Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Απομακρύνονται 12.500 τραπεζικοί


Απομακρύνονται 12.500 τραπεζικοί υπάλληλοι είτε με εθελουσία έξοδο είτε και με ομαδικές απολύσεις !!!




 
 Μείωση προσωπικού κατά 12.500 άτομα είτε με εθελουσία έξοδο είτε και με ομαδικές απολύσεις, περιλαμβάνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης του τραπεζικού κλάδου που πρόκειται να οριστικοποιηθεί εντός του φθινοπώρου και έχει ήδη βάλει τους 55.000 τραπεζοϋπαλλήλους σε κατάσταση επιφυλακής εν μέσω διακοπών.

Η πρώτη δόση των αποχωρήσεων ξεκίνησε με γενναία προγράμματα εθελουσίας εξόδου, ενώ το δεύτερο και μεγαλύτερο κύμα αποχωρήσεων προετοιμάζεται για μετά το Σεπτέμβριο και, πέραν της εθελουσίας, θα περιλαμβάνει και απολύσεις, που θα προέλθουν αναπόφευκτα από τις συνενώσεις ή και καταργήσεις τραπεζικών καταστημάτων ως απόρροια των συγχωνεύσεων και της μείωσης του λειτουργικού τους κόστους.

Το σχέδιο για μείωση προσωπικού κατά 12.500 άτομα στις τράπεζες συζητήθηκε μάλιστα πρόσφατα και σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των τραπεζών με αρμόδια στελέχη του υπουργείου Εργασίας και εκεί τέθηκε το ζήτημα από τους εκπροσώπους των τραπεζών, του αν και κατά πόσο ο αριθμός αυτός μπορεί να καλυφθεί και με ομαδικές απολύσεις, χωρίς να θεωρούνται ότι εμπίπτουν στους περιορισμούς της νομοθεσίας.


Αμα γ@μήσει, μπορεί να διορίσει......



The Bloopers Team (web radio)
Σίμος Κεδίκογλου
Αμα γ@μήσει, μπορεί να διορίσει.


    

AcousticA Live @ Rockoμελάδικο

    

Αυτή την Τρίτη οι Acoustica πραγματοποιούν το πρώτο τους Live στο Rockoμελάδικο.
Ένα επεισοδιακό ακουστικό Live με ξένες μπαλάντες αλλά και ακουστικές διασκευές μεγάλων ξένων επιτυχιών.


Οι αστυνομικοί διάλεγαν ποιον θα μαζέψουν όπως οι Γερμανοί το '41-'44

            

                               Παράνομες συλλήψεις πολιτών στον Υμηττό

                      

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ....ΥΠΕΥΘΥΝΑ !!!




Με αφίσα στην οποία αναγράφεται η φράση «Μειώνουμε τις τιμές, ζητάμε αποδείξεις, λειτουργούμε υπεύθυνα» στέλνει η Νέα Δημοκρατία το μήνυμά της για τη μείωση του ΦΠΑ.
Παράλληλα σε ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του κόμματος στο Facebook αναφέρονται τα εξής: «Οι επιχειρήσεις οφείλουν να ρίξουν τις τιμές και εμείς να ζητούμε αποδείξεις. Είναι αναγκαία προϋπόθεση για να μονιμοποιηθεί το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ από 23% σε 13% στην εστίαση και παράλληλα για να ανοίξει ο δρόμος για νέες μειώσεις φόρων. Ως πολιτικός οργανισμός η Νέα Δημοκρατία συμμετέχει στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, καλώντας όλους τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς να κάνουν το ίδιο».




ΔΝΤ : Η Ελλάδα θα δει ανάπτυξη το 2045 αλλά θα είναι....υπερχρεωμένη !!!
Νέα έκθεση – σοκ του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Απαιτούν περαιτέρω μείωση μισθών και ελαστικότητα στις σχέσεις εργασίας στην χώρα μας, ενώ προς απάντηση των οπαδών του «success story» το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει την ισχνή κιόλας είσοδο της χώρας στην ανάπτυξη το...2045 ή το...2047 με την χώρα μάλιστα να παραμένει ακόμα και 35 χρόνια μετά την είσοδό της στο περίφημο «πρόγραμμα διάσωσης» ...υπερχρεωμένη!

Πιο συγκεκριμένα, συστάσεις για περαιτέρω αύξηση της ελαστικότητας στην αγορά εργασίας και μείωση του κόστους εργασίας απευθύνει προς την Ελλάδα το ΔΝΤ, το οποίο συνεδριάζει την Δευτέρα για την εκταμίευση ποσού ύψους 1,8 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας.

Στη νέα έκθεσή του, το Ταμείο αναγνωρίζει τη «σημαντική πρόοδο» της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας τις «μεταρρυθμίσεις» στην αγορά εργασίας, τονίζει, όμως, ότι απαιτούνται νέες παρεμβάσεις για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, δείχνοντας προς νέα μείωση μισθών και νέες ανατροπές στα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα.


Στην ίδια έκθεση, το ΔΝΤ εκτιμά ότι θα απαιτηθούν 32 ολόκληρα χρόνια από σήμερα, για να φτάσει η ελληνική οικονομία στα μέσα επίπεδα «οικονομικής αυτάρκειας» της ευρωζώνης, αλλά ακόμη και το 2045 θα είναι μια ελλειμματική χώρα όσον αφορά στις καθαρές εξωτερικές της υποχρεώσεις!

Το ΔΝΤ ζητά περαιτέρω ενίσχυση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας, περαιτέρω μείωση του εργατικού κόστους, αλλά και περιορισμό των ασφαλιστικών εισφορών με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο.

ΔΝΤ προς ΕΚΤ : Μειώστε κι άλλο τα επιτόκια.

Παράλληλα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ίσως πρέπει να μειώσει και άλλο τα επιτόκια και να ξεκινήσει νέο γύρο μη συμβατικής νομισματικής χαλάρωσης για να στηρίξει την οικονομία της ευρωζώνης εν μέσω λιτότητας.

Σε έκθεση για την οικονομία της ευρωζώνης, το ΔΝΤ ανέφερε ότι τα τρέχοντα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής μπορεί να μειώσουν φέτος τον ρυθμό ανάπτυξής της κατά 1,25 ποσοστιαίες μονάδες.

Το ΔΝΤ εκτιμά ότι ανάκαμψη στην ευρωζώνη δεν θα υπάρξει πριν το 2014, επισημαίνοντας ωστόσο ότι σύμφωνα με πρόσφατες εκθέσεις η επιχειρηματική δραστηριότητα ενισχύεται, προσδίδοντας συγκρατημένη αισιοδοξία για επιστροφή της ευρωζώνης στην ανάπτυξη.




Αναρτήθηκε από YIANNIS PATRINOS 

Grande Sabbia Βeach !!!!!