Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Τελείωσε το παραμύθι «εργαζόμενοι είναι κι αυτοί»!

23 hours ago 


Είναι ταξικοί εχθροί, γερμανοτσογλάνια, συνεργάτες του κατοχικού καθεστώτος:
ο Έφορος που στέλνει κατασχετήρια,
ο ΜΑΤατζής που δέρνει,
ο δικαστής που εκδίδει διαταγές πληρωμής των τραπεζών,
ο ελεγκτής εισιτηρίων,
ο δικαστικός υπάλληλος που κάνει κατασχέσεις,
ο υπάλληλος της ΔΕΗ που κόβει το ρεύμα,
της ΕΥΔΑΠ που κόβει το νερό…
κι όσοι συνδράμουν την εξαθλίωση του λαού!



          

     

Μιλήσανε όλοι, μιλήσανε κι'οι ...κώλοι



             Κατά των οριζόντιων απολύσεων στα πανεπιστήμια η ΔΗΜΑΡ


«Η αναγκαία αναβάθμιση των διοικητικών υπηρεσιών των πανεπιστημίων της χώρας δεν μπορεί να...

γίνει με οριζόντιες απολύσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ, για τους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων.

Η ΔΗΜΑΡ καλεί την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να ενημερώσει «αν έχουν ολοκληρωθεί οι «οδικοί χάρτες» (roadmaps) που ετοιμάζονται ήδη από το 2011 για κάθε πανεπιστήμιο ξεχωριστά, όταν μάλιστα έχουν δοθεί για το σκοπό αυτό 37 εκατομμύρια ευρώ σε ιδιωτικές εταιρείες μελετών», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η διοικητική αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων πρέπει να συνδεθεί με την αξιολόγηση των δομών και τα σχέδια στελέχωσης των υπηρεσιών των πανεπιστημίων. Είναι θεσμικά απαράδεκτο και μάλιστα στις συνθήκες που είναι η χώρα να ξοδεύονται αυτής της τάξης ποσά και μάλιστα χωρίς αποτέλεσμα», καταλήγει η Δημοκρατική Αριστερά.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, περίπου 1.500 διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ και ΤΕΙ αναμένεται να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας έπειτα από αξιολόγησή τους.

γύρισε την πλάτη σου στην ύλη και το Σύμπαν θα σε φροντίσει


  

Μας έμαθαν πως αν χάσουμε το σπίτι μας από την τράπεζα ή την εφορία θα είναι κάτι ανεπανόρθωτο, οπότε, δούλευε άνθρωπε να πληρώνεις φόρους που δεν σου αναλογούν, μην πάνε και χαμένοι οι κόποι μιας ζωής…
Λες και η μητέρα Γη δε θα ανοίξει την αγκαλιά της να σε φιλοξενήσει και το Σύμπαν να σκύψει από πάνω σου και να ντύσει κάθε ανθρώπινη ανάγκη.

Και μέσα από αυτή την πρόκληση, θα ξεπηδήσει η οργανωμένη κοινότητα των ανθρώπων που θα βασίζεται στην ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών, θα κάνει πέρα όλες τις προσωπικότητες που κρατούν την ψευδαίσθηση του κόσμου, γυρνώντας την πλάτη σε όλους όσους παίρνουν τα σπίτια για να τα μετατρέψουν σε άδεια, αραχνιασμένα κουτιά.



Και η ανθρώπινη ζωή ανακατεμένη με την ενέργεια του Σύμπαντος, θα απλώνεται έξω από τα κουτιά. Και όσοι θα εξακολουθούν να ζουν μέσα σε αυτά, θα δουν πως δεν τους χωράνε πια και θα βγουν έξω να ανταμώσουν τους άλλους.

Κάνε την αρχή και μη φοβάσαι.

Μας έμαθαν πως αν δεν προστατέψουμε την περιουσία μας, θα την χάσουμε, οπότε, αγόραζε άνθρωπε μπάρες ασφαλείας για τις πόρτες σου, κάνε ασφάλεια ζωής και κατοικίας, ασφάλισε τον τάδε διάσημο πίνακα ή τα διάσημα πόδια που φέρνουν λεφτά.

Για να ανοίξουν οι καρδιές των ανθρώπων, βάζε έναν άγγελο σε κάθε πόρτα και δίπλα στο παιδί που στέλνεις στο σχολείο αντί να αγοράζεις κλειδαριές και να αγοράζεις ασφάλεια… συνεργάσου με τα μέσα που σου δίνει το Σύμπαν και εμπιστεύσου το.




Όσοι περισσότεροι άνθρωποι εμπιστευθούν την ουσία του Εαυτού μέσα τους και ενώσουν τις καρδιές τους, τότε ο ίδιος ο κλέφτης θα ανοίξει και τη δική του καρδιά και θα πάρει μέρος στον κύκλο κρατώντας τα χέρια που άλλοτε λήστευε.

Και όλοι οι άνθρωποι θα γίνουν πολλές φωτεινές ακτίνες μαζί, που θα χαϊδεύουν γελώντας τα σφαλιστά παραθύρια, μέχρι να ανοίξουν κι αυτά και να γίνουν όλα φως.

Κάνε την αρχή και μη φοβάσαι.



Μας έμαθαν να μη μιλάμε σε ξένους, πως όλοι όσοι μας πλησιάζουν θέλουν να μας εκμεταλλευτούν θέλοντας κάτι να πάρουν από εμάς, πως δεν υπάρχει αγνή πρόθεση, οπότε άνθρωπε, άρχισε να παρεξηγείς τα χαμόγελα και την ευγένεια και κρύψου πίσω από την ανωνυμία που προσφέρει το internet, προκειμένου να ξεδιπλώσεις πάθη και επιθυμίες.

Όποιος έχει το Σύμπαν μέσα του, γίνεται διάφανος, αλλάζοντας καρδιές ή αφήνει να περάσουν από μέσα του – χωρίς να τον βλάψουν – όσοι δεν έχουν μάθει να αγαπούν.

Όταν ζεις την ανθρώπινη ζωή σου δίχως την προσωπικότητα να κρατάει την ψευδαίσθηση του κόσμου ενεργή, το Σύμπαν κι εσύ είσαστε ένα, δημιουργώντας κάθε Ύπαρξη μόνο από αγάπη.



Και όταν η αγάπη είναι το μόνο πράγμα που βιώνεις, εμποτίζει όλες τις καρδιές γιατί η ίδια η ανθρώπινη φύση έχει την τάση να ταξιδεύει προς τα εκεί που υπάρχει αγάπη και μόνο.

Βάλε στην άκρη το εγώ, ζήσε χωρίς τον χειρισμό της προσωπικότητας και θα γίνεις μια εστία αγάπης, αλλάζοντας τις καρδιές του κόσμου. Και θα εμπνεύσεις κι άλλους να κάνουν την ίδια αλλαγή μέσα τους.

Κάνε την αρχή και μη φοβάσαι.

Μας έμαθαν πως το να μην έχεις ερωτικό σύντροφο ή να έχεις σχέση με άτομα του ιδίου φύλου ή να αλλάζεις πολλούς συντρόφους δηλώνει ένα προβληματικό εαυτό, οπότε, άρχισε άνθρωπε να νιώθεις μέσα μας την πείνα του να βρεις ή να κρατήσεις με το ζόρι έναν σύντροφο, να κρύβεις τις ομοφυλοφιλικές σου τάσεις και να ντρέπεσαι να λες τον αριθμό των σχέσεων που έχεις κάνει.



Λες και το να αγαπάς μέσα από πολλούς ανθρώπινους τρόπους, συνήθειες και τάσεις, καθορίζουν ή λερώνουν το Σύμπαν που είσαι, προσπαθώντας να σε εντάξουν σε ένα σύστημα “κοινωνικής και σωστής συμπεριφοράς”, με φυτεμένα συστήματα πεποίθησης.

Και αν παρεκκλίνεις από αυτή τη συμπεριφορά, γίνεσαι το θήραμα των ίδιων των ανθρώπων που ζουν στην ψευδαίσθηση, θύματα του ίδιου σου του είδους.

Βάλε μεγάφωνο στην καρδιά σου και θα ακουστεί πάνω από όλες τις φωνές. Πού σου λέει να πας;



Μείνε μόνος αν είναι επιλογή σου ή μέχρι να βρεις αυτό το συγκεκριμένο που ψάχνεις, αγάπησε το ανθρώπινο φύλο με το οποίο νιώθεις άνετα, κάνε όσες σχέσεις θέλεις δίχως να υπόσχεσαι περισσότερα από όσα μπορείς να δώσεις – να παίζεις τίμια πάντα και μην πληγώνεις τις καρδιές των ανθρώπων.

Να τιμάς την αγάπη σε κάθε μορφή της και όλα τα φυτεμένα συστήματα πεποίθησης θα σπάσουν, δίνοντας ανάσα στους ανθρώπους.




Όπου υπάρχει αγάπη χωρίς έλεγχο και εκμετάλλευση, είναι ελευθερία από την ψευδαίσθηση. Πριν μάθεις να αγαπάς με ανιδιοτέλεια και να γίνεις ο ίδιος αγάπη, βίωσε την αγάπη που μπορεί να σου δώσει η ανθρώπινη φύση σου σε όλες τις μορφές της.

Κάνε την αρχή και μη φοβάσαι.

Κι αν φοβάσαι να κάνεις κάτι από όλα αυτά, πάρε τον φόβο σου αγκαλιά και κάνε το πρώτο βήμα με θάρρος… είναι καλύτερα από το να μένεις ακίνητος βλέποντας με θλίψη την ύλη γύρω σου να αλλάζει ή να προσπαθούν άλλοι να σε στριμώξουν σε αυτήν, ενώ εσύ προσπαθείς να γαντζωθείς πάνω της.



Να πηγαίνεις με τη ροή. Η ύλη αλλάζει συνεχώς ενώ η ουσία του Εαυτού μέσα σου παραμένει αναλλοίωτη και σταθερή, ακριβώς όπως ήταν πριν κι από την αυγή του Σύμπαντος και των κόσμων.

Και όλα είναι μια χαρά στον κόσμο σου.

Copyright © Έλενα Έρα

580 άνθρωποι-ΝΤΡΟΠΗ κατετάγησαν στην Ελληνική Αστυνομία



580 άνθρωποι-ΝΤΡΟΠΗ κατετάγησαν στην Ελληνική Αστυνομία
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΙΑ ΟΤΑΝ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΜΠΡΑΒΟΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Άλλοι 580 νέοι άνθρωποι επέλεξαν να γίνουν ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΙ του συστήματος εξουσίας, ένστολοι μπράβοι των πλουσίων-τώρα μάλιστα θα τους νοικιάζουν κιόλας-, σωματοφύλακες των επωνύμων, φρουροί της ταξικής πολιτικής, των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ και των τοκογλύφων.

Έχοντας πλήρη συνείδηση του ρόλου τους, με την λογική "να σώσω εγώ το τομάρι μου και να πάνε να πνιγούν οι υπόλοιποι" ή ακόμη χειρότερα, να εξασφαλίσω την επιβίωση μου με μερικές εκατοντάδες ευρώ εις βάρος των άλλων, αναλαμβάνουν:

1. να φυλάνε τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους που μας οδηγούν στον κοινωνικό όλεθρο.
2. να συμβάλλουν στην κατάσχεση του σπιτιού μας από το κράτος και την τράπεζα-τοκογλύφο
3. να μας στερούν το ρεύμα και το νερό, ακόμη και από ανέργους-πάμφτωχους.
4. να τραμπουκίζουν εις βάρος απεργών εργαζομένων και να ανακαταλαμβάνουν τα εργοστάσια των επιχειρηματιών που μας βάζουν να εργαζόμαστε με όρους δουλίας.
5. να υπερασπίζουν το κλείσιμο σχολείων, παιδικών σταθμών και πανεπιστημίων και την ταυτόχρονη ιδιωτικοποίηση της παιδείας.
6. να τσακίζουν στο ξύλο φοιτητές και να ορμούν πάνοπλοι κατά του Ασύλου λες και κάνουν καμιά μεγάλη μαγκιά, ανοίγοντας το δρόμο στους επιχειρηματίες
7. να προτάσσουν τα γκλομπ και να ρίχνουν καρκινογόνα δακρυγόνα για να γίνει το κλείσιμο των νοσοκομείων και να απολυθούν οι εργαζόμενοι.
8. να κάνουν τα στραβά μάτια στις δολοφονίες των Χρυσαυγιτών και να ψηφίζουν ΝΑΖΙ για να τιμωρήσουν το σάπιο σύστημα...
9. να πιάνουν τον κλέφτη της απελπισίας και τον τσακισμένο ναρκομανή αλλά να κολώνουν ή ακόμη και να συνεργάζονται με το μαφιόζο αστό πολιτικό και επιχειρηματία.
10. να καταλαμβάνουν κοινωνικούς χώρους και να φυλάνε τα γραφεία των κομμάτων της SIEMENS-Μίζας-Βατοπεδίου-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ-Εργολάβων και των φασιστών.
11. να προχωρούν σε ΚΑΤΟΧΗ της Χαλκιδικής και της Κερατέας υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των εργολάβων και των χρυσοθήρων.
12. για να δέρνουν απόμαχους της ζωής που τους στέρησαν την σύνταξη και τα φάρμακα.
13,. για να πυροβολούν και να σκοτώνεουν 15χρονους μαθητές.
14.για να καλύπτουν τους δολοφόνους ανέργων που δεν έχουν εισιτήριο ούτε για το τρόλει
15. για να βασανίζουν μετανάστες και πρόσφυγες, δείχνοντας "την ανωτερότητα του ελληνικού πολιτισμού"
16. για να συλλαμβάνουν αντιρρησίες συνείδησης και αρνητές στράτευσης αυτοί που είναι οι πραγματικά ΦΥΓΟΣΤΡΑΤΟΙ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
Ο Κατάλογος είναι μακρύς και καθένας μπορεί να προσθέσει ένα περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας.
Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ:

Συνολικά 580 θέσεις προσφέρουν οι αστυνομικές σχολές στους επιτυχόντες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίοι όμως θα αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτές και θα ξεκινήσουν τη φοίτησή τους το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.
Με απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι πόρτες των αστυνομικών σχολών έχουν "κλειδώσει" για δύο χρόνια, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο, δεν υπήρχε δυνατότητα απορρόφησης των αποφοίτων τους. Με κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν τα συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας, ο αριθμός των εισακτέων στη Σχολή Αστυφυλάκων καθορίστηκε στους 500 και στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας στους 80.
Ειδικότερα, οι 500 προσφερόμενες θέσεις στη Σχολή Αστυφυλάκων, τις οποίες θα διεκδικήσουν οι φετινοί επιτυχόντες, θα κατανεμηθούν ως εξής:
-Οι 422 θα καλυφθούν από υποψήφιους Γενικών Λυκείων και οι 48 από απόφοιτους προηγούμενων ετών (βάσει της βαθμολογίας που συγκέντρωσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις κατά το έτος που αποφοίτησαν).
-Επιπλέον 15 θέσεις θα δοθούν σε υποψήφιους που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις και οι οποίοι υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες (γονείς και τέκνα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών), ενώ στις αστυνομικές σχολές θα εισαχθούν άλλα 15 άτομα με απολυτήριο Ημερησίου Επαγγελματικού Λυκείου ή πτυχίο Β΄ Κύκλου Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων.
Αντίστοιχα, η κατανομή των συνολικά 80 θέσεων στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας καθορίζεται ως εξής:
-70 θέσεις θα διεκδικήσουν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων που διεξήχθησαν τον Μάιο.
-Οκτώ οι απόφοιτοι παλαιότερων ετών.
-Δύο οι επιτυχόντες που εντάσσονται στις ειδικές κατηγορίες.
ΝΤΡΟΠΗ - Όμως καθείς εφ' ω ετάχθη...


ΟΙ ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟΙ.



Η αγαπημένη λέξη της γιαγιάς μου ήταν "προκομμένος". Η προκοπή χάραζε τα όρια του κόσμου. Ηταν ο διαχωρισμός του νοικοκύρη από τον αχαϊρευτο. Η διαφορά ανάμεσα σ΄εκείνο που βάδιζει με ψηλά το κεφάλι στη γειτονιά κι εκείνον που.....
"δε στέκει καλά" Οπου προκοπή πάνω από όλα ήταν το σπιτάκι.

Το σπιτάκι ήταν η ταυτότητα της ελληνικής οικογένειας. Το πρώτο σπιτάκι, ήταν το αυτονόητο για να μπει κανείς στο Πάνθεον των νοικοκύρηδων. Γιατί νοικοκύρης είναι κανείς μόνο στο σπίτι του. Το δεύτερο και τρίτο σπιτάκι ήταν η υποχρέωση για τα παιδιά. Για να είναι προκομένοι οι γονείς που τους έδωσαν ένα όπλο να βαδίζουν άφοβα. Το εξοχικό ήταν για τον ακόμα πιο σπουδαίο νοικοκύρη. Τις περισσότερες φορές ήταν μια γερή ανακαίνηση στο πατρικό, εκείνο που εγκαταλείφθηκε για μια καλύτερη ζωή, για περισσότερες ευκαιρίες, στη μεγαλούπολη που θα γκρεμιζόταν κάτω από τις βόμβες των αντιπαροχών, για ένα τριάρι και δυο γκαρσονιέρες.

Ο νοικοκύρης ήταν πάντα προκομμένος, ακόμα κι όταν για την ικανοποίηση της νοικοκυροσύνης του, έχτισε παράνομα, αγόρασε μισοτιμής μέσα στα αποκαϊδια από τα καμμένα δάση, έκανε το σκατό του παξιμάδι στερούμενος όλες τις μικρές χαρές της ζωής για να φτιάξει τα δικα του..τούβλα. Γιατί εκείνες οι πρώτες γενιές έφτιαξαν τη φωλίτσα με στερήσεις, κάνοντας δυο και τρία μεροκάματα, εκπτώσεις στο φαϊ, εκπτώσεις στη μόρφωση των παιδιών, εκπτώσεις στη ζωή γενικότερα. Είναι γι΄αυτό, φυσικό επακόλουθο αυτό που ζήτησαν αργότερα.

Αφού έφτιαξαν τη προίκα του παιδιού, απαίτησαν από το παιδί να νοικοκυρευτεί με μια γυναίκα που να έχει προίκα, να μπουν κατ΄ευθείαν στη φωλίτσα τους και ν΄αυγατίσουν τα ετοιματζίδικα , για να αποδείξουν κι αυτοί πως είναι προκομμένοι και φυσικά απαίτησαν από τους πνευματικούς τους γονείς, τους βλαχοδήμαρχους και μαυρογιαλούρους της ζωής τους, και μια θέση κάπου σίγουρη για τα βλαστάρια , στο δημόσιο , που ήταν το όνειρο του κάθε νοικοκύρη γονιού, για να αράξει το παιδί στην καρέκλα που θα του εξασφάλιζε χαμηλότοκα δάνεια για να φτιάξει κι άλλα σπιτάκια, (να τα νοικιάζει στους ανεπρόκοπους και να φτιάχνει μια καβάτζα στη τράπεζα από τα νοίκια ) να έχει, βρέξει χιονίσει ένα μισθο ακόμα κι αν δεν έκανε τίποτα για να τον κερδίσει, να έχει κι ένα εφάπαξ να αγοράσει ένα ακόμα σπίτι για τα γεράματα, και μια παχυλή σύνταξη, που ίσως, τότε μετά τα 60 , του επιτρέψει να ρίξει κι ένα βλέμμα έξω από τα τούβλα...

Η ελληνική κοινωνία, παιδί μιας πατρίδας που είχε ζήσει μεγάλες συμφορές, προσφυγιά, μετανάστευση, πολέμους, έτρεμε μια λέξη. Ξεσπιτωμός. Το να ξεσπιτώνεσαι ήταν ισοδύναμο με το να τριγυρίζεις γδυτός στο κόσμο και να διαπομπεύεσαι. Η "παστρικιά" κόρη πεταγόταν έξω από το σπίτι. Για να δουν όλοι τις "πομπές" της. Ο ανεπρόκοπος γιός πέθαινε το πατέρα από τη στεναχώρια του. Η ανεπρόκοπη οικογένεια, η ξεσπιτωμένη, δεν ήταν καλή για συντροφιά. Ηταν μυστήριοι άνθρωποι που έβλεπαν λάθος.

Ακόμα κι ένα δυάρι, τρύπα, με τα στρώμματα στιβαγμένα στο πάτωμα ήταν νοικοκύρεμα γιατί ήταν ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ. Δεν λειτουργούν τώρα οι κυβερνώντες και οι κατακτητές με νούμερα σε μια κοινωνία που είχε άλλες αξίες και εκπλήσσεται από τη μπακαλίστικη λογική των τοκογλύφων. Εδώ και πολλά χρόνια στο ζύγι έμπαιναν όλα. Στο κουμπαρά στριγμωνόντουσαν τα όνειρα. Κάτω από το στρώμα έμπαιναν τα κομποδέματα για να βλέπουν όμορφα όνειρα οι νοικοκύρηδες. Το βιβλιάριο με τις καταθέσεις ήταν πιο ιερό ακόμα κι από τα ευαγγέλια. Το ευαγγέλιο της κοινωνίας ήταν ακριβώς αυτό το βιβλιάριο. Το καθαρό κούτελο ήταν ισοδύναμο με την αγοραστική δύναμη, και τα καλά παιδιά ήταν εκείνα που έπιαναν το νόημα και παραλάμβαναν τη σκυτάλη της νοικοκυροσύνης.

Αναλογιστείτε τώρα τι παπαριές έχω ακούσει στη ζωή μου, εγώ παιδί ανεπρόκοπων. Που δεν έκαναν το σπιτάκι τους. Μεγαλωμένη από ένα πατέρα που δεν ήθελε δικό του σπίτι, γιατί δεν ήθελε να γνωρίίζει που θα πεθάνει. Μεγαλωμένη σε μια οικογένεια που έμπαινε στο ζύγι το κομπόδεμα με τη καλή ζωή κι η καλή ζωή νίκαγε πάντα. Με τους γονείς μου να με παίρνουν από το χέρι και να ταξιδεύουμε, να μου αγοράζουν βιβλία, να με πηγαίνουν στο θέατρο, να θελουν να τρώω το καλύτερο φαγητό, να έχω τη καλύτερη μόρφωση, να ζω σαν πριγκιπόπουλο, ενώ ήταν φτωχοί!! Δεν έβγαινε το ζύγι και καλά να ζούμε, και να μαζεύουμε για τούβλα, κι αποφάσισαν πως αν από μέσα μου ξερίζωναν το φόβο του τι θα απογίνω αν δεν έχω τα τάδε πράγματα, δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να ονειρεύομαι τούβλα και συμβόλαια και θα δημιουργούσα άλλες αντιστάσεις σε κάθε εκβιασμό, σε κάθε απειλή..

Πολλές φορές συνειδητοποιώ πως η πρώτη μου αναγκαστική επανάσταση στο κόσμο που βρέθηκα, έγινε όταν κατάλαβα ότι μέσα σ΄εκείνο το 90% των ελλήνων έχουν δική τους κατοικία, εγώ ήμουν στο 10. Και σ΄αυτό το 10 δεν ανήκα καν, γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό από το 10, δεν είχαν ακόμα δικό τους σπίτι γιατί μόλις ξεκίναγαν, αλλά οι γονείς τους είχαν ένα και θα το κληρονομούσαν μόλις εφευγαν από το μάταιο τούτο κόσμο. Η είχε η γιαγιά, η άκληρη θεία, ο αδελφός τους, η τα πεθερικά τους.

Μεταξύ άλλων ήμουν μοναχοπαίδι, γιατί αποφάσισαν πως ένα μόνο παιδί μπορούν να αναθρέψουν σωστά, χωρίς να στερηθεί τίποτα στο οικονομικό επίπεδο που βρισκόντουσαν. Ελεγαν πάντα πως άλλο ένα παιδί δεν θα συμπλήρωνε την ευτυχία τους, απλά θα στερούσε ευτυχία από μένα....

Επρεπε να ζήσω και να αναβαθμίσω της λέξη νοικοκύρης σε άλλα επίπεδα. Να καταλάβω γιατί ο πατέρας μου δεν έβαζε στη άκρη, στο κουμπαρά, από το ψωρομισθό του, για να μαζέψει σαν καλό μυρμήγκι ψιχουλάκι - ψιχουλάκι για να φτιάξει τη φωλιά για το χειμώνα. Δεν υπήρχε γιατί. Με είχε γεννήσει απλά ένα τζίτζικας που χαιρόταν να κάνει καντάδες πάνω στα δέντρα το καλοκαίρι... Αλλωστε αυτός είναι ο πρώτος μύθος που μάθαιναν τα πιτσιρίκια. Ο ευσυνείδητος μέρμγηκας κι ο ανεπρόκοπος τζίτζικας.

Ηταν ζόρικο να μην ανήκεις στη κοινωνία των μυρμηγκιών. Μέχρι που αναγκάστηκα να κοιτάξω κάτω, καθώς περιφερόμουν πάνω στα δέντρα, τραγουδώντας και γλεντώντας τη ζωή. Εβλεπα καλοστρωμένα τραπέζια με διάφορα είδη αρπακτικών γύρω, με τα χρυσά πηρούνια στα χέρια που έτρωγαν με δέκα μασέλες, και κάτω στα πόδια τους, αμέτρητες στρατιές από μυρμηγκάκια, περίμεναν να βουτήξουν τα ψίχουλα. Να χωθούν στις φωλιές τους και να χτίσουν, να φτιάξουν τα δικά τους παλατάκια - απομιμήσεις. Πολλά από αυτά δεν έκαναν τίποτα άλλο στη μικρή ζωή τους, από το να κουβαλάνε ψίχουλα. Για το χειμώνα.

Η πεποίθηση πως η ιδιοκτησία είναι η βάση για να είσαι στη ζωή ασφαλής, ήταν το εισιτήριο και για ένα σωρό άλλες πεποιθήσεις, που θα άφηναν απέξω, ότι μπορούσε να φέρει ανατροπή στη κοινωνία των μυρμηγκιών. Το μεροκάματο έφτανε για συγκεκριμένα πράγματα από τη στιγμή που το βασικό πλάνο ήταν τα τούβλα. Δεν περίσσευε για "περιττές" δαπάνες. Και περιττές δαπάνες ήταν πολλές. Τα βιβλία, το θέατρο, οι τέχνες, τα μουσεία, τα ταξίδια, η ανακάλυψη της ζωής σε άλλα επίπεδα, η ενασχόληση με οτιδήποτε δεν αφορούσε το μάζεμα από ψίχουλα, αυτά ήταν για εκείνους που έχουν πολλά, ή για τους τεμπέληδες που δεν κοίταζαν να στρώσουν το κώλο τους κάτω να φτιάξουν ένα σπιτάκι.

Αμόρφωτος αλλά νοικοκύρης. Δεν άνοιξε ποτέ ένα βιβλίο να ξεστραβωθεί, αλλά νοικοκύρης. Δεν απαίτησε ποτέ να ζήσει τη ζωή έξω από τους τέσσερις τοίχους, αλλά νοικοκύρης. Σιγά σιγά η κοινωνία των μυρμηγκιών δημιούργησε μια σειρά από προτεραιότητες που ήταν απαράβατες. Πρώτα σπίτι, μετά οικογένεια. Στην οικογένεια, πρωτα διάβασμα και μάχη για να μπει σε μια σχολή. Στην αποφοίτηση από τη σχολή πρώτα μια καλή δουλειά, κυρίως στο δημόσιο και μετά η νέα οικογένεια. Στη νέα οικογένεια πρώτα ένα νέο σπιτάκι, μετά ένα "χαρτί" για τα παιδιά, και μετά η σειρά τους...

Σ΄αυτή τη τάξη πραγμάτων όλα ήταν σωστά και νοικοκυρεμένα όταν είχαν ένα ιερό σκοπό. Να αυγατίσει το κομπόδεμα. Ολόκληρες στρατιές από "άχρηστες" ενασχολήσεις έγιναν καπνός. Μουσικοί, ζωγράφοι, ποιητές, καλλιτέχνες, έπρεπε να αφήσουν το "βίτσιο" τους για αργότερα. Πρώτα να διοριστείς κάπου και μετά πάρε μια κιθάρα να σου περάσει το βίτσιο. Πρώτα να νοικοκυρευτείς και μετά άμα θέλεις γίνε φιλόσοφος να περνάς την ώρα σου. Πρώτα θα πάρεις σπίτι, έπιπλα, μιξεράκια, τηλεοράσεις, δοφυφορικές, κινητά, κεραμικές κουζίνες, επωνυμα ρούχα, στοίβες από καταναλωτικά σκουπίδια για να μοιάσεις στις οικογένειες των διαφημίσεων που ξυπνάνε όλες στην κατάλευκη κουζίνα με το υπεροχο πρωινό κι ατενίζουν από τη τζαμαρία το καλοκουρεμένο τους γκαζόν...

κι αν περισσέψει κάτι.... αγοράζεις κι ένα παλιοβιβλίο. Πράγμα βέβαια που λίγοι έκαναν γιατί μετά από τόση ενασχόληση με σκουπίδια, ποιο ένστικτο καλλιέργειας θα είχε επιβιώσει? Δύσκολο. Η πνευματική καλλιέργεια, η διανόηση, η ενασχόληση με τις φυσικές ροπές κάποιου και τις επιθυμίες του, ήταν πάντα προνόμιο των μεγαλοαστών. Ο λαουτζίκος αυτό που κατόρθωσε ήταν να στείλει τα παιδιά του σε μια μονομερή μόρφωση για ένα χαρτί στη καλύτερη των περιπτώσεων, ή να τα μάθει μια τέχνη για να βγάζουν το μεροκάματο, κι αν τα μεροκάματα ήταν γερά, να πάρουν ένα σπτι κι ένα αυτοκίνητο. Ακόμα κι οι επιστήμες ήταν συγκεκριμμένες για το μέγα πλήθος. Το παιδί , με μεγάλες θυσίες, θα γινόταν γιατρός, δικηγόρος, καθηγητής, μηχανικός. Θα ήταν γελοίο να απαιτήσει να γίνει αστροφυσικός, γενετιστής, ή εμπειρογνώμων στις αρχαίες γλώσσες. Η δημόσια παιδεία, αυτό το σκουπιδαριό που ονομάζουμε παιδεία, είχε ακριβώς αυτό το σκοπό. Το μέγα πλήθος της υποχρεωτικής εκπαίδευσης να μάθει παπαγαλία, συγκεκριμένα μαθήματα , όσα χρειαζόντουσαν για τις εξετάσεις στη συγκεριμένη σχολή και να μάθει να βαριέται όλα τα υπόλοιπα...

Το σημαντικότερο που θα μπορούσε να γίνει ένας πτυχιούχος από τις λαικές και μικροαστικές μερίδες του πληθυσμού, ήταν να έχει καλό μπλα μπλα και φιλοδοξίες και γερο στομάχι να βλέπει τα σημεία και τέρατα χωρίς να βγάζει άχνα, για να ενταχτεί στο πολιτικό κι επιχειρηματικό σκηνικό , πλευρίζοντας και γλύφοντας τους κατέχοντες το πλούτο και τη δόξα από κληρονομικό δικαίωμα , ως υπέρτατος βαθμός νοικοκυρέματος κι ευτυχίας των γονιών του. Οι ενδιάμεσοι κρίκοι μικροαστοί, οι καλοί νοικοκυραίοι που πρόκοψαν, είναι τα αγαπημένα παιδιά όλου αυτού του κουστουμιού που σήμερα στενεύει επικίνδυνα κι αρχίζουν να σκάνε ένα ένα τα μυρμήγκια που τρύπωσαν εκεί μέσα για να εξυπηρετήσουν απλά την επιβίωσή του. Τώρα που τα χρειάζεται πλέον μόνο σαν μυργμήγκια. Τώρα που δεν χρειάζεται να τα παραμυθιάζει πως ήταν κάτι περισσότερο...

Δίπλα σε όλο αυτό το συρφετό, δημιουργήθηκε μια άλλη κοινωνική τάξη στην οποία μπορούσαν να ενταχθούν όλοι όσοι για κάποιο λόγο, ήταν λασκαρισμένη η ταύτισή τους με το κόσμο των νοικοκύρηδων, και ονομάστηκε περιθώριο. Το περιθώριο της σελίδας, ξεκίνησε με τους αλήτες που το σπίτι δεν τους χωρούσε και σιγά σιγά απορρόφησε διάφορες μάζες του ανεπρόκοπου πληθυσμού οι οποίες δεν τα έφαγαν μαζί, δεν ψήφισαν μαζί, δεν εντάχθηκαν μαζί. Ηταν το περιθώριο της σελίδας εκεί που σημείωνε κανείς με το μολύβι, δίπλα στο καλά δακτυλογραφημένο και ευδιάκριτο κείμενο. Οι μουτζούρες που δημιούργησαν έναν παράλληλο κόσμο που στεκόταν δίπλα στο φόβο της καθημερινότητας. Οι άλλοι άνθρωποι που ζούσαν με τους δικούς τους κανόνες και προτεραιότητες.

Σήμερα το σουρελιστικό τοπίο αρχίζει και ανατρέπει όλες τις "σιγουριές" και μπροστά μας θα εξελιχθούν τραγικά γεγονότα που διάφοροι "περιθωριακοί" φώναζαν αλλά κανείς δεν τους άκουγε γιατί μάζευαν όλοι ψίχουλα για το χειμώνα...

Ο Γ. ήταν ένα παιδί που έφυγε από το σπίτι του στα 16 και κανείς δεν έμαθε που είναι πλέον γιατί δεν άντεχε να τους βλέπει. Εσκαγε. Νόμιζε πως το μυαλό του θα εκραγεί μέσα σε τόση τάξη... Κι αυτό ήταν αναμενόμενο. Ενα παιδί που δεν συμορφώθηκε με τις υποδείξεις και χάθηκε.. (ή έτσι πιστεύουν οι πολλοί)

Η Α. ήταν άριστη. Εμεινε και πάλεψε να αποδείξει πόσο προκομμένη είναι. Στα 16 της είναι κι αυτή, και τη πετάνε έξω από το σπίτι γιατί το όνειρο τέλειωσε και τα τούβλα κατάσχονται.... Κοιτάζει με απορία σοκαρισμένη, γιατί κανείς δεν της εξήγησε πως το παλάτι της ήταν χτισμένο σε κινούμενη άμμο...

Ο Γ. επέζησε γιατί το επέλεξε να ζήσει έξω από τι σιγουριά. Αραγε θα το αντέξει κι η Α. ή θα μπει στο μακρύ κατάλογο των αυτόχειρων, που δεν άντεξαν το αστροπελέκι που τους χτύπησε....

Γιατί πάνω από το δέντρο, έβλεπα πόσο εύκολο είναι να πατήσει κάποιος γίγαντας πάνω στις φωλιές και να τις κάνει σκόνη σε δευτερόλεπτα, αδιαφορώντας πόσα εκατομμύρια μυργμήκια θα γίνουν λυώμα, αλλά εκείνα δεν μπορούσαν να το δουν, γιατί την άκρη του παπουτσιού του τη νόμιζαν για τοίχο προστασίας, μέχρι που τα πάτησε.

Ισως κάποιος θα πει, καλά με όλα αυτά τι θέλεις να μας πεις, πως κάποιος πρέπει να είναι ανεπρόκοπος και να τριγυρνάει ανεύθυνα δεξιά κι αριστερά? Οχι, δεν θέλω να πω αυτό. Αυτό που πιστεύω είναι πως η βάση στη ζωή δεν είναι ούτε τα τούβλα, ούτε τα χρήσιμα και άχρηστα αντικείμενα, ούτε το πόσο πιστά μπορεί κανείς να εξυπηρετήσει τις προτεραιότητες που του επιβάλλει το σύστημα από την ώρα που θα ανοίξει τα μάτια του.

Η ουσία της ζωής είναι να έχει κάποιος τη δυνατότητα να δημιουργήσει τις δικές του προτεραιότητες, με όποιο κόστος, ακόμα και τη μοναξιά του να ανήκει στο 0,1% του κοπαδιού. Με ότι αυτό συνεπάγεται. Γιατί αντίθετα με το μύθο, στη πραγματικότητα, ο τζίτζικας ήταν ετυχισμένος. Ισως να πάγωσε το χειμώνα αλλά τραγούδησε στην ώρα του. Εκείνη που εκείνος επέλεξε. Αν περίμενε πότε η τάξη των πραγμάτων θα το επέτρεπε, αν περίμενε να τραγουδήσει όταν θα είχε τακτοποιήσει όλα τα άλλα, αν περίμενε το τραγούδι του να ειπωθεί, όταν περισσέψει χρόνος , ίσως να μην είχαμε ποτέ καταλάβει καλοκαίρια... γιατί τα δέντρα θα έδειχναν αφύσικα σιωπηλά , σχεδόν νεκρά, στο μεσημεριανό μας ονείρεμα.

Ισως κάποτε μέσα από δυσειδαιμονίες, και φανατισμούς, τιμωρούς εκκλησιαστές και πυρές που άναβαν για να καίνε σε κάθε πλατεία τους δαιμονισμένους του περιθωρίου, η γνώση να ήταν προνόμιο ελάχιστων. Ηρθαν εποχές όμως που οι φωτιές έσβησαν, και τα μαστίγια μπήκαν στα ντουλάπια. Σ΄αυτές τις εποχές κάποιοι κατόρθωσαν να δημιουργήσουν νέους κανόνες, νέες αντιλήψεις για τις ιεραρχείες και τη γνώση. Οι πολλοί όμως, όπως γίνεται πάντα, με νέους μηχανισμούς χειραγώγησης, "συμμαζεύτηκαν" ξανά και ξέχασαν όλα όσα προηγήθηκαν για να έχει αναβαθμιστεί η ζωή τους από το μεσαίωνα της ανθρωπότητας σε μια νέα ελπίδα. Αλλοι όμως δεν συμμαζεύονται. Και θα συνεχίσουν το τραγούδι τους, παντός καιρού.

Γι΄αυτό και οι πυρές της Νέας Ιεράς Εξέτασης , ήδη ετοιμάζονται. Αυτή τη φορά δεν χρειάζονται ξύλα κι αγριότητες. Υπάρχουν σύγχρονα εργαλεία αποχαύνωσης, που είναι αψογα και νοικοκυρεμένα.



http://synithisypoptos.gr/

ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΠΟΔΕΙΞΗ!!!



       Iacovatos Typaldos Gerassimos
      ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΠΟΔΕΙΞΗ!!!
...ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΓΙΝΩ Ο -ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ- ΚΟΛΑΟΥΖΟΣ ΤΟΥ ΕΓΓΕΝΩΣ ΛΗΣΤΡΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ''ΚΡΑΤΟΣ'',ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΑΦΙΟΖΟΥ ΠΟΥ ''ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΕΙ'' ΓΙΑ ΙΔΙΟΝ ΩΦΕΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΙΝΑΚΗ ΤΟΥ ''ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΛΟΥ'',ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ Ο'ΠΟΥ ΧΕΙ ΚΑΒΑΛΛΗΣΕΙ ΘΕΣΜΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ''ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΣ ΕΥΑΓΕΙΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΛΟΥΝΤΕΣ'',ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟΛΑΓΝΟΥ ''ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ'' ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ(!) ''ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ '' ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ,ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ''ΘΕΣΜΙΚΩΝ'' -ΑΠΟ ΛΟΓΙΣΤΗ ΕΩΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ- ΟΙΤΙΝΕΣ ΑΣΚΟΥΣΙ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ -ΕΝ ΤΗ ΠΡΟΦΑΣΕΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΜΟΥ- ΓΙΑ ΜΕΝΑ,ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ,ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΒΛΑΚΑ -ΠΟΛΙΤΗ Η ΕΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ- ΠΟΥ ΘΑΡΡΕΙ ΟΤΙ Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ,ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΟ ΕΓΚΛΗΜΑ,ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ,ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ!....ΟΧΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ...ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΠΟΔΕΙΞΗ...ΔΙΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΑΚΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΣ,ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΕ ΜΕΝΑ,ΑΝΑΚΥΚΛΛΩΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΠΙΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ ΟΝΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΑΤΕΛΟΥΝΤΕΣ....
ΤΣΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΜΦΟΛΥΓΕΣ '''ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗΣ''' Η ''ΦΙΛΕΛΕ''ΑΝΤΙΡΡΗΣΗΣ ,ΤΣΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ....!.....ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΙΠΟΥΝΕ ΠΟΥ ΕΓΚΕΙΤΑΙ Η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΑΠΟΜΥΖΟΥΝ ΝΟΜΙΜΩ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΩ ΤΩ ΤΡΟΠΩ!(ΚΑΙ ΤΗ ΠΡΟΦΑΣΗ) ...
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΣΟΦΟΥΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ:ΜΑ ΤΩ ΘΕΩ,ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΟΙ,ΦΑΤΑΟΥΛΕΣ,ΑΠΛΗΣΤΟΙ,ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΙ,ΓΥΦΤΟΙ ΚΑΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΩ ΝΑ ΛΕΙΨΕΤΕ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ...ΕΙΣΤΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΣΑΣ!ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΕ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΜΙΖΕΡΙΑ,ΑΠΟΓΝΩΣΗ,ΔΥΣΤΥΧΙΑ,ΚΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΜΕ ΤΣΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥΣ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΑΣ!!!ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ!!!!!ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!!ΚΝΩΔΑΛΑ!!!ΚΑΙ ΑΙΣΧΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΣΑΣ!!!
ΜΕΛΕΤΗΣΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ''ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ'' ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ,ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΩ,ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΗΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΙΚΑΝΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΠΟΥ ΠΡΑΤΕΤΕ ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ!
ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΠΟΛΙΤΚΑΝΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΑΡΙΟΙ!!!ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ!!!!
                            
     

Πλειστηριασμούς πρώτου παιδιού σχεδιάζει η κυβέρνηση

          


Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, αφού πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ έχουν δηλώσει πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτη κατοικίας, όταν θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή.

Σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί η συνοχή της κυβέρνησης και να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιάννης Στουρνάρας ετοιμάζονται να ζητήσουν από την Τρόικα να μην επιμείνει στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και να αντικατασταθεί το μέτρο με πλειστηριασμούς πρώτου παιδιού.

Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, οι πλειστηριασμοί πρώτου παιδιού θα αποφέρουν περισσότερα έσοδα από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας γιατί η αγορά ακινήτων είναι νεκρή, ενώ, αντιθέτως, υπάρχει μεγάλη ζήτηση, παγκοσμίως, για ανθρώπινο κρέας.

Το νομοσχέδιο θα προβλέπει πως το πρώτο παιδί των δανειοληπτών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους θα βγαίνει σε πλειστηριασμό.

Οι πλειστηριασμοί για τα νήπια θα ξεκινούν από τα 10 χιλιάδες ευρώ, ενώ για τα παιδιά του Δημοτικού θα ξεκινούν από τα 5 χιλιάδες ευρώ.

Οι δανειολήπτες θα μπορούν να κρατούν το δεύτερο παιδί, με την προϋπόθεση να το βάλουν ενέχυρο, ενώ για το τρίτο παιδί θα γίνεται διακανονισμός.

Όσοι δανειολήπτες δεν έχουν παιδιά για να τα βγάλουν σε πλειστηριασμό θα ευνουχίζονται για παραδειγματισμό.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα, οι τράπεζες θα καταρρεύσουν αν δεν απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί πρώτου παιδιού.