Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ευχαριστώ τους αθόρυβους αγωνιστές γιατί με έμαθαν να κοιτάζω ψηλά στο όμορφο απέραντο.



Στον δικό μας Κόσμο


Εδώ Πολυτεχνείο

Παραφουσκωμένοι σκατόσακοι, φραγκομπουκωμένοι εισοδηματίες, αυτοί που γελάνε πρόστυχα στα μούτρα μας από τα πειρατικά κανάλια των εργολάβων, που μπάζωσαν τη μνήμη μας με μεσημεριανάδικα και τσοντοπαράθυρα. Ναι αυτοί είναι εδώ.

Εδώ Πολυτεχνείο

Κλασομπανιέρες, “αυτοεξόριστοι”, αντιστασιακοί των σαλονιών, διασπαταλιστές πατρικών περιουσιών, αυτοί που αγόρασαν τα ρούχα των νεκρών και μεταμφιέστηκαν σε οσιομάρτυρες στο παρδαλό καρναβάλι των εδράνων. Ναι αυτοί είναι εδώ.

Εδώ Πολυτεχνείο

Κλωνοποιημένοι οσφυοκάμπτες, αναρριχητικά παράσιτα που φύτρωσαν στην κοπριά της μεταπολίτευσης, αυτοί που τυλίχτηκαν στο σκουριασμένο κουφάρι του τανκ και ανέβηκαν αθόρυβα στον ιστό της κομματικής σημαίας. Ναι αυτοί είναι εδώ.

Εδώ Πολυτεχνείο

Ελεεινοί τυχοδιώκτες, αυτοί που έλιωσαν την αιματοβαμμένη πύλη και χύτευσαν με αυτή, στα μέτρα τους, τα αστραφτερά κουστούμια της εξουσίας, αυτοί που υφάνανε τις γραβάτες τους με κλωστές από τις γάζες των βασανισμένων παιδιών. Ναι αυτοί είναι εδώ.

Εδώ Πολυτεχνείο

Άεργοι τεμπέλιδες, ανεπαρκείς αγύρτες, αυτοί που εξαργύρωσαν τα υπεξαιρεμένα παράσημα των ανώνυμων αγωνιστών στα πολιτικά ενεχυροδανειστήρια, αυτοί που έγιναν πρίγκιπες της παράκτιας εταιρικής ασυλίας, αυτοί που έκαναν το αίμα μας νερό και γέμισαν με αυτό τις αυθαίρετες πισίνες τους. Ναι αυτοί είναι εδώ.

Εδώ Πολυτεχνείο

Πράκτορες και ξεπουλημένοι ρουφιάνοι, φερέφωνα των αγορών, υπαλληλίσκοι των τραπεζών, μαυραγορίτες της “δημοκρατίας”, αυτοί που απαλλοτρίωσαν ιδέες, έκαψαν γη, έσπειραν mall και έκαναν το πικρό ψωμί μας ακριβό πατεσπάνι τους. Ναι αυτοί είναι εδώ.

Εδώ Πολυτεχνείο

Λιγούρηδες μιζαδόροι, γριές πουτάνες της τεχνοκρατίας, αριθμολάγνοι λογιστές της μιζέριας, πολυσπουδαγμένοι αμόρφωτοι της θεωρίας, αυτοί που αυτοχρίστηκαν σοφοί και έκαναν την παιδεία προϊόν πολυτελείας και τη μιζέρια δωρεάν παροχή. Ναι αυτοί είναι εδώ.

Εδώ Πολυτεχνείο

Χουντόσποροι, πνευματικά καθυστεριμένοι ρατσιστές, ανέραστοι πατριδολόγοι, θρασύδειλα κουτσαβάκια με προσωπικές φρουρές και φουσκωτούς ακόλουθους, λιγδωμένοι τρόφιμοι του κυνοβουλίου, ψευτοοικολόγοι της βαθιάς τσέπης, αυτοί που έβαλαν την ελευθερία στο κρεβάτι του Προκρούστη και την προσάρμοσαν στο αμελητέο ανάστημά τους. Ναι αυτοί είναι εδώ.

Εδώ Πολυτεχνείο

Έμποροι των ανθρωπίνων ελπίδων, τυμβωρύχοι, χασάπηδες, επαγγελματίες ανάλγητοι ανατόμοι, αυτοί που ξεσπλαχνίσαν ότι απέμεινε από το όνειρο, αυτοί που συνεχίζουν να κόβουν βαθιά χωρίς αναισθητικό, αυτοί που θα ξεπουλήσουν ότι απέμεινε, αυτοί που θα ταριχεύσουν στο τέλος το πτώμα και θα το κάνουν θυρεό σε κάποιο νέο κόμμα. Ναι αυτοί είναι εδώ.

Εδώ Πολυτεχνείο.

Εσύ δεν είσαι πουθενά.

Εδώ νεκροτομείο, είσαι νεκρός. Αιτία θανάτου : υπερβολική δόση απάθειας …

Υστερόγραφο :

Η “γενιά του πολυτεχνείου”, με την κατάντια της, απέδειξε περίτρανα πως σχεδόν όλοι έχουν μια τιμή για την τιμή τους, ενώ ελάχιστοι έχουν αξία και αξιοπρέπεια.
Ευχαριστώ τους αθόρυβους αγωνιστές που δεν εξαργύρωσαν τίποτα, δεν περιέφεραν ποτέ τη συμμετοχή και τη θυσία τους τους στα σαλόνια αναμονής των κομμάτων, αυτούς που έδωσαν ανιδιοτελώς χωρίς να ζητήσουν καμία αποκατάσταση και καμία αναγνώριση. Αυτούς που τελικά έφτυσαν στα μούτρα την εξουσία και περιγέλασαν τον πειρασμό της “ένταξης”.
Ευχαριστώ αυτούς που πέταξαν περήφανα πάνω από το βούρκο και αρνήθηκαν να ανταλλάξουν τα καθαρά φτερά τους για μια παραφουσκωμένη κοιλιά και μια χούφτα χρωματιστούς αυλοκόλακες, ευχαριστώ αυτούς που αρνήθηκαν να έρπουν επώνυμα στα σκατά και διάλεξαν να αιωρούνται ανώνυμοι στον καθαρό ουρανό. Τους ευχαριστώ γιατί με έμαθαν να κοιτάζω ψηλά στο όμορφο απέραντο.

http://parallhlografos.wordpress.com/

...αυτά ειναι βία

  • Δώδεκα νεκροί μετανάστες ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά σε θαλάσσια περιοχή απέναντι από Λευκάδα.

    Δεν ήταν παλληκάρια, δεν έχουμε κανένα βίντεο με τους δολοφόνους και δεν τους ψάχνει η αντιτρομοκρατική γιατί η κρατική βία, οι πόλεμοι και ο παγκόσμιος καπιταλισμός δεν είναι βία δεν είναι τρομοκρατία, βία είναι να εκπέμπει η ΕΡΤ, ναχει κατάληψη η Βίλα Αμαλίας , ναχουν κατάληψη τα Πανεπιστήμια , βία ειναι οι απεργίες και το μπλογκ του Πατέρα Παστίτσιου...επίσης δεν ηταν φαλακρά παλληκάρια και δεν ειχαν αρχαία ελληνικά συμβολα στα μπράτσα τους αποτέλεσμα παιδικών εμβολιασμών που αποφεύγουν οι αθίγγανοι ...αυτά ειναι βία

Ζουμ στους φτωχοδιάβολους



Ζουμ στους φτωχοδιάβολους


Ε, αφού οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ φέρονται να είναι σύμφωνοι πάνω στο νέο σχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, εμείς πρέπει ν’ αρχίσουμε να ανησυχούμε πολύ σοβαρά για το τι μας περιμένει.


Δεν είναι ότι δεν λαμβάνω σοβαρά υπόψη τις αντιδράσεις των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων. Πολλοί υποστηρίζουν ότι όλο αυτό το αντάρτικο των βουλευτών είναι ένα στημένο παιχνίδι, μια θεατρική παράσταση που όφειλαν...
να δώσουν ώστε να είναι μετά σε θέση να επιστρέψουν στις περιφέρειές τους και να μπορούν στοιχειωδώς να κυκλοφορήσουν στους δρόμους με το επιχείρημα ότι εκείνοι εξάντλησαν όλα τα περιθώρια αντίδρασης που διέθεταν, για χάρη της εκλογικής τους πελατείας. Κι από την άλλη, ότι η κυβέρνηση όφειλε από την πλευρά της να τους προσφέρει την ικανοποίηση ότι άλλαξε τα κριτήρια του φόρου ακινήτων κατόπιν των ενεργειών τους, ώστε το κολπάκι να γίνει πιο πειστικό.


Και βέβαια για θεατρική παράσταση πρόκειται. Υπάρχει ωστόσο μια υγεία σε όλο αυτό, με την έννοια ότι ο λαϊκός παράγοντας υπεισέρχεται έστω και με οριακό τρόπο στο παιχνίδι. Κι έπειτα, αυτή η διαδικασία, όσο ανώδυνη κι αν φαντάζει για την κυβέρνηση και την τρόικα, κλωνίζει κατά κάποιον τρόπο τις ισορροπίες του συστήματος, δείχνει ότι υπάρχει περιθώριο αντιδράσεων και εντείνει τις ρωγμές στην ούτως ή άλλως εύθραυστη πλειοψηφία.


Ο λόγος που κρατάω παρόλα αυτά μικρό καλάθι είναι ότι απορρίπτω το συνολικό πλαίσιο μέσα στο οποίο γίνεται η δημόσια συζήτηση. Αμφισβητώ τα κριτήρια, τις προβαλλόμενες ενστάσεις, τις εκδηλούμενες ευαισθησίες.


Όλη η δημόσια συζήτηση επικεντρώνεται στο πλήγμα που θα υποστεί η μεσαία τάξη επειδή θα αναγκαστεί να ΠΛΗΡΩΣΕΙ τον φόρο ακίνητης περιουσίας. Αλλά το αληθινό δράμα θα εκτυλιχθεί ακριβώς παραδίπλα: σ’ εκείνους που ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.


Παράδοξο, ε; Εξηγούμαι αμέσως: Από την αρχή της συζήτησης περί του ενιαίου φόρου ακινήτων έγινε δεκτή ως φυσιολογική η ιδέα της εισπραξιμότητας. Σύμφωνα μ’ αυτή την καινοφανή προσέγγιση, για να εξασφαλίσει το κράτος τους φόρους που απαιτεί, και επειδή εκ των προτέρων γνωρίζει ότι κάποιοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν, επιβάλλει περισσότερους φόρους ώστε να καλύψει τη διαφορά. Στην περίπτωσή μας η μπίλια φαίνεται να κάθεται τελικά στην επιβολή φόρων ύψους 3,24 δισ. ευρώ, με στόχο να εισπραχθούν 2,65 δισ. Κρατείστε παρακαλώ αυτή τη διαφορά των 590 εκατομμυρίων γιατί θα μας χρειαστεί παρακάτω.


Δεν θα σταθώ εδώ στο γεγονός ότι για να εξωραϊστεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων και να μπορούν να πάνε οι βουλευτές ασπροπρόσωποι στις περιφέρειές τους, προκύπτει κενό 250 εκατομμυρίων ευρώ. Και όλοι ξέρουμε ότι το κενό αυτό σημαίνει νέα μέτρα, προς δόξαν της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και των αλλεπάλληλων σχετικών διαβεβαιώσεων του πρωθυπουργού.


Προτιμώ να επιστρέψω σ’ εκείνα τα 590 εκατομμύρια που κρατήσαμε στην άκρη. Τι αντιπροσωπεύουν, λοιπόν, αυτά τα 590 εκατομμύρια; Αντιστοιχούν σε εκείνους εκ των συμπολιτών μας που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν για το ακίνητό τους – άνεργοι, συνταξιούχοι, ευπαθείς ομάδες, υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Εκείνοι ακριβώς που δεν έχουν φωνή, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.


Και τι θα γίνει μ’ αυτούς; Σε μια στοιχειωδώς ευνομούμενη κοινωνία, θα εξαιρούνταν από τη φορολογία και θα πλήρωναν όλοι οι υπόλοιποι. Διότι δεν έχει νόημα να φορολογείς τον άφραγκο λέγοντας ότι τάχα διευρύνεις τη φορολογική βάση, φορολογείς αυτόν που -έστω και με δυσκολία- μπορεί να πληρώσει. Ε, λοιπόν, αυτοί δεν έχουν και δεν μπορούν να πληρώσουν.


Αλλά όχι, η δική μας μη ευνοούμενη πολιτεία δεν πρόκειται να τους εξαιρέσει. Θα τους έχει εσαεί όμηρους, καθώς θα εξακολουθούν να χρωστάνε. Θα τους πιέζει, θα τους απειλεί, θα τους διασύρει, θα τους χτυπάει κάτω σαν χταπόδια, θα τους στέλνει σημειώματα στο σπίτι και αργότερα εισπρακτικές εταιρείες, θα τους θυροκολλάει εξώδικα, διαταγές πληρωμής και εντολές πλειστηριασμού. Θα τους κρατάει στο χέρι για πάντα, με τον πέλεκυ της κατάσχεσης να επικρέμαται πάνω απ’ τα κεφάλια τους. Θα τους προτείνει διακανονισμούς για να τους ξεζουμίσει και να τους στύψει όσο μπορεί, καθώς εκείνοι θα δίνουν την ύστατη μάχη μήπως και σώσουν το σπιτάκι τους. Και στο τέλος, αν τους αφήσουμε, θα τους το πάρει κιόλας.


Αυτή είναι η παράπλευρη τραγωδία που στήνεται αυτές τις μέρες και μ’ αυτές τις μεθόδους - και δεν μιλάει κανείς. Όχι λοιπόν κλάματα γι’ αυτούς που θα δυσκολευτούν να πληρώσουν. Τα δικά μου κλάματα τα κρατάω για τους φτωχοδιάβολους που δεν θα μπορέσουν.

Χριστόφορος Κάσδαγλης
 από ThePressProject

Η υποταγή και η απάθεια είναι ήττα. Ο κόσμος αλλάζει με αγώνες

..... μπόλικες σφαίρες στο πιστόλι του!


Ο θεός να βάλει το χέρι του. Κι ο Ντερτιλής μας μπόλικες σφαίρες στο πιστόλι του! 


Αριστέα Σερεμέτη

-Tι εννοείς Βίρνα, έκαναν κατάληψη στο Πολυτεχνείο;

-Κατάληψη Γιάγκο.Ναι, αυτό που κατάλαβες εννοώ.

-Μισό λεπτό Βίρνα!Εννοείς πως έκαναν κατάληψη σε δημόσιο κτίριο οι κομμουνιστές; Πως το Πολυτεχνείο είναι κλειστό; Πως χάνουν για τόσες μέρες τα παιδιά τα μαθήματά τους;

-Ναι, Γιάγκο.Δυστυχώς.Αυτό εννοώ. Και βεβηλώνουν τους τοίχους γράφοντας συνθήματα με μπογιές. Συνθήματα ανατριχιαστικά. Εναντίον του ΝΑΤΟ. Εναντίον του ιμπεριαλισμού. Εναντίων των ξένων συμφερόντων. Εναντίον του κράτους. Εναντίον της κυβέρνησης. Εναντίον της Χούντας! Και πάνε μπροστά σε σφαίρες που περνούν τυχαία από μπροστά τους και λερώνουν την άσφαλτο με αίμα, καταλαβαίνεις;Αποτρόπαιο θέαμα που το είδα με τα ίδια μου τα μάτια, πηγαίνοντας χθες το απόγευμα στο κομμωτήριό μου!

-Ωιμέ Βίρνα! Αυτό είναι τραγωδία! Κανείς δεν είπε σ αυτούς τους αναρχοκομμουνιστές πως είναι κακό πράγμα η κατάληψη; Πως πρέπει να πάνε σπιτάκια τους και να καταδικάσουν τη βία από όπου κι αν προέρχεται ανάβοντας ρεσώ στο σαλόνι τους με κλειστά πορτοπαράθυρα;

-Κανείς Γιάγκο.Δυστυχώς κανείς.Λυπάμαι που το λέω μα απολύτως κανείς.Α! πριν λίγο με ενημέρωσαν στο κινητό μου, πως μετά από μέρες αλίμονο, επιτέλους τα τανκς βρήκαν τρόπο να γκρεμίσουν την πύλη και να σταματήσουν την τόση συμφορά. Αγκάλιασέ με Γιάγκο.Φίλησέ με.Τα χείλη μου είναι πικραμένα απ την τόση δυστυχία που προκάλεσαν κάτι μαλακισμένα κωλόπαιδα που δεν κάθονται στους καναπέδες τους, από κάτι σιχαμένες οικογένειες που δεν έχουν καν καταθέσεις στην Ελβετία .



-Έλα Βίρνα στην αγκαλιά μου.Έλα να κλάψουμε μαζί.Και μη φοβάσαι!Τα πικραμένα χείλη σου θα τα γλυκάνει η ιστορία.Θα βρεθεί ένας Παπουτσής, μία Δαμανάκη, ένας Λαζαρίδης, ένας Φαήλος, ένας Άδωνις να υπερασπιστούν το δίκιο και τον πλούτο του κακορίζικου πάμπλουτου σπιτικού μας. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κάνει επαναστατική γυμναστική με τα υπάρχοντά μας.Τα αποκτήσαμε με μύριους κόπους, εκμεταλλευόμενοι τόσους ανθρώπους για πόσα χρόνια!

-Λες Γιάγκο;Ο θεός να τους έχει καλά να μην αφήσουν άλλες μολυσματικές κοιτίδες εξεγερμένων να προσπαθήσουν να σαπίσουν τα αστικά και μοσχαναθρεμμένα ροδομάγουλά μας και τη χλιδάτη ζωή μας!

Τη βίλα μας , το τζιπ και τα εκατομμύριά μας Γιάγκο!Καταλαβαίνεις;Κάποιος πρέπει να τα προστατεύσει πάση θυσία.Κάποιος να νοιάζεται για μας τους καταφρονεμένους από το φθόνο του κοσμάκη.Του φρικτού λαουτζίκου.Του φτωχού μεροκαματιάρη που μας ζηλεύει Γιάγκο μου! -Ναι, Βίρνα.Σε καταλαβαίνω.Κινδυνεύει η πισίνα μας αν οι κομμουνιστές δεν εξοντωθούν και δεν απωθηθούν σπ την εξουσία κι αυτό είναι ένα τρομερό σοκ.

Ένα απίστευτο δράμα.Μια πραγματική τραγωδία καλή μου. Ο θεός να βάλει το χέρι του. Κι ο Ντερτιλής μας μπόλικες σφαίρες στο πιστόλι του!