Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!!!!!!!!! Η ΕΡΤ ΑΣ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥΣ!!!

Για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της κοινωνίας



     
Παρακολουθήσαμε μια ακραίου αυταρχισμού δήλωση εκ μέρους του κ. Κεδίκογλου, ο οποίος υιοθετώντας τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», μας ανακοίνωσε το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης. Μίλησε για αδιαφάνεια και σπατάλες. Προφανώς πρόκειται για μία δημόσια αυτοκριτική του πολιτικού προϊστάμενου της δημόσιας τηλεόρασης, του ίδιου και των προκατόχων του, διότι αυτοί ευθύνονται για όλα αυτά τα οποία ο ίδιος χρέωσε στους εργαζόμενους.

Πρόκειται για μία πράξη ενάντια στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία, ενάντια στην πολυφωνία και τη δημοκρατία. Θέλουν να κόψουν και να ράψουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στα μέτρα τους. Την θέλουν απόλυτα ελεγχόμενη ώστε να είναι ακίνδυνη. Αυτά είναι τα όρια της δικιάς τους αντίληψης της δημοκρατίας.

Η αντικοινωνική πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης δεν έχει όρια. Με βία και περιορισμό της δημοκρατίας προσπαθούν να την επιβάλλουν. Δεν μπορούν διαφορετικά. Κάποτε ήταν τα βασιλικά διατάγματα τώρα είναι οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Προσπάθησαν να κάνουν την ΕΡΤ ΥΕΝΕΔ κι όταν δεν τα κατάφεραν κλείνουν τη δημόσια τηλεόραση με το «αποφασίζουμε και διατάζουμε». Όπου υπάρχει δημοκρατική αντίσταση τότε αποφασίζουν και διατάζουν (φασίζουν και αποκαλύπτονται). Δεν θα περάσουν. Πρόκειται για προμελετημένη δολοφονία της αντικειμενικής και πλουραλιστικής ενημέρωσης. Δε θα το επιτρέψουμε!

Θέλουμε να επαναλάβουμε για ακόμα μία φορά την απόλυτη δέσμευσή μας να υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα της ραδιοτηλεόρασης και ταυτόχρονα να δεσμευτούμε πολιτικά απέναντι και στους εργαζόμενους και στην ελληνική κοινωνία, ότι θα αποτελέσουμε ανάχωμα στην προσπάθεια συρρίκνωσής της, προστατεύοντας τις θέσεις εργασίας, αλλά κυρίως προστατεύοντας και μία αντίληψη αδέσμευτης, δημοσιογραφικά υπεύθυνης και ανεξάρτητης ραδιοτηλεόρασης.

Καλούμε πολίτες, κινήματα, σωματεία, κινήσεις, φορείς στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 8μ.μ., 12/6 στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου, όπου όλοι θα πούμε ένα βροντερό ΟΧΙ στον αντιδημοκρατικό κατήφορο και στη συνεχιζόμενη καταστροφή της κοινωνίας.



Σύριζα Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Το Γραφείο Τύπου