Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΑΖΕΙΣ


ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΑΖΕΙΣ 

Τι θέλεις να έρθει η ΔΕΞΙΑ και να υπογράψει μνημόνια να δώσει  τα αεροδρόμια τα λιμάνια,  να μειώσει τις συντάξεις τους μισθούς, να κάνει πλάτες στη διαπλοκή, να περάσει το ασφαλιστικό, να γίνουμε τριτοκοσμική χώρα ; Αυτό θέλεις ;

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ: ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΑΖΕΙΣ......... 

   

  ........γελοιοποιείται απο μόνος του....


Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης : Ένας χρόνος Αριστερά


Έκλεισε ένας χρόνος από την μεγάλη και ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25 Γενάρη 2015 που έφερε την Αριστερά για πρώτη φορά στην διακυβέρνηση της Ελλάδας, και για πρώτη φορά στην μεταπολεμική Ιστορία χώρας, της άλλοτε λεγόμενης Δυτικής Ευρώπης.

-Οι πολίτες ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε κύρια δύναμη πολιτικής και κοινωνικής αλλαγής με την προσδοκία να βάλει τέλος σε ένα σύστημα εξουσίας που είχε προσλάβει καθεστωτικά χαρακτηριστικά, να ανακόψει την ελεύθερη “πτώση” της χώρας και να βελτιώσει τις συνθήκες της ζωής τους, μέσα σε περιβάλλον κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας.

-Μεγάλες προσδοκίες για άμεση, σχεδόν ακαριαία, μεταφορά στην μεταμνημονιακή εποχή και είσοδο σε μια περίοδο ευημερίας για όλους, προφανώς διαψεύστηκαν. Ωστόσο οι προσεγγίσεις και στοχεύσεις μένουν ανοικτές και οι θεμελιώδεις αναλύσεις του ΣΥΡΙΖΑ επαληθεύονται και δικαιώνονται. Ακρογωνιαία είναι η σταθερή θέση από το 2010, ότι αναγκαία προϋπόθεση για να αντιμετωπισθεί το Ελληνικό πρόγραμμα ήταν και είναι η δραστική απομείωση του χρέους, κάτι που αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή, εντός και εκτός Ελλάδας, έστω και αν η Ν.Δ. τηρεί ακόμη σιωπή.

-Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε ως “ντόμινο” στην υπόλοιπη Ευρώπη, κυρίως στις χώρες του Νότου που ασφυκτιούσαν μέσα στο αυστηρό πλαίσιο λιτότητας και πειθαρχίας που επιβάλει ο Βορράς με αιχμή την Γερμανία. Ο “γυάλινος πύργος” της λιτότητας που περιβάλει την Ευρώπη, ουσιαστικά ράγισε με την διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους δανειστές, που ναι μεν είχαμε ένα άλλο Μνημόνιο, αλλά αναδείξαμε σε διεθνές ζήτημα, χτίσαμε μια μεγάλη συμμαχία αμφισβήτησης, και πυροδοτήσαμε πολιτικές εξελίξεις σε άλλες χώρες, όπως Πορτογαλία, Ισπανία, ενώ Γαλλία και Ιταλία εγκατέλειψαν την γερμανική καθοδήγηση.

-Στο εσωτερικό το χρεωκοπημένο πολιτικό-οικονομικό σύστημα, το λεγόμενο σύστημα διαπλοκής απέτυχε, και την άνοιξη του 2015 με την επιδίωξη ατυχήματος στην διαπραγμάτευση, και στο δημοψήφισμα με το μέτωπο του «Ναι», αλλά και το φθινόπωρο με την προσδοκία «να μην φτάσει στις γιορτές η κυβέρνηση», με αφορμή τα προαπαιτούμενα. Τα σχέδια τους για αριστερή παρένθεση θα τεθούν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Ο αγώνας για την κοινωνική αλλαγή της Πατρίδας μας, για την Κυβέρνηση της Αριστεράς συνεχίζεται.

Αργοστόλι Γενάρης 2016
Για την Ν.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης
Βασιλάτος Γεράσιμος συντονιστής