Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ 

     

H συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρόλο που βρίσκεται στην εξουσία λίγους μήνες , κατόρθωσε να περάσει από τη βουλή όλα εκείνα τα μέτρα , που σαν αντιπολίτευση αντιμάχονταν.Υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο κάνοντας τη χώρα αποικία των Ευρωπαίων και μη, καπιταλιστών. Παρέδωσε τις τράπεζες στο ξένο κεφάλαιο, ονομάζοντας το ξεπούλημα ανακεφαλαιοποίηση. Πουλάει τα κόκκινα δάνεια σε ξένα funds, παραδίδοντας την ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων στα κοράκια των αγορών που φυσικά θα την αξιοποιήσουν για δικό τους όφελος. Οι πλειστηριασμοί αρχίζουν . Με το νέο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό οι συντάξεις φτάνουν το επίπεδο του χαρτζιλικιού, καταδικάζοντας στην ανέχεια ανθρώπους που δούλεψαν και πλήρωναν για μια αξιοπρεπή διαβίωση στα ώριμα χρόνια τους. 

Η ανεργία αυξάνεται , η ανάπτυξη δεν φαίνεται στον ορίζοντα , τα παιδιά στα σχολεία πεινούν ,οι νέοι μεταναστεύουν στο εξωτερικό ψάχνοντας μια ανθρώπινη ζωή. Οι φόροι και τα χαράτσια που καλείται ο λαός να πληρώσει υπερβαίνουν τις δυνατότητες του. Παράλληλα βλέπουμε μεγαλοοφειλέτες του δημόσιου να προστατεύονται και να έχουν φορολογική ασυλία.Δεν πρόλαβαν να τους φορολογήσουν , μας είπαν. Το σύνταγμα καταπατείται καθημερινά με τις πραξεις νομοθετικού περιεχομένου και τα κατεπείγοντα νομοσχέδια . Οι επεμβάσεις των ΜΑΤ τονίζουν το έλλειμμα δημοκρατίας. Η περιουσία του δημοσίου , η περιουσία του ελληνικού λαού χαρίζεται μέσω ΤΑΙΠΕΔ. 

Πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση κι ο υπουργός Σπίρτζης υπέγραψαν -με πόνο ψυχής ,μας λένε- το ξεπούλημα των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Δεν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση, αλλά για χάρισμα στο γερμανικό δημόσιο. Παρά το γεγονός πως το ελληνικό δημόσιο παραιτείται πλήρως των δικαιωμάτων του σε αυτά ,η εταιρεία που τα αγοράζει , η fraport , διοικείται από ένα εποπτικό συμβούλιο που το απαρτίζουν Τρείς εκπρόσωποι του ομοσπονδιακού κράτους της Έσσης Δύο εκπρόσωποι της πόλης της Φραγκφούρτης Ένας εκπρόσωπος της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Τέσσερις ιδιώτες μέτοχοι. 

Το τίμημα? 1,2 δις ευρώ σε πέντε δόσεις Το εφάπαξ αυτό “τίμημα” στην πραγματικότητα περιορίζεται σε περίπου 0,7 δις ευρώ, διότι με την ιδιωτικοποίηση, το δημόσιο θα κληθεί να επιστρέψει στην Ε.Ε. – να χρεώσει δηλαδή σε βάρος εθνικών πόρων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων – τα 520 εκατ. ευρώ έργων ΕΣΠΑ που ήδη “τρέχουν” στα αεροδρόμια της Θεσ/νίκης και των Χανίων. Ετήσιο μίσθωμα που θα καταβάλλει η fraport 0,023 δισ ευρώ 

Αυτό ισοδυναμεί με τον ετήσιο περίπου τζίρο μόνο του Κρατικού Αερολιμένα Κέρκυρας, είναι δε λιγότερο από τα ετήσια έσοδα του κράτους από τις εμπορικές και μόνο χρήσεις σε όλα τα αεροδρόμια. Να σημειώσουμε εδώ ότι τα ετήσια έσοδα της ΥΠΑ ανέρχονται σε 500 εκατ ευρώ που τα διαχειρίζεται το υπουργείο οικονομικών. 

Τα αεροδρόμια στη χώρα μας εξυπηρετούν κοινωνικούς και εθνικούς σκοπούς. Λειτουργούν δηλαδή σαν στρατιωτικά και σαν πολιτικά. Δεν νοείται υποδομές εθνικής άμυνας και ασφάλειας να περάσουν σε μια ξένη κρατική εταιρεία ,επειδή θα πληρώνει ενοίκιο για την χρήση τους.Ειδικά με τα γεγονότα που συμβαίνουν στην περιοχή μας το ξεπούλημα των αεροδρομίων ισοδυναμεί με εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας. Ο κοινωνικός τους χαρακτήρας ,σε μας τους νησιώτες είναι γνωστός , καθώς είναι ο μοναδικός γρήγορος τρόπος μεταφοράς των πολιτών στην πρωτεύουσα σε περιπτώσεις ανάγκης. 

Η παράδοση όλων των αεροδρομίων σε μια εταιρεία,
δημιουργεί ένα πανίσχυρο μονοπώλιο που ανεξέλεγκτο θα καθορίζει ποιοτικά και ποσοτικά τον τουρισμό της χώρας μας σύμφωνα με τα δικά του συμφέροντα. Αυξάνοντας για παράδειγμα τα τέλη θα μειώνει τον τουρισμό ,πράγμα που έχει αρνητική επίδραση στην οικονομία και την απασχόληση. 

Η ''πρώτη φορά αριστερά '' κυβέρνηση μετατράπηκε σε ''άλλη μια φορά νεοφιλελευθερη '' και μέσα από αυτό το ρόλο της ξεπουλάει τα αεροδρόμια. Δημιουργεί ευκαιρίες επενδύσεων μεγάλου κέρδους και μηδενικού ρίσκου μέσα απο τη διάλυση των παραγωγικών δομών του κράτους . Κανείς δεν μπορεί να παραχωρεί αντί ''πινακίου φακής'' περιουσία του λαού .Καλούμε λοιπόν τους συμπατριώτες μας να δηλώσουν την αντίθεσή τους σε αυτό το ξεπούλημα και όλοι μαζί να βρούμε τρόπους αντίδρασης , αντίστασης ,και προστασίας όσων ανήκουν σε μας και τις επόμενες γενιές. 

Aρχίζουμε με μία εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης για τα αεροδρόμια στις 4 Γενάρη . 
Και θα συνεχίσουμε........ 

Τα αεροδρόμια είναι μόνο η αρχή!!!!!!!!!!! 
ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ