Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Τα θρασίμια που αντιστέκονται...



Τα παιδιά μας δείχνουν τον δρόμο. Εμείς θα μείνουμε να κοιτάμε το δάχτυλο????
3 retweets2 favorites


Αυτά τα παιδιά,τα παιδιά μας , όπως και όλα τα υπόλοιπα στην πατρίδα μας που σήμερα σήκωσαν ψηλά τη σημαία του αγώνα,δεν είναι θρασίμια.

Δεν είναι θρασίμι και χωρίς αγωγή κανείς νέος που αγωνίζεται μαχητικά για ένα καλύτερο κόσμο.

Έχει την αγωγή της τάξης στην οποία ανήκει,τον πολιτισμό και το ήθος του ανθρώπου που αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις ασταμάτητα για ένα καλύτερο αύριο,αυτά που έδωσαν στους λαούς του κόσμου όλα όσα κερδήθηκαν στα προηγούμενα χρόνια.
Αυτά που ληστεύουν κυβέρνηση,κυβερνητικοί παρατρεχάμενοι,ντόπιοι και ξένοι ταγοί της πιο ανάλγητης εξουσίας,της φτώχειας,της εξαθλίωσης,της ανεργίας,της έλλειψης δικαιωμάτων,των ιμπεριαλιστικών πολέμων...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ , Η ΣΚΕΨΗ , Η ΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΑΣΤΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ
ΤΑ ΘΡΑΣΙΜΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ,ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ


 

Ποιος είναι ο σκοπός της παιδείας;

          

Δείτε τι απάντησε ο νομπελίστας φιλόσοφος/μαθηματικός Μπέρτραντ Ράσελ στο γράμμα ενός μαθητή, που τον προκάλεσε να διατυπώσει την αποψή του για το σκοπό της παιδείας.

Το γράμμα
«... Είμαι ένας ’Αμερικανός μαθητής 18 χρόνων, και πάω στην ένατη τάξη... Σ’ αυτόν τον ανάστατο και ταραγμένο κόσμο, με τα σπέρματα της ανησυχίας παντού γύρω μας, εμείς, ή σημερινή νεολαία, Απευθυνόμαστε σε ανθρώπους σαν κι εσάς για να ζητήσουμε καθοδήγηση και πίστη στα ιδανικά. Το πιο φριχτό όπλο πού πάει να φανεί στον ορίζοντα. της Ανθρωπότητας είναι ή ατομική βόμβα. Αυτό δεν είναι αναπόφευκτο, γιατί είναι στο χέρι μας να χαλιναγωγήσουμε την ατομική ενέργεια για ειρηνικούς σκοπούς κι’ όχι για τον πόλεμο. Γι’ αυτό και πιστεύουμε πώς θα έπρεπε να χαλιναγωγήσουμε τις δημιουργικές μας ικανότητες, με τη βοήθεια μιας μόρφωσης πού να κατευθύνει σε μια ειρηνική και καρποφόρα ζωή... Επειδή εσείς, σαν δάσκαλος, φιλόσοφος, μαθηματικός και κοινωνιολόγος έχετε τόσες εμπειρίες από τον μεταβαλλόμενο κόσμο των τελευταίων πενήντα ετών, κι’ επειδή σταθήκατε ένας άνθρωπος τόσο θαρραλέος και δημιουργικός, ίσως μπορείτε, με μια σύντομη δήλωσή σας, να διατυπώσετε τις απόψεις σας για τον σκοπό της παιδείας...»
bertrand-russell2
Η απάντηση...

26 Μαρτίου 1962
Αγαπητέ Μάρκ Ορφινγκερ
Σ’ ευχαριστώ για τα θαυμάσιο γράμμα σου, πού το διάβασα με πολύ ενδιαφέρον. Λυπάμαι πού δεν μπόρεσα να σου απαντήσω νωρίτερα.
Πιστεύω ότι o κύριος στόχος της παιδείας πρέπει να είναι να σπρώχνει τούς νέους να ερευνούν και να αμφιβάλλουν για όλα τα πράγματα πού θεωρούνται γενικώς αποδεκτά. Εκείνο που έχει σημασία είναι η ανεξαρτησία της σκέψης. Το χειρότερο στην εκπαίδευση είναι η απροθυμία να επιτρέπει στους νέους να θέτουν εν αμφιβάλω τις παραδεδεγμένες απόψεις και τούς ανθρώπους πού κατέχουν την εξουσία. Για να αναφανούν νέες ιδέες, είναι απαραίτητο να ενθαρρύνονται με κάθε τρόπο οι νέοι στο να διαφωνούν ριζικά με τις ηλιθιότητες της εποχής τους. Πολλοί Από τούς ανθρώπους πού θεωρούνται αξιοσέβαστοι, και πολλές από τις ιδέες πού θεωρούνται θεμελιώδεις αποτελούν φραγμούς στις ανθρώπινες επιτεύξεις.
bertrandRussell
Νομίζω ότι το σημαντικότερο δεν είναι να μαθαίνουμε πολλά πράγματα, όσο το να πιστεύουμε με πάθος ότι έχουμε το δικαίωμα να διαφωνούμε και την υποχρέωση να διατυπώνουμε καινούργιες ιδέες. Όπως λες, ο κόσμος είναι ταραγμένος κι ανάστατος. 'Ολόκληρος ό ανθρώπινος πολιτισμός κινδυνεύει άμεσα. Αν πρόκειται να υπάρξει κάποια ελπίδα για τις Ανθρώπινες ζωές, πρέπει όλοι μας να δουλέψουμε για την απαγόρευση αυτών των τρομακτικών όπλων και να σκεφτούμε με ανεξαρτησία για την πολιτική όλων των κυβερνήσεων μας. Αυτές οι κυβερνήσεις προετοιμάζουν μια σφαγή σε ευρύτατη κλίμακα, κι είναι απαραίτητο όλοι μας, νέοι και γέροι, να εμποδίσουμε να πραγματοποιηθεί αυτό το έγκλημα.
Σου στέλνω μερικές δηλώσεις, και θα χαρώ πολύ αν θα έχουν κάποιο ενδιαφέρον για σένα.

Με πολλές ευχές

Ειλικρινά δικός σου Μπέρτραντ Ράσελ
............................................................................................................................................................................................

 ·

ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά της κατάληψης του 1ου λυκείου Χολαργού που πριν λίγο έδιωξαν το συνεργείο του mega φοβούμενοι διαστρεβλώσεις.






















6 retweets2 favorites
 ·



Πορείες κ καταλήψεις κάνουν οι μαθητές αντί να να ασχολούνται με το πως σαν αυριανοί επιχειρηματίες θα μπορούν να απολύουν χωρίς αποζημίωση.

Σάλος με τα δελτία του Τζόκερ, στο γραφείο του Κάρολου Παπούλια


  • 0
     
pap_j-thumb-large

Ούτε τον Ανώτατο Άρχοντα της χώρας δεν άφησε αδιάφορο όπως φαίνεται ο «πυρετός του Τζόκερ» που έχει καταλάβει την τελευταία εβδομάδα ολόκληρη τη χώρα, ύστερα από τα διαδοχικά τζακ ποτ.

Ο Κάρολος Παπούλιας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κληθεί επίσημα στην κλήρωση της Πέμπτης, όπου ως πρώτος πολίτης της χώρας θα τιμήσει με την παρουσία του το γεγονός και θα κληθεί να πατήσει το κουμπί της κληρωτίδας.

Επίσης ο Πρόεδρος, ανάμεσα στα άλλα θέματα που συζήτησε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αντώνη Σαμαρά, κατά τη διάρκεια των διαδοχικών τους συναντήσεων, ήταν και οι τυχεροί αριθμοί. Μάλιστα ζήτησε από τους δύο αρχηγούς, να συμπληρώσουν ένα δελτίο, προκειμένου να διαπιστώσει ποιος από τους δύο βρίσκεται πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Από την Προεδρία της Δημοκρατίας, πάντως, ανακοινώθηκε ότι τα δελτία του Τζόκερ βρέθηκαν εκεί, προκειμένου ο Πρόεδρος να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες τις τελευταίες ημέρες.

Τέλος, έγκυροι πολιτικοί αναλυτές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι, με τον τρόπο αυτό, ο Πρόεδρος θέλησε να στείλει μήνυμα ότι το τζακ ποτ αποτελεί τη μόνη βιώσιμη έξοδο από την κρίση.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)
- See more at: http://arouraios.gr/2014/11/salos-me-ta-deltia-tou-joker/#sthash.Ked5caLT.dpuf

της χούντας τα καμώματα..




Χαρδουβελης:"Δεν θα έχουμε μνημόνιο θα έχουμε μια νέα σχέση με τους δανειστές".Δλδ δεν θα το λέμε "πήδημα" θα το λέμε "γαμήσι".Τέτοια αλλαγή

Η εκλογολογία δεν βοηθάει στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ο ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του δε θέλει τώρα εκλογές. #skaitv 

ορκίστηκε και ο Πλεύρης βουλευτής μετά
την αναχώρηση του Αβραμόπουλου για την Ε.Ε,
πλέον ο ακροδεξιός τομέας της Ν.Δ είναι πλήρης,
τα Φασιστόπουλα θα πάνε με χαρά να δούνε Χίτλερ στο Σινεμά 

samaras-pleuris
03/11/14
Η Νέα Δημοκρατία γέρνει κι άλλο ακροδεξιά

Θάνος Πλεύρης: παιδί από σπίτι

Το πάλαι ποτέ αγαπημένο παιδί του Γιώργου Καρατζαφέρη έρχεται να συναντήσει τους παλιούς συναγωνιστές του στον ΛΑΟΣ Μάκη Βορίδη και Αδωνι Γεωργιάδη, καθώς το πολυσυζητημένο πολιτικό τρίο ξανασμίγει υπό τη σκέπη της παράταξης του Αντώνη Σαμαρά.

Εθνικοσοσιαλισμος
3 retweets8 favorites

Nasia 
Μια εικόνα της έκφρασης των προσώπων Aλεξη-Σαμαρα,αξίζει όσο χίλια έγκριτα ρεπορτάζ.
UnlikeUnlike ·  · 


Γιατί σύνταγμα είναι μόνο ο Μπένυ
ΠΑΣΟΚ: Αντισυνταγματική μεθόδευση η πρόταση Τσίπρα

Πανέτοιμο, το νέο δεκανίκι Σαμαρά... "Καινούργιο" και "άφθαρτο" !!!

"Είμαστε σύμφωνοι ότι οι εκλογές δεν μπορούν να αιφνιδιάζουν την κοινωνία και πολύ περισσότερο την οικονομία. Οι κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού θα πρέπει να είναι σταθεροί. Από την πολιτική αβεβαιότητα οι μόνοι που ωφελούνται είναι αυτοί που τζογάρουν στην αποτυχία της χώρας. Η έναρξη της διαδικασίας Aναθεώρησης του Συντάγματος, ένας δικαιότερος εκλογικός νόμος, μια πατριωτική πρόταση για το χρέος και βέβαια η εκλογή ενός ισχυρού Προέδρου της Δημοκρατίας θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες αυτής της Βουλής πριν διαλυθεί για να πάμε συντεταγμένα σε εκλογές"

προβοκατορας: ...Κι αν ψάξετε να βρείτε μια διαφορά, σ' αυτό το κείμενο, από τις θέσεις...
των ΣαμαροΒενιζέλων, έστω ένα ...κόμα, μια τελεία ή μια οξεία, δεν θα βρείτε... 

Και δεν θα βρείτε, γιατί απλά, είναι σημερινη ανακοίνωση, από το ...Ποτάμι !

Το νέο δεκανίκι Σαμαρά, είναι πανέτοιμο, σε περίπτωση που το παλιότερο (ΠΑΣΟΚΟελιά) σαπίζει και μπορεί ανα πάσα στιγμή, να σπάσει...!


Το site και οι σελίδες του Jo Di σε Facebook και Twitter εξαφανίσθηκαν μετά από αυτή του τη δημοσίευση 


via Jo Di graphics http://www.jodigraphics.net/?p=6411

Κλαίγεται και απειλεί με μηνύσεις ο Χατζηνίκος στο τουίτερ γιατί λέει τον κυνηγάνε οι χρυσαυγίτες (Στέφανος Χίος) και αναδημοσιεύουν αποσπασματικά πράγματα που τον κάνουν να φαίνεται όργανο του Δον Μαρινάκη. Λεπτομέρεια το ότι το απόσπασμα το οποίο και δεν είναι καθόλου "αποσπασματικό" ώστε να παρερμηνευτεί το περιεχόμενό του, είναι απομαγνητοφώνηση των κοριών της ΕΥΠ και είναι στη δικογραφία για τα στημένα στο ποδόσφαιρο.

Τελικά ακόμα και οι κατά γενική ομολογία έξυπνοι-πονηροί δημοσιογράφοι, αν αρχίσουν να προσπαθούν να σώσουν τα άσωστα, αστεία χρυσαυγίτικης νοημοσύνης επιχειρήματα χρησιμοποιούν. Το κακό για το Χατζηνίκο είναι ότι τα δικά του επιχειρήματα δεν απευθύνονται μόνο σε ούγκανα της ΧΑ.

Δεν είναι συνομιλία με τον Δον Μαρινάκη για πολιτικές μηχανοραφίες Χατζηνίκο μας, είναι αρχαιοελληνικός χαιρετισμός!





Ο Jo Di κέρδισε το Τζόκερ

Δεν εξαφανίστηκα Πιτσιρίκο, απλά κέρδισα το Τζόκερ

Καλησπέρα Πιτσιρίκο, Jo Di εδώ. Σου γράφω από το εξωτικό Codrington της νήσου Μαρμπούντα, η οποία μαζί με την Αντίγκουα αποτελούν ένα νησιωτικό κράτος στο Αρχιπέλαγος των Μικρών Αντιλών, εκεί στον Ατλαντικό δίπλα σχεδόν στα Μπαρμπάντος που «φορολογείται» η Ελληνικός Χρυσός ΑΕ.
Δεν εξαφανίστηκα Πιτσιρίκο, απλά κέρδισα το Τζόκερ και ως εκ τούτου απολαμβάνω τα καλά του καπιταλισμού, απαλλαγμένος από την φοβία της κατακραυγής από τον περίγυρό μου.

Η πρώτη μου σκέψη ήταν να πάω στο Άγιο Όρος αλλά πλέον έχει γίνει πιο κοσμικό κι από τη Μύκονο οπότε επέλεξα την ασφάλεια των Αντιλών.
Αύριο θα σου στείλω ένα εισιτήριο να έρθεις να με βρεις να συζητήσουμε από κοντά.
Μέχρι τότε σε φιλώ
Και για να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα: Η εξαφάνιση μου από το διαδίκτυο δεν έχει να κάνει με απειλές από τον Χατζηνικολάου ή τον Μαρινάκη, δεν έχει να κάνει με το μισθό που μου έκοψε η Κουμουνδούρου, δεν έχει να κάνει με το χαρτζιλίκι που σταμάτησε να μου δίνει ο Καμμένος. Έχει να κάνει με προσωπικά ζητήματα που προέκυψαν και που απαιτούν της πλήρους προσοχής μου. Αυτά προς το παρόν.
Καλό βράδυ!
Jo Di
(Αγαπητέ Jo Di, ελπίζω και εύχομαι να πάνε όλα καλά. Θα κατάλαβες -με την ανησυχία που προκάλεσε η σημερινή εξαφάνιση του site σου και των λογαριασμών σου στα social media- πως σε αγαπάνε πολλοί άνθρωποι, οπότε, αν χρειαστείς κάτι, εδώ είμαστε. Σφύριξε ή κάνε ένα κολάζ, και θα τρέξουμε. Θα έρθω στην Μαρμπούντα αλλά όχι αμέσως, γιατί τώρα πρέπει να μαζέψω τις ελιές. Θα έρθω σε λίγες μέρες. Θα σου φέρω και λάδι από το δικό μου, να βάζουμε για αντηλιακό. Φιλιά!)
- See more at: http://left.gr/news/o-jo-di-kerdise-tzoker#sthash.5hYi1DHe.dpuf


Μέχρι εκεί έφτασε ο Σαμαράς....

του Κώστα ΚουφογιώργουΑναρτήθηκε από zeidoron dtsoukas 


"Αναρχό-άπλυτοι ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!!" Σαμπουάν