Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

το καμπανάκι της Καισαριανής....

Παύλος
Όσοι δεν "έλαβαν το μήνυμα" από την εκλογή Σταμέλου στην Καισαριανή, να μου στείλουν το e-mail τους..

Για την επαναληπτική εκλογή της Καισαριανής


Στην Καισαριανή δώσαμε μία όμορφη μάχη, με μπροστάρη το Γιώργο Κοντόσταυλο – έναν άνθρωπο νέο, δυναμικό, καλλιεργημένο, με ευαισθησίες για την πόλη του και την Αριστερά, αλλά και με αξιοπρόσεκτο ήθος. Μία μάχη συλλογική και συντροφική, με όλους τους συντρόφους και τους φίλους που κρατούν ζωντανή και δραστήρια τη «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ», ένα από τα μακροβιότερα αυτοδιοικητικά σχήματα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, αλλά και πλήθος στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν την προσπάθεια.

Η προσπάθεια που κατέβαλε ο Γ. Κοντόσταυλος και όλα τα στελέχη που δούλεψαν κοντά του στο Δήμο μέσα σε πραγματικά αντίξοες συνθήκες, τις οποίες διαμόρφωσε τόσο η κεντρική πολιτική των μνημονίων και του «Καλλικράτη», όσο και η αδράνεια και η κακοδιοίκηση της προηγούμενης δημοτικής αρχής του ΠΑΣΟΚ, υπήρξε συγκινητική για όσους την παρακολουθήσαμε. Η θητεία αυτή – η έστω και τόσο σύντομη – εγγράφει σημαντική υποθήκη για τη συλλογική πορεία της ριζοσπαστικής Αριστεράς στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και μας κάνει περήφανους. Γιατί ξέρουμε πολύ καλά την αγωνία και τον αγώνα των συντρόφων μας να κρατήσουν το Δήμο ανοιχτό και σε λειτουργία, να απαντήσουν στις πιεστικές ανάγκες των δημοτών της Καισαριανής, να υπερασπιστούν τη μνήμη, αλλά και να χαράξουν νέο όραμα για την πόλη. Και όλα αυτά μέσα σε ένα περιβάλλον εχθρικό, συχνά στα όρια της ανοιχτής υπονόμευσης, και χωρίς να παραβούν ούτε μια στιγμή τις αξίες, τις αρχές και τις θέσεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς για την Αυτοδιοίκηση που θέλουμε.



Όσο για το αποτέλεσμα, νομίζω πως πρέπει να βγάλουμε και εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως οι πολίτες, ένα ευρύτερης αξίας συμπέρασμα : Η απάθεια ευνοεί μόνο τους μηχανισμούς. Αντίθετα, οι μεγάλες ανατροπές γίνονται μόνο με τη μαζική συμμετοχή της κοινωνίας.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΘΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΚΑΤΙ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ.

Χάσαμε την μάχη στην Καισαριανή κυρίως λόγω αποχής του κόσμου που είχε ψηφίσει προηγούμενα τον υποψ. του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρέπει να προσέξουμε το ζήτημα και να το μελετήσουμε βαθύτερα.
Χρειάζεται πολύ δουλειά στην βάση και όχι μόνο στο κοινοβούλιο.

ΚαλημΕΡΑ στήν Κουμουνδούρου #Syriza ΣήμΕΡΑ μέ τρώμε χταποδάκι στήν #kaisariani



Από το αποτέλεσμα της Καισαριανής και την εξωφρενική απόχη φαίνεται ποιο είναι το πρόβλημα και το ζητούμενο του ΣΥΡΙΖΑ. Να μπορέσει να εμπνεύσει και να σηκώσει από την αδιαφορία και την κατάθλιψη τον κόσμο. 

Ο εξαιρετικός Κοντόσταυλος πλήρωσε το τίμημα γιατί οι κάποιες χιλιάδες ψηφοφόροι που πιστεύω είναι κυρίως αυτοί που δεν μένουν Καισαριανή δεν βρήκαν τους πολιτικούς λόγους να πάνε να ψηφίσουν. Η τηλεοπτικοποίηση της πολιτικής με την εμμονή στο Α ή το Β πρόσωπο του πολιτικού συστήματος και η λαγνεία των δημοσκοπήσεων οδηγεί στον ΣΥΡΙΖΑ να ευημερούν οι αριθμοί αλλά να δυστυχούν οι άνθρωποι. 
Και στις κάλπες θα μιλήσουν οι άνθρωποι. 
Ας είναι η Καισαριανή το καμπανάκι να καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι χωρίς να εμπνέει την κοινωνία και να την συνεγείρει αλλά βάζοντας αντιθέτως τον εαυτό του στο συστημικό κάδρο κινδυνεύει να πετύχει τις εκλογές και να χάσει όλα τα υπόλοιπα.