Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Θα νικήσουν οι Άνθρωποι !


Δεν θα περάσει ο εκφασισμός της κοινωνίας!Ούτε στα ΜΜΜ ούτε πουθενά!!! Θα νικήσουν οι Άνθρωποι !


Άλλος για τον Άγιο...(Άγιος Γεράσιμος)........Αμαν τρελάθηκα!!!!



Καζάνι που βράζει όλη η Ελλάδα!!

ΕΝΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΒΛΑΣΗ ΓΩΓΟΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ BLOG ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «TAXALIA» Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΩ... ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΟΜΩΣ, ΣΥΜΦΩΝΩ!

του Βλάση Γωγούση

« Καλείσθε όπως εντός 3ημέρου από σήμερον εγκαταλείψετε την κατοικία σας…κλπ.»

-Βάλτε μια υπογραφή εδώ-σας παρακαλώ - , λέει ευγενέστατα ο δικαστικός επιμελητής...

Τα μάτι του παραλήπτη, ξάγρυπνο και θολωμένο όλο το βράδυ, αλληθωρίζει, το χέρι του τραβάει από την κωλοτσέπη το περίστροφο και χωρίς λαλιά.

« Φύγεεεεεε, ουρλιάζει, έξω από το σπίτι μου , τσακίσου» και πυροβολεί ταυτόχρονα στο πόδι τον ( αναίτιο) λειτουργό ! .
Εκείνος, έντρομος κι` αιμορραγώντας , σέρνεται σαν παλαβός για να γλυτώσει !

Όχι δεν είναι σίριαλ τρόμου, είναι μια θλιβερή πραγματικότητα που....
θα την δούμε σύντομα μπροστά μας, φίλοι αναγνώστες .
Καλά , δεν καταλάβατε , δεν απορήσατε ακόμα συμπατριώτες μου ,πως η περιλάλητη άρχουσα τάξη, μας πήρε ακόμα και τα σώβρακα και μείς δεν βγάλαμε άχνα;;;

Μας κόψαν τους μισθούς, μας κόψαν τις συντάξεις, τα επιδόματα, τα δώρα Πάσχα-Χριστουγέννων, τα επιδόματα αδείας, μας καζικώσανε και μας βουλώσαν όλες τις…..οπές μας ( ας μην το πω αλλιώς, διδάκτωρ πράγμα ,δεν μου πάει ! ) και μείς … σιωπή και μούγκα ,;;;;

Και να ! χαράτσια, να! εισφορές αλληλεγγύης, να! Νόμος 4051 ( ;) ( αναδρομικές αρπαχτές από το 2010) , να! μειώσεις Ν. 4024 ( ;) , να! και ο Φ.Μ.Υ του 2010-11, ( απ` την εκκαθάριση της σύνταξής μου τα` αντιγράφω ) και να! και συ κατακαϋμένε , συνταξιούχε ΒΛΑΣΗ , πάρε κάτι υπόλοιπα να ζήσεις ως τον άλλο μήνα !
Καλά δεν καταλάβατε πως μοιάζουμε με έναν λέβητα που σιγοβράζει, ένα κλειστό καζάνι με τη μοναδική βαλβίδα αφαλείας βουλωμένη ;

Αν δεν το καταλάβατε τότε θα γίνω , φίλοι μου, αυτόκλητος προφήτης, θα τ` αραδιάσω όμως όπως τα σκέφτομαι , θα πω τι περιμένω να συμβεί στο μέλλον , στο κοντινό μας μέλλον , μην πάει πιο μακριά ο νους σας !

Θα σας τα πω και θα τα γράψω , έστω με κίνδυνο να συλληφθώ για « προτροπή εις βιαιοπραγίες» ή όπως κάπως λέγεται στη νομική τη γλώσσα !
Μπορεί επίσης να με πιάσουνε για ηθική αυτουργία σε φόνους , σε βασανισμούς και . …ακρωτηριασμούς ακόμα !!.

…..Πέθανε – που λέτε φίλοι μου - η γυναίκα , το παιδί, η μάνα του ενός , γιατί δεν είχε χρήματα να πάρει τα ακριβά τους φάρμακα.

Ξετρελλαμένος και με θολωμένο νου ,την ώρα εκείνη , θα βγει μ` ένα μαχαίρι και θα ψάχνει αυτόν που θα θεωρήσει ένοχο του για τον χαμό του συγγενή του.

Τον Υπουργό , τον φαρμακέμπορο, τον πρόεδρο του φαρμακευτικού Συλλόγου, τον πρόεδρο ή διευθυντή του ΙΚΑ, ή όποιον άλλονε το σαλεμένο του μυαλό , του είπε !!,
Τον βρήκε ;
Θα του τον κόψει τον λαιμό , τη γλώσσα ή θα του βγάλει τόνα μάτι !

Ο άλλος που του πετσοκόψανε τη σύνταξη , του κόψανε το ρεύμα , του κόψαν το νερό, τον διώξανε κι` απ τη δουλειά του , κάποια στιγμή , θα βγει στο δρόμο έξαλλος, ψάχνοντας νάβρει αυτόν που τον θεωρεί υπεύθυνο για την κατάντια του, για να τον …σφάξει !

Ο τρίτος σαλεμένος , θα στήσει ενέδρα εκεί που ξέρει πως περνάει κάθε πρωί ο πρόεδρος του ασφαλιστικού του , που –τούπανε- πως τσέπωσε μαζί με κάποιους άλλους , τα λεφτά του και τώρα αυτός καλοπερνά και οι πολλοί δεν έχουνε να φάνε !

Καραδοκεί σε μια γωνιά ,για να τον δείρει, να τον σακατάψει η να του κόψει το αυτί ή και να τον …ξεκάνει, ακόμα !

Πολλοί απ` αυτούς, θα κάνουν πρώτα φονικά και ύστερα θ` αυτοκτονούνε!.
Για τι –ας μη ξεχνάμε, αναγνώστες μου - στις μέρες μας , ένας με δύο καθημερινά, τινάζουν τα μυαλά τους στον αέρα !.

Σύντομα, φίλοι μου ,θα βλέπετε στους δρόμους μικρές ομάδες ετερόκλητων ανθρώπων, αγνώστων μεταξύ τους, να συνομιλούν, να συμφωνούν , να εξαγριώνονται , να κάνουνε πορείες στη συνέχεια σε μπουλούκια και ξαφνικά ξετρελλαμένοι ν` αρχίζουνε να σπάζουν και να καταστρέφουν μεγαλοκαταστήματα, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, κοσμημτοπωλεία, τράπεζες, και να εισβάλλουν σε δημόσιες υπηρεσίες !

Εκεί , θα καταστρέφουνε , φακέλλους, έγγραφα , γραφεία, υπολογιστές, και ό,τι άλλο βρουν μπροστά τους.

Σύντομα, ένα πλήθος Ελλήνων θα οπλοφορεί , θα κάνει μέρα- μεσημέρι αρπαγές αγαθών η και ληστείες, με πρόσωπα ξεσκέπαστα, δεν θα φοβούνται μην τους δουν, δεν θα φοβούνται μην τους πιάσουν, γιατί θα είναι αποφασισμένοι να πυροβολούν και να σκοτώσουν όποιον τολμήσει να τους σταματήσει ή να τους συλλάβει !

Δεν θα φοβούνται , σας λέω, δεν θα κρύβονται , θα έχουν μερικώς παραφρονήσει !

Θα θέλουν να εκδικηθούν το κράτος για τη φτώχια, την κατάντια , την κακομοιριά τους , την εξαθλίωση, τον θάνατο από βαρειές αρρώστειες αγαπημένων τους προσώπων γιατί δεν είχανε να δώσουν…. φακελάκι και θα τα βάζουν με τους εκπροσώπους των αρχών.

Θα κονταροχτυπιούνται με τους Αστυνομικούς σκληρά, κρατώντας σίδερα , μαχαίρια, και λοστούς, δεν θάχουνε αναστολές, δεν θα φοβούνται , θα βρίσκονται στα πρόθυρα της τρέλλας

Μην πάει ο νους σας σε συγκρίσεις με πιτσιρικάδες με μολότοφ , με τις πέτρες, τις κουκούλες, εκείνα χαρτοπόλεμος φαντάζουνε μπροστά σ`αυτά που έχουνε να δουν τα μάτια σας ! .

Δεν λέω, οι αστυνομικοί παιδιά δικά μας είναι , κι` αυτά τα ίδια και χειρότερα περνάνε , όμως κάποια στιγμή, μια σφαίρα να ξεφύγει, μια σφαίρα μόνο !

Τότε θα γίνει μακελειό, θ`αρχίσουν κι` από κάτω ντουφεκιές, τα ζήσαμε σε άλλες εποχές , εγώ κι`οι συνομήλικοί μου , κι` η κόλαση θ`αρχίσει !
Έτσι απλά, όπως το γράφω, έτσι ξεσπάνε τα μεγάλα γεγονότα, από ένα ...... "μπαμ", κι`ύστερα έρχεται ο χαμός,ο όλεθρος χωρίς επιστροφή!

Γι` αυτό σας λέω, να μην το προσπεράσετε το άρθρο μου αυτό, ( αθώοι κι` ένοχοι) αναγνώστες, σπεύσατε, κάντε κάτι πριν νάρθουν τα χειρότερα, τα τραγικά , τα βίαια, τα ανεπανόρθωτα .

Γιατί η άλλη μέρα θάναι ένας καινούργιος, ένας σκληρός, ένας αδελφοκτόνος , βίαιος ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ !!.

Τότε, εκείνοι που έφεραν ( καθένας με τον τρόπο του ) τη χώρα μας σ` αυτό το χάλι, θα κρυφτούν, θα εξαφανισθούν, θα παν σε ξένες χώρες σέρνοντας μαζί τους ό,τι προλάβουνε ν` αρπάξουν!

Θα παν στην ξενιτειά κι` εκεί θα τρέμουνε, δεν θα κοιμούνται ,γιατί όπου τους βρουν θα τους ρημάξουν.

Πολιτικοί , Δημόσιοι λειτουργοί, Δημοτικοί άρχοντες και Υπουργοί θα έχουν εξαφανισθεί, θα κρύβονται μεταμφιεσμένοι.
Σας λέω κόλαση και πλήρης αναρχία, παντού θανάτου φόβος.

Οι λαθρομετανάστες- οι έγχρωμοι κυρίως στην αρχή, που ξεχωρίζουν– θα φεύγουν άρον-άρον σαν τρελλοί , γιατί ομάδες ένοπλων μόλις τους βρίσκουν θα θέλουν να τους εξοντώσουν ! !!
Ούτε Δραχμή, ούτε ΕΥΡΩ, ούτε αποκρατικοποιήσεις , ούτε Τρόϊκα, ούτε Μνημόνια !
Είδε ο Θεός τον θολωμένο νου και τον φοβήθηκε.

Δεν θάναι επανάσταση, ούτε διαμαρτυρία, πόλεμος άναρχος, θα είναι !
Ξυλοδαρμοί και συμπλοκές θα γίνονται στους δρόμους !!.

Ακούστε με , εσείς που (δήθεν) κυβερνάτε, εσείς κι` οι «σπόνσορές» σας, οι τοκογλύφοι και τ` αφεντικά σας, ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ !

Γυρίστε πίσω τα κλεμμένα, μην ξεπουλάτε το νερό, και την ενέργεια,
ΔΗΜΕΥΣΤΕ περιουσίες ,μπλοκάρετε τα αμύθητα ποσά που βρίσκονται εδώ η ..κάνουν διακοπές στα ξένα.

Κλείστε στη φυλακή τους κλέφτες, τους απατεώνες, κάποιους από τους μεγαλοεργολάβους ή τους μεγαλο -εκδότες, τους τραπεζίτες , εκείνους απ` τους φαύλους τους πολιτικούς που από ανεπάγγελτοι, ξυπόλητοι και πειναλέοι , μπήκαν μια μέρα στην πολιτική και γίναν ζάπλουτοι και μεγιστάνες !

Μη χορηγείτε απλόχερα δεκάδες δισεκατομμύρια στις τράπεζες με κύριο επιχείρημα « να χουν ρευστότητα να δίνουν δάνεια».
Στις Τράπεζες που παίρνουν τα λεφτά μας με επιτόκιο 2% και μας δανείζουνε με…19 %, οι κλέφτες !!

Κι`αν δεν πιστεύετε, πάρτε μια μέρα με την πλαστική σας κάρτα 100 ΕΥΡΩ από ένα ΑΤΜ κι` όταν το δείτε θα σας βγει το…μάτι !

Λυπηθείτε τους Έλληνες, βρείτε έναν τρόπο να δουλέψουν, δώστε τους πίσω - έστω- τα μισά απ` όσα τους αρπάξατε ,ζητείστε τους γονατιστοί συγγνώμην !

Μην ξεπουλάτε έναντι πινακίου φακής την ΥΔΡΕΥΣΗ, το ΦΩΣ και την ΕΝΕΡΓΕΙΑ .
Μην ξεπουλάτε τα φιλέτα των ακίνητων και των εκτάσεων του δημοσίου, μην ξεπουλάτε άρον -άρον , τις άλλες εμφανώς συμφέρουσες και κερδοφόρες κρατικές επιχειρήσεις,

Σπεύστε, προλάβετε , αλλιώς η Χώρα θα θρηνήσει στρατιές θυμάτων και θα μεταβληθεί σε Κόλαση.

Ακούστε με , δεν είναι παραλήρημα, δεν είναι όνειρο κακό !

Μακάβρια πρόβλεψη είναι τα γραφόμενα μου, μακάρι νάβγαινα τρελλός η ψεύτης, όμως πολύ φοβάμαι πως το Σενάριο ΟΡΓΟΥΕΛ Νο 2 , θα βγεί αληθινό !!


άλλος για τον Άγιο.......... (Άγιος Γεράσιμος) http://proskynitis.blogspot.gr/2012/08/blog-post_16.html       αμαν τρελάθηκα!!!!

Μην περιμένεις εκλογές


Διαβάστε αυτό το άρθρο του Γ. Δελαστίκ. Εάν δεν κάνουμε ο καθένας και όλοι μαζί κάτι τώρα, η κυβέρνηση θα συνεχίσει μέχρι τέλους, μέχρι του δικού μας τέλους, απτόητη το "θεάρεστο έργο" της που δεν είναι άλλο από την, με όλους τους δυνατούς και ευφάνταστους τρόπους, εξολόθρευση μας. Είναι αδίστακτοι. Εμείς ας μην τρέφουμε αυταπάτες.

Αναδημοσίευση από την αριστερή αντεπίθεση με αρχική πηγή τα Επίκαιρα και αναδημοσίευση από το Βαθύ Κόκκινο

Η κυβέρνηση εκβιάζει με εκλογές τους ... δικούς της βουλευτές!

Του Γιώργου Δελαστίκ

Από τη μια, μοιάζει με κακόγουστο αστείο. Από την άλλη, αποδεικνύεται άκρως αποτελεσματική. Αναφερόμαστε στην απειλή άμεσης προκήρυξης πρόωρων βουλευτικών εκλογών που εκτοξεύουν κάθε τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου, αν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τολμήσουν να μην ψηφίσουν κάποιο από τα κατάπτυστα νομοσχέδια που η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου φέρνει κάθε τόσο στη Βουλή κατ' εντολήν των Γερμανών.

«Ο λαός δεν θέλει εκλογές», διακηρύσσουν περισπούδαστα οι κυβερνητικοί προπαγανδιστές. Ανοησίες. Πρώτα πρώτα, καμία κυβέρνηση ποτέ και πουθενά δεν προκηρύσσει πρόωρες εκλογές επειδή τις θέλει ο λαός. Όλες οι κυβερνήσεις επιλέγουν τον κατά τη δική τους άποψη ευνοϊκότερο χρόνο για το κόμμα τους όταν κάνουν εκλογές πριν συμπληρωθεί η τετραετία.

Δεύτερον, στη συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία αυτοί που σε καμιά περίπτωση δεν θέλουν εκλογές είναι οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενοι από εκείνους της ΔΗΜΑΡ. Σαφώς και αποτελούν την πλειοψηφία στη Βουλή, μαζί με τις παραφυάδες τους - τους περισσότερους, δηλαδή, από εκείνους που εξελέγησαν πέρσι τον Ιούνιο μ' αυτά τα κόμματα και στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκαν. Δικαίως αυτοί δεν θέλουν πρόωρες εκλογές, γιατί η κάλπη θα αποδειχτεί ισοδύναμη με πολιτική γκιλοτίνα για περισσότερους από τους μισούς απ' αυτούς. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.

Στη «σύνταξη» οι μισοί!
Ούτως ή άλλως, είναι άνευ νοήματος κάθε συζήτηση περί εκλογικού αποτελέσματος όταν δεν έχουν καν προκηρυχθεί εκλογές, οπότε είναι εντελώς άγνωστο το πολιτικό κλίμα εντός του οποίου θα διεξαχθούν.

Εντελώς γενικά και υποθετικά μιλώντας, αν η οργή των Ελλήνων για την πλήρη εξαθλίωση της ζωής τους εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής Σαμαρά - Βενιζέλου μετουσιωθεί σε ψήφο, το λιγότερο που θα συμβεί είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα.

Αυτομάτως αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει 130,140 ή και περισσότερους βουλευτές εξαιτίας του εκλογικού συστήματος και μιας λογικής αύξησης του ποσοστού του, αλλά και ότι η ΝΔ θα έχει τουλάχιστον 50 ή και 60 λιγότερους βουλευτές, αφού θα χάσει το ληστρικό και καλπονοθευτικό «μπόνους» του πρώτου κόμματος.

Δεν υπάρχει επίσης άνθρωπος που να πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να επαναλάβει το έτσι κι αλλιώς ολέθριο γι' αυτό αποτέλεσμα του 12,28% του περσινού Ιουνίου, το οποίο πλέον φαντάζει σαν άπιαστο όνειρο. Από τη στιγμή που αποδείχτηκε ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει τόσο ισχυρό το στοιχείο του... «πολιτικού ανθρωποδιώχτη» ώστε να βγάλει τον Πάρι Κουκουλόπουλο στο... «αντάρτικο» (!) εναντίον του και να στείλει την Εύα Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ στον... ΠΑΟΚ, πρέπει να θεωρείται πιθανότατο ότι από τους 33 βουλευτές που εξέλεξε πέρσι τον Ιούνιο θα είναι θαύμα αν βγάλει καμιά εικοσαριά σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.

Όσο για την κατ' ευφημισμόν «Αριστερά» της προσκολλήσεως στην εκάστοτε κυβέρνηση, τη ΔΗΜΑΡ, η οποία τώρα δημοσκοπικά χαροπαλεύει στο όριο του 3% για να μπει στη Βουλή, θα έχει μεγάλο πρόβλημα να πείσει τους ψηφοφόρους της να μην ψηφίσουν απευθείας τον ΣΥΡΙΖΑ και να ψηφίσουν πάλι ΔΗΜΑΡ για να προσκολληθεί αυτή σε ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Τίποτα, πάντως, δεν δείχνει για την ώρα ότι είναι σε θέση να ξαναπιάσει ποσοστό συγκρίσιμο με το 6,26% του περασμένου Ιουνίου και, επομένως, οι πιθανότητες να παραμείνουν οι βουλευτές της 17, όσους, δηλαδή, εξέλεξε πέρσι, φαίνονται σήμερα μηδαμινές.

Μια σίγουρη μπλόφα

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μπλοφάρει, λοιπόν, όταν βάζει διάφορους παρατρεχάμενους του να εκτοξεύουν απειλές περί δήθεν προκήρυξης πρόωρων εκλογών. Ξέρει όμως ότι πατάει σε σίγουρο έδαφος. Ό,τι κι αν λένε οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ κατά του ενός ή του άλλου κυβερνητικού μέτρου, όσους όρκους κι αν κάνουν ότι δήθεν «δεν ξαναψηφίζουν άλλα μέτρα», δεν είναι τρελοί για να αυτοκτονήσουν πολιτικά και να... αυτοσυνταξιοδοτηθουν, περνώντας στο πολιτικό περιθώριο.

Ανενδοίαστα θα σκύβουν τελικά το κεφάλι και αδίστακτα θα ψηφίζουν τα πάντα προκειμένου να παρατείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο την παραμονή τους στα βουλευτικά έδρανα. Απολύτως καμία ιδεολογία δεν έχουν πέραν του αυστηρά προσωπικού τους συμφέροντος, το οποίο είναι και το μοναδικό που υπηρετούν με πάθος, αδιαφορώντας παντελώς τι συνέπειες έχει για τους Έλληνες και την Ελλάδα αυτή τους η στάση.

Είναι απίστευτα αφελής όποιος νομίζει ότι υπάρχει περίπτωση αυτή η κυβέρνηση -όπως και κάθε άλλη, άλλωστε- να πέσει από μόνη της ή να προκηρύξει εκλογές για να τη διώξει ο λαός με την ψήφο του. Θα παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία ολόκληρη την τετραετία με νύχια και με δόντια, αν δεν την ανατρέψει κάποια κοινωνική έκρηξη που θα αναγκάσει τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να προσπαθήσουν πανικόβλητοι να σώσουν το «πολιτικό τομάρι» τους, εγκαταλείποντας την εξουσία. Μόνοι τους δεν φεύγουν. Κανείς δεν πρέπει να έχει τέτοιες αυταπάτες.

Υπάρχει περίπτωση εκλογών;

Αυτονόητο είναι πως, αν προκηρυχθούν εκλογές υπό το κράτος κοινωνικής αναταραχής, αυτές θα καταλήξουν οπωσδήποτε στη σαρωτική εκδίωξη των Σαμαρά και Βενιζέλου από την εξουσία.
Θεωρητικά μιλώντας, υπάρχει μία ακόμη τουλάχιστον περίπτωση προκήρυξης πρόωρων εκλογών με πρωτοβουλία Σαμαρά - όχι όμως τα επόμενα ένα ή δύο χρόνια, κατά την άποψη μας.

Με δεδομένο ότι όσο κυλάει ο χρόνος αποκαλύπτεται ότι νέα εφιαλτικά μέτρα εξαθλίωσης του ελληνικού λαού σε όλους τους τομείς (μισθοί, συντάξεις, υγεία, παιδεία, πολιτισμός κ.λπ.) θα εφαρμοστούν και το 2014 και το 2015 και το 2016, ο Σαμαράς γνωρίζει ότι η ήττα του θα είναι σίγουρη στο τέλος της τετραετίας.
Δεν αποκλείεται, λοιπόν, εκεί κατά τον τελευταίο χρόνο της πρωθυπουργικής του θητείας να αποφασίσει να προκηρύξει εκλογές, αν αυτός και το επιτελείο του υποθέσουν ότι δεν είναι αδύνατον κάποια χρονική στιγμή η ΝΔ να βγει πρώτο κόμμα κι έτσι να διασωθεί ο ίδιος ο Σαμαράς προσωπικά. Πιθανόν αδυνατώντας να σχηματίσει κυβέρνηση, αλλά σίγουρα αναβάλλοντας προσωρινά ή και διά παντός την αναρρίχηση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο όμως αφορά στο «μακρινό» πολιτικό μέλλον, τον τελευταίο χρόνο της τετραετίας. Κατά κανέναν τρόπο δεν είναι της στιγμής.

Δεν αφήνει την εξουσία
Ο λόγος είναι απλούστατος. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι μόλις ένα χρόνο πρωθυπουργός, εκπληρώνοντας το υπέρτατο όνειρο κάθε πολιτικού. Θα ήταν πραγματικά ηλίθιο εκ μέρους του να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία για να ρισκάρει μια άκρως αβέβαιη επανεκλογή, όταν έχει μπροστά του ίσως σχεδόν τρία χρόνια ακόμη πρωθυπουργίας!

Αυτή τη στιγμή δεν συντρέχει κανένας λόγος που να τον αναγκάζει να διακινδυνεύσει την προσωπική ηδονή του εναγκαλισμού του με την εξουσία. Ακόμη κι αν πράγματι υπάρχουν άτομα του στενού πολιτικού του περιβάλλοντος που όντως του συνέστησαν κάποια στιγμή πρόωρες εκλογές -προσωπικά έχουμε την αίσθηση ότι όλ' αυτά διοχετεύονται εσκεμμένα στους ρεπόρτερ της ΝΔ, στο πλαίσιο του εκβιασμού για την πειθάρχηση των κυβερνητικών βουλευτών-, είμαστε βέβαιοι ότι κατά βάθος ο πρωθυπουργός αποκλείεται να αποδεχθεί τις εισηγήσεις τους, ανεξαρτήτως αν τους αφήνει να διαδίδουν τις απόψεις τους γιατί κρίνει ότι υπηρετούν τους προσωπικούς πολιτικούς του στόχους.

Θα ήταν πολύ διασκεδαστικό, για παράδειγμα, να βλέπαμε τα αποτελέσματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αν ο πρωθυπουργός είχε πραγματικά προκηρύξει πρόωρες εκλογές αυτό τον Ιούνιο, όταν έκλεισε την ΕΡΤ, αποδεχόμενος τις εισηγήσεις συμβούλων του, όπως έχει διοχετευτεί από το Μέγαρο Μαξίμου. Μεγάλη πλάκα θα 'χε!

Δύσβατος δρόμος για ΣΥΡΙΖΑ
Οι πιθανότητες να βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές είναι σαφώς αυξημένες, όποτε κι αν γίνουν αυτές. Βαυκαλίζονται όμως όσοι -και πρωτίστως η ηγετική ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης- θεωρούν πως η εκλογική πρωτιά είναι ισοδύναμη με το σχηματισμό κυβέρνησης με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό μπορεί να ισχύει για τα συστημικά κόμματα εξουσίας, σε καμιά περίπτωση όμως κάτι τέτοιο δεν είναι αυτονόητο στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ. Όσες υποχωρήσεις κι αν κάνει προς τους παράγοντες του συστήματος στο εσωτερικό ή προς τις ΗΠΑ, ακόμη και προς τη Γερμανία, η δυσπιστία όλων αυτών δεν πρόκειται να καμφθεί εξαιτίας της αριστερής προέλευσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν δεν πρόκειται για αδήριτη κοινωνική ανάγκη εκτόνωσης και ενσωμάτωσης μιας απειλητικής κοινωνικής οργής που να υποχρεώνει το σύστημα σε παραχωρήσεις για να διασώσει τα ύψιστα συμφέροντα του, θα προσπαθήσει με όλους τους τρόπους να εμποδίσει την αναρρίχηση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Ίσως εκπλαγούν οι πάντες ακόμη κι από τις «ανίερες» συμμαχίες που ενδέχεται να σχηματιστούν μέχρι και στο θέμα αλλαγής του εκλογικού συστήματος και της προσωρινής αφαίρεσης του «μπόνους» των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, αν παγιωθεί η αντίληψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτο κόμμα.

Κι αυτό είναι το λιγότερο. Οι εκβιασμοί του κατεστημένου και των Γερμανών προς τους δυνάμει πολιτικούς συμμάχους μιας κυβέρνησης υπό τον Αλέξη Τσίπρα, η κινητοποίηση πρακτόρων και ανθρώπων τους στον πολιτικό κόσμο, οι προβοκάτσιες, η καλλιέργεια κλίματος αποσταθεροποίησης και αμέτρητες άλλες μέθοδοι θα μπουν στην ημερήσια διάταξη, αν κρίνουν ότι χρειάζεται.