Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ρε κακομοίρη Παναγιώτη Ρήγα...μέτοχος του fund είσαι;




Αυτός ο βουλευτής... του ψευδώνυμου ΠΑΣΟΚ ονόματι Παναγιώτης Ρήγας ΤΟΛΜΑΕΙ και εξάγει τη δουλοπρέπεια του από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων κρώζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ "νομίζετε πως μπορείτε να τα βάλετε με τα κοράκια;" για τα κεφάλαια-γύπες που αγόρασαν κουρεμένα ομόλογα της Αργεντινής με $50εκατομμύρια και αξιώνουν αποπληρωμή στο άρτιο αξίας $1,5 δις. 

          
     

Σημειώνω ότι το fund δικαιώθηκε δικαστικά γιατί στο κούρεμα της Αργεντινής τα ομόλογα υπήχθησαν σε αμερικάνικο δίκαιο, καλή ώρα όπως το δικό μας σε αγγλικό.

Σημειώνω επίσης ότι και η Ελλάδα το 2010, χάρη στους Ρηγάδες που βουλεύονταν δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, αποπληρώσαμε στο άρτιο τα ομόλογα που κατείχαν οι γαλλογερμανικές τράπεζες, ενώ εν μέσω παγκόσμιας κρίσης η αξία τους στη δευτερογενή αγορά ήταν πολύ μικρότερη.

Και επανέρχομαι στον δήθεν βουλευόμενο' ρε κακομοίρη Παναγιώτη Ρήγα, εκπρόσωπε της συντελεσμένης ελληνικής χρεοκοπίας προς χάριν του κερδοσκοπικού κεφαλαίου, ο λαός της Αργεντινής έχει βγει στους δρόμους και υποστηρίζει την κυβέρνησή του που "τα βάζει με τα κοράκια" και δεν αφαιρεί 1,5 δις από την αργεντίνικη οικονομία για να πληρώσει κερατιάτικα στους γύπες του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου που προστατεύονται από το αμερικανικό και αγγλικό δίκαιο, εσύ τι πρόβλημα έχεις; Μέτοχος του fund είσαι;

Υγ. Η Κυβέρνηση της Αργεντινής στις διαπραγματεύσεις προσέφερε 300% ΚΕΡΔΟΣ στο fund. 
To fund ήθελε 3000% και η Αργεντινή αρνήθηκε να φεσώσει τον λαό της για να αποδώσει ένα τέτοιο, μη δεδουλευμένο, κέρδος.

https://www.facebook.com/kasimatinina 

Με τους πολίτες... ή με τα λαμόγια;

Το τι ασυναρτησίες γράφονται από το πρωί για την Αργεντινή δε λέγεται. Οι νεοφιλελέ μάλιστα έχουν ξεσαλώσει (Άσε που έχουν μόνιμες παραισθήσεις πιστεύοντας ότι στην Αργεντική κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ). 

Aνάμεσα στους πολίτες ενός κράτους και κάποια διεθνή λαμόγια που εκβιάζουν για κέρδη 400- 500% με ομόλογα που ψώνισαν κοψοχρονιά στη δευτερογενή αγορά, επιλέγουν την πλευρά των λαμόγιων. 
Κάτι που δεν μου κάνει και εντύπωση

Μπράβο στην Αργεντινή που δεν υπέκυψε στον εκβιασμό. 

Η στάση της ήταν πολιτική στάση. 
      
 

Θα μπορούσε να πληρώσει αυτά τα 1,3 δισ. Δεν είναι δα και κανένα θηριώδες ποσό για ένα κράτος. Αλλά έτσι θα έδινε ένα ακόμα πάτημα σ' αυτές τις συμμορίες των funds να στοχεύουν χώρες με οικονομικό πρόβλημα και να "πυροβολούν".

Σε τέτοιες ζόρικες εποχές ο καθένας διαλέγει πλευρά. 

Με τους πολίτες ή με τα λαμόγια.

Οι δικαστές δεν καταδικάζουν τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται

Εγραψε:Pitsirikos

Αθώοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας οι δυο από τους κατηγορούμενους για τους τραυματισμούς με όπλα περισσότερων από 30 ξένων εργατών που ζητούσαν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα πολλών μηνών στα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας, ενώ οι άλλοι δυο αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την έφεση.

Οπωσδήποτε, είναι απόλυτα δίκαιη η απόφαση του δικαστηρίου, αφού το να πυροβολείς ξένους εργάτες και να τραυματίζεις τριάντα από αυτούς είναι πλημμέλημα της πλάκας μπροστά στο έγκλημα που διέπραξε η Χάρις Αλεξίου που τραγούδησε για τις καθαρίστριες.

Θα μπορούσε κάποιος να πει πως – σε αντίθεση με την κυβέρνηση, τα παπαγαλάκια της και την σκυφτή διανόηση- οι Έλληνες δικαστές δεν καταδικάζουν την βία απ’ όπου κι αν προέρχεται ή να υποθέσει πως η βία των Ελλήνων αφεντικών είναι απόλυτα δικαιολογημένη και νόμιμη όταν στρέφεται κατά ξένων εργατών που έχουν το θράσος να θέλουν να πληρωθούν επειδή δούλεψαν μερικούς μήνες.

Λογικά, τώρα πρέπει η κυβέρνηση να ζητήσει από τους δικαστές να καταδικάσουν δημόσια την βία. Όπως κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όλοι αυτοί που έχουν γίνει έξαλλοι με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Πάτρας κάνουν ένα μεγάλο λάθος.

Οι δικαστές άφησαν ελεύθερους και τους τέσσερις κατηγορούμενους για την υπόθεση των τραυματισμών με όπλα των ξένων μεταναστών, επειδή ήθελαν να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους Έλληνες πως ήρθε η ώρα να πάρουν τα όπλα.

Με την απόφασή τους να αφήσουν ελεύθερους και τους τέσσερις δράστες, οι δικαστές καλούν τον λαό σε ένοπλη πάλη, για να ανατραπεί η κυβέρνηση.

Και όποιος πάρει τα όπλα και πυροβολεί κυβερνητικά στελέχη, θα αθωώνεται στα δικαστήρια.

(Για περισσότερο από τέσσερα χρόνια, γράφω διαρκώς πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας δεν είναι η χρεοκοπία αλλά η απουσία Δικαιοσύνης. Μετά την χτεσινή δικαστική απόφαση στην Πάτρα, αντιλαμβάνομαι πια πως η χώρα έχει σαπίσει εντελώς. Και οι πολίτες κοιτάνε αδιάφοροι. Είναι η βία της αδιαφορίας.)

κύριε Ελληνιάδη, να μιλάς για τον εαυτό σου και τους ομοίους σου....



Λοιπόν, φαίνεται ολοκάθαρα πια ότι η τελική αναμέτρηση στο Ελλαδιστάν είναι προ των πυλών:

Το παρακάτω άρθρο του Στέλιου Ελληνιάδη επιβεβαιώνει πανηγυρικά τους χειρότερους φόβους μου.

Ουσιαστικά προτείνει (ΕΠΙΣΗΜΑ πλέον) την πολιτική πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ναι, όπως το διαβάζετε.
      

            

Συγχαρητήρια "σύντροφε". Να σε χαίρεται το κόμμα σου.

Βέβαια, ο Ελληνιάδης κινείται ύπουλα: Από τη μία λέει να προσεγγίσουμε ευνοϊκά τους πασόκους και όχι το σημερινό εκφυλισμένο ΠΑΣΟΚ, αλλά από την άλλη δεν παραλείπει να ...υπερ-εκθειάσει το ΠΑΣΟΚ για το "μεγάλο καλό" που έκανε στην Ελλάδα πριν "εκφυλιστεί".

Και προφανώς, το άρθρο έχει και μια-δυο παραγράφους στο τέλος όπου περίπου λέει "να μην βάλουμε όμως μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν το μνημόνιο".

Μετά όμως από την αρχική σφαλιάρα της ουσίας του άρθρου, μια τέτοια "τσόντα" αφενός έχει ΕΛΑΧΙΣΤΗ σημασία, αφετέρου μπορεί να λάβει μόνο δύο εξηγήσεις:

Την προφανή: Για τα μάτια του κόσμου.

Τη λιγότερο(;;;) προφανή: "Θέλουμε στον ΣΥΡΙΖΑ τους απλούς (ψηφοφόρους) πασοκτζήδες, αλλά όχι και τα πρώην μεγαλοστελέχη, γιατί οσονούπω γινόμαστε κυβέρνηση και άντε να δούμε ποιος θα πρωτοπάρει υπουργείο".

Από εκεί και πέρα, θα σταθώ σε δύο σημεία.

Πρώτον:
Στο άρθρο αναφέρεται ότι "εάν θέλουμε να εκφράσουμε πολιτικά το λαό, αυτόν τον λαό καλούμαστε να εκφράσουμε. Δεν υπάρχει άλλος."
Ναι, οκ. Μόνο που το δεδομένο αυτό χρησιμοποιείται προκειμένου να εξαχθεί αμέσως μετά το "νομοτελειακό" συμπέρασμα ότι αυτόν τον λαό λοιπόν τον εκφράζουμε όχι όταν του δώσουμε έναν μπούσουλα, ένα παράδειγμα, μια κατεύθυνση, ένα όραμα, αλλά αν πάμε εμείς δεξιότερα προκειμένου να μην ξεβολευτεί εκείνος από αυτό που έχει συνηθίσει (!!!)
Ο αρθρογράφος βέβαια ξεχνάει πολύ βολικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το 27% το πήρε ΠΡΙΝ αρχίσει τα ξεπουλήματα, και από τότε που τα άρχισε δεν έχει δει ούτε μια ψήφο παραπάνω αλλά δεκάδες χιλιάδες λιγότερες.
Αθάνατη καρέκλα...

Δεύτερον (και χειρότερο):
Προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο Ελληνιάδης κάνει κάτι που για μένα είναι πρόστυχο (όσο βαριά και αν ακούγεται η λέξη). Υποστηρίζει επιτήδεια ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, ΕΜΕΙΣ οι αριστεροί (ναι, έχει το θράσος να βάζει πρώτο πληθυντικό ώστε να μας πάρει όλους η μπάλα) είμαστε εδώ και χρόνια "ξεπουλημένοι".

Καταρχάς, κύριε Ελληνιάδη, να μιλάς για τον εαυτό σου και τους ομοίους σου.

Κι έπειτα, αν "είμαστε" ξεπουλημένοι, πού καταλήγει εμμέσως πλην σαφώς το άρθρο;
Όχι φυσικά στην ανάγκη να διορθωθούμε (ό,τι κι αν σημαίνει τέλος πάντων αυτό), αλλά στο ότι δεν πειράζει αν το ξεπούλημα αυτό ...γενικευτεί και επισημοποιηθεί (!!!)

Επίσης κουτοπόνηρα ο αρθρογράφος ταυτίζει την κριτική κατά του ΠΑΣΟΚ με τον στιγματισμό του απλού λαού που τόσα χρόνια το ψήφιζε.

Άρα να θέλουμε να μην "ακυρώσουμε" ψυχολογικά αυτούς τους ανθρώπους τι πρέπει να κάνουμε κύριε Ελληνιάδη; Να "ακυρώσουμε" την κριτική μας προς τη σοσιαλδημοκρατία; 


Προς το ξεφτιλισμένο κόμμα που κατάστρεψε τη χώρα;

ΕΛΕΟΣ.

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ο (κάθε) Ελληνιάδης, παρά μόνο ως αφορμή για την ανάδειξη του προφανούς:

Του ότι η ανάγκη δημιουργίας ισχυρής αριστερής αντιπολίτευσης είναι πλέον ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ.


Άνεμος αντίστασης-Αντίσταση μέχρι την τελική νίκη του λαού μας
ANEMOSANTISTASIS.BLOGSPOT.COM|BY ΆΝΕΜΟΣ ΑΝΤΊΣΤΑΣΗΣ-ΑΝΤΊΣΤΑΣΗ ΜΈΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΉ ΝΊΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΎ ΜΑΣ

Βίντεο-σοκ της δολοφονίας του δημοσιογράφου Rami Ryan από τους Ισραηλινούς


Αν αυτά τα έκανε οποιοσδήποτε άλλος θα τον είχαν ισοπεδώσει τα αμερικανάκια με τους συμμάχους τους.

                            


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2014/07/rami-ryan.html#ixzz391UO7T6t