Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Καλά τα είπε ο Πανουσης σαν αριστερός που δεν είναι..


Συνοψίζω το άρθρο Πανούση "Αφήστε με να στείλω τα ΜΑΤ γαμημένοι χίπηδες"

Οι καλοί νοικοκυραίοι γιορτάζουν την παραμονή του Πάσχα, την παραμονή των Χριστουγέννων και την παραμονή του Πανούση ! tongue emoticon
..........................................................................................................................................................
Στον "Στόχο" αυτής της Κυριακής ο Γιάννης Πανούσης ανοίγει την καρδιά του και μιλά για όλα:

"Πώς εγώ κατάντησα να παριστάνω τον Αριστερό ?" Στην ίδια συνέντευξη αποκαλύπτει τα σχέδιά του για τις νέες φυλακές Τύπου Δ΄ και τα όνειρά του για τον Άη Στράτη.

Και μια δήλωση που θα κάνει πάταγο: "Η θανατική ποινή δεν είναι τόσο χάλια όσο λένε".

Mαζί με τον Στόχο και τα απομνημονεύματα του Θεοφιλογιαννάκου. Αυτή την Κυριακή. Μη τον χάσετε !
...............................................................................................
Δημαρίτη με είπες μια βραδιά
χωρίς καμιάν αιτία
μα του πανούση η καρδιά
δεν σου κρατά κακία...
(απλώς σε μπουζουριάζει και γάμα τα...)
 tongue emoticon
Unlike · Comment · 



Iδού το δημαρίτικο δίλημμα: Ή αριστερά του τίποτα ή "αριστερά" της καταστολής, πλήρως αλλοτριωμένη, απορροφημένη από το σύστημα. ΑΡΙΣΤΕΡΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ούτε που του περνά από το μυαλό
Τέτοια αστυνομία να την χαίρεστε, κύριε Πανούση
http://pitsirikos.net/

                        

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,

Προσωπικά με τον Πανούση, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη όχι τον άλλο, έχω ασχοληθεί και σε άλλα κείμενα. Είναι ο μόνος υπουργός που με εκνευρίζει συστηματικά από τις 25 Ιανουαρίου. Τον θεωρώ άτυχη επιλογή αλλά μακάρι να με διαψεύσει.

Ας μην αναλωθούμε σε ανούσιες συζητήσεις γύρω από τους αναρχικούς, τη βία, τις καταλήψεις κτλ. Αυτά υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν όσο οι ανθρώπινες κοινωνίες μαστίζονται από την μόνη βία που δεν καταδικάζουν τα ΜΜΕ και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, τη βία της ολιγαρχίας. Ολα τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση.

Η ολιγαρχία κάνει τα πάντα για να διατηρεί ακέραια τα προνόμια της εις τους αιώνας των αιώνων.

Η ολιγαρχία έχει στήσει ένα τεράστιο παρακράτος που τιμωρεί παραδειγματικά όποιον τα βάλει μαζί του.

Η αστυνομία έχει καταντήσει τσιράκι αυτού του παρακράτους, που εκτείνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της κοινωνίας. Καλά, ωραία όλα τα τσιτάτα για τον αστυνομικό της γειτονιάς, αλλά λυπάμαι πολύ, κύριε Πανούση, μάλλον είστε εκτός τόπου και χρόνου.

Χωρίς κάθαρση, η αστυνομία θα παραμείνει αυτό που είναι σήμερα. Ένα συνονθύλευμα με μπράβους της νύχτας, χρυσαυγίτες, φασιστοειδή, ψυχανώμαλους και ζαρντινιέρες.

Ούτε μια αναφορά στα αίσχη αυτής της αστυνομίας. Ούτε μια ανακοίνωση για την αναβάθμιση της αστυνομίας. Ένα γενικό και αόριστο μπαράζ δηλώσεων με απώτερο σκοπό, τι; Να θάψουν οι θιγόμενοι τα τσεκούρια τους;

Την επόμενη φορά που θα μας βρίζει μάνες ο ματατζής, να του λέμε και του χρόνου; Ή μήπως, όταν θα ψεκάζουν στα μούτρα άνθρωπο σε αναπηρικό καρότσι, πρέπει να λέμε τι ωραία που μυρίζει;

Ωραία αστυνομία. Που έχει συνδέσει τη δράση της με μερικές από τις πιο αντιλαϊκές κυβερνήσεις της Ευρώπης.

Μια αστυνομία που φυτεύει μολότοφ σε τσάντες, που επιδίδεται σε κλωτσομπουνίδια με άμαχους διαδηλωτές, που ρίχνει δακρυγόνα σε κλειστούς χώρους, που πυροβολεί στο ψαχνό 15χρονους, που τρέχει με μηχανάκια για να ρίχνει κλωτσιές σε ανυπεράσπιστους πολίτες, που προστατεύει ιδιωτικές εγκαταστάσεις μεγάλων εταιρειών, που φτύνει άστεγους και που βάζει μετανάστες να χτυπιούνται για να σπάει πλάκα.

Μια αστυνομία που συμπεριφέρεται όπως οι σερίφηδες στην Άγρια Δύση.

Τέτοια αστυνομία να την χαίρεστε, κύριε Πανούση.

Ακούς εκεί «ιδεοληψίες». Όταν ένας ιδεοληπτικός θέλει να πει τη μαλακία του, δηλώνει πάντα «ανένταχτος». Δεν υπάρχει άτομο σε αυτό τον πλανήτη που να μην είναι ιδεοληπτικό. Ο καθένας έχει τις πολιτικές του απόψεις που προσδιορίζουν και την άποψη του σε ένα γεγονός.

Δεν υπάρχει αυτό που λέμε απολιτίκ. Τέτοιες μπαρούφες λένε στο Ποτάμι και κάτι Τζήμεροι, μπας και πιάσουν από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων ή των «αγανακτισμένων».

Αυτό για να δούμε πού έφτασε ο άνθρωπος σήμερα με όσα είπε στα Νέα.

Ακόμα και όταν λες ότι σε εκνευρίζουν τα κόμματα, εκφέρεις πολιτική άποψη. Τώρα, αν κάποιοι δεν έχουν το θάρρος να το παραδεχθούν και προτιμάνε να χρησιμοποιούν ως δήθεν επιχείρημα, ή ως δήθεν απόδειξη ήθους, την μη ιδεοληπτική τους στάση, τότε με γεια τους, με χαρά τους, αλλά αυτά στους χαζούς παρακαλώ.

Ο καλύτερος μου φίλος δηλαδή κόντεψε να χάσει το μάτι του πριν από 5 χρόνια λόγω της όποιας ιδεοληψίας του;

Ο Αυγουστίνος Δημητρίου έφαγε το ξύλο της αρκούδας λόγω ιδεοληψίας;

Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε λόγω ιδεοληψίας;

Ο Μανώλης Κυπραίος έμεινε κουφός λόγω ιδεοληψίας;

Ούτε ένα συγγνώμη για όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια. Δηλαδή ο κόσμος κατά λάθος φώναζε «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» στις διαδηλώσεις του 2010-2012.

Θυμάμαι εκείνο το απίστευτο διήμερο, 28-29 Ιούνη 2011, όταν έπεφταν τα χημικά σαν σφαίρες, το ένα μετά το άλλο.

Θυμάμαι ακόμα το πρόσωπο εκείνου του αστυνομικού που είχε πιάσει από το μαλλί μια κοπελίτσα. Θυμάμαι ακόμα τη λύσσα του. Το πολύ πολύ να έγινε καμιά ΕΔΕ που όλοι ξέρουμε πόσο αυστηρές είναι.

Τι παπαριές εκφράζει ο καθένας στις βρωμοφυλλάδες της ολιγαρχίας, για να δείξει πόσο πιστό σκυλάκι είναι. Πραγματικά, σαν να άκουγα βουλευτή του Ποταμιού.

Εντάξει, κύριε Πανούση, το καταλάβαμε. Είστε το παιδί για όλες τις δουλειές.

Προετοιμάστηκε και για τις αντιδράσεις, στηλιτεύοντας τους …καθαρόαιμους αριστερούς.

Δηλαδή από τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων επί ΕΔΕ και όχι μόνο, πήγαμε στα πιστοποιητικά καθαρόαιμης αριστεροφροσύνης;

Πραγματικά, αυτά συμβαίνουν, όταν πρώτα μιλάς και μετά σκέφτεσαι.

Αν και δεν νομίζω πως του ξέφυγαν όσα είπε. Ξέρει πολύ καλά τι λέει και πότε το λέει. Και αυτό ακριβώς είναι που με αηδιάζει.

Τουλάχιστον η κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δηλώνει διαφοροποίηση. Αλλά, καμιά φορά, δεν αρκεί αυτό. Δεν νομίζω πως η Ζωή θα έκανε ποτέ τέτοια σκατοδήλωση.

Στο μεταξύ, μου αρέσει η γενικότερη αναισθησία. Στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στις φυλακές, σε κτίρια πολιτικών κομμάτων επικρατεί ένα κομφούζιο, πιθανός προπομπός μιας κοινωνικής κατάρρευσης.

Δεν είναι φαινόμενα ανομίας, όπως θέλουμε βολικά να τα βαφτίζουμε, αλλά ηχηρές προειδοποιήσεις για όποιον ξέρει να τις ερμηνεύει.

Είναι ο επικήδειος μιας κοινωνίας που πέταγε τα προβλήματα της κάτω από το χαλάκι. Αλλά, όπως μου αρέσει να λέω συχνά, ας μην το πάμε εκεί και ας επιστρέψουμε στην αστυνομία.

Δυστυχώς, κάποιοι ονειρεύονται μια αστυνομία που θα εκτελεί και χρέη δικαστή.

Μια αστυνομία που πρώτα θα πυροβολεί και μετά θα ρωτάει, όπως στις ΗΠΑ.

Φυσικά, κανένας από αυτούς δεν μιλάει για την απαγόρευση των όπλων ή για την βελτίωση της Παιδείας που γεννάει εγκληματίες.

Για άλλη μια φορά, το πρόβλημα δεν είναι η βρύση που τρέχει αλλά η σφουγγαρίστρα που δεν τραβάει. Και είναι πραγματικά απίστευτο που ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας ζητάει πιο σκληρή και πιο αποτελεσματική αστυνομία.

Λες και η ανθρωπότητα δεν έχει δοκιμάσει αυτή τη λύση, δηλαδή να τηρείται η έννομη τάξη πάση θυσία.

Δηλαδή, τα τάγματα ασφαλείας αυτό δεν υποτίθεται ότι έκαναν;

Τελικά, για άλλη μια φορά, πιστεύω πως θα φάμε πολύ ξύλο στην επόμενη μαζική διαδήλωση, αν και όταν έρθει η ώρα της.

Και στο επόμενο θύμα της αστυνομικής βίας, θα πέφτουν όλοι από τα σύννεφα. Μακάρι να διαψευστώ.

Με εκτίμηση,  Άρης

(Αγαπητέ Άρη, όταν ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση, μια φίλη -που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ και σε όλο τον χώρο της Αριστεράς- με είχε προειδοποιήσει για τον Γιάννη Πανούση. Τότε την είχα βρει υπερβολική. Τώρα διαπιστώνω πως είχε απόλυτο δίκιο. Κάποια στιγμή, να εξηγήσει ο Αλέξης Τσίπρας στους ψηφοφόρους του γιατί επέλεξε τον Γιάννη Πανούση για αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Το «Πρώτη Φορά Αριστερά» και το «είμαστε μόνο δυο μήνες κυβέρνηση» δεν αρκούν για δικαιολογία σε όλα. Αδυνατώ να πιστέψω πως κόμμα που ήξερε πως θα γίνει κυβέρνηση δεν είχε ετοιμάσει απολύτως τίποτα. Και κάποιες επιλογές προσώπων -όπως ο Γιάννης Πανούσης- δεν είναι καλά σημάδια για τους μήνες που θα έρθουν. Αν όλα αυτά συνδυαστούν και με την βλακεία που δέρνει μεγάλο μέρος των πολιτών, προβλέπω να γίνεται κόλαση. Να δω τους συριζαίους να υποστηρίζουν τους χρυσαυγίτες των ΜΑΤ -τα οποία ΜΑΤ έλεγαν επί χρόνια πως θα τα καταργούσαν- και θα τα έχω δει όλα. Αλλά εμείς, Άρη, είμαστε χίπηδες, οπότε θα την βρούμε την άκρη. Να είσαι καλά. Γράφεις πολύ όμορφα κείμενα.)



καλα τα ειπε ο πανουσης σαν αριστερος που δεν ειναι

Εκτός γραμμής είναι η Ζωή ....


dromografos ‏@dromografos

Έλα να ξεκαθαρίζουμε εκεί μέσα στο Σύριζα...ποιοι είστε αριστεροί και ποιοι όχι...έλα μπράβο να τελειώνουμε...έλα σύντροφοι





Μάλλον Ακίνδυνος ‏@galaxyarchis

Μη γελιόμαστε. Εκτός γραμμής δεν είναι ο Πανούσης. Η Ζωή ήταν χθες που δεν τους χαρακτήρισε κουκουλοφόρους εισβολείς τρομοκράτες.


   

ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΦΙ.Κ.Ο.!!!


Ναι! Εμείς, οι ΦΙ.Κ.Ο., εχώσαμε τη λακκούβα της οδού Π. Δελλαπόρτα στην Παλλίκη!
Δικό μας είναι αυτό το έργο πνοής και αειφόρου ανάπτυξης για τον τόπο, το μεγαλύτερο και αυτού ακόμα του ενυδρείου.

                                  
Αγανακτισμένοι από την δεκάμηνη απραξία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και την δίμηνη καθυστέρηση της Κυβέρνησης Πα.Σο.Κ. – Ν.Δ., εμπνευσμένοι δε, από τον ενθουσιασμό της ολοκαίνουργιας Δημοτικής μας Αρχής, χτυπήσαμε την γροθιά μας σε ότι κουτσοτράπεζο ευρέθηκε μπροστά μας, χρησιμοποιήσαμε τις υψηλές μας γνωριμίες στον χώρο της Πολιτικής και των Τεχνών και ΙΔΟΥ: Παραδίδουμε τον δρόμο με χώμα τέλεια πατικωμένο, ενώ έχουμε αρχίσει και ενέργειες για να ρίξουμε και γαρμπίλι!!!!


Επειδή, δεν είμεθα άνθρωποί των λόγων, είμεθα άνθρωποι των έργων, σήμερα πουρνό, δύο μεγαλοστελέχη μας μετέβησαν ινκόγκνιτο επί του σημείου για τις τελευταίες πινελιές στο αριστούργημα. Εντελώς τυχαίως, μικροστέλεχός μας με φωτογραφική μηχανή διάβαινε αμέριμνο και τους φωτογράφισε παρά τις αντιρρήσεις τους.
Έτσι, στις τυχαίες φωτογραφίες, βλέπουμε τον γραφικό τοπικιστή Γιοσήφη να σκάφτει και στην συνέχεια τον συστημικό επιχειρηματία Σπυρογιάννη να τοποθετεί τον τελευταίον λίθον (του αναθέματος)!

                              
Τέλος, εξαγγέλλουμε το επόμενο έργο μας, που θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερα χρόνια, (που θα είμαστε ακόμα καινούργιοι):
Από τις πέντε κολώνες που βρίσκονται επί της συγκεκριμένης οδού, μόνο η μία διαθέτει λάμπα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τους υπόλοιπους λαμπτήρες τους έσπασε ο Σπίρτζης με λαστικέρα. Εμπνευσμένοι και πάλι από τον ενθουσιασμό της ολοκαίνουργιας Δημοτικής μας Αρχής, ΔΕΣΜΕΥΟΜΕΘΑ να τοποθετήσουμε λάμπα φωταερίου ή ακόμα καλύτερα και λαδοφάναρο, που θα φέξει όλη η Παλλίκη. (Εντελώς τυχαίως και πάλι διαβάτης αμέριμνος θα μας φωτογραφήσει και έτσι θα έχουμε αποδείξεις και για αυτό το έργο).

Να δούμε ποιος θα παλαβώσει ποιον τελικά…. http://365335.blogspot.gr/

κ.Υπουργέ είμαι ένας τίποτας...



Αυτό που δίνουν οδηγίες αριστεροσύνης άνθρωποι που η σχέση τους με την Αριστερά συνοψίζεται στη χρήση του φλας, με ξεπερνά.

                              κ.Υπουργέ είμαι ένας τίποτας...


Retweeted Μάλλον Ακίνδυνος (@galaxyarchis):

Συνεχίζεται η περιοδεία του υπουργού-περφόρμερ Γιάννη Πανούση. Σήμερα στα Νέα και την Καθημερινή. Αύριο στο Έθνος.


Retweeted Στάθης Δρογώσης (@stathisdrogosis):

Κάθε φορά που ο Πανούσης γλείφει τα Ματ ένας Χρυσαυγίτης διμοιρίτης απαγγέλει Μπρέχτ μεσα στην κλούβα.

Retweeted MONAHUS (@monahus):

ακούνε τα ΜΑΤ τον Πανούση και γυαλίζουν τα γκλομπ τους.

Κανονικά αύριο η Αυγή θα έπρεπε να κυκλοφορήσει κάπως έτσι...αλλα..

 

....ε! όχι ρε τσογλάνια...- Διαμαρτύρονται οι συνταξιούχοι και δεν τους ψεκάζετε.
- Καταλαμβάνουν το ΕΚΠΑ και δεν στέλνετε αύρες.
- Κρεμούν πανώ στη βουλή και τον άγνωστο και δεν στήνετε φράγματα
και δεν τους πλακώνετε