Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

τα ακούτε ρε:


Για κάποια ¨αριστερά" φιντάνια που προσπαθούν να μας πείσουν ότι χρειαζόμαστε συμμαχίες με τη διαπλοκή...... είναι οι γνωστοί "λίγοι" σε αξίες, τα γνωστά ερπετά, οι  δουλόφρονες γλυψιματίες ...........


http://7imeres.gr/
Επιμένει σε άλλη γραμμή ο Μηλιός – Αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ αλλιώς να πάμε ξανά σε εκλογές


 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δώσει το βάρος στις κοινωνικές συμμαχίες και όχι στη συμπόρευση με τμήμα του μνημονιακού κοινοβουλευτικού συστήματος, το οποίο προσπαθεί να πλασαριστεί ως ''προοδευτική, εναλλακτική λύση''», αναφέρει σε άρθρο του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο Γιάννης Μηλιός.

Αναφερόμενος στις δυνάμεις πολιτικές συμμαχίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής χτυπάει «καμπανάκι» και προειδοποιεί πως 
«ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαφυλάξει τον πυρήνα της πολιτικής του και να πορευτεί με το ξεκάθαρο δίλημμα: αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ ή ξανά εκλογές».

Όπως σημειώνει: «..ανεξάρτητοι βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ένας υπουργός της κυβέρνησης Παπαδήμου, διατυπώνουν ένα λόγο ο οποίος δεν συνάδει με τις κόκκινες γραμμές του κόμματος».

Στο ίδιο πλαίσιο, εξηγεί πως «το πρόβλημα γίνεται οξύτατο όταν αναλογιστούμε ποιες είναι οι πολιτικές δυνάμεις που δείχνουν να έχουν κοινωνική δυναμική και αυτοπροβάλλονται ως πιθανοί εταίροι του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν πολιτικό «συνασπισμό εξουσίας», δεδομένης της άρνησης του ΚΚΕ».

Τέλος, επικαλείται ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ποτάμι, «ο επικεφαλής του οποίου δηλώνει στους εθελοντές του κόμματος ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τη ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ(!)» και ξεκαθαρίζει ότι οι θέσεις αυτές δεν εφάπτονται με τις θέσεις του κόμματός του.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Δεν είναι «κύκλος αίματος». Είναι γενοκτονία

Οι νικητές σε έναν πόλεμο δεν γράφουν μόνο την ιστορία.
Επιβάλλουν τις φράσεις με τις οποίες περιγράφουν τους αντιπάλους τους.


Στην Ελλάδα του μνημονίου κυβέρνηση και ΜΜΕ χρησιμοποίησαν τις θεωρία της συνάντησης των άκρων για να ταυτίσουν το νεοναζισμό με την μετριοπαθή αριστερά και έτσι να νομιμοποιήσουν τον πρώτο και να επιτεθούν στη δεύτερη.

Και ύστερα μας ζήτησαν να ευχαριστήσουμε τη Χ.Α γιατί μας έδειξε, όπως είπαν, το αληθινό πρόσωπο της Αριστεράς.

Το Ισραήλ και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης χρησιμοποιούν τον όρο «κύκλος αίματος» για να εξισώσουν το θύμα με τον θύτη.
Τον επιτιθέμενο με τον αμυνόμενο, τον κατακτητή με τον κατακτημένο.

Όσοι καταδικάζουν τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται θα θυμηθούν αυτές τις ημέρες τον «κύκλο του αίματος».
Θα εξισώσουν τις πέτρες και τις αυτοσχέδιες ρουκέτες των Παλαιστινίων με την υπερσύγχρονη πολεμική μηχανή του Ισραήλ.

Και στο τέλος θα ξεθάψουν την κατηγορία του αντισημιτισμού για όποιον τολμήσει να καταδικάσει τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που συντελούνται από το κράτος τρομοκράτη της Μέσης Ανατολής.

Ξέρουμε τι μορφή θα έχει και αυτός ο «κύκλος».

Στην επίθεση του 2008 ο ισραηλινός στρατός σκότωσε 1.417 ανθρώπους. Οι δικές του απώλειες ήταν 13 άτομα εκ των οποίων τα 10 ήταν στρατιώτες σε προωθημένες θέσεις.
Μην έχετε αμφιβολίες ποιοι είναι οι άνθρωποι που θα θυμηθούν τον «κύκλο του αίματος».
Είναι οι ίδιοι που εδώ και τρία χρόνια σας πλασάρουν το μνημόνιο σαν μονόδρομο. Οι ίδιοι που στήριξαν τη «στρατηγική συμμαχία» με το Ισραήλ. 

Είναι δημοσιογράφοι στην υπηρεσία συγκεκριμένων πολιτικών οικογενειών που στο παρελθόν λειτούργησαν σαν δίαυλοι επικοινωνίας με το Ισραήλ. Είναι πολιτικοί που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα για να επιτύχουν την αποστολή που τους έχει ανατεθεί.

Aρης Χατζηστεφάνου

Υ.Γ Κάποιοι από τους Ισραηλινούς στρατιώτες που σήμερα σκοτώνουν παιδιά από τα ασφαλή πιλοτήρια μαχητικών αεροσκαφών ίσως να εκπαιδεύτηκαν στην Ελλάδα, στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

AKOY ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ


γράφει ο Κώστας Ζυρίνης

Και τώρα ανθρωπάκο της διπλανής πόρτας, άκου:


Σ' ακούω να κλαψουρίζεις σαν μωρή παρθένα, όπου βρεθείς κι όπου σταθείς. “Ήταν ανάγκη να χτυπήσει και μένα η Κρίση”; Έλα ντε! Ήταν ανάγκη; Και σένα; Καλά τους άλλους -τι σε νοιάζει για τους άλλους;- αλλά και σένα; Κι εσένα με τα τόσα “κονέ”, γαμώτο;


Το ξέρω πως είσαι “καλός οικογενειάρχης” και πως ποτέ δεν έκλεψες -όπως οι αγοραίοι διαρρήκτες- ποτέ δε λάδωσες -πλην “εξαιρετικών” περιστάσεων και ποτέ (λέμε τώρα)- ποτέ δεν πούλησες την ψήφο σου στον κουμπάρο πολιτευτή για να βολέψει το γιο σου. Ποτέ! Εσύ ποτέ! Οι “άλλοι” τα κάνουν αυτά. Ε, κι αν το 'κανες κάπου κάπου, ήταν “μια θυσία ενός πατέρα προς τα παιδιά του”. Γι αυτό υπάρχουν οι πατεράδες εξ άλλου. Για να βολεύουν τα δικά τους παιδιά. Μη γίνουν κλεφτρόνια, νταβατζήδες ή -ακόμη χειρότερο- μη γίνουν κουμμουνιστές! Και τα παιδιά των άλλων; Α, όλα κι όλα, δεν σε αφορά, δεν είναι δική σου δουλειά, ας πρόσεχαν.


Το Σύστημα φταίει. Το “Σύστημα”! Και ποιος φταίει για το “σύστημα”; Ποιος και τι είναι το “σύστημα”; Εσύ δεν είσαι μέσα σ' αυτό, σαν γρανάζι, σαν ιμάντας μετάδοσης, σαν στυλοβάτης; Εσύ δεν ψηφίζεις ανελλιπώς τον “κουμπάρο” για να διορίσει το γιο σου; Αλλιώς πώς θα καταντούσε ο κανακάρης σου; Κλεφτρόνι; Νταβατζής; Κομμουνιστής; Ε, πώς;


Και σαν καλός οικογενειάρχης ψώνιζες, και ψώνιζες, και ψώνιζες.. Πολύ πάνω από τις πραγματικές οικονομικές σου δυνατότητες. Και να “φτηνά” δάνεια απ' τις τράπεζες! Μα, θα μου πεις, γιαυτό δεν υπάρχουν οι τράπεζες; Βεβαίως. Ευαγή ιδρύματα είναι! Ξέχειλα φιλανθρωπίας! Εκτός από τα λεφτουδάκια που σου προστατεύουν από άθλιους διαρρήκτες, σου προσφέρουν χρήμα. Όσο θέλεις. Με όσο τόκο θέλεις. Δανείσου.. δανείσου, μαλάκα. Δανείσου και υποθήκευε: το σπίτι σου, το μαγαζάκι σου, τη γυναίκα σου, το παιδί σου, τη γκόμενα (σιγά μην έχεις και γκόμενα). Υποθήκευε. Στο κάτω κάτω δεν σε πιάνει καμιά τράπεζα κι απ' το λαιμό μιας και τα ευρά πέφτουν απ' τον ουρανό! Έτσι δεν είναι; Ή μήπως άρχισες να καταλαβαίνεις ότι δεν είναι έτσι;

Και τώρα; Τι γίνεται τώρα; Τα πράγματα ζόρισαν ακόμη και για σένα. “Μην αφήνεις ανοιχτά τα φώτα χωρίς λόγο, μη σπαταλάς τόσο νερό, πρέπει να πουλήσουμε το τρίτο αυτοκίνητο, το παιδί πρέπει να βρει κάποια δουλειά επιτέλους, πανεπιστήμιο τέλειωσε -τι διάολο!- και όλο στις καφετέριες αράζει”. Και να χαρτζιλίκι στον κοπρίτη σου. Και να “αρμάνι” στην κορούλα! Και τώρα; Τώρα σου φταίνε “οι αριστεροί”, ανθρωπάκο. Που δεν είναι σοβαροί, που θέλουν να τα βάλουν με τους ισχυρούς του κόσμου, μα είναι πράγματα αυτά; Οι τυχοδιώκτες! Θυμάσαι παλιά που σου 'λεγαν “θα μας τα πάρουν οι κουμμουνισταί”;

Σκύψε, λοιπόν το κεφάλι. Η αξιοπρέπεια είναι για κάποιους ήρωες μυθιστορημάτων. Εσύ είσαι γειωμένος άνθρωπος, πολύ γειωμένος, υπογειωμένος θα 'λεγα.

Αλλά κι εγώ τι σου φταίω που οι ψήφοι μας έχουν την ίδια ισχύ;

Πηγή : http://zyrinis.gr/node/14713

Ένα βίντεο 60 δευτερολέπτων για να το τρίψετε στην μούρη των "καταδικάζουμε την βία από όπου κι αν προέρχεται"


Ένα βίντεο 60 δευτερολέπτων για να το τρίψετε στην μούρη των "καταδικάζουμε την βία από όπου κι αν προέρχεται"





















Η βία σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι και δίκαιη, και ηθική, και νόμιμη. 

Το βίντεο με μια μικρή μαθήτρια και έναν δάσκαλο από την αίθουσα ενός δημοτικού σχολείου της Ρωσίας δείχνει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας το οποίο αποδομεί πλήρως την πολυφορεμένη φράση "καταδικάζουμε την βία από όπου κι αν προέρχεται" και καταδεικνύει το εντελώς παράλογο του "...από όπου κι αν προέρχεται".

Πηγή: Ένα βίντεο 60 δευτερολέπτων για να το τρίψετε στην μούρη των "καταδικάζουμε την βία από όπου κι αν προέρχεται" - RAMNOUSIA 




                     

Ο εκπρόσωπος των φονιάδων στην Ελλάδα έχει όνομα. Τον λένε ΣΚΑΙ!

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/


 

Ο εκπρόσωπος των φονιάδων στην Ελλάδα έχει όνομα.
Τον λένε ΣΚΑΙ.

εε εκει σστο ΣΚΑΙ ακούτε?

Κακό Ψόφο να έχετε όλοι.

ένα ακόμη ΟΧΙ στα κοράκια του Ισραήλ



ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΦΕΔΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Yesh Gvul

Ενώ το Κράτος Τρομοκράτης Ισραήλ δολοφονεί αδίστακτα αμάχους στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη επιδιώκοντας τη διαιώνιση της Κατοχής και της κυριαρχίας του.

Το Αντιπολεμικό και Αντιμιλιταρσιτικό Κίνημα λέει ΟΧΙ-ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΟΡΙΟ.


Και μάλιστα αυτό το υπερήφανο και γεμάτο ανθρωπιά ΟΧΙ διατυπώνεται μέσα στον Στρατό και ενάντια στην ακροδεξιά και κτηνώδη κυβέρνηση Νετανιάχου.

Είναι ένα ακόμη ΟΧΙ στα κοράκια του Ισραήλ 
από τους έφεδρους στρατιώτες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ισραηλινής αντιπολεμικής κίνησης «Yesh-Gvul» Yesh-Gvul.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στην διάθεση μας, δεκάδες είναι οι αρνητές στράτευσης που έχουν δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχουν στην τρέχουσα στρατιωτική επιχείρηση. Τουλάχιστον ένας έφεδρος στρατιώτης έχει καταδικαστεί σε 20ήμερη φυλάκιση (έρχοντας να προστεθεί στον ίδη φυλακισμένο αρνητή Uriel Ferrera). Ένας ακόμα αρνητής στάλθηκε σπίτι του από την στιγμή που αρνήθηκε να συμμετάσχει. Ενώ δύο αρνητές, στρατιωτικοί ιατροί, εγκατέλειψαν την βάση τους.

Οι πληροφορίες για τους υπόλοιπους είναι ακόμα συγκεχυμένες. Τουλάχιστον 30 έφεδροι έχουν επικοινωνησει με το δίκτυο New Profile μέσω του τηλεφωνικής του γραμμής που προσφέρει υποστήριξη σε όλους αυτούς που επιθυμούν να απέχουν από το να συμπεριληφθούν στην λίστα της έκτακτης επιστράτευσης.

Συγχαρητήρια για το κουράγιο σας που δείχνετε αρνούμενοι να συμμετάσχετε σε ένα άδικο και εγκληματικό πόλεμο.
Ο πόλεμος είναι επιλογή των αντιδημοκρατικών καταχτητών των Παλαιστινίων.

Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε όσους ποιο πολλούς γίνεται αρνητές τέτοιων αντιδημοκρατικών πράξεων.

Σας προσκαλούμε δημοσίως σε μια ολονύχτια συγκέντρωση αλληλεγγύης σε όσους είναι φυλακισμένους αυτή την Παρασκευή, για να υποστηρίξουμε τον Uriel Ferrera και τους υπόλοιπους αρνητές που βρίσκονται φυλακισμένοι.

Συνάντηση στον λόφο με θέα τις φυλακές με αρθμό 6 κοντά στο Athlit στις 12.00.

Ελάτε και υποστηρίξτε όσους υποστηρίζουν το δικαίωμα να λες όχι και το πληρώνουν με φυλάκιση.

http://diktiospartakos.blogspot.gr

              

Κάρολε, πούλα λίγο ακόμα αντίσταση ρε…

Κειμενάκι άμμου
Του Κώστα Εφήμερου
http://www.thepressproject.gr/

      

Στα χρόνια της κρίσης εμφανίστηκαν οι δανειστές. Κάποιοι λένε ότι τους περιμέναμε και τους προετοιμάζαμε το έδαφος από καιρό, κάποιοι άλλοι ότι μας προέκυψαν εξ ανάγκης. Τέλος πάντων ήρθαν και μας στρογγυλοκάθισαν στο σβέρκο.
Του Κώστα Εφήμερου

Οι δανειστές μας είχαν τα δικά τους συμφέροντα και αφού τους φέραμε ίσα με την πόρτα μας τώρα έπρεπε κάπως να τους ικανοποιήσουμε, επειδή είμαστε πολύ φιλόξενος λαός (αν και λίγο τεμπέληδες και με μεγάλο δημόσιο τομέα). Έτσι χρειάστηκε να περάσουν κάτι δανειακές συμβάσεις που παρόλο που ήταν διεθνείς δεν ψηφίστηκαν με 180 βουλευτές όπως όριζε παλιά το Σύνταγμα, πριν δηλαδή το διαβάσει ξανά ο Βενιζέλος με την δική του πονηρή ματιά. Έπειτα όμως δεν βρίσκονταν πρόχειροι ούτε καν 150 βουλευτές και έτσι αποφασίστηκε τα νομοσχέδια να υπογράφονται κατευθείαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Υπάρχει ένα άρθρο στο Σύνταγμα που προβλέπει ότι σε περίπτωση θεομηνιών και καταποντισμών ή πολέμων, όταν δηλαδή δεν μπορεί να συγκληθεί η Βουλή, ο ΠτΔ μπορεί να υπογράψει μια πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (αντικαθιστώντας τη Βουλή). Αυτό το άρθρο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που ξέρει να διαστέλλει τις ερμηνείες όπως και τα πουκάμισά του, το ερμήνευσε κάπως διαφορετικά και το προσάρμοσε στις ανάγκες της κυβέρνησης.

Το ελληνικό πολιτειακό σύστημα όμως προβλέπει ότι ο ανώτατος άρχοντας της χώρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκπροσωπεί τον ύψιστο θεσμό, είναι ο θεματοφύλακας, ας πούμε, του Συντάγματος. Για το λόγο αυτό άλλωστε υποτίθεται ότι ιδιαίτερα οι δημοσιογράφοι δεν λένε κακή κουβέντα για τον ΠτΔ. Δεν σκάβουν π.χ. ποτέ το παρελθόν ενός ανθρώπου που υπήρξε στενότατος φίλος αυτών που καταγγέλλονται σήμερα ως εθνικοί προδότες, όπως ο Άκης, ακόμα και από τους πρώην τους συνεργάτες τους, ξεχνάνε τις στενές φιλίες με κάτι αιμοσταγείς δικτάτορες της Αραβίας κ.λπ.

Ο Κάρολος Παπούλιας πάντως δεν δυσκολεύτηκε να υπογράψει πάνω από είκοσι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου αγνοώντας τον αντίκτυπο των πράξεων του όσον αφορά τους θεσμούς. Έκρινε ότι το εθνικό συμφέρον -όπως το ερμήνευσε ο ίδιος- είναι ανώτερο της βουλευτικής πραγματικότητας και θεώρησε ότι υπηρετεί το ίδιο το έθνος υπογράφοντας δανειακές συμβάσεις, νόμους για περικοπές συντάξεων, ακόμα και το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης. Έτσι έκρινε, έτσι έπραξε… Μαγκιά του, που θα έλεγε και ο Μεϊμαράκης πριν τον αναγκάσουν να κάνει την πάπια.

Σήμερα όμως ο Κάρολος ξεπέρασε -κατά τη γνώμη μου- κάθε όριο ευπρέπειας, σπεύδοντας να υπογράψει το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της «Μικρής ΔΕΗ», λίγες ώρες πριν δεχτεί τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ο οποίος ζήτησε να τον ενημερώσει για τις απόψεις της και να του ζητήσει να δράσει καταλλήλως.

Για όσους δεν το γνωρίζουν η υπογραφή του νομοσχεδίου αποκλείει κάθε πιθανότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Ο ΠτΔ που υπέγραψε το νομοσχέδιο με την ταχύτητα του Flash υπέπεσε στο αμάρτημα της αλαζονείας. Ο Κάρολος στα πλαίσια του θεσμού που του ανέθεσαν να υπηρετήσει θα έπρεπε να δεχτεί τον Αλέξη και να του αναγγείλει ότι δεν πρόκειται να αναπέμψει το νόμο παραθέτοντας ίσως και κάποιο επιχείρημα. Αλλά, ενώ είχε γίνει ήδη γνωστό το αίτημα του Τσίπρα, εκείνος αδιαφορώντας ακόμα και για τα προσχήματα έσπευσε να βάλει την φαρδιά του υπογραφή δείχνοντας εκτός των άλλων μικροψυχία.

Μικροψυχία που δεν περιμένεις από τον άνθρωπο που δάκρυσε μόνο και μόνο επειδή κάποιοι μαθητές αμφισβήτησαν πριν δύο χρόνια το αντιστασιακό του παρελθόν.

Κάρολε, πούλα λίγο αντίσταση στους Γερμανούς ακόμα ρε, πλάκα έχει.

Προσπαθούν να φιμώσουν την ανεξάρτητη δημοσιογραφία Χειροβομβίδα στον ΣΚΑΪ.


Χειροβομβίδα στον ΣΚΑΪ. 
Προσπαθούν να φιμώσουν την ανεξάρτητη δημοσιογραφία χαχαχα!



Χειροβομβίδα εκτόξευσαν άγνωστοι κατά του κτηρίου του ΣΚΑΪ

Επί τόπου έχει σπεύσει η Αντιτρομοκρατική για να παραλάβει την χειροβομβίδα. Στο σημείο, που έχει αποκλειστεί, βρίσκονται και άνδρες της υπηρεσίας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.


Χειροβομβίδα που δεν εξερράγη εκτόξευσαν το πρωί του Σαββάτου άγνωστοι εναντίον του κτηρίου του ΣΚΑΪ.

Η χειροβομβίδα εντοπίστηκε δίπλα στον τοίχο που περικλείει τον προαύλιο χώρο του ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν κάτω από ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και εντοπίστηκε όταν το όχημα μετακινήθηκε.

Επί τόπου έχει σπεύσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για να παραλάβει την χειροβομβίδα και διενεργεί έρευνα στο σημείο, προκειμένου να βεβαιωθούν πως δεν υπάρχει και δεύτερη χειροβομβίδα στο χώρο.

Στο σημείο βρίσκονται και άνδρες της υπηρεσίας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Ο χώρος έχει αποκλειστεί.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η χειροβομβίδα εκτοξεύτηκε από την πλευρά της λεωφόρου Κηφισού.

Υπενθυμίζεται πως και τον Ιούλιο του 2012 άγνωστοι είχαν πετάξει δύο χειροβομβίδες στον προαύλιο χώρο του κτηρίου του ΣΚΑΪ, χωρίς ωστόσο να υπάρξει έκρηξη.


Περί «Συμμαχιών»: Απλά μαθήματα


via http://resaltomag.blogspot.it/
 


Θα ήταν για γέλιο η στάση της «αριστερής» Αντιπολίτευσης, αν δεν ζούσαμε αυτή τη ΦΡΙΚΗ: Της εξόντωσης του ελληνικού λαού και του ξεπουλήματος της Ελλάδας από τα ανδρείκελα του 4ου Ράιχ… 

Πάλι «ανακάλυψαν» την Αμερική… 

ΣΥΡΙΖΑ: «Αντιδημοκρατική εκτροπή», η «κυβέρνηση κουρελιάζει το Σύνταγμα», «πραξικόπημα κατά της Μικρής ΔΕΗ» και τα παρόμοια…


Μετά από κάθε εκλογικό σώου και κοινοβουλευτικό πυροτέχνημα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «ανακαλύπτει» την πραξικοπηματική αυθάδεια της κατοχικής κυβέρνησης και τις «αντιδημοκρατικές εκτροπές»… 

Μα, αυτή η κυβέρνηση είναι ο ορισμός της πραξικοπηματικής αυθάδειας και δεν έχει αφήσει λίθον επί λίθου, προχωρεί από πραξικόπημα σε πραξικόπημα, με τη Βουλή να αποτελεί το ντεκόρ του ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ αυτής της κυβερνητικής «συμμορίας»… 

Ο ΣΥΡΙΖΑ τα …ανακαλύπτει πάντα μετά από τα αποτυχημένα κοινοβουλευτικά του κόλπα και θεάματα, αλλά συνεχίζει να αναζητά «λύσεις» ΕΝΤΟΣ αυτών των παιχνιδιών του κοινοβουλευτικού τζόγου, ΕΝΤΟΣ αυτής της «αρένας» των πραξικοπημάτων και των εκτροπών… 

Το ίδιο με την κυβέρνηση μας εμπαίζει και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ …αντιπολιτευτικά: Η κυβέρνηση εκτελεί τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιεί αυτά τα εγκλήματα με κοινοβουλευτικά θεάματα στημένα πάνω στην πράσινη τσόχα των πραξικοπηματικών εκτροπών… 

ΚΚΕ: Στο ίδιο μήκος κύματος… 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ηγεσία του ΚΚΕ με πιο νωθρούς θεατρινισμούς, πιο συντηρητική γλώσσα και εκλογική …νηφαλιότητα: 
«Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες γιατί προκειμένου να καλύψει την αρνητική στάση της για τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, παραπέμπει το ζήτημα στο θερινό τμήμα για μια προσχηματική συζήτηση με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα. Συνεπώς, οι βουλευτές του ΚΚΕ δε θα πάρουν μέρος σε αυτή τη διαδικασία». 

Ούτε σε επίπεδο ανακοινώσεων 
(διπλωματικών λόγων) δεν καρατομεί η ηγεσία του ΚΚΕ την κυβέρνηση. Μιλάει όπως θα μίλαγε ένας διαφωνών αστός πολιτικάντης… 

Φυσικά και τα δύο κόμματα της «αριστεράς» έχουν παντελώς ξεχάσει το αλφάβητο της Αριστεράς, το αυτονόητο της Αριστερής Αγωνιστικής Πράξης: το ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ στην κινηματική ΠΡΑΞΗ… 
Τι είναι αυτό το Μέτωπο Αγώνα (Ενιαίο Μέτωπο); Είναι ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ πάνω σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα: ΔΕΗ στη προκειμένη περίπτωση, τις επιστρατεύσεις και πολλά άλλα… 

Τέτοια ενιαιομετωπικά σχήματα ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ δράσης αποτελούν ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ αναγκαιότητα για την ανάπτυξη των λαϊκών κινημάτων: Αποτελούν την πεμπτουσία της Αριστερής, Αγωνιστικής Πράξης. 

Το στρατηγικό αυτό όπλο της Αριστεράς, δηλαδή οι Συμμαχίες πάνω σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ζητήματα Πρακτικής ΔΡΑΣΗΣ, αναπτύσσει, ΕΝΩΝΕΙ, ισχυροποιεί και οργανώνει τα λαϊκά κινήματα… 

Και Κινείται πάνω στο εξής επαναστατικό αξίωμα: «Κτυπάμε μαζί και προχωρούμε χώρια»… 

Η ιστορική εμπειρία του εργατικού και λαϊκού κινήματος είναι πλουσιότατη πάνω στα ζητήματα των «Συμμαχιών» και των «μετώπων» και έχει καταγραφεί στη Θεωρία των κινημάτων: Όγκοι κειμένων υπάρχουν από τους μεγάλους ηγέτες των επαναστατικών αγώνων… 

Τα δύο αυτά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ) όχι μόνο δεν προωθούν ΠΟΤΕ τέτοιου είδους Συμμαχίες (ακόμα και σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαιρούν, κατεβαίνοντας ξεχωριστά), ΑΛΛΑ και τις τορπιλίζουν. Ιδιαίτερα η ηγεσία του ΚΚΕ η οποία κατασκευάζει, με ποικίλα ταχυδακτυλουργικά τεχνάσματα «κόκκινα μέτωπα»: Μέτωπα-δορυφόροι του κομματικού της φέουδου… 

Τόσα και τόσο ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ έχουν συντελεστεί από την κυβερνητική «συμμορία», η χώρα έχει αποτεφρωθεί και ξεπουληθεί, ο ελληνικός λαός κατακρεουργηθεί και τα δύο αυτά κόμματα δεν έχουν βρει ΚΑΝΕΝΑ σημείο συνεννόησης, κανένα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΖΗΤΗΜΑ Κοινής Αγωνιστικής Δράσης: Ούτε σε επίπεδο απεργιακών παρελάσεων… 

Και όμως, η ίδια η ΦΡΙΚΗ των ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ παρείχε πολλά, πάρα πολλά, «ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ» για συμφωνία και ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ: καταλήστευση των μισθών, χαράτσια, κλοπή κατοικιών, απεργίες, επιστρατεύσεις, κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, ξεπουλήματα, κλείσιμο της ΕΡΤ, Σκουριές και πολλά άλλα… 

Ούτε απόπειρα για τη συγκρότηση ενός Αγωνιστικού Μετώπου και Επιτροπών Αγώνα δεν ΥΠΗΡΞΕ από αυτήν την «αριστερά»!!! 

Το αντίθετο:
 Τορπιλιζόταν κάθε κινηματική πρακτική που έθετε την Αγωνιστική ΕΝΟΤΗΤΑ και απειλούσε να υπερφαλαγγίσει τους εργατοπατέρες και τα κομματικά «αριστερά» φέουδα… 

Όλο το «αγωνιστικό μένος» αυτών των κομμάτων περιοριζόταν στην αερολογία και την εκλογική εμπορία, στην κατανάλωση καταγγελιών… 

Ακόμα και στο παιχνίδι του εκλογικού θεάματος
 και του τζόγου δεν κατόρθωσαν να βρουν σημείο επαφής: Το κάθε ένα κατέβασε και δική του πρόταση για το δημοψήφισμα!!! 

Εδώ, για να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να σημειώσουμε τούτο: Ο ΣΥΡΙΖΑ, έστω για λόγους εκλογικού εμπορίου, κατέβασε μια πρόταση ΕΝΩΤΙΚΗ για το δημοψήφισμα. 

Η ηγεσία του ΚΚΕ τορπίλισε αυτήν την πρόταση με μια δική της πρόταση που απείχε πολύ από τη ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ των Αριστερών, Ενιαίο-Μετωπικών Συμμαχιών. 

Η αντιπρόταση του ΚΚΕ δεν έμεινε σε ένα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ πρακτικό ζήτημα που ΕΝΩΝΕ τις αντιπολιτευτικές δυνάμεις, αλλά έθετε γενικότερα προβλήματα ιδιωτικοποιήσεων και ΕΕ, προβλήματα τα οποία, εκ των προτέρων, τορπίλιζαν κάθε αντιπολιτευτική ενότητα, έστω σε εκλογικό επίπεδο. 

Έτσι η ηγεσία του ΚΚΕ τορπίλισε στην ΠΡΑΞΗ την αντιπολιτευτική ΕΝΟΤΗΤΑ του δημοψηφίσματος εναντίον της κυβέρνησης, με την «εισαγωγή» προγραμματικών συμφωνιών περί ιδιωτικοποιήσεων κ.τλ… 

Τα δύο αυτά κόμματα της «αριστεράς» παίζουν και μας εμπαίζουν, κερδοσκοπώντας εκλογικά πάνω στη ΦΡΙΚΗ δίχως ΤΕΛΟΣ και περιμένοντας να εισπράξουν τα κέρδη τους από την αποσυνθετική ΠΤΩΣΗ της κυβερνητικής «συμμορίας» που έρχεται καλπάζοντας… 
Αυτά τα δύο κόμματα δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση, ούτε γεύση, με την ΑΡΙΣΤΕΡΑ… 

Καιρός να το συνειδητοποιήσουμε για να μην γίνουμε θύματα της ΑΠΑΤΗΣ τους… 

ΑΡΙΣΤΕΡΑ χωρίς αγωνιστικό ΚΙΝΗΜΑ είναι τσόφλι δίχως περιεχόμενο…


Φασίστας, άρα ψεύτης


Κάθε ζωντανός οργανισμός, αν δεν μπορεί να προσαρμοστεί στο περιβάλλον, πεθαίνει! Η οικονομία και η κοινωνία είναι σύνθετοι ζωντανοί οργανισμοί.

 Που, χωρίς μεταρρυθμίσεις, κινδυνεύουν να αποσυντεθούν και να περιθωριοποιηθούν. Να χάσουν την ευημερία τους, την ελευθερία τους, να χάσουν την ίδια την υπόστασή τους. (...)



Κάποιοι είχαν πει ότι η Ελλάδα ήταν η τελευταία «σοβιετική οικονομία», παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν ανήκε στο σοβιετικό μπλοκ! Και παρέμενε κολλημένη στις δοξασίες ενός ξεπερασμένου προτύπου, πολλά χρόνια αφότου οι κοινωνίες που το ασπάστηκαν είχαν οι ίδιες καταρρεύσει και οι λαοί τους είχαν επιλέξει το δρόμο της ελεύθερης αγοράς!

Η Σοβιετική Ένωση είχε πάψει προ πολλού να υπάρχει. Οι πρώην σοσιαλιστικές χώρες, είχαν προσχωρήσει στο σύστημα της ανοικτής και ελεύθερης οικονομίας, κάνοντας το ένα αναπτυξιακό άλμα μετά το άλλο. Κύματα αποκρατικοποιήσεων σαρώνουν επί δεκαετίες όλες τις χώρες της γης. Χώρες απ’ όλες τις ηπείρους ανοίγονται στην ελεύθερη αγορά. Από την Κίνα ως το Βιετνάμ. Κι από την Αυστραλία ως την Ινδονησία.

Κι όμως! Στην Ελλάδα οι ξένες επενδύσεις παρέμεναν επί δεκαετίες, όπως και οι ελληνικές, άλλωστε, όπως και η έννοια επιχειρηματίας, μία «απαγορευμένη έννοια». Η ανταγωνιστικότητα και η επιχειρηματικότητα παρέμεναν «απαγορευμένες λέξεις». Μια εφιαλτική γραφειοκρατία περίμενε να υποβάλει στα μαρτύρια του Ταντάλου τον κάθε επίδοξο επενδυτή. Και αδίστακτες συντεχνίες έκλειναν το ένα εργοστάσιο μετά το άλλο, έκλειναν τους δρόμους καθημερινά, παραλύοντας την κίνηση, κι όποτε ήθελαν κατέβαζαν και τους διακόπτες του ηλεκτρικού ή διέκοπταν τις μαζικές συγκοινωνίες του Ελληνικού λαού. Αυτά τώρα πλέον αλλάζουν! Όχι κάποια απ’ αυτά. Όλα αυτά!

Και καθιστούμε την Ελλάδα μια χώρα φιλική για τις επενδύσεις, φιλική για την επιχειρηματικότητα, ώστε να απελευθερώσει το αναξιοποίητο δυναμικό μας, τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τα ταλέντα των ανθρώπων μας. Και τώρα ανοίγουμε το δρόμο για να μεγαλουργούν οι Έλληνες, όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στον ίδιο τον τόπο τους!

Αυτό, βέβαια, δεν αρέσει στις συντεχνίες, στα κατεστημένα συμφέροντα που λυμαίνονταν τη χώρα και το δημόσιο πλούτο τόσα χρόνια. Πάρτε για παράδειγμα τις τηλεφωνικές υπηρεσίες. (...) Αποκρατικοποιήθηκαν οι τηλεπικοινωνίες, έσπασε το κρατικό μονοπώλιο και τώρα βάζεις τηλέφωνο σε μερικές ώρες, το κόστος έχει πέσει κατακόρυφα και οι προσφερόμενες υπηρεσίες έχουν πολλαπλασιαστεί, με σταθερή τηλεφωνία, κινητή, Ίντερνετ, δορυφορικά προγράμματα κλπ. Πώς έγινε αυτό; Πρώτον, ο καταναλωτής επωφελήθηκε από τον ανταγωνισμό. Και δεύτερον, η κοινωνία επωφελήθηκε από τις επενδύσεις που έκαναν οι ιδιώτες πάροχοι για να μπορέσουν να αντέξουν στον ανταγωνισμό. (...)


Τα παραπάνω αποτελούν ένα μικρό απόσπασμα από την ομιλία που εκφώνησε χτες ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του Economist. Ένα μικρό απόσπασμα που, όπως ολόκληρη η ομιλία, περιέχει σωρεία ανακριβειών και ψευδών τα οποία έχουν διπλό στόχο: αφ' ενός μεν να διαβεβαιώσουν την διεθνή του κεφαλαίου ότι στην Ελλάδα φτιάχνεται ένας παράδεισος γι' αυτήν αφ' ετέρου δε να στρώσουν τον δρόμο για μια ακόμη μεγαλύτερη επίθεση κατά του λαού και των δικαιωμάτων του.

Προσέξτε την αποστροφή τού ομιλητή για τις "δοξασίες ενός ξεπερασμένου προτύπου", όπου -προφανέστατα- συμπεριλαμβάνει το δικαίωμα για μόνιμη, σταθερή και πλήρη εργασία, το δικαίωμα στην απεργία, το δικαίωμα στην πλήρη κοινωνική προστασία των αδυνάτων, το δικαίωμα στην αξιοπρεπή σύνταξη, το δικαίωμα των πάντων στην δωρεάν υγεία και την δωρεάν παιδεία, το δικαίωμα πρόσβασης στα κοινωνικά αγαθά κλπ. Όλα αυτά συνιστούν "δοξασίες ξεπερασμένου προτύπου". Στα σύγχρονα πρότυπα δεν νοούνται τέτοια δικαιώματα.

Προσέξτε τον εκθειασμό τού νεοφιλελευθερισμού, ο οποίος παρουσιάζεται ως αδήριτη ανάγκη, με παράλληλη δαιμονοποίηση της υπέρτατης ανά τους αιώνες εργατικής κατάκτησης που λέγεται συνδικαλισμός. Κατά τον ομιλητή, ο συνδικαλισμός "κλείνει το ένα εργοστάσιο μετά το άλλο" και βασανίζει τον κόσμο παραλύοντας την κίνηση, διακόπτοντας τις συγκοινωνίες ή κατεβάζοντας τους διακόπτες "όποτε ήθελε". Ή, μάλλον, όποτε "θίγονταν τα συμφέροντα" κάποιων συνδικαλιστών, οι οποίοι "λυμαίνονταν την χώρα και τον δημόσιο πλούτο τόσα χρόνια".

Να επαναλάβω αυτό το τελευταίο. Αυτός ο αλλοπρόσαλλος και ανεγκέφαλος φασιστάκος που παριστάνει τον πρωθυπουργό μιας κοινοβουλευτικής δημοκρατίας αλλά που επιμένει να κυβερνάει γράφοντας στα παπάρια του και το κοινοβούλιο και την δημοκρατία, τόλμησε να πει σε διεθνές συνέδριο ότι εκείνοι που "λυμαίνονταν την χώρα και τον δημόσιο πλούτο τόσα χρόνια" δεν ήταν ούτε οι επίορκοι πολιτικοί ούτε η -εγχώρια και ξένη- πλουτοκρατία (τραπεζίτες, βιομήχανοι, εφοπλιστές κλπ) αλλά οι εργαζόμενοι και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί τους. Πώς λέμε π.χ. ότι η οικονομία δεν βουλιάζει από τον βιομήχανο που δεν πληρώνει φόρους αλλά από τον κυρ-Μήτσο τον τυροπιττά που δεν κόβει απόδειξη; Κάτι τέτοιο.

Όσο για το παράδειγμα της αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ, τί να πω; Κατά τον ομιλητή, το ότι σήμερα ο πολίτης έχει καλύτερες υπηρεσίες δεν οφείλεται ούτε στην αλματώδη πρόοδο της επιστήμης ούτε στις υποδομές που έστησε και εκσυγχρόνιζε διαρκώς ο κρατικός ΟΤΕ (και που βεβαίως θα συνέχιζε να εκσυγχρονίζει έστω κι αν παρέμενε κρατικός) αλλά στο ξεπούλημά του σε μια ξένη, επίσης κρατικήεταιρεία. Φυσικά, δεν συμφέρει τον πρωθυπουργό να θυμηθεί ότι το άλμα στην ανάπτυξη της κινητής τηλεφωνίας έγινε όταν μπήκε στο παιχνίδι η Cosmote (του κρατικού ΟΤΕ, στον οποίο ο Μάνος είχε απαγορεύσει να βγει στην αγορά πλάι -τότε- στις Πάναφον και Τελεστέτ), οπότε αυτό το κάνει γαργάρα και πάει παρακάτω. Τι να πεί; Ότι η Cosmote κατάπιε τους ανταγωνιστές της χάρη στις υποδομές που είχε στήσει ο κρατικός ΟΤΕ;

Συμπέρασμα: Δεν είναι περίεργο που ο πρωθυπουργός τής χώρας συλλαμβάνεται να λέει ψέματα ανερυθριάστως. Δεν είναι περίεργο διότι το ψέμα είναι σύμφυτο με τον φασισμό. Κι αφού ο Αντώνης Σαμαράς είναι φασίστας, δεν μπορεί να μην είναι και ψεύτης. Έτσι απλά.


Υστερόγραφο: Δεν μπόρεσα να μη γελάσω μ' εκείνο το βλακωδέστατο "από την Κίνα ως το Βιετνάμ κι από την Αυστραλία ως την Ινδονησία". Πάλι καλά που δεν είπε "από τις ΗΠΑ ως τον Καναδά" ή "από την Βραζιλία ως την Αργεντινή". Προφανώς, ο πρωθυπουργός δεν έχει ιδέα ότι οι χώρες που ανέφερε βρίσκονται δίπλα-δίπλα.

Ανάρτηση από: http://teddygr.blogspot.gr

Η γενοκτονία ενός λαού αποτελεί θέαμα...

Ισραηλινοί πολίτες ανέβηκαν σε λόφο για να παρακολουθήσουν την γενοκτονία των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας από την πολεμική αεροπορία της χώρας τους. 

Η γενοκτονία ενός λαού αποτελεί θέαμα... 

Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί!

ciudadanos israelíes subieron una colina para ver el genocidio de los palestinos en la Franja de Gaza de las fuerzas aéreas de su país. El genocidio de un pueblo es un espectáculo ... ¡Ay de vosotros, escribas y fariseos, hipócritas!

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ!
EL SILENCIO ES COMPLICIDAD!

LikeLike ·  · 

Politiko Koraki and 21 others like this.

4 shares


Mehdi Ghraba
15 hrs · Like · 1


Επαναστάτης Ποπολάρος Δυστυχώς όχι μόνο βλέπουν , αλλά γελάνε κιόλας ... τι να περιμένει όμως κάποιος από ανθρώπους που ακόμη και την δική τους γενοκτονία ( αν τελικά δεν έγινε από ομοεθνείς τους) χρησιμοποιούν ως μέσο προβολής και επιβίωσης του Έθνους τους !!!See Translation
14 hrs · Edited · Like · 1


Επαναστάτης Ποπολάρος Και συγνώμη Θεοδώρα δεν μπορώ να κάνω λάικ στη φωτογραφία , αλλά κάνω πολλά λάικ στο σχόλιο σου !!!See Translation
14 hrs · Like · 1


Theodora Agouridou Επαναστάτης Ποπολάρος η φωτογραφία είναι για την τρίβεις στα μούτρα κάτι νοικοκυραίων που θέλουν να κρατήσουν ίσες αποστάσεις...Πίστεψέ με μου προκαλούν εμετό. Κι η άλλη η βρωμιάρα -δεν θυμάμαι το όνομά της- σύμβουλος του Νετανιάχου- 35 χρονών γυναίκα δήλωσε ότι πρέπει να χτυπήσουν τις Παλαιστίνιες μάνες γιατί γεννούν πολλά παιδιά και δεν σηκώθηκαν και οι πέτρες να την κυνηγήσουν.See Translation
12 hrs · Like · 2


Vicky Royo Pues vaya sinverguenzas.,!See Translation
12 hrs · Like · 1


Επαναστάτης Ποπολάρος Έχω δυστυχώς πολλές φωτογραφίες από αυτά που συμβαίνουν στη Γάζα , αλλά ειλικρινά σοκάρομαι και εγώ ο ίδιος με αυτά που δείχνουν , γιαυτό δεν τις κοινοποιώ !!!See Translation
12 hrs · Like · 2


Theodora Agouridou Πραγματικά οι φωτογραφίες που έχω και έχω δει ξεπερνούν τα όρια και της νοσηρής φαντασίας. Παγώνει το αίμα και σταματάει ο νους του ανθρώπου... Όλοι ξέρουν και κανείς δεν κάνει τίποτε...See Translation
12 hrs · Like · 2


Επαναστάτης Ποπολάρος Θα σου στείλω και εγώ (αν θέλεις) κάποιες , με μήνυμα κάποιες και μετά θα τις σβήσω από τον υπολογιστή μου ... δεν μπορώ να τις βλέπω !!!See Translation
12 hrs · Like · 1


Theodora Agouridou ναι φυσικά! Δεν θέλω να τις βλέπω, όμως, πρέπει να υπάρχουν είναι αποδεικτικά στοιχεία μιας γενοκτονίας για την οποία είναι υπεύθυνη 100% η ... πολιτισμένη ανθρωπότηταSee Translation
12 hrs · Like · 2


Macedonio Vidal Comparto hermana.See Translation
4 hrs · Like · 2

Στον Σκόρο στα Εξάρχεια ψωνίζεις ρούχα χωρίς να πληρώνεις


Ένα μαγαζί με αντικαπιταλιστικά ιδεώδη που δεν απευθύνεται σε φτωχούς αλλά σε όσους επιλέγουν να μην καταναλώνουν. 
skoros
Πολλές όμορφες νέες ιδέες έχουν γεννηθεί στα Εξάρχεια. Μία από αυτές έχει ήδη μεγαλώσει, αφού μετράει περίπου έξι χρόνια ζωής. Στη γωνία της Ζωοδόχου Πηγής με την Ερεσσού, μια από τις συλλογικότητες της περιοχής, αποφάσισε να αντισταθεί στον καταναλωτισμό, πείθοντάς μας έτσι ότι στις ντουλάπες μας πρέπει να υπάρχει μόνο ό,τι έχουμε πραγματικά ανάγκη. Με αυτό το σκεπτικό, ο Σκόρος άνοιξε τις πόρτες του σε όσους ήθελαν να δωρίσουν ρούχα και αντικείμενα που δεν χρειάζονται πια. Παράλληλα έδωσε τη δυνατότητα να επιλέξουν για τους ίδιους ό,τι χρειάζονται, υπό τη διαδικασία της άτυπης ανταλλαγής. Με τον καιρό έγινε σημείο αναφοράς για κάποιους συνειδητοποιημένους καταναλωτές, για άπορους, οικονομικούς μετανάστες ή ακόμη και για εκείνους που θέλουν να ανανεώνουν συχνά-πυκνά την γκαρνταρόμπα τους με vintage κομμάτια και μάλιστα δωρέαν.
Κάθε Παρασκευή έχει βάρδια εκεί η κυρία Βάντα, μια κομψή συνταξιούχος της Ολυμπιακής. Η ίδια εξηγεί στην Popaganda γιατί το εγχείρημα «ψωνίζω χωρίς να πληρώνω», όσο περίεργο και αν ακούγεται, αποφέρει αποτελέσματα που εξυπηρετούν και τους μεν και τους δε. «Είναι απλό αυτό που συμβαίνει εδώ. Μπορείς να φέρεις αντικείμενα ή ρούχα που δεν χρειάζεσαι πια, αρκεί να είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση, και στην συνέχεια μπορείς να πάρεις ό,τι θέλεις, χωρίς αυτά τα δύο να είναι αλληλένδετα. Μπορείς δηλαδή μόνο να πάρεις ή μόνο να φέρεις. Ό,τι θέλει ο καθένας. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι μπορεί κανείς να πάρει μέχρι τρία κομμάτια, γιατί στο παρελθόν είδαμε ότι κάποιοι έπαιρναν ρούχα από εμάς για να τα πουλήσουν. Όταν ξεκινήσαμε, θέλαμε να αλλάξουμε τη λογική σε σχέση με τον καταναλωτισμό και γι’ αυτό δεν απευθυνόμαστε στους φτωχούς αλλά σε αυτούς που έχουν αγοραστική δύναμη και επιλέγουν να μην καταναλώνουν με αυτόν τον γελοίο και κατευθυνόμενο τρόπο. Αυτό δηλαδή που κάνουμε εδώ δεν έχει καμία σχέση με φιλανθρωπία. Ξεκίνησε ως μια αντικαταναλωτική προσπάθεια. Το σλόγκαν μας είναι “Κριτική στην Κατανάλωση”. Θελήσαμε να βρούμε έναν τρόπο ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον άκρατο Καπιταλισμό που καταστρέφει την φύση, τις συνειδήσεις και τους μικρούς επαγγελματίες. Άμεσα, πρακτικά και αποτελεσματικά».
skorosskoros
Κοιτώντας τριγύρω, εντόπισα με μια γρήγορη ματιά ρούχα, παπούτσια, πιτζάμες, παιδικά παιχνίδια, ένα μπιμπελό-μπανάνα, βιβλία κάθε λογής, ξεχασμένα CD με σουρεαλιστικά εξώφυλλα (Λένα Παπαδοπούλου ή Ricky Martin), ενδιαφέροντα βινύλια, DVD, πολλές κάλτσες και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Εξάλλου ο χώρος είναι ανοιχτός για οτιδήποτε, αρκεί να χωράει μέσα! Δίπλα μου, δύο όμορφα κορίτσια όχι πάνω από 16 ετών έψαχναν τι θα φορέσουν το βράδυ και ένας γλυκύτατος παππούς δώριζε δύο πουκάμισά του φωνάζοντας με υπερηφάνεια ότι μόλις τα είχε σιδερώσει. Ωστόσο ο στόχος του Σκόρου μου φάνηκε λίγο ριψοκίνδυνος στη σκέψη ότι μπορεί εύκολα να παραποιηθεί η έννοια του από τους «πελάτες» που βρίσκουν ευκαιρία για δωρεάν κατανάλωση. Η κυρία Βάντα με επιβεβαίωσε: «Νομίζω ότι αποτύχαμε παταγωδώς σε αυτό. Όταν άνοιξε ο χώρος, καταλάβαμε ότι δώσαμε μια εύκολη διέξοδο για να ελαφρύνει κανείς την συνείδησή του. Ερχόταν κόσμος που μας έφερνε όλη του την ντουλάπα και δεν έπαιρνε τίποτα. Ένιωθαν απλά ότι κάνουν την φιλανθρωπία τους. Τους φαινόταν εξωφρενικό να πάρουν κάτι που έχει χρησιμοποιήσει ήδη κάποιος άλλος. Αφήναν τα παλιά τους ρούχα εδώ και πήγαιναν να ψωνίσουν καινούργια. Δηλαδή πετυχαίναμε το αντίθετο από αυτό που θέλαμε. Στη συνέχεια η κρίση έφερε στο χώρο αυτούς που δεν μπορούσαν πια να καταναλώνουν αλλά και οικονομικούς μετανάστες που έβρισκαν εδώ μια όαση. Έπαιρναν βιβλία και σάκες για τα παιδιά τους, ρούχα, παιχνιδάκια και πράγματα για το σπίτι που τους ήταν απαραίτητα. Και παρ’ ότι όπως είπα δεν είμαστε φιλανθρωπικό σωματείο, επιτρέψαμε να συμβεί αυτό γιατί υπήρχε ανάγκη. Παράλληλα κάναμε και πολλές δράσεις, όπως μαθήματα ραπτικής, αγωγής του λόγου, ξένων γλωσσών, μεταποιήσεων και άλλα. Όλα δωρεάν. Το αστείο βέβαια είναι ότι πληρώνουμε φόρο επιτηδεύματος, σαν να έχουμε κανονικό μαγαζί. Τα μοναδικά μας κέρδη είναι μέσα σε ένα κουτί που γράφει “παρακαλώ ενισχύστε μας” και σπανίως έχει πάνω από 8 ή 10 ευρώ ημερησίως. Από αυτά πληρώνεται το ενοίκιο και η ΔΕΗ».
skorosskoros
Ο μύθος λοιπόν των Εξαρχείων με τους δραστήριους κατοίκους, τις οργανωμένες δράσεις, τις πρωτοβουλίες και την ατάκα: «θα πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας», φαίνεται ότι δεν είναι απλά μύθος. Δράσεις όπως αυτή ξεπετάγονται παντού στην πόλη και ζητούν υποστήριξη ακριβώς γιατί υπάρχει ανάγκη. «Αυτό που ξέρω είναι ότι οι συλλογικότητες των Εξαρχείων είναι πραγματικότητα. Υπάρχουν και προσπαθούν όσο πουθενά αλλού. Γίνονται παρόμοιες δράσεις στο Κουκάκι, την Ακαδημία Πλάτωνος και αλλού, αλλά τα Εξάρχεια διατηρούν τα πρωτεία. Βέβαια η συλλογικότητα είναι όπως κάθε ομάδα. Συσπειρώνονται αρχικά πολλά μέλη και στη συνέχεια μένουν οι μισοί και όσο περνάει ο καιρός γίνονται ακόμη λιγότεροι. Πολλοί έρχονται για την πλάκα τους. Μην το βλέπετε δηλαδή σαν κάτι πολύ μαχητικό. Δεν είναι. Μπορεί όμως να γίνει. Στα Εξάρχεια, στα πλαίσια της γειτονιάς, έχουμε πετύχει πολλά με τέτοιες δράσεις. Αν είμαστε οργανωμένοι μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί».
Σκόρος, Ζωοδόχου Πηγής & Ερεσσού, Εξάρχεια. 
Καθημερινές: 18:00-21:00 / Σάββατο: 12:00-15:00
skorosskorosskorosskorosskoros
http://popaganda.gr/

ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ «ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ» ΤΗΣ «ΜΙΚΡΗΣ» ΔΕΗ


E-mail
Εκτύπωση
http://www.iskra.gr/

ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΓΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

Σε χρόνο ρεκόρ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ΠτΔ)Κάρολος Παπούλιας έσπευσε να υπογράψειάρον-άρον το νόμο τερατούργημα για τη «μικρή»ΔΕΗ, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια, πέραν των πολλών αντιδημοκρατικών κυβερνητικών μεθοδεύσεων και το γεγονός ότι η κυβέρνησηπαραβίασε κατάφωρα το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, αρνούμενη να ανοίξει τηνΟλομέλεια για να συζητήσει την πρόταση δημοψηφίσματος που υπεβλήθη νόμιμα από 124 βουλευτές της δημοκρατικής αντιπολίτευσης.


Μετά και τη βεβιασμένη κίνηση του Καρ. Παπούλια, ο νόμος για τη «μικρή» ΔΕΗ παίρνει ταχύτατα την άγουσα για το Εθνικό Τυπογραφείο, σε μια απέλπιδα κυβερνητική προσπάθεια να κλείσει, όπως-όπως, το σκληρό μέτωπο της κατάτμησης και της εκποίησης της ΔΕΗ.

Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν ότι η κίνηση του Καρ. Παπούλια να υπογράψει και μάλιστα άρον-άρον, το νόμο για τη «μικρή» ΔΕΗ, αγνοώντας τις οφθαλμοφανείς πραξικοπηματικές ενέργειες της κυβέρνησης, τον καθιστά συνυπεύθυνο και συνένοχο αντισυνταγματικής εκτροπής.

Οι ίδιοι παρατηρητές τόνιζαν ότι ασφαλώς ο Πρόεδρος είναι «ανεύθυνος» αλλά είναι άκρως υπεύθυνος να αντιδράσει σε πράξεις που δυναμιτίζουν έως ακυρώνουν τη δημοκρατία και αυτές οι πράξεις, με κορύφωση το τελευταίο συμβάν, είναι πολλές, τη στιγμή που η χώρα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα 40 χρόνια από την πτώση της Χούντας.

Ζούμε στιγμές που όλα, σχεδόν, τα κόμματα του αστικού κατεστημένου, με την ανοχή, τουλάχιστον, κορυφαίων αστικών θεσμών όπως αυτός του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Προέδρου της Βουλής, ακόμα και των κορυφών της Δικαιοσύνης κλπ και την ανοικτή κάλυψη και ενθάρρυνση των κυρίαρχων μίντια, έχουν επιβάλει στη χώρα μια αντιδημοκρατική νύχτα, η οποία γίνεται όλο και πιο σκοτεινή.

Τούτες τις ώρας που ζούμε ένα νέο Ιουλιανό πραξικόπημα, η υπεράσπιση της Δημοκρατίας στη χώρα αλλά και της ζωής σε αυτόν τον τόπο, επαφίεται στον ελληνικό λαό και τους αγώνες του.

Σήμερα όσο ποτέ, πρέπει να σαρωθεί μέσα στην κοινωνία κάθε πνεύμα μακάριας εφησύχασης,νεοραγιαδισμού, ύπνωσης, απογοήτευσης και μοιρολατρίας.

Η λύση είναι μία: 
ο λαός και πρώτα απ’ όλα η νεολαία στο προσκήνιο και στους δρόμους.


ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ