Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Κοιτάξτε γύρω! Θα μας χρειαστούν για αυτούς που πρέπει οι χειροπέδες


Οχι ο Παύλος δεν τις κρύβει τις χειροπέδες. Διότι δεν ντροπιάζουν αυτόν, αλλά τους μικρόνοες που τις παράγγειλαν ως επιτομή της χουντικής απαγόρευσης της διαδήλωσης ενάντια στην παράτα της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.
Θυμηθείτε τον Παπαγεωργόπουλο, τον Τζοχατζόπουλο, τον Λιάπη, τον Μιχολολιάκο, πως χρησιμοποιούσαν τον χαρτοφύλακα ή το ακριβό σακκάκι για να κρύψουν τη ντροπή τους, όταν οι δικοί τους τους παρέδιδαν στο πύρ το εξώτερο, για να κορεστεί η λαϊκή οργή.
Έχει και άλλο ''ελάττωμα'' ο Παύλος Αντωνόπουλος: Ένα πλατύ, ήρεμο, ζεστό χαμόγελο, που ξέρει να απλώνει συντροφικότητα τριγύρω στους ανθρώπους του κόσμου του, των ίδιων αγωνιών και αγώνων, αλλά και να περιγελά με φυσικό και απλό τρόπο όσους επιμένουν να θέλουν να συλλάβουν τον άνεμο και να φυλακίσουν την ελεύθερη σκέψη.
Σήμερα 9/1/14 στις 11.00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων, αυτό το χαμόγελο, θα υπερασπίσει τον ίδιο, θα θάψει τη ντυμένη με στολή γελοιότητα και θα μοιράσει χαρά στους συντρόφους του.
Οι χειροπέδες θα βγούν από τα χέρια του Παύλου.
Ας τις κρατήσουμε.
Θα χρειαστούν.
Κοιτάξτε γύρω!
Διαβάστε την είδηση για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τα εντάλματα σύλληψης.
Πως βρωμάνε όλοι τους, αστοί πολιτικοί, τραπεζίτες, επιχειρηματίες, μεγαλοδημοσιογράφοι-υπηρέτες!

Μαχητική η πορεία παρά την απαγόρευση (narnet.gr)

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Συγκέντρωση Πέμπτη 9/1, ώρα 11.00 π.μ. στα Δικαστήρια Ευελπίδων, κτίριο 16, ενάντια στην σύλληψη και δίκη του σ. Παύλου Αντωνόπουλου

Παρά την απαγόρευση, τα αυστηρά αστυνομικά μέτρα αποκλεισμού του κέντρου της Αθήνας και τους προπηλακισμούς συνδικαλιστών και όσων διαδηλωτών προσέγγιζαν τα Προπύλαια, η πορεία στην οποία καλούσαν οργανώσεις της αριστεράς, μεταξύ των οποίων και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ξεκίνησε τελικά λίγο μετά τις 6.00 μ.μ. από την Ομόνοια. Εκεί είχαν φτάσει και δεκάδες εκλεγμένοι συνδικαλιστές και στελέχη των οργανώσεων που καλούσαν στην πορεία, που λίγο νωρίτερα έδιναν συνέντευξη τύπου στα Προπύλαια, η οποία δέχτηκε την επίθεση των ΜΑΤ, τα οποία απώθησαν τους συγκεντρωμένους από τα Προπύλαια πρός την Ομόνοια.
Στις 6.00 μ.μ. τα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των άλλων οργανώσεων (ΟΚΔΕ, ΕΕΚ, Σχέδιο Β, Κ.Ο. Ανασύνταξη, Ροσινάντε και η Αντιιμπεριαλιστική Αριστερή Συνεργασία) συγκροτήθηκαν με πυκνότητα και κατέβηκαν στο δρόμο, μπαίνοντας στην οδό Σταδίου, για να ασκήσουν τα αναφαίρετο δικαίωμα του λαού να διαδηλώνει στην πόλη του, ενάντια στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε.-κεφαλαίου.
Στα Χαυτεία-Σταδίου κλούβες και δυνάμεις των ΜΑΤ έκλεισαν το δρόμο στους διαδηλωτές και απαγόρευσαν την συνέχιση της διαδήλωσης, η οποία ήταν μαχητική και πυκνή. Λίγο μετά τις 6.30 μ.μ. η αστυνομία έκανε επίθεση με ρίψη χημικών, για να διαλύσει την συγκέντρωση, αλλά οι αλυσίδες του κόσμου συγκροτημένα άντεξαν και έστριψαν στην οδό Πατησίων. Η διαδήλωση συνεχίστηκε στους κεντρικούς δρόμους και έφτασε στην πύλη του Ε.Μ. Πολυτεχνείου λίγο πριν τις 8.00 μ.μ..
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της χαιρετίζει τους εργαζόμενους και νέους που έσπασαν στην πράξη την "χουντική" απαγόρευση της πορείας με την μαζική συμμετοχή τους στην συγκέντρωση και πορεία, και καλεί σε συνέχεια του αγώνα ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου. Απαιτεί να απελευθερωθεί άμεσα και χωρίς κατηγορίες ο συνδικαλιστής και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Παύλος Αντωνόπουλος.
Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών μετά την διαδήλωση κατευθύνθηκε πρός την ΓΑΔΑ για να απαιτήσει την απελευθέρωση του καθηγητή, μέλους της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Παύλου Αντωνόπουλου, ο οποίος συνελήφθη στα Προπύλαια μετά την συνέντευξη τύπου. Ο Παύλος Αντωνόπουλος μετά την προσαγωγή του στη ΓΑΔΑ, η οποία μετατράπηκε σε σύλληψη, κατηγορείται για "συμμετοχή σε παράνομη συνάθροιση και διαδήλωση" με βάση την χουντική απαγόρευση που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση μέσω ΓΑΔΑ!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συγκέντρωση την Πέμπτη το πρωί στις 11.00 π.μ. στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, όπου θα περάσει από αυτόφωρο ο σ. Παύλος Αντωνόπουλος.
Ολόκληρη η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
Μαχητική πορεία κόντρα στην απαγόρευση. Κάλεσμα αλληλεγγύης στον Π. Αντωνόπουλο.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις χιλιάδες διαδηλωτών που αψήφησαν την, χουντικής έμπνευσης, απαγόρευση της αστυνομίας και κατέβηκαν στο κέντρο για να δηλώσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στην ΕΕ και την κυβέρνηση που στραγγαλίζουν τον κόσμο της εργασίας. Το μήνυμα που δώσαμε είναι ξεκάθαρο: δεν μας φοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν, στον δρόμο σπάμε την κυβερνητική τρομοκρατία και εκεί θα τους νικήσουμε!
Είναι απαράδεκτη και εξωφρενική η καταστολή και τα δακρυγόνα με τα οποία αντιμετώπισε η αστυνομία τους διαδηλωτές. Οι σιδερένιοι φράχτες στο κέντρο της Αθήνας είναι χαρακτηριστική εικόνα του πόσο φοβούνται την οργή του λαού. Αυτές είναι οι δήθεν δημοκρατικές ελευθερίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης την οποία υπερασπίζονται. Σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά έδειξε τις προθέσεις της και για το εξάμηνο της ελληνικής προεδρείας στην ΕΕ: βία και φίμωση για τον λαό που αγωνίζεται, για να μην ενοχληθούν η τρόικα και οι τραπεζίτες.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τη σύλληψη του Παύλου Αντωνόπουλου, καθηγητή, συνδικαλιστή - μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο οποίος προσήχθη λίγο μετά τις 6.00 μ.μ και οδηγείται αύριο στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε απαγορευμένη συγκέντρωση και της αντίστασης κατά της αρχής!
ΚΑΛΟΥΜΕ κάθε πολίτη, τις οργανώσεις της αριστεράς και κάθε συλλογικότητα που υπερασπίζεται τα δημοκρατικά δικαιώματα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 9/1 στις 11.00 π.μ στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 16).
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΤΗΣ Ε.Ε. ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ! ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Σύντομη Περιγραφή: 

Γιατί θα υποστηρίξω ΣΥΡΙΖΑ




Photo: Panayiotis Tzamaros / Fosphotos.com


Επειδή αρκετοί φίλοι του protagon έχουν τη βεβαιότητα ότι όλοι εμείς οι υπόλοιποι είμαστε άσχετοι περί τα οικονομικά και μόνον ο Στουρνάρας και η παρέα του τα γνωρίζουν, θέλω να επισημάνω τα εξής.

1) Το πρόβλημα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή είναι το τεράστιο δημόσιο χρέος. Ο Στουρνάρας και ο Σόιμπλε που τον καθοδηγεί, ακολουθούν τη μέθοδο της χρηματοδότησης του χρέους και της βίαιης υποτίμησης η οποία, όπως όλοι βλέπουμε, βύθισε τη ζήτηση και κατάστρεψε την παραγωγική βάση της χώρας, με αποτέλεσμα να απαιτούνται όλο και μεγαλύτερα κεφάλαια για την κάλυψη του δημοσιονομικού και του χρηματοδοτικού κενού. Στο πρόγραμμα μάλιστα αυτό προστέθηκε ένα ακόμη ασήκωτο βάρος, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί περαιτέρω το δημόσιο χρέος. Ποια είναι η πολιτική του Στουρνάρα; Η τυφλή εφαρμογή του προγράμματος. Αυτό όμως θα μπορούσε να το κάνει όχι ο μόνον Στουρνάρας, αλλά ακόμη και η Φωτεινή Πιπιλή. Το έκανε ο Παπακωνσταντίνου, ο Βενιζέλος, το κάνει ο Στουρνάρας. Δηλαδή το κάνουν όλοι και κανένας. Το κάνει ο Σόιμπλε.

2) Όσοι κινούνται στην αγορά ξέρουν καλά ότι με τέτοιο δημόσιο χρέος και τέτοιο ιδιωτικό χρέος, η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να αναταχθεί. Χρειάζεται γενναίο κούρεμα και των δύο. Πρέπει να είσαι ο Στουρνάρας για να το καταλάβεις; Το λένε όλοι, μέχρι και το ΔΝΤ. Το ζήτημα των ιδιωτικών χρεών μάλιστα είναι ακόμη κρισιμότερο και εγώ έδωσα εδώ στο protagon την πρόβλεψη περί κουρέματος των ιδιωτικών χρεών. Προφανώς αυτό θα συνοδευτεί από μέτρα στήριξης του τραπεζικού συστήματος. Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα έξυπνος για να καταλάβεις τι ακριβώς θα συμβεί.

3) Είπα επίσης, με τα οικονομικά που γνωρίζει και ένας απλός φοροτεχνικός, ότι το ασφαλιστικό σύστημα σε λίγο θα καταρρεύσει εάν δεν βρεθεί λύση. Και άλλη λύση από τις δημόσιες επενδύσεις δεν υπάρχει. Μακάρι να υπήρχε. Κανένας δεν επιθυμεί το κράτος να παριστάνει τον εργοδότη, πολύ περισσότερο εγώ ο ίδιος που απεχθάνομαι τις εντολές και τα κρατικά σχέδια. Ούτε τον αντικαπνιστικό νόμο δεν θέλω να εφαρμόσω, παρότι δεν καπνίζω, όχι να αποδεχθώ κρατικές οικονομίες. Αλλά, στοιχειωδώς λογικά να σκεφτεί κανείς, εφόσον καμία οικονομία δεν μπορεί να πάρει μπρος μόνη της, στην κατάσταση της πλήρους απραξίας, τότε γίνεται σαφές ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί η σίγουρη μετριοπαθής κεϋνσιανή οδός. Άλλη δεν υφίσταται. Εάν ερχόταν ο Ίμπν Σαούντ θα τον χειροκροτούσα και εγώ καθότι θα αγόραζε και την ΠΑΕ μου και θα ψήφιζα Τζήμερο ασυζητητί. Τώρα όμως, δυστυχώς, αυτό δεν γίνεται. Επομένως, θα γίνει το εφικτό.

4) Όλα αυτά προφανώς και θα μπορούσε να τα κάνει ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος ή και οι δύο μαζί. Το ότι προβλέπω ότι θα τα κάνει ο Σύριζα έχει να κάνει με την εκτίμηση ότι στην πολιτική οι εξελίξεις δεν εξαρτώνται από τις επιθυμίες μας. Η πολιτική κινείται με βάση τις προσδοκίες συνήθως. Σε μια Ελλάδα με εκατομμύρια ανέργους και άλλους τόσους εξαγριωμένους από τις συνεχείς μειώσεις μισθών και αυξήσεις φόρων, δεν χρειάζεται να είσαι ατσίδας για να αντιληφθείς ότι οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν κάτι άλλο από Στουρνάρα. Ποιο είναι το άλλο; Οι 58; Όχι. Ο Τσίπρας είναι.

Ουδέποτε προσωπικώς έχω στηρίξει τον Συριζα ή τον Συνασπισμό, για λόγους που δεν είναι της παρούσης. Όμως αυτή τη στιγμή, ειλικρινά, λόγοι εθνικοί κυρίως, αλλά και η αίσθηση ότι ασκείται μια πολιτική εξουσία με τρόπο αυθάδη, αυταρχικό και ανήθικο, με υποχρεώνουν να υποστηρίξω μια πολιτική αλλαγή, με την ελπίδα να προχωρήσει η Ελλάδα σε μια νέα εποχή. Είναι βεβαίως πιθανόν αυτή η αλλαγή να οδηγήσει την Ελλάδα ακόμη και εκτός της ευρωζώνης. Προσωπικά δεν το πιστεύω, αλλά νομίζω πρέπει να προταχθεί η σωτηρία των ανθρώπων και της χώρας, από μια βίαιη παραμονή της Ελλάδας μέσα στο ευρώ, την ώρα που δεν θα φαίνεται από πουθενά ελπίδα ανάκαμψης και σωτηρίας.

Προφήτης δεν είμαι και στην πολιτική όλα μπορούν να συμβούν. Αλλά, έτσι όπως μπορεί κανείς να σκεφτεί αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα θα πορευτεί στο επόμενο βήμα της με κυβέρνηση της αριστεράς. Καλύτερα να το πάρουμε απόφαση και να δούμε πώς μπορούμε να ενεργήσουμε, με αυτό το δεδομένο. Και πρώτος απ’ όλους πρέπει να το πάρει απόφαση ο ίδιος ο Σαμαράς, να αφήσει κατά μέρος τις επικίνδυνες για τη χώρα κινήσεις και να παραδώσει ήρεμα στον επόμενο, όπως έκαναν και οι προκάτοχοί του, ο Καραμανλής με τον Παπανδρέου.
Διότι, θα πρέπει να γνωρίζουμε από την πρόσφατη αλλά και την παλιά μας ιστορία, πως όσοι πάνε εντελώς κόντρα με τον καιρό δεν έχουν καλό πολιτικό τέλος.

Ο Απόστολος Διαμαντής είναι συγγραφέας και πανεπιστημιακός.