Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Δηλώνουμε με τη παρουσία μας την έναρξη κάθε μορφής αγώνα ενάντια στα πουλημενα τομάρια σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο

αύριο δεν κατεβαίνουνε στη πλατεία  απλά  για βόλτα

αύριο δεν κατεβαίνουνε στη πλατεία απλά για  να χαιρετίσουμε 

αύριο δεν κατεβαίνουνε στη πλατεία  για να κάνουμε τις" δημοσιογραφικές" διαπιστώσεις της οικονομικής και κοινωνικής μας καταστροφής

Αύριο κατεβαίνουνε στη πλατεία όλοι εμείς που θέλουμε να συγκρουστούμε άμεσα καθαρά και ξάστερα  με τη χούντα της συγκυβέρνησης......

Δηλώνουμε με τη παρουσία μας την έναρξη κάθε μορφής αγώνα ενάντια στα πουλημενα τομάρια σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο

Σβήνουμε την οθόνη. Ανοίγουμε τις πόρτες. Βγαίνουμε στο δρόμο!
Καλή δύναμη και για σήμερα! Έχουμε την οργή...



 

η Ν.Δ. είναι η «Χρυσή Αυγή»....η κυβέρνηση Σαμαρά μόνο δέρνει.



Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα επειδή έχει ΜΑΤ να τα γκρεμίζουν

Το αν γνώριζαν ή δε γνώριζαν ότι τα πράγματα θα φτάσουν εδώ, είναι κάτι που δεν ενδιαφέρει. Αυτό που ενδιαφέρει είναι ότι δεν ασχολούνται για τις επιπτώσεις των ενεργειών τους. Όσο σκατά κι αν τα κάνει η κυβέρνηση, δεν τη νοιάζει. Θα δώσει εντολή στα ΜΑΤ να καθαρίσουν. Στην καλύτερη περίπτωση, θα δώσει πρώτα εντολή στη Δικαιοσύνη να καθαρίσει.

Η χρήση των ΜΑΤ είναι η επίσημη κυβερνητική γραμμή. Ολόκληρο το σκεπτικό της χωράει στην πρόταση «Ε και; Θα στείλουμε τα ΜΑΤ». Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει να επιδείξει ούτε ένα δευτερόλεπτο διαλόγου ή πραγματικών δημοκρατικών διαδικασιών. Επίσης, η κυβέρνηση Σαμαρά ύστερα από τόσο μεγάλη χρήση των ΜΑΤ δεν έχει να επιδείξει ούτε μία μεταρρύθμιση. Εν ολίγοις, η κυβέρνηση Σαμαρά μόνο δέρνει.

Δεν υπάρχει καμία μεταρρύθμιση, εκτός κι αν εννοούν ως μεταρρύθμιση την Cosco. Ακόμη κι αυτή όμως είναι «επιτυχία» των προηγούμενων. Η κυβέρνηση Σαμαρά, με τη στήριξη του όποιου ΠΑΣΟΚ και την υπηρετική μέριμνα της όποιας ΔΗΜΑΡ, τα μόνα που κάνει είναι να δέρνει, να απειλεί, να εκβιάζει και να ρημάζει. Ειλικρινά, δε θέλω να σκέφτομαι τον εφιάλτη του διαδόχου της. Η κατάσταση πλέον δε σώζεται.

Δε μ’ ενδιαφέρει καν αν υπάρχει «σοβαρή» ή όχι «Χρυσή Αυγή» για να συνεργαστεί μαζί της η Ν.Δ. Δε με τρομάζει αυτή η πιθανότητα. Ακόμη κι αν κάτι μπορεί να γίνει χειρότερο, η Ν.Δ. απέδειξε σήμερα ότι και ξέρει και θέλει και μπορεί να το κάνει μόνη της. Η Ν.Δ. είναι η «Χρυσή Αυγή». Όχι μόνο στο θέμα των ΜΑΤ. Είναι «Χρυσή Αυγή» και στον ιδεολογικό τομέα και στην πρακτική αντιμετώπιση κάθε θέματος που προκύπτει.

Η Ν.Δ. ζει και αναπνέει για να παράγει προπαγάνδα. Η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει καταφέρει να συγκεντρώσει όλα τα άσχημα των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων. Σκεπάζει με άνεση τα σκάνδαλά της, καλύπτει με άνεση τα σκάνδαλα των συνενόχων της, εξυπηρετεί συμφέροντα τραπεζιτών, εφοπλιστών και καναλαρχών, ενώ ταυτόχρονα αγνοεί επιδεικτικά και με κυνισμό το κοινωνικό και οικονομικό χάος που προκαλεί καθημερινά.

Δεν πιστεύω ότι αυτό θα τελειώσει σύντομα. Δυστυχώς, η αφασία του συνόλου δίνει όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε αυτό το κυβερνητικό έκτρωμα. Δε με ενδιαφέρει αν είναι εκλεγμένο ή έχει την πλειοψηφία στη Βουλή. Με ενδιαφέρει ότι λειτουργεί πραξικοπηματικά κι ότι στον ορίζοντα δε φαίνεται κάποιος από το πολιτικό σύστημα που να θέλει με ριζοσπαστικό τρόπο να σταματήσει τη δράση αυτής της οργάνωσης.

Δεν πιστεύω ότι αυτό θα τελειώσει σύντομα και για έναν ακόμη λόγο. Επειδή ακόμη και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που δηλώνουν απολυμένοι, μακροχρόνια άνεργοι και αντί να διεκδικούν μια λύση χαίρονται όταν ακούν ότι απολύονται κι άλλοι χρησιμοποιώντας το επιχείρημα «όταν απολύθηκα εγώ δε νοιάστηκε κανείς».

Όσο υπάρχει αυτή η νοσηρή απόλαυση της δυστυχίας των άλλων, τίποτε δε μπορεί ν’ αλλάξει. Τα πολιτικά τοπία αλλάζουν από κάτω προς τα πάνω. Ο μεσσιανισμός έλαβε τέλος εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Όταν, λοιπόν, οι από κάτω όχι μόνο δεν αντιδρούν αλλά δίνουν δίκιο στην πολιτική των ΜΑΤ, των απολύσεων και της εξαθλίωσης, τότε οι από πάνω δεν είναι χαζοί να ξεβολευτούν από το θρόνο των πτωμάτων.


Έκρυθμη η κατάσταση έξω από την ΕΡΤ


Αυτή την ώρα οξύνεται το κλίμα μπροστά από το Ραδιομέγαρο. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν εντολή να «καθαρίσουν» το χώρο από αξιοπρεπείς εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ φωνάζουν «εμπρός λαέ μην τους φοβηθείς, ήρθε η ώρα της ανατροπής» ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ βγάζουν τους μπερέδες για να φορέσουν τα κράνη τους. Σας καλούμε όλους εδώ. Η ΕΡΤ είναι όλων των Ελλήνων πολιτών.

Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο ανάποδα


                                           


Κόκαλα έχει αυτή η επανάσταση;



Κόκαλα έχει αυτή η επανάσταση;

Από δω την ψήνουμε, από κει τη μαγειρεύουμε, ωμή παραμένει. Και να, τώρα θα παραιτηθούν, και να, τώρα θα φύγουν με τα ελικόπτερα, και να, τώρα θα μπούμε στα ανάκτορα και θα τους χώσουμε το παντεσπάνι στον πρωκτό, και να, τώρα θα τους ρίξουμε δυο μούντζες φωνάζοντάς τους κλέφτες και θα τους κλάσουμε μια μάντρα όρχεις.


Όρχεις. (Μου αρέσω όταν χρησιμοποιώ λόγο ακαδημαϊκό). Τίποτα δε θα κάνουμε. Αφού δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα, δεν έχουμε και πολλές ελπίδες. Εκτός κι αν ξεσηκωθούν οι αστοί και κάψουνε τα Prada τους οι κυρίες και σπάσουνε τα Rolex τους οι κύριοι και στη συνέχεια πυρπολήσουν τα Cayenne τους σε δημόσια τελετή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους αβάσταχτους φόρους (των διακοσίων περίπου ευρώ, εκτιμώ).

Την περιμένουμε χρόνια αυτή την επανάσταση, γνωρίζοντας ότι, ως γνήσιοι Έλληνες, θα καταλήξουμε και πάλι σε λαμόγια που θα μας παίζουν. Ωστόσο τη θεωρώ αναγκαία, αφού είναι ο μόνος τρόπος για να γλιτώσουμε από τα αρχιλαμόγια. Για μετά, βλέπουμε. Όμως αυτό το θέμα ίσως να αναλύσω μια άλλη φορά. Τώρα άλλο με απασχολεί: Γιατί τόσα χρόνια τη μαγειρεύουμε χωρίς αποτέλεσμα; Τόσες εκπομπές μαγειρικής στην ελληνική τηλεόραση, ακόμη δε μάθαμε να μαγειρεύουμε;

Δε θα πω ότι ξεκίνησε με τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου. Θα προσπεράσω τα χρόνια της άγριας αστυνόμευσης μόνο για «κακά παιδιά» την ώρα που δίπλα σε λήστευαν. Θα ξεκινήσω από τον Γιωργάκη και το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν». Α, άλλος το είπε αυτό; Και τι; Δεν έχουμε ελπίδα να το ακούσουμε κι από το στόμα του Σαμαρά; Τόσες και τόσες πεολειχίες μας είπε, σ’ αυτό θα κολλήσει; Τέλος πάντων, ούτε αυτό είναι το θέμα μου και κάτι πρέπει να κάνω για να σταματήσω να περεκτρέπομαι.

Έλεγα λοιπόν ότι ξεκινήσαμε να χρησιμοποιούμε την επανάσταση ως σκέψη, από τότε που μας ανακοίνωσε το κακό χαμπέρι ο Γιωργάκης και μετά πήρε τα λεφτά του και εξαφανίστηκε. Μετά βγήκαμε στους δρόμους ως αγανακτισμένοι. Η αγανάκτηση περιοριζόταν στα παιχνίδια με τα λέιζερ, στα συνθήματα και στα βρισίδια έξω από τη Βουλή. Δεν εξελίχθηκε σε επανάσταση. Προτίμησε να εξελιχθεί σε διακοπές.

Μετά, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι άρχισαν να απολύονται αβέρτα. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες άρχισαν να κλείνουν τα μαγαζάκια τους. Αντί να συνεργαστούν και να το γυρίσουν στην αλληλέγγυα οικονομία, το φόβο και τον τρόμο του κεφαλαιοκρατικού τέρατος, κάθονται κάτω από το τέρας και το παρακαλούν να μην τους ποδοπατήσει. Ε, περιμένεις επανάσταση από αυτόν τον καημενούλη;

Έπρεπε να κλονιστεί η θέση των δημοσίων υπαλλήλων για να ξεκινήσει αυτή η ρημάδα. Έπρεπε να έρθουν τα πάνω κάτω σε υγεία και πανεπιστήμια, για να κουνηθούν κάποιοι. Έπρεπε να κλείσει η ΕΡΤ για να κουνηθούμε. Να πάμε σε καμιά συναυλία συμπαράστασης, να ξεσκάσουμε κι εμείς, βρε αδερφέ.

Και πάλι το θέμα μου δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και αν η μονιμότητά τους δεν έχει επηρεάσει τη νοοτροπία τους, καλά κάνουν και βρίσκονται εκεί που βρίσκονται (αν και έχω συναντήσει ιδιωτικούς υπαλλήλους που η λέξη «ιδιώτης» με την κακή την έννοια, τους ταιριάζει απόλυτα). Απλώς είχα την εντύπωση πως όταν κλονιστεί το δημόσιο, θα γίνει η επανάσταση. Έστω, ότι δε θα μείνουμε στις συναυλίες.

Φαίνεται πως το τέρας δε χαμπαριάζει από καταλήψεις, απεργίες διαρκείας ή κλειστά πανεπιστήμια. Δεν το ενδιαφέρει αν δε λειτουργεί τίποτα σ’ αυτή τη χώρα. Ίσως και να το βολεύει. Ίσως θα τα προτιμούσε κλειστά. Να μην πληρώνει κιόλας. Το τέρας ενδιαφέρεται μόνο για το χρήμα. Κι εμείς περιμένουμε να συγκινηθεί που διαλύεται η παιδεία ή η υγεία. Περιμένουμε να καταλάβει ότι είναι ανήθικη η αντικατάσταση της ΕΡΤ με αυτό το καθεστωτικό σκατό και πως δε θα ξέρει πού να πάει να χωθεί να κρύψει την ντροπή του. Είμαστε για κλάματα.

Ζήσαμε άλλο ένα «εδώ Πολυτεχνείο» χωρίς τανκς, αλλά με διμοιρίες να μπουκάρουν σε χώρο κατάληψης και να μπουζουριάζουν όχι τίποτα τρομοκράτες, αλλά πρώην εργαζόμενους που χάσανε τη δουλειά τους. Το βρήκαμε αισχρό, αλλά όχι αρκετό ώστε να ψηθεί επιτέλους αυτή η επανάσταση.

Προφανώς η επανάσταση έχει κόκαλα και λέγονται αστοί. Είναι οι μόνοι που έμειναν όρθιοι από αυτή την κρίση. Ίσως και να τους βγήκε σε καλό. Ε, από αυτούς θα γίνει η επανάσταση γιατί η πλέμπα (που πλέον εκεί ανήκει ακόμη και η μεσαία τάξη) έχει φτάσει στο σημείο να βολεύεται στην αθλιότητά της.

Επανάσταση που θα φέρει κάτι άλλο, δεν ξέρουμε τι αλλά χειρότερο δε θα είναι, θα γίνει μόνο όταν βγει κάποιος τύπος και πει «πάρτε κύριοι το ελικόπτερό μου, να ξεκουμπιστείτε, μπας και πάρουμε ανάσα σ’ αυτόν τον τόπο".

Άκου ΜΑΤατζη, η ιστορία γράφεται με ανυπακοή



Αντώνης Κυπρής

Άκου ΜΑΤατζη, η ιστορία γράφεται με ανυπακοή

Νεαρά παιδιά οι άνδρες των ΜΑΤ που κλήθηκαν από την κυβέρνηση να εκκενώσουν το κτίριο της ΕΡΤ από τους εργαζόμενους, στέκονταν με πλήρη εξάρτυση έξω από το Ραδιομέγαρο σχολιάζοντας την κυβερνητική πολιτική, τις περικοπές στον μισθό τους μέχρι και... το πρόσφατο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

Αυτό που έκανε όμως ιδιαίτερη εντύπωση τόσο στους άνδρες των ΜΑΤ όσο και στους διαδηλωτές ήταν όταν ένας νεαρός ΜΑΤατζής επέλεξε να επαναλάβει ειρωνικά το σύνθημα «η ιστορία γράφεται με ανυπακοή» που φώναζαν όσοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Ραδιομέγαρο.

Από τη μια μπορείς να πεις ότι το επάγγελμα που διάλεξε να κάνει έχει δημιουργηθεί για να καταστέλλει την ανυπακοή και άρα είναι λογικό να απεχθάνεται την οποιαδήποτε μορφή αγώνα και ανυπακοής.

Από την άλλη όμως θα ήθελα να του υπενθυμίσω ότι:

Το 8ωρο που τυχόν δουλεύει καθιερώθηκε στη χώρα μας μετά την ανυπακοή που έδειξαν οι εργάτες της Θεσσαλονίκης το Μάη του 1936.

Η απελευθέρωση από την ιταλική και γερμανική κατοχή το 1944 που σήμερα απολαμβάνει και ο ίδιος, ήρθε μετά από την ανυπακοή χιλιάδων αγωνιστών που πολέμησαν τους κατακτητές.

Η δωρεάν Παιδεία, την οποία και ο ίδιος έλαβε, κατακτήθηκε το 1964 ως αποτέλεσμα μακροχρόνιων και ανυπότακτων αγώνων.

Η πτώση της χούντας το 1974 ήρθε μετά από την ανυπακοή που επέδειξαν χιλιάδες Έλληνες είτε στις φυλακές, στις εξορίες και στα βασανιστήρια είτε συμμετέχοντας ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα.

Η ανυπακοή που επιδεικνύουν σήμερα μερικές χιλιάδες άνθρωποι αναπτύσσοντας αγώνες σε μια σειρά από χώρους, ενδεχομένως θα έχουν αντίκτυπο και στη δική του ζωή αλλά και στη ζωή των επόμενων γενεών. Εκτός κι αν θέλει να δουλεύει το παιδί του "ήλιο με ήλιο" με μισθούς Κίνας.

Και για να είμαι ξεκάθαρος δεν έχω κανένα πρόβλημα με το παιδί των ΜΑΤ ως άνθρωπο παρά τη δυσπιστία που τρέφω απέναντι στο πρόσωπό τους. Έχω όμως αφάνταστο πρόβλημα με τη δουλειά που επέλεξε να κάνει και ΚΥΡΙΩΣ με αυτούς που επέλεξε να υπηρετεί.

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΘΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ.



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΙΘΑΚΗΣ

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΘΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ.

Η μεταφορά του αρχείου, του εξοπλισμού και των επίπλων από το κτίριο της Εφορίας στο Αργοστόλι, που έγινε την Παρασκευή 8-11-2013, απέδειξε με τον πιο άμεσο τρόπο όλα όσα έχουμε πεί εδώ και πέντε χρόνια και εξακολουθούμε να λέμε και σήμερα, ότι δηλαδή δεν υπάρχει επιστροφή στην διάλυση κάθε μορφής κοινωνικής και κρατικής οργάνωσης και δομής στο νησί μας και ότι δεν πρόκειται να σταματήσει το καταστροφικό έργο της μνημονιακής κυβέρνησης, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.

Άλλο ένα δημόσιο κτίριο απομένει «ένα πουκάμισο αδειανό», έρμαιο στις διαθέσεις του καιρού και του ΤΑΙΠΕΔ, γιατί, άς μην γελιόμαστε, η προοπτική του είναι να πωληθεί όσο – όσο και να χαθεί η δημόσια χρήση του.

Ο μόνος άμεσος τρόπος για να παραμείνει στα χέρια των πολιτών την Ιθάκης είναι να δοθεί στον Δήμο Ιθάκης για να στεγάσει τις υπηρεσίες του που βρίσκονται διάσπαρτες σε τρία (3) κτίρια ιδιωτών, για τα οποία πληρώνουμε νοίκι.

Από την παραχώρηση αυτή ο Δήμος Ιθάκης θα εξοικονομήσει άμεσα 25.000 € το χρόνο, τα οποία μπορεί να διαθέσει άμεσα για ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ , όπως για την οριστική τακτοποίηση της μεταφοράς των μαθητών του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου της Βορείου Ιθάκης (Σταυρός, Πλατρειθιάς) που τόσο πολύ δυσκόλεψε τους γονείς και τα παιδιά μέχρι τώρα.

Το κείμενό μας αυτό θα το καταθέσουμε στο Δήμο Ιθάκης ζητώντας την συζήτησή του από το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίασή του μέσα στην επόμενη εβδομάδα και καλούμε τους δημοτικούς συμβούλους όλων των δημοτικών παρατάξεων να την στηρίξουν.

Alexandros Taflampas