Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

ΠΛΑΤΙΝΕΣ

Ένστικτα σε ανάφλεξη, ιδεολογίες που σέρνονται στα αδιέξοδα εφήμερων πανηγυρισμών, ηγέτες που αναδύονται από τον θόρυβο των διαφημίσεων. 



Συνταξιούχοι οραματιστές, με ένα φλιτζάνι στο χέρι γεμάτο μεταλλαγμένο μαντζούνι υπεράκτιας πολυεθνικής, παρακολουθούν στις οθόνες τους την επικράτηση του ατέλειωτου τίποτα. 
Λαοί υπνωτισμένοι από τις αναθυμιάσεις της κερδοσκοπικής βαρβαρότητας, άνθρωποι θύματα στις ουρές των ατέλειωτων σπρωξιμάτων, ματωμένοι αιώνες συρρικνωμένοι σε λεζάντες κάλπικων φιλελευθερισμών. 

Η ιστορία ρομάντζο ενός σιωπηλού κινηματογράφου και οι βίοι κρεμασμένων επαναστατών, σελίδες φθηνής καύσιμης ύλης, ίσα-ίσα για να ζεσταθούν των δαχτύλων οι απολήξεις. Λήμματα.
Λόγια μεγάλα με λέξεις πάμφτωχες, ματιές άδειες σε βιτρίνες με φανταχτερούς αντικατοπτρισμούς, πόδια που καταρρέουν στον αγώνα των χεριών να κρατήσουν τις μέρες στο ύψος του ιδρωμένου μετώπου. Στην ταμπέλα πολύχρωμα γαρύφαλλα μιας χλωμής και κίτρινης δημοκρατίας, κάτω από την μαρκίζα αντίλαλοι που βυθίζονται στα κλεμμένα σίδερα των αστικών φρεατίων. Λύματα. 

Με δημόσιους διαγωνισμούς παραδίδονται ανέξοδα οι σπιθαμές των μακρονησιών, με ιδιωτικούς πλειστηριασμούς παραχωρούνται κρεβατοκάμαρες με παιδικές βιβλιοθήκες. Η πρώτη κυρία ενός εσχάτου πολιτισμού χαιρετά τους μαντρωμένους κήρυκες της πληρωμένης επαγγελίας, άστεγοι πλανητάρχες του νυχτερινού πολέμου διεκδικούν ένα κομμάτι ξύλο για να σκαλίσουν το όνομα της πείνας με θέα τον χορτασμένο από δορυφόρους ουρανό. 

Τάσεις και αντιστάσεις, διακόπτες ηλεκτρονικών εκκινήσεων, μεταβολές στα άκρα των παγκόσμιων πολλαπλασιαστών, πυκνωτές μπερδεμένων ιδεολογιών, κύλινδροι που ισοπεδώνουν ανατάσεις, διανομείς τάξεων, κυκλοφορητές αυταρχισμών, πλατίνες που περιμένουν έναν ιδανικό και άξιο σπινθήρα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ