Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Πολλά γουρούνια με διαφορετικά πρόσωπα .

http://takoureliatragoudameakoma.blogspot.gr/


                                            


Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Παναγιώτη Μπαλτάκου στην εισαγγελέα Πρωτοδικών .


Ο Άδωνης Γεωργιάδης κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για το βίντεο, που δημοσιοποίησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. Τόνισε μάλιστα στους δημοσιογράφους μετά την κατάθεση του ότι ήταν , είναι και θα είναι Ν.Δ. Επίσης ο Μάκης Βορίδης υποστήριξε ότι αυτοβούλως προσέγγιζε τη Χρυσή Αυγή και δεν ενημέρωνε κανέναν για τις επαφές του αφούήταν ένας ρόλος, που τον είχε αναλάβει μόνος του.


Για να υποστηρίξει τα λεγόμενα του ο Φαήλος Κρανιδιώτης εξήγησε ότι ο πρωθυπουργός είχε να παλέψει με τη Μέρκελ και τον Μπαρόζο και γιαυτό δεν ήθελε να τον αφήσει να παλεύει και με τον Κασιδιάρη.


Σε ό,τι αφορά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο Παναγιώτης Μπαλτάκος υποστήριξε πως είχε αγωνία, αφού έτσι όπως ήταν γραμμένο έθιγε τη δομή της εκκλησίας και των ενόπλων δυνάμεων .


Αναφερόμενος στη στάση του γιου του, ο Αντώνης Σαμαράς είπε: “Ο γιος μου είναι αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων, δεν είναι παιδάκι της φραπεδιάς , που βλέπει τούρκικα στον καναπέ. Υπερασπίστηκε τον πατέρα του”.


(Δεν είναι ένας ο Μπαλτάκος στην Ν.Δ. Είναι πολλοί με διαφορετικά πρόσωπα . Τώρα γιατί τον Έλληνα τον ενοχλεί ο Παναγιώτης Μπαλτάκος και δεν τον ενοχλεί ο Άδωνης Γεωργιάδης , ο Μάκης Βορίδης , ο Φαήλος Κρανιδιώτης και ο Αντώνης Σαμαράς , είναι ένα θέμα που χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης.)

Θα τους δώσεις 350-500 εκατ., για να σε πείσουν να τους ψηφίσεις............


Έλληνα σε κοροϊδεύουν κατάμουτρα.
                            ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΟ

                                      


Ανανδρανιστάκης Γιώργος

Τώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, αγαπητέ αναγνώστη-αναγνώστρια, μπορεί να βγαίνουμε στις αγορές. Και πως θα το καταλάβω, ερωτάς ευλόγως. Θα το καταλάβεις, θα σε προειδοποιήσει το σώμα σου. Θα νοιώσεις γλυκιά ζαλάδα στους κροτάφους, υπερήφανο φούσκωμα στο στήθος, σκαμπρόζικο γαργάλημα στο πιγούνι, ηδονική ζεστασιά στο δέρμα. Θα είναι σα να μπαίνει η Άνοιξη, θα είναι ουρανού κατάνυξη. Κι αν δεν την καταλάβεις τώρα την έξοδο στις αγορές, θα την καταλάβεις αργότερα, όταν θα πληρώσεις από την τσεπούλα σου 400-500 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχει έξοδος στις αγορές.

΄Εξοδος στις αγορές είναι να βγαίνει μια χώρα, να ανοίγει βιβλίο προσφορών και να ζητάει ένα ποσό, με το χαμηλότερο δυνατό επιτόκιο. 

Εδώ δεν έχουμε προσφορές, έχουμε μια συμφωνία με την γερμανική Deutsche Bank, την αμερικανική JP Morgan και άλλες τράπεζες που δανείζουν μια οικονομία με χρέος 171% του ΑΕΠ, την οποία κανένας άλλος δεν θα δεχόταν να τη δανείσει. Οι τράπεζες θα δώσουν 2-3 δις ευρώ με επιτόκιο πέριξ του 5%, δηλαδή 3% υψηλότερα από όσο θα δάνειζαν τη Γαλλία, επί παραδείγματι. Για κάθε δις που θα δώσουν στην Ελλάδα θα βγάλουν 30 εκατομμύρια περισσότερα απ' όσα θα έβγαζαν, αν δάνειζαν οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Αν τα δις είναι δύο, θα βγάλουν 60 εκατομμύρια, επί πέντε χρόνια, σύνολο 300 εκατ. ευρώ. Δεν είναι και άσχημα, ιδίως αν υπολογίσεις ότι οι ίδιες τράπεζες είναι και σύμβουλοι ιδιωτικοποιήσεων της ελληνικής κυβέρνησης, βγάζουν δηλαδή λεφτά από την εκποίηση του νερού, του ρεύματος, των γαιών.

Η συμφωνία δεν είναι οικονομική, είναι πολιτική. Πρόκειται για εσωτερική διευθέτηση ανάμεσα στην Μέρκελ, τον Σαμαρά και τις συνεργαζόμενες τράπεζες. Ένα ακόμη προεκλογικό δώρο στον Σαμαρά, για να ισχυρισθεί ότι έσωσε τη χώρα, ότι την έβγαλε από την κρίση, ότι έχει την εμπιστοσύνη των αγορών. Πανάκριβο προεκλογικό δώρο. Αν δανειστούμε 2 δις ευρώ με επιτόκιο 5%, ενώ τώρα δανειζόμαστε από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό με 1,5%, θα πληρώσουμε 70 εκατ. ευρώ το χρόνο παραπάνω, επί πέντε χρόνια, σύνολο 350 εκατομμύρια. Κι αν τα δις του δανεισμού γίνουν 3, τότε το καπέλο θα ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια.

Το κατάλαβες, αγαπητέ αναγνώστη-αναγνώστρια; Θα πληρώσεις από την τσεπούλα σου 350-500 εκατ. ευρώ, για να κάνουν ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο την ακριβότερη προεκλογική εκστρατεία όλων των εποχών. 

Θα τους δώσεις 350-500 εκατ., για να σε πείσουν να τους ψηφίσεις.


video... εργατικό κέντρο Κεφαλονιάς....

      ...αναμενόμενη η απουσία των μνημονιακών "ανεξάρτητων"   υποψηφίων 

ΠΑΡΙΣΗ        ΚΑΛΑΦΑΤΗ     ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ  

                                









                         

Υπερήφανη η χώρα..... από σήμερα βγαίνει στον αγοραίο ....



Παύλος Κιρκασίδης
38 mins ·


Το να πανηγυρίζουν οι Έλληνες που βγαίνουν στις αγορές, είναι σα να πανηγυρίζουν τα αρνάκια που θα "βγουν" στο πασχαλινό τραπέζι.



Παύλος Κιρκασίδης
45 mins ·


ΤΟ ΤΙP THΣ ΗΜΕΡΑΣ:
"Βγαίνω στις αγορές" δεν σημαίνει "βγαίνω να αγοράσω".
Σημαίνει βγαίνω να δανειστώ.
(Για να πληρώσω τους τοκογλύφους).


Politiko Koraki
1 hr ·


...με πρωτοβουλία, ευθύνη και ε γ γ ύ η σ η των γερμανών
η "έξοδος" στις αγορές...
- Το "δώρο της νονάς" !!

Στους δρόμους θα αποδειχθεί ποιες είναι οι εφικτές και ειλικρινείς διευρύνσεις.....



    

Βάσει προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ, θα φορολογήσουμε το μεγάλο κεφάλαιο που μας τα έχει κλέψει πολλαπλώς, θα φορολογήσουμε την εκκλησιαστική περιουσία, θα μειώσουμε δραματικά τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, θα κοινωνικοποιήσουμε τράπεζες και ΔΕΚΟ, θα διαγράψουμε το μεγαλύτερο τμήμα του χρέους .
Όλα αυτά σημαίνουν και συνεπάγονται, λογικά, ότι θα συγκρουστούμε με τις νεοφιλελεύθερες συνταγές των ντόπιων αφεντάδων και το κατεστημένο της ΕΕ
 Ωραία. Υπάρχει περίπτωση σε ένα τέτοιο πρόγραμμα να βρούμε συμμάχους από τους ΑνΕλλ, τη ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ, την καραμανλική ή ντορική δεξιά, τους αποθεωτές του νεοφιλελευθερισμού του ΣΕΒ και της ΕΕ, αυτού που χτύπησε αλύπητα τα προηγούμενα χρόνια όλα μας τα δικαιώματα, προ ή μετά κρίσης? Άντε και κάποιοι βουδούρηδες να πηδήξουν από το καράβι που βουλιάζει για να γαντζωθούν στην "κυβέρνηση του μέλλοντος", θα είναι "ειλικρινώς μετανοημένοι" ή απλά θα έρθουν για να εφαρμόσουν την ίδια απάνθρωπη-αντικοινωνική ατζέντα του "ρεαλισμού" των αγορών?
 Μάλλον το δεύτερο, γιατί η "αντιρεαλιστική" ανθρωπιά δεν φυτρώνει ξαφνικά. (Αν υπάρξουν ελάχιστες εξαιρέσεις, δε θα αναφερθούμε σε αυτές). Κι αν πηδήξουν κάποιοι από το καράβι για να έρθουν στο δικό μας, εμείς πρέπει να τους δεχτούμε, γιατί "πρεπει να κυβερνήσουμε άμεσα και δεν περισσεύει κανείς" ? Ή απλά τους ξεπλένουμε, γινόμαστε οι δούρειοι ίπποι τους και στέλνουμε λάθος μήνυμα στον κόσμο που θέλουμε -όπως λέμε- συνειδητοποιημένο και ξεσηκωμένο στο πλευρό μας? 
Για κανένα λόγο δεν πρεπει να εκπέμπουμε μηνύματα συμβιβασμού και στρογγυλεμάτων. Ούτε διευρύνσεις και "60-65%" πιάνουμε έτσι (βλέπε τα χάλια του ΚΚ Γαλλίας, την αποχή και την άνοδο ακροδεξιάς) ούτε τη μελλοντική κυβέρνησή μας θωρακίζουμε από την αντίδραση. Αυτοί είναι οι προβληματισμοί που πρέπει να δουλεψουμε.Τα επίδικα είναι ζωής και θανάτου και η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ διεθνής
 Γι αυτό είμαι κάθετος και δυσανεκτικός απέναντι σε λογικές όπως του σ. Ν.Βούτση, που έχει μιλήσει για "πολλούς Βουδούρηδες" , και που χθες στην Κοζάνη μίλησε για "διεργασίες που πρέπει να προκαλέσουμε σε όλα τα κόμματα πλην ΧΑ και σαμαρικής δεξιάς (???)".Σαφέστατα το μαζικό κίνημα θα επιδράσει και στα αστικά αποκόμματα. Στους δρόμους θα αποδειχθεί ποιες είναι οι εφικτές και ειλικρινείς διευρύνσεις.
Αλλά το να καθορίζεται η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ από την από τα πάνω αναζήτηση συνομιλητών στο αντίπαλο ταξικό στρατόπεδο, ανεξάρτητα από το "από τα κάτω", είναι εγκληματικό λάθος.
Είναι η λογική του Μαδούρο στη Βενεζουέλα (συμμαχία με την καλή δεξιά για κοινωνική ειρήνη "περιθωριοποιώντας την κακή δεξιά"- υποχωρήσεις στον αντίστοιχο ΣΕΒ και εκπομπή μηνυμάτων "εθνικής ενότητας" που μπλοκάρουν το κίνημα των τσαβίστας).

Όχι, δεν είστε αφελείς. Ποταμίσιοι είστε, και φαίνεστε.


Game of Trolls: Ρομαντικοί ναι, αφελείς όχι


του Σταύρου Θεοδωράκη

Από τη μέρα που ξεκινήσαμε το Ποτάμι, στις 26 Φεβρουαρίου, κομματικά τρολλ δουλεύουν υπερωρίες. Καθημερινά στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης εκατοντάδες κατσαπλιάδες του διαδικτύου με ψευδώνυμα βάζουν στο στόχαστρο τους επίσημους λογαριασμούς μας σε Facebook και Twitter και επιτίθενται με ανυπόστατες κατηγορίες, βρισιές, ακόμη και με ευθείες απειλές. «Ασπίδα» του ενός κόμματος, «ανάχωμα» του άλλου κόμματος, ό,τι θέλει λέει ο καθένας ανάλογα από πού βγαίνει το μεροκάματο. Κάποιοι έφτασαν μέχρι να μοντάρουν χοντροκομμένα άλλες ερωτήσεις με άλλες απαντήσεις από συνεντεύξεις δικές μου ή από παρεμβάσεις ανθρώπων που στηρίζουν το Ποτάμι. Ή για τις γαλότσες στους στάβλους στα Γιάννενα που μου στοίχησαν υποτίθεται 85 ευρώ ενώ στην πραγματικότητα ήταν 85 ευρώ για εφτά ζευγάρια γαλότσες (δηλαδή και για τους δημοσιογράφους που κάλυπταν την περιοδεία).

Κοιτάξτε, δεν είμαστε αφελείς. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι συμβαίνει στα άλλα κόμματα. Ξέρουμε ότι πληρώνουν χρήστες με «δελτίο παροχής». Τα έχουν γράψει και άλλοι πριν από εμένα. Όποιος έχει λεφτά, έχει και μια στρατιά υποστηρικτών και συνάμα υβριστών των αντιπάλων του. Νέα παιδιά συνήθως, άνεργα, που με 500 ευρώ σε κάνουν «θεό». Γεννούν από είκοσι ψεύτικους λογαριασμούς ο καθένας και περιμένουν την άνωθεν εντολή σου για να εξαπολύσουν τα δηλητηριώδη τουιτς τους. Βέβαια οι παλιοί του ίντερνετ τις αναγνωρίζουν όλες αυτές τις μαϊμούδες και δεν δίνουν σημασία. Οι άπειροι όμως επηρεάζονται. Αυτός άλλωστε είναι ο στόχος. Να γεμίσει σαβούρα το διαδίκτυο και να χαθούν αυτοί που σκέπτονται. Να σταματήσουμε να συζητάμε και να αρχίσουμε να βριζόμαστε. Ο θόρυβος να θάψει τα επιχειρήματα. «Τι θα κάνετε λοιπόν με αυτόν τον οχετό;», με ρωτούν οι πιτσιρικάδες που συναντώ. Ε, δεν θα κάνουμε τίποτα. Εμείς δεν θα δημιουργήσουμε ένα δικό μας στρατό επαγγελματιών λασπολόγων. Δεν θα πάρουμε μέρος σε αυτό το θλιβερό επικοινωνιακό παιχνίδι. Θα απέχουμε γιατί δεν θέλουμε να γίνουμε ένα με την σαβούρα τους.

Τρολλάρετε ελεύθερα λοιπόν, αλλά να ξέρετε ότι σας βλέπουμε και σας ξέρουμε.

Στο παιχνίδι των τρολλ δεν θα μπούμε. Αφελείς δεν είμαστε, αλλά ρομαντικοί μπήκαμε στην πολιτική και ρομαντικοί θα βγούμε. Αυτό δεν θα το αλλάξουμε.

8 Απριλίου 2014


     

4 hrs · Edited · 
Σταύρο, πολύ χαίρομαι που έγραψες αυτό το άρθρο. Κατάφερες να μου αποδείξεις πως υπάρχει και μεγαλύτερο επίπεδο γελοιότητας. Θα ήθελα να σε πληροφορήσω, αγαπητέ Σταύρο, και ελπίζω να το πεις και στους πιτσιρικάδες που συναντάς, ότι στο ίντερνετ δεν υπάρχει η έννοια επωνυμία και ανωνυμία. Καταργούνται. Έτσι ο καθένας μπορεί ΕΛΕΥΘΕΡΑ να εκφράσει τη γνώμη του για σένα μέσα στα μούτρα σου (στον τοίχο ή στα σχόλια που αφήνεις ανοιχτά στην προκειμένη). Αντί, λοιπόν, εμετικέ τύπε που θέλεις να λέγεσαι και δημοσιογράφος, να ενδιαφέρεσαι για το όνομα αυτού που γράφει δώσε βάση σε αυτά που γράφει και ίσως αποκομίσεις κάτι.
Σταύρο, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ τρολλ και το χρησιμοποιείς λάθος. Πίστεψέ με δεν θα δεχόταν κανείς να πληρωθεί για να σε κράξει. Είναι κάτι που μας προσφέρει χαρά, εσωτερική γαλήνη και ηρεμία. Μας διασκεδάζεις τόσο πολύ! Περισσότερο από όσο μας διασκέδαζες όταν σε πληρώναμε για να κάνεις εκπομπές. Τώρα το γέλιο και το κράξιμο βγαίνουν αβίαστα, αβάδιστα, ανεμπόδιστα θα μπορούσε να πει κανείς.
Δεν θα πάρετε μέρος στο επικοινωνιακό παιχνίδι. Σταύρο, και καλά θα κάνετε. Άστο μην γελοιοποιηθείς κι άλλο. Πιστεύω το τερμάτισες. Θα τρολλάρουμε. Και θα το κάνουμε γιατί ΤΑ ΤΡΟΛΛΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.
Αφελείς δεν είστε. Είστε ηλίθιοι, φιλοφασίστες και απολιτίκ ζωάδια που παλεύετε να τσιμπήσετε καμιά ψήφο από αυτές που παραπέφτουν. Όχι, δεν είστε αφελείς. Ποταμίσιοι είστε, και φαίνεστε.

Εντάξει αφού μας τσάκωσε ο Σταύρος θα ομολογήσω.

Εγώ για να τη λέω στο ποτάμι τα παίρνω από τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την Ελιά.
Κάτι ψιλά μου χε δώσει παλιά και το κόμμα το ΜΛ-ΚΚΕ αλλά δεν συνεχίστηκε η συνεργασία μας.

Επίσης αν ακούει η Rena Dourou να στείλει το χρήμα γιατί αλλιώς θα διακόψω τη συνεργασία μου με το ΣΥΡΙΖΑ.

Πέρα της πλάκας είναι τόσο προφανής η ανοησία και η άγνοια για το διαδίκτυο που δέρνει το ποτάμι που κάθε κριτική σε ένα τέτοιο άρθρο (που το υπογράφει μάλιστα ο ίδιος ο αρχηγός του) κινδυνεύει να γίνει πιο γελοία από το ίδιο το άρθρο.

Όσοι είστε με το ποτάμι και έχετε στοιχειώδη διαδικτυακή κουλτούρα μαζέψτε τον πριν εξευτελιστεί εντελώς.

«Αυτοδιοικητικοί» … παράγοντες

                          
«Αυτοδιοικητικοί» είναι εκείνοι οι … παράγοντες, που πριν από κάθε (αυτοδιοικητικές) εκλογές, προσπαθούν, αγωνιωδώς, να μαντέψουν, προς τα που φυσάει ο άνεμος, έτσι ώστε να πάνε και αυτοί μαζί του.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι, αυτοί οι άνθρωποι, θεωρούν τους εαυτούς τους, τόσο πολύτιμους και χρήσιμους, που αν δεν τους «δώσουμε την ευκαιρία να προσφέρουν, για άλλη μια φορά στον τόπου τους και στα κοινά», τότε, όλα οι πληγές του Φαραώ, θα πέσουν πάνω στα κεφάλια μας.

 

Το καλό όμως, για εμάς είναι ότι, επειδή ο καιρός των «παραγόντων» έχει περάσει ανεπιστρεπτί, θα είναι εύκολο να τελειώσουμε με όλους αυτούς μια και καλή, από την στιγμή που στριμωγμένοι όλοι στις βάρκες που μπάζουν νερά, θα βρεθούν στον πάτο της θάλασσας, μαζί με τις βάρκες.