του Δήμου, αφού «επί Καλαφάτη ξεκίνησαν τα προγράμματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες, αναβαθμίστηκε το γηροκομείο, τα ΚΑΠΗ κλπ».
«Και όμως γυρίζει» ψιθυρίζεται και για διάφορους άλλους λόγους.
Προσωπικά, οι περισσότεροι από τους προαναφερθέντες λόγους δε με αφορούν, δε με αγγίζουν. Εγώ διατείνομαι πως «Και όμως γυρίζει» εάν ο Καλαφάτης καταφέρει να εμπνεύσει για αυτά που έχει σκοπό να κάνει.
Διατείνομαι πως «Και όμως γυρίζει», όχι μόνο επειδή οι υπόλοιποι είναι «λίγοι» ή «σαθροί», αλλά επειδή το αναμφισβήτητο προσόν του Καλαφάτη είναι πως είναι «πολιτικό ζώον»!
Και ως τέτοιο, μπορεί να φέρει την πολιτική στο προσκήνιο.
«Και όμως γυρίζει» λοιπόν, εφόσον αποδείξει-επιβεβαιώσει την «πολιτική του υπεροπλία»!
Αναμένω λοιπόν και το πρόγραμμά του, ώστε ο ψίθυρος να γίνει φωνή:
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΓΥΡΙΖΕΙ.


Με τιμή
Ο Ορθολογιστής

Μπαλτάκος, ΝΔ και Χρυσή Αυγή: η εκδίκηση της στυμμένης λεμονόκουπας




Παναγιώτης Μαυροειδής
Κατ’ αρχήν, ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Μπαλτάκος;

Ασφαλώς είναι ένας δηλωμένος και παθιασμένος αντικομουνιστής κατά δική του δήλωση. Μα  και αρχαιοπρεπής ακροδεξιός  με πλούσιο συγγραφικό έργο. Τα βιβλία  του ‘’είναι από τα καλύτερα’’  κατά τον γνωστό τηλε-βιβλιοπώλη Άδωνη.
Όμως ο εν λόγω κύριος δεν είναι ένα συνηθισμένο γραφικό περιθωριακό πρόσωπο. Ήταν έως τώρα στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, με άλλα λόγια δημόσιο πρόσωπο της απολύτου και πρώτης εμπιστοσύνης του  Πρωθυπουργού.
Έχοντας λοιπόν κατά νου αυτή ακριβώς την ιδιότητα, ας διαβάσουμε με τον τρόπο που πρέπει τον περιβόητο ηχογραφημένο διάλογό του με τον φασίστα Κασιδιάρη.
Πως μιλάει ο Μπαλτάκος;
 Ο έμπιστος του Σαμαρά, μιλάει από καρδιάς,  με μια ηγετική φιγούρα των ναζιστών. Μιλάει εντελώς ανοιχτά, με απόλυτη εμπιστοσύνη, χωρίς ίχνος επιφύλαξης, συγκράτησης ή περιφρούρησης.  Απαιτείται, υψηλό επίπεδο  πολιτικής αλλά και ψυχολογικής ταύτισης, οικοδομημένο σε βαθύτερες σχέσεις και αυτό είναι ολοφάνερο.
Πότε γίνεται η συζήτηση αυτή;
Όχι σε μια ανέφελη στιγμή, αλλά αφού η Χρυσή Αυγή έχει δολοφονήσει τον Παύλο Φύσσα και η κυβέρνηση θέλοντας και μη αναγκάζεται να ασχοληθεί με όλες τις εγκληματικές και δολοφονικές ενέργειες της ναζιστικής οργάνωσης. Δεν είναι δηλαδή η περίπτωση του χειροφιλήματος του Μιχαλολιάκου στην Μπακογιάννη, αλλά μια στάση σαφώς πολιτική και όχι εύκολη ή επιπόλαιη.
Πού γίνεται η συζήτηση;
Όλα γίνονται μέσα στη Βουλή, πράγμα που προδίδει μια απίστευτη άνεση και σιγουριά για αυτή την πολιτική σχέση, που δεν έχει ανάγκη από κρυψώνες και άλλα τέτοια. Αντίθετα, διαμείβεται μέσα στο ‘’ναό’’ της δημοκρατίας.
Τι λέει ο Μπαλτάκος;
Ότι ‘’δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος της Χρυσής Αυγής’’ και ότι όλα είναι μια σκευωρία σε βάρος της για να μη κόψει ψήφους από το Σαμαρά. Δεν ξέρουμε αν στα κομμένα τμήματα του βίντεο ακούγεται ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης να βεβαιώνει  πως ο Παύλος Φύσσας σκότωσε τον εαυτό του….
Ας δούμε τώρα τα πράγματα από την πλευρά του Κασιδιάρη.
Με ποιόν, συνομιλεί ο Κασιδιάρης;
Δε μιλάει με το δεξιό του χωριού του, αλλά κάνει κανονική πολιτική συναλλαγή, με κορυφαίο εκπρόσωπο της κυβέρνησης, μέσα στο πολιτικό του γραφείο. Κατά τα άλλα αντι-συστημική δύναμη.
Τι ζητάει από τον Μπαλτάκο;
Ο Κασιδιάρης δεν κάνει ούτε παράπονο, ούτε σχολιάζει γενικά. Απαιτεί πολιτική παρέμβαση από τον Μπαλτάκο στο δικαστικό σύστημα, ώστε να τη γλυτώσει ο ίδιος και  οι Χρυσαυγίτες δολοφόνοι.
Κάτι μας δείχνουν τα παραπάνω  για τη σχέση της δήθεν αντισυστημική φασιστική Χρυσής Αυγής με το δήθεν αντίπαλο ‘’συνταγματικό’’ αντίπαλο δέος και ειδικά τη ΝΔ.Δεν πρόκειται ασφαλώς  για σχέση ταύτισης, αλλά δεν είναι σχέση αλληλο-αποκλεισμού, μα αλληλοσυμπλήρωσης σε υψηλό επίπεδο.
Ωστόσο, θα πει κάποιος, ο Κασιδιάρης  κάρφωσε άγρια. Και τον Μπαλτάκο, και το Σαμαρά και την κυβέρνηση.
Είχε προειδοποιήσει σαφώς πριν λίγες μέρες όταν αποκάλυψε ότι ο οδηγός/φρουρός του αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Τραγάκη (ΝΔ), φωτογραφιζόταν δημόσια να χαιρετά ναζιστικά σε συγκέντρωση της ΧΑ.
Τώρα προχώρησε ακόμη παρά πέρα και θα υπάρξει και άλλη κλιμάκωση. Αυτό που  θέλει να  πει η ναζιστική οργάνωση είναι τούτο: «Ακούστε κύριοι, ‘’μαζί τα κάναμε’’. Μην κάνετε τον αδιάφορο, μην μας αδειάζετε, δε θα δεχτούμε το ρόλο της στυμμένης λεμονόκουπας. Θα σας πάρουμε μαζί μας στον γκρεμό αν μας σπρώξετε παρακάτω’’.
Τα πρόβλημα της ΝΔ είναι πολύ σοβαρό. Δεν χρειάζεται, ούτε υπάρχει λόγος να αναζητήσει κανείς βίντεο μυστικών κοινών συσκέψεων αμοιβαίου πολιτικού συντονισμού με τους φασίστες. Δε θα βρεθούν. Πολιτικός και ιδεολογικός είναι ο δεσμός και έχει οικοδομηθεί δημόσια και με κοινωνικούς όρους.
Ας τον δούμε λίγο:
Η Χρυσή Αυγή έχει βοηθήσει απίστευτα το σύστημα και τα συστημικά κόμματα αυτή τη μαύρη πενταετία.
Με το να μεταστρέφει την οργή όχι προς την αστική αντεργατική πολιτική, αλλά προς τους πολιτικούς ως πρόσωπα, άντε ως κόμματα.
Με το να σπρώχνει τη δυσαρέσκεια, όχι προς τον ταξικό αντίπαλο και  το κεφάλαιο που αναβαθμίζει τη θέση του επί πτωμάτων, αλλά μεταξύ των εργαζομένων: Ο άνεργος να μισεί τον εργαζόμενο. Ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα να λοιδορεί τον δημόσιο υπάλληλο. Και όλοι μαζί, οι έλληνες φτωχοί, εργαζόμενοι και άνεργοι, να καταριούνται τον μετανάστη.
Με το να ‘’δείχνει’’ όχι την καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση και την ΕΕ που σαρώνουν εργατικά δικαιώματα, ελευθερία και λαϊκή κυριαρχία, αλλά τους ‘’Εβραίους’’, τους ‘’ξένους’’ γενικά,  ή τη Μέρκελ ειδικά.
Η κυβέρνηση από τη μεριά της, οργώνει και λιπαίνει την  κοινωνική συνείδηση για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής.
Αυτή έθεσε την ακροδεξιά, ρατσιστική ατζέντα. Ο Σαμαράς πρωτομίλησε για ‘’επανα-κατάληψη των πόλεων’’. Αυτός είπε ότι ‘’έχουμε τόσους άνεργους, όσους και μετανάστες’’. Ο Μεϊμαράκης είπε μόλις προχτές, με αφορμή  την απαγόρευση των διαδηλώσεων ενάντια στη σύνοδο του σύνοδο του ECOFIN ‘’όχι, δε θα κάνει κουμάντο το πεζοδρόμιο’’. Η κυβέρνηση απαγόρευσε όλες τις απεργίες και έπνιξε στα χημικά όποιον αντιστέκεται.
Η Χρυσή Αυγή έλυνε ως τώρα ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα για την κυβέρνηση, αλλά και για κάθε στυγνό εργοδότη, παθιασμένο συντηρητικό ή δουλοπρεπή δημοσιογράφο: Μπορούσε αυτή να πει ελεύθερα και ανοιχτά ότι σκέφτονταν και  ποθούσαν οι ίδιοι, αλλά τους στένευε το λαρύγγι ο κοινοβουλευτικός μανδύας.
Αλλά, από την άλλη, η Χρυσή Αυγή, δημιούργησε  και ένα πρόβλημα: Η ακροδεξιά ρητορική της κυβέρνησης, μέσα στην κοινωνική καταστροφή, την κυβερνητική αποτυχία και την πλήρη ανυποληψία, ναι μεν είχε αποτελέσματα στη δηλητηρίαση των συνειδήσεων, οδηγούσε όμως  το εκλογικό σακούλι της ΧΑ να φουσκώνει επικίνδυνα. Ανοίγοντας στους φασίστες ορέξεις πρωτοφανείς, για ηγεμονία και πρωτοκαθεδρία στον δεξιό χώρο.
Εκεί ήταν που χάλασαν τα πράγματα και ο βρωμερός γάμος αστισμού και φασισμού. Όχι αυθόρμητα. Ο Παύλος Φύσσας, του έλαχε η μοίρα, πληρώνοντας με τη ζωή του, φανέρωσε το απόστημα. Η δολοφονία του, όπως και γενικά η αντιφασιστική δράση,  επιτάχυνε τα πράγματα.
Η ΝΔ δεν φιλοτιμήθηκε ποτέ να εξαρθρώσει τη Χρυσή Αυγή. Απλά θέλησε να την ελέγξει. Τον φασισμό δεν πρόκειται να τον τσακίσει το αστικό κράτος. Μόνο οι εργαζόμενοι μπορούν να το κάνουν αυτό, αν δεν στοχεύσουν μόνο τις στυμμένες λεμονόκουπες, αλλά γενικά τον αστικό βόρβορο που ζέχνει αδικία, εκμετάλλευση, κυνισμό και υποκρισία.

Ανθ' "ημών" Μπαλτάκος (και οι "καταλληλότεροι")

http://www.ithacanet.gr/

Ο κ. Μπαλτάκος έγινε "διάσημος", πριν λίγες μέρες, δηλώνοντας :"Ασφαλώς και είμαι αντικομμουνιστής, έτσι γεννήθηκα και έτσι θα πεθάνω".
Η ουσία της "χαλαρής" συζήτησης είναι ίδιον δικτατορικών καθεστώτων:
Ο Μπαλτάκος ομολογεί ξεκάθαρα ότι όλα αυτά είναι μεθόδευση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά γιατί «φοβάται για τον εαυτό του» και επειδή η Χρυσή Αυγή «του κόβει απ' το να έχει προβάδισμα απ' το ΣΥΡΙΖΑ».
 Ο αμοραλισμός της αυταρχικής εξουσίας σε όλο της το μεγαλείο. Αμοραλισμός= η θεώρηση κατά την οποία υποστηρίζεται ότι δεν υφίστανται ηθικές αξίες με καθολική, ενιαία, παγκόσμια αναγνωρισμένη ισχύ, ότι οι ηθικοί κανόνες αναιρούνται ή και απορρίπτονται βάσει κριτικής και ότι οι ηθικές αντιλήψεις τροποποιούνται κατά τόπο και χρόνο.
(Εμείς, τότε, κρατήσαμε αποστάσεις, ρωτώντας:Τόσο καιρό, μόνο ψέματα λένε. Τώρα, γιατί πρέπει να τους πιστέψω;)

Η επικαιρότητα συμπληρώνεται με την αποκάλυψη ότι η "μελέτη ΟΟΣΑ" που η κυβέρνηση επικαλέστηκε για να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο ήταν "μελέτη ΙΟΒΕ", ενός οργανισμού φίλων της κυβέρνησης. Το γάλα, το φαρμακείο, το περίπτερο, οι μετοχές του ΤΧΣ και όλα τα άλλα αναγκαία άρθρα νόμου για να πάρουμε τη δόση μας δεν ήταν και τόσο αναγκαία.

Το ΤΑΙΠΕΔ παραδίδει το αεροδρόμιο του Ελληνικού στον κ. Λάτση της πληρωμένης από τον ελληνικό λαό  Εurobank . "Διαγωνισμός" με έναν διαγωνιζόμενο. (Κάπως έτσι θα πουληθεί και το δικό μας).
Η Lamda είναι μία ακόμα ζημιογόνος εταιρεία.

Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ είναι η Τράπεζα Πειραιώς. Η Τράπεζα Πειραιώς ως χρηματοπιστωτικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, μαζί με τη Citigroup δήλωσε ότι είναι συμφέρουσα η προσφορά του Λάτση.
Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει.

- Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία καλείται η οικογένεια του θύματος να καταθέσει!

- Οι Έλληνες ο φτωχότερος λαός της  Ε.Ε.(σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής). Μεγάλη επιτυχία, η οποία, βεβαίως, συνοδεύεται με έξοδο στις αγορές και τον ερχομό Ανάπτυξης και Ευημερίας.

- Στη χώρα των εκατομμυρίων ανασφάλιστωνο Άδωνις νοσηλεύει σε μονόκλινο δωμάτιο τον αδελφό του, ως άπορο! Ο συμπολίτης κ. Σπύρος Αμπατιέλος, ως ανασφάλιστος, χρεώθηκε με 300 ευρώ και κάτι, για νοσηλεία μίας ώρας.

Οι Μελισσανίδης - Καρράς, μετά από 20 χρόνια, "τιμωρούνται" με 5 έτη φυλάκιση για λαθρεμπόριο. Η ποινή είναι εξαγοράσιμη με 20 ευρώ την ημέρα. Δηλ. καθάρισαν με  36,500 ευρώ. Και ο ΟΠΑΠ δικός τους.

Αν δεν είναι χούντα αυτό, τότε, τι είναι;
Αντί για την κυβέρνηση, παραιτήθηκε ο κ. Μπαλτάκος.

ΥΓ: Αντ' αυτών, στην Κεφαλονιά, στην Περιφέρεια και σ' όλη την Ελλάδα, θέλουν να κυβερνήσουν οι στυλοβάτες τους. Για τη σύσταση τοπικών και περιφερειακών κυβερνήσεων, υπάκουων και σιωπηλών. Για να μπορεί το ΤΑΙΠΕΔ να πουλά, λιμάνια, αεροδρόμια και γη, ανενόχλητο. Για να δώσουμε γη, ύδωρ και ζωές σε πετρελαιάδες και ευρωπαίες εταιρείες, με αντάλλαγμα χάντρες και καθρεφτάκια.
Για να συμβεί αυτό πρέπει, πρώτα, να ξεχάσουμε ποιοι είναι, τι έκαμαν και τι υπηρετούν, ύστερα, να ξεχάσουμε την κατάσταση μέσα στην οποία ζούμε και, τέλος, να ξεχάσουμε ποιοι φταίνε για τα χάλια μας. Με μοναδικό "επιχείρημα": Η αυτοδιοίκηση δεν έχει σχέση με αυτά. (Είναι "υπεράνω" και πέραν του κόσμου τούτου).
Πολιτικές της Λήθης και του Φαίνεσθαι και ποτέ του Είναι.
Η "σιωπή των αμνών" είναι η κραυγή των διψασμένων για δικό μας αίμα Λύκων.

"Χρωστάμε σ' όσους ήρθαν, πέρασαν, θα 'ρθούν, θα περάσουν. Κριτές, θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί". ( Κωστής Παλαμάς ).

(στις εικόνες: Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)

Η Χρυσή αυγή του Σαμαρά




                                        


Τα πράγματα είναι απλά αλλά δεν γίνονται απλούστερα. Ο Τάκης Μπαλτάκος, «εκ γενετής αντικομουνιστής» σύμφωνα με πολύ πρόσφατη δήλωσή του, γραμματέας της κυβέρνησης, φίλος και εξ απορρήτων του Σαμαρά, καθισμένος στον αναπαυτικό καναπέ, συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη, τον οποίο η κυβέρνηση διώκει ποινικά και πολιτικά ως ναζί. Το ύφος της συνομιλίας τους, ξεπερνά την απλή ανθρώπινη οικειότητα, εκφράζοντας μια ιδεολογική και πολιτική οικειότητα και ταύτιση. 

Εν ολίγοις, συνομιλούν ως μέλη του ίδιου πολιτικού χώρου, που συναντήθηκαν να λήξουν μια παρεξήγηση και μια εσωκομματική διαφορά. Ο Κασιδιάρης θιγμένος με όσα έχουν γίνει μετά το θάνατο του Παύλου Φύσσα, δηλαδή τις προφυλακίσεις μελών της Χρυσής Αυγής και τις έρευνες, απαιτεί εξηγήσεις από τον Τάκη Μπαλτάκο. Και αυτός τις δίνει, απολογούμενος για κινήσεις του Σαμαρά που θεωρεί άστοχες, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο (είτε επειδή το πιστεύει και πονά, είτε για να δικαιολογηθεί) να αποκαλεί τον πρωθυπουργό της χώρας «πούστη». 

Τι αποκαλύπτει λοιπόν η υποκλοπή της συνομιλίας που μοιραία φέρνει στο μυαλό εκείνο το βίντεο όπου ο ίδιος ο Σαμαράς, προφητικά ίσως αποδίδει ακριβώς τον ίδιο χαρακτηρισμό στο εαυτό του με το αμίμητο «γαμώ το κεφάλι σου μαλάκα».

Η επιχείρηση που ξεκίνησε από την κυβέρνηση, κατά των μελών της Χρυσής Αυγής, δεν σχετίζεται ούτε με το ότι τη θεωρεί εγκληματική οργάνωση, ούτε με το ότι την θεωρεί επιζήμια για τη Δημοκρατία. Σε ερώτηση του Κασιδιάρη «ποιός του τα είπε (του Σαμαρά) να τα κάνει όλα αυτά», ο Μπαλτάκος απαντά «πρώτα απ όλα φοβάται για τον εαυτό του. Επειδή εσείς τον κόβετε από το να έχει προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ειλικρινής και απλή δήλωση που δεν γίνεται απλούστερη και που δεν κάνει κάποιος σε αυτόν που θεωρεί πολιτικό εχθρό και πολύ περισσότερο εχθρό της Δημοκρατίας. Αυτά που έγιναν είχαν στόχο το προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μπαλτάκος μιλάει με τον Κασιδιάρη στη βάση πως όλα αυτά που συνέβησαν σε δικαστικό επίπεδο, είχαν τη φυσικότητα των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη. Αποκαλύπτει στον Κασιδιάρη πως ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, πίεσαν την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, να οδηγήσει στη φυλακή τα μέλη της Χρυσής Αυγής για να ευνοηθεί πολιτικά ο Σαμαράς. Ρωτάει ο Κασιδιάρης «Πώς τα έκανε αυτά τα αίσχη με τον Βουρλιώτη και με το στήσιμο αυτού του πορίσματος;»” και απαντάει ο Μπαλτάκος «την πείσανε ότι είναι παγανιστές, ειδωλολάτρες, ναζί και ότι είναι αντίθετοι με το χριστιανισμό». «Ποιός την έπεισε γι αυτά τα πράγματα» ρωτάει ο Κασιδιάρης και ο Μπαλτάκος απαντά «ο Αθανασίου κι ο Δένδιας».

Η εισαγγελέας τους Αρείου Πάγου η οποία έχει την ίδια καταγωγή με τον Χαράλαμπο Αθανασίου, χαρακτηρίζεται «θεούσα», ιδιότητα στην οποία απευθύνθηκαν για να εξασφαλίσουν διώξεις, και όχι σε στοιχεία.

Η συνομιλία, η οποία δεν είναι η μοναδική απ ό,τι φαίνεται η οποία έχει καταγραφεί, αποτέλεσμα μιας αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ ανθρώπων που υπηρετούν τον ίδιο σκοπό είναι συγκλονιστική αλλά καθόλου αποκαλυπτική, με την έννοια πως απλώς επιβεβαιώνει στοιχεία που ήταν διάχυτα και πολλά από αυτά δημοσιευμένα. Ο Τάκης Μπαλτάκος δεν ήθελε απλώς τη συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή, αλλά ο ίδιος όπως και ο στενός κύκλος του Σαμαρά είναι φορείς απόψεων που λίγο απέχουν από προωθημένες θέσεις της ναζιστικής οργάνωσης. Πολιτικές για τους μετανάστες, επιχειρήσεις δολοφονίας τους που συνοδεύονται από προτροπές του ίδιου του Αρχηγού τις Αστυνομίας, απόψεις στυλ Άδωνη Γεωργιάδη, Θανάση Πλεύρη ή του αναθεωρητή των ευθυνών των ναζί του Β Παγκοσμίου πολέμου Γιάννη Κωτούλα, είναι δανεισμένες από τη Χρυσή Αυγή. Όλα αυτά λέγονταν και γράφονταν.

 Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με απόψεις μελών του κυβερνώντος κόμματος που προκαλούν μεγαλύτερη ανατριχίλα από τις φωτογραφίες του Βορίδη με το τσεκούρι.
Έχουν επίσης γραφτεί και υπονοηθεί διάφορα για τις σχέσεις του υπουργού Χαράλαμπου Αθανασίου με δικαστές και εισαγγελείς, που ξεπερνούν τη δικαιολογημένη οικειότητα που πηγάζει από την επαγγελματική του καταγωγή. Έχουν επίσης γραφτεί πολλά για τη συνήθεια πολλών «επώνυμων» υποδίκων, να επιλέγουν συνεργάτες του δικηγορικού γραφείου του Τάκη Μπαλτάκου για την υπεράσπισή τους. Όλα αυτά μπορεί και να μην είναι βάσιμα, να όμως που έρχονται στην επιφάνεια από τη συζήτηση ενός ναζί με τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου που τον αντιμετωπίζει με φιλικό νάζι.

Το άκρο Σαμαρά δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη Χρυσή Αυγή. Έχει πρόβλημα με το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή του κόβει ποσοστά και του στερεί την εξουσία. Σε όλα αυτά μπορεί βέβαια να συμπληρώσει κάποιος την τρομερή έλλειψη «εσωπαραταξιακής» ηθικής, της ηθικής της πολυκατοικίας που θα έλεγε ο Καρατζαφέρης. Ο ένας βάζει φυλακή αυτόν με τον οποίο συμφωνεί για να ευνοηθεί εκλογικά και ο άλλος τον καταγράφει την ώρα που πίνουν τον καφέ τους στον καναπέ του σαλονιού της πολυκατοικίας.

Φαντάζομαι πως τις επόμενες μέρες ο Μπαλτάκος θα βρει τον τρόπο να πει πως όλα όσα έκανε ήταν από τον πατριωτισμό του, ο Σαμαράς πως δεν ήξερε τίποτα και ο Βενιζέλος πως είναι αντιφασίστας κυβερνώντας με τους Μπαλτάκους. Όπως λέει και η ρωμαϊκή ρήση «η σύγκλητος είναι διεφθαρμένη, αλλά όλοι οι συγκλητικοί είναι τίμιοι».