Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

«Σκυλιά, φυλάτε τα αφεντικά σας»

Bp8nzzKIAAEJpBX

nfo-war.gr
Viral έγινε μέσα σε λίγα λεπτά η φωτογραφία από την σκυλοτροφή και το κεσεδάκι με το νερό που άφησαν διαδηλωτές μπροστά στα πόδια των ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως

«σκυλιά φιλάτε τα αφεντικά σας»

Είχε προηγηθεί νέος γύρος επιθέσεων των ανδρών των ΜΑΤ εναντίον δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες, να οδηγηθεί στο ΚΑΤ η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη μαζί με τρεις καθαρίστριες.

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης προσπάθεια γνωστών σχολιαστών μεγάλων μέσων ενημέρωσης να αποδώσουν την επίθεση της αστυνομίας στη «βία» των καθαριστριών.

Πρόκειται για υπαλλήλους του ίδιου συγκροτήματος ΜΜΕ που το πρωί της 7ης Δεκεμβρίου του 2008 μιλούσαν για την ανάγκη να υποστεί ο δολοφονημένος από την ΕΛ.ΑΣ, Α.Γρηγορόπουλος, τις συνέπειες για τη στάση του απέναντι στην αστυνομία.

Με ανακοίνωσή του Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταγγέλλει έντονα τον άγριο ξυλοδαρμό από τις δυνάμεις των ΜΑΤ των συναδέλφων μας φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου, προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ) και Τατιάνας Μπόλαρη (η συνάδελφος διακομίστηκε στο νοσοκομείο), καθώς και τεχνικών κάμεραμαν που κάλυπταν τη συγκέντρωση των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

«Οι αγωνιζόμενες ενάντια στην απόλυσή τους καθαρίστριες δέχτηκαν τον αναίτιο ξυλοδαρμό των δυνάμεων καταστολής στη διάρκεια της δίκαιης διαμαρτυρίας τους κατά της απόφασης του Αρείου Πάγου που τις οδηγεί στην απόλυση. Αν ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν θα θέλει να καταγραφεί ως πρώτο δείγμα της θητείας του ο βάρβαρος και αναίτιος ξυλοδαρμός των εργαζόμενων στην ενημέρωση και των ηρωίδων καθαριστριών από τους ένστολους « νταήδες» του υπουργείου του, οφείλει τιμώντας τον όρκο του και ως γιατρός να επιληφθεί σήμερα των επεισοδίων για τον άμεσο και παραδειγματικό κολασμό των παρεκτραπέντων οργάνων.
Περιμένουμε…»

Πηγή φωτογραφίας: Δρομογράφος

ΣΗΜΑΙΑ ΕΧΟΥΜΕ


katharistriesBp7uj8FIgAAEAbU


Κάθε νίκη τους, νίκη μας. Όμως ως πότε θα καθαρίζουν για μας; Κάθε ήττα τους, ήττα μας. Ως πότε να καλύπτουν το τεράστιο κενό της δικής μας δειλίας; Κάθε φορά που μένουν μόνες, εμείς τις εγκαταλείπουμε. Δεν είναι παιχνίδι που θα χαθεί ή θα κερδηθεί. Είναι η ζωή η ίδια που θα την κερδίσουμε ή θα την παραδώσουμε. Είναι πολλά. Είναι η αξιοπρέπεια, το δίκαιο, το δικαίωμα στη δουλειά, η ελευθερία, η δημοκρατία…. Είναι τόσο λίγες κι όμως τα υπερασπίζονται όλα αυτά με το σώμα τους. Με την ψυχή τους. Γιατί έχουν ψυχή. Πείσμα. Θάρρος. Είναι λίγες, αλλά είναι ενωμένες. Ως πότε θα τις αφήνουμε μόνες να εκπροσωπούν το θυμό μας; Την οργή μας; Το θέμα δεν είναι να πεις «μα δε ντρεπόμαστε;» και να ξεμπερδεύεις. Το θέμα είναι ουσίας. Είσαι μαζί τους ή με τα ΜΑΤ. Είσαι μαζί τους ή με τις απολύσεις «έτσι γουστάρω». Είσαι μαζί τους ή με τους εργολάβους των συνεργείων με τους σκλάβους. Είσαι μαζί τους ή με την παραδοχή ότι νικήθηκες. Αν το αντέχεις, τελείωσες. Αν είσαι μαζί τους, είσαι εκεί. Δίπλα τους. Απολυμένη καθαρίστρια κι εσύ. Άνθρωπος με ψυχή. Σημαία έχουμε. Ας σηκώσουμε τα χέρια μας μαζί τους. Αν χάσουν, χαθήκαμε όλοι μαζί.

Όλοι μαζί να τους τσακίσουμε. Τώρα.

Barikat


Ο Άρειος Πάγος καθάρισε για πάρτη του Σαμαρά.
Οι καθαρίστριες να μην επαναπροσληφθούν.
Έτσι, δίχως σκεπτικό απόφασης. Τελεία και παύλα.

Τι σημασία έχει να σας πούμε τι και πώς. 

Έτσι θα μάθετε να ζείτε.

Έτσι είναι ο νόμος της ζούγκλας.
 Θα σκύβετε το κεφάλι στον ισχυρό.

Το κράτος γιορτάζει τη δικαίωση του. 
Οι πληρωμένοι ένστολοι μπράβοι βγαίνουν στην Ερμού και στη Νίκης για να ολοκληρώσουν το έργο της δικαιοσύνης πάνω στα κορμιά των καθαριστριών.

Έτσι θα μάθετε να ζείτε, είπαμε. 
Δικαιοσύνη πουθενά, ξύλο όπου σας βρίσκουμε.

Οι στιγμές τώρα είναι οριακές. 
Οι καθαρίστριες τώρα θέλουν τη στήριξη όλων. 
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Όσοι γκρινιάζουν σπίτι τους ότι "δεν κινείται τίποτα"
να κατεβούν τώρα στο πλάι των καθαριστριών.

Όσοι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους από τον υπολογιστή τους, να τον κλείσουν και να κατέβουν στο Υπουργείο.

Σήμερα οι δικαστές μας καταδίκασαν όλους.
Σήμερα οι μπάτσοι μας χτυπάνε όλους.

Όλοι μαζί να τους τσακίσουμε. Τώρα.

Γιατί αυτές οι γυναίκες δεν γίνεται να χάσουν. Ποτέ.

Αναγνωρίστηκε και εντοπίστηκε ο σιδηρογροθιάς.......

Αναγνωρίστηκε και εντοπίστηκε ο σιδηρογροθιάς που επιτέθηκε άνανδρα, απρόκλητα και ύπουλα σε καθαρίστρια.



Τώρα... καλή διασκέδαση.

Οι καθαρίστριες θα παραμείνουν έξω από το υπουργείο όλο το βράδυ. Γίνεται έκκληση για συμπαράσταση


Κικίλια καλώς ήρθατε

 «Από παιδί ήθελα να δέρνω καθαρίστριες»
κλείστε την ένταση από το rhesusgr στη κάτω μεριά της σελίδας...

Για πολλές μπάτσες


 

  Δεν περιμένεις τίποτε περισσότερο από όσα ξεστόμισε η κομματικοποιημένη δημοσιογράφος Βούλτεψη για τις απολύσεις των χαλυβουργών αλλά και για όσους ακόμα εργάτες και ιδιωτικούς υπαλλήλους θα έχουν την ίδια τύχη της ομαδικής απόλυσης. Η Βούλτεψη μία κυρία της καλής κοινωνίας είναι με το χαβιάρι και το χυμό ανανά για πρωινό από την εποχή που φορούσε πάνες γι’ αυτό της φαίνεται εντελώς φυσιολογικό ότι ο μεγαλοεπιχειρηματίας πρέπει να γλιτώσει κι ας πεθάνει η οικογένεια του εργάτη. Τέτοιου είδους Αντουανέτες έβγαλε μπόλικες η Ελλάδα.

Αυτό όμως που δεν γίνεται να καταπιείς είναι όταν βλέπεις τους εκπροσώπους του λαού που με την ταυτότητα «αριστερός» διαχωρίζουν τους εργαζομένους σε κουλτούρα και σε κατούρα. Μέσα στην τρελή χαρά ο πρόεδρος των Ριζοσπαστών της Αριστεράς πρόταξε τα στήθια του για την αδικία που έπαθαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Γέλια, χαρές, αγκαλιές, οι εργαζόμενοι της κουλτούρας φωτογραφιζόταν με τον ψευτοΓκεβάρα που τούς έταξε μονιμοποιήσεις και καινούργιο ξύσιμο των όρχεων όταν θα γίνει εξουσία γιατί χωρίς δημοσιουπαλληλικό κυβερνοτοκάναλο, κυβέρνηση δεν γίνεται.

Από την άλλη, στο κατούρημα κατέταξε με την πλήρη απουσία του τους εργάτες της Χαλυβουργίας Ελλάδας. Μόνοι τους έμαθαν τα μαντάτα ότι θα πάνε σπίτι τους και ότι η μονάδα του Ασπροπύργου βάζει λουκέτο αποβιομηχανοποιώντας υπέρ του κέρδους ακόμα πιο πολύ την χώρα. Πουθενά ο Τσίπρας, πουθενά οι Συριζαίοι. Από τα χθεσινοβραδινά ξεφαντώματα στην ΕΡΤ άργησαν να ξυπνήσουν και τους βρήκε στον ύπνο το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, το οποίο άνοιξε μετά από 33 χρόνια την πόρτα των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Η κουλτούρα πήρε υποσχέσεις, η κατούρα πήρε το χαρτί απόλυσης.

Ποιος λοιπόν είναι αυτός που διαχωρίζει τον λαό σε πατρικίους και πληβείους; Ποιος είναι αυτός που δεν πολεμά το καπιταλιστικό σύστημα αλλά ως αρχικαπιταλιστάρα πηγαίνει μόνο σε χάπενιγκ με ανοιχτό πουκαμισάκι και όχι ανάμεσα σε λερωμένες από μουτζούρα φόρμες; Η φωνή του Σαμαρά, Βούλτεψη, στο λέει στα ίσια: Θα απολυθείτε υπέρ του κέρδους. Η φωνή της «αριστεράς» κάνει κάτι χειρότερο: Βάζει στο πάνω σκαλί της εργατικής τάξης αυτούς που πουλάνε αέρα και κουλτούρα και στο τελευταίο σκαλί αυτούς που πλήρωναν και πληρώνουν αυτούς που πουλάνε αέρα και κουλτούρα. 


Δεν γνώριζε χθες η «αριστερά» ότι συνεδριάζει το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας; Δεν ήξερε κατά πού πέφτουν τα γραφεία του; Δεν μπορούσε να μαζέψει, όπως μάζευε στην ΕΡΤ επί μήνες λαό για κουλτουριάρικες συναυλίες και να αποτρέψει με κάθε μέσο το άνοιγμα της κερκόπορτας για αυτό που θα έρθει; Για τον κατώτατο μισθό στα 360 για ένα 8ωρο και πριν κλείσει ο χρόνος να απολύονται ομαδικά για να παίρνουν φθηνότερα εργατικά χέρια χωρίς να δίνουν λογαριασμό οι πλιατσικολόγοι «επιχειρηματίες»! Τον δρόμο για τις Βρυξέλλες και για το Βερολίνο τον ξέρει απέξω κι ανακατωτά ο Τσίπρας κι η παρέα του, τον δρόμο που έβγαζε στην συνεδρίαση για το τέλος των εργατικών δικαιωμάτων δεν τον ξέρει γιατί δεν τον ενδιαφέρει.



Γιατί χεσμένους τους έχει τους εργάτες και την δευτερογενή παραγωγή στην Ελλάδα. Ούτως ή άλλως αυτοί που του έδωσαν το 27% που κοκορεύεται είναι οι κουλτουριαραίοι που έχασαν τα λούσα τους που πληρώνονται με ξένο κώλο. Αυτές οι ειρηνικές ανατροπές, στις οποίες πατάει την μπανανόφλουδα και η ουρά του Σύριζα, ΚΚΕ, μάς έφεραν εδώ που μάς έφεραν και θα μάς πάνε ακόμα παρακάτω. Το ιδρωμένο σώβρακο από την 10ωρη εργασία του εργάτη είναι μπανάλ αντίθετα με την παλαιστινιακή μαντίλα στο λαιμό, ουισκάκι στο χέρι με τρεις πάγους και τον Φίλιππο Πλιάτσικα στα ηχεία να σε παρασέρνει στην επανάσταση του Μορφέα.

Χθες έπρεπε να πέσουν μπάτσες. Πολλές μπάτσες. Όχι από τους ειρηνικούς ευρωπαϊστές «αριστερούς» που παρέα με τους υπερασπιστές του πλιατσισκοκαπιταλισμού του Καμμένου σήκωναν τις γροθιές έξω από την ΕΡΤ, αλλά από πραγματικούς Έλληνες που έχουν χεσμένη την πολιτική της φιλανθρωπίας και τις τραβεστί επαναστάσεις. Πρώτα να δώσουν μπάτσες στα καλοαναθρεμμένα αναχώματα της ανατροπής και της κουλτούρας και μετά να δώσουν μπάτσες σε όσους τόλμησαν να συνεδριάσουν με θέμα τις ομαδικές απολύσεις.  


Βρήκατε την πιο σκληρή περίοδο που περνάει ο κάθε συνειδητοποιημένος Έλληνας να κάνετε τους κωλοπαιδαρισμούς σας και οι Λουδοβίκοι και οι Ροβεσπιέροι. Ξέρετε πότε τα κάνετε και γιατί τα κάνετε, όπως ξέρει και ο καθένας που δεν έχει βάλει την συνείδηση και την κοινωνική δικαιοσύνη στην κωλότσεπη οτι αγκαλιά πορεύστε για τον ολοκληρωτισμό που επέρχεται.

Το μόνο που του έχει απομείνει είναι στα κρυφά του όνειρα να τροχίζει τις λεπίδες της γκιλοτίνας.- 

http://www.ramnousia.com/

χούντααααααααααααααα Συγκρούσεις στη Νίκης με καθαρίστριες 12-6-2014

Αν είχαμε λίγη τσίπα σαν λαός σήμερα δεν θα πήγαινε κανείς σπίτι του..Θα ήμασταν όλοι στους δρόμους..Για άλλη μια φορά βλέπουμε ποιος κινεί τα ηνία των δικαστηρίων..Πόσο αδίστακτοι είναι οι υπουργοί και οι βουλευτές αυτής της χούντα

 κλείστε την ένταση από το rhesusgr στη κάτω μεριά της σελίδας...

                 

21o Camping Antinazi Zone - Y.R.E. στη Κεφαλονιά, 25 Ιουλίου - 3 Αυγούστου




Ψάχνεις διακοπές με περιεχόμενο; Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Από τη μια να ξεκουραστούμε, να διασκεδάσουμε, να περάσουμε καλά. Από την άλλη να συζητήσουμε, να ενημερωθούμε, να κάνουμε συλλογικές δράσεις.

Το κάμπινγκ του Antinazi zone - YRE είναι μια διοργάνωση που θέλει να φέρει κοντά ανθρώπους από όλη την Ελλάδα (αλλά και το εξωτερικό), όλων των ηλικιών. Ανθρώπους που δεν θέλουν να είναι παθητικοί παρατηρητές της πραγματικότητας, αλλά ψάχνουν τρόπους να την αλλάξουν.

Το φετινό 21ο κάμπινγκ θα γίνει στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, σε ένα πλήρως οργανωμένο κάμπινγκ σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας (http://www.camping-argostoli.gr/).


Το πρόγραμμα μας θα περιλαμβάνει:
Συζητήσεις για θέματα όπως:
Η άνοδος του φασισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη
Τα περιβαλλοντικά κινήματα (νερό, χρυσός, σκουπίδια, κτλ)
Τα κέντρα κράτησης μεταναστών 
Τα ΛΟΑΤ δικαιώματα 
Τα αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα (ΒΙΟ.ΜΕ, ΕΡΤ) 
Τον ρόλο των τραπεζών στην κρίση κατοικίας 
Την καταστολή και τα δημοκρατικά δικαιώματα 
Το θέμα της κρίσης, των εναλλακτικών πολιτικών διεξόδου, το ρόλο των κινημάτων και της Αριστεράς
και πολλά άλλα.

Στις συζητήσεις θα υπάρχουν καλεσμένοι ομιλητές από τα σχετικά κινήματα και χώρους.

Συναυλίες
Λαϊκές και ρεμπέτικες βραδιές 
Γλέντι με παραδοσιακούς χορούς 
Ολονύχτια πάρτυ 
Εργαστήρια (χορός, γιόγκα, πολεμικές τέχνες, κατασκευή κοσμημάτων, πρώτων
βοηθειών κα) 
Προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ 
Εκδρομές στο νησί και φυσιολατρικές πεζοπορείες, βόλτα με βάρκες σε υδροβιότοπους, καταδύσεις 
•      Καθημερινό παιδικό εργαστήρι - παιδότοπος

(Οι συζητήσεις και τα εργαστήρια θα γίνονται στο χώρο του κάμπινγκ και η συμμετοχή είναι ελεύθερη, δωρεάν και προαιρετική)

Για το τελικό πρόγραμμα δείτε:
www.antinazizone.gr facebook: Camping-YRE www.facebook.com/events/1512233329004978/

Θα έχουμε όπως πάντα αυτοδιαχειριζόμενο μπαρ και ταβέρνα (με πρωϊνό, μεσημεριανό φαγητό και βραδινό ψήσιμο, διάφορους μεζέδες και λιχουδιές) με πολύ φτηνές τιμές.

Τηλέφωνα κρατήσεων
Αθήνα: 210 2283018 και 6976436302 Θεσ/νίκη: 2310 540432 και 6977646995 Βόλος/Λάρισα: 6973322182 Κέρκυρα: 6976040070
Πάτρα: 6974692688

e-mail: antinazizone@gmail.com

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
100€ από Αθήνα
100€ από Θες/νίκη
110€ από Βόλο/Λάρισα

Στην τιμή περιλαμβάνονται:
Τα μεταφορικά με επιστροφή (περιλαμβάνονται και τα εισιτήρια του καραβιού)
9 διανυκτερεύσεις στο κάμπινγκ με δική σας σκηνή
Δωρεάν πάρκινγκ για οχήματα & μηχανές στο κάμπινγκ
Εκπτώσεις 10-20% για ταβέρνες και μπαρ στην περιοχή με την κάρτα συμμετοχής

Aριθμός λογαριασμού: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 134/629544-40 Φαξ : 210 2283077

Για όσους έρθουν μόνοι τους ή μείνουν λιγότερες μέρες η τιμή είναι 5 ευρώ το άτομο ανά διανυκτέρευση (με δική σας σκηνή).

Υπάρχουν επίσης δωμάτια κοντά στο κάμπινγκ για τους συμμετέχοντες στην διοργάνωση.


________________________


The 21st camping of the Antinazi Zone – Y.R.E (Youth against Racism in Europe) will take place at Argostoli, Kefalonia, from Friday, 25 July to Sunday, 3 August. 

For 10 days and 9 nights, hundreds of people and fighters from Greece and Europe will exchange ideas, get to know each other and have fun at the camping ARGOSTOLI, at the region Fanari, 1.5 km outside of Argostoli. (http://www.camping-argostoli.gr/xd_index.php?id=8&langcode=gb&sign=on

Amongst the activities of the camping, there will be debates and workshops about the rise of fascism and the Anti-fascist movement, the issue of immigration, the Left and the developments in Europe after the euroelections, important movements in N. Greece (Skouries, VIOME, against privatization of the water), ect. 

During the week there will also be concerts, film screenings, beach parties, excursions, etc, while a playground and a self-managed restaurant with very low prices, will be in service. 

The participation cost from Athens is 100€ and includes: 9 nights' stay (bringing your own tent), bus and ferry round-trip tickets, and a discount card for 10-20% off at local bars and restaurants. 

The full schedule will be announced soon at http://antinazizone.blogspot.gr/

e-mail: antinazizone@gmail.com

Το ύπουλο χτύπημα στη Φωτεινή Νικηταρά 10-6-2014

κλείστε την ένταση από το rhesusgr στη κάτω μεριά της σελίδας                                       


    

  

κλείστε την ένταση από το rhesusgr στη κάτω μεριά της σελίδας    
                    . 

Αργύρης Ντινόπουλος, το παιδί του Κατηχητικού...


Αργύρης Ντινόπουλος, το παιδί του Κατηχητικού...


                        



"Όσο οι Ντινόπουλοι καταξιώνονται με υπουργικές θέσεις τόσο τα παιδιά μας θα μουτζώνουν επισήμους στις παρελάσεις"...
Ο Αργύρης Ντινόπουλος ήταν ο άνθρωπος που σε συνεργασία με έναν δήμαρχο της περιοχής πήρε την απόφαση να κάνει τηλεοπτική εξωτερική πολιτική
και να...υψώσει την Ελληνική σημαία στα Ίμια, οδηγώντας την πατρίδα μας μια ανάσα από τον πόλεμο.

Σε άλλες χώρες αυτό θα ήταν αρκετό να μην ξαναδεί θεού πρόσωπο, στις δε Ηνωμένες Πολιτείες θα πήγαινε φυλακή. Στη χώρα μας όμως τέτοιες λαμπρές πρωτοβουλίες επιβραβεύονται με δημόσιους εθνεγερτήριους επαίνους,
επίζηλη θέση στο εθνικιστικό πάνθεον, δημαρχιλίκια και βουλευτικές έδρες.

Επομένως δεν είναι αυτός ο λόγος που εξεπλάγην με την υπουργοποίησή του-είμαι σίγουρος ότι πολλοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι ζηλεύουν αυτό το παλιό του κατόρθωμα, αφήνω που και ο αρχηγός του έχει ανάλογες δάφνες
από το λίγο πιο απώτερο παρελθόν.
Στο βιογραφικό του Αργύρη Ντινόπουλου περίοπτη θέση καταλαμβάνει η μαθητεία του στο Κατηχητικό. Δεν το λέω για κακό. Πολλά παιδιά πήγαιναν τότε στο Κατηχητικό και τα περισσότερα δεν πάθανε τίποτα- η ζωή έχει πολλά αμορτισέρ για να απορροφήσει τους άγαρμπους προσηλυτισμούς της
παιδικής ηλικίας. Βέβαια ο κ. Ντινόπουλος δηλώνει και σήμερα ότι εκεί χτίστηκε ο αξιακός του κόσμος- με γεια του με χαρά του, πολλοί δεξιοί πιστεύουν τέτοια πράγματα.

Το πρόβλημα το δικό μου είναι ότι δεν ήταν καν καλός μαθητής του Κατηχητικού. Γιατί στα παιδιά οι παπάδες και οι
θεολόγοι, εκτός από τα χριστιανικά δίδασκαν και ορισμένα στοιχειώδη πράγματα της ζωής και της συναναστροφής όπως καλούς τρόπους, σεβασμό στους άλλους, ευγένεια και καλοπιστία. Απ΄το ολότελα, καλή και η συντηρητική μικροαστική διδασκαλία των θεοσεβούμενων του ΄60.

Γιατί αυτό είναι το δικό μου πρόβλημα με τον κ. Ντινόπουλο. Δεν μπορώ να πιστέψω κάθε φορά που τον βλέπω στην τηλεόραση ότι ένας άνθρωπος τόσο αγενής και προσβλητικός με όλους τους συνομιλητές του είναι δυνατόν να επιβραβεύεται με βουλευτικά και υπουργικά αξιώματα. Πίστευα ότι η αστική αγωγή αποτελεί απαραίτητη προυπόθεση για να διεξαχθεί ο δημόσιος διάλογος, ποσω μάλλον για να τιμηθεί κάποιος με υπουργική θέση, γι αυτό η
περίπτωση του νέου υπουργού Εσωτερικών με ξεπερνάει. Δεν τον έχει δει ποτέ ο Πρωθυπουργός στην τηλεόραση;

Δεν είναι ότι φωνάζει οργισμένος, ότι διακόπτει διαρκώς, και ότι μιλά παραλλήλως με τους άλλους απλώς για να μην ακούγονται οι συμπανελίστες.
Δεν είναι ότι είναι μονίμως στρεψόδικος αραδιάζοντας επιθετικά τα τρία κλισέ της ημερήσιας διάταξης του κόμματος, ασχέτως της ροής της συζήτησης. Αυτά τα κάνουν πολλοί. Είναι η ωμή, απροκάλυπτη και απροσποίητη αγένειά του που σε αφήνει άφωνο. Είναι η απουσία αυτού του
απαραίτητου πολιτισμικού υποστρώματος που ανακλαστικά οριοθετεί τον τρόπο μας όταν κοιτάμε τους άλλους στα μάτια. Εκείνος σε κοιτά κατάματα και σε ταπεινώνει.

Δεν τηρεί καν τα στοιχειώδη προσχήματα που χρησιμοποιούν όσοι ξεφεύγουν, «δεν εννοούσα εσάς προσωπικά», «ξέρετε πόσο σας εκτιμώ» κλπ. Ο νέος υπουργός δεν έχει ανάγκη από τέτοια. Τιμή
του και καμάρι του η άξεστη συμπεριφορά του και δεν την ακυρώνει με γαλιφιές. Προσβάλλει, κάνει προσωπικές επιθέσεις, απαξιώνει βάναυσα τους συνομιλητές του (πρόσφατα αποκαλούσε δημοσίως Μπαρουφάκη τον Γιάννη
Βαρουφάκη, αυτός ο ογκόλιθος της Οικονομικής επιστήμης) χωρίς αναστολές.

Για να το πω πιο απλά, αποτελει ένα αρνητικό πρότυπο σε μια εποχή που δυστυχώς έχει χάσει πολύ έδαφος η αστική αγωγή. Και επειδή η έλλειψη ευγένειας είναι το τελευταίο για το οποίο θα κατηγορούσε κανείς τον Αντώνη Σαμαρά με εξέπληξε η επιλογή του.

Δεν είναι απλό. Οι άνθρωποι που έχουν δημόσιο λόγο και υψηλά αξιώματα εκ των πραγμάτων διδάσκουν συμπεριφορά. Και όσο οι Ντινόπουλοι καταξιώνονται με υπουργικές θέσεις τόσο τα παιδιά μας θα μουτζώνουν
επισήμους στις παρελάσεις...
http://kostasvaitsis71.blogspot.gr/

Έχει μπαλίτσα ρε κορόιδο…

Ιούνιος 2014 Βραζιλία

Γκομενάκια με στρινγκάκια μελαψά να χορεύουν κάτω από τον καυτό ήλιο, σε μια εξωτική παραλία και εσύ να πίνεις cachaca. Το βραδάκι τσάρκα στα μπαράκια για κάνα πουτανάκι, εξάλλου έχει χιλιάδες εδώ! «ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ» ρε μαλακά, σκέφτεσαι τέτοια κωλαράκια, τέτοια κορμάκια, τέτοιες βυζάρες όλα για πάρτι μου, με μονό 50 ρεάλ (16 ευρώ). Μπαλίτσα, ξύδια, γκομενάκια σουπερ! Γαμάω! Ξυπνάς από μεθύσι βαρύ αγκαλιά με μια κοπέλα. Αυτή θα ξαναβγεί στο δρόμο μετά από λίγο, θα βρεθεί ακόμα ένα ξημέρωμα αγκαλιά με ένα μαλακά που θα σου μοιάζει!
Ιούνιος 2014 Βραζιλία   


      


Επίθεση από κρατικές μονάδες καταστολής σε φαβέλα στο Ρίο, με σκοπό την εκκαθάρισή της και των διωγμό των πάμπτωχων κατοίκων της, με αποτέλεσμα το θάνατο 2 νεαρών αγοριών 15 και 18 ετών αντίστοιχα. Στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 18% των πολιτών ζει σε φαβελες, δηλαδή παραγκουπόλεις μέσα σε ανθυγιεινά σπίτια με παντελή έλλειψη υγειονομικών υπηρεσιών και τεράστια βία, που λόγω των συνθηκών ανθεί στις περιοχές αυτές.

Ιούνιος 2014 Ελλάδα

Η χωρά μαστίζεται από οικονομική κρίση και τεράστια ανεργία. Με το 28% να μην μπορεί να βρει εργασία. Με τεράστιο αριθμό πολιτών που δεν έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία. Μανάδες να πεθαίνουν επειδή δεν έχουν φάρμακα για το άσθμα τους! Χαλαρά ρε μαλακά μου! Θα ψήσουμε μπριζολίτσα, θα πάρουμε σουβλάκια, θα πιούμε μπυρόνια, θα αράξουμε στις τηλεοράσεις μας και θα δούμε κάποιους εκατομμυριούχους να κλωτσάνε ένα τόπι, φορώντας το εθνόσημο στο στήθος! Περηφάνια ρε μαλακά μου! Ανατριχίλα ρε! Ελλαδάρα ρε! Δεν αναρωτιέσαι γιατί ποτέ κανένας από αυτούς που υποστηρίζεις δεν σε υποστηρίζει στην πράξη; Δεν είδες ποτέ κανέναν αθλητή της εθνικής ομάδας σε μια απεργία σου, δεν τους είδες ποτέ στη χαλυβουργική, δεν τους είδες ποτέ στις Σκουριές, δεν τους είδες ποτέ δίπλα στις καθαρίστριες, στο Σύνταγμα δεν τους είδες, ούτε στην κηδεία του Φύσσα!

Δεν έχουν γνώμη! Δεν ξέρουν! Τους είδες όμως με τον πρωθυπουργό! Αγκαλίτσες και φιλάκια!

Ιούνιος 2014 Βραζιλία

Από επίσημα χείλη όπως η ένωση των δικαστικών λειτουργών εκφράζονται ανησυχίες για τη δράση των δυνάμεων ασφαλείας! Τους τελευταίους 15 μήνες έχουν σκοτωθεί 195 άνθρωποι που ζουν στους δρόμους. Η έκφραση «κοινωνική εκκαθάριση» παραπέμπει σε φασιστικά απολυταρχικά καθεστώτα με θύματα τα πιο απροστάτευτα μελή της κοινωνίας. Τους πιο αδύναμους κρίκους της! Την πιθανότητα δολοφονικών εκκαθαρίσεων σε μια χωρά με σκοτεινό δικτατορικό παρελθόν και με σημερινές «δημοκρατικές» ευαισθησίες φέρνει στο φως η εφημερίδα «El Pais»: «τους τελευταίους 15 μήνες έχουν σκοτωθεί 195 άστεγοι, πολλοί από τους οποίους έχουν καεί από αγνώστους, όπως ο 49χρονος Ζόριζε Αφόνσο, που έχασε τη ζωή του στην πόλη Τζακουπιράνγκα του Σάο Πάολο».

Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει το πιο αισχρό μουντιάλ που έχει γίνει ποτέ και εμείς, όλοι εμείς θα κάτσουμε στις πολυθρόνες, στα πάρκα, στα μπαλκόνια και στις αυλές μας να δούμε τους αγώνες και για ένα μήνα να μπουκώσουμε τον εγκέφαλο από μπαλίτσα, μετά από λίγο θα αγωνιούμε για την κλήρωση των ομάδων μας, μετά θα έχει μουντομπάσκετ, μετά τσάμπιονς λιγκ… Ποιος έχει χρόνο για διαμαρτυρίες ρε! Έχει και ζέστη πάμε για μπανάκι τώρα μωρέ!

Το κακό ρε γαμώτο είναι ότι μου αρέσει και εμένα η μπάλα… Όμως δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα, γιατί πραγματικότητα στη Βραζιλία είναι η φτώχεια και η πείνα, πραγματικότητα στην Ελλάδα είναι η φτώχεια και η ανεργία. Δεν είναι πραγματικότητα ο χορός εκατομμυρίων γύρω από ένα τόπι. Όχι, δεν μπορεί να είναι αυτή η πραγματικότητα μας!


             
Έχει μπαλίτσα ρε κορόιδο… :: left.gr
Γκομενάκια με στρινγκάκια μελαψά να χορεύουν κάτω από τον καυτό ήλιο, σε μια εξωτική παραλία και εσύ να πίνεις cachaca.
LEFT.GR

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014: Μεγάλη ευκαιρία – Για ποιον;



ένα από τα πολλά γκράφιτι ενάντια στο μουντιάλ
http://luben.tv/blogosphere/photobooth/40235/ 


Σίγουρα το Μουντιάλ του 2014 αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για την «Σελεσάο» (εθνική ομάδα) να επιστρέψει στην γνώριμη της κορυφή του ποδοσφαιρικού κόσμου. Είναι επίσης μια ευκαιρία για την βραζιλιάνικη αστική τάξη να κάνει επίδειξη των επιτευγμάτων της. 

Για τις φτωχές, λαϊκές τάξεις της Βραζιλίας, το ποδόσφαιρο ήταν πάντα κάτι παραπάνω από ένα άθλημα. Ήταν τέχνη, έκφραση, πάθος. Καταπιεσμένοι και εξαθλιωμένοι, ζώντας σε μια χώρα με κοινωνική οπισθοδρόμηση και αυταρχισμό, οι Βραζιλιάνοι μπορούσαν να σπάνε τα τείχη της εξαθλίωσης κλοτσώντας το τόπι.
Όμως, παρά την ανακούφιση και την εθνική υπερηφάνεια που έδινε στον λαό η μπάλα, ποτέ δεν υποχρεώθηκε η βραζιλιάνικη ελίτ να παραχωρήσει κάποια από τα προνόμιά της. Το καθεστώς αρκετές φορές πήρε την μορφή της ανοιχτής χούντας, όπως άλλωστε και στις περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Τις τελευταίες δεκαετίες όμως, ένας άλλος, «εναλλακτικός» άνεμος έπνευσε στις χώρες της Λατινικής Αμερικής ξεκινώντας από την Βραζιλία. Η εκλογή του Λούλα, ενός προέδρου που αυτοχαρακτηρίστηκε «αριστερός», έδωσε ελπίδες εντός και εκτός της χώρας ότι θα υπάρξει ανακούφιση και δικαίωση για το λαό. Το εγχείρημα Λούλα γοήτευσε και την δική μας αριστερά, που τον τοποθέτησε σε μια γενική «προοδευτική στροφή» στην περιοχή. Ας μην ξεχνάμε ότι η περιοδεία Τσίπρα στην Λ. Αμερική είχε σημείο αναφοράς την τωρινή κυβέρνηση της Βραζιλίας, ως ένα υπόδειγμα «κοινωνικής αλλαγής και πολύπλευρης εξωτερικής πολιτικής».

Η εκλεκτή άλλωστε διάδοχος του Λούλα, πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ, έχει όλα τα εχέγγυα και το απαραίτητο παρελθόν για μια τέτοια πολιτική: προτάθηκε από το λεγόμενο «Κόμμα Εργατών», υπήρξε μαρξίστρια στα νιάτα της και βασανίστηκε για την δράση της από το στρατιωτικό καθεστώς. Δυστυχώς, όταν ακόμα και σήμερα 2.000 άτομα κάθε χρόνο εκτιμάται ότι χάνουν την ζωή τους από την δολοφονική δράση των κατασταλτικών μηχανισμών, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την παροιμία «τα στερνά δεν τίμησαν τα πρώτα».

Η καταστολή ήταν ένα από τα συστατικά στοιχεία της διακυβέρνησης Λούλα, ο οποίος γρήγορα μετά την εκλογή του ξέκοψε κάθε σχέση με τα κοινωνικά κινήματα στα οποία στηρίχθηκε (και λεηλάτησε) προκειμένου να εκλεγεί. Από την καταστολή του μαζικού και μαχητικού «Κινήματος των Ακτημόνων», ως τα ελικόπτερα της αστυνομίας που εφορμούσαν στις φτωχογειτονιές του Ρίο, έδειξε με τον πιο πικρό τρόπο στο λαϊκό κίνημα τις «ξύλινες» αλήθειες της κομμουνιστικής θεωρίας.

Στα χρόνια της ψεύτικης στροφής, κανένας από τους εντυπωσιακούς δείκτες της φτώχειας και της καθυστέρησης δεν άλλαξε. Μπορεί η αστική τάξη να παραχώρησε κάποιες αυξήσεις σε μισθούς και η οικονομία να γνώρισε μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης. Όμως σε μια χώρα γυμνή από το κοινωνικό κράτος και τα εργατικά δικαιώματα, ένα προσωρινό πασπάλισμα δεν ήτανε αρκετό για να κρύψει την αλήθεια. Τα εκατομμύρια των βραζιλιάνων ελάχιστα γεύτηκαν από την περιβόητη «εναλλακτική ανάπτυξη».
Τα προβλήματα της ανεργίας και της έλλειψης στέγης και υγείας παραμένουν. Η φυλετική ανισότητα, με τις πλούσιες «λευκές» περιοχές και τις υποβαθμισμένες «μαύρες», ελάχιστα έχει θιχτεί. Η παιδική θνησιμότητα και εγκληματικότητα θερίζουν. Στις φαβέλες του Ρίο και του Σάο Πάολο, οι συμμορίες των ναρκωτικών αποτελούν ακόμα και σήμερα μέσο κοινωνικής διαφυγής και «ένταξης». Για να μην μιλήσουμε για την ύπαιθρο, όπου ένα εκρηκτικό μείγμα αντιθέσεων φωλιάζει: αγροτικά κινήματα (που συχνά αντιμετωπίζουν κατασταλτικές μεθόδους «εξαφάνισης»), αρπαγή γης και πλούτου από δυτικές πολυεθνικές, εκτοπισμοί ιθαγενών και καταστροφή της ζούγκλας του Αμαζονίου.

Την ίδια στιγμή, η βραζιλιάνικη ελίτ αναβαθμίστηκε παγκόσμια, έγινε «παίκτης» στο γεωπολιτικό ταμπλό και επαναδιαπραγματεύεται την θέση της («πολυπολικά», όπως λέγεται) ως μεσάζοντας του ιμπεριαλισμού στην περιοχή. Χωρίς να αμφισβητεί τα βάθρα της αμερικάνικης κυριαρχίας (ανήκει και αυτή στο… δυτικό πλαίσιο), η Βραζιλία μέσω του φόρουμ BRIC (Βραζιλία-Ρωσία-Ινδία-Κίνα) προσπαθεί να κινηθεί μέσα στα ρήγματα των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων.
Η ανάληψη του Μουντιάλ του 2014, καθώς και των Ολυμπιακών αγώνων στο Ρίο το 2016, αντανακλούσε μια νέα περιφερειακή δύναμη στην περιοχή με φιλοδοξίες και δυνατότητες. Θα περίμενε κανείς ότι το «όπιο του λαού», η αγαπημένη στρογγυλή θεά των Βραζιλιάνων, θα ήταν το κερασάκι στην τούρτα της «εναλλακτικής ανάπτυξης». Ένας λαός, που τόσο έχει υποφέρει, τάχα ανακουφίστηκε τα τελευταία χρόνια, και τώρα μπορεί να φουσκώσει τα στήθη με υπερηφάνεια που το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός έρχεται ξανά στην πατρίδα του.

Θα έλεγε κανείς ότι ένα αίσθημα εθνικής ενότητας θα κατέκλυζε τους Βραζιλιάνους μπροστά στην δυνατότητα να ξεπλύνουν το ιστορικό γραμμάτιο του Μουντιάλ του 1950, όταν η Ουρουγουάη, με εκείνο το απίστευτο 1-2 μέσα στο Μαρακανά, «έκλεψε» το παγκόσμιο κύπελλο μέσα από τα χέρια τους –και οδήγησε σε μαζικές αυτοκτονίες… Οι Βραζιλιάνοι, άλλωστε, πάντα χρησιμοποιούσαν το ποδόσφαιρο σαν μέσο για ξεχνούν τα προβλήματά τους.
Η ιστορία παίζει όμως περίεργα παιχνίδια. Ο βραζιλιάνικος λαός έχει δείξει την διάθεση να ξεπλύνει ένα άλλο γραμμάτιο με την ιστορία: εκείνο των ψεύτικων υποσχέσεων. Ο λαός δείχνει έτοιμος όχι να αυτοκτονήσει από πικρία για ένα χαμένο κύπελλο, αλλά να συγκρουστεί στους δρόμους ενάντια σε μια «γιορτή» που γίνεται με χορό δισεκατομμυρίων από τον δικό του ιδρώτα αλλά και το αίμα των εργατικών ατυχημάτων. Και το αθλητικό γεγονός που πάντα αξιοποιούνταν ποικιλοτρόπως από το εκάστοτε βραζιλιάνικο καθεστώς για να σκεπάσει τα αιτήματα του λαού, μετατρέπεται για το βραζιλιάνικο λαό σε ευκαιρία να προβάλλει τα δίκια του παγκόσμια.

Πέρσι, το λεγόμενο «μουντιαλίτο» (φιλικοί αγώνες προετοιμασίας) μετατράπηκε σε περίοδο πρωτοφανών λαϊκών διαδηλώσεων, με αφορμή τις αυξήσεις στα ΜΜΜ. Και φέτος οι χιλιάδες άνδρες των ειδικών δυνάμεων που αναπτύσσονται ήδη σαν στρατός κατοχής στις φτωχογειτονιές, μαρτυρούν το φόβο της ελίτ, μήπως η μεγάλη της ευκαιρία μετατραπεί σε αυτογκόλ.

Κ.Κ.

Προλεταριακή Σημαία 735 - www.kkeml.gr

Μουντιάλ 2014 – Βραζιλία



Εγραψε:Pitsirikos


Ξεκινάει σήμερα το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας στο οποίο θα συμμετάσχει τελικά και η Τζένιφερ Λόπεζ, η οποία ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού στον τραπεζικό της λογαριασμό.

Η Τζένιφερ Λόπεζ θα τραγουδήσει στην τελετή έναρξης μαζί με τον ράπερ Πίτμπουλ και την Βραζιλιάνα τραγουδίστρια Τζακ Ράσελ αλλά υπάρχουν σοβαρές υποψίες πως τα γαβγίσματα θα είναι playback.

Η τελετή έναρξης του Μουντιάλ θα ξεκινήσει με την παρέλαση των ομάδων, ενώ χιλιάδες λιλιπούτειοι καρναβαλιστές θα χορεύουν στους ρυθμούς της φτώχειας και της σάμπα.

Οι Βραζιλιάνοι διοργανωτές θέλουν να τιμήσουν την Ελλάδα που ανακάλυψε το ποδόσφαιρο, οπότε θα ακουστούν για τρεις παραδοσιακά ηπειρώτικα τραγούδια.

Πρώτη θα μπει στο γήπεδο η ελληνική ομάδα, για να κάνει καλό ποδαρικό και να χρεοκοπήσει όλο το πλανητικό σύστημα.

Τον βωμό της ολυμπιακής φλόγας του Μουντιάλ θα ανάψει το άγαλμα του Ιησού του Ρίο Ντε Τζανέιρο με τακουνάκι.

Στην τελετή έναρξης θα συμμετάσχει τελικά και ο Πελέ, αφού του πέτυχε η βαφή των μαλλιών και δεν φαίνονται οι άσπρες ρίζες.

Μετά από το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, θα διεξαχθεί ο αγώνας ανάμεσα στην Βραζιλία και την Κροατία, ενώ θα ακολουθήσει χορός στους δρόμους του Σάο Πάολο με Βραζιλιάνες από το καρναβάλι του Μοσχάτου.

ΓΙΑ ΤΟΝ....ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΡΕ Γ@ΜΩΤΟ !!!



Ο ''πρωθυπουργός'' μας, βαθύς γνώστης του πολιτισμού,
..αφού διετέλεσε και ο ίδιος υπουργός Πολιτισμούστο come-back (α, ρε Άντζελα!  
Όχι αυτή. Η άλλη. Η lady!) της πολιτικής του καριέρας,
..γνωρίζει πολύ καλά ότι για το συγκεκριμένο υπουργείο χρειάζεται ένα πρόσωπο με βάρος.
Όχι απαραίτητα πνευματικό βάρος, ή ηθικό βάρος (αυτό το τελευταίο ίσα-ίσα μπορεί να συνιστά πραγματικό βάρος!).
Μπορεί να είναι και σωματικό βάρος! Και δεν έχει σημασία πού; Όπου νάναι: στην κοιλιά στους γοφούς, στο μπούστο.. Όπου νάναι!
Την αρχή, ο πρώτος διδάξας δηλαδή, ήταν ο Μεγάλος Τυχοδιώκτης, που διόρισε υπουργό Πολιτισμού την Τρούμπα! Κινηματογραφική καιπραγματική!

Έκτοτε, το τί έχει περάσει αυτό το υπουργείο, και από αυτό το υπουργείο, δεν περιγράφεται!
Στην καρέκλα του έχουν καθήσει προσωπικότητες απείρου κάλλους:
Μπένυ ο παρα-συνταγματολόγος!
Ο αισχρός ''Μαζί τα φάγαμε''!
Ο μεγάλος Ηλίθιος!
Η κόρη του Δράκουλα!
Ο εξάδελφος με τις πλαστές πινακίδες!
Ο ασβός απ' την δημαρχία Θεσσαλονίκης!
Ο τσικ-λεβέντης απ' την Καλαμάτα!
Μέχρι κι ο Παύλος του Αυλάρχη της Άννας-Μαρίας, και βαφτισιμιός του Κοκού αυτοπροσώπως! (it's too good to be true!)
Μετά απ' όλα αυτά τα μεγαλεία, φυσικό ήταν να καθήσει στην καρέκλα του πολύπαθου υπουργείου καικάτι πιό αέρινο, όλο θηλυκότητα και ζωντάνια,
..κάτι με βάρος πραγματικό, με μορφή λαϊκή κι αγαπητή, με κύρος διαχρονικό, με όψη αναγνωρίσιμη!  
                  

Ας υποκλιθούμε λοιπόν στην νέα μας υφυπουργό, αρμόδια για θέματα Πολιτισμού,
..κι ας αισθανθούμε περήφανοι για την τόσοεμπροσθοβαρή (αλλά και οπισθοβαρή) μας εκπροσώπηση στην διεθνή αρένα του πολιτισμού!
Εύγε Αντώνη!
Έσκισες πάλι!..  

Μα ποιοί είναι όλοι αυτοί δίπλα στον Γκίκα ;

Αναρτήθηκε από αναρχογατουλης 

                                 
pic.twitter.com/gkkrddcPyt