Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΑΜΕΑ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ......


Ο κύριος ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ  στο δρόμο που χάραξε η συγκυβέρνηση.....(3η Δεκεμβρίου ...Η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ  σε πορεία Ατόμων με Αναπηρία προκειμένου να τα εμποδίσει από το να προσεγγίσουν το υπουργείο Οικονομικών) 




 ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ:     ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ....

video απο την ανοιχτή συνάντηση διαλόγου με θέμα : 
«Τα προβλήματα των ΑΜΕΑ στο νομό και η εφαρμοζόμενη πολιτική»




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Μετά από πρωτοβουλία της βουλευτή του νομού Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνάντηση διαλόγου με θέμα : «Τα προβλήματα των ΑΜΕΑ στο νομό και η εφαρμοζόμενη πολιτική». Η εν λόγω εκδήλωση μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη για τρεις λόγους :
Ο πρώτος λόγος είναι γιατί για πρώτη φορά βρέθηκαν σε μία κοινή αίθουσα όλοι οι σχετικοί φορείς, και συνομίλησαν ανοιχτά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές των ΑΜΕΑ στα νησιά μας.
Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί έγινε μία καταγραφή προβλημάτων, καταγγελιών αλλά και λύσεων, όπως αυτά ακούστηκαν τόσο από τους ομιλητές όσο και από τους συμπολίτες μας, που τοποθετήθηκαν αμέσως μετά τις εισηγήσεις.
Και ο τρίτος λόγος είναι γιατί τα εν λόγω προβλήματα έγιναν πλέον γνωστά και στην τοπική κοινωνία μας, η οποία ασφαλώς και θα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένη.

Οι διευθυντές των Ειδικών Σχολείων Περατάτων και Φαρακλάτων, η κ. Φραγκισκάτου και ο κ. Μπαλτσαβιάς αντίστοιχα, οι δύο απ’ τους τέσσερις κεντρικούς ομιλητές, έδωσαν με ενάργεια την εικόνα που επικρατεί στην ειδική εκπαίδευση κατά την παρούσα χρονική συγκυρία. Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των συλλόγων ΑΜΕΑ «Η Ελπίδα» και «Υπερίων», ο κ. Μακής και ο κ. Παρίσης αντίστοιχα που ήταν και αυτοί κεντρικοί ομιλητές, πέρασαν σε μία ανάλυση του νέου σχεδίου νόμου που προωθείται από τη συγκυβέρνηση, κατέθεσαν τις αντιπροτάσεις τους, ανέδειξαν τα σημεία που χρήζουν αλλαγών και μας ενημέρωσαν για τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΚΕΦΙΑΠ.

Μετά τις κεντρικές ομιλίες ακολούθησε συζήτηση, κατά την οποία είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν θεσμικοί φορείς, δημόσιοι λειτουργοί, εκπαιδευτικοί αλλά και πολίτες. Στη συζήτηση που ακολούθησε έγιναν συγκεκριμένες διαπιστώσεις αλλά και παρατηρήσεις, οι οποίες έχουν καταγραφεί και θα αποτελέσουν αντικείμενο διεκδίκησης το διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την επόμενη συνάντηση. Γιατί αυτή η πρωτοβουλία ήταν το εφαλτήριο μιας προσπάθειας που δε θα σιγάσει αν δε δοθούν οριστικές λύσεις στα άτομα με αναπηρία και στις οικογένειές τους και που το κράτος έχει την υποχρέωση να τους συμπεριφερθεί με ισοτιμία εαν θέλει να λέγεται σύχρονο, δημοκρατικό και πολιτισμένο.

Αργοστόλι, 14/12/2014

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται..

Μετά τη χθεσινή απαράδεκτη ενέργεια στο χριστουγεννιάτικο χωριό «χιόνι και φως» και τις διαφορετικές απόψεις  που καταγράφηκαν στο διαδίκτυο αισθανόμαστε  την υποχρέωση να εκφράσουμε ανοιχτά την αλληλεγγύη μας στο Τάρανδο και να καταδικάσουμε τη βια από όπου και αν προέρχεται....

  


ΥΓ: δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του δημιουργού.....

Ο ΛΑΟΣ ΜΙΛΗΣΕ....

Ντροπή.... τα "έσπασαν" στο Χριστουγεννιάτικο χωριό 
«χιόνι και φως» στο Αργοστόλι
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σήμερα το πρωί (9πμ)
...δυστυχώς δεν βρήκαμε κάποιον υπεύθυνο-φύλακα για περισσότερες πληροφορίες...http://kefaloniaupdate.blogspot.gr/2014/12/blog-post_59.html
— with Ionians Times and 17 others.
Like ·  · 
  • Perdikis Lixouri · 42 mutual friends
    Ντροπή.-
    22 hrs · Like
  • Vassilis Liossatos Το χριστουγεννιάτικο χωριό μάζεψε σε μια μέρα περισσότερο κόσμο από όλες τις διαδηλώσεις στην κεφαλονιά από το 2008. Αρά ναι ντροπή μας. Φαντάζομαι οι ζημιές θα αποκατασταθούν άμεσα από τον δήμαρχούλη μας όπως έκανε και με τους σεισμόπληκτους και τους δρόμους στο νησί μας.
    22 hrs · Like · 7
  • Chryssa Kouroukli Τετοιες αθλιοτητες κανουμε δεν σεβομαστε τιποτε και θελουμε και πολιτικους και κυβερνηση σωστη τρομαρα μας
    22 hrs · Like
  • Ε!!!!!!όχι ρε παιδιά. Αυτό δείχνει την παιδεία και την ηλιθιότητα ορισμένων!!!!!!!ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!
    22 hrs · Like
  • Γιοσήφης Λ. ΦΡΡΡΡΙΚΗ!!!! Ποινικώς κολάσιμον!! Ποινικώς κολάσιμον!!!!!!!! Όποιο κωλόπαιδο το έκανε να πάει μέσα και να μην δικαιούται εκπαιδευτικής αδείας!!!!
    22 hrs · Like · 6
  • Τι να πει κανεις!!!!!
    22 hrs · Like
  • Τελικα οντως ουτε για σκατα δεν ειμαστε!!!!!
    22 hrs · Unlike · 6
  • Ντροπη στους αλητες
    22 hrs · Like
  • ναι βεβαια ...ποινικως κολασιμον λεει...ασε μας κυριε μου ...τα αλλα αισχη δεν τα βλεπετε αυτο σας πειραξε????? τα λεφτα που φαγανε εις βαρος μας για να φτιαξουν αυτο χωριο δεν σας πειραξε.?..και οποιο κωλοπαιδο το εκανε σιγουρα ειχε καποιο λογο...βλεπετε εδω στο Αργοστολι ομως ολοι εθελοτυφλουν!!!!!!
    21 hrs · Like · 4
  • δεν επικροτω την κινηση αυτη ...απλα μη τρελενεστε κιολας ...για αλλα πιο σημαντικα να κανετε ετσι...
    21 hrs · Unlike · 4
  • Vassilis Liossatos Χαχαχα ναι. Να μαζευτούμε να κάνουμε πορεία για τον τάρανδο μπας και μαζευτεί κανένας γιατί για άλλα πιο συμαντικά ζητήματα δεν το βλέπω. Κυρία μου την παιδία μας την δείχνει οι μαλακίες που ανεχόμαστε τόσα χρόνια. Πραγματικές ζωές χάνονται και εδώ κοντεύουμε να βάλουμε τα κλάματα για τον Αι-Βασίλη. Αυτή είναι η παιδεία μας.
    21 hrs · Unlike · 7
  • Gerasimos Bozas ρε παιδιά ένα post ανέβασα μη πάμε και σε εμφύλιο...
    21 hrs · Like · 1
  • Ελπίζω την επόμενη φορά να μην είναι η βιτρίνα του μαγαζιού σας η το παράθυρο του σπιτιού σας!!!!Τι λόγος μπορεί να υπάρχει για τον βανδαλισμό????????Κύριε Γιοσήφη αν μάθεναν από νωρίς τα παιδιά μας τον σεβασμό στην κοινή περιουσία τότε θα είμασταν καλύτερη κοινωνία.Φυρίκά και δεν είανι ποιικώς κολάσιμο όμως δέιχενι έλλειψη παιδίας και με κανέναν τρόπο δεν επικροτήτε κυρία Εφη
    21 hrs · Like
  • Θαύμα! Τα ζα ζωντάνεψαν. δωσε ρε τσιπη ενα μεροκαματο σε ενα φυλακα αφου ετσι και αλλιως υπαρχουν μαγαζια εκει με πραγματα μεσα.
    20 hrs · Like · 1
  • για όποιον αμφισβητεί το θαύμα θα κάνω την εξής ερώτηση. Γιατί δε βρήκαν κάποιο σπίτι σπασμένο?
    20 hrs · Like · 1
  • Και μετά αναρωτιέστε τι δεν πάει καλά με την Ελλάδα....
    20 hrs · Like
  • δεν υπαρχει μια καμερα σε ολη την πλατεια ?????? τι πιο απλο ????????
    19 hrs · Like
  • Vassilis Liossatos Να γινόταν τόσος ντόρος και για τα χαράτσια... Αλλά βέβαια τα χριστούγεννα μας ενώνουν, σαν ελληνάρες που είμαστε θέλουμε την φραπεδιά και 2-3 κατοστάευρα να πάρουμε δωράκια στις γιορτές.
    19 hrs · Like · 4
  • I don't read Greek but based on the pictures I would like to get my hands on the bastard that did this. This display was really beautiful why do people have to spoil things.
    17 hrs · Like
  • Because their parents did a horrible job.Its Them to blame mostly ...
    17 hrs · Like
  • Pantou ginontai vandalisnoi..giati poly apla pantou yparxoun psyxanomalo...ieprepe oi organotes na valoun fylaka..
    9 hrs · Like
  • Γιοσήφης Λ. Κυρία Efi Strantzali Analyti θα επιμείνω! Πρόκειται περί ποινικώς κολασιμοτάτης πράξεως θιγούσης την ευγενη προσπάθειαν της Δημοτικής Αρχής, να δώσει εις τα τέκνα της Κεφαλληνίας εν μικρόν χαμόγελόν. Προσθέτως θίγει και την υποψηφίαν του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Μπεκατώρου, ήτις μοχθεί καλλιτεχνικώς διά τον τόπον τούτον. Φρονώ ότι εις το κωλόπαιδον, το διαπράξαν το ανοσιούργημα, χωρεί και ποινή ισοβίου ειρκτής.
    8 hrs · Like · 4
  • Harrison Grice · Friends with Vaso Panou and 4 others
    This incident should have been foreseen. It would have been sensible to employ security. Someone out there knows the culprit so do the right thing.
    8 hrs · Like
  • Vassilis Liossatos Ας τον κρεμάσουμε κύριε να γλυτώσουμε και τα έξοδα της φυλακής.
    8 hrs · Like · 1
  • Γιοσήφης Λ. Κύριε Λιοσάτε, δεν γνωρίζετε λοιπόν ότι τα πεπολιτισμένα κράτη, ως π.χ. αι ΗΠΑ, δεν εκτελούν την θανατικήν ποινήν δι' απαγχονισμού, αλλά δι' αναιμάκτου και ανοδύνου ένέσεως;; Και εις τα κράτη αυτά ποτέ τα κωλόπαιδά των δεν καταστρέφουν τα έργα Αρχών, που ο λαός εξέλεξε με την ψήφον του, εις πείσμαν των κακεντρεχών αντιπολοτευομένων....
    7 hrs · Like · 2
  • Vassilis Liossatos Μάλιστα. Γνωρίζω επίσης ότι καλό είναι να μην παίρνουμε ληγμένα.
    7 hrs · Like
  • Γιοσήφης Λ. Εάν εννοείτε την παράτασιν διαρκείας του γάλακτος, η κυβέρνησίς μας έπραξε άαααριστα και εσείς έχετε λάθος, αποτελώντας εν ακόμη πεπλανημένον νέον....
    7 hrs · Like · 2 

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ; ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ; ΝΕΑ ΗΘΗ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ!!!!!
Unlike ·  ·