Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Κατάντησαν το ΚΚΕ δεκανίκι της ΝΔ


Κατάντησαν το ΚΚΕ δεκανίκι της ΝΔ. Είναι πρωτοφανές πολιτικά να κάνεις αντιπολίτευση στην ...αξιωματική αντιπολίτευση και όχι στην κυβέρνηση. Στην κρισιμότερη φάση της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας, το ΚΚΕ αντί να επιλέξει τον δρόμο ενός νέου ΕΑΜ, όπως στην Κατοχή πολύ ορθά και διορατικά έπραξε το ΚΚΕ, επιλέγει μία ανίερη συμμαχία με τη δοσιλογική κυβέρνηση και έτσι πλαγιοκοπεί τον ΣΥΡΙΖΑ και δρα διασπαστικά στην προσπάθεια του ελληνικού λαού να ανασάνει.
Κατώτερο των περιστάσεων, δημιουργεί μια νέα Βάρκιζα για την οποία θα κριθεί ξανά από τον ιστορικό του μέλλοντος που θα είναι και πάλι αμείλικτος.

Κουτσούμπας εναντίον Τσίπρα
«Εργαζόμαστε για την οικοδόμηση ενός ΚΚΕ με γερές βάσεις μέσα στην εργατική τάξη, ενός ΚΚΕ που θα είναι ικανό να ανταπεξέλθει σε κάθε απότομη στροφή της ταξικής πάλης και των εξελίξεων» και αυτό «καθόλου δεν σημαίνει ότι αποσπόμαστε από την πραγματικότητα από την πάλη και διεκδίκηση γύρω από τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων» ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στον χαιρετισμό του, σήμερα, στο 2ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας, που πραγματοποιείται στην Ρώμη.
«Σήμερα ετοιμαζόμαστε δραστήρια σε όλη την Ελλάδα για να δώσουμε την μάχη των ευρωεκλογών τον Μάη, που στη χώρα μας συμπίπτουν με τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, έτσι ώστε να εκφραστεί παντού η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκουμε την ανασυγκρότηση σε ταξική βάση του εργατικού κινήματος» είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
«Προτείνουμε στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, στη νεολαία, και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών τη συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας, των κοινωνικών δυνάμεων που έχουν συμφέρον να παλέψουν σε αντιμονοπωλιακή αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, έχοντας ως βασικά συνθήματα την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και τον αγροτικό παραγωγικό συνεταιρισμό, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, τη μη συμμετοχή σε στρατιωτικό-πολιτικές επεμβάσεις, σε πόλεμο, την αποδέσμευση από ΕΕ και ΝΑΤΟ, με εργατική λαϊκή εξουσία» πρόσθεσε.
«Το ΚΚΕ πρωτοστατεί στην πάλη ενάντια στην εγκληματική ναζιστική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής», ώστε αυτή να απομονωθεί μέσα στους τόπους δουλειάς, στα σχολεία και στις σχολές, να σταματήσει να δηλητηριάζει τη νεολαία με τα φασιστικά κηρύγματά της» είπε ο κ. Κουτσούμπας.
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, είπε ότι η Ιταλία και η ιταλική εργατική τάξη έχουν ανάγκη από ένα ισχυρό Κομμουνιστικό Κόμμα στηριγμένο στις αρχές του μαρξισμού-λενινισμού που θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και θα εμπνεύσει το όραμα της νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας, ενώ επισήμανε ότι «τόσο η αντεπανάσταση στη Σοβιετική Ένωση και στις άλλες σοσιαλιστικές χώρες, όσο και ο ευρωκομμουνισμός τις προηγούμενες δεκαετίες, έκαναν μεγάλη ζημιά στο κομμουνιστικό κίνημα, όχι μόνον της Ιταλίας και της υπόλοιπης Ευρώπης, αλλά και σε διεθνές επίπεδο».
Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «είκοσι και πλέον χρόνια μετά την ολοκλήρωση της παλινόρθωσης του καπιταλισμού στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, στη διάρκεια των οποίων οι λαοί δοκίμασαν τόσο «δεξιές», όσο κι «αριστερές» λύσεις διαχείρισης του συστήματος, προβάλλει η αναγκαιότητα της αναθέρμανσης του σοσιαλιστικού οράματος».
Πρόσθεσε δε, ότι «σήμερα που οι δυνάμεις του οπορτουνισμού προσπαθούν να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους στη γραμμή του «εξανθρωπισμού» του καπιταλισμού, έχει μεγάλη, ιστορική σημασία με σταθερότητα κι επιμονή να υπερασπιστούμε τόσο τις κατακτήσεις της Οκτωβριανής Επανάστασης, την προσφορά των σοσιαλιστικών χωρών, παρά την κριτική σε παραλείψεις και παρεκκλίσεις ,καθώς και την συνεισφορά του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος και την αναγκαιότητα της ανατροπής του σάπιου και διεφθαρμένου καπιταλιστικού συστήματος».
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι το καθήκον της οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων και της αναθέρμανσης των σοσιαλιστικών-κομμουνιστικών ιδανικών στην Ευρώπη και ευρύτερα «δεν μπορεί να προωθηθεί χωρίς την ιδεολογικό-πολιτική αναμέτρηση και την αποκάλυψη του ρόλου του λεγόμενου «Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς» (ΚΕΑ), που έχει αναδειχτεί σε «αριστερό ψάλτη» της ΕΕ, ακόμη και της αντικομουνιστικής εκστρατείας της».
Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΕΑ «καλλιεργεί αυταπάτες στους εργαζόμενους πως μπορεί να υπάρξει μια φιλολαϊκή ΕΕ, καθώς και μια ανάλογη διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος σε κάθε χώρα, αφήνοντας άθικτη την εξουσία των μονοπωλίων, την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής» και πρόσθεσε ότι «αυτές τις απόψεις καλλιεργεί στη δική μας χώρα το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του οποίου είναι υποψήφιος με το ΚΕΑ».
Χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «δύναμη ενσωμάτωσης στον καπιταλισμό κι όχι ανατροπής του», προσθέτοντας ότι «επιδιώκει να γίνει ο νέος σοσιαλδημοκρατικός φορέας του διπολικού αστικού συστήματος στην Ελλάδα».
Τονίζοντας την αναγκαιότητα επαναστατικής ανασυγκρότησης του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατέληξε λέγοντας πως «το ΚΚΕ σταθερά στηρίζει τις διεθνείς και περιφερειακές συναντήσεις των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, καθώς και την ιδέα διαμόρφωσης ενός «πόλου» στο διεθνές κίνημα, από ΚΚ, που παραμένουν πιστά στην κοσμοθεωρία μας, στον προλεταριακό διεθνισμό, υπερασπίζονται τη θετική πείρα του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε, μελετούν τις σύγχρονες εξελίξεις κι επιδιώκουν την χάραξη επαναστατικής στρατηγικής αναγνωρίζοντας την επικαιρότητα κι αναγκαιότητα του σοσιαλισμού».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ