Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο … .Ιερόσυλοι έκλεψαν τάματα από τον ναό της Παναγίας στην Κεφαλονιά


Ιερόσυλοι έκλεψαν τάματα από τον ναό της Παναγίας στην Κεφαλονιά



Κατέστρεψαν τον συναγερμό και άρπαξαν ότι πολύτιμο βρήκαν
Στο στόχαστρο ληστών μπήκε, ο γνωστός Ναός της Παναγίας στο Μαρκόπουλο της Κεφαλονιάς όπου κάθε χρόνο τον Δεκαπενταύγουστο συντελείται το θαύμα με τα φιδάκια.

Σύμφωνα με το thebest.gr, λίγες μόλις μέρες μετά την λαμπρή πανήγυρη που προσέλκυσε πλήθος πιστών απ’ ολόκληρη τη χώρα, άγνωστοι ιερόσυλοι μπήκαν στον Ναό και έκλεψαν όλα τα τάματα που είχαν αφήσει οι πιστοί στην Παναγία.

Οι ιερόσυλοι φρόντισαν πρώτα να καταστρέψουν τον συναγερμό και έτσι ανενόχλητοι να αρπάξουν ότι πολύτιμο βρήκαν. Έκοψαν με ψαλίδα τα κάγκελα από ένα παράθυρο και μπήκαν στο ναό. Η ενέργεια αυτή έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους του Μαρκόπουλου ενώ πολλοί πιστοί που για τους δικούς τους λόγους αφιέρωσαν στην Παναγία πολύτιμα προσωπικά τους αντικείμενα, προσπαθούν να μάθουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Φοιτητική επανάσταση του κώλου στη Μύκονο με φόντο τις καπότες…


mykonos



“Μυκονόοοοοος”, “πανικοοοοοοοοοοοοός”, “καλοπερνάμε μέρα νύχταααααααααα”, “περνάμε τέλειαααααααααα”, “νύχτα μέρα έξω ποτααααααά”.

Αυτά είναι μερικά από τα επαναστατικά μηνύματα που ακούγονται στο βίντεο του Mykonos live Tv από το φοιτητικό πάρτυ που πραγματοποιήθηκε φέτος το καλοκαίρι στη Μύκονο από ανθρώπους που αύριο μεθαύριο θα αναζητούν εργασία, ασφάλιση, στέγαση, φαγητό, νερό, μισθό και κυρίως ΜΕΛΛΟΝ.

Μια παρατήρηση μόνο. Οι καπότες δε χρειάζονται στους παθητικούς δέκτες…

Κρεμάστε τα κομμούνια!!

http://politikokoraki.blogspot.gr/


       


Αθλια κομμούνια!!
Κυβερνάτε 40 χρόνια!!
Διαποτίσατε θεσμούς με τις αντιλήψεις σας!!
Mοιραστήκατε bonus και οφφίτσια!!
Κονομήσατε μίζες!!
Στήσατε Siemens, Βατοπέδια,Χρηματιστήριο και ομόλογα!!
Τακιμιάσατε με βιομήχανους,εφοπλιστές,καναλάρχες!!

Αθλια κομμούνια!!
Πετσοκόψατε μισθούς,συντάξεις, εφάπαξ!!
Ισοπεδώσατε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα!!
Κατεδαφίζετε το κοινωνικό κράτος!!
Ξεπουλάτε δημόσιες επιχειρήσεις και ελληνική γη!!
Γεμίσατε την Ελλάδα άνεργους και εξαθλιωμένους!!
Παραχωρείτε τη χώρα σε τοκογλύφους!!

Αθλια κομμούνια!!
Και τώρα τί;;
Θα αρπάξετε τα σπίτια των νοικοκυραίων;;
Θα βιάσετε αδερφές και μανάδες;;
Θα στείλετε τα παιδιά σε στρατόπεδα;;
.............................

Με ένα τέτοιο σενάριο γαλουχήθηκαν γενιές και γενιές.
Σήμερα διαπιστώνουμε πια, πως
Αθλιοι και Ξεπουλημένοι πωλητικοί του Συστήματος,
σε πλήρη συνεργασία με τα καθεστωτικά μίντια,
ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ τη χώρα και σκλαβοποιούν ανθρώπους.
Το "σενάριο" βλέπεις υλοποιείται σχολαστικά!!
Από τα κόμματα και τις πολιτικές αγέλες,
που ΕΣΥ στηρίζεις 40 χρόνια!!



Αντε, λοιπόν τώρα να κλαφτείς στο βουλευτή σου.
Τον κομματάρχη σου, το αφεντικό σου...

Γ Ε Λ Ο Ι Ε...
Αναρτήθηκε από Δημήτριος Ζ

Πωλούνται 50.000 άνεργοι σε «κοινωφελή» σκλαβοπάζαρα



Του Δημήτρη Σταμούλη
...έναντι 2 ως 2,45 ευρώ την ώρα…

Σε δομικό και τρομακτικό κοινωνικό πρόβλημα έχει εξελιχθεί η ανεργία για τον σύγχρονο ολοκληρωτικό καπιταλισμό της εποχής μας. 
Γι’ αυτό και η κυβέρνηση επιχειρεί να λάβει δήθεν αποφασιστικά μέτρα, τα οποία ωστόσο όχι μόνο δεν απαλύνουν τους ανέργους, και τις εργατικές οικογένειες, αλλά ουσιαστικά στρέφονται κατά του δικαιώματος στη δουλειά, με περαιτέρω συμπίεση του εργατικού κόστους, με φτωχοποίηση των νέων εργαζόμενων και με νέο κύμα λεηλασίας της εργατικής δύναμης.
Το πρόσφατο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την πρόσληψη 50.000 ανέργων που ανακοίνωσε περιχαρής ο υπουργός…Ανεργίας Γ. Βρούτσης, περισσότερο προσθέτει άλλο ένα λιθαράκι στη μετατροπή του σύγχρονου εργαζόμενου σε σύγχρονο μισθωτό σκλάβο του 21ου αιώνα, αφού τα μεροκάματα που προβλέπει πλέον τείνουν προς τα 400 ευρώ καθαρά, παρά ανακουφίζει τους χιλιάδες απελπισμένους άνεργους!
Η κυβέρνηση, ακολουθώντας κατά γράμμα την γραμμή των ΕΕ-ΔΝΤ, προσπαθεί να διαχειριστεί το κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με δήθεν ενεργητικές πολιτικές, οι οποίες ωστόσο ουσιαστικά ευεργετούν το κεφάλαιο και ρίχνουν στον Καιάδα της νέας ένδειας τον κόσμο της εργασίας. Υποτίθεται ότι προσπαθούν να απαντήσουν στα διαρκώς αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας, αλλά τελικά κάθε τέτοιο μέτρο έρχεται να τροφοδοτήσει νέες απολύσεις και πολλαπλασιασμό των ανέργων, πλάι στις χιλιάδες στρατιές ανέργων που προετοιμάζονται από τις απολύσεις στο Δημόσιο, και τα λουκέτα σε ΛΑΡΚΟ, ΕΒΟ, και ΕΑΒ. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία τον Μάιο του 2013 ανήλθε στο επίπεδο του 27,6%, έναντι 23,8% τον Μάιο του 2012 και 27,0% τον Απρίλιο του 2013; Ειδικά το ποσοστό στους νέους καταγράφεται στο 62,9% επιτείνοντας το κύμα μεταναστευτικής εξόδου για χιλιάδες νέους. Οι άνεργοι συνολικά ανήλθαν σε 1.381.088 άτομα, ενώ οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 171.356 άτομα σε σχέση με τον Μάιο του 2012 (μείωση 4,5%) και κατά 22.815 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2013 (μείωση 0,6%).
Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την πρόσληψη 50.000 ανέργων, κατά τον υπουργό Εργασίας, «θα βοηθήσει στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανέργων», ενώ χαρακτήρισε το πρόγραμμα αυτό ως «αποτελεσματική στήριξη των ανέργων». Φυσικά αυτός και η κυβέρνησηυποκρίνονται ασύστολα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πέντε κατηγορίες ανέργων: άνεργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ που είναι μέλη οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς, νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών), εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, και άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΤΕΙ.
Η αμοιβή των απασχολούμενων θα είναι 748 ευρώ για ανέργους άνω των 25 ετών, εκ των οποίων τα 490 θα είναι η καθαρή αμοιβή και τα 258, ασφαλιστικές εισφορές. Η συνολική αμοιβή του πενταμήνου θα είναι 3.740 ευρώ. Αντίστοιχα, για τους ανέργους κάτω των 25 ετών, η αμοιβή θα είναι 652 ευρώ το μήνα, εκ των οποίων τα 427 θα είναι η καθαρή αμοιβή και τα 225 ασφαλιστικές εισφορές. Η συνολική αμοιβή πενταμήνου θα ανέλθει στα 3.260 ευρώ. Δηλαδή μιλάμε για μεροκάματο 19,6 ευρώ ημερησίως για τους άνω των 25 ετών και 17 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών. Η αλλιώς με 2 ως 2,25 ευρώ την ώρα θα αμείβει η κυβέρνηση οικονομολόγους, λογιστές, κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνιολόγους, βρεφοκόμους, ψυχολόγους, φυσιοθεραπευτές, νοσηλευτές. Αυτή είναι η «αποτελεσματική στήριξη» του Βρούτση, ένας φραπές την ώρα, και με ΦΠΑ… 13%!
Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, η πρώτη δημόσια πρόσκληση θα βγει στις 15 Σεπτεμβρίου και οι πρώτες προσλήψεις θα ξεκινήσουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ.
Οι εργαζόμενοι θα κληθούν να εργαστούν σε κρίσιμους χώρους εργασίας, όπως δήμοι, περιφέρειες, σχολεία, δικαστήρια, ΚΕΠ, ασφαλιστικά ταμεία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες,εκεί όπου δηλαδή χτυπά το κύμα των διαθεσιμοτήτων και απολύσεων. Διώχνουν τους μόνιμους, έμπειρους και «υψηλόμισθους» για να προσλάβουν με ημερομηνία λήξης, σαν τα τρόφιμα προς κατανάλωση, προσωρινούς, και πενιχρά αμειβόμενους. Όσο για την «ποιότητα των δημόσιων υπηρεσιών» για την οποία κόπτεται ο υπουργός, μέχρι να μάθει κάποιος τη δουλειά, θα έχει λάβει θέση στην ουρά του ΟΑΕΔ και θα έχει αντικατασταθεί από άλλον εξαθλιωμένο άνεργο.
Η αντικαπιταλιστική Αριστερά και οι δυνάμεις του μαχόμενου εργατικού κινήματος, και το κίνημα της νεολαίας, πρέπει να καλέσουν άνεργους και εργαζόμενους να αντιταχθούν στη νέα φάρσα. Η πολιτική των ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου που υλοποιεί η κυβέρνηση Σαμαρά, πολλαπλασιάζει τους ανέργους και τους απολυμένους, καταβαραθρώνει τους μισθούς, δημιουργεί πλέον μία τεράστια ζώνη ελαστικής και προσωρινής εργασίας, ίσα-ίσα για τα ένα κομμάτι ψωμί.
Πηγή:ΠΡΙΝ

Ο φαντασμένος πολιτικάντης που έγινε αδιάφορος εξολοθρευτής


Σε λίγες ημέρες, ένα μήνα το πολύ, θα τελειώσει η τουριστική περίοδος ακόμα και στο πιο άνυδρο νησί της Ελλάδας, και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό θα προστεθούν στους καταλόγους των ανέργων. Πολύ σύντομα το επίσημο 27,6% της Eurostat θα αλλάξει επί τα χείρω. 

Παρ’ όλα αυτά, για να υποστηρίξει ο Σαμαράς ότι η Οικονομία πάει καλά, δηλώνει σε συνέντευξη που έδωσε σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι η ανεργία «έχει φρενάρει». Για να αποδειχθεί ότι δεν λέει ψέμματα, θα πρέπει, πριν μπει ο Οκτώβριος, να ενταχθεί άμεσα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η εκτροπή του Αχελώου, με τη διευκρίνιση ότι αυτή θα γίνει χωρίς μηχανήματα. Η εφημερίδα γνωρίζει ότι αυτό δεν γίνεται, ωστόσο του δημοσιεύει τη δήλωση αδιαμαρτύρητα.

Στην ίδια συνέντευξη, για να δικαιολογήσει ο Σαμαράς την κραυγαλέα ανακολουθία λόγων κι έργων του, δηλώνει ότι είχε δίκαιο που είχε θεωρήσει λάθος το πρώτο Μνημόνιο και υποστηρίζει ότι πάντως τα λάθη διορθώθηκαν, φέρνοντας για παράδειγμα τη μείωση του Φ.Π.Α. στην εστίαση. Η εφημερίδα γνωρίζει ότι πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε επισήμως η παταγώδης αποτυχία του μέτρου, με έλλειψη ανταπόκρισης 80%, ωστόσο του δημοσιεύει τη δήλωση αδιαμαρτύρητα.

Πριν από μια εβδομάδα διευκρινίσθηκε ότι η απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας θα περιέχει ρυθμίσεις προστασίας για τους ασθενέστερους, αλλά στην ίδια συνέντευξη ο Σαμαράς εμφανίζεται κατηγορηματικός, δεσμευόμενος ότι δεν θα γίνει απελευθέρωση τέτοιων πλειστηριασμών. Η εφημερίδα γνωρίζει ότι ακόμα και ο ορισμός του ασθενέστερου μπορεί σήμερα να εκληφθεί μόνο σαν ανέκδοτο, γνωρίζει επίσης ότι σε κάθε περίπτωση τα χαρτιά που θα πρέπει να εξασφαλίσει κανείς για να τεκμηριώσει την αδυναμία του –αν μπορέσει να τα εξασφαλίσει, όπως δεν μπορεί για τόσα άλλα ο άνεργος, ο παρίας, ο ανάπηρος κ.τ.λ.– θα είναι πάντως περισσότερα από τις σελίδες των Μνημονίων· αλλά του δημοσιεύει την παρόλα του αδιαμαρτύρητα.

Ο Σαμαράς ξεκαθαρίζει ότι για κάθε απόλυση στο Δημόσιο θα γίνεται μια πρόσληψη. Η εφημερίδα γνωρίζει ότι το ένα προς πέντε έχει γίνει ένα προς δέκα, αν και δεν χρειάζεται καν να το γνωρίζει αυτό. Μπορεί απλώς να επικαλεσθεί την κοινή λογική, και να διερωτηθεί για ποιο λόγο τότε να γίνονται απολύσεις, αφού για κάθε απόλυση θα γίνεται μια πρόσληψη. Να μετατρέψει δηλαδή σε απλή ερώτηση εκείνο που πρεσβεύει για την ελληνική παθογένεια όπου βρεθεί κι όπου σταθεί η Μέρκελ, αλλά και ζητούν όλοι οιβασιλικότεροι τους βασιλέως, νεοφιλελεύθεροι και άλλοι αφελείς που αξιώνουν μικρότερο Δημόσιο, με ύφος δεκαοκτώ Καρδιναλίων και την αυτοπεποίθηση του αυτονόητου. Και να το αντιτείνει στον Σαμαρά. Όμως η εφημερίδα δεν το κάνει· δημοσιεύει τη δήλωση αδιαμαρτύρητα.

Όλη η Οικουμένη, ακόμα και ο Στουρνάρας, έχουν εκφράσει σοβαρότατες επιφυλάξεις για το κατά πόσον θα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα –υποτίθεται ότι αγωνίζονται ακόμα για να το επιτύχουν. Επικεφαλής της ομάδας που θα το μετρήσει στο τέλος έχει τεθεί από καιρό ο Μαμαλάκης και μαζί του όλοι όσοι πήραν μέρος στο Μάστερ Σεφ και τα συναφή. Ακόμη και αυτοί όμως, με τον άσπρο σκούφο μέχρι τ’ αυτιά, αντιλαμβάνονται ότι το τελικό αποτέλεσμα της μαγειρικής θα είναι αναιμικό. Ο Σαμαράς όμως, σ’ ένα παραλήρημα πολιτικάντικου λαϊκισμού πελατειακού τύπου, υπόσχεται κιόλας ότι το 70% αυτού του, κατ’ αυτόν, βέβαιου πλεονάσματος θα κατευθυνθεί στην ενίσχυση των μικροσυνταξιούχων. Η εφημερίδα του δημοσιεύει τη δήλωση αδιαμαρτύρητα.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Σαμαράς επικρίνει τις πρόωρες εκλογές ως «ελληνική ιδιομορφία» με την οποία «κάποτε πρέπει να τελειώνουμε», όπως διατείνεται ότι πιστεύει. Όλοι γνωρίζουμε, και δεν έχουμε ακόμα ξεχάσει, ότι ο Σαμαράς ζητούσε πρόωρες εκλογές μετ’ επιτάσεως, πριν από μόλις ενάμιση χρόνο· και πέτυχε να τις προκαλέσει, απειλώντας μάλιστα, προεκλογικά πια τότε, ότι εάν δεν του εξασφάλιζαν αυτές την αυτοδυναμία, θα μας οδηγούσε σε νέα εκλογική αναμέτρηση, πράγμα που έγινε άλλωστε. Μαζί με όλο τον κόσμο που δεν έχει χάσει τη μνήμη του, τα γνωρίζει αυτά και η εφημερίδα· αλλά του δημοσιεύει τη δήλωση αδιαμαρτύρητα.


Το τελικό συμπέρασμα της συνέντευξης το βγάζει ο ίδιος ο Σαμαράς, κατηγορώντας όσους αμφισβητούν όσα ισχυρίζεται: «Όποιοι δεν τα βλέπουν όλα αυτά, απλά είναι δέσμιοι του λαϊκισμού τους», λέει. Ανάμεσά τους, φαντάζομαι, κι εγώ με όλες τις παραπάνω λαϊκιστικές αιτιάσεις μου· εγώ που άλλα βλέπω και άλλα γράφω, επειδή είμαι εμπαθής και θέλω να χαλάσω την ωραία εικόνα, για να υπονομεύσω την εθνική προσπάθεια και να αποτρέψω τις επενδύσεις…
Είναι προφανές ότι η συνέντευξη πάρθηκε και δόθηκε με φαξ. Με φαξ εστάλησαν οι ερωτήσεις, με φαξ παρελήφθησαν και οι απαντήσεις, που φούρνισε στη συνέχεια χωρίς πολλά-πολλά η εφημερίδα στο τυπογραφείο· με το φτυάρι, που λέμε. Διότι η εφημερίδα γνωρίζει ότι κανέναν πια δεν ενδιαφέρει τι λέει ο Σαμαράς. Αν μάλιστα κρίνω από τις απαντήσεις που περιέχει η συνέντευξη, πολύ φοβούμαι ότι ομοίως γνωρίζουν ότι δεν ενδιαφέρεται κανείς και οι συνεργάτες του, που επιφορτίστικαν το έργο του να τις γράψουν. Άλλο τόσο, νομίζω, το γνωρίζει και αυτός ο ίδιος –εξ ου και η αποστροφή του για τις εκλογές «όχι να μας εκβιάζουν κιόλας» (αναιρώντας γι άλλη μια φορά τον εαυτό του). Με λίγα λόγια, δηλαδή, οποιανού του αρέσει, διαφορετικά παίρνω το καπελάκι μου και αντίο.

Ο Σαμαράς έχει τελειώσει· κι αισθάνεται φευγάτος. Παραμένει στη θέση του από κεκτημένη ταχύτητα και ρέστα ματαιοδοξίας, δυνάμει των ψοφοδεών της συμπολιτευόμενης πλειοψηφίας οι οποίοι κλείνουν τα μάτια στο ηλίου φαεινότερο πως κάθε ημέρα που παραμένει στο Μαξίμου αυτή αποτιμάται πλέον αποκλειστικά σε ερείπια –της Ελλάδας· όχι της Συρίας, προς Θεού!

Στα τελευταία του, λοιπόν, όσο κι αν αυτά διαρκέσουν, θα του κάνω ένα δώρο. Για πρώτη φορά θα τον αποκαλέσω πρωθυπουργό. Για να συνειδητοποιήσουν όλοι οι δύσπιστοι και οι πονηροί, ακόμα και οι πιο ορκισμένοι οπαδοί του, ότι ο άνθρωπος που εκστομίζει όλα αυτά τα ψέμματα, όλους αυτούς τους πολιτικαντισμούς, όλους αυτούς τους λαϊκισμούς, όλα αυτά τα θλιβερά, είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας. Πρωθυπουργός της Ελλάδας σε ώρα που η Ελλάδα έχει ανοικτά χίλια μέτωπα και άκρως αβέβαιο μέλλον. Για να καταλάβουν ως και οι μουτζαχεντίν του ότι τώρα πια καταλαβαίνουμε σιγά-σιγά όλοι πως ούτε αυτοί ενδιαφέρονται για το τι λέει ο Σαμαράς. Να μην νομίζουν ότι τάχα νομίζουμε πως πραγματικά ενδιαφέρονται για το τι κάνει –εκτός, φυσικά, όταν πρόκειται για προσωπικές τους εξυπηρετήσεις οικονομικές, ψυχολογικές κ.α.

Και, το κυριότερο, για να μην θεωρούν ότι με τέτοιο πρωθυπουργό δικαιούνται να ομιλούν στο όνομα της πατρίδας και του Ελληνικού λαού· αλλά μόνο για τον κόσμο τους –τον πολύ ψεύτικο, φαντασμένο και απατεωνίστικο. Άλλαξε κατηγορία η αδικαιολόγητα μεγάλη ιδέα που έχουν για τον εαυτό τους. Στο εξής, δεν είναι αδικαιολόγητη απλώς, αλλά αποκαλύπτεται ως αρρωστημένη, κι έγινε ασυγχώρητη. Κατά τούτο μοιράζονται πια με τον αρχηγό τους όλη την ευθύνη. Ο Ελληνικός λαός που τους κατάπιε θα τους εξεμέσει. Μαζί του.

ΠΗΓΗ:
SOTOSBLOG

Θα μιλάμε όταν θέλετε, θα πηδιόμαστε με άδεια, θα περπατάμε ίσια.

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ