Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Τσιπροφρουροι ...απαντήστε μου παρακαλώ








Του Γιώργου Αλεξάτου

Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, Οκτώβρης 2015.Επίδεση τραύματος με ταινία συσκευασίας κιβωτίων.

Πρέπει να νιώθει πολύ περήφανη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας...

Πόσα είπαμε πως θα δοθούν για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών;

Για τον Παύλο και τη μητέρα του – by To Skouliki Tom


http://www.nostimonimar.gr/

 

Ενώ τα δελτία ειδήσεων αποθεώνουν από το πρωί μέχρι το βράδυ τον Αλέξη Τσίπρα και μας πρήζουν παπάρι για την προεδρία της ΝΔ, σημαντικότερη είδηση των ημερών – μαζί με την προσφυγική κρίση και τις επιδρομές των Ρώσων στη Συρία – παραμένει η κατάθεση της μητέρας του Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Μπορεί την προηγούμενη εβδομάδα οι πάντες να ασχολούνταν με έναν ανύπαρκτο φασίστα του Δημοσίου που ξέρασε σκατά στα social media και οι κοπρολάγνοι χρήστες τα έκαναν πάσα ο ένας στον άλλον ζητώντας λυσσαλέα την αποπομπή του – εν τω μεταξύ, ζμπούτσα τους, ούτε ενδιαφέρθηκαν να δουν τί απέγινε τελικά – αλλά η Μάγδα Φύσσα που, όπως ο Παύλος, δε μασάει τα αρχίδια της, συνεχίζει να σπέρνει στην αίθουσα του δικαστηρίου και να παραδίδει μαθήματα αξιοπρέπειας.

Η νίκη του Τσίπρα και η ήττα της αριστεράς

Δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

αφού ανανέωσε την εντολή που είχε λάβει τον περασμένο Ιανουάριο, ετοιμάζεται να κυβερνήσει.

 http://www.thepressproject.gr/


Της Βασιλικής Σιούτη

Αυτή τη φορά σκοπεύει να το κάνει λένε τα στελέχη της, καθώς το προηγούμενο επτάμηνο ισχυρίζονται ότι τους εμπόδιζε η διαπραγμάτευση και η απειρία τους, την οποία ως ένα βαθμό παραδέχονται. Σκοπεύουν μάλιστα να κυβερνήσουν για μια ολόκληρη τετραετία όπως είναι το κανονικό, το οποίο όμως οι Έλληνες έχουν ξεχάσει τα τελευταία πέντε χρόνια, αφού το μνημόνιο κατάπινε κάθε νέα κυβέρνηση πριν προλάβει να ολοκληρώσει τη θητεία της.

Θα καταφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να πετύχει τον στόχο της τετραετίας; Εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα εμπόδιο για αυτό. Διαθέτει άνετη πλειοψηφία και δεν μεσολαβούν άλλες εκλογές μέχρι τη λήξη της θητείας της. Δεν έχει δηλαδή μπροστά της κάποιο σκόπελο, όπως είχε ο Αντώνης Σαμαράς με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει επίσης την τύχη να μην διαθέτει ουσιαστική αντιπολίτευση. Το μνημόνιο, το οποίο αποτελεί βασικό κυβερνητικό πρόγραμμα πλέον, δεν αμφισβητείται από την αξιωματική αντιπολίτευση και τα περισσότερα κόμματα, που εκ των πραγμάτων θα περιοριστούν να την αντιπολιτευθούν στα δευτερεύοντα.

Όσο για την περίπτωση -η οποία δεν είναι ορατή για την ώρα- που εξεγερθούν κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και αρνηθούν να ψηφίσουν τους αντιλαϊκούς νόμους

Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, "Αριστερά";


Του Θωμά Μαυροφίδη
  


http://anemosantistasis.blogspot.gr/
Επειδή βλέπω να ανοίγει η συζήτηση για τον αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Αριστερά ή όχι.
Καταρχήν, εδώ και κάποιες δεκαετίες, αποφεύγουμε να εξηγήσουμε το τι εννοούμε ως «Αριστερά». Αυτό είναι βολικό μεν, η ασάφεια έχει κοντά ποδάρια δε.


Προσωπικά, θεωρώ ως Αριστερά το σύνολο των πολιτικών οργανισμών, που έχουν ως στρατηγικό στόχο την άρση των αποκλεισμών οποιουδήποτε ανθρώπου, από οποιαδήποτε κοινωνική λειτουργία: την παιδεία, την υγεία, την οικονομία, την πολιτική, την εργασία, την τεχνολογία, την επιστήμη κλπ.

Με αυτή την έννοια, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Αριστερά, μια που - ως κυβέρνηση - διατηρεί όλους τους μηχανισμούς αποκλεισμού των ανθρώπων (τις «ταξικές διακρίσεις» αν θέλετε) και προσθέτει και άλλους μέσα από το 3ο μνημόνιο.