Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Σταύρο, αυτό που ΟΛΟΙ είμαστε διατεθειμένοι να σου χαρίσουμε με περίσσια χαρά είναι τα αρχίδια μας.


Ναι ή Όχι ;

 Kost Man  μάθανε ότι εκδιδόμαστε και πλάκωσαν κι οι...τηλεδημοκράτες
Leia Organa Solo 

Καλησπέρα καλησπέρα.
Περιδιαβαίνοντας ανάμεσα τις τόσες σελίδες πολιτικών θα μπορούσε κανείς να πει πως έφτασε στη χειρότερη. 
Μπαίνοντας αντικρίζει τα πρώτα ρυάκια εμετού που σμίγουν μεταξύ τους φτιάχνοντας ένα Ποτάμι αηδίας.
Αν θα ψηφίσουμε, ρωτάει ο Σταύρος. Ένα παιδί που πιστεύει ότι είναι δημοσιογράφος.
Ένα παιδί που λέει ότι δεν έχει κομματικό παρελθόν αλλά χασκογελούσε αγκαλιά με διάφορους πολιτικούς. 
Ένα παιδί που τίμια (not) ξέπλενε φασίστες κάθε είδους στην εκπομπή του. Αν θα τον ψηφίσουμε λοιπόν ρωτάει ο Σταύρος όλο αγωνία για να πάρει την απάντησή μας..

Σταύρο, αυτό που ΟΛΟΙ είμαστε διατεθειμένοι να σου χαρίσουμε με περίσσια χαρά είναι τα αρχίδια μας. Πάρτα και άντε γαμήσου, ηλίθιε.

 Tasos Perdikis 

 καλησπε'α καλησπε'α,, τα ποταμια μεταφερουν ενιοτε φερτα υλικα (αμολασπη,,, ξερεις εσυ)... τωρα να με ρωτας αν σε ψηφισω ναι ή οχι δε λεει ρε φιλο... καλα καταλαβαινεις και συ πως @@ θα σε ψηφισω,,, αλλα αυτο δεν ειναι το ζητημα,,,το ζητημα ειναι η Πολιτικη καταντια μας που αφηνουμε πεδιο να ασχολουνται με τα κοινα υπαλληλοι του Μπομπολισταν και καμαριερες του Σημιτη με ερπουσες φασιζουσες αποψεις... Ακομα και η υποψηφιοτητα ανευ ψηφων ειναι μια ακομα προσβολη για μενα!! ευχομαι φυσικα ολοψυχα να πατωσει αυτη η καθαρα στημενη σου προσπαθεια,,,, Ι wish u a happily complete disaster..

 Ταλιμπάν της Ελεύθερης Αγοράς ΝΑΙ ΝΑΙ (ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ Τ'ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ)

"Loukianos G. Danalis and Gerasimos Gavrielatos and friends Radio shows".

Καλησπέρα σας!
Σήμερα εκπομπαρουμε παρέα με τα καλύτερα ''φρεσκα''κομματια από την ελληνική εναλλακτική και έντεχνη,ροκ,swing.lindy hop έως και την ρεμπέτικη σκηνή σε ελληνόφωνο η' αγγλόφωνο στίχο!!

Σήμερα λοιπόν από τις 22:00 έως τις 24:00 με καλούς φίλους για μουσικές και κοινωνικοπολιτικό cheat chat μόνο στον http://www.livestream.com/rhesusgr ....

Για όσους ενδιαφέρονται το στούντιο είναι ανοιχτό και γουστάρουμε και σας περιμένουμε στην παρέα(Πάνω από το DVDSHOP του Ερη Καππατου στην Λ.Βεργωτη)

Όσοι περισσότεροι τόσο καλύτερα 

    
ΕΆΝ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΤΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ,ΜΠΥΡΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΟΡΕΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΑΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ!ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ....Stay tunned

 https://www.facebook.com/events/1411920625729277/
 

Αν δεν πάνε φυλακή, δεν θα σταθεί η Ελλάδα..*


                

*Αυτή είναι η σωστή διατύπωση της γελοιότητας που εκστόμισε πάλι πριν λίγες μέρες ο αντιπρόεδρος της ''κυβέρνησης'', υπουργός Εξωτερικών, και πρόεδρος του ΠαΣοΚ.

Και βέβαια με την νέα αυτή διατύπωση δεν εννοούμε μόνον τους εικονιζόμενους, αλλά μία πληθώρα υπουργών, πρωθυπουργών και δημόσιων αξιωματούχων που κυβέρνησαν,..και που αν δεν κυβερνούν ακόμα, παραμένουν πάντως στο απυρόβλητο, ελεύθεροι κι ακαταδίωκτοι,..να κυκλοφορούν προκλητικά και να πλασσάρονται ως σωτήρες, ή τιμητές του σήμερα,..κάνοντας ομιλίες και δίνοντας συνεντεύξεις, αυτοδιαφημιζόμενοι σαν οι μόνοι γνώστες και οι μόνοι ικανοί να βγάλουν την χώρα από την κρίση!

Η νέα αυτή διατύπωση της ηλίθιας ρήσης του άθλιου πολιτικού, είναι μία απόλυτη αλήθεια:

Αν δεν πάψουν όλοι αυτοί που άσκησαν εξουσία και αυτοί που την ασκούν τώρα να πιστεύουν ότι θα παραμείνουν ατιμώρητοι,..η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να βγεί από την κρίση,..ποτέ να ορθοποδήσει,..ποτέ να αναπτυχθεί.

Δεν έγινε ποτέ ούτε ένας απολογισμός οικονομικός, αλλά και πολιτικός, ώστε να αποδωθούν ευθύνες εφ' όσον υπάρξουν,..ούτε για τα κατά καιρούς οικονομικά προγράμματα της Ε.Ε,..ούτε για Ολυμπιακούς αγώνες, ούτε για τις διάφορες ''πολιτιστικές πρωτεύουσες'',..ούτε για τις υπεράκτιες εταιρίες και τις ΜΚΟ,
..ούτε καν εκείνη η περίφημη ''μία και μόνη εξεταστική για το πώς φτάσαμε στο ΔΝΤ''(!),..που υπήρξε μία (απ' τις πολλές) προεκλογικές δεσμεύσεις του ''πρωθυπουργού''..

Ενός πλήρως ανυπόληπτου και ελάσσονος πολιτικού, που βρέθηκε να διοικεί την χώρα,..όπως άλλωστε και οι περισσότεροι της συνομοταξίας του, τα τελευταία τριάντα χρόνια!

Και αν, όπως λέγεται, η οικονομική κρίση που βιώνουμε είναι κρίση πολιτική..
..η πολιτική αυτή κρίση είναι κρίση Δικαιοσύνης!


Και δεν θ' αποκτήσουμε ποτέ σύγχρονο και αξιόπιστο κράτος, όσες θυσίες κι αν γίνουν, όσοι ''εμφύλιοι'', και όσες επαναστάσεις,..αν δεν τιμωρηθούν οι αίτιοι όλων των σημερινών δεινών, σε βάθος τουλάχιστον τριάντα ετών.

Όσο θα παραμένουν ελεύθεροι και σίγουροι,..τόσο η χώρα θα καταρρέει..

Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΗ ΜΠΟΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ. Η ΡΩΣΙΑ ΣΕ ΔΙΛΗΜΜΑ


E-mail
ΕκτύπωσηPDF
oukrania-sygkrouseis
ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ, ΜΕ ΚΑΛΥΨΗ ΗΠΑ-ΕΕ, ΣΠΕΡΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΗ «ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ» ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Όλα δείχνουν ότι η Ρωσία, μετά την πρόσκληση τουπρωθυπουργού της Κριμαίας και την θετική απόφαση της Ρωσικής Δούμας, ελέγχει κατά βάση την Κριμαία, παλιό ρωσικό έδαφος, με ρώσικο στη συντριπτική πλειοψηφία πληθυσμού, όπου και διαθέτει μεγάλη Ναυτική Βάση.
Κύκλοι του Κρεμλίνου τόνιζαν ότι η Ρωσία δεν έχει καμιά άλλη επιλογή από το να προασπίσει τα Ρωσικά συμφέροντα στην Ουκρανία απέναντι σε μια λυσσώδη αντιρωσική επιχείρηση της Δύσης που θέλει να μετατρέψει την Ουκρανία σε «αντιρωσικό προγεφύρωμα» και απέναντι σε μια «εγκάθετη» κυβέρνηση του Κιέβου, στην οποία κυριαρχούν ακροδεξιά, νεοναζιστικά και αντιρωσικά στοιχεία. Αυτά τα τελευταία αλωνίζουν αυτές τις ώρες στο Κίεβο και στις Ουκρανικές πόλεις,σπέρνοντας παντού τη βία, την τρομοκρατία και το φόβο.
Σε πολλές πόλεις της Ανατολικής Ουκρανίας όπως το Ντόνιετς, το Χάρκοβο κλπ., οι τοπικές αρχέςέχουν εξαγγείλει δημοψηφίσματα με τα οποία προτίθενται να απευθύνουν πρόσκληση στις Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις για προστασία.
Ενώπιον αυτών των εξελίξεων σφοδρή ήταν η αντίδραση των ΗΠΑ αλλά και της ΕΕ, με τις πρώτες να προκαλούν το Σάββατο (1/3) στις 21:00 έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας, τη δεύτερη μέσα σε δύο μέρες.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ΗΠΑ, πιέζοντας ασφυκτικά τον Πρόεδρο της Γεωργίας, ενδέχεται να ανακοινώσουν εσπευσμένα, σε μια κίνηση αντιπερισπασμού, την είσοδο της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ, αν και έγκυροι παρατηρητές τόνιζαν ότι τέτοιου είδους κινήσεις  ανήκουν στη σφαίρα του παραλόγου και το μόνο που θα δείξουν είναι πανικός.
Οι ίδιοι παρατηρητές τόνιζαν ότι στο τεταμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί η Ρωσία σκέφτεται ναανακαλέσει τον πρεσβευτή της στην Ουάσιγκτον, ενώ η τελευταία μελετά εσπευσμένα πολιτικές και οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, ενώ δεν πρέπει να αποκλείονται και ενδεχόμενες Νατοϊκές στρατιωτικές αντιδράσεις.
Το βέβαιον είναι ότι η νεο-ψυχροπολεμική αντιρωσική επέμβαση των ΗΠΑ και της ΕΕ στην Ουκρανία, με εσωτερική δύναμη κρούσης ένα συρφετό νεοναζιστικών και φιλοχιτλερικών δυνάμεων, οδηγεί την Ουκρανία στη διχοτόμηση και κινδυνεύει να δημιουργήσει ένα νέο «τείχος» στην Ευρώπη, ενώ, ακόμα χειρότερα, μπορεί να προκαλέσει μια πολεμική ανάφλεξη ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία μεεφιαλτικές συνέπειες για την Ευρώπη και τον κόσμο.
Τα επόμενα 24-ωρα θα είναι πολύ κρίσιμα για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις.
Η Ελλάδα αντί να σύρεται πίσω από τις αντιδραστικές και προκλητικές ιμπεριαλιστικές επιλογές τωνΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, θα όφειλε να αναλάβει έναν αδέσμευτο φιλειρηνικό ρόλο για μια πραγματικά ανεξάρτητη Ουκρανία, φιλική με τους γείτονες της, γέφυρα συνεργασίας της Ευρώπης με τη Ρωσία και όχι μεταψυχροπολεμικής διαίρεσης τους.
Ο "ΟΥΚΡΑΝΟΣ"

Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει, χωρίς κρίσεις και σχόλια για την αντικειμενικότητά τους, ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες:

ΠΥΡΕΤΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει εκ νέου το απόγευμα της Πέμπτης (6/3) με θέμα την ουκρανική κρίση, ανέφεραν διπλωμάτες στην έδρα του ΟΗΕ. Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των 15 κρατών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας θα ξεκινήσουν στις 2:30 μ.μ. τοπική ώρα(9:30 μ.μ. ώρα Ελλάδος) στη Νέα Υόρκη. Αυτή θα είναι η τέταρτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κρίση της Ουκρανίας από την περασμένη Παρασκευή.
Τη Δευτέρα η τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση απέβη άκαρπη καθώς η Ρωσία δέχθηκε πιέσεις από τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ δεν έλειψαν και οι απειλές για επιβολή κυρώσεων σε βάρος της. Η Ρωσική κυβέρνηση παραμένει αμετακίνητη στη γραμμή ότι η βάση για την εξομάλυνση της κατάστασης στην Ουκρανία είναι η συμφωνία της 21ης Φεβρουαρίου ανάμεσα στο ανατραπέντα Ουκρανό ΠρόεδροΒίκτορ Γιανουκόβιτς και την αντιπολίτευση.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας μάλιστα δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση μετά το τέλος της προαναφερθείσας συνεδρίασης, σαφές δείγμα του χάσματος μεταξύ των μελών του. Η Μόσχα, είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, διαθέτοντας το δικαίωμα να ασκήσει βέτο στις αποφάσεις του οργάνου.

ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ Ο ΡΩΣΟΣ ΥΠΕΞ, ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ "21ΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ"
Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Τετάρτη, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, ότι οι δύο υπουργοί Εξωτερικών «συμφώνησαν να βοηθήσουν τους Ουκρανούς να θέσουν σε εφαρμογή τις συμφωνίες (που είχαν συναφθεί στο Κίεβο) την 21η Φεβρουαρίου».
Ωστόσο η αμερικανική διπλωματία διέψευσε ότι υπήρξε οποιαδήποτε τέτοια «συμφωνία». Ανώτατο στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι δεν υπήρξε «καμιά συμφωνία» ανάμεσα στον Κέρι και στον Λαβρόφ.
«Συμφωνήσουμε στο γεγονός ότι είναι απαραίτητο να βοηθήσουμε όλους τους Ουκρανούς να θέσουν σε εφαρμογή τις συμφωνίες οι οποίες είχαν συναφθεί την 21η Φεβρουαρίου», είπε ο Λαβρόφ, σύμφωνα με το δημόσιο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Ρωσία 24. «Οι συναντήσεις με τον Τζον Κέρι επικεντρώθηκαν στην κατάσταση στην Ουκρανία και στις ενέργειες που οι εταίροι μας προσπαθούν να θέσουν σε εφαρμογή διαμέσου του ΟΑΣΕ, του συμβουλίου Ρωσίας-NATO και άλλων διεθνών οργανισμών. Αυτές οι ενέργειες δεν συμβάλλουν στην δημιουργία μιας ατμόσφαιρας διαλόγου και εποικοδομητικής συνεργασίας», είπε ο Λαβρόφ.
Υπενθυμίζεται ότι, μεταξύ άλλων, η συμφωνία ορίζει: 
  • Αποκατάσταση του Συντάγματος του 2004
  • Κυβέρνηση εθνικής ενότητας
  • Τροποποίηση του Συντάγματος για την εξισορρόπηση των εξουσιών του προέδρου, της κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου
  • Προεδρικές εκλογές
  • Έρευνες για τα βίαια επεισόδια
Η αμερικανική διπλωματία διέψευσε ότι υπήρξε οποιαδήποτε τέτοια «συμφωνία». Ανώτατο στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι δεν υπήρξε «καμιά συμφωνία» ανάμεσα στον Κέρι και στον Λαβρόφ.

ΑΡΝΗΘΗΚΕ Ο ΛΑΒΡΟΦ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΟΤΟ ΟΥΚΡΑΝΟ ΥΠΕΞ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΚΕΡΙ
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τον ρώσο ομόλογό του να συμμετάσχει σε απευθείας συνομιλίες με την Ουκρανία, στη διάρκεια σύντομης συζήτησης που είχε με τον Σεργκέι Λαβρόφ στο Παρίσι.
Οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου που οργανώθηκε στο Παρίσι για τον Λίβανο και συμφώνησαν να ξαναβρεθούν αργότερα την Τετάρτη «για να συνεχίσουν τις συνομιλίες τους», ανέφερε αμερικανός διπλωμάτης.
Η συνάντηση Κέρι - Λαβρόφ ήρθε μετά από συνομιλίες που είχαν στο Παρίσι ο Φρανσουά Ολάντ με τους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, με θέμα την ουκρανική κρίση.
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αρνήθηκε να συναντηθεί με τον ουκρανό δοτό ΥΠΕΞΑντρέι Ντεστσίτσα στο Παρίσι.
Ωστόσο, οι ΗΠΑ διέψευσαν πληροφορία της ουκρανικής πρεσβείας που θέλει τον Ντεστσίτσα να έφυγε από τη Γαλλία.
Ο ουκρανός υπουργός (;) «δεν έφυγε και σκοπεύει να παραμείνει στο Παρίσι για νέες συζητήσεις», δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΗ ΒΑΛΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ "ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ" ΟΙ ΗΠΑ
Tρόπους ενίσχυσης των συμμάχων των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της ουκρανικής κρίσης αναζητά το Πεντάγωνο και στο πλαίσιο αυτό ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Τσακ Χέιγκελ ανακοίνωσε στο Κογκρέσο ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα προχωρήσουν σε κοινές ασκήσεις μαχητικών αεροσκαφών στην Πολωνία, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη συμμετοχή τους στην νατοϊκή αποστολή αεροπορικής αστυνόμευσης στις χώρες της Βαλτικής. Συγκεκριμένα όπως διευκρίνισε Αμερικανός αξιωματούχος, το Πεντάγωνο αποστέλλει ακόμα έξι F15S για την εν λόγω αποστολή του ΝΑΤΟ.
Προηγουμένως η Επιτροπή Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ καταδίκασε την «παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας από τη Ρωσία» και εξέφρασε την υποστήριξή της σε ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων στη Μόσχα.
Από την πλευρά του, ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τασκ επιβεβαίωσε από το βήμα του κοινοβουλίου ότι μπροστά στη ρωσική επέμβαση στην Κριμαία, η Πολωνία ενισχύει την αμυντική της συνεργασία με τις ΗΠΑ,  με περαιτέρω στρατιωτικές ασκήσεις, οι οποίες όπως διευκρίνισε, θα γίνουν στο άμεσο μέλλον.
Το ψυχροπολεμικό κλίμα ήρθε να συμπληρώσει η ανακοίνωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν ότι εξαιτίας των γεγονότων στην Κριμαία αναθεωρείται στο σύνολό της η στρατιωτική συνεργασία της Συμμαχίας με τη Ρωσία. Στο ίδιο πλαίσιο ο Ράσμουσεν δήλωσε ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι έτοιμη να ενισχύσει τη συνεργασία με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ουκρανίας.

Σ. ΛΑΒΡΟΦ: «ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ!»
Στην Ουκρανία έγινε πραξικόπημα και ανετράπη ο νόμιμος πρόεδρος, δήλωσε από την Μαδρίτη το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, λίγες ώρες πριν μεταβεί στοΠαρίσι, όπου θα συναντηθεί με τον αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι.
Ο Λαβρόφ, που συναντήθηκε με τον Ισπανό Υπουργό Εξωτερικών, κατηγόρησε την Δύση, επειδή-όπως είπε- έδωσε το «κακό παράδειγμα» αφού υποστήριξε τους διαδηλωτές στην Ουκρανία που «κατέλαβαν την εξουσίαπαραβιάζοντας το Σύνταγμα».
Χαρακτήρισε την Ουκρανία «κορυφαία προτεραιότητα» για την Μόσχα και δήλωσε ότι η έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή μπορεί να είναι «μεταδοτική», ενώ κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους «να σεβαστούν το πνεύμα και το γράμμα του νόμου».
Ο Ρώσος υπουργός υποστήριξε επίσης ότι η Ρωσία δεν μπορεί να διατάξει τις δυνάμεις«αυτοάμυνας»- όπως τις χαρακτήρισε- στην Κριμαία να επιστρέψουν στις βάσεις τους, διότι δεν πρόκειται για ρωσικές δυνάμεις και επέμεινε ότι ο ρωσικός στόλος στην Μαύρη Θάλασσα παραμένει στις κανονικές του θέσεις.
Πρόσθεσε πάντως ότι έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα ώστε να αποτραπεί η «αιματοχυσία» στην Ουκρανία. "Δεν θα επιτρέψουμε μία αιματοχυσία στην Ουκρανία. Δεν θα επιτρέψουμε καμία επίθεση κατά της ζωής και της υγείας όσων ζουν στην Ουκρανία, ούτε εναντίον των Ρώσων που ζουν στην Ουκρανία", είπε.

RT: ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ ΔΡΟΥΣΑΝ ΥΠΟ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΟΧΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΟΥΚΟΒΙΤΣ
Οι ελεύθεροι σκοπευτές που πυροβολούσαν εναντίον των διαδηλωτών και των αστυνομικών στο Κίεβο φέρεται να είχαν προσληφθεί από τους ηγέτες των κινητοποιήσεων της πλατείας Ανεξαρτησίας (Μαϊντάν) όπως προκύπτει από τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ της επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ,Κάθριν Άστον και τον Εσθονό ΥΠΕΞ που διέρρευσε στο διαδίκτυο.
Σύμφωνα με την συνομιλία την οποία επικαλείται η ιστοσελίδα Russia Today, οι ελεύθεροι σκοπευτές που πυροβολούσαν εναντίον διαδηλωτών και αστυνομικών, εκτελούσαν διαταγές των ηγετών της αντιπολίτευσης που ήταν επικεφαλής των κινητοποιήσεων στην πλατεία Ανεξαρτησίας (Μαϊντάν) στοΚίεβο.
«Γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι πίσω από τους ελεύθερους σκοπευτές (σνάιπερς) δεν ήταν ο Γιανουκόβιτς, αλλά κάποιος από το νέο συνασπισμό (την αντιπολίτευση)» ακούγεται να λέει οΕσθόνός υπουργός Εξωτερικών, Ούρμας Πάετ.
«Πιστεύω ότι δεν θέλουμε να το ερευνήσουμε...» απαντά η Κάθριν Άστον.
Η τηλεφωνική συνομιλία πραγματοποιήθηκε μετά την επίσκεψη του Πάετ στο Κίεβο, στις 25 Φεβρουαρίου, εν μέσω κλιμάκωσης των συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στην ουκρανική πρωτεύουσα.
Ο Εσθονός ΥΠΕΞ αναφέρει επίσης συζήτηση που είχε με γιατρό η οποία φρόντιζε ανθρώπους που έφεραν τραύματα από βολές ελεύθερων σκοπευτών και φέρεται να είπε στον Πάετ ότι τόσο οι διαδηλωτές, όσο και οι αστυνομικοί είχαν δεχθεί πυρά από τα ίδια άτομα.
Σύμφωνα με το RT, το ηχητικό ντοκουμέντο ανέβηκε στο διαδίκτυο από αξιωματικούς των υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας (SBU) που πρόσκεινται στον ανατραπέντα πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς και ήταν αυτοί που έβαλαν τους «κοριούς».

http://www.iskra.gr/

Το παπάκι πάει στην ποταμιά


                              

«Από πού ’σαι ποταμάκι;/ Από κείνο το βουνό./ Πώς τον λένε τον παππού σου;/ Σύννεφο στον ουρανό./ Ποια είν’ η μάνα σου;/ Η μπόρα./ Πώς κατέβηκες στη χώρα;/ Τα χωράφια να ποτίσω και τους μύλους να γυρίσω.» Ο οικογενειακός μύθος αναφέρει ότι ο αδελφός μου ανέφερε «μούλους» αντί για «μύλους» και το κοινό της σχολικής γιορτής, ενώπιον του οποίου απάγγελλε το «ποταμάκι», λύθηκε στα γέλια.


Όπως αντιλαμβάνεστε, ο Σ. Θεοδωράκης, με την αναγγελία ίδρυσης της πολιτικής κίνησης «Το ποτάμι», απελευθέρωσε έναν κανονικό Αχελώο λαϊκής θυμοσοφίας και συνειρμών, περιπαικτικής, καλόβουλης ή κακόβουλης διάθεσης. Ό,τι ξέρουμε και δεν ξέρουμε για τα ποτάμια, τους χειμάρρους και τα ρυάκια, μέσα σε λίγα 24ωρα, έχει ήδη λεχθεί και γραφεί. Πλην όμως, ο πειρασμός παραμένει ακόμη ισχυρός, τουλάχιστον...
μέχρι να μάθουμε ποιοι θα πέσουν για κολύμπι, για ράφτινγκ ή απλώς για βαρκάδα στο καινούργιο ποτάμι. Και μένα μου είναι δύσκολο να μην υποκύψω στον πειρασμό.
Άλλωστε, ούτε καν το παπάκι αντιστάθηκε, ως γνωστόν. «Το παπάκι πάει, καλέ παπί/ το παπάκι πάει στην ποταμιά./Το παπάκι πάει στην ποταμιά, αχ/ να κρυφτεί μέσα στην καλαμιά». Το κίνητρό του, κατά το άσμα, ήταν αμιγώς ερωτικό-σεξουαλικό. Έψαχνε να βρει συντροφιά. Εντελώς διαφορετικό, αλλά εξίσου ενστικτώδες ήταν το κίνητρο της μάνας του Κίτσου. «Μωρέ, του Kίτσου η μά μωρέ η μάνα κάθουνταν/στην άκρη στο ποτάμι, / με το ποτά μωρέ ποτάμι μάλωνε./ Με το ποτάμι μάλωνε και το πετροβολούσε./ Ποτάμι για λιγόστεψε, ποτάμι στρίψε πίσω/ για να περάσω αντίπερα, πέρα στα κλεφτοχώρια/ πο ’χουν οι κλέφτες σύναξη κι ούλ’ οι καπεταναίοι./ Tον Kίτσο τόνε πιάσανε και παν να τον κρεμάσουν…» Είναι άγνωστο αν το ποτάμι συγκινήθηκε τελικά από το μοιρολόι της μάνας του Κίτσου. Το ίδιο ισχύει και για το κορίτσι του «Δράκου» που, για άγνωστους λόγους, επικαλούνταν ένα ποτάμι για να κάνει την αθώα ερωτική της εξομολόγηση. «Πώς τον λεν, πώς τον λεν τον ποταμό;/Ιλισσό, Ιλισσό./Να σου πω το μικρό μου μυστικό./ Σ’ αγαπώ, σ’ αγαπώ.». Τον Κίτσο τον κρεμάσανε, τον «Δράκο» τον σφάξανε, τον Ιλισσό τον θάψανε, κι έμεινε η Αττική φαιό νταμάρι, μια μητρόπολη που μίσησε όσο καμιά άλλη τα ποτάμια της, εξαφανισμένα από την αντιπαροχή και την άσφαλτο.

*****************************
Υποθέτω, όμως, ότι οι φιλοδοξίες του σταυροθεοδωράκειου ποταμού είναι λιγότερο πατριδογνωστικές και φυσιολατρικές από το ποιηματάκι του (κάποτε) νηπίου αδελφού μου και λιγότερο εσωστρεφείς από του παπιού, της μάνας του Κίτσου ή της Ρούλας του «Δράκου». Πιθανότατα παραπέμπουν στη διαλεκτική διακήρυξη της αέναης αλλαγής, που διατύπωσε πρώτος ο Ηράκλειτος με το περίφημο «τα πάντα ρει, μηδέποτε κατά τ' αυτό μένειν» και το παράδειγμα του ποταμού που του αποδίδει ο Πλάτωνας: «Κανείς δεν μπορεί να μπει στο ίδιο ποτάμι δυο φορές». Οι φυσικοί και οι γεωλόγοι έχουν τις αντιρρήσεις τους σ’ αυτό, παραπέμποντας στον κύκλο του νερού που εξατμίζεται στην ατμόσφαιρα για να καταλήξει ξανά στο ποτάμι, αλλά αυτές τις λεπταίσθητες διαφορές τις ξεπέρασε ο ποταμός της σκέψης, της αλλαγής και της φαυλότητας Α. Παπανδρέου αποφαινόμενος μια και δια παντός: «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω». Απεδείχθη, βεβαίως, πλειστάκις ότι αυτό δεν είναι μια αναντίρρητη αλήθεια, το ποτάμι γύρισε αρκετές φορές πίσω, η κοίτη του στέρεψε, μεταμορφώθηκε σε έναν δυσώδη βάλτο με βατράχια που κοάζουν σπαραχτικά και νεροφίδες και κουνούπια, έναν μολυσμένο και ρυπασμένο βιότοπο που ούτε η οικολογική task force του ΣΚΑΙ μπορεί να διασώσει. Εκτός αν τον διασώσει η πολιτική μηχανική άλλων καναλαρχών, που αν δεν φτιάξουν ένα κόμμα δικό τους, καταδικό τους θα σκάσουν. Ως γνωστόν, ένα ορμητικό ποτάμι έβλεπαν τα ευαγή συγκροτήματα (Mega, ΔΟΛ, Πήγασος) στην πρώτη σύναξη των «58», αλλά τώρα το νερό του έχει στερέψει τόσο που δεν φτάνει ούτε για να το κάνουν γαργάρα...


Εν πάση περιπτώσει, ακόμη κι αν αποδειχθεί ότι το καινούργιο «ποτάμι» μας πιτσίλισε με μερικές σταγόνες απλώς για να δούμε αν και ποιοι και πόσοι θα τσιμπήσουν και θα βουτήξουν στα νερά του, δεν πρέπει να μας παραξενεύει που τα παιδιά του τηλεοπτικού (και λοιπού μιντιακού) σωλήνα συναγωνίζονται τα παιδιά του κομματικού και του κρατικού σωλήνα σε ρόλους εθνοσωτήρων ή ανακύκλωσης του πολιτικού μας έλους. Στην Ιταλία, εδώ και μια εικοσαετία, η μιντιοκρατία είναι ο βασικός τροφοδότης κάθε προσπάθειας ανασυγκρότησης του καταρρεύσαντος κομματικού συστήματος, χωρίς ασφαλές αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Και δεν είναι παράδοξο ότι ο Γκρίλο και τα 5 αστέρια του, τηλεοπτικά ή άλλα, είναι το πιο φρέσκο και ανατρεπτικό προϊόν αυτής της διεργασίας. Αυτό ήταν πράγματι ένα «ποτάμι» που ξεπήδησε από το πουθενά, αλλά όπως φαίνεται ούτε η κοίτη του έχει διαμορφωθεί ούτε η εκβολή του είναι καθορισμένη κι όλος αυτός ο όγκος νερού μοιάζει να έχει εγκλωβιστεί σε ένα φράγμα που δίνει χρόνο στον Λέτο να κάνει τη γέφυρα, στον Ρέντσι να το παίζει ανανεωτής και στον Μόντι, κακήν κακώς διωγμένο από την πρωθυπουργία, να αποκαθίσταται σε θεσμικούς ρόλους στο ευρω-διευθυντήριο.

****************************

Ως εκ τούτου, προσωπικώς δεν έχω καμιά προκατάληψη απέναντι στο εγχώριο καινούργιο «ποτάμι», «αφήστε όλα τα ποτάμια να ρεύσουν». Το ζήτημα δεν είναι να κάνουμε δίκη προθέσεων, να εντάξουμε προκαταβολικά σε μια θεωρία συνωμοσίας κάθε εξωκομματική πολιτική πρωτοβουλία, ούτε να την μετρήσουμε με κάποιον δείκτη τηλεοπτικής συμπάθειας ή αντιπάθειας λες και είμαστε μηχανάκια της AGB, αλλά να αφουγκραστούμε το βουητό του «ποταμιού», να καταλάβουμε τι διάολο λέει, αν λέει κάτι. Και επ’ αυτού έχουμε κάτι στα χέρια μας. Το ποταμίσιο μανιφέστο του Σ.Θ. Προσπάθησα να βρω σ’ αυτό μια καινούργια ιδέα, κάποια τρικ διεξόδου από το πολιτικό αδιέξοδο που ο μέσος πολίτης διαπιστώνει, ακόμη κι αν έχει κάνει τις επιλογές του - να ανεχθεί μέχρι τέλους τον μνημονιακό ολετήρα ή να δώσει μια απελπισμένη ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ-. Αλλά το μόνο που βρήκα ήταν ένα ποτάμι κοινοτοπίας, ένα συνονθύλευμα όλων των κλισέ (νεοφιλελεύθερου, εκσυγχρονιστικού, εθνοπατριωτικού ή σοσιαλδημοκρατικού κοπιράιτ) με τα οποία επιχειρείται η ερμηνεία της ελληνικής κρίσης εδώ και χρόνια. Φυσικά και μπορεί να υπάρξει «πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν», φυσικά και «Ελλάδα δεν είναι μόνο τα κόμματα», αλλά τι ακριβώς επαγγέλλεται το αντι-κόμμα που προτείνει το «ποτάμι»;

Ακολουθώντας τον ρου του «ποταμού» ανακαλύπτει κανείς όλα τα δημοφιλή κλισέ που χρησιμοποίησε η χρεοκοπημένη εγχώρια ελίτ και η κυνική ευρωκρατία για να τυλίξει την ελληνική κοινωνία στον ζουρλομανδία των μνημονίων: το πρόβλημα είναι «οι δυο τουλάχιστον συγκεντρώσεις που κλείνουν κάθε πρωί το κέντρο της Αθήνας», η έλλειψη «δικαιοσύνης, αξιολόγησης και αξιοκρατίας», το ότι όλοι «παραβιάζουν τον νόμο», το ότι στην Ελλάδα «τις δουλειές τις κάνουν οι κολλητοί και τα λαμόγια», ότι η «βουλή είναι μεγάλη», ότι το εκλογικό σύστημα είναι πολύ «κομματικό», ότι η χώρα «δεν μπορεί να εξαρτάται από την καλοσύνη των δανειστών της», ότι το θέμα είναι « τι κάνεις εσύ για την πατρίδα σου και όχι τι σκόντο θα σου κάνουν αυτοί που σε δανείζουν». Για το χρέος «θα στείλουμε τους καλύτερους διαπραγματευτές - αυτό είναι εύκολο», για τη λιτότητα ξεμπερδεύουμε με τη διαπίστωση ότι «από τη σπατάλη περάσαμε μεμιάς στη τσιγγουνιά», για την οικονομία το ζήτημα είναι «ποιοι θα επενδύσουν; Πώς θα έρθουν πίσω τα λεφτά; Ποιοι θα πάρουν το ρίσκο και πώς θα τους κάνεις να σε εμπιστευτούν;», με την Ευρώπη το πρόβλημα είναι «οι εθνικιστές, οι λαϊκιστές, οι ευρωσκεπτικιστές» και κάποιοι «γέροι θείοι», η Ευρώπη «είναι το μεγάλο σχολείο της ενότητας και του διαφορετικού», η λύση είναι να υπάρξει «ένα εθνικό σχέδιο και ένα 50% που θα κάνει και τους άλλους Ευρωπαίους να αισθανθούν ότι αυτή τη φορά οι Έλληνες είναι αποφασισμένοι», να δούμε «τα κοινωνικά προβλήματα με τη λογική, χωρίς δογματισμούς και αγκυλώσεις», και τι μπορεί να περιλαμβάνει αυτό το «εθνικό σχέδιο»; «Την Ελλάδα θα σώσει το χώμα, ο ήλιος και η θάλασσα». Και ποιοι θα το εφαρμόσουν αυτό το σχέδιο; Όχι αυτοί «που οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό αδιέξοδο» (η δεξιά, το ΠΑΣΟΚ;), αλλά ούτε «όσοι είναι δέσμιοι θεωριών του 19ου αιώνα, αυτοί, που ακόμη και σήμερα επαναλαμβάνουν ότι η Ελλάδα θα σωθεί αν επιστρέψει στο παρελθόν» (η αριστερά;).

****************************

Πάσα ομοιότης με το μανιφέστο των «58» είναι απλώς συμπτωματική. Κάθε σύγκλιση με το όραμα Δασκαλόπουλου (του ΣΕΒ) είναι τυχαία. Οποιαδήποτε σύγκριση με τις θεωρίες του «μαζί τα φάγαμε», του «είμαστε όλοι συνένοχοι», του «όλοι μαζί μπορούμε» είναι άστοχη. Όλα είναι θέμα λογικής, τεχνογνωσίας, τεχνοκρατίας, όχι πολιτικής, ιδεολογίας και επιλογής. Στην Ελλάδα του «ποταμιού» δεν υπάρχουν πάνω και κάτω, εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι, ολιγάρχες και φτωχοί, δεν υπάρχουν επιτελείς και υποτελείς, δεν υπάρχουν συγκροτημένα συμφέροντα, διαπλοκή, μιντιαρχία, τραπεζοκρατία, παλαιά και νέα τζάκια, δεν υπάρχουν τάξεις και αντιθέσεις, δεν υπάρχουν θύτες και θύματα της κρίσης, δεν υπάρχει καν δεξιά και αριστερά, όλοι δικοί μας είμαστε, λες και οι διαχωριστικές γραμμές σβήστηκαν από τότε που ο «ποταμάρχης» πέρασε το δικό του ποτάμι, τον Κηφισό, και μεταπήδησε από τα Δυτικά στα Βόρεια, κι από τη μικρή οθόνη στο μεγάλο ακροατήριο. Στο «ποτάμι» υπάρχουν απλώς παλιά και νέα μυαλά, παρασιτικές και δημιουργικές δυνάμεις, «επαγγελματίες της ζωής» με τη δύναμη «της λογικής και του δίκιου».

Μπορεί η πολυπλοκότητα της κρίσης να μην χωράει ολάκερη σ’ ένα απλοϊκό σχήμα «αστοί και προλετάριοι, πάνω και κάτω, πλούσιοι και φτωχοί». Αλλά, ταυτόχρονα η ίδια πολύπλοκη κρίση έχει καταστήσει αυτές τις «ξεχασμένες» αντιθέσεις το ίδιο ζοφερές όσo ήταν στον «ξεχασμένο» 19ο αιώνα. Επομένως, δεν μπορείς να τις παρακάμψεις μ’ ένα ποταμίσιο τρικ. Όπως δεν μπορείς να παρακάμψεις με αντίστοιχα τρικ όλα τα μεγάλα διλήμματα της συγκυρίας, όλες τις στρατηγικές επιλογές που η ιθύνουσα τάξη της χώρας (ναι, υπήρξε και υπάρχει τέτοια τάξη!) έχει επιβάλει περίπου ως φυσικά φαινόμενα: η εξυπηρέτηση του χρέους, η πλήρης ιδιωτικοποίηση της οικονομίας, η συρρίκνωση του κράτους, η αποθέωση της αγοράς, η θέση της χώρας στην «οικογένεια της Ευρώπης», που δεν είναι οικογένεια, αλλά μια ρωμαϊκή αρένα. Κυρίως, δεν μπορείς να παρακάμψεις το μνημόνιο. Κι εδώ, η παρθενική πλεύση στο ρεύμα του «ποταμού» (στη συνέντευξη αυτοπαρουσίασης) αποκαλύπτει την κορυφαία λαθροχειρία του εγχειρήματος: «Μνημόνιο ή αντιμνημόνιο;Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα ερωτήματα από αυτό. Το Μνημόνιο τελειώνει τον Μάιο. Άρα ανήκει στο παρελθόν…» Υπάρχει κάποια διαφορά ανάμεσα στο να μην καταλαβαίνεις και στο να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Είναι η διαφορά ανάμεσα στη βλακεία και στην απάτη. Ωστόσο, το πολιτικό τους αποτέλεσμα είναι το ίδιο και η αφέλεια δεν λειτουργεί απαλλακτικά. Το μνημόνιο είναι ένα εργαλείο βίαιου μετασχηματισμού της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας που στην πραγματικότητα τη δεσμεύει για δεκαετίες. Ακόμη κι αν η ακύρωσή του είναι υπόθεση ενός και μόνο νομοθετήματος από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα έχει την πολιτική τόλμη και τη βούληση να το κάνει, η άρση των καταστροφικών του αποτελεσμάτων είναι υπόθεση πολλών νομοθετημάτων, πολλών και σύνθετων ενεργειών, ρήξεων και συγκρούσεων που θα πάρουν χρόνια. Το κατά φαντασίαν τέλος του μνημονίου, απλά και μόνο επειδή τον Ιούνιο η τρόικα σταματάει τις τρομοκρατικές επισκέψεις της, είναι η επινόηση στην οποία προσπαθεί να κρυφτεί το μνημονιακό μπλοκ για να σώσει το τομάρι του. Είναι το εύρημα με το οποίο ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος προσπαθούν να κατασκευάσουν το τέλος της κρίσης. Είναι η μεταμνημονιακή, εξωμνημονιακή, παραμνημονιακή φαντασίωση των κατ’ εξοχήν μνημονιοφρόνων.

Κατά τα φαινόμενα, στην ίδια φαντασίωση, στην ίδια πολιτική απάτη επιχειρούν να επιπλεύσουν κι άλλοι. Από αφέλεια ή από δολιότητα; Θα δείξει. Ανάλογα με το πού θα τους βγάλει το ρεύμα του ποταμού. Όπου μπορεί να συναντηθούν με το παπάκι, τη μάνα του Κίτσου, τη Ρούλα του «Δράκου» και άλλους ήρωες και ξωτικά της υγρασίας και της ξηρασίας…

http://greki-gr.blogspot.gr/

..στην Τυραννία υπάρχει μόνον μία διέξοδος..

Μπράβο!..

Οι πραγματικά άνεργοι στην χώρα έφτασαν ήδη τα 2.300.000. Μπράβο!
Οι έλληνες που πλησιάζουν τα όρια της φτώχειας είναι 2.500.000. Μπράβο!
Οι ανασφάλιστοι λόγω...


οικονομικής δυσπραγίας είναι περίπου 2.000.000, και ανεβαίνουν. Μπράβο!

Συζητούν βέβαια, πόσους ακόμα θα απολύσουν. Έντεκα χιλιάδες; Δεκατέσσερεις χιλιάδες; Εικοσιπέντε χιλιάδες;
Συζητούν ποιούς ακόμα φόρους θα εφεύρουν. Πόσο θα αυξήσουν τους παλιούς.

Κι όλα αυτά, μαζί ακόμα με την κυριολεκτική διάλυση της Δημόσιας Υγείας, για έναν και μόνον σκοπό: να μειώσουν τα έξοδα του κράτους και ν' αυξήσουν τα έσοδα, για νάχουν να δίνουν στους τοκογλύφους!
Όχι για ανάπτυξη (λέμε τώρα!).
Όχι για τον λαό.
Για τους τοκογλύφους!

Η χλιδή, η σπατάλη όμως κι η κακοδιαχείριση σε όλα τα κλιμάκια της εξουσίας παραμένει. Το Κράτος είναι εδώ για να ξοδεύει και να απομυζά τόσους πόρους για την εσωτερική του λειτουργία, που θα μπορούσαν να αποφευχθούν τόσο η μείωση συντάξεων και μισθών, όσο και διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Χώρια οι μίζες που δεν έχουν ούτε ένα λεπτό σταματήσει να πηγαιονοέρχονται..
Χώρια οι εξυπηρετήσεις συμφερόντων ''δικών μας'', με τις σκανδαλώδεις παραχωρήσεις και πωλήσεις της δημόσιας περιουσίας..

Χώρια το συνεχές ''βύζαγμα'' κράτους και πολιτών από Εθνικούς εργολάβους, Εθνικούς προμηθευτές, Εθνικούς καναλάρχες, προνομιακές εταιρείες, στημένους και ''φωτογραφικούς'' δημόσιους διαγωνισμούς..

Έχουμε ήδη ως χώρα υποβιβαστεί σε μία, προ 40ετίας, θλιβερή και διεφθαρμένη Ουγκάντα του Ίντι Αμίν Νταντά!

Οι θλιβερές, απαθείς, και εν τέλει απάνθρωπες φυσιογνωμίες των δικτατορίσκων που μας κυβερνούν,
..δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από την ''ευφυϊα'', την παράνοια και προπαντός την ηθική του ημιπαράφρονα εκείνου αφρικανού τύραννου!

Κι αν στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα....στην Τυραννία υπάρχει μόνον μία διέξοδος..

....με απλά λόγια, υπάρχει κάθε λόγος για να έχουμε εφιάλτες…

   Αντιφασίστες της Ευρώπης, ξυπνήστε!

        Η φαιά πανούκλα επιστρέφει…

Αναδημοσίευουμε από το contra-xreos.gr, το κάλεσμα τoυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΗΤΡΑΛΙΑ, με ενα σχόλιο.

Δεν μπορεί από μια “αυθεντικά λαϊκή εξέγερση που μόλις σάρωσε το καθεστώς του Γιανουκόβιτς” να προκύπτει μια φαιά πανούκλα. Έχουμε πει την άποψή μας πάνω σε αυτό και συνεχίζουμε να τη λέμε. Μια ημιφασιστική κυβέρνηση δεν μπορείνα είναι το αποτέλεσμα μιας λαϊκής εξέγερσης, αλλά μιας φασιστικής εξέγερσης ή ενός αντεπαναστατικού πραξικοπήματος. Ανεξάρτητα από αυτό συμφωνούμε απόλυτα, ότι πρέπει η Ουκρνανία απιτεί εδώ και τώρα αντιφασιστικό συναγερμό σε όλη την Ευρώπη.


                       



τoυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΗΤΡΑΛΙΑ*

Αυτή τη φορά δεν υπάρχει αμφιβολία: Τερατώδης και φριχτή, η φασιστική απειλή επιστρέφει, χωρίς αυτό να σκανδαλίζει υπερβολικά την Ευρώπη μας. Η απόδειξη; Καθαρόαιμοι ναζιστές, που δηλώνουν συνεχιστές του Τρίτου Ράϊχ και των μεραρχιών SS, και μπροστά στους οποίους οι τραμπούκοι της ελληνικής Χρυσής Αυγής μοιάζουν σχεδόν με παιδιά του κατηχητικού, κατέχουν σήμερα μερικά από τα πιο νευραλγικά πόστα (δημόσια τάξη, άμυνα, δικαιοσύνη) στη μεταβατική ουκρανική κυβέρνηση! Και επιπλέον, η παρουσία τους σε αυτή τη κυβέρνηση δεν σοκάρει διόλου ούτε τα ΜΜΕ μας που σπεύδουν να τους βαφτίσουν…«εθνικιστές», ούτε τους κάθε λογής προσφιλείς ευρωπαίους ηγέτες μας (συμπεριλαμβανομένων των σοσιαλδημοκρατών) που βιάζονται να τους αναγνωρίσουν ως καθόλα παρουσιάσιμους εταίρους.

Με λίγα λόγια, είναι σαν να μην έγινε ποτέ η Δίκη της Νυρεμβέργης! Αλλά, υπάρχουν κι άλλα. Το χειρότερο είναι πως οι πιστοί αυτών των βρυκολάκων ενός κόσμου που πιστεύαμε –άδικα- ότι είχε εξαφανιστεί για πάντα, είναι πια χιλιάδες, βολτάρουν οπλισμένοι μέχρι τα δόντια στους δρόμους του Κιέβου και του Λβιφ και κυρίως, κερδίζουν αυτό τον καιρό την εμπιστοσύνη πολύ μεγάλου αριθμού συμπατριωτών τους. Γιατί, είτε αυτό είναι παράδοξο είτε όχι, είναι δυστυχώς γεγονός ότι αυτή η αυθεντικά λαϊκή εξέγερση που μόλις σάρωσε το καθεστώς του Γιανουκόβιτς, περιλαμβάνει στους ηγέτες της τους νοσταλγούς του δωσιλογισμού του Μπαντέρα της Svoboda και -κυρίως- τους διαρκώς ανερχόμενους νεοναζιστές του Praviy Sektor.

Αν λοιπόν αυτές οι Svoboda και Praviy Sektor μετέχουν στην ουκρανική κυβέρνηση χωρίς να σοκάρονται ιδιαίτερα οι ευρωπαίοι και βορειο-αμερικανοί ηγέτες μας –όπως εξάλλου και τα μεγάλα μας ΜΜΕ και οι άλλοι διεθνείς θεσμοί-, δεν θα εκπλαγούμε αν αυτός ο καλός νεοφιλελεύθερος κόσμος δεχτεί αύριο χωρίς καμιά αντίδραση την παρουσία ενός κόμματος σαν τη Χρυσή Αυγή σε μια μελλοντική ελληνική κυβέρνηση. Αν ο Dmytro Yarosh, ηγέτης του Praviy Sektor, γίνεται υπαρχηγός του Andriy Parubi (που κι αυτός διετέλεσε ιδρυτής του εθνικο-σοσιαλιστικού κόμματος της Ουκρανίας) επικεφαλής του ουκρανικού Συμβουλίου Ασφαλείας, τότε γιατί να μην βρεθεί αύριο επικεφαλής του ελληνικού υπουργείου άμυνας ή δημόσιας τάξης ο φύρερ της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος; Ιδού λοιπόν ένας παραπάνω λόγος που μας κάνει να θεωρούμε αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ουκρανία σαν μια πραγματική καμπή στην μεταπολεμική ευρωπαϊκή ιστορία, ένα γιγάντιο ποιοτικό άλμα της νεοφασιστική απειλής που από εδώ και πέρα βαραίνει πάνω σε όλους μας.

Ωστόσο, δεν πρόκειται μόνο για αυτό. Ανεξάρτητα από την πορεία που θα πάρουν τα γεγονότα που βλέπουν να αντιπαρατίθενται στο ουκρανικό έδαφος όχι μόνο οι -εξίσου αντιδραστικές και υποταγμένες στους Ολιγάρχες- Ρωσία και Ουκρανία αλλά και οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των καιρών μας, όλα δείχνουν ότι οι ήδη ισχυροί Ουκρανοί νεοναζιστές θα είναι οι μόνοι που θα επωφεληθούν τόσο από τις καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών λιτότητας που το ΔΝΤ δεν θα παραλείψει να εφαρμόσει όσο και από τους πολεμικούς και εθνικιστικούς ανέμους που σαρώνουν την περιοχή. Οι συνέπειες είναι εντελώς προβλέψιμες: Οι ένοπλοι Ουκρανοί νεοναζιστές θα είναι πιθανότατα σε θέση να επεκτείνουν την επιρροή τους και πέρα από την ανατολική Ευρώπη και να απλώσουν τη γάγγραινα τους στο σύνολο της ηπείρου μας! Πώς; Καταρχήν, επιβάλλοντας στο εσωτερικό του διαρκώς ανερχόμενου ευρωπαϊκού ακροδεξιού στρατοπέδου συσχετισμούς δυνάμεων που ευνοούν το μαχητικό νεοναζισμό. Κατόπιν, χρησιμεύοντας σαν πρότυπο προς εξαγωγή τουλάχιστον στις γειτονικές χώρες (συμπεριλαμβανόμενης της Ελλάδας) που πλήττονται κιόλας ολομέτωπα από τις πολιτικές λιτότητας και έχουν ήδη μολυνθεί από τα μικρόβια του ρατσισμού, της ομοφοβίας, του αντισημιτισμού και του νεοφασισμού. Και όλα αυτά χωρίς να ξεχνάμε το «επιχείρημα» διαστάσεων που συνιστούν τα πολλές χιλιάδες όπλα -και βαρέα- που βρίσκονται στη κατοχή τους και τα οποία δεν θα παραλείψουν βέβαια να εξαγάγουν. Το συμπέρασμα βγάζει μάτια: Είναι το σύνολο του πολιτικού τοπίου, των πολιτικών ισορροπιών και των πολιτικών συσχετισμών δυνάμεων στην Ευρώπη που αναπόφευκτα θα επηρεαστούν, σε βάρος των εργατικών συνδικάτων, των οργανώσεων της Αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων. Με απλά λόγια, υπάρχει κάθε λόγος για να έχουμε εφιάλτες…

Λοιπόν, τι παραπάνω χρειάζεται επιτέλους η ευρωπαϊκή αριστερά για να βγει από την παρούσα νάρκη της, να σημάνει συναγερμό, να κινητοποιηθεί κατεπειγόντως και να πάρει το ταχύτερο δυνατό τη μοναδική πρωτοβουλία που θα ήταν ικανή να συγκρατήσει το φασιστικό και φασιστοειδές τσουνάμι που πλησιάζει: Μια πρωτοβουλία που δεν μπορεί να στοχεύει παρά στη συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού αντιφασιστικού κινήματος, ενωτικού, δημοκρατικού, ριζοσπαστικού, μακράς διάρκειας και μαζικού, που συνδυάζει τη πάλη ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές δρακόντειας λιτότητας με τη πάλη ενάντια στη φαιά πανούκλα παντού όπου αυτή κάνει την εμφάνισή της. Η ώρα δεν είναι πια ούτε για αμφιταλαντεύσεις, ούτε για τη ψευδαίσθηση ότι όλα αυτά συμβαίνουν μακριά από εμάς, ούτε για το άλλοθι της αντιφασιστικής «ρουτίνας» που συνίσταται στο ότι παλεύεις στη γειτονιά ή ακόμα και στη χώρα σου ενώ ταυτόχρονα αδιαφορείς παντελώς για αυτά που συμβαίνουν από την άλλη μεριά των συνόρων. Καταρχήν, επειδή και πριν ακόμα από τον ουκρανικό νεοναζιστικό συναγερμό, η κατάσταση στη δυτική Ευρώπη ήταν –και παραμένει- παραπάνω από ανησυχητική, δικαιολογώντας απόλυτα τη γενική κινητοποίηση ενάντια στην ορμητική άνοδο της άκρας δεξιάς. Και κατόπιν, επειδή όσο χρήσιμοι και απαραίτητοι κι αν είναι, οι εθνικοί ή περιφερειακοί αντιφασιστικοί αγώνες και καμπάνιες δεν αρκούν πια, δεν είναι πια στο ύψος των σημερινών εντελώς εξαιρετικών και ιστορικών περιστάσεων.

Με άλλα λόγια, αντιφασίστες της Ευρώπης ξυπνήστε γιατί είναι μεσάνυχτα παρά πέντε και η ιστορία τείνει να επαναληφθεί τόσο τραγική όσο και στο παρελθόν…

*Γιώργος Μητραλιάς, μέλος της ελληνικής Επιτροπής της πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Αντιφασιστικού Μανιφέστου (www. antifascismeuropa=ellada.gr). Το παραπάνω κείμενο δεν πρωτογράφτηκε στα ελληνικά και απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε αριστερά ακροατήρια της δυτικής Ευρώπης.

 http://avantgarde2009.wordpress.com/