Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Αγωνιζόμενος με τους ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ ΧΑΜΗΛΟΘΩΡΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ



ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΩΝ 3 ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ  ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΔΕΝ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΗΛΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ; 

     

Από το καιρό που άρχισε η προεκλογική εκστρατεία όλοι οι υποψήφιοι στην Δημοτική Ενότητα Αργοστολιού των 3 καθεστωτικών ψηφοδελτίων βγάζουν συνέχεια ανακοινώσεις για δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την πόλη και την διάθεση τους για να προσφέρουν για αυτήν. Αλλά όμως στις ανακοινώσεις τους δεν φαίνεται καμιά διάθεση να συζητήσουν, επί της ουσίας, για τα καθημερινά προβλήματα της πόλης που ζούμε!



Για προβλήματα όπως είναι η συνεχής υποβάθμιση της ζωής μέσα στην πόλη του Αργοστολιού και η έλλειψη κοινωνικών υποδομών.

Δεν μας μιλούν για την πόλη του Αργοστολιού που παρουσιάζει μια εικόνα απόλυτης αδιαφορίας, ως προς την δημιουργία οποιοδήποτε νέου έργου υποδομής. (Ακόμα και αυτό έργο της ύδρευσης της χαμηλής ζώνης, που είναι χρηματοδοτούμενο από κοινοτικούς πόρους, αφού το άφησαν να <<καρκινοβατεί>> επί χρόνια προσπαθούν να το τελειώσουν, άρον άρον, μέσα στη προεκλογική περίοδο , δημιουργώντας ένα σωρό προβλήματα στην καθημερινότητα του πολίτη του Αργοστολιού και μην υπολογίζοντας ότι έχει αρχίσει η τουριστική περίοδος. Και βεβαίως, για άλλη μια φορά, δεν προβλέφτηκε με την ευκαιρία του έργου , μια λύση για την ποιότητα του νερού της πόλης).



Δεν μας μιλούν που δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός να δημιουργηθούν κάποιοι νέοι ανοικτοί χώροι που θα <<ανακουφίζουν>> λίγο το ήδη πυκνοδομημένο Αργοστόλι. Αλλά και για τους υπάρχοντες χώρους για το τι εικόνα παρουσιάζουν. Δηλαδή της απόλυτης εγκατάλειψης! Δεν μας μιλούν που το παραλιακό μέτωπο του Κούταβου και τη γύρω περιοχή (Λυκιαδοπουρλάτα), το Ναπιερ και όλες οι πλατειές από τις Λαϊκές Κατοικίες μέχρι το Κολυμβητήριο και το Μαϊστράτο, που από την εγκατάλειψη θυμίζουν χωματερές. Δεν μας μιλούν για τον Γύρο της Λάσης και το Φανάρι που υποβαθμίζονται συνέχεια. Δεν μας μιλούν για την εγκατάλειψη του Θαλασσομύλου.



Δεν μας μιλούν για την καθαριότητα της πόλης, που εκτός από κάποια ελάχιστα κεντρικά σημεία, έχει αφεθεί στο φιλότιμο της αργοστολιότισας νοικοκυράς, αλλά και αυτή μέχρι πότε θα αντέξει; Δεν μας μιλούν για την εικόνα παρουσιάζει η πόλη, εξαιτίας της έλλειψης καθαριότητας, στους επισκέπτες της!

Δεν μας μιλούν για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης που συνεχίζει να μεγαλώνει με ταχύς ρυθμούς, δημιουργώντας ακόμα περισσότερα προβλήματα στους επαγγελματίες, <<διώχνοντας>> τους πελάτες τους προς άλλες περιοχές, που υπάρχουν , φυσικά, κάποια άλλα μεγάλα συμφέροντα. Δεν μας μιλούν που δεν υπάρχει καμιά μελέτη ή προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα (πχ νέοι χώροι παρκινγκ), αλλά αντιθέτως το επιδεινώνουν με μέτρα όπως η κατάργηση της αστικής συγκοινωνίας. Αλήθεια αναρωτήθηκε κανείς , από τα 3 καθεστωτικά ψηφοδέλτια, τι πρόβλημα δημιουργεί η έλλειψη της αστικής συγκοινωνίας, σε ηλικιωμένους συμπολίτες μας (και σε άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες) , με χαμηλές οικονομικές δυνατότητες, που κατοικούν στις Λαϊκές και Εργατικές κατοικίες και σ’ αλλά απομακρυσμένα σημεία του Αργοστολίου; Πως αυτοί οι άνθρωποι θα επισκεφτούν την αγορά, τις δημόσιες υπηρεσίες ή ακόμα να πάνε στο Δράπανο;

Δεν μας μιλούν για το λιμάνι. Δεν μας μιλούν για το τι γίνει επιτέλους με το θέμα του , που αντί να είναι μια πύλη για την αξιοποίηση του Αργοστολίου , έχει γίνει ένα χρόνιο πρόβλημα της πόλης. Δεν μας μιλούν για το πώς θα αντιμετωπιστεί η μεγάλη καταπόνηση του από κάποιες πολύ βαριές επιχειρηματικές και εμπορικές δραστηριότητες. Δραστηριότητες βέβαια, που και στην γύρω περιοχή δημιουργούν προβλήματα αλλά και καταστρέφουν το οδικό δίκτυο μέσα στην πόλη του Αργοστολίου. Δεν μας μιλούν οι κύριοι των 3 καθεστωτικών ψηφοδελτίων, με ποια λογική δέχονται ότι μια τουριστική είσοδος μπορεί να συνυπάρχει με εμπορικό λιμάνι.

Τέλος δε, δεν μας μιλούν οι κύριοι των 3 καθεστωτικών ψηφοδελτίων αν έχουν και ποιες είναι οι σκέψεις τους για το μέλλον της περιοχή της Λάσης και των Μηνιών!

Δεν μας μιλούν με τις κοινωνικές υποδομές μέσα στην πόλη που συνεχώς υποβαθμίζονται , είτε με ενέργειες κυβερνητικές (πχ κατάργηση ιατρείων ΙΚΑ), είτε με την αδιαφορία των δημοτικών αρχών (πχ διάλυση καφενείου Καμπάνας).

Δεν μας μιλούν το γηροκομείο, επί της ουσίας, παρά μόνο κάνουν προεκλογικές <<φιέστες>>, και που περνούν τα χρόνια και κανείς δεν γνωρίζει για την τύχη του. Όπου επίσης κανείς δεν γνωρίζει πως έχουν αξιοποιηθεί οι κοινοτικές χρηματοδοτήσεις και οι χορηγίες που έχουν δοθεί, γι’ αυτό, εδώ και πολλά χρόνια.

Δεν μας μιλούν για το τι πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης, που αναπτύχθηκαν σε άλλους δήμους, θα αναλάβουν. Δεν μας μιλούν για το τι θα κάνουν για τους συμπολίτες μας, που λόγο της ανθρωπιστικής κρίσης που περνά η χώρα μας και την μεγάλη αύξηση του αριθμού των ανέργων, δεν μπορούν να προμηθευθούν τα αγαθά που τους είναι απαραίτητα για την εξασφάλιση ενός ελάχιστου επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Και φυσικά δεν μας μιλούν για τις παραδοσιακές συνοικίες του Αργοστολίου, Λαϊκές και Εργατικές κατοικίες, εκεί που εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα της πόλης. Δεν μας μιλούν οι κύριοι των 3 καθεστωτικών ψηφοδελτίων, ποιες είναι προτάσεις τους, για αυτές τις περιοχές. Δεν μας μιλούν για το πώς θα αντιμετωπιστεί η χρόνια αδιαφορία και εγκατάλειψη που τις έχει υποβάλει σε μια ιδιότυπη <<γκετοποίηση>> και με την ανθρωπιστική κρίση εντείνετε συνεχώς το πρόβλημα. Δεν μας μιλούν για ποια μέτρα κοινωνικής παρέμβασης θα κάνουν εκεί. Για το τι έργα υποδομής σκοπεύουν να φτιάξουν εκεί.
 
Αγωνιζόμενος με τους ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ
ΧΑΜΗΛΟΘΩΡΗΣ  ΛΕΥΤΕΡΗΣ

Ριζοσπάστες Ξανά Ψαράς Χρήστος.

Ύστερα από κάθε εκλογές απορούσα με το αποτέλεσμα. 

Μέχρι να αντιληφθώ ότι η Ελλάδα δεν είναι πράσινη ή μπλε, πέρασαν τα χρόνια, το πράσινο έγινε μπλε και το μπλε πράσινο, μετά έγινε συγχώνευση και η αχρωματοψία, που ποτέ δεν είχα, με έκανε να διερωτώμαι για τα χρώματα της πραγματικότητας σε σχέση με τα πραγματικά χρώματα.

     

Πέρασαν τα χρόνια μέχρι που στις τελευταίες εκλογές αποδείχτηκε ότι τα δύο χρώματα, το πράσινο και το μπλε, είναι ένα και το αυτό. 
Προσπάθησα να βάλω σε τάξη την φυσική πραγματικότητα αλλά οι μαθηματικοί τύποι οδηγούσαν σε σφάλμα το σύστημα. Κι όσο μεγαλύτερο το σφάλμα τόσο μεγαλύτερη η ζημιά. Έτσι, μη γνωρίζοντας τη διαφορά μεταξύ πράσινου και μπλε και κατέχοντας κάποιες γνώσεις μαθηματικών για την επίλυση συστημάτων πολιτικών και μη, αποφάσισα να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο "Ριζοσπάστες Ξανά" διότι σε συνεργασία με άλλα μυαλά μπορεί να πετύχουμε περισσότερα απ' ότι μόνοι μας.

Ψαράς Χρήστος 

Ριζοσπάστες Ξανά Καββαδίας Γεράσιμος

Κεφαλονίτισσες και Κεφαλονίτες,

Αγαπητές συγχωριανές και συγχωριανοί, Ρυσσιάνοι.

    


Αποφάσισα να πολιτευτώ στα 25 μου χρόνια, θεωρώντας πως έχω ένα χρέος προς την κοινωνία της Κεφαλονιάς , στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, την όμορφη Έρισσο και ειδικότερα τα Τουλιάτα.

Πήρα την αποφασή αυτή, γιατί ζώντας σε μία τόσο απομακρυσμένη περιοχή, ένοιωθα την απουσία της εκάστοτε δημοτικής και τοπικής αρχής.

Δεν είμαι πολιτικός να σας γεμίσω υποσχέσεις και πολλά “θα„ , πάντα μου προκαλούσαν αποτροπιασμό τέτοια πράγματα. Είμαι ένας άνθρωπος λογικός, με όρεξη για δουλειά πάντα με γνώμονα το συμφέρον του τόπου που ζούμε. ΜΑΖΙ ΣΑΣ, θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί να πάμε μπροστά αυτόν τον τόπο που ζούμε, αναπνέουμε και εργαζόμαστε.

Μετά από ώριμη σκέψη και δια της σε άτοπον απαγωγής, κανένας υποψήφιος Δήμαρχος με την δική του προϊστορία δεν είναι επαρκής για μένα.

Έτσι λοιπόν αποφάσισα, να βάλω για Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος Τουλιάτων με τους <<Ριζοσπάστες Ξανά>>, συνδυασμό του Γεράσιμου Ι. Δημητράτου. Συνδυασμό, πρωτοεμφανιζόμενο, όπως και εγώ, και άφθαρτο μιας και δεν έχει κυβερνήσει ποτέ.

Είναι ευκαιρία για την Κεφαλονιά μας που αγαπάμε, να της δώσουμε πνοή με καινούργιους Ανθρώπους, νέες αξίες, νέα μορφή πολιτικής (με κέντρο τον ίδιο τον πολίτη, και όχι τον πολιτικό της ρεμούλας, των γνωριμιών και των σκοτεινών διαπλεκόμενων)

Για την Κεφαλονιά μας,

Γεράσιμος Α. Καββαδίας.

Τσιμέντο να γίνει.....



ΤΈΣΣΕΡΑ 
ολόκληρα χρόνια η απουσία της δημοτικής αρχής ήταν προκλητική και τώρα ΤΡΕΙΣ  μέρες πριν τις εκλογές με προκλητικό τρόπο θυμήθηκε αιτήματα κατοίκων που αγνόησε όλα αυτά τα χρόνια και σπεύδει με ''καταδρομική''διάθεση να τους τα υλοποιήσει .

Μια μπουλντόζα και μια μπετονιέρα αλωνίζουν το χωριό και όπου κρίνουν σκόπιμο η τους ζητηθεί ρίχνουν μπετόν. 
                             Διλινάτα





Χωρίς μελέτη, χωρίς επίβλεψη, με κακοτεχνίες και εν λευκώ........


τσιμέντο να γίνει..... 

Μποζάς Γεράσιμος 

Ριζοσπάστες Ξανά Μπουρμπούλης Σπύρος

Και έτσι λοιπόν,μετά από 3,5χρόνια Καλλικρατικής κ μνημονιακής πολιτικής φτάσαμε στο δια ταυ τα.Και το αποτέλεσμα ένα μεγάλο μηδενικό.

Μέσα σε αυτήν την παρωδία των ψευδών εντυπώσεων,η πραγματικότητα είναι μια,ότι η κατάσταση χειροτερεύει καθημερινά. Έτσι ,το μόνο που μου υπαγορεύει η συνείδηση μου είναι η ενεργή συμμετοχή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας μας,διεκδικώντας με αξιοπρέπεια όλα όσα μας ανήκουν. 



Για πρώτη φορά λοιπόν και έπειτα από ώριμη σκέψη συμμετέχω στις αυτοδιοικιτικές εκλογές στο πλευρό του ΜΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΥ και του συνδυασμού ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ. Ως εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Κεφαλλονιάς κ Ιθάκης,γνωρίζω ότι οι δυσκολίες ειδικά για τους συναδέλφους είναι πολλές και η κατάσταση χειροτερεύει.Μόνο με την συμμετοχή όλων,και απαραίτητες προϋποθέσεις την θέληση,το όραμα και το σχεδιασμό,μπορούμε να ξεκινήσουμε δυναμικά για τις αλλαγές που θα μας πάνε μπροστά.

Για αυτό το λόγο η συμμετοχή μας στις κάλπες πρέπει να είναι δυναμική και το μήνυμα μας ηχηρό.,για να πραγματοποιήσουμε μαζί όλα εκείνα που θα μας κάνουν περήφανους που είμαστε Κεφαλονίτες. 

Μπουρμπούλης Σπύρος του Χρηστοθεοδωρου..

Ριζοσπάστες Ξανά Αντωνέλου Ελένη

Από το 2003 ζω ξανά στο Ληξούρι (από το οποίο έφυγε η οικογένειά μου, ως σεισμόπληκτη και άστεγη μετά τους σεισμούς του 1983) κι εργάζομαι ως εκπαιδευτικός (Βιολόγος) στο Πετρίτσειο Γυμνάσιο Ληξουρίου. 

   


Στη διάρκεια της πιο πρόσφατης 11χρονης παραμονής μου στο Ληξούρι έχω βιώσει τη σταδιακή παρακμή ενός τόπου που μόνο αυτό δεν αξίζει, αρχής γενομένης από την αδιαφορία των προηγούμενων Δημοτικών αρχών μέχρι το τελειωτικό χτύπημα που επέφερε ο Καλλικράτης τόσο στην Παλική όσο και στις ομοίως υποβαθμισμένες εξαιτίας του περιοχές του νησιού. Η υποβάθμιση είναι προφανής ακόμη και σε ευαίσθητους τομείς, όπως η Παιδεία και η Υγεία (ενδεικτική είναι η προσπάθεια κλεισίματος του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου, εν μέσω των πρόσφατων σεισμών, όπως και η αδυναμία εξυπηρέτησης μαθητών από απομακρυσμένες περιοχές για την πρόσβασή τους στα σχολεία). 

Ιδιαίτερα μετά τους πρόσφατους σεισμούς, στην Παλική ήταν ολοφάνερη (και είναι μέχρι ΣΗΜΕΡΑ) η εγκατάλειψη, η αδιαφορία και ο εμπαιγμός τόσο της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής όσο και των «αρμοδίων» φορέων της Κυβέρνησης. 

Επειδή σε μας τους δημότες αξίζει να ζήσουμε με Αξιοπρέπεια σε αυτόν τον τόπο, την οποία ΔΕΝ θα εξασφαλίσουν όσοι υπηρέτησαν και θα ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ να υπηρετούν την Μνημονιακή και κατ’ επέκταση την Καλλικρατική πολιτική,
Επειδή οι δημότες έχουμε δικαίωμα σε υποδομές και υπηρεσίες, τις οποίες σήμερα στερούμαστε, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας και την ερήμωση της περιοχής μας,
Επειδή η διαχείριση ενός Δήμου οφείλει να γίνεται με κριτήριο την ισότιμη ανάπτυξη ΟΛΩΝ των περιοχών του,
Και επειδή το ΑΥΡΙΟ ΜΑΣ είναι και δική ΣΟΥ ευθύνη.......................................................................................... 
Στηρίζουμε το συνδυασμό ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ, με υποψήφιο Δήμαρχο το ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΔΗΜΗΤΡΑΤΟ.

 Ελένη Αντωνέλου 
(Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, Περιφέρεια Παλικής)