Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

ΑΠΟ ΦΟΒΟ

http://farmakoglwssa-kirki.blogspot.gr/


Γύρω στις δώδεκα, ανεβαίνω στο αστικό της Χαριλάου, ευτυχώς βρίσκω θέση, απέναντι από δυο κοπελιές που φλυαρούν ξένοιαστες για τις προσεχείς διακοπές τους. Τραβιέμαι αμέσως όμως από το παράθυρο, επειδή ο κλιματισμός κτυπάει θανατηφόρα, κατευθείαν στον αυχένα, μιας  και δεν υπάρχουν πια τα μικρά ελάσματα για τη ρύθμιση του παγωμένου αέρα.

 Τα αυτοκίνητα του ΟΑΣΘ, όπως κι ο ίδιος ο οργανισμός, εδώ και  καιρό, πνέουν τα λοίσθια. Στην επόμενη στάση ανεβαίνουν μια καλοβαλμένη κυρία, λίγο μεγαλύτερη από εμένα με την εγγονή της. Σπεύδει να καταλάβει την κενή θέση, σηκώνεται όμως σε δευτερόλεπτα, αφού ο παγωμένος αέρας δεν αστειεύεται. 

 Η μία κοπελιά και μπράβο της, της παραχωρεί τη δική της θέση, απέναντί μου, αφού η ίδια είναι θωρακισμένη με τα νιάτα της και δεν φοβάται την ψύξη. Όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, σε λίγο με αφορμή τον χαλασμένο κλιματισμό η κουβέντα ζεσταίνεται για τα καλά, με θέμα πιο άλλο βέβαια,παρά την κρίση.

-Ξέρετε τον γιο μου τον διώξανε από τη δουλειά του, χωρίς αποζημίωση κι είναι τώρα στα δικαστήρια. Εμ, άνεργος, εμ πληρώνει τώρα και δικηγόρους. Για αυτό τους βοηθώ κι εγώ όσο μπορώ με τη σύνταξή μου, που κι αυτή μισή μου την αφήσανε.

-Εμείς είμαστε τυχερές, ο παππούς  άφησε στους πατεράδες μας μια επιχείρηση ενοικιαζόμενων δωματίων στη Χαλκιδική, να είναι καλά οι Ρώσοι, είναι κλεισμένα όλα ως τον Οκτώβρη.
-Δηλαδή εσείς ούτε που νιώσατε την κρίση.
-Όχι βέβαια, το μέλλον της Ελλάδας είναι ο τουρισμός.
-Μα και ο γιος μου σε ξενοδοχείο δούλευε, είκοσι χρόνια. Τον έδιωξαν για να πάρουν στη θέση του έναν πιτσιρικά με τα μισά λεφτά.
- Σε μας το προσωπικό είναι φοιτητές, Έλληνες και Βούλγαροι,που κάνουν την πρακτική τους, αλλιώς δεν βγαίνουμε, ζούμε δυο οικογένειες από τα δωμάτια.
- Το μέλλον λίγων άρα κι όχι της Ελλάδας είναι ο τουρισμός, δεν είναι ας πούμε για τον γιο της κυρίας!
-Α, εμείς δεν ξέρουμε από αυτά, σπουδάζουμε ακόμα.
- Να σας θυμίσω ότι οι φοιτητές θυσιάζοντας κάποιοι και τηζωή τους, έγιναν αιτία να πέσει η χούντα;
-Άλλες εποχές τότε, τώρα είμαστε στην Ευρώπη.
-Και για αυτό δεν πρέπει οι νέοι να ασχολούνται με την πολιτική;
-Μας συγχωρείτε εδώ κατεβαίνουμε.
-Τα στενοχωρήσατε τα κορίτσια, σίγουρα δεν ήταν εδώ η στάση τους.
-Δεν πειράζει, ίσως και να σκεφτούν όσα τους είπα.
-Πάντως, δεν φταίνε αυτά, έτσι τα μάθανε από το σπίτι τους.Είχαν όμως κι ένα δίκιο. Κι ο Σαμαράς το ίδιο λέει. Ο τουρισμός θα μας σώσει.
-Και τον πιστεύετε;
-Τι άλλο να κάνω; Να πιστέψω τον Τσίπρα που θα μας βγάλει από το ευρώ και δεν θα έχουμε πια ούτε αυτή τη μικρή συνταξούλα;
-Δηλαδή ψηφίζετε ΝΔ;
-Ναι, από φόβο για το χειρότερο.
-Και πως είστε σίγουρη ότι είναι χειρότερο;
-Μα το λένε όλα τα κανάλια. Που πάτε; Φτάσατε στη στάση σας;
-Όχι, κατεβαίνω να πάρω καθαρόν αέρα.

Ζήτω η καφρ-Hell-άς....../.............

facebook
Δολοφόνοι, δουλειές με ναρκωτικά, πορνεία, νταραβέρια με μαγαζιά της νύχτας, ρουφιάνοι της αστυνομίας, αγκυλωτοί γερμανοτσολιάδες καραβανάδες του ελληνικού στρατού , δεξιοί πολιτικοί που θα πούλαγαν και τη μάνα τους όχι μόνο την Ελλάδα με τα μνημόνια, είναι ένα πραγματικό “κίνημα” ατελείωτης σήψης, εθνικοπατριωτισμού και χριστιανικού υποήθους που όποιος υγιής ανθρώπινος πολιτισμός το εντόπιζε θα έπρεπε να είχε το ηθικό και πολιτικό βάτος να προστατεύει την ίδια την κοινωνία πριν την καταστρέψει, όπως γίνετε σήμερα στην Ελλάδα με την κυριαρχία αυτού του δεξιού υπόκοσμού και των μηχανισμών του σε όλα τα επίπεδα εξουσίας, παρακράτους και υποκόσμου..
facebook
"Μα ήταν από καλές οικογένειες και καλοί μαθητές! Θα περνούσαν και στο πανεπιστήμιο. Πώς έγιναν φονιάδες;", αναρωτιούνται οι φωστήρες των καναλιών.

Έλα μου, ντε! Αφού, ως γνωστόν, εγκλήματα διαπράττουν μόνο όσοι είναι φτωχοί και κυρίως όσοι δεν καταφέρνουν να μπουν στα πανεπιστήμια... 

Και μετά μας εκπλήσσουν οι δηλώσεις της υπουργού Υγείας της Λιθουανίας για υποχρεωτική ευθανασία των φτωχών!
facebook
@Crt_Mlts
Την καραμπίνα της μάνας του χρησιμοποίησε ο δράστης του διπλού φονικού Εμένα γιατί η μάνα μου είχε μόνο ταπερ ?

facebook

@Άλφα Στερητικό)

Η ανθρωπιά, είναι ιδιότητα που κατακτάς, όχι ταυτότητα με την οποία γεννιέσαι. Όχι λοιπόν, δεν μπορώ να σεβαστώ είτε ζωνταντό είτε νεκρό, κάποιον που εχθρεύεται την ίδια τη ζωή... σκατά στον τάφο του, αφού σκατά ήταν και στη ζωή του... ας είμαστε αληθινοί με τα συναισθήματα μας, ας τα δουλεύουμε μέσα μας και όχι να μας καθοδηγούν τα πρέπει... κοινωνικά, ηθικά, θρησκευτικά.


Στα χνάρια του πατέρα Φουντούλη ο αδελφός του (αδικοχαμένου) ναζί

Eτήσε σελίδα στο facebook με σαφή αντιαριστερό λόγο αντιγράφοντας μάλιστα ιδέες από χθεσινό άρθρο της ΧΑ με τίτλο «Ο Παπαδημούλης είναι η προσωποποίηση του ανθελληνικού μίσους της αριστεράς»

Ο αδελφός του ενός φουσκωτού που επιτέθηκε φραστικά στον Παπαδημούλη για το σχόλιο του φαίνεται ότι εκμεταλλεύεται τον θάνατο του αδελφού του στήνοντας σελίδα στο facebook με σαφή αντιαριστερό λόγο αντιγράφοντας μάλιστα ιδέες από χθεσινό άρθρο της ΧΑ με τίτλο «Ο Παπαδημούλης είναι η προσωποποίηση του ανθελληνικού μίσους της αριστεράς»

Ιδού ο χρυσαυγίζων λόγος του:
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΥΡΙΕ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ. ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΣΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.
ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΜΟΥ. ΤΟΝ ΛΕΤΕ ΝΑΖΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΡΕΤΕ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΡΩ. ΜΟΝΟ ΓΝΩΜΩΝΑ ΒΑΖΩ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ.
ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ? ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΤΙ? ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΤΑΛΙΝ). ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ. ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΓΑΠΗΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ ΜΠΕΙΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΑΔΙΚΙΣΤΑΝ….!
Δεν μπορούμε παρά να του ευχηθούμε καλή πολιτική σταδιοδρομία είτε στην ΧΑ είτε σε μια νέα σοβαρή ΧΑ

Γαλανόλευκα δεξιά βοθρολύμματα. Τίγκα στα αναβολικά ο εθνικοπατριωτικός/δεξιός/ναζι βόθρος του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα.


Προσοχή ο αρχαιοελληνικός γερμανοτσολιάς ταγματασφαλίτης της φωτογραφίας, έχει οντως στο μπράτσο του ναζιστική σβάστικα .


Η δολοφονία των ναζί στην Καλαμάτα άνοιξε κατάφατσα για άλλη μία φορά το εγκληματικό πεδίο των γαλανόλευκων εθνικοπατριωτών, δεξιών ναζιστών που λυμαίνονται αυτή την έρμη χώρα.

Αγκυλωτοί ναζιστικοί σταυροί, και μαφιόζικα σύμβολα της αλλοδαπής, ανακατεμένα με βόθρα αναβολικά και μπόλικα κιλά στη μπάρα της δεξιάς, δηθενιές και εθνικοπατριωτισμός των τιποτάδων που ψηφίζουν τα μνημόνια του ξεπουλήματος της “πατρίδας”, σωρηδόν. Έλληνες στρατιωτικοί με αγκυλωτούς σταυρούς για παράσημα , τα απότοκα των γερμανών ναζιστών της ελληνικής κατοχής
Η υποτέλεια και η δουλικότητα των πατριωτών είναι παρομιώδης, αλλά κυρίως ο εθνικοπατριωτισμός των δεξιών/ναζιστών είναι εξαιρετικά πυώδης .

Τόσο η υπόθεση της δολοφονίας των ναζί Καλαματιανών, πιθανότατα από ομοϊδεάτες συναίλλινες πατριώτες όσο και η εξέλιξη της διαλεύκανσης της πολιτικής δολοφονίας του αγωνιστή Παύλου Φύσσα ήταν ικανές υποθέσεις να αποχαρακτηρίσουν σε όλο τον κόσμο τα βάθρα χαρακτηριστικά των απανταχού δεξιών πατριωτών από τη ΝΔ έως τα ναζιστικά σκουπίδια.
Βοηθώντας και οι ίδιοι, που ρουφιάνευαν ο ένας τον άλλο με τρομερή ευκολία , έχουν φωταγωγηθεί σχέσεις με επιχειρηματίες και μεγαλοπολιτικούς της ΝΔ(πχ Μπαλτάκος), σχέσεις με την αστυνομία, το στρατό , τον υπόκοσμο, τις παραλρατικές υπηρεσίες ξένων χωρών (πχ ΗΠΑ, Ρωσία κλπ) κλπ.
Έτσι και εδώ, η πυώδης κατάσταση ανέβηκε απο τους υπονόμους της κοινωνίας στο φώς ..

Ένα σύστημα υποκόσμου από τους στάβλους των αστικών κομμάτων (ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΧΑ κλπ) έως τους μηχανισμούς του Κράτους(δικαστές, αστυνομία, στρατός) και του Κεφαλαίου (εφοπληστές, τραπεζίτες, μεγαλοδικηγόρους, βαποράκια των ΜΜΕ κλπ). 

Δολοφόνοι, δουλειές με ναρκωτικά, πορνεία, νταραβέρια με μαγαζιά της νύχτας, ρουφιάνοι της αστυνομίας, αγκυλωτοί γερμανοτσολιάδες καραβανάδες του ελληνικού στρατού , δεξιοί πολιτικοί που θα πούλαγαν και τη μάνα τους όχι μόνο την Ελλάδα με τα μνημόνια, είναι ένα πραγματικό “κίνημα” ατελείωτης σήψης, εθνικοπατριωτισμού και χριστιανικού υποήθους που όποιος υγιής ανθρώπινος πολιτισμός το εντόπιζε θα έπρεπε να είχε το ηθικό και πολιτικό βάτος να προστατεύει την ίδια την κοινωνία πριν την καταστρέψει, όπως γίνετε σήμερα στην Ελλάδα με την κυριαρχία αυτού του δεξιού υπόκοσμού και των μηχανισμών του σε όλα τα επίπεδα εξουσίας, παρακράτους και υποκόσμου..
Αναρτήθηκε από 


Γέροντας Τραβέλιος / Elder Travelius
Ένας μολών φραπέ και δύο χριστούληδες.



(όπου "χώρος" βλ. "κώλος")

 · 
Εξαιρετικό το άρθρο "Ας δώσουμε λίγο χώρο". (όπου "χώρος" βλ. "κώλος") 
Απενοχοποιημένη, μέσω κενολογιών και κούφιων συναισθηματικών επικλήσεων, εκδοχή του Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια. (ελλαδάρα-ομαδάρα...)




Ας δώσουμε λίγο χώρο



Το μίσος και η τυφλότης έχουν πολλούς τρόπους έκφρασης. Κάποιοι είναι φρικτοί, μες στην ωμότητά τους και τη δύναμη που έχουν νας μας υπενθυμίζουν οδυνηρά το θηρίο που ενυπάρχει στον άνθρωπο.

Τέτοια φρικτή έκφραση μίσους είναι, ας πούμε, οι παραδειγματικοί αποκεφαλισμοί που τελούν φονταμενταλιστές με φόντο την έρημο και έναν πυλώνα. 

Αλλη έκφραση είναι η σιωπηλή βία που υφίσταντα οι ανά την Γη περιθωριοποιημένοι και καταφρονεμένοι, οι τρόφιμοι των γκέτο, οι αιωνίως χαμένοι και άτυχοι της Ιστορίας. Αλλη έκφραση βίας είναι οι άμυαλες τελετουργίες νέων ανθρώπων που παραδίδονται στη λατρεία της κτηνώδους δύναμης και του ολοκληρωτισμού, και εντέλει πέφτουν θύματα αυτής της λατρείας.

Ολα συμβαίνουν, στις πολιτισμένες ζώνες και στις απολίτιστες, στις πόλεις, στις ερήμους, όλα μαζί και ταυτοχρόνως, μεταδιδόμενα ακαριαίως και πολλαπλασιαζόμενα από συμβατικά και καινοφανή μήντια, ως εικόνες. Μεταφέρουν μηνύματα οι εκόνες; Μετουσιώνονται σε σκέψη; Δεν μπορώ να πώ, κανείς δεν μπορεί να πει τελεσίδικα. Μπορεί οι εικόνες μίσους και βίας να λειτουργούν ως υπομνήσεις της ανθρώπινης φύσεως, ως υπομνήσεις για την ανάγκη διαρκούς αγώνα για αποθηρίωση και ενανθρώπιση. Μπορεί. Μπορεί όμως να μένουν εικόνες, να καταναλώνονται ως εικόνες, από ένα παγκόσμιο κοινό μιθριδατισμένο, που προσεγγίζει πλέον τη φύση του ως διαδοχή εικόνων μέσα από το σμάρτφον και την ταμπλέτα, μέσα από τις οθόνες που κατακλύζουν τράνζιτ αυτοκινητόδρομων και αεροδρομίων. Εικόνες.

Μα και η διάχυτη κακία στον επιπολής βίο, χωρίς καν τα ακραία φαινόμενα της θανάτωσης, της σωματικής βίας. Ενταση, φθόνος, μοχθηρία, στρατοπεδικός χωρισμός του κόσμου σε άσπρο-μαύρο, καλό-κακό, δικός μας-εχθρός. Η κρίση δεν ρήμαξε μόνο τις υλικές προϋποθέσεις του βίου, αλλά και τα ηθικά του θεμέλια, τις δυσκολοκατορθωμένες ψυχοπνευματικές προϋποθέσεις του έλλογου συλλογικού βίου. Η πενία, η δυσχέρεια, η ανασφάλεια, η διευρυνόμενη ανισότητα και αδικία, κατατρώγουν και κλονίζουν το πλαίσιο ειρηνικής συμβίωσης, την ανεκτικότητα, την αμοιβαία αποδοχή, την καταλλαγή και την αλληλοπεριχώρηση. 

Ολα αυτά υποχωρούν, σβήνουν. Φουντώνουν οι συγκρούσεις ― υπαρκτές βεβαίως και θεμιτές σε κάθε κοινωνικό σχηματισμό, αλλά τώρα θεριεμένες και άσβεστες, άλλοτε από την ανάγκη και τη δίκαιη αγανάκτηση, αλλά συχνά και από την τυφλή οργή, τον ξαναμμένο φθόνο, την παμφάγο κατάκριση.

Αυτές τις δεύτερες δεν θα τις ονόμαζα καν συγκρούσεις, αλλά έριδες, νείκος, μανίες των αδερφοφάδων. Διότι στην κοινωνική σύγκρουση υπάρχουν ομάδες, συμφέροντα, διαχωριστικές γραμμές, υπάρχει υπολογισμός ή και σεβασμός του αντιπάλου, υπάρχει λόγος, και υπάρχει τέλος. Στη διάχυτη Εριδα επικρατούν η μισαλλοδοξία, ο φθόνος, η μοχθηρία, η τυφλή απόρριψη, η μνησικακία, η έλλειψη αυτοσεβασμού. Η τυφλότης.

Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω λεπτομερέστερα, ενδελεχώς. Δεν μπορώ. Είναι περισσότερο μια αίσθηση, για τη δυσφορία που απλώνεται σαν μύκητας στο κοινωνικό σώμα, το κατατρώει και το εξασθενεί, το γεμίζει πυρετό. Μια ασθένεια ανάλογης βαρύτητας με την υλική πενία και την πολιτική αστάθεια. Ισως γιατί σιγοκαίει μέσα μας και γύρω μας· δεν μας επιτρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω για να δούμε την όλη εικόνα, τον μακρύτερο χρόνο, τον όλο τόπο, τους εαυτούς μας ανάμεσα στους άλλους.

Κι εν τω μεταξύ μας κατακλύζουν οι εικόνες βίας κατά ριπάς. Ας σταθούμε για λίγο, να πάρουμε μιαν ανάσα. Ας δώσουμε λίγο χώρο στον εαυτό μας και στον άλλο. Λίγο χώρο.

♫ € ♪ # Χάι Κάλι- Ελάτε κι άλλοι- Μη σταματάτε μη- ...τον Χαϊκάλη! # ♫ € ♪

http://corfu4all.blogspot.gr/

Κάνει πολλή ζέστη για να μιλάμε για πολιτικά, αλλά η Αλίκη Βουγιουκλάκη,
διαβάζοντας τα πολιτικά νέα της ημέρας, άρχισε να παραμιλάει και να τραγουδάει,
από κει που βρίσκεται:

♫ € ♪  Χάι-Κάλι... ελάτε κι άλλοι!
Εμπρός στην πίστα (Χάι-Κάλι)
Μικροί μεγάλοι! ♫ € ♪

Μοντέρνος ζωηρός, αληθινός χορός
το Χάι-Κάλι! ♫ € ♪

Μη σταματάτε μη, ούτε για μια στιγμή
...τον Χαϊκάλη! ♫ € ♪

Μην τον σταματάτε! Δεν... 

κρατιέται ο άνθρωπος! 

Από τον Μαζεστίξ στο toixo-toixo

Ο πολύ καλός κωμικός μοίρασε γέλιο για άλλη μια φορά.
Αυτή τη φορά, όμως, όχι με κάποια παράστασή του στο θέατρο, αλλά στην πολιτική.
Δήλωσε ότι δεν έχει πρόβλημα να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση (υπερψηφίζοντας την πρόταση της ΝΔ για πρόεδρο), αρκεί ο νέος πρόεδρος να... μας υποσχεθεί πως δε θα υπογράφει προεδρικά διατάγματα!

Η... μεγαλοφυής αυτή δήλωση έδιωξε προς στιγμήν απ' το μυαλό μου τη "Σωφερίνα" και έφερε τη "Λόλα".
Εκείνη που για χάρη της ειπώθηκε το μνημειώδες "είναι πολλά τα λεφτά, Άρη"!
Είναι πολλά τα λεφτά, λοιπόν, και η απόσταση της ΝΔ από τους 180 μικρή. Πολύ μικρή.
Τόσο μικρή, ώστε εμείς που παρακολουθούμε τη διαρκή κωλοτούμπα του τάχα"αντιμνημονιακού χώρου", να ακούμε το αγλάισμα του Τρελαντώνη του Σαχλαμαρά (έτσι τον αποκαλούσε ο ευλύγιστος βουλευτής μέχρι πρότινος), καθώς αυτός καλεί στην... πίστα της συγκυβέρνησης όλη τη μούργα του εμφυλιογενούς αργυρώνητου καρακιτσαριού.
Έτσι κι αλλιώς είναι χρήσιμος ακόμη ένας συγκυβερνητικός τηλε-διαμαρτυρόμενοςστα πάνελ του Αυτιά και του Παπαδάκη, που το πρωί θα κλαίει και το βράδυ θα ψηφίζει.
Κι έτσι, ο Αντώνης τραγουδεί το κάλεσμα, με τον Άδωνι και τη Βούλτεψη να του κάνουν δεύτερες:
(τι άλλο εκτός από "δεύτερες" θα μπορούσε να κάνει, άλλωστε, το Σοφάκι;) 



♫ € ♪  Χάι-Κάλι... ελάτε κι άλλοι!
Εμπρός στην πίστα (Χάι Κάλι)
Μικροί μεγάλοι! ♫ € ♪

Μοντέρνος ζωηρός, αληθινός χορός
το Χάι Κάλι! ♫ € ♪

Μη σταματάτε μη, ούτε για μια στιγμή
...τον Χαϊκάλη! ♫ € ♪


ΥΓ.1: Όπως καταλάβατε, άμα θέλει ο Σαμαράς, τους μαζεύει τους 180 και τη βγάζει την τετραετία.
Έχουν πέσει και τα μεροκάματα στα θέατρα, βλέπετε...

ΥΓ.2: Κι όλα αυτά ξέρετε φυσικά γιατί γίνονται.
Γιατί όπως είπε και ο μεγάλος τηλε-πρόεδρας Καρατζαπλεύρης: "θα κάνω ό,τι περνά απ' το χέρι μου για να μη βγει ο Τσίπρας."

ΥΓ.3: Πολύ χρήμα, δάκρυ και ιδρώτας πέφτει για να μη βγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ναι μωρέ, του χεριού τους είναι. Πουλημένος.
Απλά το κάνουν έτσι για να μας μπερδέψουν...
Πάλι τη βρήκαμε τη συνωμοσία που μας κρύβουν!
Πού να μην... "τα 'κανε πλακάκια με τον ΣΕΒ", δηλαδή, πώς θα κάνανε...