Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Από 0 ως ΠΑΣΟΚ, πόσο τσογλάνι είσαι;

alsalech


http://galaxyarchis.wordpress.com/

Έως και σήμερα έσπαγα πλάκα με την -κατά τ’ άλλα συμπαθέστατη- επικοινωνιολόγο του Βαγγέλη Βενιζέλου και πρώην σύμβουλο Σπύρου Βούγια για θέματα μετανάστευσης, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ. Η φανατική υποστήριξη της Αφροδίτης στον Βαγγέλη υπήρξε κατά βάση συγκινητική -μέχρι δακρύων- και οι επιθέσεις που εξαπέλυε στον Τσίπρα γραφικές – μέχρι σεμεδακίου σε LCD-TV. Ωστόσο υπάρχει μία “κόκκινη γραμμή” που θεωρώ αδιανόητο να την περνά οποιοσδήποτε παρατρεχάμενος των κυβερνήσεων. Ειδικά, επειδή την περνούν συστηματικά πολλοί, προκειμένου να γαντζωθούν στην εφήμερη εξουσία τους. Και αναφέρομαι στην εκμετάλλευση των θυμάτων της Μαρφίν. Δυστυχώς, από σήμερα η Αφροδίτη συγκαταλέγεται σε εκείνους που σύλησαν τον τάφο τριών νεκρών εργαζομένων.
Σε συνέντευξη της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ που δημοσιεύει σήμερα ηΕλευθεροτυπία με τίτλο «Θα βάλω βέτο για τον Τσίπρα» οι περισσότεροι -μεταξύ των οποίων κι εγώ- στάθηκαν στην φαιδρή “υπόσχεση” ότι η Αφροδίτη θα φύγει από την Ελλάδα αν βγει ο Σύριζα. Ομολογουμένως, είναι άκρως διασκεδαστικό η ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα να συνεργάζεται με Βορίδη και Γεωργιάδη και να απειλείται από το Γλέζο και τη Βαλαβάνη. Όμως ο αρχικός εντυπωσιασμός, από την θεαματική αυτή μπαλαφάρα, έκρυψε μία πολύ ουσιώδη λεπτομέρεια αυτής της συνέντευξης.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, αν κουράστηκε να βρίζει το Σύριζα, η Αλ Σάλεχ απάντησε:
«Δεν μ’ αρέσει καθόλου. Διότι προέρχομαι από το χώρο αυτό, από το ΚΚΕ εσωτερικού και τον Συνασπισμό. Οταν το 2010, ΜΕΤΑ ΤΗ MARFIN, αποφάσισα να πάω στο ΠΑΣΟΚ διότι έβλεπα ότι πια η νέα ηγεσία δεν μου πάει καθόλου, άρχισαν οι επιθέσεις»
Η κραυγαλέα αναφορά στον εμπρησμό της Μαρφίν που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο τριών ανθρώπων δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Ειδικά, διότι συνοδεύει δήλωση ότι “δεν της αρέσει” η επίθεση στο Σύριζα. Παρόλα αυτά η Μαρφίν υπήρξε η υπ’ αριθμόν ένα αθλιότητα τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ, στον μικροπολιτικό πόλεμο με το Σύριζα, όπου και επιχείρησαν να την χρεώσουν συστηματικά τα τελευταία τρία χρόνια, τα πτωματοφάγα κτήνη δύο διαδοχικών κυβερνήσεων. Πολύ ειδικότερα μάλιστα, όταν η Αφροδίτη σκυλεύει δύο φορές τον τάφο των ανθρώπων αυτών, επειδή επιπλέον λέει και ψέματα.
Και μόνο η χρονική αναφορά στο 2010 αποτελεί καραμπινάτη ψευτιά, αφού δεν ήταν καθόλου κρυφό ότι η Αλ Σάλεχ υπήρξε σύμβουλος υφυπουργού Σπ. Βούγια σε θέματα μετανάστευσης και μάλιστα “άνθρωπος του Βενιζέλου” ήδη από το 2009. Θα ήταν μάλλον απίθανο να ανήκει στο Συνασπισμό και ταυτόχρονα να εργάζεται σε υπουργείο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Κάπου εδώ είναι αδύνατο να προσπεράσεις τις πολύ πρόσφατες μνήμες του περίφημου “εκτσογλανισμού της κοινωνίας“, που εφηύρε ο γλωσσοπλάστης Βαγγέλης Βενιζέλος κι έσπευσε να ερμηνεύσει βιτγκενσταϊνικώς η ενθουσιώδης γκρούπι του.
πρωτοθεμα-αλσαλεχΈνα μικρό σκάλισμα των δημοσιευμάτων της χρονικής περιόδου 2008-2009 και σε λίγα δευτερόλεπτα μέσα, ιδού το λαβράκι. Άρθρο της Ελευθεροτυπίας (πάλι), της 26ης Νοεμβρίου 2009, με τίτλο “Σπάνια Αλληλεγγύη“, περιγράφει την αλληλέγγυα στάση του αντιπολιτευόμενου Σύριζα απέναντι στην “σύμβουλο υφυπουργού” Αφροδίτη Αλ Σάλεχ. Αφορμή υπήρξε, ένα πρωτοσέλιδο τουΠρώτου Θέματος -ποιου άλλου;- της 22ας Νοεμβρίου 2009, το οποίο κοσμούσε η φωτογραφία της γυμνόστηθης Αφροδίτης και στο εσωτερικό του ένα βαθύτατα σεξιστικό άρθρο εναντίον της. Σειρά στις σεξιστικές επιθέσεις είχαν πάρει τότε τα δεξιά και ακροδεξιά μπλογκ – με τα οποία δεν έχει πλέον ιδιαίτερο πρόβλημα η Αφροδίτη, αφού ρε αδερφέ δεν έκαψαν αυτά στο κάτω-κάτω τη Μαρφίν. Ακόμη και το ΠΑΣΟΚ, απέναντι στον αιώνια πιστό φίλο του Θέμο Αναστασιάδη δεν είχε σηκώσει ανάστημα.
Ποιοι έσπευσαν να υπερασπιστούν την Αφροδίτη; Μα οι φυσικοί αυτουργοί του εμπρησμού της Μαρφίν, έξι μήνες αργότερα, και τρομοκράτες του Σύριζα όπως αποκάλυψε και ο έτερος σύντροφος της Αφροδίτης,Θεόδωρος Πάγκαλος, σε έναν άλλο πιστό φίλο του αξιοσέβαστου ΠΑΣΟΚ, το (μαγαζί του) Σταύρο Ψυχάρη. Αυτοί οι Συριζαίοι “εκτσογλανιστές” της ελληνικής κοινωνίας έσπευσαν να την υπερασπιστούν, με ανακοίνωση καιάρθρο στην Αυγή. Κι όλα αυτά ενώ η Αφροδίτη ήταν στο στρατόπεδο των “εξυγιαντών της πολιτικής”, το ΠΑΣΟΚ.
Το ουσιαστικό ερώτημα, κατά συνέπεια, μετατρέπεται σε:

Ποιος είναι το πραγματικό τσογλάνι;

Zaphod
Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως, η Αφροδίτη δηλώνει ότι δεν πληρώνεται από το ΠΑΣΟΚ, αλλά “βολεύεται” από την αρθρογραφία της στην Athens Voice και το Action24. Ας παρακάμψω το προφανές, ότι πρέπει να είναι ο μοναδικός άνθρωπος στην Ελλάδα που επιβιώνει απλά αρθρογραφώντας σποραδικά σε δύο sites (όποια κι αν είναι αυτά) και επισημαίνω μία χρήσιμη λεπτομέρεια: το Action24 είναι ιδιοκτησίας Διονύση Παναγιωτάκη, στενού φίλου του Ευάγγελου Βενιζέλου και συζύγου της Ελένης (Σελήνη αγαπάει Αλέξη) Κούρκουλα.