Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

χαρά μας... να είμαστε στους δρόμους.....



ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ το δάνειο - γέφυρα ο Ντάισελμπλουμ!

Οι χώρες της Ευρωζώνης δεν θα εγκρίνουν το αίτημα της Ελλάδας για μία συμφωνία βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης κατά τη διάρκεια επαναδιαπραγμάτευσης του προγράμματος στήριξής της, δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

«Δεν κάνουμε δάνεια - γέφυρες», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ σε δημοσιογράφους στη Χάγη, όταν ρωτήθηκε για τα αιτήματα της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στο έκτακτο συμβούλιο Eurogroup που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (11 Φεβρουαρίου), ο επικεφαλής του δήλωσε: «Θα είναι ένα πρώτο βήμα για το πώς θέλουμε να προχωρήσουμε μαζί τις επόμενες εβδομάδες, μήνες. Υποθέτω ότι πρέπει να γεφυρωθούν πολλές διαφορές».


Στρατούλης: Δεν υποκύπτουμε, δεν φοβόμαστε και δεν κάνουμε πίσω


«Διατηρούμε τους στόχους μας για ακύρωση μνημονίων, δεν υποκύπτουμε, δεν φοβόμαστε και δεν κάνουμε πίσω. Ούτε εκβιάζουμε κανέναν ούτε εκβιαζόμαστε σαν χώρα, δεν θα υπάρξει απόκλιση από τους στόχους» τόνισε μέσα από τον Αlpha 989 ο αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

«Το ταξίδι είναι δύσκολο , να έχουμε τόλμη και αποφασιστικότητα. Προσπαθούμε να μετατρέψουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις σε άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης μας. Δίνουμε τη μάχη μας με μεγάλη επιτυχία, ήδη το πρόβλημα της χώρας ότι δεν αντέχει τη λιτότητα ,το έχουμε κάνει όχι απλά ευρωπαϊκ,ό αλλά διεθνές και πλανητικό θέμα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, επανέλαβε τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, με τις τριετίες, τη μετενέργεια και τις αρμοδιότητες μεσολάβησης και διαιτησίας λέγοντας ότι «οι συλλογικές συμβάσεις θα επανέλθουν, έχουμε έτοιμο νομοσχέδιο για την επαναφορά των 751 αλλά μαζί με αυτό θα κατατεθούν νομοσχέδια που βοηθούν τις μικρές-πολυμικρές επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν».

Ο κ. Στρατούλης επιβεβαίωσε ότι με εντολή του «ανεστάλησαν οι προγραμματισμένες από την 1η Μαρτίου περικοπές 8%».


Θα αφήσουμε να υποχωρήσει η πολιτική της αντιλιτότητας;

              


Αυτό όμως που γνωρίζουμε ήδη είναι ότι η αντιλιτότητα είναι εγγεγραμμένη στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ. Και ότι δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να χαμηλώσει αυτόν το «φράχτη» που μας χωρίζει από τις πολιτικές των απέναντι.


Ο νέος υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης με «κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ» Γ. Βαρουφάκης, παραλαμβάνοντας το υπουργείο του, επέλεξε να κάνει και μιαν ιδεολογική διακήρυξη. Δήλωσε ότι «είμαστε υπέρ του λιτού βίου...».

Βάζοντας στο στόχαστρο τις «τόσες πολλές Πόρσε Καγιέν που κυκλοφορούν στους στενούς δρόμους» προκάλεσε δυσάρεστους συνειρμούς. Γιατί ελάχιστα χρόνια πριν, η κυβέρνηση του ΓΑΠ είχε και τότε θέσει στο στόχαστρό της τις «Πόρσε Καγιέν» καταλήγοντας, όμως, να πετσοκόβει τους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ ταυτόχρονα σε τίποτα δεν ενόχλησε τους κατόχους των υπερπολυτελών τζιπ. Η αιτιολόγηση της σκληρής λιτότητας για τους πολλούς, με πρόσχημα την τάχα αντίθεση στην πολυτελή διαβίωση των ελαχίστων, έφτασε στο απόγειο με τη διαβόητη φράση του Θ. Πάγκαλου: «Όλοι μαζί τα φάγαμε».

Αυτούς τους συνειρμούς ενίσχυσε μια άλλη αναφορά του Γ. Βαρουφάκη στον «καλό του φίλο Αλ. Παπαδόπουλο». Η αναφορά στον γκουρού της άκαμπτης λιτότητας επί κυβερνήσεων Σημίτη, στον γκουρού της μετάλλαξης της σοσιαλδημοκρατίας προς τον σοσιαλφιλελευθερισμό, δεν μπορεί παρά να ακουστεί ως προμήνυμα ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Ο ασκητικός λιτός βίος, που υπηρετεί την ισότητα, είναι μια αρχή της Αριστεράς. Έχει όμως σημασία πότε και από ποια χείλη υπενθυμίζεται αυτή η αρχή. Για ένα υποσύνολο του πολιτικού προσωπικού που ολοφάνερα έζησε μέσα στην τρυφηλότητα, που ολοφάνερα είναι μαθημένο στα «φιλέτα», η στροφή προς τη «φασολάδα» είναι εύκολη υπόθεση: μπορεί να αποτελεί και μιαν άσκηση στη μεσογειακή διατροφή. Λειτουργεί όμως προκλητικά για έναν ολόκληρο κόσμο που έζησε βυθισμένος στη λιτότητα, που οι μόνες «γκουρμεδιές» που γνώρισε είναι οι προσφορές του Lidl.

Σύμφωνα με το «Βήμα», η «ισχυρή προσωπικότητα» του κ. Βαρουφάκη ήταν ο λόγος που «δεν δέχθηκε να συνυπάρξει στο ίδιο υπουργείο ο Ευ. Τσακαλώτος», ενώ η ίδια εφημερίδα αναφέρει με νόημα ότι η εποπτεία της οικονομικής πολιτικής «δεν αναφέρεται ρητά» στον τίτλο των καθηκόντων του Γ. Δραγασάκη. Ο τρίτος της παρέας των «οικονομολόγων του ΣΥΡΙΖΑ», ο Γ. Μηλιός, απλώς δεν ακούγεται και πολύ τώρα τελευταία...

Το άμεσο μέλλον θα δείξει σχετικά με την ορθότητα κάποιων επιλογών «υπουργησιμότητας». Αυτό όμως που γνωρίζουμε ήδη είναι ότι η αντιλιτότητα είναι εγγεγραμμένη στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ. Και ότι δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να χαμηλώσει αυτόν το «φράχτη» που μας χωρίζει από τις πολιτικές των απέναντι.

Τέρμα η διαγραφή χρέους;

Μιλώντας σε 100 αυστηρά επιλεγμένα στελέχη του Σίτι στο Λονδίνο, ο τσάρος της κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Βαρουφάκης, ακύρωσε μια βασική θέση της συνεδριακής απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ: «Τέρμα στο αίτημα για διαγραφή του χρέους της Ελλάδας. Αυτό που ζητάμε είναι η ανταλλαγή του παρόντος χρέους με ένα άλλο, το οποίο συνδυάζεται με το ρυθμό ανάπτυξης της χώρας».

Ο Γ. Βαρουφάκης δεν είναι κορόιδο και «άνθρωπος των σπηλαίων», σαν αυτούς που έγραψαν (μεταξύ τους ο Αρ. Μπαλτάς...) ή σαν αυτούς που συζήτησαν και ψήφισαν τις ιδρυτικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε δεν είναι καν μέλος... Έχει όμως «νέες ιδέες». Όπως η «έξυπνη διαχείριση του χρέους», μέσω της «χρηματοπιστωτικής δυναμικής», δηλαδή της υπογραφής «νέου τύπου ομολόγων» (swaps χρέους) και ομολόγων συνδεδεμένων με ρήτρα ανάπτυξης (GDP-linked bonds). Πρόκειται για «σύνθετα» χαρτιά, με κυμαινόμενα επιτόκια, που θα εξαρτώνται από το ΑΕΠ, το Libor, το Euribor, τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης κ.λπ. Το επιχείρημα ότι όποιος στο παρελθόν υπέγραψε τέτοια χαρτιά διαπίστωσε αργότερα ότι καλύτερα να είχε φάει ένα μαγκάλι κάρβουνα ανήκει προφανώς στο οπλοστάσιο των «ανθρώπων των σπηλαίων». Όπως άλλωστε και το επιχείρημα ότι δεν πρέπει να διατεθούν άλλοι πόροι προς τους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους, που διατυπώνει η μαρξιστική Αριστερά, που δεν έχει μάθει τα κόλπα των «win-win» προτάσεων...

Να διατυπώσουμε κι εμείς μια πρόβλεψη: όταν θα καταρρέει το «μενού ανταλλαγών χρέους», όπως κατέρρευσαν όλες οι νεοφιλελεύθερες φούσκες των Παπαδήμα - Στουρνάρα - Χαρδούβελη, ο κ. Βαρουφάκης, ως γνήσιος κοσμοπολίτης, θα έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει αλλού τον λιτό βίο του. Τα εκατομμύρια των εργαζομένων της χώρας όμως;

Πρόσφατα ο σύντροφος και φίλος Ν. Φίλης μάς διαμήνυσε ότι τέλος «στις μαγκιές και στις μονομερείς ενέργειες». Φαντάζομαι θα εννοούσε τις «μαγκιές» ενάντια στην κυρίαρχη τάξη και τους διεθνείς συμμάχους της. Γιατί αρχίζουν οι μαγκιές και οι μονομερείς ενέργειες σε βάρος κρίσιμων θέσεων και κομματικών αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ...

-

Δημοψήφισμα για Δραχμή ή Ευρώ πριν το Eurogroup!


ΤΣΙΠΡΑΣ – ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ – ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ

Έκτακτη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό διεξάγεται ενόψει του Eurogroup και των ασφυκτικών πιέσεων που δέχεται η Αθήνα από το γερμανικό ΥΠΟΙΚ.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται στη Βουλή προκειμένου να συζητηθούν εκτενώς οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης μέχρι και το κρίσιμο Eurogroup και να «επισφραγηστούν» οι λεπτομέρειες των σχεδίων που θα παρουσιαστούν από την ελληνική πλευρά στην κρίσιμη συνεδρίαση και να γίνει ενημέρωση για τον κύκλο επαφών που είχε ο υπουργός Οικονομικών με ευρωπαίους αξιωματούχους.

Την ίδια ώρα, για αύριο στις 15:00 έχει ορισθεί η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Στη σύσκεψη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τους υπουργο Οικονομικών, υπουργό Οικονομίας και τον επικεφαλής των διεθνών οικονομικών σχέσεων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές καθώς ο χρόνος και η Γερμανία πιέζουν την κυβέρνηση.

Εξάλλου, αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το κρίσιμο έκτακτο Eurogroup της Τετάρτης 11 Φεβρουαρίου – που θα αφορά το ζήτημα της Ελλάδας- υπό ασφυκτικές πιέσεις για την ελληνική οικονομία και την κυβέρνηση μετά και την πρόσφατη απόφαση της ΕΚΤ αλλά και την αμετακίνητη στάση της Γερμανίας απέναντι στις ελληνικές θέσεις. Το κλίμα για την Ελλάδα δυσχεραίνει μετά και την χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη με τον γερμανό ομόλογό του, κ. Σόιμπλε.

Παράλληλα, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, διαμηνύει σήμερα ότι οι εταίροι αναμένουν από την ελληνική κυβέρνηση στην συνεδρίαση να παρουσιάσει αναλυτικά τα σχέδιά της, ενώ την ίδια ώρα δεν υπάρχει «φως» στο τι θα αποφασιστεί μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος.

Ο χρόνος πιέζει και με δύο κομβικής σημασίας ημερομηνίες που θα σηματοδοτήσουν εξελίξεις παράλληλα με το έκτακτο Eurogroup. Στις 28 Φεβρουαρίου τελειώνει η παράταση του ελληνικού προγράμματος, ενώ στις 11 Φεβρουαρίου αναμένεται η διακοπή της παροχής ρευστότητας από την ΕΚΤ, την ίδια μέρα με την διεξαγωγή του επίμαχου Eurogroup. Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής έπεσε στο τραπέζι η πρόταση του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι στο ευρώ.

-Εγώ δεν θα κάνω κωλοτούμπα, ας αποφασίσει ο λαός…,

Επαναλαμβάνει ο Τσίπρας, ενώ αναμένεται στην σύσκεψη να πάρει μέρος και ο Λαφαζάνης
 



   


από τον Κώστα Λαπαβίτσα

ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ :
Οι ιεραπόστολοι του «λιτού βίου»

Διαβάζω τακτικά δηλώσεις «πνευματικών ανθρώπων», για την ανάγκη να γίνουμε πιο ολιγαρκείς, να καταλάβουμε ότι πέρασε ο καιρός των παχιών αγελάδων, να δεχτούμε ότι θα είμαστε όλοι φτωχότεροι. Συχνά συνοδεύονται από διάφορα δακρύβρεχτα για το τέρας του καταναλωτισμού, την αλλοτρίωση της σύγχρονης ζωής, τη χυδαιότητα της βουλιμίας. Είναι, λένε, προσωπική, οικογενειακή και εν τέλει εθνική ανάγκη να ξαναβρούμε το μετρημένο παρελθόν μας.

Μου θυμίζουν πολύ εκείνα που γράφονται στον επίσημο τύπο από περιώνυμους δημοσιογράφους και πολιτικούς. 

Ότι πρέπει να φτωχύνουμε για να μην πτωχεύσουμε. 

Ότι υπήρξε φούσκα στην Ελλάδα την προηγούμενη δεκαετία. 

Ότι ξεσαλώσαμε και τώρα πληρώνουμε τα επίχειρα. 

Ότι δεν μπορεί να υπάρχει ευμάρεια με δανεικά.

Ότι, ακόμη, ο ‘λιτός βίος’ είναι πηγή ψυχικής ηρεμίας και αρετής.

Που βρέθηκαν όλοι αυτοί οι όψιμοι κοσμοκαλόγεροι;
Πως έζησαν στην Ελλάδα που αφήνουμε πίσω οριστικά;
Πως ζούνε στη φτωχή, τρομαγμένη κι ανάστατη Ελλάδα που αναδύεται;
Τι ακριβώς νομίζουν ότι προσφέρουν με όσα λένε;
Που στοχεύουν;

φωτογραφία via Iwona Dworzynska

    




Μπαράζ πολλών εξαγγελιών δεν είναι το πρόγραμμα της ΔΕΘ, είναι το ελάχιστο πρόγραμμά μας, το οποίο είναι και αδιαπραγμάτευτο. Και διαφωνούμε με το 100% του μνημονίου, που ήταν το πρόγραμμα που εκτόξευσε τα κέρδη τών μεγάλων καπιταλιστών της χώρας. Στην κυβέρνησή μας εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι "εταίροι" μπλοφάρουν και ότι αναζητούν έναν έντιμο συμβιβασμό.Τεράστιο λάθος. Αλλά ακόμα έτσι να είναι, αφού "ζητάνε πολλά για να πάρουν λίγα", το ίδιο πρέπει να κάνουμε κι εμείς, αντί να σχετικοποιούμε τις προγραμματικές δεσμεύσεις μας. Αλλιώς είναι σαν να πηγαίνουμε σαν πρόβατα επι σφαγή! Επιπλέον η σχετικοποίηση αποσυσπειρώνει!Το πρόγραμμά μας, το προεκλογικό μας σχέδιο πρέπει να περάσει για να πάρει θάρρος και να βγει στους δρόμους να μας υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις. 

Ο "επαναπροσδιορισμός", ενώ δεν "ηρεμεί τις αγορές" που εξακολουθουν να τα θέλουν όλα, υποσκάπτει το μόνο παράγοντα που μπορεί να μας σπρώξει σε νικηφόρες ανατροπές, δηλαδή τη λαϊκή ελπίδα και τη δυναμική του κόσμου να βγεί ξανά μαζικά στους δρόμους τις επόμενες μέρες! 




Τι χρώμα έχει η ντροπή;









Αυγερινός Χατζηχρυσός στο avgerinosx.com
twitter @avgerinosx

Μια βδομάδα, όσο ένας αιώνας. Την προηγούμενη Κυριακή τελείωσε μια ολόκληρη εποχή, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς πανηγυρισμούς στην Ομόνοια, χωρίς βαρύγδουπα δελτία των 8, απλά σαράντα χρόνια μεταπολίτευσης, ρεμούλας, διαπλοκής άδειασαν το Μαξίμου αθόρυβα.

Οχι από ντροπή, αλλά για ανασύνταξη, μπορεί να είναι πλέον κι επίσημα ο Αλέξης Τσίπρας ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδος, αλλά δεν υπάρχει…φωτογραφία του γεγονότος.

Δεν ήταν εκεί ο απερχόμενος Πρωθυπουργός, όχι γιατί «ξέχασε» αλλά γιατί δεν ήθελε να φωτογραφηθεί η στιγμή στην Ιστορία, κι αν διαβάσουμε πίσω από τις γραμμές, ο συμβολισμός είναι ακόμη πιο τρομακτικός!

Ο Αντώνης Σαμαράς με αυτή την κίνηση θέλει να μεταδώσει το μήνυμα στο ακροδεξιό δίκτυο του, ότι ποτέ δεν παρέδωσε την εξουσία, ότι απλά είναι μια παρένθεση.

Δυο μέρες μετά τις εκλογές οι «σύμβουλοι-φίλοι» του, ήδη μιλάνε για μελιγαλάδες, για εμφυλίους, για καταστροφές, σε ένα κοινό που ως επι των πλείστων, δεν έζησε τον εμφύλιο και δεν θέλει, ούτε έχει σκοπό να ζήσει έναν εμφύλιο, δεν υπάρχουν πια διαφορές στην πείνα και στον ΕΝΦΙΑ, όλους τους θερίζει η πριονοκορδέλα του νεοφιλελευθερισμού αδιακρίτως.

Η Ελλάδα δεν έχει «εσωτερικό» εχθρό, ο εχθρός είναι μόνον ο παλαιοκομματισμός, το πελατειακό κράτος, η διαπλοκή και οι πολιτικοί συνεργοί της, που εκβιαζόμενοι δεχόντουσαν χωρίς αντίρρηση όλες τις ντιρεκτίβες της Τροικας.

Κλεισαμε μια εβδομάδα και τα ΑΤΜ είναι ακόμη γεμάτα, είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ενωση, παρά την γκρίνια του Μαρτιν Σουλτς που ήθελε το διαπλεκόμενο ΠΟΤΑΜΙ στην κυβέρνηση (έτσι του είπαν, έτσι λέει) και δεν ήρθε το τέλος του κόσμου.

Αν κι αυτή η ησυχία δεν σημαίνει ότι τελείωσαν οριστικά, ο δύσκολος δρόμος είναι μπροστά μας κι όχι παρελθόν. Οταν οι ξένοι έχουν συνηθίσει σε πολιτικούς λακέδες του «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» θέλει δουλειά να κάτσουν να διαλεχθούν.

Και οι πατρίκιοι που αδιαφορούσαν για τους συνανθρώπους τους, που έπεφταν από τα μπαλκόνια, τώρα οιμώζουν που πέφτει το Χρηματιστήριο τους, αλλά τα σενάρια τρόμου δεν πείθουν κανέναν τώρα πια.

Η εποχή των απειλών τελείωσε, ήρθε η ώρα των ανατροπών.

Πρώτα ο άνθρωπος και μετά οι Αγορες. Ειναι τόσο υλιστές και άπληστοι, οι «ρεαλιστες» του μονόδρομου, που έδωσαν ανθρώπινα συναισθήματα στις Αγορές. Οι Αγορές τρομάζουν, οι Αγορές θυμώνουν, οι Αγορές εκνευρίζονται, οι Αγορές είναι αισιόδοξες και απο κάτω σφάζονται λαοί. Ποτέ όμως ο χορτάτος δεν σκέφτηκε τον πεινασμένο, αν δεν τον δει μπροστά στην πόρτα του, απελπισμένο και αποφασισμένο να διεκδικήσει τα δίκια του.

Ακόμη και σήμερα οι βολεμένοι νοιάζονται περισσότερο για τα «λεφτουδάκια» τους, και πως θα τα προστατεύσουν, πως θα τα «γλιτώσουν» παρά πως θα τα «μοιραστούν» με την κοινωνική αναδιανομή.

Ομως όταν κάτι δεν είσαι διατεθειμένος να το μοιραστείς, με κόστος ανθρώπινες ζωές και ανθρώπινα δράματα, κάποια στιγμή, οι άνθρωποι θα το απαιτήσουν, γιατί η πραγματικότητα έχει το ελάττωμα…να υπάρχει και δεν μπορείς να την αποφύγεις ή να αδιαφορείς για πάντα, γιατί κάποια στιγμή θα σε πατήσει σαν οδοστρωτήρας.

Ολα αυτά όμως για να τα αντιληφθείς πρέπει να είσαι ρεαλιστής, πραγματικός ρεαλιστής, κι όχι όπως αυτοαποκαλούντοι οι διάφοροι Μπουμπούκοι όταν θεωρούν απόλυτα ρεαλιστικό να πληρώσουν 60δις στις Τράπεζες, αλλά ανέφικτο να δώσουν 50€ ΕΚΑΣ.

Ποιος έχασε όμως την αιδώ του, για να την βρει κάποιος νεοφιλελεύθερος γκαγκστερ που κάνει πιρουέτες από τα υποβρύχια, στην λιστα Λαγκαρντ κι από ‘κει στην ατζέντα του Χριστοφοράκου;

Η ντροπή, κύριοι, έχει χρώμα κι είναι κόκκινο, το κόκκινο του αίματος που ρέει στις φλέβες ανθρώπων με τιμή, που κερδίζουν το ψωμί τους με την δουλειά και το μεροκάματο, που αυτοκτονούν ενίοτε, γιατί έχουν πρόσωπο στην κοινωνία, αλλά φτάνει πια.

Με αυτούς τους τίμιους Ελληνες και γι αυτούς τους Ελληνες, θα χτίσουμε την Ελλάδα και σ’όποιον αρέσει.

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com