Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

να κυβερνήσει ο λαός


Γιάννης Κρούσος


Άντε, να ακουμπήσω κι εδώ τις δικές μου προτάσεις για τον ΟΑΕΕ. Δεν πρόκειται για "αιτήματα". Τα θέλουμε και θα τα πάρουμε:

Η Μετατροπή των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ σε οφειλέτες οφείλεται στην αδυναμία πληρωμής υποχρεώσεων εκ μέρους των ασφαλισμένων, που δημιουργήθηκε

α) από το γεγονός ότι το χρήμα αφαιρέθηκε από την αγορά από εκείνους τους ιδιώτες στους οποίους οι κυβερνήσεις, τα κόμματα και οι βουλευτές ανέθεσαν την έκδοση και διαχείριση του. Ως αποτέλεσμα αυτής της πράξης, έχουμε δραματική μείωση κύκλου εργασιών και κερδών, ζημιές , κλείσιμο επαγγελματικών δραστηριοτήτων και συνθήκες επιβίωσης στα όρια ή κάτω από τα όρια της φτώχειας, για μας και εκατομμύρια άλλους Έλληνες.


β) από την υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση των πολιτών, τις απολύσεις, την αύξηση της ανεργίας, τη μείωση μισθών, συντάξεων και γενικώς τη συρρίκνωση των εισοδημάτων όλων των Ελλήνων, πλην ελαχίστων, από τους οποίους οι ελεύθεροι επαγγελματίες προσδοκούν εισόδημα, παρέχοντας υπηρεσίες και εμπορεύματα.

γ) από σειρά πολιτικών αποφάσεων, ψήφισης νόμων, πράξεων και παραλείψεων, που ευνοούν την ανακατανομή των εισοδημάτων σε βάρος των πολλών.

Κατόπιν τούτων και άλλων πολλών, η αδυναμία εξυπηρέτησης υποχρεώσεων έναντι του ΟΑΕΕ και λοιπών οργανισμών και φορέων είναι προϊόν ανωτέρας βίας, αλλαγής αντικειμενικών συνθηκών και υπαιτιότητα όσων αποφασίζουν.


Ζητάμε:
- Παράδοση της Διοίκησης του ΟΑΕΕ στους ασφαλισμένους.

- Έλεγχος πεπραγμένων σε βάθος, για τη διαχείριση των αποθεματικών ΟΑΕΕ και καταλογισμό ευθυνών.

- Πάγωμα καταβολής εισφορών, για όσους αδυνατούν, με ανάλογη μείωση συντάξεων.

- Λήψη μέτρων για αξιοπρεπή ιατρική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη προς όλους τους ανασφάλιστους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ ή προς όσους αδυνατούν να ανταποκριθούν σε καταβολή εισφορών.

- Διαγραφή ή πάγωμα χρεών ασφαλισμένων, με ανάλογη μείωση συντάξεων. Έως ότου έρθει η δημοκρατία στην Ελλάδα και απελευθερωθούμε από την Κατοχή και τους τοποτηρητές της Παγκόσμιας Αυτοκρατορίας των Τραπεζιτών- Δανειστών.

- Διαγραφή όλων των τόκων.

- Κατάργηση της ποινικοποίησης των οφειλών.

- Αναπροσαρμογή, κατόπιν διαλόγου μεταξύ των ασφαλισμένων, των εισφορών και των συντάξεων.

- Κάλυψη από το κράτος, ως κύριου υπεύθυνου της οικονομικής κατάρρευσης, όλων των ελλειμμάτων, απαιτήσεων και υποχρεώσεων του ΟΑΕΕ.

- Το κράτος να τυπώσει χρήμα ή να ζητήσει από την ΕΚΤ να το κάμει, όπως το κάνει για τις τράπεζες, αφαιρώντας το δικαίωμα αυτό από τους ιδιώτες, στους οποίους το έχει εκχωρήσει. «Λεφτά υπάρχουν», αλλά τα δημιουργούν οι τραπεζίτες, από το τίποτα, χάρις σε πολιτικές αποφάσεις.

- Την απρόσκοπτη πληρωμή συντάξεων και περίθαλψης σε όλους, χωρίς περικοπές, ως ότου η δημοκρατική Διοίκηση του ΟΑΕΕ καταλήξει σε αποφάσεις.

Αν δεν μπορείτε, να κάμετε αυτά τα λίγα, παραιτηθείτε, να κυβερνήσει ο λαός, με σκοπό
- την Απελευθέρωση της Πατρίδας από τους ιδιωτικούς μηχανισμούς παραγωγής χρήματος και δημιουργίας χρέους, και

- την Εγκαθίδρυση Δημοκρατίας.

Άντε γαμώ τα επιχειρήματά σας αρχιδομαλάκες. (To success story της κυβέρνησης συνεχίζεται...) -



ΤΡΑΓΙΚΟ - Πέθανε από την πείνα, ετών 16, στην Πλατεία Αμερικής...
Συγνώμη παλικάρι μου, η δική σου είδηση δεν πουλάει και δεν θα την δείξει κανένα κανάλι...

Παρασκευή 22.11.2013.
Πλατεία Αμερικής, παράδρομος Σκαλιστήρη, φούρνος γειτονιάς: ενα παλικάρι 16 χρονών (όπως αποδείχθηκε αργότερα) μπαίνει μέσα και ευγενικά ζητάει...
από τον φούρναρη κάτι να φάει γιατί έχει μέρες.

Ο φούρναρης σπεύδει να του δώσει τις δύο τελευταίες τυρόπιτες. Το παιδί κάθεται στο κατώφλι και με βουλιμία τρώει και τις δύο. Δευτερόλεπτα μετά αφήνει εκεί στο κατώφλι του φούρνου την τελευταία του πνοή. Είχε πολλές μέρες τελικά να φάει και ο εξασθενημένος του οργανισμός δεν άντεξε.

Συγνώμη, αν σας χαλάω το Σαββατοκύριακο, αλλά ο νεκρός 16άχρονος από την πείνα δεν θα μάθει ποτέ τι σημαίνει το πρωτογενές πλεόνασμα του τεχνοκράτη. Αλλά και δεν θα βρείτε την ιστορία του σε κανένα ΜΜΕ. Όπως και δεν διαβάζουμε τις τραγικές ιστορίες εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.

Αυτό όμως είναι το πραγματικό success story της ελληνικής κοινωνίας. Όσο κανένας δεν παραδέχεται ότι η Ελλάδα – όπως το αναγνωρίζει επακριβώς η Unicef στην τελευταία έκθεσή της – βιώνει μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση, η οποία μάλιστα είναι η χειρότερη σε δυτικό κράτος μετσπολεμικά, οι έλληνες σιωπηρά θα οδηγούνται στον κοινωνικό και στη συνέχεια στον αληθινό αφανισμό...

"video"τουρισμός με κοινωνική ανταποδοτικότητα εργατικό κέντρο 23-11-2013

                      κλείστε την ένταση από το rhesusgr στη πάνω μεριά της σελίδας

                      
Watch live streaming video from rhesusgr at livestream.com