Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

«Παρακάλια κι ευχές δεν τρομάζουν τις οχιές»....


απροκάλυπτες πλέον οι σημαίες των ναζί στη φετινή επέτειο της ΜΟΝΗΣ τιμωρίας των συνεργατών των Ναζί στην Ελλάδα



Αυγή Μ. Πλατσή


ΕΠΕΙΔΗ ΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥΣ ΤΙΣ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΣΗ..................


...σβάστικα δεν...
...θα βρεις στο ταμείο ανεργίας.
...έχει αναρτημένη στα κτήρια των φυλακών.
...πρόσθεσαν οι τράπεζες στο λογότυπό τους.
...είδαμε στον Κάκαβο, στις Σκουριές, στην Κερατέα των εργολάβων.
...κυματίζει στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων ούτε στις βάρκες του Λιμενικού όταν βυθίζουν απεγνωσμένους ικέτες.
...πρόσθεσαν δίπλα στο εθνόσημο έξω από τα αστυνομικά τμήματα.
...χάραξαν στα όπλα τους οι γαιοκτήμονες κι οι σέμπροι τους στις Μανωλάδες.
...έβαλαν στα γραφεία τους οι βιομήχανοι που δικαιώνονται από τα δικαστήρια να μην πληρώνουν δεδουλευμένα και να πτωχεύουν εδώ, αλλά ν' ανοίγουν επιχειρήσεις παραπέρα.
...θέλουν να βλέπουν στα μάτια τους, καθώς δηλώνουν, οι ρουφιάνοι δημοσιοκάφροι και τα ΜΜΕ που γλείφουν σαν να 'ναι ιδιοκτησία τους.
...βλέπεις σε κανένα δικαστήριο ή άλλο δημόσιο κτήριο.
...αντέχουν να σηκώσουν φανερά οι ρουφιάνοι και οι χαφιέδες.
...μπήγουν στα σύνορά τους τα κράτη.

.........Ο φασισμός δεν είναι μόνο και πάντα σβάστικα.

 Το κεφάλαιο δεν προτάσσει τη σβάστικα, αλλά το ταξικό του πρόσημο.
ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ να γίνει εφαλτήριο ταξικής συνείδησης και ασταμάτητου αγώνα κοινωνικού, μέχρι το γκρέμισμα κάθε κρυμμένης ή φανερής σβάστικας στα μυαλά και στη ζωή μας.

«Παρακάλια κι ευχές δεν τρομάζουν τις οχιές»....

ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.


                                
http://www.synithisypoptos.gr/

Υπάρχει ένα ζήτημα πολύ σοβαρό. Κάτι που με τρελλαίνει πιο πολύ από όλα τα άλλα παρανοϊκά που συμβαίνουν γύρω μας, στην μεγάλη πορεία της κατάντιας όλου του λαού μας. Δεν είναι ούτε οι μνημονιακοί δημοσιογράφοι, ούτε η μνημονιακή κυβέρνηση, ούτε οι μνημονιακοί αφεντάδες... τίποτα από όλα αυτά.

Με τρελλαίνουν  ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΓΟΝΕΙΣ. 
Είναι μια νέα φάρα ανθρώπων που αν δεν το έχετε καταλάβει είναι οι προστάτες της αθλιότητας σε κάθε κοινωνικό επίπεδο. Είναι οι άνθρωποι που χαίρονται που το παιδί τους βρήκε επί τέλους μια ΔΟΥΛΙΤΣΑ, και θα παίρνει ΕΝΑ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΑΚΙ. Το σπούδασαν, έβγαλε τα μάτια του για να το καταφέρει, θυσίασαν τα νιάτα τους για να δώσουν στα παιδιά τους όλα τα απαραίτητα εφόδια για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Ξαφνικά έρχεται ένας μ@λάκας και τους ανακοινώνει πως για τα επόμενα 20? 30? 40? χρόνια τα παιδιά τους ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΝΕΙΡΑ
Τους ανακοινώνουν πως τα παιδιά τους θα εργάζονται με δυο τρία κατοστάρικα, 12-14 ώρες την ημέρα, σαν καρπαζοεισπράκτορες, θα χρειαστεί να δουλεύουν ακόμα και χωρίς να πληρώνονται, χωρίς δυνατότητες καν να φτιάξουν μια δική τους οικογένεια, θα ζουν σ΄ενα κόσμο σάπιο που οι θεοί είναι τα διάφορα αι χάσου και οι διάφορες γκαγκάδες, κι εκείνοι ονειρεύονται το παιδί να βρει μια ΟΠΌΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΟΥΛΙΤΣΑ για να έχει ένα ΠΙΑΤΟ ΦΑΓΑΚΙ.....

Αν υπάρχει μια κατηγορία πολιτών που θα έπρεπε να έχουν φέρει το κόσμο ανάποδα και να κάνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να ζήσουν τα παιδιά τους σ΄ενα κόσμο καλύτερο είναι ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ. Εχω συγκρουστεί με πολλούς φίλους αυτό το καιρό γιατί δεν πιέζω τα παιδιά να βρουν μια δουλίτσα και το παίζουν χλιδάνεργοι.

Λοιπόν θεωρώ πως η προσωπική μου επανάσταση σ΄αυτό το χάος είναι να υπενθυμίζω στα παιδιά μου συνέχεια πως ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ να βρουν μια ΔΟΥΛΙΤΣΑ. Τους προτείνω χίλια δυο άλλα πράγματα τα πιο παλαβά σε σχέση με τους κανόνες που κυριαρχούν στη ζωή των καθωσπρέπει νοικοκυραίων, αλλά να μην γίνουν σκλάβοι. Ναι, έχω σκοπό να αποκτήσω ένα νέο επάγγελμα που θα λέγεται η μάνα των χλιδάνεργων αλλά δούλους δεν τ΄αφήνω να πάνε. Αν το κάνουν από μόνα τους δεν μπορών να έχω λόγο. Δικαίωμά τους αλλά να τους βάλω και τις φωνές, να με πιάσουν και δέκα υστερικές κρίσεις γιατί δεν έχουν ενσωματωθεί στη κοινωνία της κατάντιας....

Πάει πολύ... πάρα πολύ.

Κοιτάζω παλιούς φίλους, συγγενείς, συναδέλφους να κάθονται και να κοιτάζουν τα παιδιά τους να μετατρέπονται σε ζόμπι.. απαθείς. Υπνωτισμένοι. Ανήμποροι να σκεφτούν κάτι περισσότερο από μια συνεχή αγωνία ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΝ. Ακούω να δίνουν συμβουλές του είδους βρες εσύ μια δουλίτσα ότι νάναι να παίρνεις τα λίγα σου λεφτουδάκια κι αργότερα τα πράγματα θα φτιάξουν. 
Μη κάνεις και τον καμπόσο είναι δύσκολοι καιροί, 
σκύψε το κεφάλι, όλοι έτσι κάναμε κάποια στιγμή...

Κι εκεί καταλαβαίνω πως είναι το πρόβλημα. ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. Εκείν είναι όλο το ζουμί. Και γι΄αυτό και σήμερα έτσι θα κάνουν και τα παιδιά. 
Γιατί ο κόσμος που οι προηγούμενοι ετοίμασαν ήταν πως έτσι κάνουν όλοι για να επιβιώσουν. Και γιατί όχι για να τα ΤΣΕΠΩΣΟΥΝ αργότερα.

Ναι οι μνημονιακοί γονείς είναι καλά μεγαλωμένοι τελικά με το κατοχικό φόβο του παππού, το τσέπωμα του πατέρα και το βόλεμα το δικό τους. Πως να διδάξουν το αγαθό της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας στα παιδιά...

Κι αν αυτό συμβαίνει πως να περιμένεις να βγεις από αυτόν το βάλτο κάποια μέρα? Η μόνη πιθανή έξοδος είναι να σε ψαρέψει κάποιος κάποτε και να σε πετάξει σε κάποιο τηγάνι για να σε ξεροψήσει. Λίγο πριν το τηγάνισμα μπορεί να προλάβεις να δεις λίγο ήλιο...

Η απάτη της καταδίκης της βίας


Γράφει ο mitsos175

Πριν λίγες μέρες ο κόσμος τίμησε τη μνήμη του δολοφονηθέντος από την ακροδεξιά, αγωνιστή αντιφασίστα, Παύλου Φύσσα. Όλη η Αριστερά και πολλοί άλλοι άνθρωποι που είναι κατά του φασισμού, εκδήλωσαν την οργή για το φόνο και την επιθυμία τους για ελευθερία.
Η κυβέρνηση συνεχίζει τον κατήφορο. Σε μια κίνηση πανικού, δείχνοντας το αποκρουστικό πραγματικό πρόσωπο της, έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να χτυπήσουν προσπαθώντας έτσι να τρομοκρατήσει τον κόσμο.

   

Ο αγώνας κατά της φασιστικής δικτατορίας είναι αγώνας που αφορά όλους μας. Είναι αγώνας όλων όσων δεν θέλουν το ρατσισμό. Η Αριστερά βέβαια πρωτοπορεί αλλά υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που βλέπουν την απειλή των νεοναζί. Κι όλες οι μορφές αυτής της πάλης χρειάζονται. Όπως χρειάζεται κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος.


Κάποιες μορφές πάλης δημιουργούν συζητήσεις: Τα ΜΜΕ, πλήρως ελεγχόμενα από την ναζιστική κυβέρνηση έχουν αντικαταστήσει την παλιά ΕΣΑ ζητώντας πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Ζητούν από όλους να καταδικάσουν "τη βία" όπως λένε "απ' όπου κι αν προέρχεται".




Για να δούμε λίγο αυτή την απάτη. Θα καταδίκαζα κάθε βία, αν το ίδιο το κράτος δεν εξασκούσε βία και μάλιστα κατ' εξακολούθηση. Σήμερα έχουμε παραβίαση των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρόσφυγες αντί να βρουν καταφύγιο συλλαμβάνονται, γίνονται προληπτικές προσαγωγές χωρίς κανένα στοιχείο, γίνονται βασανιστήρια "υπόπτων", η ίδια η κυβερνητική πολιτική είναι μια βίαιη και τρομοκρατική πράξη.

Ο αυταρχισμός υπήρχε και παλιότερα. Αλλά στις μέρες μας έχει γίνει γνωρίσει πρωτοφανή έξαρση. Δεν είδα λοιπόν κανένα ΜΜΕ να διαμαρτύρεται έστω για το πιο απλό: Την απαγόρευση κυκλοφορίας για να περάσει ο κηφήνας πρωθυπουργός. Αντίθετα με πλαστές δημοσκοπήσεις τον λιβανίζουν σαν "καταλληλότερο", "αξιόπιστο", κλπ. Που αν δει κάποιος στο λεξικό τη λέξη αξιοπιστία, έχει τη φάτσα του σαμαρά κι από κάτω τη φράση "καμία σχέση". Θυμίζω το Ζάππειο, το "δεν ψηφίζω το μνημόνιο" κοκ.

Αντί να πουν λοιπόν τα αυτονόητα μας κουνάνε το δάκτυλο για μερικά ΑΤΜ. Καλά τα έκαναν και τα έκαψαν. Να αγιάσουν τα χέρια τους. Αυτό λένε οι περισσότεροι. Γιατί; Γιατί οι τράπεζες αν και ιδιωτικές φτιάχνουν δικούς τους νόμους. Γιατί μπαίνουν αυθαίρετα με τις πλάτες της κυβέρνησης και παίρνουν τα χρήματα των μικροκαταθετών πολλές φορές χωρίς καμιά προειδοποίηση. Γιατί βγάζουν τα σπίτια του κόσμου στο σφυρί για πενταροδεκάρες. Γιατί βασανίζουν, δεν προσφέρουν υπηρεσίες. Γιατί την ίδια ώρα μέσω τραπεζών οι εφοπλιστές και οι υπόλοιποι πλούσιοι βγάζουν ανενόχλητοι περιουσίες στο εξωτερικό. Γιατί τα χρέη της Ελλάδας και των άλλων χωρών είναι δικά τους χρέη τα οποία πληρώνουμε εμείς. Κανονικά λοιπόν όχι απλά φραστική καταδίκη, παπαγάλοι των ΜΜΕ, αλλά κανονική δίκη θα έπρεπε να γίνει όσον αφορά αυτά τα μαγαζιά.

Ενάντια στον αυταρχισμό, το ρατσισμό και το μίσος μπορούμε και πρέπει να αγωνιστούμε μαζί, ενωμένοι. Ο κάθε ένας με το δικό του τρόπο κι ας αποφασίσει ο κόσμος ποιός είναι ο πιο αποτελεσματικός. Γιατί ο φασισμός κυβερνά. Δεν είναι μόνο το παρακράτος που βρήκε πολιτική έκφραση στη συμμορία των νεοναζί. Είναι η κυβέρνηση, οι κηφήνες που στηρίζουν, τα αφεντικά των ΜΜΕ, οι μεγάλοι εργολάβοι. Το 1% που έχει την πλειοψηφία του πλούτου μαζί με κάποιους βολεμένους ή ανόητους ψηφοφόρους που τους δίνουν κάποιο ποσοστό. Γι αυτό και όποιος αγωνίζεται εναντίον τους από τη συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων είναι μαζί μου, σύντροφος κι αδερφός, άσχετα αν ο τρόπος του διαφέρει από το δικό μου.

Ας σοβαρευτούμε λίγο.....



αποφάσισα να συνεισφέρω κι εγώ στην μόρφωση των νεοναζί κι έτσι προμηθεύτηκα τα πρώτα εργαλεία διδασκαλίας...μιά κιμωλία και μια μεγάλη σκληρή βέργα....

Να υποθέσω πως ο μορφωμένος Βορίδης έδερνε τους αριστερούς με τους κανόνες του σαβουάρ βιβρ, για αυτό δεν είναι φασίστας;

τη μόρφωση την ρωτήσατε αν θέλει τους Ναζί;..εε;

Ξέρετε αν στο ΕΣΠΑ προβλέπονται κονδύλια για την επιμόρφωση των Ναζί; Κι αν ναί, ανοίγουμε ένα ΙΕΚ να βγάλουμε κανένα φράγκο;

Μορφώστε τους χρυσαυγίτες να γίνουν Τζήμεροι και Βορίδηδες. Φασίστες με πτυχίο



Ας σοβαρευτούμε λίγο.
Μια χαρά μορφωμένοι ναζί υπάρχουν και υπήρχαν.
Επι 3ου Ράιχ υπήρχαν ολόκληροι επιστημονες,γιατροί, γενετιστές που έκαναν τα πιο άθλια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Δεν τους έλειπε η μόρφωση,
Και όσοι μιλάνε ακόμα για ακαλλιέργητους παραπλανημένους ψηφοφόρους μετα από τόσος ντόρος που έχει γίνει απλά ψεύδονται.Δεν υπάρχουν τέτοιοι. Ξέρουν τί έχουν επιλέξει και απλά έχουν διαλέξει πλευρά.Το κατα πόσο τους έλειπε η στοργή σαν παιδιά και άλλες τέτοιες γλυκανάλατες χαζομάρες που τους θυματοποιεί απλά με κάνουν να ξερνάω απο τα νύχια των ποδιών. Πολλοί στερήθηκαν πολλά σα παιδά, δε γίναν μισάνθρωποι όμως ούτε βασανιστές.Είναι επιλογή.
ΕΠΙΛΟΓΗ
Καμιά θυματοποίηση στους ναζίδες δολοφόνους,μισάνθρωπους.
Τσάκισμα θέλουν όπου βρεθούν και όποιος απαντήσει με κάνα τσιτάτο Γκάντι ή Κρισναμούτι θα του πω "πες τα αυτά όταν θα σε ξεκοιλιάζουν επειδή απλά δεν τους έκατσες καλά στο μάτι"...Άντε με την κάθε απολίτικη μπούρδα,μη στιγματιστούμε μη στοχοποιηθούμε και ο τρόμος να βασιλεύει..




Niki Vikou
7 hrs · Thessaloníki · Edited · "Λίγα ψίχουλα αγάπης σου γυρεύωωω
κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύωωωωωωωωω"
Χρυσαυγίτης προς αντιφά


THE TRUTH AS IT IS ‏@PANOS_LEKKAS 18 λεπτά

Εγώ πάντως αν ήμουν ολιγάρχης και έκανα μια βόλτα Παρασκευή βράδυ στο Σύνταγμα, θα κοιμόμουν πολύ ήσυχος.

Need_FreedomAir ‏@Need_FreedomAir 14 ώρες

Μια πολιτική δολοφονία δε μπορεί να"ανήκει"μόνο στους φίλους κ συγγενείς.Μία αντιφα συναυλία στο Σύνταγμα δε μπορεί να είναι το"μαγαζάκι"σου