Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Δεν νομίζω ότι θα επιτευχθεί καμιά συμφωνία. («αίσθηση» απλώς...)


► 

Tα μάτια όλου του πλανήτη είναι στραμμένα στην Ελλάδα. Και φυσικά στον Τσίπρα. Δεν θα ήμουν σε καμιά περίπτωση από αυτούς που θα «συνιστούσα» ψυχραιμία σε όσους του ασκούν δριμύτατη κριτική για τις τελευταίες εξελίξεις ή θα τους καλούσα να «περιμένουν και μετά να μιλήσουν». Κάτι τέτοιο θα ήταν, εκτός των άλλων και έξω από κάθε λογική πολιτική πρακτική και φυσικά και ύποπτο (...)

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάποιες σχεδόν μη επεξεργασμένες «αισθήσεις» που έχω είναι πως συμβαίνει κάτι άλλο από αυτό που (όλοι) βλέπουμε.

Αυτές οι «αισθήσεις» με οδηγούν σε μια περίεργη βεβαιότητα πως δεν πρόκειται να καταλήξουμε σε καμιά συμφωνία. Και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Αλέξης Τσίπρας.

Είναι 40 ετών, στην ουσία ξεκινά μόλις τώρα την πολιτική του διαδρομή και ήδη στην παγκόσμια κοινή γνώμη έχει αρχίσει να καταγράφεται ως πολιτικός-σύμβολο. Έχει την ουσιαστική υποστήριξη όλων των διεθνών ΜΜΕ (πλην κάποιων εμφανώς ανυπόληπτων), ακόμη και των πλέον συντηρητικών και φυσικά και τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού με το μέρος του. Και μια αντιπολίτευση που σπάει κάθε ρεκόρ φαιδρότητος.

Από το mail Χαρδούβελη φτάνουμε σε προτάσεις 8 δις, στη συνέχεια σε δημοψήφισμα και καταλήγουμε με μια νέα πρόταση 12-13 δις. Δεν κολλάει τίποτε απολύτως στην όλη ιστορία...

Δεν έχει κανέναν λόγο να αυτοκτονήσει πολιτικά. Δεν νομίζω ότι θα επιτευχθεί καμιά συμφωνία. («αίσθηση» απλώς...)