Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

"ΣΚΛΗΡΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ" @ ΣΥΡΙΖΑ




Πόσο στερεύει τη φαντασία η δεξιά ιδεολογική μετατόπιση! Πόσο εύκολα ξεπέφτεις στο αναμάσημα όλων εκείνων των κοινοτοπιών που πάντα επιστράτευαν οι κάθε είδους απολογητές συντηρητικών και αντιλαϊκών πολιτικών!

Η κριτική αναφέρεται ως γκρίνια, η απόρριψη της εθελοδουλίας ως αποφυγή της... μάχης κ.λπ. κ.λπ.

Έτσι, εμφανίζονται ως "σκληροί αγωνιστές" αυτοί που εξευτελίζονται υποχρεωμένοι να συμφωνούν σε όλα με τον αρχηγό, ενίοτε με αντάλλαγμα κάποιο μισθό, και ως παραιτημένοι εμείς, που κάθε τρεις και λίγο βρισκόμαστε στους δρόμους και συχνά αντιμέτωποι με τη βία των ΜΑΤ. Όπως κάναμε σε όλη μας τη ζωή, δηλαδή.

Μιλάμε για θράσος και αμετροέπεια...


  



"Stavroula Riga Δεν χρειάζεται τα οικόσιτα να καταλαβαίνουν τι ψηφίζουν....Αρκεί να βρίσκονται στην εξουσία και να γλείφουν κανένα κόκαλο... "


Βγήκαν και οι φλώροι, τα εμμισθα βρωμερα οικοσιτα του Μουσσολινισμού να πουλησουν αγώνα κατά του παγκοσμιου καπιταλισμού..Τα λουμπεναριά, που έχουν στηθει στα τέσσερα για τα μισθά, και παινεύονται πως αντιπαλεύουν το σύστημα, ενώ οχι απλά έχουν γίνει οι πλέον χυδαιοι υπηρέτες του, αλλα ως γνήσιοι μικροαστοι κακομοιρηδες φτιάχνονται με την ιδεα πως εξοντώνουν την κοινωνια..μιας και έστω και προσωρινά 'έπιασαν την καλή'

Μιά ζωή αργόσχολοι και ρεμπεσκέδες το μονο 'ονειρο' που ειχαν ήταν πως θα ανελιχθούν, οπως ακριβώς πίστευαν οι ακολουθοι των εθνικοσοσιαλιστών στον μεσοπολεμο..Γι αυτό κιόλας τρέχουν σαν λακέδες να αποθεώνουν τον αρχιπραξικοπηματία .πουλώντας 'μην ερθει ο Κουλης'.(αυτό ειναι το έσχατο, επιχειρημα-κατάντια)


Εχουν σκίσει τοσα πολλά καλσόν στην ζωή τους τα λουμπεναριά που έπαθαν 'Τσε', με εξόντωση των εργαζομένων, εγκληματικες ανακεφαλαιοποιησεις τραπεζών, μειωσεις συντάξεων, πλήρες ξεπουλημα της δημοσιας περιουσιας,και 99 χρονια αποικιας..

(Καισαριανή) Με το Σκοπευτήριο στο προσκήνιο



Ένα κείμενο με αφορμή μια προσαγωγή στο Σκοπευτήριο το Σάββατο 2/10, πριν την έναρξη της ομιλίας του πρωθυπουργού Τσίπρα

Με το Σκοπευτήριο στο προσκήνιο (και όχι ως φόντο):
μια φιέστα, μια προσαγωγή, μια ιστοριούλα

Το γεγονός

Σάββατο 2/10. Ώρα 18.30 απογευματινή.

Ως κάτοικος Καισαριανής εδώ και 13 συναπτά έτη αποφασίζω να απολαύσω μια βόλτα στο άλσος του Σκοπευτηρίου, συμπεριφορά και επιλογή συχνή και καθημερινή για πολλούς και πολλές που κατοικούν στη Καισαριανή και τις γύρω περιοχές. Τουλάχιστον, για όσους επιλέγουν να περνούν τον όποιο ελεύθερο χρόνο τους απέμεινε σε πάρκα και πλατείες, παρέα με ανθρώπους και ζώα, αναζητώντας την απόλαυση στο διάβασμα, στο περίπατο, στο τρέξιμο, στην επικοινωνία , στην επαφή με τη φύση και κάνοντας οτιδήποτε χωρίς την ανάγκη να καταναλώνουν, να πληρώνουν εισόδους, αντίτιμα κ.α.

Το Σκοπευτήριο, όμως ,την ημέρα αυτή έχει αλλάξει και έχει μεταμορφωθεί σε κάτι τερατώδες. Σε κάτι που κανένας και καμία από όσους-ες αγωνίστηκαν γι’ αυτό, δεν είχε φανταστεί ότι μπορεί να μεταμορφωθεί. Συγκεκριμένα, στο Σκοπευτήριο πρόκειται να οργανωθεί ομιλία του πρωθυπουργού Τσίπρα με αφορμή…την παραχώρηση του Σκοπευτηρίου στον Δήμο Καισαριανής. Ο χώρος έχει μονομιάς υποστεί μια βίαιη (έστω και προσωρινή) ανάπλαση: σε κάθε είσοδο του στέκουν πολυάριθμοι μπάτσοι κάθε σώματος, μπροστά στο μνημείο των 200 εκτελεσμένων αγωνιστών τον Μάη του 1944 έχουν τοποθετηθεί διαχωριστικές μπάρες, για κάθε δέντρο του άλσους αντιστοιχεί «διακριτική φύλαξη» 2 ασφαλιτών (!!!) ενώ έχουν στηθεί παντού προβολείς και μεγαφωνικές, απαραίτητες για το μεγάλο γεγονός.

Όμως, έχουν αλλάξει και οι άνθρωποι. Γύρω μου βλέπω μόνο αγνώστους. Όλες οι γνώριμες φιγούρες του Σκοπευτηρίου, οι νεολαίοι, οι νέοι γονείς με τα καροτσάκια, οι πιο μεγάλοι περιπατητές, οι νεότεροι αθλούμενοι, οι περίφημοι «σκυλάδες» του Σκοπευτηρίου απουσιάζουν.