Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

‎Όχι_άλλα_δάκρυα... "κύριοι" του ΣΥΡΙΖΑ ....


Ήρθαμε εδώ απόψε για να γκρεμίσουμε τον φράκτη - δολοφόνο.

Εκείνος και τα αρρωστα, εξουσιαστικά μυαλά που τον έστησαν εδώ είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τον φρικτό θάνατο 3.600 αθώων συνανθρώπων μας.

Η υπεράσπιση και η διατήρησή του συνεπάγεται με συνέχιση του εγκλήματος.

Την ώρα που τα ΜΑΤ και η κυβέρνηση Τσίπρα τον υπερασπίζονται ρίχνοντας χημικά, ένα προσφυγόπουλο και η οικογένειά του πνίγονται στα σκοτεινά νερά του Αιγαίου.

Και η ετυμηγορία της Ιστορίας θα είναι μία:

ΕΝΟΧΟΙ!






Ο ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΤΡΟΛΑΡΕΙ .... ΤΙ ΟΧΙ;
«Να σταματήσουμε τους πνιγμούς στο Αιγαίο, να γκρεμίσουμε τον φράχτη του Έβρου». Με αυτήν την προσδοκία, το Συντονιστικό εναντίον του ελληνικού Φράχτη…
STOKOKKINO.GR|BY STO KOKKINO

Gerasimos Vasilatos shared a link.
6 hrs
5 people like this.
Comments
Dimitris Davris στης ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΤΕ
Gerasimos Vasilatos
στον φραχτη του Εβρου, στον πατο του Αιγαιου στηριζεται η ασφαλεια του καθε ευρωπαιου
Dimitris Davris TA ΣΠΙΤΙΑΜΑΣ δεν σας αφορα
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΦΡΑΧΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΝΑΡΚΕΣ. ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.

..............................................................................................................................................

ανυπομονώ να ακούσω ποια γαμημένη "δικαιολογία" θα ξεστομίσουν τα κομματόσκυλα του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα το βράδυ για τη στάση της αστυνομίας-κυβέρνησης στο φράχτη του Εβρου ...ανυπομονώ! (και στη Κεφαλονιά)


ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ ΕΒΡΟΥ,,,ΝΑ ΤΙΣ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ….

  


Φραχτης σημαινει ......
Like   Comment   


Ριψη χημικών στον Εβρο. Όπως αναφέρει το alterthess.gr , οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να περάσουν την "κόκκινη γραμμή".

Ε βεβαια, η κυβέρνηση έχει κρατήσει μερικές κόκκινες γραμμές.
Σε αυτην ας πουμε της κόκκινη γραμμή, του αίματος προσφυγόπουλων και της παλιανθρωπιάς, δεν κάνει ούτε βήμα πίσω


ρε καραγκιοζη πρωθυπουργε υποτακτικε των τοκογλυφων ,αυτο το οραμα εννοουσες χθες οταν εκανες εκεινες τις βαρυγδουπες δηλωσεις ;;;

χημικα εναντιον του λαου απο τα "αριστερα" ΜΑΤ στις Καστανιες.


Δακρυγόνα πετούν οι αστυνομικές δυνάμεις ενάντια στους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τον φράχτη στον Έβρο, κοντά στο σημείο όπου ξεκινά η στρατιωτική ζώνη στις Καστανιές

12204837_10153072793372657_966910462_n
Πανελλαδική κινητοποίηση και πορεία πραγματοποιείται σήμερα στην περιοχή του Έβρου με αίτημα να πέσει ο φράχτης του Έβρου. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν συλλογικότητες και οργανώσεις από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της περιφέρειας, ενώ το κάλεσμα οργανώνει το Συντονιστικό ενάντια στον φράχτη του Έβρου.
Συνεχής Ενημέρωση
17.35: Η πορεια συνεχίζεται μέσα στο χωριό.
17.15: Δακρυγόνα πετούν οι αστυνομικές δυνάμεις ενάντια στους διαδηλωτές κοντά στο σημείο όπου ξεκινά η στρατιωτική ζώνη στις Καστανιές. Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να περάσουν την «κόκκινη γραμμή».
234
Στη Θεσσαλονίκη δημιουργήθηκε ένταση όταν στη προσυγκέντρωση υπήρξαν αντιδράσεις αναρχικών συλλογικοτήτων -όπως το Μαύρο και Κόκκινο που είχε εκδόσει και σχετική ανακοίνωση- για τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην κινητοποίηση. Τα μέλη των αναρχικών συλλογικοτήτων αντέδρασαν στην παρουσία μελών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια εκδιώχθηκε και απομακρύνθηκε ο οδηγός του λεωφορείου τους με αποτέλεσμα να μη συμμετάσχουν τελικά στην κινητοποίηση και να παραμείνουν στην Θεσσαλονίκη.
«Να σταματήσουμε τους πνιγμούς στο Αιγαίο, να γκρεμίσουμε το φράχτη του Έβρου» είναι το κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης, ενώ στο κάλεσμα του συντονισμού μεταξύ άλλων τονίζεται «Ο Φράχτης του Έβρου δεν αποτελεί μόνο το σύμβολο του αποκλεισμού, της δαιμονοποίησης του «ξένου» και της πάση θυσία προστασίας της εθνικής και ευρωπαϊκής ασφάλειας. Αποτελεί την αιτία όλων αυτών των πνιγμών στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, εφόσον αναγκάζει πρόσφυγες και μετανάστες να ακολουθήσουν τις επίφοβες θαλάσσιες διόδους για τη διάσχιση των συνόρων».
«Δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί μπροστά στο θάνατο. Όσο παραμένει όρθιος ο φράχτης και κλειστά τα σύνορα, το Ελληνικό Κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι αυτουργοί στις δολοφονίες χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στα παράλια της Μεσογείου, μέσα στα βυθισμένα σαπιοκάραβα των δουλεμπόρων» καταλήγει το Συντονιστικό ενάντια στον φράχτη του Έβρου.
Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των πολιτών στο διαδίκτυο με αφορμή τους δεκάδες νεκρούς πρόσφυγες σε ναυάγια. Έχει ήδη δημιουργηθεί ειδικό hastag στο facebook και το tiwtter, το #‎Bring_down_evros_border_fence, δηλαδή «ρίξτε τον συνοριακό φράχτη στον Έβρο» καθώς και το #Refugees GR, ενώ έχει ξεκινήσει και ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών για το θέμα.

Έκτακτη ανακοίνωση για την πορεία στο Φράχτη | ΜΑύρο & Κόκκινο



1550750
από Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό "Μαύρο & Κόκκινο"  31/10/2015 12:19 πμ.,
Με αφορμή την "στήριξη" του ΣΥΡΙΖΑ

ΈΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΦΡΑΧΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ
Ως αναρχική συλλογικότητα που καλεί και συμμετέχει στην διαδήλωση στο φράχτη του Έβρου, ξεκαθαρίζουμε σε όλους τους τόνους με αφορμή τη γνωστοποίηση σήμερα αργά το απόγευμα της ανακοίνωσης του τμήματος δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη της διαδήλωσης στον Έβρο ότι ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ με τους μισθοφόρους και τους λοβοτομημένους οπαδούς της Κυβέρνησης των δολοφόνων. 
Δεν γνωρίζουμε αν αυτή η ανακοίνωση, όπως και η αντίστοιχη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ότι όντως θα "στηριχτεί" η πορεία από ΣΥΡΙΖΑΙους ή αν απλά γίνεται για τα μάτια του κόσμου. Αλλά αν όντως σκέφτονται κάποιοι να τολμήσουν να εμφανιστούν καλύτερα να το ξεχάσουν.
 

Δεν μπορεί το κόμμα και η νεολαία που στηρίζουν την κυβέρνηση, η οποία είναι μια κυβέρνηση στυγνών δολοφόνων, που έχει σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους με την πολιτική των κλειστών συνόρων και του φράχτη να εμφανίζονται ως "κινηματική εναλλακτική". Όσο κι αν θέλουν να καλλωπίσουν το προφίλ της κυβέρνησης των μνημονίων και του θανάτου δεν τους αφήνει η "χαρά": τολμούν αυτοί οι αληταράδες να γράφουν στο κείμενο δήθεν "υποστήριξης": "Η κυβέρνηση, ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της οποίας είναι η πολιτική της για το προσφυγικό-μεταναστευτικό"...Μεγάλο επίτευγμα χαρακτηρίζουν αυτοί οι ξεφτιλισμένοι βετεράνοι της "προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" την πολιτική που πνίγει καθημερινά παιδιά στο Αιγαίο. Μεγάλο επίτευγμα το μνημείο ηλιθιότητας που κατέθεσε ως δήλωση ο μπατσουπουργός ότι ο Φράχτης δεν παίζει κανέναν ρόλο, "γιατί οι ροές κατευθύνονται στα νησιά". Παλαίμαχοι στο αλισβερίσι με τα συμφέροντα οι θιασώτες των προαπαιτούμενων πετάνε την μπάλα στην Ε.Ε. την οποία γλύφουνε και προσκυνάνε καλά-καλά κι έπειτα λένε ότι πρέπει να "βοηθήσει". Ενώ ο βοναπαρτίσκος δηλώνει ότι θα ζητήσει να γίνει καταγγελία από την Ευρώπη για την πολιτική των κλειστών συνόρων, την πολιτική δηλαδή που ο ίδιος εφαρμόζει, την επίσημη πολιτική του ελληνικού κράτους.
Αυτές λοιπόν οι ύαινες, ρούφηξαν για πολλά χρόνια το αίμα των κινημάτων για να γίνουν αυτό που πάντα ήταν: κηφήνες της εξουσίας. Δεν θα τους επιτρέψουμε όχι μόνο να βρωμίζουν τις κινητοποιήσεις του κόσμου του αγώνα με τις υποκριτικές τους ανοησίες και να τις καθιστούν δίχως νόημα, λες και υπάρχει ένα πεδίο συναγωνισμού και άμιλλας με τη δολοφονική κυβέρνηση τους. Αλλά πόσο μάλλον δεν δικαιούμαστε να τους επιτρέψουμε να σκυλεύουν τους νεκρούς που οι ίδιοι με τα χέρια τους πετάνε στη θάλασσα. Ας τους πετάξουμε εμείς αυτή τη φορά στη θάλασσα για να αναλάβουμε μια νέα απελευθερωτική δυνατότητα.
ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ, ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ
Καλούμε τον κόσμο του αγώνα να συμμετέχει στην αυριανή διαδήλωση και να υπερασπιστεί έμπρακτα το περιεχόμενο της.

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό
Μαύρο και Κόκκινο"
https://athens.indymedia.org/post/1550750/