Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί "Παρών" κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ για τις μεμονωμένες φοροαπαλλαγές μοναχών;



Του Σπύρου Γουδέβενου

Τι αφορούσε η τροπολογία για το Άγιο Όρος που πήρε το ''Παρών'' του ΣΥΡΙΖΑ
http://anemosantistasis.blogspot.gr/2014/09/blog-post_69.html

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας αναφέρεται πως είναι «άνευ αντικειμένου και σκοπού» η κατάθεση φορολογικών δηλώσεων Ε9, δεδομένου ότι προβλέπεται ήδη η απαλλαγή από τον ΕΝ.ΦΙ.Α των νομικών προσώπων και οντοτήτων των γνωστών θρησκειών και δογμάτων, για κτίρια που χρησιμοποιούνται από τους ίδιους για λατρευτικό, θρησκευτικό ή κοινωφελή σκοπό, όπως και για τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους που υπόκεινται σε ειδικό συνταγματικό καθεστώς, όσο και για τα ακίνητα ιδιοκτησίας του, ακόμη και εάν δεν βρίσκονται εντός Αγίου Όρους.
Επίσης η τροπολογία προβλέπει τη μη υποχρεωτική υποβολή φορολογικών δηλώσεων για τους κανονικούς - μη δόκιμους - μοναχούς οι οποίοι εισπράττουν συντάξεις με ετήσιο ύψος έως 9.500 ευρώ. Να σημειωθεί ότι το ποσό αυτό είναι αφορολόγητο χωρίς την απαίτηση προσκόμισης αποδείξεων. Στην αιτιολογική έκθεση σημειώνεται πως το ποσό των 9.500 είναι χαμηλό και ότι τα χρήματα χρησιμοποιούνται ως επί τον πλείστον για επισκευαστικές εργασίες σε κελιά.
Επιπλέον προβλέπεται η απαλλαγή τέλους χαρτοσήμου για τις Ιερές Μονές, όπως επίσης δε θα γίνεται παρακράτηση φόρου για τα μισθωτά πρόσωπα που παρέχουν κάθε είδους εργασία στις Ιερές Μονές.
Και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταψήφισε, παρακαλώ;
Η τροπολογία αφορούσε την θέσπιση αφορολόγητου 9.500 ευρώ στους μοναχούς...ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ!
Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι θέσπιση γενικού αφορολόγητου στα 12.000, που προφανώς αν ίσχυε θα κάλυπτε και τους μοναχούς. Αλλά τώρα, μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι έχουν μηδέν αφορολόγητο, και έρχεται η κυβέρνηση να ικανοποιήσει μία μικρή μερίδα πολιτών που αποτελεί εκλογική πελατεία της ΝΔ σε μεγάλο μέρος. Όπως ακριβώς έκανε με τους αστυνομικούς την Άνοιξη. Με λίγα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εναντιώθηκε αφήνοντας πάλι την Εκκλησία και τους λειτουργούς της να είναι "πιο ίση" από τους υπόλοιπους πολίτες, και να επιβάλλουν τα αιτήματα τους σε αντίθεση με καθαρίστριες, εκπαιδευτικούς, συνταξιούχους που πέφτουν στον τοίχο των μνημονιακών προαπαιτούμενων πολλούς μήνες τώρα.
Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό και εντός ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο διαχωρισμός Πολιτείας-Εκκλησίας απαιτεί πρώτα την αντιμετώπιση της δεύτερης με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται οι υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες. Και στο κάτω-κάτω αν οι μοναχοί του Αγίου Όρους και όλης της χώρας θέλουν αφορολόγητο να δεχθούν ως λειτουργοί του "Κυρίου" ότι το ίδιο δικαίωμα έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και να μαυρίσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευθεί για θέσπιση γενικού αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ!
Και αν νομίζουν κάποιοι εντός ΣΥΡΙΖΑ, ότι με το "Παρών" έγιναν αρεστοί στους μοναστικούς κύκλους, διαβάστε ΕΔΩ, το καυστικό άρθρο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ από το "Αγιορείτικο Βήμα". Τον κατηγορούν οι μοναχοί γιατί δεν ψήφισε "ΝΑΙ"! Καμία αναφορά τους όμως για το δικαίωμα του αφορολόγητου χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων και ανέργων!


  • Themis Diamant 
    ΣΥΣΤΙΜΙΚΟ ΚΟΜΜΑ. ΑΠΛΑ...
    Like · Reply · 1 · 3 hrs


    Κωνσταντίνος Μάγουλας Από την ώρα που διάβασα για αυτό το <<ΠΑΡΩΝ>> αρχίζω να αμφιβάλω για όλα για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερό κόμμα.
    Like · Reply · 3 · 3 hrs


    Ishkandar Raskolnick Όπερ έδει δείξαι...
    Like · Reply · 6 mins


    Minas Papageorgiou Δυστυχώς απογοήτευση. Η μεγαλύτερη προοδευτική τομή που θα μπορούσε να γίνει στην Ελλάδα, ο διαχωρισμός κράτους εκκλησίας, δείχνει να μπαίνει κάτω από το χαλάκι του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί τέτοιος πανικός; Μήπως έχουν υπερεκτιμήσει τις εξουσίες του παπαδαριού;
    Like · Reply · 2 hrs


    Γρηγορης Σαββακης Αυτές τις μαλακίες κάνουν και τα ποσοστά τους από 60% που θα ήταν είναι ακόμα στο30% 

Οι "αναταράξεις"


Όταν κάποιος αναδημοσεύει ή προωθεί ένα άρθρο το κάνει γιατί το θεωρεί σημαντικό.

Τα τεκταινόμενα εντός ΣυΡιΖα δεν συνιστούν "εσωστρέφεια". Αφορούν όλη την Κεφαλονιά.

Όπως αφορούσαν όλη την Κεφαλονιά, οι μάχες που δίνονταν και δίνονται μέσα στη ΝΔ, για το σε ποιανού τα χέρια θα πέσει το κόμμα.
Ο κ. Πουσναράς, μέλος του ΣυΡιΖα, θεώρησε σημαντικό να προωθήσει άρθρο του "Ανεξάρτητου" που βρήκε στο προφίλ του εκδότη Μπάμπη Παπαδόπουλου. Ο κ. Μπάμπης Παπαδόπουλος έπαψε, μετά πό λίγο, να το θεωρεί σημαντικό και το αφαίρεσε από το προφίλ του στο facebook. Ευτυχώς, έπεσε στην αντίληψη μας, από την πολύ αγάπη του κ. Πουσναρά:

“ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ” ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ: “ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΤΑΙ” ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Ο ΜΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΣ-ΔΙΑΦΩΝΕΙ Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ-ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΜΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ

Με άλλα λόγια, ο Λυκούδης έχει άποψη και πληροφόρηση, για όσα συμβαίνουν στον ΣυΡιΖα. Και εκδηλώνεται στο πλευρό του "νέου" ΣυΡιΖα, του Θόδωρου και του Βασιλάτου. Με τρόπο "αντικειμενικό".
Στην πραγματικότητα, αποκαλύπτει και περιγράφει και υπερασπίζεται τις προθέσεις, το σχεδιασμό και τον τρόπο, με τον οποίο ο ΣυΡιΖα θα μετατραπεί σε αρεστό στον Λυκούδη κόμμα.
Το άρθρο διδάσκει καθεστωτική πολιτική και μας δείχνει το πώς και από ποιους ένα ριζοσπαστικό κόμμα γίνεται ή πρέπει να γίνει νερόβραστη πολιτική σούπα: 
1. Κατ' αρχήν, επίθεση στους ενοχλητικούς: "Απομονώνεται" και "αποδοκιμάζεται" ο Δημητράτος, από την πλειοψηφία του κομματικού μηχανισμού, αλλά και "μεγαλοστελεχών" (τρομάρα τους).
Σύμφωνα, λοιπόν, με κάποια "μεγαλοστελέχη", "που δεν είναι λίγα", ο Δημητράτος "ευτέλισε το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου και εξέθεσε τον ΣυΡιΖα". Προφανώς, στις ιδιωτικές συζητήσεις, όπου ειπώθηκαν αυτά ήταν παρών ο "Ανεξάρτητος" ή του τα μετέφεραν. Εδώ, έχουμε να κάνουμε με την κλασσική μέθοδο της "διαρροής": "Βάζουμε άλλον να τα πει, για να μην εκτεθούμε".
Ναι! Τον Δημητράτο περίμενε ο καταξιωμένος θεσμός για να ευτελιστεί. 
Το "χειρότερο", μας λέει το άρθρο, είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν «σε μία εποχή που λειτουργώντας ως κόμμα εξουσίας έχει αρχίσει νααναπροσαρμόζει πολλές από τις βασικές αρχές του και θέσεις και να μην υποστηρίζει τόσο φανατικά όσο παλαιότερα, τις “αντιμνημονιακές κορώνες”».
Αυτή η φράση "είναι όλα τα λεφτά".
Όπως λέει και ο κ. Μάκης Βασιλάτος, "δεν χρειαζόμαστε "αριστερόμετρο" για την ένταξη νέων μελών". Μπάτε σκύλοι αλέστε.
Τα "μεγαλοστελέχη", τελικά, μιλούν πολύ και ακούγονται από το εκδοτικό σύστημα του Λυκούδη να λένε:
«οι “ανένδοτοι” κατά του Μνημονίου και της Τρόικας είναι έξω από τον χαρακτήρα της χθεσινής εκδήλωσης ορκομωσίας».
Μπράβο παιδιά! Βάλτε κι άλλο νερό στο κρασί των μνημονίων και της τρόικας. Ένα κόμμα εξουσίας δεν μπορεί να τα βάζει με την τρόικα και τα μνημόνια. Να ξεχάσετε τον παλιό καλό ΣυΡιΖα. Τώρα, έχει να διαχειριστεί την εξουσία. Οι "αντιμνημονιακές κορώνες" αλλού. Στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.
Κι αν τα στελέχη δεν  έχουν πει όλα αυτά, είναι καιρός να αρχίσουν να τα λένε. (Αλλά, δεν μπορεί να τα έβγαλε από το κεφάλι της η έγκριτη εφημερίδα).
Για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία για τις προθέσεις των "μεγαλοστελεχών", μαθαίνουμε: "για την ώρα, δεν τίθεται θέμα διαγραφής Δημητράτου από τον ΣυΡιΖα". Όμως, για να μην ξεχνιέται ο Δημητράτος, πρέπει να ξέρει ότι «έχει μπει για τα καλά στο “μικροσκόπιο” της κομματικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ».
Εδώ, θα ανοίξουμε μια παρένθεση, για να μην κάνουν όρεξη μερικοί. Από το καταστατικό του ΣυΡιΖα:
  • «Κάθε μέλος του κόμματος έχει δικαίωμα: Να εκφράζει δημόσια την προσωπική του άποψη σε περιπτώσεις που διαφωνεί, λέγοντας ταυτόχρονα τη συλλογική απόφαση. Όσοι μειοψήφησαν, έχουν δικαίωμα να μη συμμετέχουν στην εφαρμογή της απόφασης με την οποία διαφώνησαν, με δεδομένο ότι δεν υλοποιούν στην πράξη την άποψη που μειοψήφησε».

2. Γράφει ο έγκριτος "Ανεξάρτητος": «ο νέος Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος είναι κάθετα αντίθετος με την ενέργεια του Μάκη Δημητράτου, καθώς ο ίδιος προχώρησε στην ορκομωσία της νέας Περιφερειακής Αρχής με τους κανόνες που ορίζει η κείμενη νομοθεσία και χωρίς ανούσιες “επαναστατικές”  κορώνες».
Προφανώς, ο Θόδωρος είναι "κάθετα αντίθετος" και με τον όρκο που έδωσε η κυρία Δούρου, Περιφερειάρχης Αττικής, πρώην βουλευτής του ΣυΡιΖα. Εδώ βλέπουμε τι μπορεί να πάθει κάποιος, όταν υπηρετεί τους "κανόνες", την "κείμενη νομοθεσία" και τις δικές του πονηρές σκοπιμότητες!
Ας υπενθυμίσουμε τις "ανούσιες επαναστατικές κορώνες" του Δημητράτου:
"Ορκίζομαι για την απελευθέρωση της πατρίδας από το δόλιο χρέος, από την εξάρτηση, την υποτέλεια και την κατοχή".
Για αυτούς, εντός και εκτός ΣυΡιΖα, που πανηγυρίζουν για την "αναπροσαρμογή των βασικών αρχών και θέσεων του ΣυΡιΖα", ο λαός δεν υφίστανται της συνέπειες ενός δόλιου χρέους και μιας κατοχής. Και, με πράξεις και δηλώσεις, συναινεί και ο Θόδωρος. Ήταν πολύ σημαντικό για τον Θόδωρο να εκφράσει τη διαφοροποίηση του δημόσια.
Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις, η διαπίστωση του Δημητράτου επιβεβαιώθηκε:
"Στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δύο διαφορετικές καταστάσεις ανθρώπων: αυτοί που μάχονται με το λαό και οι απόντες που χτίζουν συμμαχίες με τον κόσμο της διαπλοκής και της συγκυβέρνησης".
Όσο για το πόσο "ανούσιες" είναι οι δηλώσεις Δημητράτου, θα φανεί στην πράξη.

3. Αφού οι αλληλοϋποστηριζόμενοι και συνοδοιπορούντες, Λυκούδης και Θόδωρος, έχουν θέσει υπό τον έλεγχο τους Δήμο και Περιφέρεια, απομένει η βουλευτική έδρα. Και, για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία για τον επόμενο στόχο, γράφει η έγκριτη εφημερίδα: «πρωταγωνιστικό ρόλο στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να αναλαμβάνει ο αρχιτέκτονας Μάκης Βασιλάτος»... «Δεν είναι λίγοι δε αυτοί που συνδέουν αυτή την έντονη δραστηριοποίηση του Μάκη Βασιλάτου, με τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές και με πιθανή επιθυμία του να είναι στο εθνικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Κεφαλονιά».
Αυτό το τελευταίο δεν είναι καινούριο. Το είχαμε γράψει. Πάλι, με τη μέθοδο των διαρροών στην εφημερίδα "Κεφαλονιά", και αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είχαν δώσει το σύνθημα για την άλωση και της βουλευτικής έδρας. Έγραψε τότε η εφημερίδα:
  • «η Βουλευτής του νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, δεν αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία για να σταματήσει αυτή η εσωκομματική κρίση. Αντίθετα, μάλιστα, αρκετές φορές ανακατεύει περισσότερο τα πράγματα σε σημείο να μην γίνεται αρεστή από καμία εκ των δύο εσωκομματικών παρατάξεων».
Οι 7 συνυπογράφοντες διατήρησαν την "ιεραρχία" στη σειρά των υπογραφών. Ο πρώτος ήταν ο συντάκτης των επιστολών και οι δύο πρώτοι θα ήθελαν να είναι αυτοί που θα αντικαταστήσουν την κ. Θεοπεφτάτου.

Συμπέρασμα: Ο Λυκούδης είτε γνωρίζει και συμφωνεί με προθέσεις και σχέδια είτε τα προτείνει και, σίγουρα, συμμετέχει, στηρίζοντας Θόδωρο.
Αυτά, γιατί δεν είμαστε βλάκες.

(Εικόνα: Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)

Τα είδη των φασιστών

http://2310net.wordpress.com/



Συνήθως όταν σκέφτεσαι τη λέξη «φασίστας» σου έρχεται στο μυαλό η εικόνα ενός γεροδεμένου σκίνχεντ, γύρω στα 30-35. Φοράει φλάι, έχει χτυπήσει και δυο σβάστικες στα μπράτσα και περπατάει σαν πάπια. Λίγο το στενό, κολλητό παντελόνι, λίγο οι κόθορνοι που φοράνε για παπούτσια, λίγο οι μυικές δυσπλασίες από τα γυμναστήρια, το σώμα τους γίνεται μια περίεργη μάζα κρέατος. Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Αυτό είναι μόνο ένα από τα είδη των φασιστών που κυκλοφορούν μαζικά στη χώρα μας. Ας δούμε και τα υπόλοιπα:


Ο βασιλοχουντικός νοικοκυραίος

Τώρα είναι γύρω στα 60. Ως μικρό παιδί επί χούντας γαλουχήθηκε με …τας ιδέας της επαναστάσεως και το μίσος για τους αναρχοκομμουνιστοσυμμορίτες. Από μικρός εργαζόταν, στα καλά χρόνια της μεταπολίτευσης φρόντιζε να κερδίζει από όπου μπορούσε. Έστησε ένα μικρομάγαζο, εκμεταλλεύτηκε την χρυσή περίοδο της οικονομικής ανάπτυξης, ξέχασε να κόβει αποδείξεις, χρησιμοποίησε όποιο παράθυρο βρήκε σε νόμους και έζησε το όνειρό του. Αγόρασε μια Μερτσεντές και την πήγαινε στο χωριό για να την δούνε οι παλιοί γνωστοί και να σκάσουν από τη ζήλια. Όποτε έβλεπε κάτι που δεν του άρεσε μονολογούσε «που ‘σαι ρε Παπαδόπουλε» και ένιωθε ένα δέος κάθε φορά που κάποιο από τα παιδιά του Γλύξμπουργκ παντρευόταν. Τώρα βγήκε από το καβούκι του και άρχισε να φωνάζει δυνατά αυτά που μέχρι πριν λίγα χρόνια ψιθύριζε. Ξέφυγε από την προσκόλλησή του στην ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ και πλέον μπορεί να ψηφίζει Χρυσή Αυγή χωρίς ντροπή.

Ο ψαγμένος ουφολόγος

Από μικρός ένιωθε διαφορετικός. Έβλεπε σημάδια που δεν έβλεπαν οι άλλοι. Πήγαινε σχολείο και όταν ο Λυκειάρχης αρνούνταν να συναινέσει στον καθιερωμένο περίπατο, αυτός μόνο καταλάβαινε πως αυτό είναι δάκτυλος των Εβραίων. Μεγαλώνοντας και όταν απέκτησε δικό του εισόδημα βάλθηκε να το ξοδέψει κάνοντας πλούσιο τον Βελόπουλο, τον Λιακόπουλο και τους υπόλοιπους τηλεπωλητές πατρίδας. Έτσι, έμαθε πως εβραίοι που μας ψεκάζουν, είναι αυτοί που για κάποιον άγνωστο λόγο φοβούνται μήπως το ελληνικό γένος ανυψωθεί και κατακτήσει τον πλανήτη. Έτσι, αρνούνται πεισματικά να ανοίξουν τις πύλες της γης από όπου θα ξεπηδήσουν οι ΕΛ, οι εξωγήινοι πρόγονοι των ελλήνων που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα από υπερσύγχρονους υπερυπολογιστές που διαθέτουν και σχεδιάζουν, μαζί με τον Πούτιν, να σώσουν την Ελλάδα από την κρίση και να απελευθερώσουν την ανθρωπότητα από τον σιωνιστικό ζυγό. Ένας τέτοιος άνθρωπος, μόνο φασίστας θα μπορούσε να είναι και μόνο Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να ψηφίζει.


Ο καυλο-φασίστας

Μικρός σε ηλικία και με προβλήματα κοινωνικοποίησης, ήθελε να ενταχθεί σε μια ομάδα. Αφού με το σχολείο δεν τα πολυκατάφερνε και του φαίνονταν δύσκολα τα μαθήματα, άρχιζε να ζωγραφίζει στο θρανίο του και να περιμένει το διάλειμμα για να ξεμπουκώσει. Γράφτηκε και σε κάποιο σύνδεσμο για να μπορεί να …γαμάει και να δέρνει, αλλά απογοητεύτηκε γιατί μπάλα έχει κάθε Κυριακή και οι καθημερινές δεν παλεύονται χωρίς αδρεναλίνη. Άσε που ακρίβυνε και το εισιτήριο…

Αυτός, λοιπόν, ο εύπλαστος νέος μπορεί να πιστέψει ό,τι του πούνε. Όπως πίστεψε τα παιδιά στο σύνδεσμο όταν του είπαν ότι 5 άτομα έδειραν 500 αντίπαλους οπαδούς, έτσι πίστεψε ότι ο Χίτλερ ήταν φιλέλληνας και αγαπούσε την Ελλάδα και αν δεν ήταν εκείνοι οι ψευτοαντιστασιακοί προδότες, τώρα η Ελλάδα θα ήταν υπερδύναμη. Αυτό το παιδάκι έγινε φασιστάκι εύκολα και θα το βρίσκουμε μπροστά μας τα επόμενα χρόνια.

Το εκκλησιαζόμενο πρόβατο

Ανήκει στο ποίμνιο της εκκλησίας. Προσπαθεί από μικρός να ακολουθήσει έναν χριστιανικό τρόπο ζωής γι’ αυτό και το σεξ ακούγεται για αυτόν/αυτήν σαν αμαρτία. 
Η κοιλιά μεγαλώνει, τα γυαλιά πατομπούκαλα, η αραίωση στα μαλλιά έρχεται από νεαρή ηλικία. Ένας άκακος άνθρωπος που κρύβει μέσα του την αγάπη του χριστιανικού λόγου και την αγαθή τιμιότητα. Με την άνοδο όμως του φασισμού αρχίζει και βρίσκει συμπαθητικές τις κινήσεις των φουσκωτών παιδιών. Ίσως επηρεάστηκε περισσότερο από τον Γαϊτάνο ή κάποιον τραγόπαπα που εκθειάζει τους νεοναζί. Όμως, όπως και να ‘χει, τέρμα τα καλά παιδιά. 
Τώρα ξύπνησε ο αδικημένος φασίστας μέσα του.

Ο κατά λάθος φασίστας

Επηρεάστηκε πολύ από τα βιβλία της ιστορίας του δημοτικού. Ένιωσε περήφανος που οι αρχαίο του πρόγονοι ανακάλυψαν τα πάντα και ήταν καλύτεροι από τους άλλους. Μεγαλώνοντας ήρθε σε επαφή με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και άρχισε να διαβάζει με μανία ό,τι είχε σχέση με τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Πάντα επιβεβαίωνε ότι τα πάντα είχαν ανακαλυφθεί από την Ελλάδα. Με κάποιο περίεργο τρόπο, και μετά από πολλά άλματα σκέψης, στο μυαλό του αυτό μεταφραζόταν ως εξής: αφού ο Αριστοτέλης είναι κορυφαίος φιλόσοφος πρέπει να φύγουν από εδώ οι Πακιστανοί. Ή, αφού ο Σωκράτης ήταν Έλληνας, πρέπει να ψοφήσουν οι Εβραίοι. Αυτό το είδος φασίστα είναι κρίμα, γιατί πέρασε μια αιωνιότητα να διαβάζει βιβλία που δεν καταλάβαινε, ενώ είχε όλη την καλή διάθεση.

Η γριά φασίστω


Το αγαπημένο μου είδος. Ένα κράμα εκκλησίας, βασιλικού παρελθόντος και δύσκολων παιδικών χρόνων, δημιούργησαν μια υστερική μπάμπω που μπορεί να μην έχει διαβάσει ποτέ τίποτα παραπάνω από συνταγή μαγειρικής, όμως με βεβαιότητα γνωρίζει πως η Ελλάδα είναι πρώτη παντού, οι αρχαίοι Έλληνες ήταν κορυφαίοι, ο Χριστός ήταν Έλληνας και οι ξένοι κακοί. Επίσης γνωρίζει πως οι Αριστεροί και τα κουμμούνια είναι εχθροί της πατρίδος και έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να την ξεκοιλιάσουν ένα βράδυ που θα κοιμάται. Τέτοιες παρουσίες βρίσκει κανείς εύκολα στη λαϊκή και κυρίως στα ΜΜΜ, όταν με πολύ μεγάλη άνεση το ελαφρώς σκισμένο κάθισμα γίνεται αφορμή για ένα πρωινό παραλήρημα μίσους. Αυτό είναι το μόνο είδος φασίστα που θα στεναχωρηθώ αν εκλείψει γιατί, σε αντίθεση με τα άλλα, είναι περισσότερο αστείο από επικίνδυνο.

Ο φασίστας της διπλανής πόρτας

Μένει δίπλα σου, τον συναντάς στο σούπερ μάρκετ, στο λεωφορείο, στο μετρό, στη δουλειά. Είναι αυτός που δεν μιλάει ποτέ. Μόνο ακούει. Είναι αδιάφορο πως, αλλά έχει σχηματίσει ήδη την άποψη του, και δεν του την αλλάζει κανείς. Τόσα χρόνια κρυβόταν στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ. 

Μάλλον έτρεχε πίσω από όποιον του πετούσε ένα κόκκαλο. Τις πολιτικές συζητήσεις τις θεωρεί χαμένο χρόνο, αν και νομίζει πως για κάποιο περίεργο λόγο, συμφωνούν όλοι μαζί του πως πρέπει να ρίξουμε ποντικοφάρμακο στους 300. Κάθεται στον καναπέ και ξεφυσάει, απειλεί πως ο λαός θα βγει στους δρόμους και θα συντρίψει τους κλέφτες και τελικά καταλήγει πως στη χούντα τα πράγματα ήταν καλύτερα. Όταν μείνει άνεργος εκνευρίζεται με τους ξένους που του πήραν τη δουλειά και τα βάζει με αυτούς και όχι με το αφεντικό του, το οποίο σέβεται και αγαπά.

Αυτό το είδος φασίστα είναι το πιο μαζικό και το πιο επικίνδυνο. Είναι αυτοί που απαντούν στο ερώτημα: από πού ξεφύτρωσαν τόσοι φασίστες στην Ελλάδα.

ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ)


http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/09/blog-post_788.html

                               

Aν θέλατε κ.Παπαδόπουλε να επιβάλλεται δικτατορία στην Ελλάδα, τί θακάνατε;

Θα μετέτρεπα το Σύνταγμα σε κωλόχαρτο, τους Έλληνες σε σκλάβους και θα τους έκανα να ζήσουν ύπο διαρκή οικονομική μέγγενη.

Και από πού θα αρχίζατε κ.Παπαδόπουλε για να το πετύχετε αυτό; Τί βήματα θα χρειαζόταν να κάνετε; Τί είδους ιδέες θα εφαρμόζατε;

Αν ήθελα να επιβάλλω μία τυρρανική φασιστική συντεχνειακή δικατορία στην Ελλάδα, καταρχήν θα άρχιζα με το να σκηνοθετώ και να πραγματοποιώ τρομακρατικές επιθέσεις καθόλη την Ελληνική επικράτεια. 
Θα χρησιμοποιούσα κρυφά κονδύλια για να χρηματοδοτήσω εξτρεμιστικές αναρχικές ομάδες ανθρώπων και οργανώσεις για να στέλνουν γράμματα-βόμβες σε βουλευτές, να επιτήθονται με ρουκέτες σε πρεσβείες, αστυνομικά τμήματα, τράπεζες, εφορίες και κτλ, να έρχονται σε ευθείες βίαιες συγκρούσεις με δυνάμεις καταστολής και επιβολής της δημόσιας τάξης σε κάθε ευκαιρία (διαμαρτυρία, απεργία) που προκύψει. 
Ναι, θα υπήρχαν θύματα, αλλά αυτές οι παράπλευρες απώλειες θα προσέφεραν την δυνατότητα για να 
α) παρθούν δρακόντια μέτρα που καταργούν συνταγματικές ελευθερίες του πολίτη στο όνομα της προστασίας του 
(β) να επιβληθεί αστυνομικό-στρατιωτικό κρατούμενο καθεστώς και 
(γ) για να σκεφτεί ο λαός δύο, τρέις και τέσσερις φορές πρίν αποφασίσει να ξανακατεβεί στους δρόμους ή διανοηθεί να ξανάδιαμαρτυρηθεί για το οτιδήποτε. 

Αν ήθελα στην Ελλάδα να επιβάλλω δικατορία θα κήρυττα επίσιμα τον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία. Επίσης θα προχωρούσα σε πράξεις που προκαλούν τρόμο και δέος στους πολίτες το πολύ ένα μήνα πρίν από εκλογές, (όπως π.χ. παύση πληρωμής συντάξεων και παροχής φαρμάκων από τα φαρμακεία) διότι γνωρίζω πολύ καλά ότι δημογραφικά η Ελλάδα γερνάει. Και εάν διακόπτονταν οι συντάξεις ή τα φάρμακα στην κατάλληλη στιγμή, οι άνω των 65 ετών και το 80% τουλάχιστον αυτών, από φόβο θα ψήφιζαν υπέρ εμού.Είναι άχαστο.

Άν ήθελα στην Ελλάδα να επιβάλλω δικατορία θα επέτρεπα σε υπεράκτια (offshore) τραπεζικά καρτέλ να αναλάβουν τα ηνία της διαχείρισης της εθνικής οικονομίας βαφτίζοντας τους τεχνοκράτες εκπρόσωπούς τους σε έμπειρους πατριώτες-σωτήρες οικονομιών υπό κατάρρευση. Θα βάφτιζα τους πατριδοκάπλους πατριώτες. Με νέα δάνεια θα αποπλήρωνα παλαιά δάνεια και με ρευστό μέσω υπέρφορολόγησης, τους τόκους των δανείων έως ότου στερέψει τελείως το ρευστό. Θα χρησιμοποιούσα τις τράπεζες για να κόψω και από εκεί την κάνουλα παροχής ρευστού στην κοινωνία και από παντού. Κοροιδεύοντας θα έπειθα μέσω των ΜΜΕ τον λαό ότι οι τράπεζες είναι πολύ μεγάλες για να καταρρεύσουν και ότι εάν καταρρεύσουν τότε θα επέλθει πείνα, αναρχία, θάνατος και η κόλαση όλη πάνω στα κεφάλια μας. Έτσι θα εγκαθιστούσα την κουλτούρα της ανακεφαλοποίησης τους σαν τη μοναδική βιώσιμη λύση επιβίωσης του έθνους. Θα εκμίσθωνα και θα απευλευθέρωνα παράλληλα λεγεώνες φοροεισπρακτόρων για να εκφοβίζουν καθημερινά τον κόσμο ώστε να πληρώσει, να αναγκαστεί να κλείσει την επιχειρήση του και η επιβίωσή του να εξαρτάται αποκλειστικά από επιδόματα και παροχές τους κράτους. ‘Ετσι μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα θα έκανα όλους να παρακαλόύν τον Θεό τους για να είμαι εγώ καλά ώστε να είναι και αυτοί καλά για να μπορέσουν να επιβιώσουν σαν οντότητες.

Άν ήθελα στην Ελλάδα να επιβάλλω δικτατορία θα κατανένημα εκ νέου με τα νέα πολύ πιό δυσχερή οικονομικά δεδομένα πλέον , ισότιμα σε όλους την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Θα έκανα το σωστό για να μήν μπορεί ο ο καθείς να μου πεί το οτιδήποτε αλλά σε χρονική περίοδο που θα ήταν πλεόν ανούσιο. Θα μετάλλαζα έτσι το «δώρον» ώς «άδωρον» και το «άδωρον» ώς «δώρον». Θα έβγαζα σε κυκλοφορία κουπόνια τροφίμων για βιτρίνα ενός κράτους φιλάνθρωπίας που ενισχύει και υποβαστάζει τους άπορους, ενισχύοντας στην ουσία περαιτέρω τον κύκλο της εξαρτησης του λαού από το κράτος, το ποθούμενο αυτό σπιράλ θανάτου, τον κύκλο που αυτοαναιρείται όσο βρίσκεται εν λειτουργία.

Άν ήθελα να επιβάλλω δικτατορία στην Ελλάδα θα νόθευα τα αποτελέσματα όλων των εκλογών. Θα χρησιμοποιούσα μηχανήματα καταμέτρησης ψήφων και θα περιθωριοποιούσα όποιον υποψήφιο έλεγε την αλήθεια στον λαό για ότι αφορούσε τις τακτικές μου.

Άν ήθελα να επιβάλλω δικτατορία στην Ελλάδα θα δηλητηρίαζα όλες τις πηγές παραγωγής τροφίμων και νερού με βαρέα μέταλλα που η αργή και σταθερή άθροισή τους στον ανθρώπινο οργανισμό θα αλλοίωναν την βιοχημεία του σώματος και θα προκαλούσαν ραγδαία αύξηση σε κρούσματα καρκίνου, αλτσχάιμερ και κτλ. Και για αυτό ακριβώς θα επέβαλλα υποχρεωτικά εμβόλια εμποτισμένα με θανατηφόρες ασθένειες σε βρέφη για να διαταρράξω την ισορροπία με το καλημέρα και να ξεμπερδεύω μια ώρα αρχύτερα. Θα δημιουργούσα μια βιοχημική διακτατορία με πέπλο την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Άν ήθελα να επιβάλλω δικτατορία στην Ελλάδα θα παρακολουθούσα στα κρυφά τα πάντα. Τί λέει ο κόσμος, τί αγοράζει, που πηγαίνει, με ποιόν μιλάει, τα πάντα. Και για αυτό θα χρησιμοποιούσα σάν κοριούς τις οικιακές συσκευές ενός σπιτιού, όπως υπολογιστές, τηλεοράσεις, τηλέφωνα, κλιματιστικά και όλες τις αθώες για αυτούς ανέσεις ενός νοικοκυριού. Θα έδινα εντολή σε εκατοντάδες πράκτορες για να παρακολουθούν ενδελεχώς όλα τα social media και sites για οποιοδήποτε πιθανό δείγμα αντίδρασης ή συσπέιρωσης ομάδων αντίδρασης. Στα ανοικτά από την άλλη θα επέβαλλα υποχρεωτικά σημεία ενδελεχούς ελέγχου στα αεροδρόμια, στα διόδια, στους δρόμους, στους σταθμούς τρένων, στα ξενοδοχεία και όπουδήποτε ο κόσμος ταξιδεύει με κάμερες ασφαλείας και όλων των ειδών γκατζετάκια. 
Θα χρησιμοποιούσα drones και κατασκοπευτικά μή επανδρωμένα ιπτάμενα για να πετούν πάνω από τις πόλεις και όλα αυτά θα δικαιολογούσα με το να πώ απλά ότι υπερασπίζόμαστε και προασπιζόμαστε την ασφάλεια των πολιτών.

Άν ήθελα να επιβάλλω δικτατορία στην Ελλάδα θα αλλοίωνα την ιστορία του έθνους αρχίζοντας με τα σημαντικότερα γεγονότα και με τους σημαντικότερους εθνικούς ήρωες. Θα δίδασκα στα σχολεία ότι οι ιδρυτές της δημοκρατίας μας ήταν στην πραγματικότητα ρατσιστές, ομοφυλόφυλλοι και διεφθαρμένοι πολιτικάντηδες που έφτιαξαν το Σύνταγμα της Ελλάδας σύμφωνα με τα προσωπικά θέλω της απαρχαιωμένης εποχής τους και ότι εκείνη η έκδοση του Συντάγματος δεν μπορεί πλέον να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής μας. Θα έπειθα τους Έλληνες ότι ένα πιό διευρυμένο και πιό δυνατό κράτος θα τακτοποιούσε τα πάντα καλύτερα σε αντίθεση με τα κοράκια της ελεύθερης αγοράς. Και ταυτόχρονα θα ετοίμαζα τον εαυτό μου να αναδυθεί μέσα από αυτό το ισχυρό κράτος σάν σωτήρα που θα πάρει και θα επιλύσει όλα τα προβλήματα του κοσμάκη, πάνω του σάν ένας σύγχρονος δικτακτορικός Άτλας.

Άν ήθελα να επιβάλλω δικτατορία στην Ελλάδα θα χειραγωγούσα όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με το να τα οδειγήσω να δανειστούν υπέρογκα ποσά από τράπεζες. Όποια αρνιόντουσαν ή δέν παρουσιάζουν αυτό που εγώ ήθελα θα τα έκλεινα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και με το έτσι θέλω και τα υπόλοιπα θα τα συγχώνευα όλα σε ένα μεγάλο όμιλο για να μπορώ να τα μανατζάρω ευκολότερα. Και έτσι θα τάιζα στον κόσμο μαζικά την τσίχλα ότι τα ακίνητά δέν έχουν πραγματική αξία, ότι το να αγοράζει κάποιος πολύτιμα μέταλλα, να αποθηκεύει τρόφιμα και να κάνει την οποιαδήποτε κίνση που οδηγεί στην αυτάρκεια, είναι ανυπόστατες θεωρίες συνωμοσίας και καταστροφολογικές αβάσιμες ικασίες, ενώ ταυτόχρονα εγώ και η ελίτ μου θα αγοράζαμε όλον το χρυσό, πολύτιμμα μέταλλα, πηγές ενέργειας και παραγωγής τροφίμων για να προετοίμαστούμε εμείς κατάλληλα για την αναπόφευκτη και πασιφανέστατη επερχόμενη οικονομικό-κοινωνική κατάρρευση.

Άν ήθελα εν ολίγης να επιβάλλω δικτατορία στην Ελλάδα δεν θα άλλαζα το παραμικρό.

Υ.Γ. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η οποιαδήποτε προσπάθεια διάδωσης αυτού του κειμένου μέσω e-mail ή αποδοχής του μέσω like ή αναδημοσίευσης του σε οποιοδήποτε site ή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμα και σχολιασμού αυτού, δέν συνιστάται διότι μπορεί να σας καταστήσει ώς πολύ πιθανό συνεργό σε σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Βασίλης Παπαδόπουλος
pentapostagma.gr