Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

απολογισμός της διήμερης επίσκεψης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θετικότατος ο απολογισμός της διήμερης επίσκεψης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο νησί
Η Κέρκυρα των δημοκρατικών και ριζοσπαστικών παραδόσεων,
έστειλε δυναμικό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής.
Η διήμερη επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Κέρκυρα, απετέλεσε κορυφαίο πολιτικό γεγονός για το νησί μας.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στις περιοδείες και τις συναντήσεις του, έδωσε παραστατικά την εικόνα της σχέσης που θέλει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με το λαό, με τους εργαζόμενους, με την κοινωνία. Έδωσε το μήνυμα πως η ανατροπή της καταστροφικής πολιτικής των μνημονίων, η ανασυγκρότηση της χώρας, δεν μπορεί να προκύψει παρά μόνο με τη λαϊκή συμμετοχή, τη λαϊκή βούληση, τους λαϊκούς αγώνες.
Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε, για άλλη μια φορά, τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ να ανατραπούν οι πολιτικές που βυθίζουν την κοινωνία στην ανεργία και την απόγνωση. Να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για αθρόες απολύσεις στον δημόσιο τομέα και διευκόλυνση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, κατασχέσεις σπιτιών, συνέχιση και ένταση της υπερφορολόγησης των λαϊκών στρωμάτων, ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, πλήρους φίμωσης της ανεξαρτησίας της ενημέρωσης με την ίδρυση μιας νέας "δημόσιας" τηλεόρασης κομμένης και ραμμένης στα μνημονιακά μέτρα.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνάντησή του με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της Κέρκυρας, έδωσε επίσης το περίγραμμα της αναπτυξιακής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, το αναπτυξιακό σχέδιο και τις προτεραιότητες μιας κυβέρνησης της Αριστεράς σε ό,τι αφορά την Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά.
Με την μεγάλη συγκέντρωση στη Σπιανάδα, η Κέρκυρα των δημοκρατικών και ριζοσπαστικών παραδόσεων, έστειλε δυναμικό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής. Μήνυμα ανένδοτου, μαζικού, δημοκρατικού αγώνα, για την προστασία της κοινωνίας και της δημοκρατίας. Μήνυμα αγώνα για αριστερή, προοδευτική, φιλολαϊκή κυβέρνηση.
Η ανταπόκριση του κερκυραϊκού λαού στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ ανησύχησε τα κυβερνητικά επιτελεία. Η Ριγίλλης έσπευσε, πιστή στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και στη γκεμπελική τακτική της, να μιλήσει για ‘’άδειες πλατείες’’! Ε, ας έρθουν λοιπόν στην Κέρκυρα. Ας έρθει ο κ. Σαμαράς να μιλήσει στους απολυμένους και να τους εξηγήσει γιατί τη ζωή τους κυνηγά. Ας έρθει να επισκεφθεί τον Ίσσο. Ας έρθει να μιλήσει με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς και να παρουσιάσει το μνημονιακό του πρόγραμμα. Ας έρθει να μιλήσει στη Σπιανάδα. Κι ας φέρει μαζί και τη συνιστώσα του, τον κ. Βενιζέλο.
Ο κόσμος, οι πολίτες της Κέρκυρας, ήταν στην Πλατεία, σε μια πραγματικά μεγάλη συγκέντρωση. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησαν με την παρουσία τους. Αυτή η Αυγουστιάτικη μεγάλη συγκέντρωση στη Σπιανάδα στέλνει μήνυμα ανατροπής. Στέλνει μήνυμα κυβέρνησης της Αριστεράς. Στέλνει δυναμικό μήνυμα για ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδύναμο λαό.
Το Γραφείο Τύπου


Greek Neo-Nazi Beach Party! ΔΙΕΘΝΕΣ ΞΕΦΩΝΗΜΑ ME "ΟΜΟ" ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ!


   

πρώην ποδοσφαιριστής και νυν μαυραγορίτης υποψήφιος βουλευτής Ν.Δ: Εγινα μαυραγορίτης ..για να σας βοηθήσω!



Υποψήφιος βουλευτής Ν.Δ: Εγινα μαυραγορίτης ..για να σας βοηθήσω
Στα τομάρια ποτέ δεν έλειψε το θράσος, στα καθάρματα η προκλητικότητα και στους σύγχρονους μαυραγορίτες η αλαζονεία. (Μπορεί φυσικά να είναι και τα τρία μαζί).

Είναι κάτι παραπάνω από αναίδεια να είσαι αποτυχημένος υποψήφιος της Ν.Δ., να καταντήσεις μαυραγορίτης καμαρώνοντας μάλιστα γιατί πλουτίζεις εκμεταλλευόμενος την ανθρώπινη δυστυχία, και με τα λεγόμενα σου να ρίχνεις το φταίξιμο στον κόσμο γιατί έφτασε στο σημείο να έχει την ..ανάγκη σου και να σου «ξεπουλάει τους βαφτιστικούς σταυρούς τους για να πληρώσουν τα χαράτσια», όπως χαρακτηριστικά λέει.

Ο λόγος για τον πρώην ποδοσφαιριστή και νυν μαυραγορίτη Τάσο Μητρόπουλο που σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» «έπιασε την καλή ανοίγοντας στην Καλαμάτα και στη Μεγαλούπολη καταστήματα αγοράς χρυσού».
Φωτογραφίζεται, προκλητικότατα με ένα τεράστιο πούρο, και το μόνο που δεν μας λέει είναι ότι κάνει ιεραποστολικό έργο. Και γιατί άλλωστε να μην δηλώνει ενθουσιασμένος από την νέα του δραστηριότητα αφού όπως λέει κι ο ίδιος «πληρώνανε οι άνθρωποι τον χρυσό ως κόσμημα και τώρα τον πουλάνε ως μέταλλο», σ’ αυτόν.
Βαθύ Κόκκινο

ξανάρχισε η προπαγάνδα από τα λαμόγια της κυβέρνησης ....... απολαύστε κολοτούμπες και "επιχειρήματα"...

 προπαγάνδα από τα λαμόγια της κυβέρνησης .......  απολαύστε κολοτούμπες και "επιχειρήματα"....

Η Χρυσή Αυγή δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεκανίκι της Χρυσής Αυγής  


Τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια είναι πράγματι πρωτόγνωρα, όπως και οι θυσίες τις οποίες οι πολίτες έχουν κληθεί να υποστούν. Σε αυτό το οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον κάποιοι εκμεταλλευόμενοι τον θυμό των πολιτών προσπάθησαν και πέτυχαν σε μεγάλο βαθμό να κεφαλαιοποιήσουν ψηφοθηρικά οφέλη.

Βασιζόμενοι στη λογική «Μαυρογιαλούρου», την εμπλούτισαν ο μεν ΣΥΡΙΖΑ με τη γνωστή καπηλεία της Δημοκρατίας, η δε Χρυσή Αυγή με την καπηλεία του Πατριωτισμού. Στην τελευταία του ομιλία μάλιστα ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε και τον εαυτό του, χρησιμοποιώντας αρκετές φορές τις λέξεις πατρίδα και πατριώτης, λες και εμείς όλοι οι υπόλοιποι δεν είμαστε Δημοκράτες και Πατριώτες.

Όσες φορές ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή υποδεικνύονται ως άκρα του πολιτικού συστήματος, ο ένας κατηγορεί τον άλλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την Χρυσή Αυγή για τις ναζιστικές πρακτικές της και η Χρυσή Αυγή τον ΣΥΡΙΖΑ για τον εναγκαλισμό του με όλους αυτούς που θεωρούν αυτοδιαχειριζόμενους χώρους τις καταλήψεις κτιρίων, για την κατασκευή μολότωφ.

Και αν όλα αυτά έχουν σχέση με τις πρακτικές που ακολουθούν, τι συμβαίνει με τον πολιτικό τους λόγο; «Μόνη λύση η άμεση διαγραφή του παράνομου χρέους και η καταγγελία του εθνοκτόνου μνημονίου». Η συγκεκριμένη δήλωση δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ όπως πολλοί θα πιστέψατε. Είναι από το γραφείο τύπου της Χρυσής Αυγής. Καμία διαφορά σε όσα υποστηρίζουν αλλά και καμία πρόταση. Λειτουργούν πανομοιότυπα σε μία ρητορική καταγγελίας του μνημονίου, χωρίς να προτείνουν τίποτε.

Το μόνο που θέλουν και οι δύο είναι να υπάρχουν με υψηλά ποσοστά στο πολιτικό τοπίο. Αν διαφωνούν με την ασκούμενη πολιτική θα μας είχαν προτείνει κάποια εναλλακτική. Γνωρίζουν όμως πολύ καλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή, ότι η πολιτική τους παρουσία είναι αλληλοεξαρτώμενη. Είναι το ένα κόμμα δεκανίκι του άλλου και στην πλάτη του πονεμένου από την κρίση Έλληνα, παίζουν το δικό τους ψηφοθηρικό παιχνίδι. Ούτε περισσότερο Δημοκράτες είναι, ούτε περισσότερο Πατριώτες. Κάθε φορά λοιπόν που θα ασκούν κριτική, εμείς όλοι πρέπει να τους προκαλούμε να συνοδεύεται και από πρόταση. Και για να μην κουράζονται μπορούν πλέον να εκδίδουν κοινά δελτία τύπου…

Βασίλης Τσιαλιαμάνης 26-8-2013

     

κολοτούμπες  JUNE 2012.......